- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
zotyesz66 #30459 üzenetére
IDE-CF átalakítót én már többet rendeltem a DealExtreme oldalról, postaköltség nélkül, párszáz forintért. Ilyenek működnek nekem a ThinClient gépekből átalakított szervereimben (6GB-s MicroDrive merevlemezekkel).
-
-
-
válasz
zotyesz66 #28274 üzenetére
Fincsi chipset volt az Ali, nekem egy Asus P5A-val volt dolgom ilyen chipsettel és arra emlékszem hogy igen jó volt az a lap. Rengeteg jumper és beállítási lehetőség. [link]
Egy nagyobb tuning során agyonfeszelés és a vargáné táp kombó miatt szétégett rajta a ramok felől egy fet valamint a körülötte lévő apró alkatrészek és vele együtt a nyákon lévő áramkörök egy része. Visszaforrasztani nem lehetett mivel nem volt hova, így kivezetékelve egy hasonló fett-el amelynek külön P1-es méretű bordája volt barkácsolva ment tovább teljesen stabilan. (elég sok alkatrész hiányzott!) Szegény lap nagyon sok mindent kapott, úgy emlékszem K6/2 300-as (vagy 350-es?) volt benne meg voodoo2-es, quatum vincsi, ja és Alliance 1mb-os vga 2D-re, hangra SB rádiótuneres isa ami még megvan valahol, ja igen meg ciril betüs fémházas billentyűzet ami rázzott a fasza táp miatt!! Nagyon űberfull rendszer volt, jó jó persze K6/3+-al lett volna igazi meg SLI-vel!
Na meg akkori szomszéd gépében is mintha Ali lett volna, mert bootképernyőn díszelgett az aladdin felirat.
Magáért az Acer-ért nem vagyok oda, mai notikból minőségre legaljának tartom bár tény hogy nagyon olcsóak és erős hardvert pakolnak a gépeikbe de külsőre és minőségre messze legalja -
válasz
zotyesz66 #27758 üzenetére
Onnan szedtem a drivert, meg egy csomó cuccot is, valamint zoltanz linkjéből is kipróbáltam amit írt, meg mást is onnan.
Lényeg a lényeg, minigl után a 3dfx opengl-t kiválasztva Q2 demo alatt, kilép errorral, utána ki is fagy a gép - valami midmap nem tud 2 mb nemtudommivel nemtudommitcsinálni
Próbáltam a d3d wrappert meg mindent, XP alatt se 3dmark alatt, se Q2 alatt nincs semmi értelmes eredmény.
Illetve Q2 alatt a default opengl egyszer ment, de mintha a virge menne olyankor, tiszta képregény volt, 1 fps (na jó, lehet hogy 5...).
Úgyhogy jelenleg erősen úgy tűnik, hanyagolom, 98 meg most sok bonyodalommal járna (driverek, pendrájv support hiánya, dx, stb.), így azt maximum akkor pakolom majd föl ha tényleg sok időm lesz a projectre.
Megoldás lehet a w2k?
Az picit egyszerűbb lenne, ott menne 3dmark alatt a V2? -
-
Peter789
senior tag
válasz
zotyesz66 #27424 üzenetére
Természetesen nem szintetikus tesztekre alapoztam én sem hanem hogy a sis-es lappal friss win7-el kínszenvedés volt már a netezés is, ugyanazzal a procival (valami közepes Pentium D) rammal vinyóval valami olcsó inteles lappal meg megtáltosodott a rendszer a sis-hez képest...
Az AMD alatti SiS-nél is természetesen az olcsósága miatt döntöttem először az ECS K7S5A, majd az L7S7A2 mellett - utóbbin 400MHz feletti FSB-vel és szinkron rammal futott a TBred-B 2.3GHz körül, de amikor lecseréltem egy NF7-2-re akkor nem hittem a szememnek hogy a 8500LE gyorsabb már tuning nélkül is, hát még amikor odacsaptam a lovak közé! Természetesen én is vadásztam az ECS lapokhoz a tuningbiosokat amelyekkel sokkal több opció volt elérhető, de a chipset-eket elkönyveltem a vérszegény kategóriába. Valóban számottevően olcsóbb volt, mondjuk a fele/kétharmada egy NF7-2-nek de ha a bő másfélszeres gyorsulást is hozzávesszük (következetesen kimérhető volt játékokban is, sokkal stabilabban ment minden ami addig dadogott) akkor hirtelen már nem is sok érte az a pénz...
Ha nálad az intel-lel nem számottevően gyorsabb a sis-esnél akkor inkább arra tippelnék hogy azzal az intel konfiggal lehet valami probléma és sokkal több tartalék van még abban
-
-
-
-
válasz
zotyesz66 #26456 üzenetére
Annyit meg (főleg, hogy Asus), de ha a puszta teljesítményt vesszük, akkor annyira nem egy nagyágyú, hiszen 3k-ért meg már 6600GT/9800Pro is van, amik DX9 alatt legalább 2x-3x gyorsabbak az FX-nél, persze ha retrózás a cél DX7/8 ill. Opengl alatt viszont nagyon hasít.
zotyesz66: Szép darab, kit érdekel a DX9. -
-
-
Rive
veterán
válasz
zotyesz66 #25709 üzenetére
Szalag- vagy flexkábel? Gondolom az utóbbi.
Négy módot ismerek:
- keresni hasonló flexkábelt, aztán vágni
- nyákjavító lakk/filc/satöbbi: kevéssé üzembiztos, de egyszerű
- a sérült rész kipótlása huzallal, forrasztva - üzembiztosabb, de igényel némi kézügyességet
- ha van elég hely a szereléshez, akkor ki kell cserélni rendes szalagkábelre, minimum a sérült vezetékeket. -
Exian
addikt
válasz
zotyesz66 #25606 üzenetére
Majd megmondja, talán
Én ma délután megforrasztom a szakadt szálat a lap alján, akkor talán menni fog a billentyűzet is. Ha igen, akkor megnézem, hogy valóban csak műanyag kocekák vannak beforrasztva, vagy van rajta cache. Milyen DOS-os progival lehet nagy biztonsággal kideríteni?
-
Peter789
senior tag
válasz
zotyesz66 #25435 üzenetére
igen, akadnak náluk jó árú / kifejezetten olcsó cuccok is, én is általában az ilyenekre csaptam le, de sokszor árulnak még 478-as meg buta 775-ös lapokat 6-7-8e-ért és azokat is elhordják tőlük, a vidkártya kategóriában is ott a 9200 meg FX5200 4e-ért vicc, sokszor akad gef2 meg TNT2 is náluk 2-3e-ért simán viszik - én is ennyiért adnám ha elvinné valaki, de valahogy amikor én hirdetek akkor még reális áron sincsen rá érdeklődés, nemhogy így túlárazva... pesten jól csinálják, az biztos... úgylátszik ez a modell pesten működik, vidéken több helyen is befulladtak vele...
-
snake1977
őstag
válasz
zotyesz66 #25150 üzenetére
Láma vagyok hozzá teljesen, de egyenlőre pihen a projekt, mert most derült ki hogy nem jó a floppy meghajtó a laposban, csak morog a lemezeket meg nem olvassa, lehet rendesen meg sem pörgeti.
Van egy win98 a vinyón, de nem merek egynlőre kisérletezgetni, mivel azt sem tudom itt van e már "grub" vagy boot selector, illetve tudná e osztani a vinyót többfelé, mert egy partición van. -
-
-
válasz
zotyesz66 #24874 üzenetére
Nincs (sosem volt, nem véletlenül) Nforce-os alaplapom
De a Socket A-nál fogadtam meg hogy soha nem kell NF-os lap, mert már ott is igencsak meghalósak voltak.
Farcry3 teljesen normálisan ment a GTS-en, nem annyira gagyi az.
Tudom, már nagyon nem nagy szám, de mikndig arra jutok hogy ár-érték arányban nem nagyon tudok jobbat 5-8 ezerért. Többért van, igen, de ott már a fogyasztás is megugrik.
Szóval egyelőre még mindig tologatom a cserét, egyrészt keveset játszom, másrészt egy nagyobb előrelépés már sok macerával járna:
- 300W táp, talán bírna nagyobb tápigényű vga-t is, de már ez is cserés lenne fejlesztésnél
- a lapom is x4 PCI-E-s, bár nem mintha bármi jelét is látnám sebességben, másfelől a legtutibb tesztlap (agp + pci-e, ddr + ddr2)
- nem tudom a procim mennyire lenne limit - E7200Mondjuk egy GT 640 jól mutat, ilyet viszont nem találok az aprón, így be sem tudom lőni árilag.
-
-
-
-
válasz
zotyesz66 #24801 üzenetére
Ahogy nézem, 520-as, az FC verzió van nálam.
Nem garantált a működése, de ha gondolod ugorj el érte.
19mm, bacsis nyert a triplával, ez már majdnem 3x7 -
-
-
válasz
zotyesz66 #24272 üzenetére
Ha többet veszel akkor olcsóbb. 1600Ft szállítással ha egy darabot veszel. Itthon nem lehet venni ennyiért új ramot.
Jó tudom kereskedőnek be kell hoznia rizsföldről ezernyi szállítón keresztül, áfa, vám, szállítás, mégegyszer áfa, még szállítás, tárolni, béreket fizetni, még adózni... és kevés haszon. Na így jön ki 4-5eFt-re ami valójában 1eFt-t ér és 200Ft legyártani sárgáknál akik persze ebből csak pár kukacos rizsszemet kapnak. -
Ádyka
őstag
válasz
zotyesz66 #24246 üzenetére
Ja, nem gyakori, bár Gai is megemlítette a cikkében.
Hozzám került egy Sapphire 9600XT, amin érdekes módon BGA ramok helyett régi TSOP tokozásúak vannak. 3,3-as hynixek, amik egészen DDR 720-ig stabilak. A GPU viszont 560-nál megáll.
A másik:
Vettem bagóért egy komplett retro konfigot, ami igen minőségire sikeredett. Meglepetésszerűen nyitottam fel a házat, mert a konfig részletei nem voltak teljesen ismertek. Volt benne fél kiló tehrmaltake rézhűtő, zalman chipsethűtő, zalman ventipoti. Az utolsó szériás NF7 V2.0 csak hab a tortán. (Nem S2 meg ilyenek.)
Ami különleges benne az a proci.Ránézésre egy kései gyártású sima 2500+ a Bluefishtől, ami a dátumból is látszik, hogy szorzólock edition.
Viszont alapfeszen 2366 MHz-en is stabil. Fél kiló rézzel és 1,9V körül 2600 MHz.
Ez azért nem gyenge egy nem mobil, és tucat procitól.gban: Ok, de sima 6600-ról volt szó, amin a tsop memó nem nagyon pusztult.
-
Ádyka
őstag
válasz
zotyesz66 #24228 üzenetére
Sajnálhatod, mert a socket 7 után szerintem a második legszínesebb vonal volt. Az korszak elején vettél egy BH-6 -ot (ahogy én is) és kiseggelhetted p3 1000-ig. Mondjuk én vagy 3-szor cseréltem lapot, mert megtehettem.
Volt valami BH6 újabb rev számmal, asszem hivatalosított 133 /4 PCI frekivel, aztán BE6-II.Azért egy Asus átalakító sem kutya.
-
-
válasz
zotyesz66 #24085 üzenetére
Igen ismerem a kérdést, nálunk is a céges-elavult gépek tele vannak terhelve új szoftverekkel meg frissítésekkel, belassulnak.
De egyébként Esetben meg ki lehet kacsolni az oprendszer-frissítések figyelését és így újra bezöldül a systray ikon, persze ha a vírusadatbázis friss, azt viszont mindíg kötelező frissíteni
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ádyka
őstag
válasz
zotyesz66 #24027 üzenetére
Nem felróttam, tudom, hogy nem egy korosztály, és nem egymással kell versenyezniük.
Arra céloztam, hogy így több év után mennyivel olcsóbb egy core2, mint egy 939 x2.
Amúgy annó nem az volt a baj, hogy kevés x2 volt, inkább az életciklusa volt rövid, a boltok akkor még tele voltak velük.
Amúgy ha a passzív bordás nf4 hűtve van aktívan, akkor gondolom örök darab. -
-
-
-
-
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
zotyesz66 #22856 üzenetére
Köszi a választ elsőkörben!
Másodszorra. Nem. Most rátaláltam a "RAID Reconstructor" nevü programra, amivel vissza tudom állítani egy képfile-ba az egész HDD-t sectorról-sectorra. Csak ehhez egy 2TB-os vinyó kell.Az a baj, hogy nem nagyon látok rá esélyt, hogy a 2000db-os limitált példányszámos EVGA x58 x3 SLI Classified-ből találok még egy példányt hirtelen.
Vezérlő kártyát már kerestem, de nem találtam, úgyhogy marad ez a fajta visszaállításimód. Szerencsére nem boot vinyók, viszont minden adatom rajtuk van.
A HDD-k rendben vanna, sima ICH10-re kötve mennek rendesen.
-
válasz
zotyesz66 #22441 üzenetére
Nekem az egyik gyerek első gépe egy 5ali61-es K6-2 volt, TNT2-vel, de nem volt gond vele.
Igaz, Win98 volt rajta.gabor9108: próbáld meg win98-cal hogy ott rendben van-e, ha igen, driver gond, ha ott sem, akkor lehet bios beállítás, vagy tényleg valami inkompatibilitás.
Másik lehetőség, hogy újrarakod az XP-t, előfordul ilyen jelenség amikor "agyon van driverelve" az XP, vagyis volt más benne mindenféle kártya, és fenn vannak a driverek. -
Turulbir
tag
válasz
zotyesz66 #22335 üzenetére
Közben körülnéztem, én is láttam az Epox-ot. A P5A-B-vel az a baj, hogy ott a V3800-tól nem fér el a nagy hűtő. Az ATX-el meg az a baj, hogy mániám a az AT-s miditower-ek. A kis méret ellenére is nagyon jól férni bennük, csak a lapgyártók szívatnak az elrendezéssel.
Viszont támadt egy kissé beteg ötletem: Egy ilyen le tudna hűteni egy K6-III+-t 600mhz körül?
-
-
tpower
tag
válasz
zotyesz66 #22308 üzenetére
mint már írtam vala, nekem pont egy ilyen volt életem első egere (na jó 2 gombos), és imádtam. totál profi cucc. nagyon sokáig használtam.
-
spista222
addikt
válasz
zotyesz66 #22023 üzenetére
Igen az NF2 az jó(nem is írtam) de ami utána jött az nem kivéve ha SLI-t akar valaki építeni mert nincs alternatíva.
IC7: Jobb ötletem nincs mint az USB hálókártya.
Elég durva hogy egy akkoriban felső kategóriás lapról lemaradt a lan
(Tudom hogy az újabb kiadásokon már nem követték el ezt a bakit) -
Turulbir
tag
válasz
zotyesz66 #21956 üzenetére
Gigabyte GA-5AA. Super s7, de az everest állítása szerint '95-ös
bios-szal (frissíteni kéne). K6-2-vel tökéletesen megy. Az tetszik benne, hogy az fsb-t elvileg 140mhz-ig fel lehetne tolni, illetve egy tizedes lépésekben lehet a feszt állítani. Ez a K6-2-es gépem (már majdnem kész van, a V3400TNT-t kéne még olyanra cserélni, amin van video in-out; ill. távlati tervként az alsó slotba lenne egy GUS PnP), a K6-III+ külön gép lesz.
-
válasz
zotyesz66 #21611 üzenetére
a memóriák is pusztulnak rendesen.. van nekem is egy All in Wonderwes 9800PRO-m úgy vettem hogy pár perc után csíkozik...
gépbe beraktam, fut a 3Dmark tök okésan, le is futott, elindítom mégegyszer, na akkor már feléig jutott csak a tesztprogi, télleg csíkozott.. megfogtam a memória IC-ket é sütöttek.. szépen ragasztottam rájuk jó nagy réz bordákat, pillanatragasztóval raktam fel mert olyan nagyok hogy lepotyogtak a saját súlyuk miattna utána már nem csíkozott a kártya nem kellett a RAM frekijét sem visszavenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged