Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz DarthSun #86302 üzenetére

    Ez teljesen jó, mert így ha utólag is, de kipipálhatod a birtoklását. :) A maga idejében tuti biztos, hogy nem vettem volna meg (nem is tettem) utólag érdekes, de zsiráf kategória (tök jó, tök jó, elvagyok vele valameddig de aztán ennyi).
    Igen, a 2GHZ-es S423-as P4 már szerintem is lenyomja az 1400-as Tualatint, de haazt megtekerjük 1866-ra, (amit még jó eséllyel vihet), akkor viszont ismét Tua előny van. De szerintem már 1733 körül is maximum egal ha van.

    Itt egy videó ami azonos órajelen hasonlítja össze a P4 1400-at és a Tualatin-t ezzel nem sokra megyünk mert vitán felül áll, hogy a Tualatin a gyorsabb azonos órajelen

    AM2-ben egy Phenom 9500-asom volt, ami azért volt nagyon jó, mert 4 magos volt, és akkoriban még a két magos proci sem volt túl elterjedt, a 4 magos egyenesen áll leesős volt. Legalábbis a környezetemben. Ugyanakkor a rettenetesen rossz oldala az volt, hogy valójában egy nagyon lassú CPU volt ahhoz képest amit várhatott az ember, gyatra tuning potenciállal. Ettől az történt, hogy bizonyos feladatokban lassabbnak éreztem mint a 1446@2669MHZ-es Athlon XP Tbred B CPU-mat, és időnként downgradeként éltem meg az új gépet. Azzal vígasztaltam magamat, hogy paraméterek alapján(!) nem lehet rosszabb mint egy 3200+-os Barton. Ezt amúgy nem tudtam, mert akkoriban ugyan akadt 1-1 3200+-os Bartonom, de maximum átment a kezeim között, gépbe beépítve nem használtam.
    most is van egy 2500@3200+-os Bartonom, de még ki sem próbáltam (sorozatszám alapján a standardet hozza, semmi izgalmas). Viszont anno a 2500+@4500+-os (11×250MHZ!) Bartont azt kifejezetten csíptem, de egy teljesen más kategória volt :)
    Az Athlon XII már megint más, egyrészt abban végre volt tuning potenciál szemben a Phenom 1-esek kihajtott merevségével szemben, másrészt sok esetben volt bennük (ha Deneb volt és nem Propus) +1-2 mag és + sokszáz MHZ. Propusokkal nem sokat lehetett kezdeni, max meghúzni ameddig lehet és ennyi. (Propusba is lehetett bizonyos esetekben plusz magot nyerni, de sokkal kisebb volt az esély mint a Deneb-ben ráadásul a plusz mag bekapcsolása garantáltan kaszálta az OC-t, sőt néha még az alapórajel alá kellett vele menni, hogy stabil legyen).

    S939 :
    2,95GHZ ellen valóban jelenleg(!) nincs olyan Athlon XP alapú felszerelésem amivel el mernék indulni... (nagyon elméletileg bizonyos esetekben egy fullra kihajtott The BE(A)ST esélyes lehetne ellene, deezen fölös morfondírozni, mert itt már nitrogénes történetről beszélünk eleve).
    De az E7500-asommal már más lenne ... Sőt, akár a mostani procimmal is 2900-on 1-2 magig lekapcsolva. Még érdekes is lehetne. (ahhoz előbb sikerülnie kéne lekapcsolnom a magokat / HT-t. Régóta gondolkodok egy olyan teszten, hogy pár játékban összehasonlítani : 4 mag + HT, 6 mag HT OFF, és 6 mag HT ON... (esteleg ha sok időm van akkor az elejére 4 mag HT nélkül).
    Aztán ebből blogbejegyzést fabrikálni. CSAKHOGY : a HT és a két mag lekapcsolása után végtelen ciklusba kerültem, állandóan visszadobta a biost. A bootig sem jutottam el, amennyiben nem 6/12 volt az állás. Más kipróbálta ugyanilyen lappal, és problémamentes volt neki, szal lehet h én rontok el valamit. A cél ezenfelül a turbo kikapcsolás is lenne bizonyos esetekben. De ez már modern teszt lenne... majd megy a blogba

    S754 :
    Tényleg egy felejthető túl +-ozott CPU. Az már a parasztvakitás volt amit ott művelt az AMD. Sajnos a Tbred és Thorton alapú Sempronokkal* együtt. S754 legnagyobb hátránya az új platform volt (drágábban) lassabban mint amit egy használt Tbred B / Barton tudott.
    Tulajdonképpen ez és a Sempron, meg az akkor befutó Pentium D és később C2D fordított el az AMDtől.
    AMD tulajdonosként (és kellemes emlékekkel, némi elkötelezettséggel) kezdtem el Intelt ajánlani az embereknek. Nem véletlen, hogy a 754, egy magos S939, S940, és az X2-esek is nagyjából kimaradtak nekem.

    * öcsémnek egy 2800+-os (2000MHZ-es) Sempronja lett, az akkor még csak 2200MHZ-es 2800+-os CPUm le is hagyta, hiszen az övé legfelejebb valójában 2400+ volt jó esetben így (2000MHZ) 2400+ (enyém) VS (2000MHZ) 2800+ versenyzett, és még ígyis picit (mérési hibán belül azért) az enyém bizonyult gyorsabbnak. Tehát a régi 2400+-os AMD az új "2400+" ellen, amit már 2800+-nak neveztek, mindneféle alap nélkül. Ha pedig felettem 2200MHZ-re az enyémet (2800+) akkor egyértelmű volt az előnyöm.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák