- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ezt nézegettem én is. Ráadásul 25MHz egy lépcső, ilyen finoman nem tudod hangolni tuninggal.Kérdés, hogy mit jelentene egy kis alulfeszelés. Elvileg azzal tovább csökken a hőfok, még jobban nyílhat az olló.
Hasonlót látni Intelnél is főként laptopban. Megfelelő és gagyi hűtés között sokkal nagyobb különbség van. Bár azt néha már szakadéknak is lehetne nevezni.
-
Bizonyára
, de a korabeli P2 csúcs mire volt képes arra vagyok kíváncsi.
(#56727) sanchezsa : olyanom nincs sajna
A fogyasztás nőtt horribilisen a videocserével
Win desktop : 58W -> 62W
3DMark99 : 78W max (76W átlag) -> 80WKorábbi ígéret, mivel kivettem az MX- et, fotó, melyről szakértő megmodja hogy mennyire gagyik a ramok
-
envagyok
veterán
Nem.
A külső cf kábel csatlakozói voltak kicsit oxidosak, azt letisztítottam, utána már nem fagyott (mondjuk érdekes hogy előtte mindig szinte ugyanott), de néha voltak zöld bevillanások. Azt pedig a proci feszültség egy klikknyi emelésével sikerült eltüntetni. Lehet az 1950pro-hoz képest jóval nagyobb fogyasztás miatt pár századot esett a proci feszültsége, és emiatt már nem volt teljesen stabil. -
thomatox
csendes tag
Nem sikerült beindítani. Igazából hiányos a jumperelése is, úgyhogy amiatt is bőven lehet. A lapon csak a CPU sebesség, meg a cache beállítások vannak nyomtatva, de több a jumper. Kísérleteztem vele, a bios órájának 32KHz es jele már megy az akksiról...
A poén, hogy itt se találtam meg a lapot.: http://stason.org/TULARC/pc/motherboards/index.html
Mondanom se kell, típusjelzés nincs rajta, csak gyártási dátum, sorozatszám. A biost is kiolvastam epromégetővel, de abban se leltem. Valakinek ötlet, mi lehet? -
Bile Demon
őstag
OK, akkor gratula hozzá, szép példány.
Akkoriban ütős lehetett.
Sajnos nincs kéznél V3.
Egyébként mennie kellene ezzel a chipsettel, korban is stimmel és mintha másoknak ment volna.
Még valami ATI kártyával megpróbálnám, de a rendelkezésre álló kártyák közül csak a 9800 PRO, ami fizikailag bedugható lenne, azt meg nem tudom bele merjem e dugni?
Az egy AGP 8x kártya, lehetséges, hogy a 2x-el is kompatibilis? -
Tényleg nagyon kicentized hogy minden korhű legyen
, ha ennyire kerested. Nekem megvan az öccse, 13.5GB made in Hungary [link], a S423- ba került (egy 20GB- os Quantum mellé), de semmi elvi megfontolás, éppen ezek voltak itthon.
(#56532) flymi : azért kell mert kell
, és sztem is rendkívül fontos min 2 vagy több, bár nálam is akad olyan, melyikben csak 1 van.
-
envagyok
veterán
Próbáltam, de nem akkora élmény..
6x4ghz-es 1366-os rendszerrel + GTX1060 6GB 6gb-al vajsima minden, de csak az új játékoknál élvezem.
A régieknél szeretem, mikor szinte izzik a vas, sír a táp, remeg a forró levegő a gép mögött.
Olyan mintha azt mondanád, minek az 1960-as v8 corvette, hiszen egy 1.9-es modern dízel otthagyja negyede fogyasztással. Csak az élmény más. -
envagyok
veterán
Crysis, Dirt.
Mindkettő kedvencem, mindkettő 2007-es. Anno 3GHz-es húzott Q6600-val és 640MB-os 8800GTS-el rengeteget szívtam, lehetetlen volt normálisan beállítani. A 4GHz-re húzott 4 magos procikkal a gtx295-vel van meg a stabil 60fps magas beállításokkal. A 3870x2-vel eddig a dirt volt tesztelve, de sajnos 40 körül van csak azzal.
A dirt pl 1 magot leterhel szinte 100%-ra, szóval procilimites.
De ott a far cry is
Másik kedvenc, 2004-es, de P4-el felejtős..
Az is 99%-on tekeri az egyik 4GHz -es core magot.
A 7900gtx SLI gépemben megy csak folyékonyan.
MSI afterburner mindent megmutat -
-
flymi
addikt
Persze én is megjáratom néha, elő is kell majd vegyem pl a Leadtek A400-ast, már több mint egy éve nem volt gépben.
Én inkább nyugdíjazom ezeket a jószágokat, meg aztán nem is tudnék mind köré gépet építeni, hogy csak elő kelljen kapni a sarokból és hálózatra dugni aztán power on. Előbb össze kell rakni minden komponenst, majd ha végeztem újra el kell pakolni így kétszer is meggondolom, hogy van-e annyi időm, hogy egyáltalán nekiálljak...
Más meg teszt után teszi a vitrinbe a ritka hw-t, mondjuk valahol azt is meg tudom érteni.
A gyűjtögetésnek abban a fázisában vagyok, amikor például az érdektelen alkatrésznek számító hűtőkből már annyi van, hogy lehetetlen lenne mindig mindegyiket megjáratni. Ezért próba után mennek a dobozba. Videokártyáknál más a helyzet, mert nincs belőle annyi és csak bedobom a gépbe, ha meg végeztem, kiveszem és megy a helyére. Egyszerűbb művelet, mint egy cpu hűtőt felapplikálni az alaplapra, utána meg leszedni. Pasztával se győzném. -
Nem is kell, folyamatosan csúszik fölfelé. Jó pár évvel ezelőtt a P4 még simán használható volt. Most youngtimer. Ide fog hamarosan lecsúszni, sőt már ott is van az egy magos 939 és a Core Solo is. A két magos első szériáinak (C2D, 939, AM2) még van pár éve, de már nem jósolok többet 3 generációnál. A DDR3-mas AM3 még talán kicsit tovább húzza a 1156-tal. Pont ez utóbbi a jó példa arra, hogy lehet valami viszonylag ritka, de még nem youngtimer.
-
Igen, továbbra is tisztában vagyok vele, hogy áprilisi tréfa, és hogy a kártya fake... sőt, a Crysis is egyértelműen hülyeség ebben a felállásban... lépjünk már ezeken tovább léci... és a kérdés továbbra is az, hogyan csinálta?
De akkor konkrétan felteszem a kérdést.
1: Hogy oldotta meg a kártyát? 3D nyomtatás? papírból? kép, azaz videó manipuláció, értsd "trükkfelvétel"?
2: Hogy oldotta meg, hogy a Win2000 eszközkezelője mutassa a nem létező kártyát? stb -
Nem néztem csak futólag, felirat alapján sosem tudtam a kvalitásokat
. Úgyis ki kell majd venni mert overkill kártyákkal is kipróbálom hogy profitál-e belőlük a P2. Majd lefotózom, aztán megmondjátok hogy milyen. Kései kártya az biztos, még számtechben melóztam, a legolcsóbb volt, ráadásul a beszerzés miatt nagykerben jutottam hozzá. A vevők is dícsérték hogy ennyi pénzért tök jó, a könyvelők filmet is tudtak rajta nézni
-
Hát igen, de mégsem
, ezen az Inno- n tuti kisebb a mem-sávszél. Érdekes eredmények az biztos de evvel ellentétben a korabeli gamek/prg- ok szépen mennek. Volt Siluro MX400- asom, az valamivel többet hozott, de sötét és kontraszthiányos volt a képe, kb élvezhetetlen, ez a kis Inno viszont nagyon brillance.
-
Jó ez, régen is ennyit ment, 1306 - igaz itt 16 biten ment, kicsit több a pont. LowProfilos 64 bites kártya. A TNT- k 128 bitesek, elhúznak 3DM99 alatt, 2000 alatt már többet hoz a TL miatt. A Gef4MX440 P-III mellett is csak 3790. Valamint még P-III+MX440 3238, a Pluto mellett a 128 bites 9800 is csak 5774.
Brand lap, CL3 ram. CL2+Ti4200- al többet hoz majd. A lap marad mert ebben problémamentes a 2 hangkártya. Van még egy BE6 szabadon, de abban szórakozik a GUS.Itt meg az a lényeg hogy a 2 hangkártya menjen rendesen. -
Igen, végülis igazad van...
De én azt szeretem, hogy mindent betölt, minden hadra fogható bármikor... Persze ez totál elméleti dolog, hiszen ezt a gépet kb 2-3 havonta kapcsolom be, akkor is csak egy kis hálózati másolás miatt... De azért a tudat... hogy bármikor hadra fogható a CD, a SCSI, stb
De igaziból most az lh-val megoldódott, megy minden -
-
-
Kiköbözöm valahogy. DOS nem játszik, 32MB az aktív ram ahogy tudom. Win98SE 64MB, aztán mondjuk 256MB rammal. Valami videokártyát találni, PCI változatot, Riva128 vagy Matrox millenium van, a R7000 lenne jó, de az a PPro konfigban tanyázik. Game (Quake1/2) és 3DM99- el lehetne tesztelni. SPi elvileg nem jó, mert kis ramot foglal és simán belefér a cachelt területbe, bár azt is meg lehet próbálni hogy valami nagyobb programot betölteni a teszt előtt hogy magasabb ram területre kerüljön a teszt.
-
TX- ben nem próbáltam ki, de ezt írják rá a neten :
A processzor nem törődik a mainboard gyorsítótár cacheable area határaival, függetlenül attól, hogy az utóbbi be van-e kapcsolva vagy ki. Saját korlátai vannak, amelyek a K6-2 és a K6-III esetében 4092 MB
Tehát 4GB a processzorszintű cache esetén belátott ram TX esetén is. Vannak elég jó TX lapjaim, majd kipróbálom valamikor hogy mi az igazság, de most más lesz az aktuális projekt.
-
laskr99
addikt
Mivel ahogy láttam a gép olyan 92-3 körüli, ezért az lenne a legjobb. Van benne egy ULSI 40 MHZ DX/DLC FPU és egy integrált AMD 40MHz 386 processzor. Cirrus logic VGA, Ez a Yamaha chipes hangkártya, csak nem addonics márka, de kb CTRL+C majd V és a lap elvileg 92 körüli. 5.25 floppy kell majd és egy 200mb vinyó. Szóval valami kései 386 gép
-
petakpa1
őstag
Alapesetben igen, de valahol azt olvastam (talán épp ezen a fúrumon), hogy a K6-2+ vagy K6-3 procikban lévő 128 illetve 256 KB L2 cahce-nek köszönhetően e procik már belátják a teljes 256 MB memóriát. Ha ilyen proci kerül egy TX chipsetes alaplapba akkor az alaplapi 512 KB cache L3 cache-nak minősül majd.
Vagy rosszul gondolom?
Ez az oldtimer és hotrod hasonlat nagyon tetszik
Alaplapot nem cserélek, a célom az, hogy a régi gépeimből hot rod-ot építsek
Tároló esetében valszeg a PCA-os SATA vezérlő + SSD lesz bár durván overkill egy 1997-es rendszerhez.
OS is kérdés még:
Anno Win98-al használtam, de működött rajta az XP is. XP-vel egyetlen probléma volt, hogy Leállítás parancsra nem lekapcsolta, hanem újraindította a gépet. W98-al nem volt ilyen gond. XP valahogy nem volt kompatibilis a TX ATX implementációjával. Ez a lap ugye AT és ATX tápot is támogat. Utóbbival használtam anno.W98SE vagy ME, netán NT4 lenne a jobb választás egy hot rod-hoz?
-
cbmfan
senior tag
valamikor 2002 elején vettem Tua konfigot, addig használtam örökölt Voodoo5 5500-at
cserélődött 9700PRO-ra, amit 75 ezerért vettem... persze ramhibás lett mint a java az alulméretezett hűtés miatt. cserélték 9800PRO-ra, ami szintén az lett
(és még mindig keresek sötét hordozórétegű CD-t)
-
JSaN
addikt
No a win memoria korlatot mindig elfelejtem, vagy 2000/xp, vagy akkor eleg lesz 512mb is.
Amugy tervem hogy en is max 3 gepet akarok csinalni ami a 3 kedvenc eramat lefedne, es hasznalnam is nosztalgia jatekokkal.
1. 1996/1997: valami 200 mhz proci, 16mb edo ram, aopen ap57 lap, matrox mystique 220 mga1064sg + voodoo 1, dos/win95.
2. 1999/2000: p3 800mhz, asus p3b-f lap, 512mb sdram, gf256 + voodoo2 sli, win98se/win2000.
3. 2004/2005: athlon 64 3000+, asus K8N-E deluxe lap, 1-2gb ram, geforce 6800, winXP.
Ez lenne a fo irany vonal, cuccok nagy resze meg van, par dolog kell csak a fent emlitettekbol, elsonel AT tap, vagy veszek atX atalakitot. masodikbol a voodoo2 sli, de egyre dragabb, de ugykodom, voodoo1 is teljessen veletlenul lett multokor,szal csak turelem, a harmadikban minden adott. Persze e melle meg a szokasos koritesek hangkartyak meghajtok korhu kozeli vinyok lennenek.
Szerintetek hulyeseg lenne ha nem epitenem be ezeket egy hazba hanem talcas megoldast hasznalnak, es egy asztalon lenne egymas mellet, es egy kozos monitor bill kombo lenne KVM switchel?? -
envagyok
veterán
Nálam van egy Dual Slot1 P2B-DS 2xP3-700 1GB SD, egy másik Dual 2XP3-866 rdrammal, egy dual s370 2x1.4GHz Tualatin P3-s 2GB DDR, meg most próbálok még egy Asus P2B-DS-t összedobni. Van egy P2-400 amiben v2 SLI volt, az már necces azért, és még egy s370-es P3 1.4-s Tualatin lap, az elég már csak technikailag nem olyan érdekes. Vga-ban pedig tnt2-től kezdődik az élet igazán, a gf256ddr-em sajnálom használni, ezért gf2-3-4 sorozatból pakoltam ezekbe, Ati 9800xt, gf Fx,6-os széria már Athlon XP-s, 939 x2-es, és P4 gépekbe megy.
Dos-ra meg nem igazán kell voodoo.
Nekem egyébként csalódás volt a voodoo, el is adtam mindet, csak egy v1 maradt, azt lehet beteszem a p2-400-as gépbe vmi szép képű mellé -
quailstorm
félisten
Az a baj, hogy komoly árlimit van(nem az én gépem és pénztárcám). Voodoo-nak elszállt az ára, Riva128 meg elég ritkán tűnik fel, az is általában AGP.
Dos/Win a használat. S3+G200 váltogatással lesz ebből akkor szerintem.
Ilyen Tom Raider, Quake 2 30FPS+ lenne a cél, h a G200 azt tudja az MMX mellett, az megfelelő.
Erősebb proci mellett a Q3 is elfut éppen, ahogy YT-on néztem. Ezért vagyok bizakodó. -
Bile Demon
őstag
Én is pont erre gondoltam, TX, BX és próbából beröffentettem a TX-P233MMX-et.
9MB/s , 100% CPU
DMA-t bepipálom, restart és kitöri.Igaz ebben 8GB CF kártyán van a rendszer, de UDMA5-t tud és jelzi is a táblázatban. UDMA5 HDD-vel se lenne másként szerintem.
DOS-ban a TRIDMA.SYS-el megtáltosodik rendesen, 25MB/s körül megy ez a kártya.Azt írták valahol, hogy a Win98 SE Bus Master IDE driverének van olyan limitációja, hogyha ATA33-nál gyorsabb a HDD, akkor letiltja a DMA-t. Tüneti kezelés: hogy le kell limitálni a HDD-t ATA33-ra, már ha van hozzá utility. A CF kártyához nincs, de egy Seagate HDD-vel majd kipróbálom, hogy tényleg így van e... Mondjuk csodálkozok, hogy a Win98 SE-ben ezt nem csinálták meg rendesen. Annyira alap.
-
Bile Demon
őstag
Win98 SE van fent + az ajánlott VIA 4in1 driver, de próbáltam a 4.46-ost is.
Everesttel nézem linear read és közben mutatja a CPU használatot is.Vinyó: Quantum Fireball CR 4.2 (UDMA66) ismeretlen állapot, mert SMART-ot azóta se tudtam nézni
Másik vinyó: Seagate Barracuda IV 20GB (ATA100), ez újszerű párórát ment darab
Próbáltam ATA33-ra korlátozni a Seagatet a saját progijával, annak se volt hatása.Egyszerre csak 1db HDD van a gépben, 40eres kábel végén, Primary master. Próbáltam 47-es típussal és AUTO-val is.
DMA pipa: 15MB/s / 100%
DMA nincs pipa: 9MB/s / 100%
Mindkét vinyóval ez van. Egyiken 2004-ben telepített magyar rendszer, másikon, tegnap előtti angol.Ha ennyi, akkor ennyi, nem sietek sehova.
LAN-on 3.5MB/s-el lehet rámásolni (CPU limites).
Ez egy ilyen halmozottan hátrányos helyzetű konfig:
-AMD
-VIAEgy dolgot nem próbáltam még:
Overclock nélkül mi van.
Nemsoká megteszem. (Most az XP kúszik fel egy másik HDD-re.) -
Nyilván ok, csak példaként hoztam fel. Persze elég kellemetlen volt annakidején, asszem vmi 48 óra alatt megkerülte a Földet (már volt net), és ahol engedélyezve volt a biosban vagy a lapon jumperrel a flashelés, azokat kinyírta. Mezei felhasználó meg nemigen fog forrócserés újraflashelést csinálni, valamint nem is tudta hogy mi miatt lett süket a gépe...
(#56078) sanchezsa : persze hogy vesz, mikor nem lehet kapni
-
-
r0b3r
senior tag
Na ennek örülök, köszi!
Lehet, hogy hülyeség, de nagyobb biztonságban érezném azt a kevés régi gépemet egy-egy jobb minőségű ATX táp mellett, mint a 20 éves ismeretlen eredetű és állapotú AT tápjaim mellett.Egyedül az egyedi házas Dell 325D és a kis Flytech Carry gépem tápjaihoz kellene valaki, aki régi tápokat újít fel, minőségi alkatrészekkel.
-
r0b3r
senior tag
Helló!
A közelmúltban foglalkoztatok -5V-ot támogató tápokkal. Elvileg ugye a régi AT csatlakozón van ilyen fesz., de az újabb ATX tápokon már nincs. Mi a tapasztalat a régi XT-286-386-486 alaplapokkal? Szükséges nekik ez a -5V? Szóval ha ezzel az ATX-AT átalakítóval szeretnék elindítani egy pl 286-os lapot, akkor a -5V hiánya miatt nem biztos, hogy menni fog?
Mi a tapasztalatotok ezekkel az átalakítókkal, ha mondjuk egy ma is kapható FSP tápra kötöm?
Köszi! -
-
r0b3r
senior tag
-
quailstorm
félisten
Igen, lehet így mondani, hogy így szeretem.
Gyűjteményem meg más szellemiségben szokott fejlődni, ha a mobilt is ideveszem akkor tisztán látszik, hogy az a cél, hogy minél több legacy és propietary szoftvert tudjak futtatni.
Első "DOS-gamer" gépem is 400-as P2 (nem Celeron) volt Slot1-es. A cél a Terminal Velocity volt hanggal, minél jobb minőségben, DOSboxon nem volt hangom. Következő lépcső meg az S3D támogatás beletolása lesz és utána az SC-55-ös midivel végig is tolom remélhetőleg.
Mivel a P2 alaplapja kifeküdt állásában, ezért szerintem az ASUS AMD K6-2 lesz a DOS gépem, az józanabb, a P2 nem arra való már.Na ez viszont olyan, amit nem tudsz megoldani se kényelmesebben se jobban, más kérdés hogy égadta világon semmi értelme, azon kívül, hogy nekem bejön az az egyébként bukott játék.
Ja igen, akkor ide vonatkozóan egy kérdés. 3dfx Voodoo 3 2000-et milyen proci mellé kéne tenni és milyen PCI-os VGA-t van értelme mellé tenni ha egyáltalán? AGP-s a cuccos.
Ezen teszthez hasonló konfigom van Savage4-gyel, kézenfekvő lenne azt kicserélni. Valószínűleg ez lesz belőle.Amúgy tessék nézni vlask videóit: youtube
Cseh fickó, a vgamuseum-ot csinálja. Jött ki néhány igen részletes (bár száraz és unalmas) videója kevésbé ismert 3D gyorsítókról.
-
quailstorm
félisten
Ez nagyon szép, meg tisztelem az időkapszuláidat, de miért kellene nekem is így csinálni?
Amióta retro PC-zek, RAM az mindig teli volt nyomva, és általában a háttértárat se fukarkodtam el. Engem inkább a kompatibilitás meg a szoftverfuttatás része érdekel, nem pedig a szenvedés.Márpedig ha azt nézzük, az e-péniszen kívül semmi előnyöm nem származik abból, ha kevesebb RAM van benne a gépben. Ellenben a felhasználói élmény drasztikusan leromlik. Az pedig pont nem szándékom.
-
quailstorm
félisten
Van egy vödör 1MB-os RAM-om, most miért ne raknám tele?
(#55874) DarthSun: ez a min sysreq és kíváncsi vagyok mennyire használhatatlan/akadós, használni nem ezen próbálnám
VLB és 486 sajnos nincs, alaplapokat kell majd vennem. Egerek elintézték nekem...
DX4/100-as AMD van, 66-os DX2 meg 33-as DX, valamint 4x16MB FPM RAM és a vödör 30PIN-es.
Ehhez kell majd valamit venni. PCI-os deszkát akarok majd másikat venni, meg még egy VLB-s DX66 mondjuk? De egyelőre a felesleges alaplapok tárolását nem tudom normálisan megoldani, úgyhogy várok. -
flymi
addikt
El is tudom képzelni. A gyerekek a karácsonyfa mellett játszanak, a rádióból lágy muzsika szól, anya mézeskalácsot süt, apa meg elindítja a benchmark programot a vason és felvisítanak az apró ventilátorok.
Szép idill.
Majd töltök fel egy videót a TT Subzero4G hűtésről. Eszméletlen hangos.r0b3er:
Majd megöröklik a gyűjtimet.
-
arn
félisten
rogzitettem par hangkartya hangjat par jatekkal: [link]
Creative Sound Blaster 2.0 CT1350 ISA DSP2.02, YMF3812 OPL2
Creative Sound Blaster Pro 2.0 CT1600 ISA DSP3.02, YMF262 OPL3
Creative Sound Blaster 16 ASP CT1740 ISA DSP4.05, YMF262 OPL3
Creative Sound Blaster 16 CT2290 ISA DSP4.13, CT1747 OPL3
Creative Sound Blaster AWE64 Gold PnP CT4390 ISA DSP4.16, CQM
Gravis Ultrasound 3.74 1M ISA
Roland MT-32 PCM v1.05 Control v2.00 + Roland MPU-IPC
Roland RAP-10 ISA
Roland SC-55 Firmware 2.0 + Roland MPU-IPCupdate:
ct2290hez kerult fel tobb teszt -
-
Akkor nemtom, az első demopróbáimnál jött a kiírás hogy PII/400 ajánlott, én meg bosszankodtam hogy akkor még gyengébb volt a gépem, mondjuk 320- ban bírta, de 640480 vagy méginkább a 800x600 diavetítés lett. Játékoknál nem elemeztem annyira ezt GUS- al, mert azok később lettek meg, és egyből a fentebbi relatíve erősebb gépekbe mentek, így ott valszeg nem tűnik fel némi FPS csökkenés. Tehát a GUS történet nálam rendhagyó, a korai időszakban SB16/Awe- vel toltam.
(#55651) bacsis : az elég nagy különbség.
-
Érdekes hatása van a jobbaknak. Tyrian alatt tudok jobban viszonyítani, nyugodtabb, talán részletezőbb, bár nem a megszokott. A sima SB OPL,FM,hullámtáblát jobban megszoktam, de kétségkívül a Rap/Roland profibbnak tűnik.
(#55643) Aventyr : extrém tuning, szép !, szegény proci
, már egy GM számlálóval gammasugárzás is mérhető, az extrém gyors elektronok miatt.
(#55644) rocketry23 : csak tippelgetni lehet, a gombelemben megvan a 3V ? Erőforrás ütközés ?, ami egy darabig csak lappang, majd bizonyos programok/hardverelemek együttes használata esetén borítja az eszközkezelőt
-
-
envagyok
veterán
Milyen AT átalakítót lehet szerezni ATX táphoz?
@többiek
Azért az a diagnosztika kártya nagyon jó dolog szerintem. Több alaplapot mentett meg a kidobástól.
Látom hogy indul-e a lap, ha gond van, az mikor van, stb.
Az 8800 ultrát egy barátomnál láttam, még nem próbáltam ki, sok félbehagyott projekt van, az XP 2500+ röhögve megy 166 helyett 200 fsb-n alapfeszenAzt dobom be egy házban először. Szerintem a 8800GTX sokkal szebb, pl amik nekem vannak XFX-ek. Ennek olyan "gagyi" a borítása.
-
-
-
GUS classic,3.74es mind a 2..
Egy matsonin lap ali csippel,pr266-os cyrixel,illetve egy giga lap p1 200mmx-el ami volt próbálva...
Utolsó mentsvár, hogy megnézem, dos/win3.11 alatt megy-e...
Köszi DarthSuna tippet, akkor még p2-es gépbe is megpróbálom...
Esetleg annyit megtennél nekem, hogy megnézed, milyen io cím/irq/dma-val tudod használni a maxot? -
-
Bile Demon
őstag
Nem tudom mik a határai a P233MMX-nek, mert eddig csak DOS 6.22-vel használtam, 96MB RAM-al bontóztam, 64MB-t lát belőle a DOS és nem volt vele különösebb probléma.
Aztán a héten érkezett az AWE64 és egy Riva128 PCI. Ez adta az ötletet, hogy a Win98-al is kellene szórakozni, mert eddig hanyagoltam.
Win98-nál azért vagyok bizonytalan, hogy kiszedjem e a 32MB-t, mert az már állítólag felülről kezdi el használni a RAM-ot. Egyébként nem tűnik lassúnak. Csak gondoltam egyszerűbb itt megkérdetni, mert biztos többen is körüljárták már a kérdést, mint nekiállni benchmarkolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged