- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magisk
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #107977 üzenetére
A vargánénak tudtommal nem volt üzeme, kínában gyártották a tápokat. Volt a saját márkájú tápjuk, aztán rájöttek, hogy az szar, és áttértek a JNC dizájnok felhasználására (ezeken a vargáné és társa és a jnc felirat is ott van) is. Az utolsó, amiről tudok, az a vargáné és társa ultrapower - amiről egy idő után levették a vargáné és társa feliratot, miután rájöttek, hogy a márkanevet a silánysággal kötik össze, és onnantól simán csak ultrapowerként ment az.
-
válasz
envagyok #107865 üzenetére
File rendszer. A Kickstart után rögtön ezzel indít a leírás amit linkeltél.
You probably want to use the PFS3 file system
Ha nyomtál entert minden mező változtatás után akkor a másik amit kérdeztem az is jó lesz. A leírásban benne van az is a HDToolboxnál:
Change MaxTransfer to
0x1fe00
(and press enter)Mekkora a CF kártád? Ha nagyobb CF-et használsz, akkor az scsi drivert is cserélni kell, ezért kérdezem.
Szóval ha követted a leírást, akkor nem érhet meglepetés. Annyi megjegyzés, hogy a classicWB-ben minden le van töltve, tehát nem kellett volna keresgélni. Elég lett volna azt feltelepíteni és az abban lévő cuccokkal particionálni/formázni a kártyát és úgy átmásolni. De ez már nem számít
-
válasz
envagyok #107852 üzenetére
Gratulálok, most volt időm és gyorsan telepítettem classic-ot. Ha már nem kell, akkor nem vágom össze a felvételt
Arra ugye figyeltél, hogy particionálásnál a “MaxTransfer” át legyen írva? Ha jól emlékszem a mágikus szám: 0x0001FE00
FFS vagy PFS lett a végén? WHDLoad-ról valamikor 2000 környékén hallottam. Ahogy nézem 1996-ban kezdték.
-
Fücsök007
őstag
-
sidi
aktív tag
válasz
envagyok #107727 üzenetére
ISA Tseng ET4000 volt/van nekem is az tényleg jó, bár ott még külső RAMDAC függő,
de ET6000 az sajnos hibázott, csíkozott, kifolytak a színek hasonlóan, mint paint esetében amikor vödörrel festesz, de valahol van egy rés a rajzodon, ugyanez volt ezzel is a csíkoknál, így nagyon érdekes képet festett... ezáltal sajnos nem volt lehetőségem megvizsgálni a kép minőségét. -
válasz
envagyok #107675 üzenetére
Köszi, ránéztem, hasonló választék mint egyéb helyen, árak azért elég jók. Két verzió lehet, belépő directLED LG, vagy nagyfrekis számítógép monitor. Edge LEDesek prímák számítógépes tartalomra, de film esetén nincs sava-borsa, ezért használok tévét számítógépről. Még az Acer VA paneles, ami filmre is jó, de képátlóban kicsi, próbapad mellé viszont jó a kis helyigény miatt.
Körülnézek alaposan, ráérek, mert a hibásodó LG működik, csak engem zavar a keletkezett folt, nálam csak a hibátlan kép elfogadható, 1 pixelhiba sem lehet. -
Czo
addikt
válasz
envagyok #107610 üzenetére
Mi az, ami nem szol SB 2.0-n? Nezz ADPCM hangos jatekot is (pl. Duke Nukem), a kezdeti klonozos idoszakban, nem szoltak. A Gravis Mega-Em sem tud ADPCM-et, GF1-es kartyakon. Azt mondjuk soha nem probaltam, hogy a CS4231-es Max-on, vagy az PnP kartyakon a MaxSBOS/IWSBOS tudja-e ezt.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #107501 üzenetére
ATI Stereo F/X-et elkezdtem tesztelni.
2 philips chipet bepattintottam , hogy legyen Creative Music System (Game Blaster) kompatibilitás.
Mind ez, mind az adlib (pseudo stereo) szépen szól, komoly 2x8w erősítő van a kártyán.
Holnap azt fogom tesztelni, hogy vannak játékok, amik a cms kompatibilis sb 2.0-án (CT1350B) nem szólnak, vajon ezen elindulnak-e -
válasz
envagyok #107576 üzenetére
Simán felmegy rá a WB. 3.1-et rakj rá. Ha nincs tapasztalatod, akkor lehet, hogy egy előkészített telepítővel jobban jársz. Egy ideje nem húztam már újra, nem tudom van-e jobb, de régebben a classicwb bevált. Előkészít mindent, felrakja WHD-t is.
Kb. menete:
1. CF-> üres image (a pontos méret a lényeg, létre hozhatod a hd file-t másként is.
2. Összerakod a szükséges ADF állományokat és a WB classicot
3. Emuból felrakod az előkészített telepítővel (mostanában FS-UAE-t használtam, mert színes-szagos-eccerű) filerendszernek PFS3-mat használok, de van aki vlamiért FFS-t ajánl. Az már kuszálódott nekem össze.
4. Összeszeded a progikat, demókat egy könyvtárba. Ne feledd a kickstart ROM állományokat a WHD-hoz. Aminet-tel érdemes megismerkedni.
5. Könyvtárat is hozzáadod az emuhoz
6. Könytvárból az image-be bemásolod amit kell
7. A kész image mehet vissza a kártyáraNem bonyolult, már gondoltam ,hogy csinálok róla egy videót, de sose jött össze, meg kis kereséssel van jobb, mint amit tudnék csinálni. Érdemes rákeresni, hogy van-e jobb, mint a classicwb. Lehet, hogy jpbban jársz a betterWB-vel ha nem lesz turbo kártya. Az kicsit másként települ, ha jól emlékszek. Ja és van újabb 3.1-es WB, de az fizetős, kezdésnek a sima 3.1-gyel is jó leszel.
Monitorra nincs jó megoldás, én most a Dell 15k-t kezelő monitor mellé szereztem egy elég jó kompozit dekódert, meg csináltam kábeleket Amigához meg a többi cucchoz, még a CGA-t is megjeleníti elég jól
-
válasz
envagyok #107578 üzenetére
Csak hogy mennyiért megy egy olyan broadcast crt, ami mindent is tud: [link]
Más: tracker zenéből valamelyikőtöknél akad esetleg letöltött gyűjtemény, amit megosztana?
Kicsit idegőrlő egyesével szedegetni modarchive-ról, rátenni floppyra, majd a pécére.
Ha lenne egy nagy pakk, kiírnám cédére és cső.Itt jegyzem meg hogy az ősrégi Mitsumi kinyitós CD ROM amit mutiztam nemrégiben, úgy olvassa a közel max sebességen laptop íróban írt Verbatim egyszer írhatós lemezeket, mint a kisangyal. Imádom azt a meghajtót, legyen bármilyen lassú.
-
sidi
aktív tag
válasz
envagyok #107527 üzenetére
Itt az aprón, már lejárt és valószínű elkelt, az egyik biztosan mint tudjuk.
Retro Hangkártyák -
-
-
válasz
envagyok #107311 üzenetére
Szgépen nemtom vagy nem, de lehet hogy arra is van valami app, de én a három accountomat böngészőből szoktam nézni.
Telón Androiddal más a helyzet, ott az értesítési területen akármennyi accountot össze lehet vonni egybe, ha pld a bejelentkezés nélküli képernyőn engedélyezed az értesítéseket, akkor a feloldatlan telón is megjelennek a Gmail fiókba érkezett összes üzenetről az értesítések, feloldva azonnal kattinthatsz bármelyikre, postafióktól függetlenül. - Persze magyartalan, sok szám+betűkombinációs linkkel ellátottra ne, mert nyilván azt a személyes adatok, jelszavak lopására küldték. -
válasz
envagyok #107308 üzenetére
win10 posta+new outlook : ilyen kőkorszaki cuccokat nem használok. Gmail : 2 email+a telekomos, mindegyiket veszi simán szgépen és mobilon is. Sőt nyugger előtt megvolt a céges email, azt is felvetettem vele. Reklámokat nem láttam még ebben, egyéb Gugli felületen bőven, de a levelezőben nem.
-
-
válasz
envagyok #107278 üzenetére
Pont nemrég volt itt téma, hogy az alapgép küzdős tud lenni. Ahogy látom már kaptál javaslatot SSD-WHD párosra. Csapj mellé egy kis RAM bővítést és hajrá. Ha vaterázol, akkor Sanyabácsit érdemes megkérdezni.
Addig is ha van DF selectorod próbáld ki a Dynablastert az nekem simán ment A1200-on. Esetleg Dune 2 és X-COM is menni fog, de a sok lemez nekem megfeküdte a gyomromat.
-
RollandCG
csendes tag
válasz
envagyok #107278 üzenetére
A játékok DF0-ról bootolnak azaz neked kell egy boot selector hardver, ami megmodja hogy melyik legyen a boot floppy :-)
PC-s nyelvre lefordítva amikor a biosba beállítod, hogy melyikről bootoljon A vagy B :-)
Itt is egy megoldás -
Czo
addikt
válasz
envagyok #107206 üzenetére
Ah, megneztem mar en is, hogy miben van itthon LPT. A filmnezesre tartott PC-ben "ASUS H97-PRO" lap van, azon nincs mar LPT, de a "NAS"-nak hasznalt gepben "Gigabyte GA-J3455N-D3H" van, azon van meg LPT. Szoval a retro P3 mellett, meg akar Linuxon is ki tudom probalni.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #107204 üzenetére
Ejj ejj, Rendes LPT portod nincs? Marmint, ugyertem, hogy klasszikus hardwares. A PCI LPT porttal, pont ugyonaz a baj, mint a PCI hangkartyaval. Mas I/O cimeken van, mint az ISA-s tarsa es kicsit mashogy is mukodik. Az USB-s LPT portokkal sem mennek a periferiak.
Ma mar nem szorakozok vele, de holnap meg tudom neked nezni, XP SP3 alatt, valodi LPT porttal (valodi == alaplapi SuperIO chipsetes, normal/ECP/EPP modot tudo cucc). Szerintem, csak be kell dugni es megy. Az IOMEGA cuccai max formatalashoz kellenek, meg ahhoz, hogy ZIP lemez ikonja legyen a drivenak es ne generikus lemez ikonja (ez nekem fontos!)
.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #107202 üzenetére
Ha 2000 alatt megy, 99.9%, hogy XP alatt is kellene mennie. Alig 1 ev van a ketto rendszer kozott. Mit jelent az, hogy nem megy? Milyen gep? Milyen LPT port? ECP? EPP? Milyen drivert raktal fel?
Szerk: ragugliztam, talaltam archive.org-on regi oldalt, ahol emliti az LPT verziot XP-vel: https://web.archive.org/web/20030611091650/http://www.iomega.com/support/documents/10127.html
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #107196 üzenetére
Van LPT-s ZIP 100-as driveom (meg az eredeti kek), meg van ATAPI ZIP250-es driveom. Az LPT portos driveot hasznaltam a maga idejen DOS, Win9x es NT4 es 2k alatt (XP-t sose probaltam), illetve Linux alatt. Az ZIP250-es ATA drive az szabvany ATA cserelheto lemezes meghajtokent mukodott 98, XP, Win7, Win10, Mac OS es Mac OS X verziokkal is. Anno nagyon rovid ideig volt IDE csatlakozos ZIP100-om is, de az, mintha nem ATA device lett volna, es nem latszodna generic ATA cserelheto lemezes drivenak.
-
válasz
envagyok #107176 üzenetére
Vót nekem is 2 drive, 2 kazettával. Aztán annó akkoriban egy kollégám kérte, hogy adjam el neki. Mondom 1x- es sebesség, 150k/s...megvette.
Én ma már ha van is retró optika a gépben, mellé azért teszek kissé modernebbet is, ami viszi a CDRW, ill az újabb felületű CDR korongokat is. A kiírt mediakban vegyes összetétel, és ez a közvetlen xopásokat elkerüli.
A legjobb madness variáció, 486 alaplapi IDE vezérlővel a modern DVDRW drive(ok), a BDRW- t is próbáltam, de azt a modernizált sys drive sem kezelte jól, sajnos.
-
-
Francia91
veterán
válasz
envagyok #106678 üzenetére
Megcsináltam, ugyanaz a helyzet... Összerakom, táp főkapcsolóját felkapcsolom, fírelé levág... Oké, kértem másik biztosan jó tápot kölcsön, azzal is ugyanez a helyzet, táp főkapcsoló felkapcsolására levág a fírelé... Egyelőre szüneteltetem a dolgot, gyűjtök hozzá energiát, és egyszer megint elölről nekikezdek....
-
válasz
envagyok #107127 üzenetére
Attól függ mit akarsz vele csinálni. Ha csak játszani, akkor a minimum FAST RAM kártya. A 8MB-os már bőven elég játszogatni a legtöbb dologhoz. Egy PiStorm-mal már komolyabb appok is jól futnak és még mindig bőven nem dupláztad meg a gép értékét. A határ meg a csillagos ég, PPC, PCI átépítés, Voodoo... Csak ugye ez meg már kinek és minek kell.
PC-re lefordítva:
P4-ből egy 2.4-es Northwood elég a korszak legtöbb játékára. Egy HT-s késői darabbal 2.8-3GHz-en, frissebb deszkával, SSD-vel még jobb lesz az élmény. Ha meg nem számít semmi ott az EE, de igazán nem nyersz már vele annyit amennyivel többe kerül. Persze elmondhatod, hogy kimaxoltad
Mondjuk itt már lehet keresni egy PPC-s Mac minit és AROS-t tolni rá.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #107110 üzenetére
Dobozost. Szerintem, soha nem vettem sajat celra talcas procit. Valaki itt happy is volt, amikor elosztogattam a cpu dobozaimat
.
Szek: kozbe eszembejutott, hogy de, ha nem volt mas. A 3.0 GHz-s P4 az muanyag tokban erkezett csak (olyan tokba, ami a CPU dobozokban is volt).
-
-
Fücsök007
őstag
válasz
envagyok #107083 üzenetére
Ha nagyon szőrszálhasogató vagyok, akkor a késői 486 és korai Pentium más kategória ha megfelelő alaplap és ram van hozzá + jóféle PCI 3D gyorsító, inkább csak DOS 6.22/Win98 retró, míg 286-os rendszer FPM rammal már kőretró.
Persze igaz amit írsz, ahogy halad az idő retró lesz mindenből.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #106913 üzenetére
A rage128 lemaradt a hozzászólásomból, hát az már nem ennyire fényes eredmény, rengeteg iteráció volt belőle, a tnt2 ellen akarták hadba küldeni, de nem láttam még semmit, amiben akár csak a tnt1 ellen is helyt tudna állni, főleg a nagyon brutál driver overheadjének köszönhetően, az a kártya végül az abszolút low endben versenyzett ilyen m64 szintet szagolgatva. Aztán a radeon vonallal az ati szépen lassan újra magára talált.
-
Pikari
veterán
válasz
Hogy az első Rage-t mire szánták, azt nem tudom, és azért nem találod, mert az eleinte még a régebbi mach név valamelyik variációját használta.
A Rage2+-ból volt belépő szintű változat (2 mega vrammal, ami teljesen használhatatlan, szerencsés esetben persze fel lehetett bővíteni 4 megásra).
Meg volt a csúcskategóriás változat 4 mega rammal, nekem szerencsére ez utóbbi van, bár tv kimenetek nincsenek rajta. Ez egy elég gyönyörű kártya, sajnos képekről nem jön át, hogy mennyire szépen néz ki élőben. Kis túlzással ez képviselte a 3d abszolút csúcsát a voodoo1 érkezéséig (a matroxot leszámítva, de ők masszívan csaltak a filtereléssel).
Persze itt abszolút csúcs alatt kb 3000 polygonra kell gondolni (nincs hardveres triangle setup) és legjobb esetben is 20 fps-re. A felbontás emelésével kevésbé zuhan be, mint a virge.
-
-
válasz
Volt belőle mini 32 bites változat is.
https://www.ebay.de/itm/142080051194
Sztem egy érdekes darab, már csak a miatt is hogy ez még PCI-os, 8MB memóriával.szerk: hopp, ez már a Pro szériához tartozott
Nem könnyíti meg a beazonosítást az össze vissza elnevezés és számozás
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #106898 üzenetére
A wikipedia nem egy tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad.
A Rage 1 csak papíron létezett, az S3 Virge ellenfeleként, de eléggé használhatatlan (nem tud z buffert, stb).
A Rage 2 sorozat 1996 őszén indult, a Virge és a Matrox Mistique ellen. Megjelenésekor ez volt az egyik leggyorsabb konzumer 3D chip (kb 25%-al gyorsabb a Virgenél, de némileg lassabb a Mistiquennél). Ezt követően rá egy hónapra az S3 kihozta ellenük az új Virge DX-et. ami kb a Rage2+-al egy szint.
Amíg a voodoo1 gyártása és tömegtermelése megkezdődött, amikor is a low-endbe szorultak vissza (1996 vége), mivel a Voodoo1 kb 3x gyorsabb volt ezeknél.
A rage pro 1997-ben jött ki válaszul a Voodoo1/Voodoo Rush/Riva128/Permedia2 ellen, hozta is kb ezeknek a teljesítményét.
-
Pista0001
addikt
válasz
envagyok #106898 üzenetére
Ha más nem is, ez a pár részlet az említett Wiki bejegyzésből utal a teljesítményére.
"RAGE Pro offered performance in the range of Nvidia's RIVA 128 and 3dfx's Voodoo accelerator, but generally failed to match or exceed its competitors. This, in addition to its (early) lack of OpenGL support, hurt sales for what was touted to be a solid gaming solution.
In February 1998, ATI introduced the 2× AGP version of the Rage Pro to the OEM market and attempted to reinvent the Rage Pro for the retail market, by simultaneously renaming the chip to Rage Pro Turbo, and releasing a new Rage Pro Turbo driver-set (4.10.2312) that supposedly increased performance by 40%. In reality, early versions of the new driver only delivered increased performance in benchmarks such as Ziff-Davis' 3D Winbench 98 and Final Reality. In games, however, performance actually suffered.""The Rage 128 Pro was generally an even match for the Voodoo 3 2000, RIVA TNT2 and Matrox G400, but was often hindered by its lower clock (often at 125 MHz) when competing against the high end Voodoo3 3500, TNT2 ultra and G400 MAX."
"The Rage Fury MAXX ... was meant to compete with the NVIDIA GeForce 256 and later the 3dfx Voodoo 5. While it was able to somewhat match 32 MB SDR GeForce 256 boards, the GeForce 256 cards with DDR memory still easily came out on top.[5] Though there were few games that supported hardware transform, clipping, and lighting (T&L) at the time, the MAXX's lack of hardware T&L would put it at a disadvantage when such titles became more widespread."
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #106819 üzenetére
Ahogy nézem : "A Plus/4 magnóval együtt 18 ezer, a C16 magnóval együtt 10-11 ezer, a C64 ugyancsak magnóval 24-26 forint lesz. Ajánlunk ezekhez a berendezésekhet lemezmeghajtót (az 1541-es típus ára 25-28 ezer forint), továbbá nyomtatókat. Ezek közül az MPS-803-ast 25 ezer forintért, a Citizen 120D típusút pedig minőségtől függően 38-42 ezer forintért. Monitorokat is árusítunk a karácsonyi nagy vásárkor: a színesek ára 40 ezer forint lesz, a Philips márkájú monokrom 16-18 ezerbe kerül." - az a set ami nekem volt (joystickokat nem beleszámolva) az elején is meghaladta az 70 ezret ('88-ban), a '98-as kiépítés pedig (egy púpos és egy C64C, egy Plus 4 és egy C16, TT7-es cartradge, 2× VC1751, 2× VC1541, 2×Datasette, Citizen 120D, MPS803, 2× joystick, több száz floppy tartóval, játékokkal) egy kisebb vidéki ház árát takarta volna be
(jó, mindez '98-ban már sokkal kevesebbet ért)
-
válasz
envagyok #106819 üzenetére
Legalább 1984 közepére ki kellett volna jönnie. Ha jól csinálják, akkor a CPC-t is túl tudták volna szárnyalni. De már ez is késő kicsit, mert 1985-ben már ott volt az Atari ST.
Itthon brutálisan túl volt árazva minden. A Cocom miatt ezek félig csempész dolognak számítottak horror vámmal. Korábban egy Plus/4-et Ausztriából kb. harmad áron lehetett behozni, mint amennyiért itthon a BÁV árulta. Konkrétan 100% haszonnal simán el lehetett adni és futni még egy kört egy C64-ért. Azóta elévült...
-
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #106813 üzenetére
Attol fugg
Az EP-ben, van az alaplapon memoria, illetve van egy bovitohely benne, amin a 128k-s modellnel, alapbol oda van rakva a plussz 64k. Ami a bovitohelyen van memoria, azt csak a processzor eri el, ami az alaplapon, az a videomemoria is. Amikor a videochip akar olvasni a memoriabol, akkor egyszeruen, megallitasra kerul a CPU. Tehat, ha olyan programot futtatsz, ami elfer abban a memoriaban, ami a bovitohelyen van, akkor a gep gyorsabb, mintha hasznalnad az alaplapi 64k-t is. A legjobb peldam erre az R-Type nevu jatek, ami ugyan 128k-ba elfer, de erezhetoen gyorsabban fut, ha van a gepben tobb RAM. Illetve, van meg olyan jatek, ami ha van eleg ram, akkor betolt mindent, es menet kozben nem toltoget, illetve, van a gepre MOD player, ami csak a bovitohelyen levo memoriat hasznalja, igy akkora a betoltheto MOD merete, amennyi helyed memoriad van a bovitoben.
-
válasz
envagyok #106799 üzenetére
EP-re? A legszebb és a kedven nekem nem fedi egymást. Nagyon sok a Speccy port amik elég khmm.. gyengék. Nade hogy válaszoljak:
Atomix
Zaxxon
Arkanoid (Ezzel többen is játszottak a kiállításon)
Boulder Dash (Ez minden gépen kedvenc ahogy az Arkanoid is)
Rick Dangerous
Hobbit 2016-os kiadása jól megmutatja mit is lehetett kihozni a gépből
+ van egy cím nélkül: Bouncing Ball címre emlékeztem, de nem ugrik be a rendes neve. Egy golyóval kell az előre haladó pályán jobbra-ballra ugrálni és nem leesni. Igazi joy törő játék.Bővítésből van hozzá több is. Leírás alapján simán bővíthető a RAM 320k-ig. SD kártya olvasó is szokott lenni vaterán.
Az eps128.hu honlapot ajánlom, onnan jó sok játék letölthető.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #106799 üzenetére
Az https://enterpriseforever.com/ forumon kb minden info ott van. Alapvetoen, van aki gyart SD kartya interfacet, de en olyat nem akartam, ezert en gyartottam magmanak floppy illesztot es dobozt is hozza (link), de ilyet mar nem tudok neked adni mert mar az osszeset elvittek (se nyak, se alkatreszek). A belso 64k helyere is gyartottam magamnak egy 1.5 megas bovitot (link), igy Enterprise 1600 lesz belole
. Programokbol mindent megtalalsz az http://www.ep128.hu/ oldalon. Mivel a floppy formatuma FAT, igy ha van floppy driveod, eleg PC-n a 720k-s floppyra felmasolni a programokat, majd berakva a lemezt az EP-be, onnan siman futtathato.
A gep feneken az elcsatlakozokon, ott van a 15kHz-s RGB, ami igy kb szinte rogton mehet olyan VGA monitorra, ami tamogat 15kHz RGB jelet, vagy SCART-os TV-re.
@DarthSun: Ha a zarojelbe tett linkjeim nem fernek bele a szabalyokba, akkor torold ki oket.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #106766 üzenetére
Ez minden, az AC97 első verzióját használó hardverre igaz, hogy 48khz-re sampleltek. Szerintem csak akkor hallható a minőségromlás, ha külön erre koncentrálsz, de real life körülmények között nem venni észre. A hátsó hangszórókkal nem vettem észre hibákat, legalábbis abban az összesen 15 percben, amíg így használtam őket, aztán rájöttem, hogy a térhatás hülyeség, és nem fogok emiatt kábelkötegeket kerülgetni.
-
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #106737 üzenetére
Nekem, csak USB-s volt. Marmint, a nyaklapon volt vagy 2 kondi, meg 2 USB socket. Valahol, elkepzelheto, hogy debrecenben megvan meg. IrDA-t is vettem anno, mert jo volt a telefonhoz netezni GPRS-vel, vagy szinkronizalni a Palm PDA-val, illetve Linux alatt LIRC-et hasznalva, taviranyitani a gepet. XMMS (linuxos, X11-es WinAMP klon), MPlayert vezerelni, kikapcsolni este, stb. Ezt meg akartam keresni 1-2 eve, de nem talaltam meg. Vettem egy marek alkatreszt, amibol ugy gondolom, hogy tudok epiteni egyet, de azota se probaltam osszerakni. Marmint, azt a fajtat megepiteni, amit az alaplapi IrDA csatlakozora kell dugni.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #106631 üzenetére
Hja, de az 850E lesz mar. Ez meg sima 850, 2001-bol. De szerintem, csak a BIOS az, amin ez mulik/mulhat. Az utolso beta BIOS-ban, pedig megtalaltam nyomat olyan family/model/stepping trionak, ami arra utal, hogy ez HT-s BIOS-hoz mikrokod. Elvileg tudnek 533-as procit ugy hasznalni, hogy CPU FSB 133 MHz a RAM FSB pedig 100 MHz.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #106508 üzenetére
Nekem van analóg/digitális pci-e TV/AV/rádió/paravola kombó vevő kártyám, de digitális jelet még soha életében nem látott szegény. És az analóg kép minősége ezen a kártyán (AV kábelen) szarabb, mint akár az ezer éves winfast kártyáknak (zörejes). A tuner része mondjuk szebb, nagyobb a felbontása is, nem ez a 144p szemét, mint amit a régi winfastek tudnak.
-
-
Fücsök007
őstag
válasz
envagyok #106510 üzenetére
Parabolán már sok éve nincs analóg adás, de ha jól emlékszem 2022 február vége óta nem enged új előfizetőket a Telekom műholdas TV-re, előttük pedig UPC is megszüntette az új előfizetéseket, így ma már csak Digi-re lehet előfizetni újonnan. Egyébként számított mostanáig a régiós eltérés, ezért voltak ilyen nagy eltérések, a kis szolgáltatók jól jártak az öregebb korosztállyal akik nem akartak új TV-t vagy beltérit venni, és előfizettek analógra kábelTV-re mostanáig.
-
Fücsök007
őstag
válasz
envagyok #106508 üzenetére
Nincs igazad, 1-2 kisebb kábelszolgáltató mostanság kapcsolja le a még meglévő analóg csatornáit ahogy fejlesztik a HFC-s rendszert--> Itt
Nyilván országos szinten a közepes szolgáltatók is évekkel ezelőtt átálltak végleg, de jövőre szerintem már nem lesz sehol analóg adás végre. -
arn
félisten
válasz
envagyok #106274 üzenetére
Semipassziv? Akkor ranezek, de azert az durva, hogy az 3770k vagy felet fogyasztja, es alig akad program, amiben lassabb. Meg az z77 usb3 tamogat, a par honappal korabbi rohadt draga x79 meg usb2ot?
Ellene szol, hogy anno is ilyeneket vettem, es a retros gep nem fog sokat menni.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #106253 üzenetére
A 2000nel visszamegyek valszeg a bxre meg a gf256ddre, kozelebb all a szivemhez (az amolyan szep lezarasa a win98/bx korszaknak), de nagyobb felbontasnal nagyon lelepi a gf2ultra, aztan van vagy fel ev kozottuk. Ez kicsit olyan mint a vodor takony, vhol el kell harapni a veget
A szivem csucske a hwepites, de azert probalom kombinalni a hasznossaggal - porosodni nincs sok ertelme epiteni vmit, igazabol mar igy is van par, ami kozben “megesett”, es sajnalnam mar oket dobni (ss7, socket5, socket2 stb), de vadaszgatni nem fogok az “erdekes” konfigok utan, inkabb a meglevoket hegyezgetem.
Ahogy belassult a fejlodes, igazabol meg ezekre se lenne szukseg, ami winxpn megy, az mar win7en is fut - ezeket a winxps gepeket is ritkan veszem elo, a dos aranykor (91-95kb) szamomra a legkedvesebb retro egy 486tal.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest