- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gerlaip #35477 üzenetére
Hát igen, én is nemrég kaptam grátiszba 4 db LG CD írót, szinte újak, irodai gépekben voltak ahol alig használták.
Titmouse09 : a CD meghajtóba csatlakozó molex tápcsatit nézd meg, kihúzás, újracsatlakoztatás néhányszor, kontaktspray használata. Adatkábel ellenőrzése, cseréje esetleg.....
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
gerlaip #35472 üzenetére
Nagyon köszönöm mindkét választ!
A CD meghajtó azt csinálja, hogy, ha berakok egy lemezt és behúzza a tálcát akkor újraindul. Most, hogy mondjátok még nem próbáltam telepítő CD-t bele rakni, mivel teljesen eldőlt "bennem" hogy azt nem tudom használni.Elég régi cucc ez, vajon már akkor is volt USB boot? Ha igen a Rufus-t ismerem már, az is megérhet egy próbát. XP CD-m is van.
Köszi a tippeket!
-
-
-
satee76
aktív tag
válasz
gerlaip #35425 üzenetére
Szintúgy csak nekem Megacolor típusu volt. Meg egy szintén hasonló gyártmányú alaplap. Még mindig meg van a lap de a kártya már nincs sajnos
Apropó nincs valakinek véletlenül egy Everest 5.30.1900-as telepítője? A neten csak nem túl bizalom gerjesztő forrásokat találtam, Lavalysnál meg csak az 5.50-es a leg retróbb.
-
válasz
gerlaip #35421 üzenetére
Azta, 40 ropi volt akkor?!
Én nem kérek érte ennyit, esetleg ha valakinek még nem lenne ez a csoda-alaplap, írjon bátran.
Ööö, '91-ben mobiltelefon? Égő volt, hogy csak neked nincs?? Hát, gazdag barátaid lehettek akkor - nem írtad el az évet? Én 2002-ben kaptam az első telómat, egy 3410-es Nokiát, mondjuk én 88-as évjáratú vagyok, de akkor az osztályban rajtam kívül csak pár osztálytársamnak volt. Nyolcadikas voltam, ha igaz.
-
-
válasz
gerlaip #35363 üzenetére
A 2003 hiba nélkül lefutott, pedig neten olvastam, hogy annál is jelentkezik a hiba néhol. A 2006 pedig néha elmegy az első teszt feléig, és ott dob ki, vagy már a betöltés után közvetlenül.
Mindegy, nekem az volt a célom, hogy megdolgoztassam a kártyát, és végülis a 2003 jó volt erre a célra.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip #35327 üzenetére
A DFI lapok mindíg is ritkák voltak, kivéve a S939-es platformon, abból elég sok jutott azu országba hivatalosan is...
De azt a platformot leszámítva.. nagyon ritka volt..
Én koptattam egy ideig egy AM3-as 790FX csippes lapot, de pl azt is Németországból rendeltem..
Van egy cimborám, aki egy időben gyűjtötte a DFI lapokat, naaaa neki elég sok meg van, pl a limitált példányszámú DFI Venus is
sanchezsa! Jó is az az EVGA lap! DDR2-es? tehát akkor az Nforce 780i chippes ugye?
ha látni is a használt piacon, 20-25rongyot még mindíg elkérnek értük -
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip #35314 üzenetére
ÉRdekes, mert én is tapasztaltam már ilyent, Windows Millenium alatt...
a gép indul de csak 16 szín... restart és oké.... de a Windows 95-ös 486-os Workstationos gépem is indult már így...
sanchezsa nagy valószínűséggel nem lesz vele gondod... én is vettem egy halom ilyen procit...
volt olyan procc aminek vagy 1\3-a le volt gyalulva... az is elindult de kékhalálozott... azok a procik ahonnan 1-2 SMD netalántán 3 volt letörve, hibátlanul ment... jahh.. árulgatom őket... szép lassan kopnak... én ugye leteszteltem őket... X38-as lapban.. a vevők elég különböző lapba vették meg, és mindenkinek eddig hibátlanul működött, tehát szerintem az is kizárható, hogy ha az egyik lapban megy, esetleg egy másikban nem...
Szóval hajrá próbáld ki, nagy valószínűséggel nem lesz gond... -
-
Sanchez638
addikt
válasz
gerlaip #35258 üzenetére
3db 320gb noteszvinyón vannak a mentésem. Itt torrentre menne a dolog, meg anyáméknak megosztásra.
Van egy 10 naposan vásárolt 1100napos ed-m, de "kivontam" az aktív szolgálat alól, azzal hogy öreg. De a sea mellet nem is öreg.
Vannak igy 750-es vinyóim, mind 1700-1900 napot mentek, de nem merem nagy gépbe rakni
-
-
Ádyka
őstag
-
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip #35227 üzenetére
Persze mivel 266-os fsb-és 2000+-es Athlon Xp-ét hasonlítod a 333-as Fsb-és 2600+-assal (?), ami alapból -25% hendikep a ramsávszélességnek is (ilyen apróságokat nem is számolva, hogy 2600+ magasabb órajelen jár és dupla annyi kessel, ami szintén befolyásolja az elérhető sávszélességet), + a K7 szinkronban szeret menni a ramokkal, tehát 266-os fsb mellé 266-os ram órajel dukál (aszinkronban módban, tehát 333-as ramokkal érezhetően lassabb lesz) úgy lesz a leggyorsabb (ahogy 333-as fsb mellé meg 333-as ram órajelet érdemes beállítani ésatöbbi), de ha korrekt összehasonlítást akarsz, akkor mind2 lapot ugyanazzal a procival teszteld le ugyanazon fsb-vel és ram órajellel.
Ja közben már rájöttem, hogy te most a 2100+ Nfroce2 266-os DDR dual chanel-hez méred a 2000+-es 333-as single DDR-t, akkor mindképpen állítsd a ramot a 266-ra és állítsd be a fentebbi beállításokat amiket javasoltam (4Way interleaving, 1T command rate, enache dram performance + legszűkebb időzítések a cas, tras, trp ésatöbbi időzítésekhez). -
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #35221 üzenetére
Miért maradna el? Azonos FSB-n kell nézni mindkét lapot, és akkor nem sok különbség van köztük. Ha az Nforce 400-on jár, akkor persze, hogy kb 30%kal gyorsabb a 333-hoz képest. De kb ugyanez az eltérés lehet 266 vs 333 FSB között is.
Ha mindkét lap 333-on megy és ekkora a különbség, akkor lehet ott még állítgani, ekkora különbség nem lehet. -
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip #35221 üzenetére
Nem voltak pedig rosszak, az Nforce2 megjelenéséig K7 alá leginkább Viát pakolt a többség.
Amúgy ha jól be van lőve a memória nem sokkal lassabb csak az Nforce-nál, ami alapból sokkal agresszívebben kezeli a ramokat, ezért is sokkal válogatósabban, a Via konzervatívabb megoldást választott, de ha bekapcsolod a 4way bank interleavinget, 1T-re rakod a command rate-t (önmagában már csak ez a 2 opció hoz min 20-30%-ot memória írásban), a burst lengthet 8-ra, engedélyezed a dram enache performance-t és természetesen a lehető legszűkebbre veszed az időzítéseket amiket még bír a ram, mindezt persze szinkron fsb/ram órajelek mellett, akkor azonos órajeleken az nforce-hoz képest alig 5-10% különbség lesz memóriakezelésében, ami a gyakorlatban nem igazán érezhető. -
Ádyka
őstag
válasz
gerlaip #35201 üzenetére
Én is 128 biten gammázok 1080p-ben. Ja igen, azért mert több mint DDR 7000-en teker a ram. Az pont annyi mintha 256 biten DDR 3500-on tekerne.Utóbbi jobban hangzik ugye? Pedig tök egyforma Gb/s mind a kettő.
A 6600GT-nek csak 25%-kal kisebb a memsávszélessége 128 bites létére a 9800-akhoz képest(DDR1000 128 biten), mégis gyorsabb volt a 9800-aknál. Sokáig volt ilyenem, imádtam.
Meg is kapta a sufni hűtést, hogy csenben legyen. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip #35150 üzenetére
ez full x86-os kompatibilis cucc...
írtam Japánban a Gunze cégnek, hogy kellene driver Win95 alá.. másnap jött a válasz hogy ehun van...
De sajna 2 nap szopás után sem működik a cucc...
feltelepül, felrakja a programját, eszközkezelőben meg is jelenik mint mutatóeszköz...
elindítom a programot, be kéne állítani a hardvert hogy com1,com2,com3,com4, auto vagy user define.. ha rámegyek hogy auto akkor kiírja hogy a driver not loaded...
illetve com3 és com4-en is ugyanez... com1, com2-re beállítva nem ír ki semmit, rámegyek hogy kalibrálás, de hiába tiprom a monitoron a megjelenő piros X-et hogy azt tiporjam, nem érzékeli.. 30sec-ig vár, majd kilép a kalibráló része a proginak, és szól hogy hát qrvára nem sikerült kalibrálnilehet télleg szar a touch része vagy fene tudja
-
válasz
gerlaip #35015 üzenetére
Képek:
Éléről ( látszik hogy a hátoldalon a hűtőfelület csak megközelíti de nem éri el a kártyát, gumiharang + távtartó adja a távolságot, a jó képhez led lámpa + állvány kellene, állvány még nincs, így a résbe a vaku nem lát be de asszem a lényeg kivehető ) :
Az eladó képén még egyenesebbnek látszott a hűtő, lehet szállítás közben ferdült, nemtom hogyan, a rögzítési pontok fixek, csak az átfedő lamellák mozdulhatnak esetleg. Mozdítási próbára is tök stabil az egész, erőltetni nem is próbáltam, nem lenne egészséges mivel az 5- ös gömbvasat is képes vagyok eltörni
Front oldalon a GPU- ra rendesen felfekszik. Nem zavar ha ferde, lényeg hogy működjön.
-
-
válasz
gerlaip #34914 üzenetére
A 4200- as Abit lesz, ilyenem van már az egyik Tualatinban, de azon sufni venti van mert az eredeti már olajzás után is rosált de egyébként a kártya jól megy. A Ti200 hiánypótló, ilyenem még nem volt, Zalman hűtővel vettem. Az FX5700 pedig Gigabyte, ez stilszerű lesz mert nagyon hasonlít a 6600GT- mre, csak a ramok nem körben vannak mint a 6600- on hanem ref FX szerint.
A 9700Pro Zalman hűtővel is megpusztult nálam, a 9800SE is tűzforró lenne de a sufnihűtésem hatásos rajta. 9800Pro tervben van de nehéz szerválni tényleg.
#34916 : HD3850 a király AGP- ben, utána a HD4650 jön....
-
-
gban
veterán
válasz
gerlaip #34874 üzenetére
Ott van rajta, Abit KX7-333
-
Emperor_
addikt
válasz
gerlaip #34854 üzenetére
OK Köszi! Nézegetem őket. A kondi öregedés nem játszik az Abit-oknál?
(#34855) Ádyka
Most ilyen lapom van: GA-K8N Ultra-9. Nagyon szeretem, tuninghoz nagyon jó. F9D BIOS van benne. A chippet hűtöm egy 5V-on járó FOP32-esventivel .
Már 2 db 2 magos procit próbáltam, de mindkettővel WHEA errok vannak és véletlen kék halálok.
Opteron 175, X2 3800+
Alul feszelve is próbáltam. Nem tudom eldönteni, hogy a lappal lehet e valami. 3000+os egymagossal nagyon stabilan fut immáron 9 éve.
(#34856) bacsis
Köszönöm! Nézem őket. A VIA-ról rossz emlékeim vannak nekem is.
Ha van még tipp, akkor kérem, ne kíméljetek!
-
válasz
gerlaip #34828 üzenetére
Én sufni-hűtést alkalmaztam a 9800- on, itt is megoldható mert van "szárnya" a bordának. 0,6- os rézdrót, szárny alatt elvezetve, 7cm-es alacsony venti, a keret csavarlyukain átvezettem a drótot, laposfogóval rögzít, kész az igazi gány
Ronda de stabil és hatásos, a tűzforró ramokra is fúj, így már nem égeti az ujjam sem ha hozzáérek.
-
Rive
veterán
válasz
gerlaip #34751 üzenetére
A Conrad-os az Alu-polimer, modern darab, örök élet plusz még két nap. Overkill.
A többi sima elko, amennyire a jelen elérhető példányokat ismerem, két év és újra cserélni kell.
Bár a HQ-s típust nem ismerem 'közelről'.A legfölső (bontani szánt) darab túl nagy, ütközne a videokártyával.
Amúgy az adott helyre 1500u 6.3 volt már jó - gyárilag pont azért tértek át az 1500-ról 1800-ra, mert így eleve fel tudtak kicsit készülni a sz@r minőségű alkatrészre...
Ui.: a conrad-os tényleg SMD, de azért ha leszedi az ember az aljáról a műanyag talpat, be lehet azt szerelni állítva is... A lapon amúgy a kondik nekem típusra eredetinek tűnnek. Az esetleges korábbi cserét nem felülről, hanem a forrasztási oldal felől lehetne látni.
-
-
gban
veterán
válasz
gerlaip #34726 üzenetére
Nem csíter - és tuti nem azért nem írt vissza privátban....
Mindössze annyit csinál, hogy a 4 magos procit kérő játékok futnak 2 magos procival is.
Legalábbis az a verzió ami most érdekes. De nem ezen múlik hogy miért nem indul.
Amúgy nem utánanézést kértem (írtam hogy nincs ilyen infó a neten nagyon, csak kérdés...), hanem pusztán tapasztalat-megosztást, ha van.
Szóval köszönöm a feltételezést, semmi gond ha nem akarsz utánanézni, még egyszer, nem is kértem.
És nem is vetemednék olyanra amit feltételezel. Meg nem is játszottam sosem multiban.
Szóval egy egyszerű kérésre sikerült jól elkanyarodnunk...quailstorm: olyanom nincs és nem is tudom mi az,de nem is kell
Amúgy megfejtettem, .net 4 kell neki elvileg, az fent is volt, de mégsem ment, viszont a 4.5 felkerülése után már megy.
-
válasz
gerlaip #34698 üzenetére
Nekem is eredeti van. Az 512Mb feletti hibát azonban a Microsoft is elismerte. Magam pedig több gépen is tettem kísérletet, nem hiszem hogy hardveres gondjuk lenne.A bios-post rendesen látja a ramot. Linux ramtest ok. XP megy rajtuk 1G- ával, Win98 csak akkor ha 512Mb- ot hagyok a gépben. 1G- ával kékhalál és fagyás véletlenszerűen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-9400F / Beszámítás OK!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest