- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #103909 üzenetére
Az akukkal kuzdok leginkabb. Azok mondhatoak szerintem, generikus hibanak.
A kijelzo azert volt cseres, mert amikor 1 kezzel fogom a gepet (ez a bal kezem), akkor a kijelzo koruli gumicsikhoz odaer az ujjam, az igy ott "meg volt serulve", mert ossze volt nyomodva. Kapott komplett burkolatcseret, mert valamikor 2022 decembereben raejtettem egy kalapacsot a palmrestre es be volt horpadba. Szoval, ezek miattam voltak.
Az alaplapcsere oka pedig erdekes. Az egyik macOS beta telepitese kozben megmakkant a lap, es kb se elore, random rebootolt azzal, hogy a T2-es ARM procin futo OS elcrashelt. Ez lehet, hogy a beta OS miatt volt, de lehet, hogy amugy is megmakkant volna. Senki sem tudja, senkit sem erdekel. Illetve itt tudom, hogy a szerviz nem cserelhetett lapot (normal esetben szoktak), hanem ki kellett kuldeni az Applenak a gepet, hogy tenylegesen megnezzek.
Most ezen kivul meg a telefonom kene visszavinni, mert valamikor elegge elejthettem (lovesem nincs mikor...) es par hete eszrevettem, hogy meg van repedve a kijelzo. De mivel 3-4 nap a csere, ezert nyuglodom meg vele egy kicsit.
Szerk: igy (kep1, kep2, kep3) szoktam fogdosni, amikor 1 kezzel hasznalom. Pl. azert nem vettem 16"-osat, mert az erezhetoen nagyon-nagyon feszult, amikor csak a kijelzonel fogva emelem fel.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #103886 üzenetére
Nekem van egy doboznyi memóriám, aztán addig kombinálom ilyenkor az alaplapba a modulokat, amíg olyanokat nem találok, amik a kívánt mennyiségben és méretben is működnek. Ezzel a módszerrel át lehet lépni sokszor a hivatalosan támogatott méretet is. De előfeltétele a dolognak, hogy legyen tényleg egy doboznyi ramod. Viszont az ilyen nagyobb modulok az eléggé hiánycikk nálam is. 512-es DDR modulokat kidobva is könnyen találni, az 1 gigás már bajos (a 2 gigás meg már kuriózum).
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #103869 üzenetére
Rendes forrást használj, ne azt a viccoldalt.
[link]
Itt van a hivatalos támogatás a ramokhoz, P4P8X Memory QVL címszóval
Amikor ezt az alaplapot készítették, 1 gigás memóriamodulok még nem is léteztek. Kétoldalas 512 megás memória modulokat viszont rendben támogat, azok fel vannak sorolva. 512 megás DDR modulokat viszonylag könnyebben találsz, mint 1 gigásakat, illetve nagyobb eséllyel fognak működni benne. Szóval 4 db kétoldalas 512-es modult rakjál bele. -
válasz
FoxiestFox #103659 üzenetére
Valamiért ez a gépem nagyon kényes a DDR memóriákra.
Egyelőre csak a vörös PCB-s egyoldalas Kingamxokkal tudtam megbízhatóan működésre bírni, amiken a memóriák között van egy valami pici chip, ami nem tudom, mit csinál.Van 2x1GB kétoldalas Nyanya chipes 400MHz-esem, illetve 2x1GB Elpida chipes ugyancsak kétoldalas 400-as, egyik párossal sem indul, és egyiken sincs az az apró chip kb középen.
Van ötletetek, miért lehet ez? A lapnak szerintem működnie kellene a kétoldalas memóriákkal, elvileg 4GB-t elbír, mire figyeljek amikor RAM-ot veszek? Ha lehet, elkerülném még egy pár fölösleges vásárlását
A célom 2GB memória lenne a gépbe, 2x1 felállásban, dual channelben. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #103815 üzenetére
Nah megvan… mongy itt is kell labakat forrasztgatni, de asszem csak 1.45v eseten - ki a rosseb szorakozik ilyennel 0.05v elteresert? Akkor valszeg csak bele kell nyomni. [link]
-
válasz
FoxiestFox #103809 üzenetére
Ezen a képen is csak az egyik oldal látszik. Nem kellene látszania a proci NYÁK-jának? Ez túl vékonynak néz ki ahhoz, hogy a procival együtt legyen. Ebben a videóban ha nem is túl jól, de látszik egymáson a két NYÁK-
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #103804 üzenetére
Egyetértek, ismerősöknél állandóan nyitva volt az ajtó, aztán vagy lerúgták, vagy nem. Nekem ilyen nagy ajtós házam sose volt.
Szerk.: illetve lehet, hogy volt, de olyan hamar betörtek hozzám a beszerzés után, hogy nem is emlékszek. Komplett gépet vettem át ismerőstől, láthatták, amikor hazavittem, talán 1 hét se telt el...
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #103802 üzenetére
Épp ez a lényege, hogy ne sérüljön, ami ott van, meg illetéktelen ne tudja egy mozdulattal megnyomni.
-
válasz
FoxiestFox #103791 üzenetére
Ez mindenkinek a saját döntése. 10 év múlva lehet, hogy felszámolja az ember az egészet. Bár én nem tervezem, de bármi megtörténhet. Egy kis racionalizálás mondjuk ráférne a PC részlegre, mert fölösleges ennyi belőlük. Másrész baromi kényelmes, hogy nagyjából IBM PC-től (második szériás, de még nem XT) 486-korai Pentiumig bármikor be tudok kapcsolni egy gépet egész kis lépésekben lefedve a korszakot. PPro-ból, P3, P4-ből már csak 1-1 gépet tartottam meg.
MasterDeeJay: Akkoriban volt egy mélypont a kondiknál. Apránként rendbe lehet rakni a cuccokat, nem kell mindent egyben.
A P4-ek hirtelen kezdtek többet fogyasztani, jobban melegedni, mint a korábbi gépek és erre nem volt senki sem felkészülve. A hőcsöves rendes hűtők, jobb házszellőzés kialakulása a kommersz dolgokban elhúzódott. 423-mas Workstation gépem van amiben ez rendben meg volt csinálva, de az meg ritka madár volt az ára miatt.
Tua Cerkának én is adok 1 pontot, ki lehetett vele tolni a BH6 életciklusát
-
KROK640
nagyúr
válasz
+1
Persze lehet, hogy a kevésbé drága kondik is sok évig kitartanak -
válasz
Nekem annyira elég hogy működjenek. Azaz 3db-ot gondoltam megcsinálni, ezeken felül van még egy aminek az AGP-je töröt meg még van egy valahol aminek az ide része sérül panel alján. Sajnos ezek nem annyira ritkák mint egy Abit fehér lap. Akkoriban totál kommersz lapok voltak, igazából nem kiemelkedőek. Én magam is raktam össze ilyeneket, irodai gépeknek mentek aztán pár évente kondicsere volt mert iszonyat gyenge minőségűek voltak eredetileg bár közrejátszik az is hogy codegen táppal mentek napi 8 órában. Őszinte leszek eladásra mennek, részemről nem képvisel gyűjtői értéket, többre tartom az IC7-eseimet (abból kettő van de egyik döglött talán pont kondi miatt még nem volt rá időm). Ugyanígy valaki 370-esbe a tusl2c-t tartja jónak én meg az ST6-ot (na abból lenne jó egy fehér)
Voodoo3-asaimmal is kellene foglalkozni, abból is van letörött kondis bár működnek de jobb lenne javítani.
Aztán hétvégén megdöglött használtat alatt egy P1-es lap 233-as procival integrált matrox, hang stb fullos lap volt. Meg NF7-esek is 3db ami kondis és döglött.... Iszonyat mennyi meló lenne mindent rendberakni. -
válasz
FoxiestFox #103789 üzenetére
Megrendeltem 66ft/db áron SAXMON márkát, totál fölösleges bele 250ft-os márkás kodi, nem ér annyit a lap (tizenxdb-ot kell cserélni rajtuk, meg nem kell menniük évekig). Abit IC7-esemben is kicseréle abba 1000uF is kellettek. Szóval 60db kondit rendeltem 6eft-ért postával. Alin fele lett volna 100db de azok márkátlanok.
frescho
Nem tervezek 10+ évre egy 478-as lappal, jó ha teszre be lesz indítva. Amiga kissé más kategória, abba én is lehet megvenném. Jut eszembe C64-ekben sem cseréltem soha bár nem is nagyon látam kifolyva. -
válasz
FoxiestFox #103665 üzenetére
Nekem is kimaradt, csak retróként lett, de bivaly jó a NetBurst a korában, persze a Core2 a porba döngölte, de hát a fejlődés, még jó hogy volt/van.
Ja, jó lesz az, én a 4100MHz- hez akklimatizálódtam mostanában, azért nézem, a P4 present-day chilled setupokat esetleg kritikusnak. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #103666 üzenetére
Jo, igazabol az isa slot miatt jon be csak a via a kepbe, mert siman 815, 820 vagy ilyesmi lenne
Vagy megint a thunderbird, mert az intel leakadt ghznel a p3al, de ennyire melegedve nem inkabb nem.
A bx az overall kedvenc, de 2000re egyszeruen elavult es elfaradt, es nem szivesen tuningolom a retro gepeket allando hasznalatra. Realisan olyan 700-850mhz felett nyugdijazni kellene (korban ez kb 2000 marcius), sot vhol a 600/100as katmai volt az utolso nativ proci, ami direkt bxhez keszult. Utana mar csak a 820as benazas miatt toltak ki a nyugdijas eveit.
Szerencsere retrozasnal nem vagyok raszorulva, hogy vmi regi lapot mankozzak.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #103665 üzenetére
A northwooddal mar inkabb az intel volt felul, de a 2002/03as idoszakban nem maradt ki az ember semmibol az xp procikkal.
Illetve 2003ban mar ott volt az a64. Csak sajnos nem csak a maga koraban, de mar retroban sem egyszeru epiteni egy 940es fxet.
-
Pikari
veterán
válasz
Az biztosan dvd író? Azt írják, hogy az egy cd író, és dvd olvasó kombó.
-
arn
félisten
válasz
Ugyanilyen hazam van (ujonnan vettem), es az athlon era volt
-
válasz
Hát de ez elég fehér a fotó alapján, ha jobban kifehéríted, akkor átlátszó lesz
P-III BX amúgy xopásmentes szokott lenni...
Audigy fehér-asszem nem láttam még, nekem csak külső dobozok vannak, azok ezüst-Alu színűek.X-Fi 5.25" helyes meg fekete, külső doboz meg szintén ezüst-Alu szélesebb Hifi torony szabvány, hopp a frontja viszont fekete.
CPU hűtő hiába fullCU, kicsi, bár ha nem tuningolod, akkor ok.
SS7 : szakértő vagy?, ha nem akkor xopáshegyek, de ettől szép a retró, ha sikerül stabilra megoldanod.mod : kártyaolvasós és USB kimenetes IDE DVD író : aztaQ.., ennek mi a pontos típusa?, ilyen evolúciót még nem láttam.
-
válasz
FoxiestFox #103625 üzenetére
Ez látja ugyan hogy A: meghajtó de nem csinál semmit ha write image to floppyra megyek rá, többféle image-t próbáltam Freedos bootot, msdos 6.22-t.
na ezzel sikerült
http://www.chrysocome.net/rawwrite
-
válasz
FoxiestFox #103556 üzenetére
No igen, ezis fehér volt, csak csodaszépre sárgult. Infra még működött mikor elpakoltam, távszabija is megvan. Van egy korábbi infra is, az hébe-hóba olvasott csak, majd szétszedem, hátha renováltató.
(#103558) arn : pld a műanyag szúnyoghálón is meglátszott az anyagfáradás, vakoláskor kézzel letépkedtem, nem is kellett olló. A házak azért gondolom sokáig nem fognak spontán törni.
(#103571) : a proci feletti táposakat nem kedvelem, a magasabb hűtőt is akadályozzák.(#103574) jokeph : E0 Prescott jó magas órajelet bír.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #103561 üzenetére
Szilikonozd be
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #103559 üzenetére
A feketenek annyi elonye van, hogy kevesbe latszik rajta (amugy ugyanaz tortenik vele), max megfakul.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #103545 üzenetére
Az osszes trutyi csak feherito (hidrogen peroxid alapu), semmi mas. Az evek alatt minden muanyag elkezd lebomlani, oxidalodik, a megkotott oxigent szabaditja fel a peroxid, es a folyamat kezdodik elorol. Az uv katalizator ebben a folyamatban.
A napfeny valoszinuleg hasonloan oxigent szabadit fel, de ahogy en eszrevettem az eredmeny inkabb ahhoz hasonlit, mint amikor kiteszed a kertibutort a napra, es a szinet “kiszivja” a nap. Tehat az eredmeny nem a feherhez konvergal, hanem a sarga tonus lesz enyhebb (mint ahogy az elenk piros szin kifakul).
De ez az egesz mindig erosen fugg a muanyagtol es az eloeleterol, mert az absbe stabilizalot kevernek, antioxidanst tartalmaz (az uv protektorban is ez van - de ez is lebomlik, folyamatosan kezelni kellene). Az biztos, hogy az eredeti anyagot helyreallitani nem lehet, csak optikailag kozmetikazni, es minden kemiai folyamat csak egyre tavolabb loki az eredeti allapotatol.
Probaltam erosen sargult anyagot kifeheriteni (sikerult), majd beviaszolni (oxigentol elzarni), majd sotetben tarolni (igaz itt nyaron 30-32 fok van), de nem vettem eszre kulonbseget a visszasargulas utemeben. Enyhebb sarga feheritett muanyag valoszinuleg lassabban sargul vissza, de nekem ketsegeim vannak, hogy maga a deoxidacios folyamat befolyasolna az eredmeny tartossagat.Roviden: a feherites szerintem hatasosabb, de lenyegeben egyik sem fog hosszutavu megoldast jelenteni, ami egyszer besargult (degradalodott), az megint sarga lesz.
[link] -
válasz
FoxiestFox #103554 üzenetére
Nekem ez tetszik nagyon, ez gyárilag sárga...asszem
-
válasz
FoxiestFox #103547 üzenetére
Valós, a sima üvegen keresztül a látható spektrum szóródik a kemény infra csúcs felé. A hypo Skandináv bőrömnek ez már ultra csúcs, buszon pld halál a napfényes oldal. Nyílt terepen kb fél óra alatt kezd hólyagosodni a bőröm, üveg szóródással, már akár 5 perc alatt. Nyáron csak este megyek ki, ügyet intézni, bevásárolni, stb.
A régi fehér házakra hasonló effektust el tudok képzelni. Mondjuk a házak sárgulása nem zavar, de pld a most fent levő P4- et is alsótápos fekete házba telepítettem már korábban. Már 1988- ban sem értettem, amikor a 286- ost elém rakták, hogy egy ilyen modern gépezet, hogy lehet egy ilyen ízléstelen fehér kaszniban,,,? -
válasz
FoxiestFox #103549 üzenetére
Nem lett tökéletes, de sokat javult. Nézd meg a képeket az alján: [link]
-
válasz
FoxiestFox #103538 üzenetére
Amiga 500-at pár napig hagytam kint. Ha veygszerezed, akkor órás időtartamra is lemehet, de nagyon figyelni kell rá, hogy ne told túl.
-
3shae
aktív tag
válasz
FoxiestFox #103545 üzenetére
"azóta is éri a nap reggelente (asztalon van a gép), és nem láttam jelét visszasárgulásnak"
"viszont valahol olvastam, hogy nem is kell semmi trutyi, csak ki kell vinni a napra, és kifehéredik a műanyag.."
Azért van némi ellentmondás abban amit írtál, nem?
Ilyet vegyél: Kallos Illatosított Oxi Krém 12% ilyet a sarki fűszeresnél is találsz bagóért, az eredmény pedig tökéletes. -
arn
félisten
válasz
ne csinald, baromsag. csak a degradalt muanyagot degradalod meg jobban, rosszabb, mintha feheritened (ami szinten nem er sokat, amig nem tudod konzervalni az eredmenyt).
-
3shae
aktív tag
válasz
Szia!
Éppen a napokban csináltam, gyönyörű lett a megsárgult Codegen p4 ház. Jó erős napsütésben 5-6 óra tökéletes eredményt hozott
-
válasz
FoxiestFox #103478 üzenetére
Napi gépemről sztem a GTX770- ből hallok ilyet. USB- re nem zavar rá, külső hkártya+fülesből nem jön. Nem zavar, csak ha csend van, akkor hallani.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #103476 üzenetére
manapsag olednel vadaszni kell olyanra, amiben nincs venti, meg akkor is vinnyoghatnak a tekercsek
mar ha ez vigasztal
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #103473 üzenetére
Ui. Pl imadom a crt-idet nezegetni, nekem nem kellenenek mert hallom a sipolasukat es a legjobb frissitesi frekijutol amit valaha lattam is szabalyosan fajt a szemem, de nem kezdek el "erveket" elohuzni a seggembol csak azert hogy megmondjam hogy szarul csinalod.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #103365 üzenetére
Te jó isten, mennyi TAB van abban a böngészőben.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #103381 üzenetére
Nekem ezzel semmi gondom - csak az n+1 kollega jott es vezette le objektiv tenykent a velemenyet hogy mi autentikus/mi nem, pedig a hangkartyak mufajaban nincsenek erre definiciok. En nem a zajt szeretem hallgatni hanem a hangszereket es ezzel szerintem a tervezomernokei is igy voltak, csak penzugyi/korszakbeli megkotesek miatt szarabb alkatreszekkel szereltek. Örülni kell annak hogy megy a HW fejlesztes ezerrel, a Vogonsos topikok hozzank kepest az urkorszakban leteznek.
DarthSun - nalam most egy 16 megas IW van es az OrpheusIi, nagyon hasonló a kettő, csak az en setupomban kenyelmesebb hogy nem jackezek. Eszkozzel meg lehetne mondani melyik, de szabad fullel az analog kimenet enyhe alapzajan kivul nem hallok jelentos kulonbseget, minden GF1/IW szoftver ugy megy ahogy annak mennie kell, illetve a full Utopia Soundbank is betölthető.
-
válasz
FoxiestFox #103381 üzenetére
+1
-
válasz
FoxiestFox #103371 üzenetére
Nem voltam elég pontos. G3 iMac és G4eMac. Nehezek, mint a dög. Bacsis podkasztjában szerepeltek úgy egy hónapja.
-
válasz
FoxiestFox #103365 üzenetére
Komoly, a monitorokkal átellenes oldalon pedig látszik a röntgenképed
-
válasz
FoxiestFox #103354 üzenetére
9600-as elérhetőbb mint a Geforce4 Ti széria. Ráadásnak kevésbé melegszik. Mondjuk nekem nincs jó véleményem az akkori radeon driverekről és kompatiblitításról. Sok a butított kártya. Ha kell a dx9 akkor 9600 akár melyik verzió 128bites rammal, ha nem akkor Gef4Ti.
Geforce 6200 ha találsz NV43-as maggal rivatunnerrel unlockolható 6600-asra 128bitest akkor még az, bár ritka.
Bár gyengébb de ha jobb ramos MX460-ast találsz az se annyira rossz. -
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #103357 üzenetére
A 9600XT a nyerő a korabeli PH teszt alapján. Amikor még voltak értelmes tesztek...
-
zotyesz66
őstag
válasz
Az szerintem a Radeon 9600XT, afölött minden AGP-snek kell a tápcsati.
Nvidia oldalon még a Ti4600, esetleg az FX5700. -
Pikari
veterán
válasz
radeon 9600, hd2400, geforce 5700, ti4600, geforce 6200
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #103165 üzenetére
Matrox G550 kell neked
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #103244 üzenetére
Jobban jársz 6800GT/GS kártyákkal, mert azokkal több driver is megy a 82.69 moddolt mellett. Egyébként ajánlott 6200-as kártyát is tartani, amennyiben nem ismeri fel a gyári win98 telepítő az adott márkájú 6800-as kártyát (pl. Gainward) akkor feltelepíted 6200-as kártyával a drivert, majd leállítás után kicseréled, így újbóli betöltéskor egyből megy minden.
-
válasz
169.21 vagy korábbi.
Win98 alatt(ha az is képbe kerülne) pedig a 7600GS- hez az utolsót kell használnod(82.69 moddolt), gyári már nincs. -
Pikari
veterán
válasz
A win98at csak 3-4 évig támogatták érdemlegesen. Az XP kb 15 évet kapott a piactól.
Szóval nem maga az XP a gond ebben a képletben.
Hanem az, hogy az újabbnál újabb driverekben a régebbi kártyák egyre inkább a megtűrt stádiumba kerülnek, mielőtt kiveszik a támogatást, és ez mindenhol/mindig így van.
(Kivéve mondjuk pl linux alatt, ahol egy szerencsétlen fx5200 vagy radeon 9600 mellé is érdemes mindig legújabb opensource drivert engedni, mert azzal lesz a legjobb)
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #103216 üzenetére
7900 gt es x850.
-
Pista0001
addikt
válasz
Itt 9800pro volt benne.
-
Pikari
veterán
válasz
Pedig a radeon 9600 az pont a 478 korszak szülötte.
-
Pista0001
addikt
válasz
Nekem egy Terminator A7VT van. 2500+ Barton van benne, Sound Blaster 16 pci-jal és Radeon 9200-zal egyelőre. Próbálkoztam már a live-val, de lehet, hogy halott, a 16 megy rendesen. Én Radeon párti vagyok inkább 1600-at vagy 1650-et szeretnék bele, a simával is megelégszek, de prot szeretnék inkább.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Radeonból nyugodtan mehet mellé egy 9700Pro vagy 9800Pro, de igazából egy 9600Proval is korhű lenne.
-
válasz
Attól is függ mekkora proci van benne. 6600GT sikeres volt annó, az jó lehet. 7600-900 AGP gondolom jobban megy, de abból csak PCIe van nálam. 6800GT hoz még pluszt combosabb P4- el.
R9600TX(9800) van most benne(meglepően gyors), azt lemérem, aztán megy bele a HD3850, ha maximalista akarsz lenni, akkor az utóbbi. Mondjuk a 6800GT, HD3850 ha felbukkan is valahol, viszonylag drága.
Most a Wolfot analizálom, aztán XP install, utána mérem az említetteket. -
envagyok
veterán
válasz
A 9600 a s478 p4 korában nem rossz, egy közepes választás.
De teljesen jó a 6600 is. -
válasz
FoxiestFox #103144 üzenetére
Igen, átadja minden irányba a hőt sztem is, mindegy hogy éppen mennyi és melyik hőcső kerül föléje, jó paszta, jó leszorítóerő, és tippre hatékony lehet. Kérdés hogy egyáltalán elfér-e egy torony, a régebbi lapon esetleg bizonyos alkatrészek akadályozhatják.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #103108 üzenetére
A nagyon későihez már a p4 is kevés
Mivel a fejlesztők többsége olyan 2014-ig dx9en maradt, de az már nagyon korszakhatáron túli
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #103103 üzenetére
Anthony cuccain pont VGA szokotz lenni, HDMi csak az alacsonyabb kepessegu modelleken van - changeling, mini-me.
-
válasz
FoxiestFox #103044 üzenetére
Alin érdemes körülnézni, a kínaiak általában az elképzelhetetlent is megépítik.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #103044 üzenetére
Az Alis "három szar 6 USD-ért" akcióban általában olcsóbban is ki lehet fogni.
-
válasz
FoxiestFox #102968 üzenetére
Hát...igen, elszállt rendesen, most a beárazósban is zavarban voltam, próbáltam egyensúlyt találni az erőben, nem egyszerű. ----
---ahhoz képest hogy annó a MAX ingyen rámtört, a PnP pedig óccsón, a Classic pedig fillérekért, most elborult helyzettel állunk szemben....
...kb olyan effektus, mint egy régi, ritka bélyeg, gyere fel hozzám baby, megmutatom a bélyeggyűjteményem... -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #102988 üzenetére
Voltak próbálkozások
De sajnos igaza van Pikarinakl. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #102988 üzenetére
Nincs rá igény. AAA-t fejlesztő ismerőseim (ahol fontos az audió) egyszerűen 6 csatornás audiót vesznek fel mindenféle szögből oda, ahol az ilyen minőségre igény van. Ahelyett, hogy egy órát rászánna, és írna egy audio enginet, inkább 10 gigával nagyobb lesz a játék
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #102968 üzenetére
A PCEm-ben egesz korrekt emulacio van.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #102867 üzenetére
ha nem irjatok oszinten szolva sose foglalkozok ezzel a temaval
majd megnezem a mozgast, a tobbire nincsen meg az eszkozom, hogyan lehetne ezt normalisan megcsinalni.
elhiszem nektek, hogy a mozgas szarabb, de nincs az a crt, aminek ilyen kepe van, foleg elesseg, szinek, fekete, kontraszt, stb szempontjabol. az 1024re is olyan tueles kepet csinal a scale filterekkel az analog kimenetbol, hogy lef@snad a bokad
nincs ez a lcd scale benazas - meg lejjebb is, gyk a gyengebb analog kimenetbol is tobbet kihoz, megprobalja kitalalni a pixeleket, es azt digitalisan pontosan megjeleniteni.
de hogy irjak neked is vmit... tamogat crt kimenetet, az lcdhez hasonloan mindenfele ficsorrel. az input lagot tuti nem javitja, talan a mindenfele fura frekvencia lekezelesere.
igy qhdben mar a shadowmask emulacio is egesz erdekes, bar tavolabb kellene ulni tole, hogy meglegyen az illuzio, a 22es lathato meret nem volt tipikus a dosos idokben, de a karakteres hasonloan smooth, mint amire emlekszem.
-
Myers
senior tag
válasz
FoxiestFox #102809 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #102748 üzenetére
Radeon 6000 sorozat volt a 2011-es gepekben. Az Apple par evig cserelgette az alaplapokat es a kartyakat is, de azota ezek a csereprogramok mar vegetertek, a hiba pedig maradt a cserelt hardveren is. Nekem pl 6970 volt az iMacban, ezt 2x is cserelte az Apple.
-
válasz
FoxiestFox #102669 üzenetére
Megy, vagyis mennie kell, 110- et vitték Copper mellett. Teszem is feljebb.
-
válasz
FoxiestFox #102561 üzenetére
Töltsd le valamelyiket, aztán próba. Vagy a topikjában utánanézhetsz, vagy ha írsz a fejlesztőnek, lehet hozzáteszi a kódot.
-
RollandCG
csendes tag
válasz
FoxiestFox #102513 üzenetére
Emuzni tökéletes!
50Hz-re (PAL) simán le lehet vinni! A kép minősége tökéletes
CPC, c64, zx spectrum, amiga introkat és demokat nézek, így a kép a hanggal szinkronban van
A lényeg, hogy nem szaggat a "scroll"
-
RollandCG
csendes tag
válasz
Isten hozott a klubban :-)
Eddig nálam is ez a csúcs! Főleg, hogy shadow mask-os!
Pedig sok crt monitort láttam már életem során! De ennek a képminősége eszméletlen jó!
Garatula
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #102550 üzenetére
A mostani kártyát a gépemben így javítottam meg kb 2 éve, azóta megy. De van olyan kártya, ami csak pár hónapot ment. Meg az első pár próbálkozást el fogja hibázni az ember, úgyhogy érdemes olyanon próbálkozni, amiért nem nagy kár, mert kell hozzá némi rutin, meg ki kell ismerni a trükkjeit.
-
válasz
FoxiestFox #102537 üzenetére
Nem vettem észre hogy laza lenne, mozgattam is kicsit, de tényleg, megnézem alaposabban, kössz a tippet.
Kb 2 perc volt amíg kikapcsolás után kivittem a konyhába, levettem az oldallapot, dőlt ki a hő, kézre forró volt az egész kártya. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #102527 üzenetére
Épp ez a baj velük, hogy menők. A gyűjtők lerabolják az apróról őket, akinek meg munkára kéne, az nézegetheti az ötszörös árakat
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #102522 üzenetére
CRT-s cuccból van egy, amire vigyázok. Az egy C1-94 oszcilloszkóp. Azt javításokhoz használom időnként, tehát nem gyűjteményi darab, hanem munkaeszköz. Épp két hete balanszoltam be, tökéletesen működik. Igaz, eléggé ritkán használom, max kéthavonta egyszer van olyan probléma, amihez oszcilloszkóp kell.
-
KROK640
nagyúr
válasz
gratula! Szép fogás, és jók a frissítési értékei is
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #102515 üzenetére
Most dobtam ki egyet fordulatból. Hamarosan mégegy követi.
-
válasz
FoxiestFox #102515 üzenetére
Ha nem írod, tuti azt mondtam volna, hogy ennyihez már kell hely bőven. Nekem pld kéne mondjuk egy 50 m2- es nappali, hogy elfogadhatóan elhelyezzem a mostani zsúfoltságot.
-
válasz
Azért LCD pártiként is gratulálok. Ahogy Jokeph kollégát ismerem, sztem ingyen adta.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #102489 üzenetére
2009-re már biztos beért.
Én is ezért akartam kipróbálni, de csak egy E2180 jutott, azon nem volt túl acélos. Amúgy a Milleniumot is szívesen megnézném, az Athlon XP-re pont jó lenne, elvégre az kb akkor jött ki, amikor a Millenium kifutott. Igazából mindkettőnek az az átka, hogy túl jó lett az utódjuk, főleg visszafelé kompatibilitásban. Annó a P2 400-as Compaq sff-et is XP-vel használtam, sose volt rajta régebbi oprendszer sem 9x, sem NT vonalról.
-
válasz
FoxiestFox #102489 üzenetére
Jó a Vista, fent van egy gépen, nincs vele gond.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #102465 üzenetére
Errol szol a hobby
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #102387 üzenetére
Lenyegtelen a noti tipusa (Targa).
A lenyeg az volt, hogy slave modrol at kellett tenni a dvd-t firmware frissitessel master modra.
Ez egy hack-elt firmware tudta megtenni.
Ugyanis a bios kizarolag a primary/secondary master eszkozoket figyeli.
Mazli volt, hogy az oreg macbook is ezt hasznalta, ezert volt legalabb egy drive, amirol tudtam inditani. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #102345 üzenetére
Mivel gyakran hasznalom a macbookot tobb desktopon es kozvetlenul is, megerte atallni egyfele layoutra, szokas kerdese. Siman dobtam a billentyut, egeret, es desktopon is a macbook billt es touchpadot hasznalom, fejlesztesi munkanal es hetkoznapi feladatoknal ugyanolyan gyorsan dolgozok rajta, illetve a touchpad lehetove tesz par olyan dolgot, amit az eger nem, egyszeruen nincs szuksegem az esetek nagy reszeben az eger pontossagara, gyorsabb touchpadon.
A tobb desktopnak az volt a hatranya, hogy ket desktop meg kozvetlen hasznalat ket egeret, egy touchpadot, es haromfele billentyuzetet jelentett, eltero billtavolsaggal, nyomasponttal, etc. most egyfele van, sot a ket macbookomon is egyforma igy a gepvaltas sem gond. Ezt sokan nem latjak at, az elejen en se, es lelkesen dugdostam a billt, egeret mindenhova.Fotofeldolgozast rawokkal meg ipaden csinalom, kezzel, pennel… szinten gyorsabb, mint desktopon, ugy hogy akar mar a vonaton is meg tudom csinalni a fotoimat. Kiprobaltam macen is, de jobb ipaden, meg a sw is olcsobb.
El kell ereszteni ezt a mindent tudo desktop pc vonalat, a 2000es evek elmultak, jobb az az adott feladatra specializalt eszkoz. Ha nagy monitor kell, radugok egy kabelt, aztan minden megy tovabb, amugy ott dolgozok, ahol nekem tetszik, kanapen, fotelban, iroasztalnal, eloadoban. Par eve nem hittem benne, de ma mar vissza nem mennek, a korom miatt sem tudok mar annyit a desktop elott ulni.
-
válasz
FoxiestFox #102353 üzenetére
Azert valljuk be, a vekonyitas meg a beepitett akku/alkatreszek, szerintem tok jo dolog. Korabban, ezeket kb ugy csereltem, hogy megvettem a vendortol a legolcsobb base modellt, majd kihajitottam belole a base modellel jaro alkatreszeket, es megvettem a sarki boltbol azt, ami nekem kell. Majd a gep, kb ebben az allapotban ment 5-8 ev mulva nyugdijba. Tehat, alapvetoen, nem csereltem ezeket, csak sporoltam a vasarlasnal. Azzal, hogy semmit nem tudok cserelni, szerintem sokat tudott csokkenni a gep merete (nem kellenek mindenhova access doorok, az akku kitoltheti azt a helyet, amit korabban nem tudott, mert a burkolat es a mechanika elvette) es a sulya. Most ott tartunk, hogy kiulok a vizpartra/botanikuskertbe/barhova a konnyu es kicsi 14"-es geppel az olemben, es par eve a gep akkuja szabta meg, hogy le tudok-e tolni ilyen korulmenyek kozott egy munkanapot, ma pedig mar biztosan tudom, hogy en fogok hamarabb elfaradni es nem a munkaeszkozom. Szoval, nekem tetszik az irany. Ez az MBP meg csak par honapos, de ahogyan az elozo is 8 eves volt, ez is jo lesz kb. 7-8 evig szerintem.
-
válasz
FoxiestFox #102345 üzenetére
Latod, en annyira szeretem a trackpadet, hogy pl Fusion 360 hasznalathoz vettem kulon egy Magic Trackpad-et (elotte jellemzoen atultem a kanapera a macbookkal). Az Apple gepein nem is emlekszem, hogy lattam-e valaha pl. HDD indikatort. Talan a 90-es evekben? Szerintem, a new world gepeiken mar nem volt, de van regi Qadram, es mar azon sem volt. Hianyozni nem hianyzik, ha kattintok, azt csinalja
, nem kell ellenorizni, hogy tenyleg csinalja-e
.
A mediavezerlo gombok helyzete egy erdekes "dolog" az Apple vilagaban. Itt ugyanis, alapvetoen, nem hasznalod semmire sem az Fx funkciogombokat. Marmint, ha tavoli asztalozol, vagy SSH-zol valahova, akkor a remote rendszer miatt szoktad hasznalni, de magat a macet hasznalva, azok tok folosleges gombok. Ezert alapbol, mediavezerlo gombkent mukodnek ezek mar szerintem legalabb 20-25 eve es "Fn" gombot kell nyomvatartani, hogy Fx funkciogombok legyenek. En hasznalok kis appot, ami switcheli ezeket, tehat ha az aktiv app egy Terminal/vmware/remote desktop kliens/vnc, akkor atkapcsolja a funkcio gombokat Fx-re, ha pedig nem ezek az aktivak, akkor mediagombkent funkcionalnak. Amikor jott a TouchBar, azert orultem, mert lattam, hogy ott most milyen funkcio van! Nem kellett eszben tartani, hogy media/Fx. Most, hogy megoltek a TouchBar-t, ez a funkcio, nekem, rettentoen hianyzik.
-
válasz
FoxiestFox #102347 üzenetére
Nem is csoda, mert egyetlen retró cucc sincs benne. Talán csak a DOS, de csak akkor, ha maximum 3.3-as.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #102337 üzenetére
Hasonlo aru thinkpadeket hasznaltunk, mint a mac… lassu volt, zajos, es harom ora utan megdoglott, amit macen siman megcsinalok ugy hogy egesz nap akkurol hasznalva felig merul le az akku, sose hallom, es 3x gyorsabb. A touchpad is fenyevekre volt a macetol. Erre gondolok, amikor a hasznalatrol beszelek, nincs benne semmi fanboysag, csak jobb hasznalni, hatekonyabb vele a munka.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #102333 üzenetére
Nem a muanyag gaz, hanem az osszhatas. Meg ha hasznaltal ebben az ultramobil kategoriaban manapsag macet es pct, hat kb eg es fold melegedes, sebesseg, zaj, uzemido, hasznalhatosag szempontjabol.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #102330 üzenetére
szvsz forditva
pcbol egy macbook minosegi szintjet nem fogod olcsobban megkapni, muanyag vacaknak nez ki az osszes a macek uveg es fem konstrukciojahoz kepest.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #102291 üzenetére
0, de jól mutat a gépben.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #102181 üzenetére
Hasznalhatosag, tamogatas, sebesseg - akkoriban az ogl es a d3d nagyon gyerekcipo volt, es a glide volt az elso jol hasznalhato api, raadasul a jatekfejlesztok is rakaptak.
Aztan felebredt a ms, es pikkpakk az otos dxnel tartottak, ami mar hasznalhato volt, onnantol a glide es vele egyutt az abba kapaszkodo 3dfx is csuszott le a lejton.
Gyk, hogy kijott az elso jol hasznalhato d3ds kartya, aminek odafigyeltek a drvire, a tnt, onnantol a 3dfx elveszitette a fonalat, az nvidia meg felevente dobalta ki az ujabb chipet, vagy a frissiteset.
-
Pikari
veterán
válasz
-a virge nem tud 320x240nél nagyobb felbontást élvezhetően futtatni, szóval nem voltál sokkal előrébb, mint a szoftveres rendereléssel.
-a rage nem tud z buffert
-a rage 2 szintén 400x300-ig életképes csak
-virge dx szintén 400x300-ig ok
-a matrox mystique/mga/millennium textúra filteringje/alpha blendingje nem az igazi
-az nv1 elég bugos, és ocsmány a képe (rossz perspective correction, filtering, valamiért csak 2 megával gondolták szerelni...)
-Matrox Impression Plus + Paradise Tasmania 3D = waporvare
-verite: ezeknek valami gazdaságossági problémájuk volt, nem a technikával volt a gond
-powervr: ocsmány/nem létező filtering
-3dfx voodoo1: elfogadható sebességű a 640x480 is, meg a textúra filtering is: ez lett az abszolút csúcs. de aztán voltak ott is súlyos problémák, gazdaságossági tekintetben.
-
envagyok
veterán
válasz
Talán a játékok miatt...
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #102171 üzenetére
A win9x érából olyan 2000-ig bármit megesz igazából, ha 200 mhz fölötti procit raksz mellé (p1 mmx, k6/2, celeroncs, de akár bármelyik rejtélyesebb procigyártó cuccát is belerakhatod mellé).
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101997 üzenetére
Vannak jobb gatlok
-
válasz
FoxiestFox #101931 üzenetére
Hja, de ezt elhozni nem tudnam
1-2 kartyat meg aprosagot be tudnek suvaszatni a ruhak koze, akar azon az aron is, hogy ezt-azt nem viszek haza
.
-
válasz
FoxiestFox #101869 üzenetére
A németektől az osztrákokon keresztül szoktam szerezni cuccokat. Volt aki simán megírta, hogy ide a balkánra nem küldi. Bécsi címre már nem húzta a száját.
Retrózási téma nekem hullámokban megy. Van amikor van rá egy komplett hétvégém, vagy mint most 2 hétig semmi.Ilyenkor gondolatban és emulátorral szoktam próbálgatni dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Futás, futópályák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest