- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
DarthSun #39303 üzenetére
Linux alatt nézd meg, hogy pl. GPARTED látja-e: ha igen, akkor tolj rá egy BADBLOCKS-ot destruktív módban, majd ha hibamentes akkor partícionáld és formázd újra.
Ha nem, akkor jó eséllyel kuka. Esetleg még érdemes szétszedni, hogy van-e mechanikai sérülés a csatlakozó körül. -
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #39301 üzenetére
Szerintem az egész chip. Sikerült bebootoltatnom a check sum fail után, mert ugye kereste a lemezt. De bármit indítok el, award vagy uniflash, egyik sem tudja flashelni. Uniflash azt írja ki, hogy ismeretlen flash chip, az award meg reklamál, hogy "system was not new award bios version please update rom bios first".
Pedig a legfrissebb bios-al próbáltam. -
válasz
DarthSun #39266 üzenetére
de attól még csak egy IDE csatornát kezel a BIOS... vagy a hangkártyának is van valami BIOS-a ami plusz még egy IDE csatornát ad a gépnek?
sose használtam hangkártyán lévő IDE csatit de mindíg is úgy gondoltam, hogy az is ugyanazt használja mintha egy mezei IO kártyával lenne megoldva...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DarthSun #39148 üzenetére
Ha romokban hever a topik, akkor azt feltételezem a kereskedés volt a fő irányvonal. Az meg semennyire nem tekinthető szakmainak egy IT fórumon.
Vagy csak túlságosan borúsan látjátok a helyzetet.sanchezsa: ezt nem tekintem egy komoly hozzászólásnak, már ne haragudj.
A szabályokat nem csak akkor kell betartani, ha számon kérik. -
válasz
DarthSun #39067 üzenetére
Hasonló nálam is helyzet, míg a régi vinyóim kivétel nélkül mind működnek, vagy ha hoznak hozzám régi gépet javításra/felújításra, azokban is elég ritka a rossz vinyó, pedig nem egy 1000+ napot futott (persze régen is voltak gyengébb szériák, de azért messze nem azok voltak többségben), míg az újabbaknál drasztikusan magasabb az elhalálozási arány (rossz 1+ TB-os vinyókkal Dunát lehetne rekeszteni), szóval fontos adatokat én is duplikálatlan (lehetőleg régebbi kipróbált vinyón tartok, az újakban egyáltalán nem bízok), ill felhőben tárolom (Mega pl 50Gb-ot ad alapból, de Copy is ilyen 20Gb körül és mindkettő multiplatform ráadásul, bár Dropbox-om is van, de csak az alap 3Gb-os verzió).
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #39076 üzenetére
Nekem a képeim pl box-on vannak. Mikor nyitott volt egy 50Gb-os akciójuk, így van egy ekkora fiókom, amire minden felfér.
Az egyéb cuccaim meg szerveren vannak tűzfal mögött, minden nap backup-olva és vírus kergető is lefut minden délelőtt.
A többit meg letöltöm, ha kell. -
válasz
DarthSun #39019 üzenetére
nekem is van bevállt módszerem, ehhez nagyon hasonló
De most kiderült mindegy hogy az AWE32-t vagy a GUS-t telepítem elsőnek, ha frankón pakolom az erőforrásokat nem lesz baj és működik..
Rájöttem mi szívat!
Egészen addig megy míg a VGA driver bele nem szemetel az autoexec.bat-ba... az akad össze a GUS-al...komoly mi?
ugyhogy olyan VGA kártyát kell keresnem aminek a drivere ne mtelepítős, hanem csak megadom a windows-nak az inf file-t azt működik... -
pw12345
aktív tag
válasz
DarthSun #38990 üzenetére
Akkor ez mindent megmagyaráz. Amilyen gépeket láttam (84-86-tól talán
), azokon minimum 3.30-as DOS volt. Az meg csont nélkül lekezeli ezexerint a beláthatatlan méretű 20MB-os HDD szörnyetegeket is
Főleg, hogy azokban az XT/AT-kben jobbára HDD sem volt még, 1-2 FDD + irodai háló esetleg és a szerverre
mentették a bődületes méretű munkaügyi állományokat -
válasz
DarthSun #38989 üzenetére
Megtaláltam egy cikkben, a DOS 3.0 verziótól lett bevezetve a FAT16, az elődök FAT12- őt használtak :
" MS-DOS 3.0 - 1984 augusztus! Az új IBM PC/AT operációs rendszere - nagy újításokkal. HDD maximum 20 Mbyte, 1.2 Mbyte-os lemezt is ismeri, megjelent a RAMDRIVE.SYS. 16-bitesre terjesztette ki az addig 12-bites FAT fájlrendszert. Megjelentek a nemzetközi beállítás parancsai – szinte semmilyen támogatással: select, keybxx, country, graftabl. A ramdrive.sys vezérlő lehetővé tette a memórialemez készítést. Az attrib és label parancsok megjelentek a lemezkezeléshez. A hálózat kezelési lehetőség a 3.10 újdonsága volt a javítások mellett, a join és subst parancs is ekkor jelent meg. "
-
válasz
DarthSun #38974 üzenetére
Ebben a tesztben összehasonlítják a P4EE- t a Northwood- al. Egy másik tesztben a Northwood kissé magasabb teljesítményt ért el a Presscottnál. Tehát lehet viszonyítani. Úgynézki fordított a helyzet, szintetikus tesztekben kissé gyengébb az EE, alkalmazások+játékokban viszont erősebb mint a sima változat. A különbség viszont egyáltalán nem arányos az akkori ( és mostani ) árukkal. Tehát elmondhatom hogy a gépemben lévő proci csak kissé nagyobb teljesítményű mint a Presscott, viszont ritkább és feelingesebb.
Amit mondtál az nagyjából igaz, a plusz L3 csak kismértékben növeli a teljesítményt, de növeli.
Érdekes hogy az Athlon-II és a Phenom-II között már jóval nagyobb az eltérés, a Phenom-II az L3 kessel jócskán odavág.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #38963 üzenetére
Dehogy küldöm. Nekem jó, ha a tied koszos.
Sajátjaimat akarom majd megcisnálni, ha a gyerek elment bölcsibe, ha a kerítés, garázs, udvar, fürdő, szigetelés, ablakok készen vannak.
30 gép az súlyos, nekem 1 retro van eddig, 2 másik darabokban. De meg is állok itt.
Meg van még egy desktop, meg egy laptop, meg az asszonynak 2 laptop...
-
pw12345
aktív tag
válasz
DarthSun #38926 üzenetére
A 16-ot vágom, hogy már kezel 2G-t, a FAT12 meg gondolom még MFM-en volt.
Ilyen BOOTmanager szerűség lehet.Gépfehérítésről láttam pár "remekművet", sikerült kevésbé sárga, de ocsmány, foltos, sárgás külsőt kölcsönözni a gépnek. Én hagyom hugysárgán mindet, ha egységes, annyira nem zavar, mert patinás
, de ízlés kérdése
Sérülhetnek közben az esetleges logók, festések is, én meg szeretem, ha rajta van. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #38948 üzenetére
Nekem elég ha 1,5x-es felbontáson megy Dolphin-ban a játék.
[link]AMD: Unlike the processor battle, AMD’s graphics cards actually fair very well at Dolphin. As of 4.0-1192, AMD video cards see boosts around the board because of the addition of integer math. As such, the AMD HD5770 and should run most games at HD Resolutions.
1280x1024 szerintem elég közel van HD-hoz.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #38944 üzenetére
Gondolkoztam hogy cserélek procit, de a C2D irdatlan drága volt. még nyáron is, ami értelmes. És azt is használom 2 évig max. Mondom a fenébe a 775-ttel. Irány 1366. Megérte, 4850-et kihajtotta, Dolphin, és PCSX2 sincs cpu bika hiányába szerencsére. Már csak egy értelmes vga kellene olcsón. tudna valaki 4850 helyére valamit ajánlani max 7k-ért? 500W-os CM táp van mellette.
-
-
válasz
DarthSun #38935 üzenetére
a fittyfenét korhű
ezek a gépházak a P3-as korszak végefelé ment leginkább. a P4-esek már iylen ezüst szegélyezett házzal mentek leginkább...
Amúgy teljesen igazad van hogy sok tízezres gépház minden géphez nagy luxus lenne
de pl találtam a hardveraprón Chieftec Dragon DG-01 néven futó hírdetést, nagyjából ez a korhű, hiszen a Tomshardware is 2003-ban tesztelt egy fehéret NA meg ne felejtsük el hogy ekkoriban mentek leginkább a Plexi oldallapos UV csővel agyonrakott sok ventis P4 konfigok -
Vladi
nagyúr
-
válasz
DarthSun #38877 üzenetére
Nem egeszen. Koppon fut egeszen addig, amig toltodik ugyanugy, mint a DOS-nal. Nincs idle, hanem siman loop-ban fut a proci vagy valamit csinal. Aztan egy ponton a Windows kernel elkezdi az utemezest es ettol a ponttol idle idoben halt-ba rakja a procit, hogy csokkentse a fogyasztast amikor nem kell semmit futtatni, majd felebreszti valami megszakitas, ha kell. Na itt van egy eses a fogyasztasban, ami mar atlokte a hataron. Biztosan emlekszel a cpu cooler progikra, na azok is igy mukodtek, pl. ez itt
-
válasz
DarthSun #38854 üzenetére
Nem jo, ha egymassal szemben fujnak. Meg regebben csinaltam tesztet es eleg durvan csokkenti a hatasfokot.
A legjobb, ha minden venti egy iranba fuj- Elole be, hatul ki es a CPU ventik is abba az iranyba mutatnak. Meg jobb: alul be, felul ki, de ez csak par haznal valosithato meg.
-
-
válasz
DarthSun #38851 üzenetére
Röviden a Performance Acceleration Technology (PAT) az optimalizált logikának köszönhetően növeli a memória-hozzáférés sebességét 875P-és chipkészletű lapokban, de bizonyos gyártók (pl Abit az első szériás IS7-ben tuti, de az Asus is) aktiválták 865-ös chipkészletben is, mondjuk mostmár olyan kis különbség van árban a 865 és 875 között, hogyha felbukkan érdemes inkább a 875-öst választani, az tuti nem zsákbamacska ilyen szempontból, nekem speciel egy P4C800-asom van, 1500-ért lőttem 1-2 éve, de annó volt IC7-esem, de abban megnyekkent a memvezérlő és bár akkor még bőven elegendő volt a teljesítménye akkor már a platformváltás volt a logikus lépés.
Hűtő meg passz, de ha csak egy ventit teszel fel akkor tuti az amelyik kifele fúj a házhűtő felé (a memóriákhoz közelebbi), ami viszi ki a meleget a házból, 2-őt gondolom a csak egyféleképpen lehet felszerelni, de mivel egymással szembe fújnak a házban levő áramlást megzavarhatja, szóval nem biztos, hogy hatékonyabb, érdemes kitesztelni. -
válasz
DarthSun #38848 üzenetére
Ha jól sejtem 6800GT van a konfigban, ahhoz pont ideális egy ilyen csúcs P4-es, Core2-essel simán vga limites lenne inkább a rendszer, mondjuk ha már csúcsproci akkor 875P dukálna hozzá, bár ha az Asus engedélyezte a PAT-ot ezen a lapján akkor végül is ugyanott vagy. Vízhűtés meg már azért sem szerencsés egy ilyen éhes P4-hez, mert a fet-ek is marhára melegszenek, aminek nem árt ha jut pocihűtő szeléből.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
-
-
távcsőves
senior tag
válasz
DarthSun #38669 üzenetére
Köszönöm, nagyon régen volt már. Szerettem a gépeket szerelni, ez az idöszak kb a S939 időszakig volt. Ami ezeknél újabb volt már elajándékoztam. (Ddr ram, P4 lap+ proci például) Nem érdekelnek az anyagiak, már 2 ember jelezte, ez-az esetleg szükséges lenne neki. Ennyi volt a célom. Ma még visszavan egy hely, ott még van tápegység is remélem. Belátom, ez így egyben sok súlyra is, muszáj megnéznem, mi az ami müködik. Videó jó ötlet volt?
A 486-osok, meg az 5x86 eszembe jutott, egy azóta megszünt faipari cég irodájában dolgoztak, Akkor cseréltem őket, amikor a megrendelők már e-mail-t kezdtek használni. Ezek meg DOS és Win 3,1 ügyviteli programokat futottak. Az egyik 486 volt a bérszámfejtős gép. Emlékek.
-
-
válasz
DarthSun #38434 üzenetére
Én Socket603-at nyüstölök nem S423-at
bár tesók
-
válasz
DarthSun #38352 üzenetére
Elkezdtem a tesztelgetést.
Tehát a konfig, jelenleg :
Asus P4T lap + 1300MHz Villamette S423
4x128MB RDRAM
Sparkle FX5900XT
Voodoo1
Yamaha DS-XG hangkártya
Realtek 100Mbit és Dlink wifi háló
Quantum 20GB + IBM 13GB vinyók
Floppy, DVDROM
300W táp
Win98SE HUN2400MHz- es Northwood- al ez 8959 volt, ahhoz képest nem rossz.
Megnéztem hogy a Voodoo1- et mennyire hajtja ki
A GLQuake Voodoo1- el is szépen megy, ok nem 300FPS csak 30-60 között
A dosos Landmark2 anomáliát mutat, FPU- ra keveset hoz, Win alatt viszont jónak látszik :
423- as CPU- ból van jópár darabom, nagyobbra lesz cserélve.
Retro konfignak jó, Tualatin konfig megveri, a 423 + RDRAM viszont ritka feeling.
-
-
-
-
-
-
-
-
Device
csendes tag
válasz
DarthSun #38243 üzenetére
Magam sem vagyok a brand gépek rajongója, de 486om jelenleg csak ez a 2 egyforma IBM van.
Abban is igazad van, hogy a post őrjítően sokáig tartRáadásul akkor is ki kell várni, ha a biosban akarok valamit változtatni... Két hddhez köthető beállítást találtam: IDE performance: Compatibile/High performance illetve IDE Read Prefetch ki/be. Bárhogy is állítottam, nem lett jobb. Holnap kiderítem, hogy a vinyó lassúsága a gond, vagy más körül kell keresni a hibát. Esetleg az okozhat ilyen durva lassulást, hogy nincs cache az alaplapon?
Ha sehogy se akar működni, kénytelen leszek 3.1-et rakni rá, de az nem lenne korhű egy ilyen gépre. Vagy esetleg NT 4 is szóba jöhet. -
-
Device
csendes tag
válasz
DarthSun #38228 üzenetére
64MB EDO ram van benne, és 1 gigás Maxtor vinyó. A poén, hogy van 2 egyforma IBM gép, és mindkettő ugyan ezt produálja, pedig már nem tudom hányszor telepítettem fel a Windowst.
@quailstorm
Nekem 3.20-as AIDA van, és nem indul el a gépen, se hibaüzenet, se töltőképernyő. Ilyennel sem találkoztam, pedig jónéhány gépet megnéztem már vele. Talán idén év végén frissítek az aktuális verzióra, akkor mehetek majd a supporthoz reklamálni(persze csak ha nem az én készülékemben van a hiba)
@Fenyő
Köszi, ezeket megpróbálom. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged