- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #85927 üzenetére
Ideje lenne regisztrálnod HWBOT-ra, biztos vagyok benne, hogy rengeteg pontot tudnál gyűjteni hamar, pláne, hogy már időd is van a versenyzésre.
Win11-ről jobb, ha mást kérdezel, akaratlanul is lehúznám, talán jobban is, mint ami úgymond reális lenne. Win10-et se szerettem, de már kezdtem megszokni, mikor Win11-re váltottam.
Nagyon nem kizárt, hogy ha rendezem soraim, és csinálok mentést minden fontosabb dolgomról, gyalulom a Win11-et, és linux partíció lesz a helyén. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85927 üzenetére
Quadro 4000 és Quadro 5000 úton van, beteszem a projektembe ha meglesznek. Meg talán - de csak talán van kilátásom egy GTX 960-ra.
A Z170-en és X470-en jól futó DS XP SP3 B550-en valamiért kék halált hal, csökkentett módban is.
Talán nem kedveli a még benn lévő GTX 1070-et ? -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #85915 üzenetére
Nem önmagában a régi driver a lényeg, hanem egy-két, konkrét driver az, ami kis pluszt szokott adni. Anno, mikor faragták ezeket a TNT / TNT 2 drivereket, elég nagy plusz / minuszok voltak fps-ben. Többször volt olyan, hogy feldobtam egy "csoda" drivert egy oldschool cucchoz és a 3dmark99 második része itt-ott egy pillanatig artifaktolt. Alapórajelen is. Cserébe több pontot / fpst húzott. Azt hiszem pont BRSZK-n is láttunk egy 6800XT-vel. (ha jól rémlik) Annyit beszéltem, hogy még nekem is soknak tűnt.
-
válasz
DarthSun #85899 üzenetére
3800X : XP vinyó le, beépített driveok visszacsatizása, 6600GT ki, GTX1650 vissza, tuning set mentése, BIOS vissza alulhajtásra. Ellenőrző indítás rendben. Kissé pattogósabb a gép az 1Terás SSD- vel
.
Búcsúfotó az XPEE for R3800X- től :
A gép megy vissza a helyére, jön a próbapadra a Haswell, arra nem használom ezt az XP vinyót, hanem a moddolt telepítőt küldöm rá. Kíváncsi vagyok hogy rendben felmegy-e a konfigra. A benne levő XP- s vinyóra telepítem, a meglévő(működő) XP mellé, mely a turbót nem vezérli, de arra számítok hogy az új telepítő bekapcsolja.
Utána jön majd a már összeépített, új házi szerver véglegesítése(1600AF). Ez összetettebb meló lesz, mivel pár hálózati vinyó is beleköltözik, újra kell konfigolnom az egész belső hálózatot, de megéri, így 1 gép elég lesz, ellát minden általános feladatot 24/7- ben. Bármelyik másik gépet csak akkor kapcsolok be, ha kifejezetten arra van szükségem, és csak a használat idejére, majd off.
-
válasz
DarthSun #85896 üzenetére
Így előre meg nem mondanám mennyi lesz, de azért tippre bőven 20k fölött.
Én a PCIe-s mezőnyben nem indulok még, de gratulálok mindenkinek! Egy 3400G-vel valamikor év vége felé azért szerintem majd próbálok alkotni valamit, csak az ilyen 37k körüli pontokra nincs kilátásom. Az tán majd akkor, mikor váltok 5600G-re. Ilyen szempontból érdekesebb is az AGP-s változat; több a korlát, kevesebb a lehetőség. Nincs meg az a nyíltság, mint a PCIe-s esetén, hogy na majd jövőre, egy CPU csere után...
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85852 üzenetére
Akkor lássuk, Zen2 (R3 3300X, többféle módban):
6600GT OC GPU +80MHZ, Vram +100MHZ:
R3 3300X AC OC 4,5 GHZ, 6600GT:
R3 3300X AC OC 4,5 GHZ, 6600GT OC GPU +80MHZ, Vram +100MHZ:
R3 3300X PBO (4,45 GHZ), 6600GT:
R3 3300X PBO (4,45 GHZ), 6600GT OC GPU +80MHZ, Vram +100MHZ:
i5-7600k, többféle módban:
i5-7600k, 6600GT OC GPU +80MHZ, Vram +100MHZ:
i5-7600k OC 4,4 GHZ, 6600GT:
i5-7600k OC 4,4 GHZ, 6600GT OC GPU +80MHZ, Vram +100MHZ:
i5-7600k OC 4,9 GHZ, 6600GT OC GPU +80MHZ, Vram +100MHZ:
Egyelőre itt tartok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #85820 üzenetére
XP alatt továbbra semhiszem, hogy bármi is funa ami 16-32GB RAMmmal ne lenne el. Sőt, szerintem már azok a progik amik igazán kezdik kihasználni a 4-8GBt, már azok se XP-t kérnek, maximum véletlenül kompatibilisek maradtak vele. (itt főképp újabb 2010 utáni játékokra gondolok, ahol az XP kompatibilitás már nem feltétlenül volt szempont)
Persze jó, ha rendelkezésre áll -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85835 üzenetére
Az, bár elég puritán megoldás.
Az nForce 4-es lapon erre van 4 csoport jumper, az legalább nem spéci ennyire.
Maga a lap betonstabil (nForce 650 SLI), elindult a HDD-ről az egyik régi XP-vel, ugyanakkor a BIOS-ban semmi de semmi overclock funkció nincsen.
Rádugott ventiket szépen szabályozza, a megadott módnak megfelelően.
Azért majd megnézem 1066-os ramokkal is.
CPU-ból 1333FSB-t támogat, majd belehajítom az X3360-at.
Érdekes egy kiadás a lap is, a POST kezdőképe rózsaszín hátterű, és virit rajta a fél képernyőnyi Packar Bell márkafelirat.
A simáhot képest az I/O rész szegényebb egy LPT és egy e-sata porttal.Zotac 9600GT Synergy Edition:
Számomra egy olyan VGA ez, ahol egyszerre alkottak szépet és jót, mindezt méretben kellőképpen összezsugorítva.
A pici veti szabályozott és egyáltalán nem hangos, a GPU nem forr benne teszt alatt, sőt GPU-Z render teszt alatt is 60 fok körül maradt (1 perc).Q6600: nem tudom mennyire jó példány, ahhoz át kell tennem egy potens lapba, bizakodom hogy azért lehet rajta tolni, javított G0-ás steopping, csakúgy mint a már meglévő elég jó példányom.
Quadro FX 1800: úgy néz ki ez is okés, nagyon halk szintén.
Teljesítményre valahol picivel a 9600GT alatt lehet. -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #85818 üzenetére
32-bites Windows alkalmazás címtartománya külön machinációk nélkül nem több, mint 2GB, tehát hacsak nem szervert üzemeltetsz, vagy párhuzamosan futtatsz sok alkalmazást, a PAE XP-nek semmi értelme nincs.
Forrás a magyarázatra. -
válasz
DarthSun #85805 üzenetére
4625 MHz a max. 1.4V feletti csúcsok tiltva, max 0.27 setelve a def 1.1 VDD CPU- hoz, LLC high, így beleüt nagyobb terhelésnél az 1.4- be. LLC- t extrémre már nem teszem, ez a vége tehát. Gőzöm nem volt, azt gondoltam menni fog mérsékelt tuninggal 4.8GHz- ig is. Nincs jelentősége mondjuk, úgyis alulhajtva használom majd, kérdés mennyit tol ez a 6600GT- re. 770- el 100k környéke stabilan megvan, van hogy felette, van hogy alatta.
Kártyacsere...nemsokára kiderül.Hoppá nem bontottam ki az FPS listát...mindegy
Kártyacsere előtt kéne még a 770- el 3DM99/2000 -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #85818 üzenetére
azert majd nezz utana, 32 bites modban a PAE 64GB -ig tudja kiterjeszteni a cimtartomanyt, ennel tobb nemlesz, barki barmit mond, mert ennyit "bovulnek" a cpuban cimregiszterek.
** lehet van valami bug, mint anno a 286 -os A20 cimvonala, amit dos alatt a himem.sys hasznalt ki jol, de szvsz azt a 32 bites xp nemhasznalja. **per process tovabbra is max 4 GB lehet a max, azaz 32 bites XP alatt tovabbra is 3, mert 3GB fole lapozza be az os a vga es egyeb periferiak memoriateruleteit.
-
KROK640
nagyúr
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #85805 üzenetére
Ez igen.
Kicsit irígy vagyok a kerek pontszámra (sok benne a nulla), de örülök, hogy így sikerült.Beröffentettem délelőtt a Windows XP EE gépemet.
Erről van szó:
[link]
Örömmel konstatáltam, hogy nem csak XP -vel lett bővítve, (második Velociraptor) de ODD is került bele.Amikor épült extrémnek csúfoltam, de a XP @ Xeon vagy 3900X mellett ez csak kismiska.
Igazából arra jutottam, hogy esélytelen a 3DMark 2001 100k vele. Hiába a jó fajta ASUS DCU II GTX670 van benne.
72k @ 3600MHz
75k @ 3800MHzSandy 5GHz+ -al pedig a 8800GT miatt "csak" 79xxx a pontszám.
Adja magát, hogy kombinálni kéne a kettőt és remélhetőleg a szorzó csökkentésével megközelíthető a 100k. -
válasz
DarthSun #85798 üzenetére
Házba pakolás ok. Pöccre indult a 770- essel. RGB színorgia rendben(a ventikészlet saját vezérlőjével egyelőre). Brutál jó, szép kaszni. Próba után kikapcs. GTX770 ki. Gép félretesz.
3800X gép próbapadra. GTX770 be. Driveok lecsatiz. XP vinyó rá. Indult, felismert mindent.
Mehet a móka... -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85792 üzenetére
+adalék: nem tudom, hogy a Ryzen rendszernél XP esetén ez hiányosság-e (nálam), de a 2001SE indításnál kidobja hogy nincs MMX support - a töltő képen nincs is benne a bal oldalon az AMD logó, Intelnél nem jön elő ezzel, a logó is megvan.
Ettől függetlenül hibátlanul lefut a teszt sorozat.
Bár, egyik rendszer alatt sincs felrakva se SMBUS, se semmi extra driver, szóval ebben egyformán hátrányban vannak.
nVME sanszosan azért nincs gond, mert nem is látja a vezérlőjét sem, ha lenne egyéb SATA drive-om, azért azokat lehúznám, biztos ami biztos."Amúgy nem placebo : jó lett a RyZen, de talán az Intel még mindíg jobb
"- W10x64 alatt azért a Zen2-es 3300X-es gépem jobb (kár hogy nincs benne IGP), a ram ugyanaz és ugyannyi mindegyikben (G.Skill Trident Z RGB 2*8 GB, 3200CL16-XMP ON), nVME háttértár majdnem ua., Intel - Kingston A1000 240 GB (pci-e 3.0 x2); Ryzen - Kingston A2000 250 GB (pci-e 3.0 x4), mégis amikor megnyitom a 40+ oldalas Chrome-ot, végignyomkodva az oldalakon a 7600k 100%-on teper, a 3300X meg 50% alatt többségében.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85789 üzenetére
nVME drive-okat nem vettem ki (kíváncsiság) se a Ryzen-nél, se a 7600k-s konfignál, nem keverte meg a dolgokat.
Z170-es lapban van ASmedia külön SATA vezérlő, vicces, de ez tud IDE módot is - erre még külön ránézek lehet.
Olyan érzésem van, hogy a 3DMark 2001SE nagyon Intel CPU barát, viszont a 4,4 és a 4,9 GHZ-es setup között a pontszám difi marginális lett. Alpi 9900k-ja nagyon bitang azért 5GHZ+-on.
Umark mintha reálisabban skálázódna, mintha.
Igaz, hogy a pontszám amit ad az az AVG FPS, de engem minden időben is érdekelt a min. FPS, és itt azért születtek érdekes mérések.
Az újabb Umark teszteket multiban toltam le, azaz az összes felbontást kiválasztva a fő pontszám ezek AVG FPS átlaga az alján, de felbontásoként is rajta van a képeken a pontszám.Amúgy nem placebo, de a modd by DS XP SP 3 az Inteles rendszeren "fürgébb", jobban "ugrik" mint a Ryzen-en (3300X - Zen2), nem mintha persze ezen lassú volna mert nem az.
#85790DarthSun: -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85784 üzenetére
Az is.
RyZen setup 1 (a képeken):
R3 3300X, Gigabyte X470 Aorus Gamaing 7 Wifi (Bios legfrisebb, Ryzen 5xxx supported), G.Skill Trident Z RGB 3200CL16 (2*8GB), Thermaright Le Grand Macho RT és Gigabyte 6600 GT - kiegészítő hűtés NorthQ full alu kék világítós venti, a VGA OC-zva a Gigabyte 9600GT HUD progijával.
Kingston A400 480 GB SATA SSD és minden teszt setupnál FSP Hexa+ 600W a táp.Holnap jövök pár eredménnyel, saját rekordom azért sikerült megdöntenem, még egy setup visszavan azért.
#85785DarthSun: képek lesznek róla valahová felrakva ?#85787KROK640: még szép, mivel a műhelyben van, ha lemennek a tesztek, megy vissza lecsomagolásra, tartalék félkonfig.
-
válasz
DarthSun #85783 üzenetére
Nagyon jól szerelhető a ház. Táp bent, kábelei és az IO kábelek berendezve, jönnek az Aura ventik, aztán be a lap+video->próbaindítás->video ki->gép félretesz egyelőre, mivel a vinyó+GTX770 is kell a további kettő XP- s kísérlethez.
Az előlap meg nem is plexi, hanem vastag üveg
2db 5.25 2db 3.5 és 2db 2.5- ös drivehely van benne. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85746 üzenetére
Egér/bill. megvolt elejétől a végéig, ezzel nem volt gond.
W7x86-os cucc van a lapomhoz, de eldobta mindet, így maradt félkészen ezen a szinten.
Proci szépen megy így is, hőfokok is rendben.
TPM: esetünkben semmire nem kell, legacy módban amúgy sem használható.#85747hokuszpk: mert csak BD/RW lemezem volt itthol. De faján megy, jó progi, elraktam.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85732 üzenetére
Holnap erre nincs esélyem.
Azért megpróbálom nLite-al megmoddolni a Freedom ISO-t, régen használtam a progit, sima XP telepítőbe beleraktam nVidia VGA és nForce chipset drivert, meg pár SATA/SCSI vezérlőét, valamint átalakítottam vele a telepítés menetét felügyelet nélkülivé, uhh de rég volt.
Fura, de úgy rémlik anno az AM2+-os rendszeremen az XP SP 3-at AHCI módban telepítettem, mintha....#85734DarthSun: hát, ez is kapufa lesz, a talált DVD-R Philips lemezeimre köpködött a CD-Burner XP, aszongya silány minőségű...
Az egyetlen fellelt DVD/RW lemezem meg formázhatatlannak minősült.
Nagyáruház: nincs a közelemben, majd hétfőn megejtem akkor a beszerzést.
Régen használtam nLite-ot, egy próbát megér majd, RW-s lemezre azért.
Sajna AM4-ben nincs IDE mód a SATA vezérlőben BIOS alatt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85730 üzenetére
Sajna ezt az egy üres CD-t találtam itthon mindössze, RW nincs is.
DVD van üres, de arra meg nem megy fel a CD ISO-ból, legalábbis CDBURNERXP-vel nem.
Nem írtam CD-t 2005 óta.
DVD-t is utoljára 2012-ben.nVME meghajtót nem látta a telepítő, így nem is vettem ki, nem hiszem hogy sok vizet zavarna a jelenléte.
A freedom ISO-ban (4,3 GB) nincsenek benne az AHCI és USB 3.0-ás cuccok ?
Az AM4-es lapomon sajna nincs PS2-es port.
Közeljövőben várhatóan bővül a VGA parkom, egy ilyennel:
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85719 üzenetére
Én is bíztam benne nagyon.
Na mindegy, átállok AM4-re, most tesztelem az általad készített DS XP SP3-at, telepítés indul.Update: háttértárat megtalálta (műkszik az integrált universal AHCI), már formázom is a particíót.
Roppant kíváncsi vagyok rá, láttam betöltötte az USB 3-as vezérlőket is.
Természetesen, a képet a Gigabyte 6600GT adja.Lehet, hogy bukó lesz ez az install, eddig 10 file-t skippelnem kellett.
Elég régi a CD és az író is, lehet ez a baja....
W10 alatt megnézem, visszamásolható-e a lemez fullosan. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #85723 üzenetére
Semmi gond, csak felhívtam a figyelmedet erre a két monitoros effektre
Igen, hát nem gondoltam, hogy a 770 ennyivel erősebb, de ez van ... Mint írtam nem is kártya erejével hanem a VRAM mennyiségével van a bajom.
(láétom lett egyHD3870-esed, de sajnálom, hogy az enyém elkerült tőlem, de mint írtam, ha minden igaz akkor most Belaruszban, de még mai napig főkártyaként teljesít szolgálatot - ahogy a 7300GT-mm egy egy Soproni óvoda mesenézős gépében -- néha jó így tudni, hogy hová kerültek)KadyLaci fórumtárstól kaptam ajándékba Athlon XP-t, abból az egyik lesz egyébként most a donor, a terveimhez. Ha sikerül megmutatom videón/screenshootokon mit értem el.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #85700 üzenetére
Persze, nyugodtan !
jokeph : Annyira nem akartam kimaxolni. 2 run ment összesen. Az első egy újabb driverrel, majd cseréltem erre, belőttem 550 / 550 -re az órajeleket és ez lett. Az biztos, hogy egy kicsit erősebb i-s cpu már teljesen kihajtja a vga-t. Ergo annak az órajeleivel lehet csak magasabb pontot elérni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #85717 üzenetére
Pixelszám : Jogos, nem számoltam utána.
Két monitor esetén nem baj, hogy csak az egyiken ment a teszt, mert bizony számít, ad egy kis boostot
Akkor gondolom még a GTX960-nál is erősebb lehet kicsit a 770 vagy legalábbis egy szinten vannak. Amúgy fura, de nekem a GTX950-nél nem is az erejével van bajom, hanem a mindössze 2GB VRAMmal (és ez a GTX770-en is annyi). Kicsit olyan ez most mint az Athlon XP-s idők végén volt a helyzet : két féle játék létezett, az egyik ami tükörsimán ment, a másik (és ebből lett egyre több) ami el sem indult. Nagyjából most itt is ez a helyzet.
(bár van egy köztes kategória a Forza Horizon 4, ami elindul, de nem túl szép, ugyanez igaz az RDR2-re is, ezutóbbi konkrétan csúnyább mintha egy 13-15 éves játékot néznék) -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85716 üzenetére
Hát, az s2011v1 eddig csúfos bukó.
4,5 GHZ a vége, ez is BCLK-val, de csak a W7 hajlandó hiba nélkül elindulni vele, XP csak 4,3-ra állítva.
A pontszámok rendre elmaradnak az elvárttól (CPU erő alapján, W10x64 alatt látványos a CPU erő difi).Ezen még eszelnem kell.
Lehet nem szereti az X79-es PCH az IDE módot ? Vagy tényleg valami hardveres gikszerem van ?
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #85698 üzenetére
Először csak lestem, hogy ennyire sokkal jobb kártya a GTX770 mint a 950???
Mert elvileg egy picit jobb CPUm van (bár a tied magasabb órajelű sokkal, most nézem), mégis lemaradtam. De most nézem, hogy nem 1366-on futtattad, meg ugye a két monitor is számít pár plusz FPS-t. -
válasz
DarthSun #85686 üzenetére
Mit adtak a rómaiak alapján igyekeztem tükröt tartani a kritikusnak. Ha nem ismerted fel az eredetit, akkor lehet nem ment át a poén és az, hogy annak éle nem neked szólt.
8 bites meg nem érdekelhet mindenkit. Ahogy tőlem sem fogtok látni sok x86-hot, ha igen, akkor az is inkább a korszakról, mint egy adott alkatrészről szól, mert engem jobban érdekel, hogy milyen irányban zajlott a fejlődés, azt mik mozgatták, mi lett sikeres, mi bukott el stb.
Kis ízelítő amiről el lehetne beszélgetni egy sör mellett: Pl. van korai PC-m, PCjr és eredeti AT, ahogy korai 386 is van a polcon. Ezek technikailag nem érdekes gépek. Igazi iparos munka, de semmi kiemelkedőt nem alkottak. Vicces, hogy mennyire jól mutatja a biznisz irányt, hogy amikor home irányba léptek volna, akkor is sikerült zsákutvcába jutniuk (PCjr). Pedig végre lett volna 16 színű grafika és hang chip is. Mégis a PC-k mögötte lévő támogatás, az irodai irányvonalon megerősödés, a klónok megjelenése, a folyamatos fejlesztgetés, a kompatibilitás egy évtized alatt átalakította a piacot. Vicces, hogy pont azokat érik kritikák és beszólások akik miatt a PC uralomra tudott törni (Bill), míg sok igazi újítót elfelejtettünk. A túlélő oldalon meg egy zsarnok pszichopatát kiáltanak ki látnoknak ami igaz is, de arról nem szól a fáma, hogy milyen hibákat követett el, illetve hogyan érte el azokat sikereket másokon átgázolva.
-
-
válasz
DarthSun #85686 üzenetére
Tuti futni fog. 1366x768-ban és 1080p-ben is mérhetnél DX10 extreme presetben, elvileg ennek már a fullHD-t is szépen vinnie kéne. Mondjuk a minimumok fullHD-ben azért még GTX 770-nel is lehetnek csúnyák, de majd meglátjuk.
jokeph: Kár a HD 4870-ért, az lenne a legérdekesebb kari itt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #85673 üzenetére
Konkrétan az a problémám, hogy több CPUval is azt tapasztaltam hogy nem megy 10-es szorzón. 9,5× OK, 10,5× OK, de 10× nem. Ha 10-es szorzón indítom a gépet, akkor csak sötétség van és nem történik semmi. Először azt hittem, ez csak az én eredeti procim hibája, de aztán több másik procit is kipróbáltam és 10.0× egyik sem indul.
Alapvetően egy magas FSB-s de alacsony induló órajelen működő rendszerben gondolkodom. Megpróbálok majd egy videót közzé tenni arról, hogy min is munkálkodok, akkor talán érthetőbb lesz, csak most nem tudok.
Viszont Jokeph most bogarat ültetett a fülembe, mert két ASUS A7N8X-E (az egyik DLX) lappal próbálkoztam csak, mi van, ha egy NF7-es lapban ez nem lenne probléma?Értem a célzást, persze, szívesen segítek
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85666 üzenetére
Lenyomná 4 GHZ-en, biza. Fogyasztásban iss.
#85667KROK640: az elérhető szorzót a lap (BIOS) is behatárolhatja.
A 1620v1-et 2 lapban is néztem, és 44-es szorzó volt a max, de valamiért 44-re beállítva is 43-on ment (100-as bclk mellett), azaz 4300 MHZ-en.
A bclk 100 MHZ to 108 MHZ-re való emelésével eljutottam (pci-e clk fixálva 100 MHZ-re) 4,64 GHZ-ig, de se tovább, sanszosan több mindenen is kellene hangolni és/vagy játszani a szorzó/bclk viszonyával.
Vcore-t odacsavartam neki offset +0,150 Volt-ra, lehet ez volt kevés már - elég jól fűtőtt, nem akarom kinyírni, nem célom a kicsikart hardcore OC amúgy sem.1650v2 esetében többet enged a lap, hamarosan csere azt meglesem hogy mennyit, már nem emlékszem rá.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #85669 üzenetére
De ööööö, hasonló kísérleteim vannak, csak belementem egy falba. Már azt is tudom, hgy miért, és mi a megoldás, csak még ki kell találnom, hogy ez hogyan legyen hatásos. (Az én ellenfelem a 10.0× ami sok proci esetén valamiért nem létezik
) A The Be(a)st-en át a Tigeremig, egyfajta problémával szembesülök ... (A Bentenorum érdekes mód nem csinálja, bár kerülte is a 10×-et, bár erről még nem nagyon beszélhetek). Talán jó lenne leírnom, de megpróbálom egyedül megoldani. Mostmár tényleg egyedül (írtam neked PMben, hogy mi lett a támogatóimmal...)
Örülök, hogy a topic részese lehetek, jó a társaság és a téma, meg az irány is
Még ha nem is tudok mindig nagy dolgokat prezentálni, néha csak 1-1 beszámolóra telik, de örömmel látom, az is elfér itt, hogy mi volt a régi szép időkben
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85626 üzenetére
A lapom C1 ramslotja kuka (korábban is erre jutottam - W10x64 alatt is, reg ecc ramokkal a hwinfo64 szórta a hibákat rendesen, normál rammal a rendszer valamikor fel se állt, már a POST-nál kiállt), így marad a triple-channel mód. Bár nem gondolnám, hogy ez befolyásolja nagyon a 3DMark eredményeket, remélem legalábbis.
-
-
-
válasz
DarthSun #85630 üzenetére
Nem tudom miért írtam 355-öt, mikor 755.
Ez van benne.És ilyen aranyos:
Van egy 370C-m is, szinte teljesen ugyanez, csak azon Win95 van, ott már szinte minden magától működik, a hangkártyán kívül nem kellett semmit mókolni. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85624 üzenetére
Az Asus EAH 6850 ment nekem rendesen feldriverezve az MSI MAG B550m Mortar wifi lapban, 5600X mellett.
Cimbitől elkunyizom a HD 5670-et, megnézem azzal is.Asus EAH 6850: amúgy R.I.P., kiváló ügynök volt, már BIOS alatt is színes pöttyök vannak a karaktereken - VRAM hiba szaga van.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #85619 üzenetére
hm. nemtom hogylehet hianyos a chipset driver, ha az egeszet ugy cuzammen belepakoltad a telepitobe ?
valahol megtalalom kulon ? csakmert amugy asszem a guglin elszorakoznek nehany orat a "windows xp amd b450 chipset driver download" kereses ragozasaval.megjegyzem, hogy virtualboxban nalam ugyanezt csinalja a 2k, pedig ott nehez elturni a chipsetdrivert, a virtualbox ize hogyishijjakja na az felteszi es ennyi.
ha nincs mas, hetvegen ujratelepitem az egesz motyot, de nagy valtozasra nemszamitok, emlitettem mar, hogy engem valahogy szeret szivatni a win ?
-
-
válasz
DarthSun #85610 üzenetére
Még az ugrott be ami miatt nálam nem nyünyörög -tipp- hogy a DX2010- es frissítést is fel szoktam tenni, tartalmaz sok javítást a későbbi konfigokhoz, valamint a fejlesztői könyvtárak frissítéseit is, melyet pár driver/prog közvetlenül is használ. Pld a SSamHD el sem indul anélkül. De lehet hogy az újabb videodriverek is meghívnak ezt-azt belőle XP alatt.
-
hokuszpk
nagyúr
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85544 üzenetére
És ebben az a szép, hogy ez is 6/12-es CPU.
"Az Intel sztem a Core2 óta titokban 3DM2001 accelerátor kódot rejtett a processzoraiba" - Lehet, hogy ebben van valami.
Amúgy a lapgyártókat se kell ám félteni, több lap BIOS-ában is találtam 3Dmark-hoz állogatási lehetőséget, többek között AM4-es Asus/Gigabyte és MSI-ben is.
Az s1366 "veszte" újabb progi/játéknál az AVX utasítás készlet hiánya.
Az s2011v1-hez nagy reményeket fűzök - mint utolsó natívan XP supported Intel platformhoz is, alapból tud annyit mint az s1366 húzva, ezekben már van AVX is.
Az s1366-on ezzel az OC setuppal végighajtom a többi pci-e VGA-m, aztán váltás s2011v1-re.
5GHZ közelébe se nagyon leszek egyikkel sem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85538 üzenetére
Az X58-am final setupja:
Ide még nem kellettek extrém Volt-ok, és bőven jó a jelenlegi hűtő is, HT is ON, így is max 65 fok volt a CPU, ez reálisan belőhető setup még szerintem, nem hard OC.
Elégedett vagyok vele, a ramok is sepernek rendesen. A 4/8-as X5677 se ment jobban 4,5 GHZ-nél HT ON mellett, HT OFF-al is csak 4,6 GHZ-ig volt stabil, de több Vcore kellett neki. -
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85536 üzenetére
X5690-et most kalibrálom 4 GHZ-re.
Mások kérdésére előre válaszolva:
Azért 4 GHZ-mert ezt bizton tudja, meg mert 4 GHZ-en ment az X3360 és a 1090T is. így érdekesebb.Trükkös jószág, a turbo-t nem tiltottam, BIOS-ban 4 GHZ, de win alatt terhelésre felnyomja a turbo 4133 MHZ-re.
Ramok így 1529-en tekernek, megkeresem majd hogy mennyi órajel fog (BCLK OC) tartozni az 1600 MHZ körüli ram frekihez. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85519 üzenetére
Jól sikerült !
Kíváncsi leszek, milyen lesz a végeredmény, amikor öszeépül.#85520Bile Demon:
Ha ez a 14-4-xp32-64-dd-ccc-pack2 nevű meghajtja, akkor mázlid van.Az 79970 pötty igen durvának hat a 8800Gt-től, pláne annak fényében hogy a 9600GT-m 60666 pöttyöt dobott a 4 GHZ-re tolt X3360 mellett, feszes ram setuppal.
A 9800GTX is csak 63106-ot kapott.
Úgy látszik, kell a core i ezen karik alá, az s775 "nem hajcsa ki".
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #85519 üzenetére
Alakul.
Még két 3DMark2001 pontszám (I5 2500K @ 5GHz):
IGPU default órajelen: 27340
8800GT default órajelen: 79970
Titkon reménykedtem egy 100K+-os pontszámban a kártya nyers ereje alapjánMondjuk ez se rossz, mert ugyanez a kártya C2D E8500-al 51025 pontot muzsikált.
Más:
Van most egy Sapphire Vapor-X R9 280X OC szabadon. Hangos és powerfullnak néz ki. Kérdés létezik e hozzá akár hekmányolt XP driver? -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85511 üzenetére
GPU-Z indításakor kifagyok, 10-ből 9-szer. Megnézem egy régebbivel is.
Régebbi 0.8.5-el OK.
Minden driver felment, kivéve az Axagon pci-e USB 3.0 vezérlőét, ez felkiáltójeles maradt, így tiltottam (W10-el perfect).
Lenyomom a tesztsorokat default-on, aztán megkínálom a VGA-t és a CPU+RAM-ot is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85508 üzenetére
Azt hiszem elértem a 6600GT-m órajeles OC-m értelmes végét, 600/600-on a nature teszt kifagy, 590/600-on kevesebb pontot ad mint 570/550-en.
Gondolom, ide már volt modd kellene.
580/600 a vége a VGA-mnak, erre 33898 pöttyöt adott a 4 GHZ-re tolt X3360 mellett (igaz ez csak saját rekord) , ezzel vége az s775-ös platform teszteknek, jöhet az s1366.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged