- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DarthSun #63735 üzenetére
Végül úgy döntöttem nem a prescott-ból, hanem a 3.4GHz-es Northwood-ból csinálom meg a P4-es játékgépet. Volt itthon egy Intel D865PERL alaplapom, abba tettem ezt a cpu-t. Ezzel ugye ugrott minden OC, de ezt a cpu-t nem is akartam bántani.
Gyári rézmagos hűtőt kapott, mondjuk tesztpadon Aida stability test alatt 58fokra melegedett, de majd azért a gépházban még figyelem kicsit. Kapott 4GB RAM-ot (3.5-öt lát természetesen) és XP Pro SP3-at. Megy bele egy 7600GT VGA és valami HDD.
Kezdésnek ennyiUpdate:
Egy dolgot nem értek. Miért ad 1.52V-ot a lap a CPU-nak, amikor a weboldal szerint 1.2-1.4V kell neki? A P4C800 is 1.55V-tól engedi beállítani, de kb. 1.60V-on kezd. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #63726 üzenetére
Az agp bugjai sajnos elegge bekorlatozzak, hogy mit hasznalhatsz benne - a masik, hogy rem lassu win alatt egy p2hoz, de foleg egy p3hoz kepest a csucs desktop k6-3 450el is. V3 passzol hozza, de kb annyit tud benne, mint egy v2 a p2vel. Meg egy tntnez is verszegeny, a gf3 csak malmozni fog mellette.
Dos alatt az orajelehez kepest repeszt rendesen.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #63716 üzenetére
Egyetértek. A C800 egy nagyon jó lap volt, sőt, szerintem a legjobb az összes 478-as lap közül, stabilabb, mint az Abit IC7-ek.
Én viszont P4-et nem tuningolnék. Felesleges, nincs értelme, csak azért, hogy a sok gigahertz jól mutasson a CPU-Z-ben. Gyorsabb már érdemben nem lesz, retró hardver, mai dolgokhoz úgyse elég, a korabeli (XP-s) programok és játékok futtatásához meg a 3,4 GHz-es alap órajeles Prescott pedig erősen overkill.
Ezekhez a 478-as deszkákhoz van még Windows 98 driver is, de Win98-hoz még feleslegesebb a Prescott.
-
törölt tag
válasz
DarthSun #63711 üzenetére
Akkor lehet mégsem fogtam mellé? Kaptam még hozzá egy 3GHz Northwood CPU-t, 2x512MB Corsair Platinum CL2 RAM-ot és pár apróságot. Hátlap, hűtő, kivezetések, stb.
(#63712) FF23:
"3 fázisú. Fura is lenne, ha pont az 875-ös prémium lapon spórolnának."Huh, nem értek sajnos a dologhoz
Hogy jön ki a 3 fázis? Ezen a netről szedett [kép]-en a jobb felső sarokban lévő 2db (Q201, Q199) és a lefogató keret jobb oldalán lévő 2db (Q210, Q208) FET-ek felelőssek a VCore előállításért. Az összes többi FET a lapon más feszültségeket állít elő.
Szóval vagy párban vannak és akkor 2 fázis vagy külön-külön vannak, de akkor 4-nek kellene lennie.A P4P800-on (és még jópár i865 lapon) 3-as csoportban vannak. Ott 3 csoport van, gondolom az 3 fázis. Van valami Asrock lapom, ott 2db ilyen 3-as csoport van, az csak 2 fázis. Nem is bírja el alapon sem a Prescott-ot, hiába van a lapra írva.
Jelzem, nem értek a FET-ek működéséhez csak amolyan megfigyelés.
A P4C800-ban a northwood használatával megmértem multival a vcore-t. Hát a BIOS kijelzés nem igazán pontos. Egyrészt 1mp-enként jelez és alámér kicsit a valós értéknek. És alapból ugrál amolyan fix értékek között, míg multival 0.5mp-enként mérek, ~0.040V-al magasabbak az értékek viszont kevésbé ugrál a VCore, mint a BIOS mutatja.
Amúgy sima Deluxe van nekem, amilyen a képen is. Annyi a különbség, hogy a képhez képest az enyémen ezüst borda van, de ugyanolyan kiképzésű.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #63699 üzenetére
Nálam az Adata 566 meg a Kingmax Hardcore 500 tudott annyit (amíg megvolt). Volt ugyanolyan Geil-em is mint neked, de az nem ment akkorát, mint ahogy kinéz. A Corsair-ed elvileg platinum sorozat, de a képről nem tudom kivenni a feketével írt pontos típust, verziót...
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #63571 üzenetére
Hja, hát ha válogatsz..
Nyilván egy Epox-ot senki nem fog hozzád vágni ingyen.
Én is 10k-t fizettem érte vagy 15-öt, már nem is emlékszem.. Jó értem, hogy fizetnél érte, de ezek nem azok a deszkák, amit olyan gyakran lehet látni. De a kedvedért átnézem a hétvégén azt a 4-5 dobozt ami tele van lapokkal, hátha találok valamit. Nekem 1 SS7-es elég, és annak ott az epox.(#63570) Sanchez638: Nekem ilyen problémám nem volt. Vagy eljöttek érte, pl házakért is kocsival, vagy mondtam, hogy ha lesz időm, postázom. Most is már össze van készítve egy pakk, most még mellé rakom, ha valakinek kell valami, és megy egybe postára.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #63563 üzenetére
Sajnos tobben eladjak kulfoldre
meg ha kenyerre menne naluk, megertenem, de retro hwre eleg nehez lenne megelhetest alapozni, igy csak az itthoni retrohw rajongok szorakozasat cseszik el, hogy felverik az arakat. En mar tobbszor irtam, hogy ez engem baromira bosszant. Mas, ha vki eladja a felesleget, meg mas, ha eleve csak nyereszkedes miatt veszi meg, es azonnal tovabbadja. Persze igy is jo esellyel hwfanhoz kerul, de nem magyarhoz. En azt tamogatom, hogy minel hamarabb talalja meg a gazdajat a hw, aki megbecsuli azt, es megorzi az utokornak.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #63492 üzenetére
Én meg a bios-ba szeretek vonulászni.
Főleg ezektől a korai oprendszeren belüli állítós programoktól kicsit tartok.
Azon nevettünk a minap, hogy rengetegen írják, hogy Am4 bios frissítés után nincs egér a bios-ba. Pár nap után eszembe jutott, hogy megnézzem én is, hátha nekem sincs.
Sosem nyúlok az egérhez ott. -
Frawly
veterán
-
válasz
DarthSun #63215 üzenetére
Nekem nincs meg. De a K5 nem ritka darab. A NexGen vagy Winchip már inkább. MediaGX-ből is csak egy működő darabom van alaplappal.
Szóval csináld csak azt a tesztet, jó lesz iránymutatónak, hogy mit érdemes még beszerezni, mert a teljes sorozatok már vagyonokat érnek.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #63203 üzenetére
Nekem van egy DTK HX-em, amiben ugyan működik a K5, de PR166-200 jumpereléssel hihetetlen lassú lesz. Gondolom ez is valami BIOS nyavalya, mert PR133-ként meg jól megy.
Affene, nem is emlékeztem, hogy a K5 ilyen rossz fényben mutatja magát FPU tekintetében. Pedig amúgy nem is olyan rossz, még Quake alatt se.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #62979 üzenetére
Nekem is van ISA, 801 és 805 is. A 805-nek sajna nincs meg a hátlapja... Jópofa, főleg az, hogy 2MB megy bele, ami ISA szinten elég ritka. Teljesítményben viszont nem eget rengető, Trident 8900D, jobb fajta Tseng ET4000, Cirrus Logic GD542x mind gyorsabb nála. És nem is 286 friendly a BIOS-a.
Először én is meglepődtem, mikor megláttam, nyilván be kellett zsákolni még így hátlap nélkül is.
-
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #62865 üzenetére
Jó, akkor menjünk 2 Ghz fölé !
Kompresszoros ébresztést tartok a lakótelepnek ! -
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #62881 üzenetére
A SCSI-hoz még nem volt erőm...
Eddig max PCI-os vezérlőt használtam Win alatt, ami gyakorlatilag hülyebiztos. Ezen meg van egy pár állítási lehetőség. Még szerencse, hogy fullos dobozos, papírjai is megvannak és még egy hasonló tartalék kártya is volt a dobozban. Vinyóm viszont csak egy szintén bizonytalan működésű van itthon. Felpörög, de tovább nem jutottam vele, igaz eddig csak Bios chip nélküli PCI-os kártyákkal próbáltam. Majd az XT befejezése után nekiugrok.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #62880 üzenetére
Ramot meg kell egy picit huzni es megvan.ok a 128 vs 256 mb vram nem megugorhato.
Mondjuk nekem van 512 ddr3-as xt-m, igaz pci-e csatis.
3d01-nel a nature / gt07-nel alig van kulonbseg a 3 platform kozt. A tobbi cpu orajel fuggo nagyreszt. Ha Intelnel maradunk, az 1.75 es a 4.13 kozt azert eleg nagy a kulonbseg, raadasul a ram is fontos. A nagyobb savszel, kissebb latency is az ujabb platform fele tolja a pontokat. Az Amd s462-ese meg szepen hozza a "marketing", (2800+ pl.) megnevezest. -
törölt tag
válasz
DarthSun #62657 üzenetére
Van egy ISA-s MPEG Decoder/Encoder kártya párosom. Azt szeretném beüzemelni egy 386 vagy 486-os gépben.
A decoder: KWX-MP0200 (ehhez elméletileg sikerült beszereznem a drivert amit a fenti oldal nem engedett letölteni)
Az encoder: KWX-VC080C (ehhez még nincs driver)
Teljesen új kártyák, én bontottam ki és először kerültek gépbe csak próbából, de a működésről nincs infom.
Illetve van még egy S3 hangkártyám. S3 Sonic Vibes. Ehhez sem találok olyan drivert amivel működne. Elméletileg ugyanaz a driver is jó lehet, mint a Turtle Beach Daytona hangkártyához. Jó lenne win3.1 vagy win98 driver.
-
válasz
DarthSun #62622 üzenetére
Leírom másként: Video monitorom van. Még Vidi TV is, sőt egy törtfehér Elektronika TV is.
DE!!! a spenótzöld mellé a piros Junoszt lett volna a kontraszt. A sok fehér meg szürke gép mellé akartam egy élénk színű páros. Kicsit figyelem felkeltésnek, kicsit azért, hogy a múltat idézzem. Ezt nem oldja meg semmilyen külső doboz, hiába van már fülén 4-5 compozit-VGA átalakító az nem lesz olyan...
-
válasz
DarthSun #62617 üzenetére
Kiállításra szerettem volna a gyönyörűséges zöldség mellé egy paradicsompiros orosz csodát kirakni. Ezen nem segít semmilyen külső doboz, mert elfüstöt benne valami és a héten már nem lesz rá időm. Amúgyis ezeknek a dobozoknak nincs RF kimenete, vagy ha van, akkor UHF sávban amit nem vesz amúgy sem a piroska. De még kitalálhatok valamit...
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #62556 üzenetére
Vicc, de több ss7 lap volt már nálam(és van). Sok minden nem feltétlen ritkaság.. Csak néha a "szemétbe" kell beletúrni. (Képletesen értem) Voodoo5-ömet is kemény 3.800FT-ért vettem egy rahedli másik kártyával együtt. (És ebbe is volt ritka cucc). Csak kerekítve lett a vége és több cucc hozzá csapva.
-
-
-
válasz
DarthSun #62510 üzenetére
az LPT-t sokat használtam/használom, úgy hogy az AWE32 ott van a gépben, nincs ütközés...
ÉS ha kiveszem a SCSI-t akkor még egér is vanszóval tényleg olyan mintha az egérrel ütközne a PCI-os SCSI kártya...
Át nézem a BIOS-t még.. Jahh igen, van hálókártya is, de az ha jól dereng el lett tolva IRQ15-re, a 2. IDE csati meg tiltva van így azzal sincs gond...
Jahh még annyi hogy mióta lepucoltam a vírust kopp-kopp-kopp, a Smardrive Duble_buffer sem dob hibát -
válasz
DarthSun #62492 üzenetére
Felénk is dobnak ki ilyeneket, csak a cégek. Ha látnád a mi raktárunkat, ahol 3-400 nm-en állnak és porosodnak a vasak...
Gondolom a videóban sem magánszemély tette le valahova (feltéve ha nem megrendezett videó), hiszen Ausztráliából is elérhető az ebay weboldala. És biztos jobb az életszínvonal Ausztráliában (hol nem?), de 10 perc ráfordítással összerakható egy hirdetés ott is, megéri a ráfordított időt.
-
-
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #62481 üzenetére
Tbredeknel nagy a szoras. Amelyik jol megy, az viszont jol megy leggel is. Bartonok altalaban melegebbek es kevesbe preferaljak ha magasabb hofokon kell menni. Emelt orajellel persze. 60-70 fokon nem nagyon kell varni magas orajeleket.
Mobil es "sima" desktop Bartonok kozt is egyertelmu kulonbseg lathato hofok, fesz.-orajel skalazasra is. Vegigprobaltam jopar procit most leggel, aztan hideg vizzel is, hogy lassam, mekkora javulast mutatnak hidegre. Jo lenne meg tobb procit tesztelni, de sajna nem egyszeru beszerezni. (Szamomra elfogadhato aron legalabbis. Ebay tele van 10k+ / db. Arakon..es nem is a legnagyobb tipusok, azok meg dragabbak.. ) -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest