- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Két tool. A RAM map-et checkit-ben néztem. A RAM dumpot pedig norton utility 8-ban lévő disk editorral.
A DOS programok is tettek azért, hogy érdemes legyen egy komolyabb darab után újrarúgni a gépet. Én nem igazán matattam a legmélyebb dolgokban, de így is irányítottam saját rutinra megszakításokat, írtam direktben regisztereket stb. Aztán ha valaki nem takarított maga után kilépéskor, akkor jöttek a csodás összeakadások. Demóknál meg ahol minden bitet kihasználtak az volt a default, hogy kettő közé érdemes egy gyors rebootot beiktatni.
A RAM nézegetés mellett sikerült megugrani az 50%-kos upgradet
50MHz-en úgy hasít a kis UMC 486SX, mint papucs a szappanhabon.
-
Fücsök007
őstag
Asztali szinten tényleg nem érte meg, de szerver szinten más volt a helyzet, pláne ha munkára kellett valami, ahol pénzt is kerestek a géppel. FPU-ban és DOS alatt nagyon jó volt a PPro 200, viszont a legutolsó 440FX chipset is visszafogta, mert EDO ramosak voltak az alaplapok, 440LX vagy BX pedig SD ramos ECC támogatással, mellé jobb PCI és IDE sebesség is társult. Ezért írtam, hogy 98-ban venni komplett PII-es Xeon procikat drága volt, és nem a proci volt ütős benne, hanem az alaplap és ram kombó.
-
Nincs benne a kedvenceim közt, de megnézem hogy a korábban listázott config.sys- el fut-e.
Majd később, most nincs már energiám, betonozás, csőfestés, glettelés volt ma, nemrég a házalapnál eldurrant a vízvezeték, meg még meszelés, visszapakolás...egy darabig áll most a dualcore/retróteszt projektem is. -
Már váltottunk róla interpellációkat. Induláskor hibát ír, majd továbbmegy, olyan mintha jelen lenne, de mégsem, az EMS érzékenyek is futnak, persze ehhez kell a többi sor is, ami ott van.
Az a gond hogy sztem Nálad nem is aktuális, mivel nem használsz DOSra erősebb gépet PCI hanggal, tehát hiába mondom hogy próbáld ki. -
Fücsök007
őstag
Pont ezért írtam, hogy aki használta akkor az FPU-t, annak volt értelme gyorsabb háttértárra és AGP-re váltania mert nagy ugrás volt, mivel ahogy írtad is a PPRo gyakorlatilag olyan gyors volt mint a korai PII, ha nem kellett MMX akkor ugyanolyan jó volt vagy még jobb is! Az a 2db átalakító nem volt akkora összeg ha a teljes konfig árát nézzük, cserébe nem kellett új procikat venni ami jóval drágább lett volna. Utólag tesztelésnél ez nagyon jól jön, mert bevonható a PPro 166/200MHz-es proci is AGP-s tesztekbe.
-
-
A HMA - oda a DOS további része töltve. Afelett meg a Smartdrv is befoglal nem kicsit. Tapasztalati csak az ilyen set, lényeg hogy fut a real/védett mód, a VSBHDA betöltésével pedig a 16bit mód(Tyrian pld). Sok kísérletezés kellett, mire összeállt hogy a korai-késői DOS címek is fussanak.
-
Bile Demon
őstag
Annó nekem volt:
CDD.BAT (sima CD.BAT nem jó érthető okból) a CD indításához. Ebennez volt:
DEVICE.COM CDMKE.SYS
MSCDEXEMS.BAT:
DEVICE.COM EMM386.EXE RAM HIGHSCANAz okosság az egészben a DEVICE.COM. Ezzel BAT-ból lehet indítni olyan "drivereket", amik a config.sys-ből indulnának alap esetben.
Amíg ezt nem ismertem, addig a CONFG.SYS-ben volt:
DEVICE?=EMM386.EXE (a szintaxisban nem vagyok már biztos)
Minden bootoláskor megkérdezte, hogy betöltse e.
Ha EMS-kellett a játéknak akkor Y-t nyomtam, ha nem akkor meg N-t.A sima C parancs az a CDGRAB.EXE volt átnevezve.
C E
C C
(Eject/close CD tray) -
Hamis lapkeret, evvel futnak az EMS kedvelő/utáló címek is.
device=c:\config\limitmem.sys 32
rem new version EMS
DEVICE=C:\config\HIMEMX.EXE /NOABOVE16 /X /X2MAX32 /MAX=32768
DEVICE=C:\DOS\UMBPCI.SYS
DEVICE=C:\dos\EMM386.EXE RAM
DOS=HIGH,UMB,AUTO
rem end new version EMSSHELL=C:\dos\COMMAND.COM C:\ /p
DEVICEHIGH=C:\dos\SETVER.EXE
DEVICEHIGH=C:\dos\IFSHLP.SYS
SHELL=C:\COMMAND.COM C:\ /E:1024 /P
LASTDRIVE=Z
rem DEVICEhigh=C:\HXCD-ROM\LTNIDE.SYS /D:MSCD000
STACKS=9,256
SWITCHES=/F
FILES=20
BUFFERS=20
(a dos 7.1 a root DOS könyvtárba másolva, a Win98 mappából) -
Igen, a BIOS. Az EMM keresi meg a lyukakat, de ha "nem lyukas", mert pl a BIOS nem nullazza ki, akkor az EMM nem fogja uresnek velni es nem fogja atmapolni. Arra a 384k-s teruletre be szokas ugye masolni a VGA es alaplapi BIOS-t shadowing miatt (ez pl 64k-64k)-t el is visz. Ha van valami egyeb BIOS a gepben (SCSI, halokartya, xt-ide?), akkor az is bemasolodhat. Kezzel meg lehet adni az EMM-nek, hogy szerinted hol vannak lyukak, igy ha a BIOS nem takarit, te meg kezzel megoldhatod ezt. Ha tul uj az alaplap, ott eleve ezt kell csinalni (en egy /emlekeim szerint/ nemetul beszeo umb.com -ot hasznaltam erre, amivel konnyen bele lehetett nezni a blokkok elejere, es "szemre" el lehetett donteni mi szabad es igy kezzel ossze lehetett szedni a blokkokat). Megadhatod egyebkent a HIGHSCAN opciot is az EMM-nek, ez bekapcsol nehany egyeb algoritmust az automata scanba. Lesz ahol ez talal extra helyet, lesz gep, ami lefagy tole es lesz olyan, ahol semmi valtozast nem okoz.
Szerk: en mindig a RAM ROM HIGHSCAN -t hasznaltam anno a gepemen.
Szerk2: A NOEMS -re nekem soha nem volt szuksegm. Marmint, zero olyan helyzet volt, ahol "zavart" az EMS emulacio. Ami szokott zavarni, az maga az EMM386 es az azzal aktivalodo VCPI/DPMI mod, igy akkor inditom a csak HIMEM-es konfigot.
-
Szerintem a modern játékosoknak az is mindegy lenne ha szarral lenne bekenve a monitor, szerintem a többség a sok játékban alapból bekapcsolt motion blurt és egyéb látványrontókat se kapcsolja ki
Sőt még be is kapcsolják a további látványrontást mindenféle le-fel-oldalra skálázó algoritmusokkal amíg az eredmény már olyan mint egy festmény, de nem baj ha van 666 fps
-
Swrender jól mutathat (bár sosem játszottam így), de nem is arra gondoltam, hanem korai 3D-re, hogy annak szerintem jót tesz a CRT művészete, hogy ne legyen lélektelen a látvány.
Nekem továbbra is a fő problémám az lcd-vel (főleg a néhány évvel ezelőttiekig bezárólag) hogy a motion clarity szar, minden játékhoz én nem szeretnék beépített motion blurt
-
KROK640
nagyúr
Pontosan. A C64 még ebből a szempontból szerencsés volt, mert 192-ben jelent meg, 1994-ben még jöttek rá játékok, vagyis addigra már 12 évnyi tapasztalat gyűlt össze egy fix hardvert porgramozva. (sőt, mára 40 év tapasztalat, igaz ma már nem túl sok minden jön ki rá, de jön). Sőt, vannak visszafelé konvertálós módszerek PC-ről is, így ezzel egy sprite grafika, amit régen kockásfüzetben órákig DATA-ztál az ma pár mp alatt meglehet PC-ről "visszafelé".
Ezzel szemben a PC-nél, különösen 1997-2010 időszakban annyira gyors volt a fejlődés, hogy nem is érte meg optimalizálni nagyon, mert mire elért a játék/program a felhasználókhoz, addigra már úgyis volt arra alkalmas hardverük. Esetleg ha megjelenéskor nem is ment maxon jól senkinek, 1-2 évben belül már simán volt rá alkalmas gép. Emiatt nem is voltak érdekeltek a hardver teljes kiaknázásában, hiszen az optimalizáció is csak plusz idő és költség volt, ami sosem térült meg.
-
Teljesen más címek a kedvenceink, tipp. Full driver over szükséglet, pár címnél. A saját driver/init is jó kb 99%- ban, de van ami a GetIntVector után nem szabványosan tér vissza az elmentett regiszterekbe, lagg vagy fagyás, de hát én arról nem tehetek, hogy a korában nem tudtak szabályos kódot írni, hanem mindenféle erőforrás abszolút kisajátításával tették lehetővé a game alatti futást, a befejezés/kilépés megoldása nélkül, ezen primitív kódok esetén csak a reset volt a megoldás.
-
Nem, csak a demók- ill pár cím, ma is emiatt tartjuk a GUSClassicot, meg esetleg a MAX- ot, hardweresen nagyjából kompantibilisek. 95 után is brutál aktivitás a demókban, a game címek futását meg az aktív korban pedig minden régi motoros úgyis tudja.
A korai demo hangzás lehengerlő, emiatt az ultra magas ár van ma a kártyára, teljesen érthető, ilyen hangzásélményt a mai modern high-end rendszerek sem tudnak biztosítani bizonyos retró címekre.
Szóval sajátos, semmilyen modern rendszerrel nem utánozható hangzás, pont ezért is drága ma, az eredeti GUS -
Pikari
veterán
Én libekkel való hülyéskedés helyett inkább a sound blaster 1.0 módra tettem a voksomat, mint a legkisebb közös többszörös. Így nem kell setup program, sem semmilyen idióta library, és szól mindenhol, ahol a driverek fel vannak telepítve. Előny, hogy kb egy dosalloc, kb 15 sor assembly meg egy dosmemput függvény a hangbuffer komplett lejátszásának implementálása. Hátrány, hogy 8 bit + mono. De a primitív egyszerűséget nem szeretem feladni. Meg aztán, dosos gépekben úgysincs annyi memória (vagy legalábbis retrospekt nem volt), hogy 100 megányi hangot betöltögess, a 8bit+mono + 11025hz az pont egy arany középút.
-
piacon maradt a hw gyk valtozatlan formaban
Valójában csak a funkcionalitás maradt és a kompatibilitás. A vasak csak látszólag voltak változatlan formában. Átálltak CMOS gyártásra, összevontak áramköröket, a NYÁK-ot, házat, billentyűzetet is egyszerűsítették stb. stb. Persze ez érthető, valahogy csökkenteni kellett a költségeket.
Kb. ugyanez történt a PC-k esetében is. A 81-es, autó árába kerülő IBM PC-t klónozták és egy 91-es klón funkcionalitásban kb. ugyanott volt, mint egy 83-as XT. Na jó, ez nem teljesen igaz, mert a klón gyorsabb volt, mondjuk úgy a dupláját tudta. De egy 84-es klón (8-10MHz-es Turbo XT Herc kártyával, 360-as floppyval és 640k RAM-mal) és a 91-es klón között már csak 2 nagy különbség volt:
- Integráltság: a lepedőnyi alaplap helyett befért akár a billentyűzet alá (Schneider EuroPC)
- Ár: Kevesebb, mint 5-re esett visszaEz a trend aztán kivégezte a többi 16 bites gépet, főként amikor meglépték a 32 bitre váltást.
-
Egy adott hwnek altalaban par eve van (80as evekben vmivel tobb),
A 80-as években ugyanúgy elavult a vas 2-3 év alatt. A C64-et azért tudták 10 évig eladni, mert annyira jó gép lett volna, hanem azért, mert pár év alatt felezték, majd harmadolták az árát és volt rá töménytelen játék. 85-86 után már inkább konzolként lehet rá tekinteni, nem számítógépként. A harmadolás után tovább folytatták az ár csökkentést, érdemes megnézni, hogy min spóroltak egy korai C64 és egy G szériás között. kb. mintha egy 6700k/8G RAM/256G SSD gépet ma 25k-ért lehetne újonnan megvenni a boltban. A gépet kinyitva lenne benne egy tenyérnyi alaplap amire mindent ráforrasztanának és harmadát fogyasztaná, mert menet közben még a gyártástechnológiát is újra gondolták.
Tudom-tudom ezen most fel fogtok hördülni, mert itthon... Sajnos tudomásul kell venni, hogy a vasfüggöny mögött mi csak marginálisak voltunk, hibaszázalék a nyugati piacokhoz képest.
-
sidi
aktív tag
Van amit soha nem értettem, az 504 MB alatti HDD-k is képesek LBA módban működni, ez régen is sokszor okozott gondot, ha másik gépbe tettem át és az másként ismerte fel, + volt még Large mód is a CHS mellé, szóval 3 közül bármi lehetett.
Nem annyira értek ehhez, SCSI volt inkább, de akadt pár IDE HDD is, aminél tapasztaltam, jellemzően mindegyik 504 MB alatt volt, megjegyzem IDE nem volt ennél nagyobb nálam, leszámítva egy 40 GB Maxtort.
Ha valaki le tudja írni érthetően, hogy mik ezek a módok, azt megköszönném, mert nem sok érthető infót találok róla, annyit tudok, hogy CHS 504 MB-ig, felette LBA, de mi az a Large? és ezek között mi a különbség a HDD kezelésében, azt nem tudom. -
-
Elrood
őstag
Ingyen volt
. Nem biztos, hogy pro. Korábbi tulajdonos nem emlékszik rá, melyik típus. GPU-n csak annyi van, hogy R300 és van rajta floppy táp csati.
Most utána keresve [link] már nem biztos, hogy 9700 (pro). Régen volt, úgy emlékeztem, hogy 9700-t jelöli a R300, de link alapján lehet 9500 is. -
-
Én a Yamaha OPL FM-ek hangjában nem vettem észre különbséget, igaz nem is figyeltem konkrétan a kielemzésükre.
Van nekem is egy ct1600-am. Az még soha nem volt rendes hifire kötve, de most már kíváncsi vagyok rá, valamikor kipróbálom.
A ct2290-nél sem emlékszem, hogy probléma lett volna, ütős volt az FM, mondjuk leginkább csak a Dune-t hallgattam. Doom/Duke3D-t eszembe sem jutna FM-re állítani, azok GM/GS-ért kiáltanak -
Vagy az adott drive lezer diodaja mondjuk csak a szukseges energia 98.5%-val vilagitott vagy a wobble kivedesere berakott elektronika sem volt total perfekt es az iro sem volt 100%-as, vagy a lemezek se. A specko szerint, nem kellene ilyennek leteznie. LD-nel valoban mas a CLV/CAV eseten a minta, de CD es DVD eseten nincs valtozas a sebesseg fuggvenyeben.
-
-
-
Azt tettem fel én is, de nem engedte írás előtt beállítani a sebességet.
Kipróbáltam többféle írót és szoftvert is, eddig legközelebb a Win10-es laptopom írójával jutottam, az azzal írt lemeznek legalább a könyvtárak nagy részét beolvassa, de bemenni már nem tudok és másolni őket sem.Minden más, Nero, Xp-n írt, lassan írt, stb, be se olvassa.
Azért csekkoltam biztos jó-e a drive, a gyári Blood lemezt (ezt használom tesztelősnek), simán olvassa és másol róla.Milyen remek hogy a CD ROMjaimat elajcsiztam pár hónapja egytől egyig, ha lenne, tennék be egy olyat, ami együttműködőbb.
-
-
-
Pont a napokban kapott a PS/1-em egy CT2260-as Vibrát.
Csak gyors kerestem az aprón valamit, ami SB kompatibilis és van rajta eredeti OPL, ez jött szembe olcsón.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, tök jó a hangminősége (csak Line Outot néztem, mert hangfalra megy), és az installere is egyszerű és nagyszerű.Szóval nálam
486: CT2260,
PII: CT2770+GUS ACE,
PIII: Live vagy Vortex 2, épp mit játszom függvényében,Hogy a fekvő házas Pentium 133 mit fog kapni, nem tudom.... arra gondoltam, teszek egy próbát valami Aztech, vagy ESS kártyával.
Az Aztechek mellett szól a nagyon széleskörű kompatibilitás és az aranybarna PCB ami passzolna az alaplaphoz, az ESS mellett, hogy laptopban szerettem, de PC-ben még sosem volt. -
Az archive.org jóideig nem volt nálam 1 tabon sem, de az Avast felugrott hogy onnan rosszindulatú kód indult és kapcsolat megszakítva - előzmények vagy sütik alapján tekergőzött a féreg-tipp.
Most átmentem az ellenőrzési linkre(sosem tudni, nyilván ezek a szarháziak a modern vírusírtót is kicselezik), - ';--have i been pwned? : de ott végtelen ciklus van most - igazolja hogy ön ember-e, klikk, majd ugyanezt visszadobja.
-
-
Szép csiszolt felvételek. Zseniális emberi produktumok.
De eltűnik ez is a semmibe, mert kipusztulunk.
A háborúzás helyett a csillagközi utazásra kéne a lóvét szórni.
Hasonlóan primitív faj vagyunk, mint a SciFi- ben a Ragadozók, annyi különbséggel hogy nekik megvan a csillagközi utazás technológiája, tehát az anyabolygólyuk pusztulása esetén nem halnak ki.
Mi elképesztő technológiai fejlődést produkáltunk az utóbbi 150 évben, de nem jó a fókusz, így valszeg ende lesz... -
Igen, ott már 410 Billiót mutat, ha jól nézem, a milliárd után nem is tudom mi jön, addig már nemtudok elszámolni. A főablakba nem tudta beilleszteni, tipp hogy a vágást még decimálissá alakítás előtt végezte, ezért nem egyeznek a megmaradt számok.
Arról én nem tehetek hogy a programba nem tettek akkora változókat hogy rendesen ki tudja írni a hipergyors gépem eredményét -
-
-
Fücsök007
őstag
Igen lehet, de 4 maggal könnyebben előjön mint 2 maggal, mivel több adatot dolgoz fel 4 mag ha támogatja az adott program. QX9750ES OC.
-
Köszi.
Akkor az evés lesz a puding próbája, igazából a Sim Cityn fog múlni mert ott úgy tudom a sűrűbb városoknál kell az FPU.
Legrosszabb esetben nem ezen a gépen Sim Cityzek.
Igazából pont ezért is esett rá a választásom, egyrészt IBM amiből van sokminden itthon, másrészt lassú is (486-on belül), így korai DOSra pont jó lehet, nem lesz az hogy mit tiltsak le hogy oda lassuljon ahol már jó.
Amihez gyorsabb gép kell, ott a P2, ha a kettő közé, akkor tiltom abban az L2-t és cső.Épp múltkor néztem ezt a videót SX ügyben, persze az IBM gép valószínűleg nem lesz ilyen tuningbarát.
-
Fücsök007
őstag
Egyrészt már youtube videók is vannak az utóbbi években, másrészt 2014-2016 közötti időszakból bőven van játék ahol látszik a DDR3 előnye ugyanolyan frekin és FSB-n OC mellett vagy anélkül! Harmadrészt 4 magnál nagyobb terhelést kap a memóriavezérlő, ezzel újabb szűk keresztmetszet iktatható ki. DDR3-nál arra kell ügyelni, hogy az időzítés ne legyen túl laza, egyébként minden esetben gyorsabb lesz mint a DDR2-es párja.
-
-
-
Yutani
nagyúr
Kb egyetértek, egyre fontosabb lett a képminőség. GF3 és GF4Ti esetén a termék pozíciója miatt muszáj volt a jó minőségű megjelenítés, de a budget termékek között még GF4MX-ig volt gagyi, bár FX5200 kártyákkal nincs tapasztalatom. GF6-tól biztos jó a minőség alsóbb kategóriákban is, ahogy emlékszem.
-
Nem YUV szokott ezekbol a dekoderekbol kijonni, hanem mar hardwaresen elvegzik a colospace konverziot is, ezert kozvetlen RGB-t kop ki, raadasul olyan mereture skalazva, ami egyezik a cellal. Ezt csak meg kell jelenitenie a VGA-nak, amihez API oldalon sokszor a WinG API blitting resze volt hasznalva (ez elerheto volt 95-re is, illetve '96-ba mar jott a DirectX 2 is). Az ilyen korai dekodereket siman meg tudtad lepni, ha a monitorod olyan felbontasban volt, ami tulmutatott a dekoder kepessegein. Ezzel egyebkent kesobb is problema volt, mintha az valamelyik VGA kartyacsalad video gyorsitos kepessegei is csodot mondananak, ha 1600x1200-ba kellett nagy meretu ablakra (vagy fullscreenre?) skalaznia a videot. Itt most nem jut eszembe konkretan, hogy az ET6000 vagy a ViRGE nem birta ezt anno.
-
leweegee
aktív tag
Akkor viszont elbeszéltük egymás melett, ez a videokari egy ibm 760-as laposban van, hardveres mpeg2 dekódolást tud, mellé lehetett rakni dvd olvasót a floppy helyett, és alkalmassá vált dvd lejátszásra, mindezt 96-ban, ami elég menő dolog volt szerintem. Magamból kiindulva 96 karácsonyán kaptam egy 486-os masinát amiben csak floppy meghajtó volt, azt se tudtam mi az, hogy cd-rom, nemhogy dvd.
-
leweegee
aktív tag
-
Nana. A Win98 elso kiadasa meg nem tudott DVD-t lejatszani, ha nem volt kulon dekoderkartyad. Nem veletlen arultak a DVD Driveok nagyreszet "kit"-ben. En is vettem Creative "csomagot", amiben valami Panasonic drive volt meg egy DXR2-es MPEG2 dekoder kartya.
Nem kevered a "sima" segito kepessegekkel? Mint s szinter konverzio, vagy a skalazas? Egy Trio 64V+ egy ATI Rage, ViRGE az ezeket tudta.
-
-
Én sokféle játékkal játszom, de a modern tinijátékokkal én sem bírtam azonosulni, de mobákkal alapból sem.
Illetve jelentős azért a különbség aközött, hogy valahol jó a level design, valahol szar, de mindkettő shooterAmíg nincs valami beleerőltetett skill tree, én jó vagyok.
Viszont a shooterek mellett nekem a történetalapú cuccok jönnek be, az immersive sim műfaj pedig különösen.
Kb idő /kedv függvénye, van hogy csak leülök 20 percet valami jó zenéjű pinball játékhoz, vagy lejátszom pár mapot egy retro shooterben, egy kör NFS Porsche, vagy elölről kezdek egy Deus Exet és fel sem állok 5 órán át éjszaka(hacsak fel nem kel a gyerek
), amikor pedig igazán van időm és affinitásom, jöhet egy vanilla System Shock, vagy akár a szellemi utódja.
-
-
-
Bile Demon
őstag
Akkor én csak azt néztem, hogy 1024x768-ban tudja a 32bit-et. 4MB, legolcsóbb legyen... noname Virget vettem.
Aztán 1999 végefele havernak vettünk TNT2 vantát. Megláttam az akkor sokéves lehasznált 14" CRT-jén a képét a Trio64V+ után.
Azon is látszott hatalmas különbség. Képélességben, szellemkép hiányában stb. Addig meg voltam róla győződve, hogy a monitor miatt olyan a kép, amilyen.Nagyon rövid időn belül kukáztam a Virget, voodoo átkötő kábelt, V2-t. És egy használt Diamond V550-el sokat javult a képélesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest