- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pesze mert a nagy részét begyűjtöttem.
-
-
törölt tag
Jó, hát akkor annyira nem lőttem mellé. Szerintem simán lehetett akkor 99 karácsonyán valami ilyesmi gépet összerakatni boltban. Nincs akkora készletem, hogy szigorúan egy adott évre gyúrjak. És sajnos helyem sem hogy minden évről gépet tároljak.
Egyelőre akkor marad ez. Viszont a hdd 2001-es gyártmány, ha jól láttam. A maxtor 10gb és wd 15gb is. -
törölt tag
Egy BF6 lapról van szó. Benne egy P3 733MHz cpu egy slot1 átalakítóban. 256mb ram, voodoo3. Most egy awe32 van benne, de lehet jobban illene hozzá egy sb live. A cpu-ból és a vga-ból kiindulva olyan 1999 körüli dátum volna a cél, de persze függ attól, h mi van itthon hozzá.
-
Tudom
Ez volt kéznél, amihez van jól működő diskmanager. Seagate- t visszadobta a saját diskmanagere, Samuhoz meg nem találtam, vagyis találtam de nem indul/lefagy. Ilyen 5-10 GB- os vinyóm meg kifogyott/beépítésre került. Szerválok majd egy 8GB- ost, át-Ghostolom rá, addig meg el lesz evvel.
-
Amúgy a táp alá nyúló alaplapos házakkal nekem az egyik munkahelyemen volt mákom; volt sok ilyen házas P3 az egyik részlegen, meg volt Core2 lap, viszont a komplett gépek mozgatása brutál adminisztráció volt.
Alkatrészt könnyen lehetett vinni be.
Tehát bekerültek a Core2 lapok ezekbe a házakba, 12cm alsó ventis tápokkal.
Frankón leszívta a prociról a táp a meleget,kellemesen alacsony volt a procihőfok. -
RexMaximus
senior tag
ejha, nem sporoltak ki belole az anyagot igy
De cserebe jol meg van pakolva, korabeli HC konfig lett igy
Baby at-t - ha meg talalsz szepet - moddingal igen jo kis aktual konfig hozhato ki belole. Azon gondolkodom, hogy egy ilyen hazat ATX-re alakitanek, es feltennem az asztalra. Mukedvelok biztossan ertekelnek
Remlett, hogy van ilyesmi cikk itten e - [link]
-
RexMaximus
senior tag
Kar, hogy a belso elrendezest nem latjuk. Azokban akkoriban vert sokakat a dragon.
Foleg azokat ahol a tap a proci felett volt - [link].
Akkoriban valoban gyakori volt a maxtor vinyo, mennyi mistral matricas volt beloluk
. Problemak se voltak ritkak veluk, foleg a slimes valtozatokkal. Azok kifejezetten rosszul teljesitettek. Maxtor nalam is doglott, meg ugyanigy adatvesztessel. Jo lecke volt, akkor tanultam meg igazan, hogy menteni kell.
-
-
-
-
RexMaximus
senior tag
Kessobinek tippeltem a Dragont. Elso "komoly" hazam volt akkoriban
. 4x5,25-os kivitelben, hatuljan meg egy nagy ventivel a ket 80as helyett.
Imadtam, jo 10 evet szolgalt nalam, talan 360-as Chieftec tappal egyutt. Meg mindig megvan elteve, sose volt szivem eladni - szerencsere, mert azota meg retrozok
Egyvalamit utaltam benne, hogy ott lenne a sok hely hdd-k szamara de rosszul hasznaltak ki a ket bolcsovel...
-
-
-
-
-
-
-
Már cska arra nem kaptál választ, hogy működhet-e?!
Igen, működhet, nekem is van még máig gyári Dallas chipes Giga lapom ami megy mint az álom, de a poén az hogy a 486-osomban is most merült le egy bő fél éve... szóval iylen 20 év után is benen van, hogy működikMég a seagate medalist PRO HDD-hez:
itt teszteltem 5,25-ös SCSI HDD-kkel szemben, qrvára jól húzott -
Rive
veterán
-
-
4X50MHz-et neki
Van néhány 5x86 ami tudja simán mentem 100 fölött is 3Dbench-ben -
Tök jó hogy méregetsz a 3DBench- el, ha felteszem a S3 gépeket lesz + viszonyítási alap. Nem is emlékszem az eredményükre, csak a SPi eredményeket örökítettem meg. A legjobb SPi eredményem AMD5x86@150- el. Gondoltam megjáratom ezt a gépet de nem bányászom ki most a piramis közepéből, a 286 felélesztése lesz soron, ha sikerül...
alvaro : azz iiggenn, tudsz linkelni róla fotót ? Nekem a BX nem hozott annyit, bár V3- al nem próbáltam, csak más videokártyákkal.
-
A videosebesség is ugrál és nem a legnagyobb névleges sebességű gépen mértem a legmagasabb Landmark értéket. DOS alatt driver nélkül ez van. Azért én méregetem, érdekes . Pld 100 000 feletti videosebességet asszem eddig csak a Cyrix@336MHz-FX5500 kombóval sikerült elérnem. Viszont a DoomBench meg ugyanebben a gépben a R7000- el volt a legjobb
. Tiszta izgalom hogy mi sül ki a dosos mérésekből
-
DOS alatt, driver nélkül kissé rapszódikus a HDD speed, de valamennyire skálázódik is azért. Sajnos a 386 és P-III rendszereim alatt még nem mértem a SpeedSys- el de 3 gépen már igen.
SS7 lapban Cyrix procival WD 4G- ás vinyóval, 10MB/s körül, a buffered itt is alacsonynak tűnik.
1300- as Willamette , Quantum 20G- ás vinyó rapszódikus, a read 6.5M/s, a linear verify meg 23M/s
A skálázódás már csak brutal gépen ugrik : P4EE@3.6GHz, Maxtor 80G vinyó 46M/s, a buffered itt már kitesz magáért 80M/s.
Kíváncsi leszek erre még, le kell majd mérnem jópár 486 gépet, valamint néhány SS7, P2, P3, SlotA, stb is mérésekre várakozik.
-
-
Hmmm, tényleg nyálcsorgatós smyle
Mennyi Cache van most benne? 256k-ig mindenkép érdemes bővíteni, 256-ról 512-ra már nem hoz sokat, pár százalékot, szal arra nem érdemes már milliókat költeni.. persze ha van megfelelő Cach IC-d bele, ártani nem fog nekiinkább a sebességre gyúrj rá...
RAM-oknál nem volt jelentősége hogy egy vagy két oldalas, pakolhatod a lapba bátran mind a 4 foglalatba -
alvaro
senior tag
Ha párban van, beleteszem az 5ALI61-be, az meg kiírja a bootképernyőn
Szomorú viszont, hogy a szép kevés lapos IC-s, néha 50ns-es EDO-kat csak az 5ALI61 tudja rendesen kezelni, a socket 4-es, amibe pedig pont jó lenne, jó esetben felezi. De mégis mi a ráknak rakjak egy super 7-es lapba edót?
Na mindegy, találtam már egy pár régi vágású, vaskos 32 megást is, az jó a S4-be. 486-ba meg marad az FPM, a frissen újított UMC chipes GA-486AM/S is csak azzal indult. Nem mintha amúgy nagy különbség lenne. Mindenesetre felhoztam rajta a cache-t 512k-ra, kipróbáltam több procival. Még a 60FSB-t is bepróbáltam, de az 5x86-ok nem szerették az ötletet. AMD-nek ugye 180MHz lett volna, belehalt a bootba 5V-on. Cyrix 5x/100 se 3, se 4 volton nem ette a 120-at. Mintha a másik lapban 3.6-tal jó lett volna, de mindegy is. Még egy mentőötletem van, az AMD DX4-120, ha véletlenül menne rajta a 2-es szorzó, akkor "tuning nélkül" csak beleférne. Aztán ha úgy se jó, akkor mást kell piszkálni. Cache, RAM...? De ha nem megy, akkor is simábban megy rajta a Doom, mint a SiS496 chipes noname cuccon. A PS/2 kicsit hiányzik, de legalább már van soros egerem.Tényleg, XT billentyűje van valakinek? XT/AT is jó, sőt. Huszonéve volt olyanom, most meg fekszik itt egy nagyon apró XT lap...
-
-
Murphistic
aktív tag
Én hinni akarok az ebay-es áraknak. Hinni akarom, hogy több ezer dolláros retró gépem van.
Link: eBay
Screenshot: [kép]
Bizonyíték, hogy nekem tényleg van, bár csak a merevlemezéről, de becsszó van újabb videó is, csak még nem raktam fel: https://www.youtube.com/watch?v=OsG_iOFy3so
Jah és nem eladó, minimum megvárom amíg 10 ezer dollárt ér
-
Simán mennek egymás mellett, eszembe sem jutott javasolni, pedig ez a felállás annak sem okoz gondot aki esetleg nem gyakorlott a több hangkártyás beállításban.
(#45035) Chris82 : nem néztem a piacot mostanában de gondolom hogy hiány van belőlük, folyamatosan figyelni kell, néha még ki lehet fogni egy-egy példányt.
-
zoltanz
nagyúr
Sokáig használtam 486 DX2-őt, ismerem a képességeit (OS/2 és Dos-al) 2 éven át napi használatban akkoriban, Os telepítés, adatbázis kezelés stb.
Amúgy jó dolog ez a h.265 fele akkora bitrátával ugyanaz a minőség mint h.264-el. Mobil nettel nézhető, valamint nekem nincs túl nagy SSD-m így spórolok.
-
unclefucka
senior tag
Igen, ezt anno észrevettem, amikor egy SB0220 -at próbáltam Liveware -el életre kelteni (nem ment), aztán maradtam a saját CD -jénél.
Liveware 4.0 soha nem jelent meg végül is? Nekem úgy rémlik, hogy kiadták.
(#45006) DarthSun: Nekem elég az az egy lemez, amim van, jól őrzöm.
-
unclefucka
senior tag
Korai OP rendszerhez korai SB Live! dukál.
A késöbbi SB Live!-ok is mentek WIn98 alatt simán, van egy gyári lemezem is, amin rajta vannak a tuti driverek.
Egy SB 0220 -hoz adták még anno.A CT 4830-ast meg sima LiveWare hajtja.
(#45001) DarthSun: Igen, azok jó, hasznos lemezek.
Az Audigy ezek szerint kényes az alaplapra?
Mert a Live! -ok nem kényesek, ilyen szempontból. -
alvaro
senior tag
De legalább jó kis FM-sorom van az awéknak köszönhetően, ha már a GagyiVibrát kivágtam
Van rendes OPL, van SB32 "valami nem stimmel ezzel" CQM-mel, és AWE64 "mi ez a borzalom?!" verzióval, amivel tényleg el se tudom képzelni, mit művelhettek, hogy ilyen lett... Azt hittem, hibás, de a sima és a gold egyformán ilyen. Vattafák.
-
alvaro
senior tag
Én általában csak egyet. Aztán ha más kell, kikapcsolom, cserélem, átírom a config-autoexec párost. Talán kevésbé kényelmes, de más módon ez is alacsony erőforrás-igényű
Mindig csak egy retró/teszt gép van útban a jobb könyökömnél az asztalon, most épp egy 486 egy CT3910-zel. Ebben próbáltam a csodaszép adapteres QFP Intel SX-25-öt, amit a héten szereztem, most pedig a múlt heti zöld bordás Cyrix DX-40 jön. Wizardry 7-ezek egyébként rajta, aminek mondjuk egy 386 ideálisabb, mert már SX25-ön se mindig látszottak a feliratok csata közben, mert <1 frame alatt elkapta a sebzést a szemem elől
286-on meg általában lassú az egész - de fut! Kár, hogy az szép kis SIMM-es Harris-os lapom nem teljesen üzembiztos
Nagyon nehéz találni ilyen korú cuccokat elemkár nélkül
-
Vladi
nagyúr
Még jó, hogy gyártják. Vannak szép számmal ipari gépek, amit csak ilyen gép tud meghajtani xy okból. Nem fogsz egy fél háznyi, 30 tonnás, új korában milliárd forintot alulról karcoló automata fröccsöntő gépet kidobni, mert elfüstölt a proc.
Odaadsz egy új számítógépért akár 2-300 K forintot is, csak menjen a termelés.
Az igazán nagy ipari gépeket 20-30 évig használják. Utána viszik kelet európába és ott is belevernek 20-30 évet. -
unclefucka
senior tag
Ahogy írtam is nem desktop proci, hanem beágyazott rendszerbe való, de ettől függetlenül gyártás alatt van. Tavaly láttam ilyen vezérlőket, újonnan lettek beépítve.
Az ebay -en is kapni ilyesmit. -
-
-
-
ontheground
tag
Arn, Slot1 keret érdekel még? Most találtam kettő egybefüggő darabot, meg 1-1 jobb és balost.
Más. Találkozott itt már valaki Covox speech thing vagy hasonló hangkarival, esetleg épített valaki klónt? Gondolkozom egynek a megépítésén, végül is csak egy 8 bites R2R DAC. P2-n van esélye, hogy működjön, vagy felejtős?
-
Installálgatom a SlotA gépet, közben lefuttattam egy CD olvasási sebességet. LG hl-dt-st gce-8523b CDRW, 52x24x52. A Nero CD drive speed viszont 40x- esnek látja, mondjuk azt hozza is a lemez vége felé, az olvasás egyenletes, a meghajtó hangja elviselhető, még elég jó állapotú példány és így is elég a sebessége. A tesztlemez egy 14 éve írt darab.
-
Igen, az átlagsebességük a névleges fele kb. A jobb példányok elérik a ráírt sebességet, de csak egy kis tartományban, nagyátmérőnél, a lemez szélén. Egy későbbi, jobb DVDRW pedig az egész lemezfelületen, lazán megy 20-40x- es olvasási sebességgel. A korábbi verziókból pedig a Sony 8x- osok olvastak szép egyenletesen.
-
Most nézem az utolsó hibás :
GUSPnP : AOpen AX6BC Pro-II - ben ( BX, Copper/650- el ) ---- tehát ebben PnP van nem MAX.
Az utolsó lapnál emlékszem jobban az aktualitásokra, a biosban a GUS által megcélzott IRQ 5 és 7- et átállítottam Legacy ISA- ra. De otthon többet meg tudok nézni, most melózok. Ja a tesztek csont nélküliek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest