- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #117544 üzenetére
Tápot sajna még nem tudtam cserélni, de nem hiszem hogy azzal lenne gond (más lapokkal gond nélkül ment, a rengeteg teszt is azon ment le, ezért nem is gondolok erre).
Ennyit a hibátlan alaplapról, hiába vettem Dominator ramokkal együtt, elég szarul jártam vele, de hát ez van.
-
válasz
DarthSun #117518 üzenetére
Default betöltés már meg volt nem is egyszer, illetve az elem is meg lett mérve már beépítés előtt (most az eladó kivételesen nem lemerülttel küldte
). Proci csere van vissza, de nem hiszem hogy ez segíteni fog rajta, itt valami a lappal lesz. Volt már P5Q Deluxom régebben, de az ilyet nem csinált.
#117521 KROK640: Bízok ebben a tápban, meg hát az összes félkonfigom ugyan erről futott gond nélkül, ezért nem is gondoltam azt, hogy ezzel lenne valami.
Most egyet mindenképp vennem kell, mert ezt már nem fogom kiszedni a házból.
-
-
-
válasz
DarthSun #117495 üzenetére
Na majd ha lesz hozzá kedvem, illetve meg lesz hozzá minden akkor neki állok, most egyenlőre "félreb*sztam".
P5Q Deluxe-val szopok jelenleg, Dominator ramokkal nem igen van kibékülve (ahogy olvastam jellemző erre a lapra). Beállítottam a 2.10-20-as mem feszt (ami rá is van írva), ami valamennyit segített de még mindig nem az igazi.
2x2GB 667-es Kingmax rammal gond nélkül megy.
-
válasz
DarthSun #117484 üzenetére
Aha, király köszi a felvilágosítást.
Próbáltam utána olvasni, de nem sok mindent sikerült találnom. Most nem hiszem, hogy ezt erőltetni fogom, sokat kéne ráköltenem meg hát gondolom egy AGP-s 3850 elég szép áron szokott menni (akkor már kimaxolnám a lapot vga téren is
).
-
válasz
DarthSun #117475 üzenetére
Igen, már egy ideje észrevettem és nincs is ezzel semmi gond.
Nekem elég lenne valami jóval gyengébb is, de nem sikerült meggyőzni magamat. Arról ne is beszéljünk, hogy HA-n PCI-os kártya hirdetés szinte nincs is fent (legalábbis olyan, ami engem kiszolgálna).
Kínából lehet rendelni PCI-os FX 5500-at, csak annyit nem szívesen adnék ki érte.
AGP/PCI variánst én is használok 775- ben - AGP Win alá, PCI DOS- hoz.
Win alatt gondolom csak szimplán le lett tiltva a PCI kártya eszközkezelőben aztán kész. -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #117474 üzenetére
Linux alá tökéletes driverek vannak már jó pár éve, mivel az amd és az intel tolja a pénzt az opensource driverekbe elég erősen. Viszont döntési joguk nincs, hogy a fejlesztés hogy zajlik, emiatt a legújabb linuxban is pöcc röff működni fog mondjuk egy Radeon 9550 is, meg egy rx7000 is. Windows alatt a közösség ki van szolgáltatva annak, amit a gyártók/microsoft fejlesztői akarnak.
-
válasz
DarthSun #117470 üzenetére
775i65G-re szeretnék majd 98-at, az eredeti terv az volt, hogy XP alatt HD 3450, 98 alatt az integrált (Intel Extreme Graphics 2), csak hát dedikáltnál ez tiltásra kerül.
Egy 6600 vagy 6800-zal megoldható lenne a dolog, csak kicsit overkill 98 alá, nem ?
Vagy AGP-s kártya XP alá, egy PCI-os meg 98 alá.
-
válasz
DarthSun #117340 üzenetére
Kinek mi a kevés ugye, a 06 illetve a 7900 GTX is ugyanabban az évben jelent meg, pár hónap eltéréssel.
#117342 jokeph: Össze hasonlítgatásokat mondjuk nem nagyon szoktam csinálni, érdekes egy dolog csak nekem valahogy nincs hozzá "energiám".
Full alap teszteket én is szoktam csinálni (már csak hogy lássam tuninggal mennyit javul a helyzet), de azt csak felírni szoktam magamnak, képet nem csinálok róla.
Itt vannak egyébként a tesztek (mindkét cpu azonos órajelen ment).
Core 2 Duo E6600
Core 2 Duo E7600
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #117343 üzenetére
A gf2 ultra szvsz ritkabb kartya, mint a tobbi, volt sima gf3 is (ami szinten nem tul gyakori).
A ti200 es a ti4200 sose volt csucs, sokkal tobb van belole, azert nem ernek annyit - ha vmi kesobbi nem csucsot nezel, az is olcsobb es gyorsabb, de mi ezen a fura?
Mintha azt irnad, hogy egy 90es evekbeli tucat suzuki olcsobb es gyorsabb, mint egy ritka mercedes a 60as evekbol. Sokminden ertelmetlenne valik, ha kiveszed a kontextusbol.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #117343 üzenetére
Kinek hogy ...
Nos, ahhoz képest már az én kártyámért is kínáltak 30 ezretA retróban szerintem aza lényeg, hogyha van valamihez emlékünk akkor azt újra tudjuk élni. Illetve olyasmit is kipróbálni amire anno nem volt pénzünk.
Ha egyik kártyához sem lenne emlékem, vagy mindkettőhöz lenne, akkor valószínűleg a Ti4200-at venném ilyen árak és paraméterek mellett. De itt jelen esetben venni sem kell a saját régi GeForce 3-asom az adott
Emellé megvan "új bejövőként" - ami a maga idejében nem volt - a Radeon 9800Pro 128MB is, ami egyébként - az én esetemben - pont fölöslegessé teszi a Ti4200-at. Ez a két AGP-s kártyám van jelenleg. Amit még szívesen beszereznék (vagy inkább meg kellett volna tartsam) az a 7300GT GDDR3-as verziója, mert egyrészt ahhoz is fűz emlék, másrészt az még a 9800Prohoz képest is jelentős ugrás lenne. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #117338 üzenetére
Nem annyira rövid ideig volt, csak nagyrészt más kártyákkal, hiszen akkoriban egy időben lehetett kapni gyakorlatilag a GeF2, 3, 4-es kártyákat, sőt még egy kicsit az FX-ek is belelógtak ebbe a végén.
Nekem fontos mérföldkő volt az a kártya, és most is az. Nekem a statom 1/1 és Ti4200-ból 0/0 (olyanom sosem volt). Viszont a GeF3-asom piszok jó példány, mert 23 éves, egész életében OC-zve szaladt és még mindig működik. Vagy legalábbis pár napja mikor használtam még hibátlan volt -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #117324 üzenetére
FX széria: az anno már meglévő GF3Ti200-am fényében az egyetlen (na jó kettő) érdemi versenyző az FX5900/5900XT lett volna, de nem áldoztam rá, sokalltam az árát és hát a hűtése a legtöbbnek egy rossz vicc volt.
Occsó használt GF4Ti 4200 jött, majd a kedvenc népkártyám, jóárasított MSI NX 6600GT.
Ezt meg az X1950GT váltotta s478 P4 2,8 Presi mellé, folytattam AM2-ben Athlon A64 5200+-al 2009 körülig és ezzel le is tudtam az AGP vonalat.
Konfigváltás AM2+-ra és újabb Athlon X2-re, Athlon II X2 240-re, itt a VGA 2012-ig a HD3200-as IGP volt, pci-e VGA Gigabyte HD5670 1 GB GDDR5 bekerült, CPU cserélve Opteron 1381-re (AM3, Phenom II alapú), közben a kezdeti 1 GB DDR2 800-as ram szépen bővült 2 GB-ra majd a végén 4 GB-ra, 1 GB-os occsó modulokból.
Abszolút költséghatékony voltam vele.
2015-ig ez volt a fő gép, majd AM3+ FX8320e lett a kövi, Asus Strix R9 380 4 GB VGA-val, az AM3+ nekem anno nagy csalódás volt a harmatgyenge IPC miatt (csak játék szempontjából - StarCraft 2 multi), 4,4 GHZ-re fel kellett tolnom és kellett alá vennem egy normális lapot is ehhez.
Itt szembesültem azzal, hogy a Phenom II alapú Opteron 1381 olcsó volt (kéz alatt) és bizony nem volt gyengébb - minimal OC-val meg egész jó volt (2,5@3,0 GHZ), valamint összeraktam egy kísérleti konfigot s775-ösből, és bizony az se volt gyengébb játék szempontjából, C2DE8500-al, a később belekerült Xeon X3360 meg egyenesen lehengerlő volt, főleg megtolva.
2017-ben kis kitérő Intel felé, s1151-es alapokra helyeztem a fő gépet, első körben Z270-es lap+G4560 Pentium proci, majd fél évvel később kéz alól i5-7600K lett bele, VGA továbbra is R9 380.
AM4: Zen 1-et kihagytam, láttam a fejlődést, de nem lett volna igazi előrelépés, Zen 2 (R5 3600X) lett a kövi cuccom 2019-ben, VGA updatel-ve egy használt, de 1 év garral kedvező áron árult bányász Sapphire Nitro RX 480 8 GB-ra.
Közben kísérleteztem X58/X79-es alapokon is. -
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #117311 üzenetére
A 45nm-es core2 procik részben megkapták az i7ekben is használt cache áramköröket (nem csak a méretét, hanem az átdolgozott cache motort, ami gyorsabb), kaptak egy átdolgozott simd egységét, megkapták az újabb utasításkészlet-bővítményeket (sse4), részben átdolgozott ALU és lebegőpontos egység, gyorsabb matematikai műveletek, vektorikus műveletek jobb végrehajtása más utasításokkal párhuzamosan.
Szóval ahogy mondom, a 45nm-es core2duo és core2quad processzoroknak csak annyi köze van a 65nm-es core2duo és core2quad processzorokhoz, hogy ugyanaz a nevük, de persze maradt, amit az intel változtatás nélkül hagyott. Pl ugyanaz maradt, az a szuperskalár végrehajtóegységek vezérlése, és a futószalagok száma és kezelése.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #117269 üzenetére
Még a W11-em is legacy/MBR módú (W10 PRO lett frissítve) a melóhelyes gépemen.
Fastboot és társai nálam kezdetektől tiltva.
S3 alvás nálam rendesen működik mind a 3 fő napi használatos gépnél (AMD X470, Intel B660 és Z790), kikapcs helyett, gyorsabb ki és be is.#117270DarthSun: átlag 45 fül Chrome-ban, 32 GB RAM-ból alig felét kéri be.
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #117177 üzenetére
Igazából csak az eredmények miatt lett volna érdemes, hogy lássa az ember, hogy hogy skálázódik, meg mennyit is ad hozzá, illetve alapórajelen hgy viszonyulnak egymáshoz a procik.
És ugye azt se felejtsük el, hogy nem mindegyik CPU azonos módon tuningolható, tehát végeredménybe vév a teszted eléggé egy egyedi esetet dolgoz fel, amiből nehéz általánosítani. Ettől persze még örülünk neki, meg a két VGA között kihozza a különbséget, csak nekem nagyon hiányoznak az alapórajeles tesztek is belőle. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #117171 üzenetére
Árban is eléggé jelentős volt a különbség anno a kettő között. De nem csoda, hiszen az E6600 a felső (közép) kategóriába tartozott megjelenésekor (sőt egy ideig kb a csúcs volt), míg az E2220 a belépőnek a teteje volt, mint mondjuk most egy combosabb Pentium CPU, vagy esetleg I3.
A tesztedhez : jó lett volna alapórajelen is megnézni őket. Úgy mutatta volna azt is, hogy melyik mennyire skálázódik, illetve alapon hogyan viszonyul a két CPU egymáshoz. (Akár egy clock-to-clok verseny is belefért volna).
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #117157 üzenetére
Pentium 1 korban meg ugye még nem volt Hyper-Threading a mainstream szektorban, így lett is volna értelme (nekem P3-ban volt dual, de utólag 2008 fele). Az más dolog, hogy a P1 korabeli szoftverek mennyire (nem) profitáltak plusz egy magból.
A C2D nyilván más volt, az már hatalmas ugrás volt, és a dupla mag élvezet egy socketen, de ezt már a Pentium D is hozta, még ha lassabban is.
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #117151 üzenetére
Mivel egyenetlen volt sok évig a fejlődés, ezért pl. félretró nem mindenkinél ugyanaz, de a legtöbben a 20 éves vagy idősebb cuccokat már egyértelműen retrónak tekintik. Egyébként az nem mérvadó, hogy pl. 1 kimaxolt dual P4 procis lap HD3850 AGP-vel 4-8GB DDR1 rammal elindul Win10 alatt is, attól elavult a platform és az architektúra is.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #117135 üzenetére
A kesoi umc meg mittomen milyen chipsetek gyorsabbak, de addigra mar a pentium is a veget jarta. A sis471 94es, es az is gyorsabb mint az elod sis461 - en inkabb a biosbeallitasokban velem az asus lap nyitjat, felhergelve az osszes hasonlo koru nagyon hasonlo szinten megy, az opti895 is.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #117066 üzenetére
"Azt nem értem hogy a Zen2 CPU- kat miért nem lehetett alapból 40 PCIe sávra tervezni, mint a 4.gen Xeonokat. Nagyjából 7 évvel későbbi a pre modell, és ennyire vissza kellet lépni mégis..."
Ez így igazságtalan megközelítés. Az AM4-et az lga1150-nel kell összevesd, és bizony van előrelépés, hiszen a Haswell 16 sávot adott, a Zen 2 meg 24-et. HEDT vonalon a Haswell adott 40 sávot, a Zen 2 meg 64-et ad (Threadriper X3xxx), szóval abszolút nincs visszalépés, sőt! Az AM4-es processzorokat a 2011-3 Xeonokhoz hasonlítva leszólni olyan, mintha az új C Mercit szidnád, hogy nem nyújt annyit, mint a 7 évvel korábbi S Merci.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #117068 üzenetére
Én személy szerint nem használok asztali gépben m.2-t, mert hülyeségnek tartom. Egy rendszer ssd előnye az elérési időkben mutatkozik meg, nem annyira lényeg, hogy 200 mega/seccel tud -e másolni, vagy 2 giga/seccel.
Egyébként nem akkora probléma ez, mert 1x módban egy pci-e 4.0 (zen 2) is tud már 2 gbyte/sec átvitelt, ami olyan brutális mennyiség, hogy ezt akár még egy high end gamer gpu is épphogy szaturálni bírja annyira, hogy egyáltalán fps-ben lemérhető legyen. Hát még 2x vagy 4x módban.
Elvszerűen (költségtakarékossági megfontolásból) elmozdult arra az ipar, hogy legyen 1 db dedikált pci-e sáv minden cucchoz, a gpuhoz is felesleges a 16, ez csak a pci-e 1.0 korszakából ittmaradt csökevény, ahol a kissebb átviteli sebesség miatt több vonal kellett a megfelelő sávszélességhez.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #117066 üzenetére
Mert felesleges. Az alaplapgyártók a fogyatékosok, akik úgy oldották meg, hogy a portokhoz kötelezően dedikált pci-e lanek tartoznak a processzor irányába, holott erre technikailag semmi szükség nincs, csak kb 250 forinttal olcsóbb. Ami elég bizarr egy 100ezer forintos alaplap esetén, de ez van.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #117056 üzenetére
Na jóó, de az X99 az PRO cucc alapból.
#117057frescho:
"Írom ezt egy linuxos gépről egy alma előtt eltöltött munkanap után és megyek játszani kicsit Windowson. Melyik mire való..." - pontosan, minden arra jó amire érdemben való. A felsorolásba esetleg még egy Android OS ?
PC-re látok pár igéretes érdekes OS-t, (pl. Steam OS - Linux alap és Bliss OS - Android alap), amik talán beválhatnak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #117031 üzenetére
Sajna, elég szerencsétlen a lapod vezetékezése (gyártónként/modellenként vaskos eltérések vannak a pci-e/slot kiosztások között meg hogy mi mivel megy/nem megy/mit tilt le).
Amúgy, szépen updat-elték a manualt (a németet legalábbis), de már ez is régi, Zen 3-ról szó sincs benne, pedig nem mindegy.
X-es lapokból van jobb sávkosztású lap, pl. Asus Crosshair VI Extreme - x16 gen 3.0/x4 gen 2.0 vagy x8 gen 3.0/x8 gen 3.0/x4 gen 2.0 (3600X/5600X-el biztosan megvan - egyetlen megkötése van a lapnak, ha x8/x8 kell akkor a 2. M2-es slotban nem lehet eszköz/vagy tiltani kell, illetve a 3. x16-os slot (2.0 x4 - PCH vezérli) az x1-es slotokkal van megosztva, minden más megy egyszerre, a 8 db SATA pport semmivel nincs függésben).#117033Pista0001: G-s jelű APU-k, ez sem a teljes igazság, mert a Renoir/Cezanne alapú megoldások (pl. 4300G/4650G/5300G/5600G/5700G) gen 3.0 16 sávot adnak szemben a korábbi megoldások 8 sávjával (Athlonoknál már csak 4 sáv).
Sőt, a 4600G-re 20 sávot írnak (nem tudom ez valós-e).#117034Yutani: néztem ki a fejemből, amikor a fenti Crosshair lapba 3600X helyére betettem a 2200G-t próbázni, azt nem volt meg a VGA (2. x16-os slotban volt a GTX 1070), mert itt csak 8 sáv van és az is csak az elsődleges x16-os slotra, dVGA meg kellett mindenképpen ,mert ennek a lapnak nincs videójel kivezetése).
#117041Pista0001: a G-s APU-k mind azok, illetve azok az X jelzés nélküli CPU-k is aminek nem Vermeer hanem Cezanne az alapja.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #117052 üzenetére
Hát, a mai Win talán már megfelelően le van butítva. A multimédia a 98-cal, talán inkább a Milleniummal jött, de akkor még nem terjedt talán olyan nagy mértékben. Legalábbis Magyarországon. Az internettel az XP korában jutott el a számítógép és vele a Windows az átlagemberekhez. Az XP pont egész stabil volt, de a kiberbűnözés is akkoriban kezdett szárnyalni, úgyhogy hamar ki tudták csinálni a gépet, értsd az oprendszert. Olyankor aztán jött a gyerek, a gyerek osztálytársa, a kolléga vagy a szomszéd, hogy szedje rendbe.
Az Apple gépek meg csak mentek. Csak épp nem voltak elérhetőek Magyarországon a szélesebb körnek, nem nagyon volt benne szerintem a Sulinet programban.
Meg nem is nagyon ismerték a népek. Középiskolában volt Macintosh terem, szóval találkoztam vele tizenéves koromban, csak hát nem volt izgi, mert nem volt hozzá játék. A számítástechnika a játékok nélkül más dinamikával terjedt volna, az biztos.
A Linux nagyon nehéz helyzetben van, de szerencsére azért csak eljut mindenkihez, még ha ők nem is tudják. Ha Androidos telefont használsz, Linux felhasználó vagy magad is. Ott a Steam deck, azon is Linux fut, mellesleg nem is áll távol a Manjarotól, amit a laptopomon használok (Arch alap, KDE Plasma desktop). Talán munkahelyeken is egyre többen használnak Linuxot, elvégre dokumentumokkal dolgozni ingyenes szoftverekkel ugyanolyan jó, ha nem jobb, mint a Windows. Nemrég asszem OpenOffice-ban csináltam egy táblázatot, .xslx formátumban tudta menteni, utána excelben megnyitva pontosan ugyanúgy jelent meg.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #117031 üzenetére
Ott a megfejtés a kezelésiben
A processzortól függ a "fő" pci-e x16, "sima" Ryzennel x16, G-ssel x8, Athlonnal x4.A másik x16 max x4 módot tud,, ez is a procira van szerintem kötve. Úgy rémlik, a rendes Ryzen 20 sávot tud, azaz 16+4-et maximum. Erre a 4 sávra van viszont drótozva az m.2 és a 3 pci-e x1-ből is 2, szóval azokban nem lehet semmi, ha CFX-et szeretnél. Az m.2 alapból tiltja, úgy tűnik akkor is, ha pl csak x2-es pci-e m.2 van benne, illetve felez akkor is, ha az említett pci-e x1-k közül akár csak az egyikben is van valami.
A harmadik pci-e x1 és az egyéb holmik (hang, lan, stb) vannak a chipset (valószínűleg) 4 sávjára kötve, gondolom.
A lényeg, hogy a második pci-e x16-ra sajnos nem tudja átpasszolni az első x16-ra jutó sávok felét.
Core i platformokkal (az első 4-gyel legalábbis) szerintem jobb a helyzet, ott úgy rémlik, ha van 2 x16, a második az elsővel megosztott (16 csak az elsőn vagy 8+8), ha 3 van, akkor jobb esetben az is az ez elsőből kaphat (16, 8+8 vagy 8+4+4), rosszabb esetben a 3. már a pch-ra van kötve, bár ez a CF(X) szempontjából nem tudom, számít-e. 4 slot esetén a 3. és a 4. is kérdéses, meg kell nézni a manualt. 16, 8+8 tuti van, 8+4+4 is jó eséllyel, 4+4+4+4 viszont szerintem nincs.
-
válasz
DarthSun #117013 üzenetére
Tehetném amúgy kipróbálnám én is ezt a setupot, de nem fogok csak ezért egy rendes atx am4 alaplapot venni.
#117017 Pista0001: X99-et én már kicsit overkillnek tartom, én vagy egy P9X79-E WS-t (ez tud Quad X16-ot plx chipnek köszönhetően) vagy egy Rampage 4-et vennék, de csak azért mert mindkettőt használtam (Rampage 4 jelenleg is egy gépben van). -
-
válasz
DarthSun #116986 üzenetére
Valakinek felesleges, valakinek nem, én például szívesen elnézegetném és használnám.
Persze tudnám játszani a Crysis-t meg bármi egyebet 5700G-n is kevesebb fogyasztással illetve magasabb részleteséggel (próbáltam, csutkán is képes élvezhetően vinni) de abba mi az élvezet ?
Retró játékot retró hardveren, legalábbis nálam jelenleg ez a helyzet.
Ez a dual bootos cucc meg jó dolog, csak kicsi ITX build-nél azért ez nehezen kivitelezhető.
Legfőképp ezért nem játszik nálam ez a dolog, riserezni meg nem fogok, pedig tervben volt de elvetettem.
CF-et tapasztaltam, tudom néha mekkora szopás illetve, hogy 3-4 kártyás felállás teljesen felesleges, de nekem attól még tetszik.
-
czundermák
aktív tag
válasz
DarthSun #116927 üzenetére
GAI régi VGA tesztjeinek összesített eredményei alapján pontosan 1-2%-on belül van hozzá egy FX5500, vagy egy GF2 Ti. Ezekkel szerintem össze vethető lehet az eredmény lista.
-
czundermák
aktív tag
válasz
DarthSun #116917 üzenetére
Tegnap jaítottam, felírtam a táblázat tetjére, hogy Leadtek FX5600 XT-vel.
Nem épp szalonképes táblázatok, elnézést emiatt, csak adatgyűjtésre vannak kihegyezve.
Tua Celeronnak nagy érvágás a 100-as FSB. Más szempontból semmiben nem különbözik egy non-S Tua P3-tól. Mindkettő 256kB cache, csak a P3 133-as FSB-t kapott.
Próbálgattam őket, egyik Celeronom sem ment 133-on sajnos... fesz emeléssel biztosan meg ugorják, de nem akartam vele időzni. 1000-1400 közt van mindegyikből, egyedül az 1500-as hiányzik.Az a NW Celeron megérne egy külön misét valami komolyabb lapban, mert nagyon nagyot megy. Sajnálom, hogy ennyire meg lettek nyirbálva a P4 alapú Celeronok, 256kb cache-t igazán gyömöszölhettek volna a NW magosokba. Gondolom gyártás kihozatal okán gazdaságosabb volt 128kB-al forgalmazni őket, ha több hiba volt a waferen. Prescott igaz megkapta már a 256-ot.
Igazad van, ez egy Athlon 4 Mobile, a kódja alapján.
Sok gépben nem járt, így legalább egészséges a magja. -
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
DarthSun #116801 üzenetére
a hofeher Machinist X99 K9-t vettem 27k-ert ~3.5 eve vatta ujan postazva [link]
Ali: [link]
ez most egy update-l verzioja mar annak "E5 K9" neven tobb SATA-val, es CPU VRM-n is van hutoventi is nem csak borda, meg ebben az also NVME lehet M2 is, nem csak SATA
nekem egy Deepcool Archer cooler volt rajta, ami topflow es kifele korben fuj, es igy az arrol leváló levego eri a VRM bordait is -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #116771 üzenetére
HA nem jelent (még), csak vatera, jofogas, fb market, ebay.
Itt a sok értékeléses, sokat hirdető emberekre ugranak.
Egy windows licenszes csókáról tudok.Csak egy példa a NAV elborult gondolkodásáea:
Egyben eladsz 100db-os procigyüjteményt 800k-ért pl.= nem vagy kereskedő, se bejelenteni, se adót fizetni nem kell utána.
Egyesével adod el a 100 db procit 800-ért = kereskedő vagy, ha magánszemélyként csináltad, kb 1.3M bünti, vagy kiváltva a katát amíg árulod, havi kb 55k a fizetendő, de megbírságolhatnak, mert nem tudod igazolni az áru eredetét, szóval ha rádmásznak, ez is csúnyán sülhet el . -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116731 üzenetére
Ide szerintem nem szállít, legalábbis meglepne ha igen. Mondjuk jobban átgondolva akár meg is érhetné, ha a komplett végső árat 7-800ftnál többel nem dobná meg, bár ahogy írtam az áru megnézése fontos számomra. Meg sokszor ez vagy az, ott a helyszínen alakul ki, hogy "most ezt nem" "most egy ilyet is".
Igen, ebben ez volt a zseniális, hogy anno nem így volt
Amennyiért a két kártya jött, pár hónappal később a kártya darabja ment el annyiért
Ehhez mondjuk meg kellett győzzem két osztálytársamat, hogy a legjobb ami a gépükkel történhet az egy Voodoo 2
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #116739 üzenetére
én régen német és amerikai ebay-ről tudtam rengeteg különlegességet összevadászni, mert ingyen/olcsón elhozták és olcsó is volt, mellette vaterát hardveraprót stb is bújtam ezerrel, de sajnos az utóbbi években olyan nevetségesen elszálltak az árak a legtöbb esetben, hogy egyre nehezebben bővül a gyűjteményem... itt 20-30 éves vackokról van szó amelyek full random módon megdöglenek - ha sok felesleges pénzem volna akkor sem lennék hajlandó soktízezreket kiadni olyan dolgokért ami ma működik, holnap minden ok nélkül már nem indul vagy el is füstöl...
#116740 czundermák
multiméterrel menj rá: test mondjuk az USB csatik palástjára, a pozitívval meg járd végig DC feszmérő módban a mosfetek lábait - persze nagyon ügyelve arra hogy nehogy megcsússzon a szonda és rövidzárlat legyen belőle... lesz ahol 0-t, lesz ahol a Vcore 1.6-1.8V-ot látod, meg lesz ahol szép stabil vagy 5 vagy 12V körüli érték lesz
illetve még árulkodhatnak a kondenzátorok is: ha a mosfetek és induktivitások körül kizárólag 6.3, max 10V-os kondikat látsz akkor nyilván 5V-ról megy a VRM... ha az egyik oldalon kisebbek (CPU oldal) a másik oldalon viszont 16V-os kondik csoportosulnak, akkor esélyes hogy azért mert 12-ről etetik a VRM-et -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #116731 üzenetére
ha az inflációt belevesszük, akkor tized áron... de a "régi" szép idők... bő 10 éve vettem pc bontóból 2db Voodoo2-t 2e-ért, aztán külön mégegy kártyát szintén 2e-ért... de hasonló távban a SlotA KA7-et 600-as plútóval, meg az egyik AGP-s Socket7 lapomat (nem SS7 mert 100-as FSB-t nem tud) is kilóra mérve adta az ürge 1-2e-ért... de olyanra is emlékszem, hogy hardveraprón valaki több V3 AGP-t is hirdetett, darabját 500-ért és a kutyának se kellett
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116697 üzenetére
De feltételezem neked nem jelent komoly gondot előteremteni a mindennapi ételt, meg nem kell télen beköltözz a fiadhoz lakni, mert nem tudod kifűteni a lakást.
Autó témában igazad van, nekem is hatalmas előny anyagilag, hogy nincs, viszont az utóbbi években újra nagyon kéne. Végül arra jutottam, hogy bár amerikai autó bolond vagyok, de ezúttal nem amerikai lesz, cserébe a hobbi és napi autó egyesítése lesz. W123 agy W124-es Merci a terv, (de játszik még a PT Cruiser amcsi vonalon). W123 kivülről tetszik jobban, a W124 modernebb autó, és belülről tetszik jobban. A kínálat alsó feléből már tudnék venni, de arra sokat kell költeni, meg nem sietek vele, mert novemberig nemigen kell majd.
Mivel faluban lakok (12km a város) nekem a Tesco sajnos nem szállít ki, sőt amíg itt nem volt kajálda addig egy pizzarendelés is kb lehetetlen volt. Emlékszem, hogy valami 7-8 helyet telefonáltunk végig a városban, mire egy vállalta, hogy kiszállít ide, de ők is csak valami 5000ft felett meg azért még 500ft kiszállítási díjat is rátettek. Mostmár szerencsére van helyben
na meg a Tescoban bár van konkrét tervem, de szeretem magam megnézni az árut, milyen a paprika, milyen a paradicsom, van hogy az dönti el, hogy milyen gyümölcsöt veszek, hogy melyiknek milyen a minősége stb. Csakhát 900ft a busz, szóval csak nagy bevásárolni éri meg, mert kb 3 óra oda-vissza, és 900ft.Nekem akkor az jó kis gép volt, bár a két V2 fel lett számolva, mert sok játék akkor is azon ment ha a GeF2-n sokkal jobban ment volna. (2002-ben még elég sok játék örült meg ha V2-t látott a gépben). Pár címnél persze sokkal látványosabb volt, de szerencsére azokkal nagyot tomboltam (Drakan, NFS2, Carma2 stb. ) míg megvolt a két V2.
A kártyák érdekessége, hogy a 2000-es években az egyetlen olyan VGA-a(i)m volt(ak) ami(k) többért ment(ek) el, mint amennyiért jött(ek). -
válasz
DarthSun #116702 üzenetére
Gépben volt.
Botorkáltam mögötte, a voodoo egyik csatijára sem volt dugva semmi.
Beledugtam egy monitort és hello darkness my old friend
Kicsapta a dac-et is és azt az alkatrészt ami vált a passthrough és 3d módok között.
Új tulaj írta hogy cserélte ezeket és perfekt a kari.Az a lényeg hogy én már nem dugdosok értékes kártyába menet közben semmit, mert ha nem olyan a csillagok állása, akkor rip
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116692 üzenetére
Nekem sincs perpillanat kocsi, de majd tervben van. Amióta sokat járok külföldre (meg ott is) kellene. Tavaly pl Lindauból Lauterachba vonatozni eléggé szívás volt, főleg hazafelé két átszállással.
De amúgy itthoni hétköznapokon én is biciklivel járok mindenhová, vagy busszal.
Tajpesta meg igazából nyomorog, csak nincs vele tisztában.#116691 DarthSun : Nekem anno 1700-as Celeron és GeF2 MX400 64MB mellett volt két 8MB-os V2 SLIben.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116680 üzenetére
Kedves kis tanár lehetett.
Volt egy electrotechnika tanárunk, Tajpesta. Róla azt érdemes tudni, hogy egy igazi jelenség, ő az, aki volt már az űrben, titkos ügynök volt, átrepült a Debreceni nagyállomás hídja alatt sugárhajtású repülővel, a sivatagban 80km-t sétált rossz irányba 80kg menetfelszereléssel, mikor rájött, visszafordult és még 160km-t sétált ennyi cuccal, persze szigorúan egyedül. Jah és egyik évben a kazahsztáni választások eredménye konkrétan az ő szavazatán dőlt el. Volt vasgyári dolgozó, és akkor mindennap 3kg-t fogyott, a végén már mínusz több tonnát húzhatott XD De legalább minden egyes nap mióta él elolvasott egy legalább 300 oldalas könyvet ... Ilyen storykat mesélt nekünk rendszeresen az óráin.
Most kisnyugdíjasként az akciós farhátat keresi, egy 35 éves Ladával jár, és télen az asszonnyal, beköltözik a fiához és annak feleségéhez (képzelem hogy örülnek neki), mert a Kádár kockát nem tudják kifűteni, de ő megmondja neked, hogy ebben az országban van minden, és jól élünk.
Na jó "Tsönd öcsi, ne kutyulj" mondhatná, ha tudná, hogy ezt írom róla, még egy graitz kapcsolást is feldobhatnék a táblára -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116670 üzenetére
Nekem ez úgy működött, hogy bement egy elolvasással a rövid távúba az anyag. Egyből szinte szó szerint vissza tudtam mondani. És meg is volt pár napig, aztán egyszercsak HUSS, eltűnt
Érettségire egyetlen percet sem tanultam. Magyar érettségin azért volt szerencsém, mert egy olyan tétel is volt, amire emlékeztem, hogy amikor vettük, akkor pókerben (kártyáztunk magyar órán) épp nyertem, pedig sosem szoktam nyerni, csak akkor mikor ezt az egy dolgot vettük. Mivel érdekelt ezért otthon elolvastam, és így megmaradt. ötös is lett.
A mire gondolt a költő dolgokat én is utáltam, úgy voltam vele, hogy úgyis mind ugyanarra : Piálni meg dugni kéne.Infóból mindig is nagyon jó voltam, amikor is, az adatbázisoknál hirtelen elkezdtem 0 pontos dogát írni. Néztem mint a vett malac. Akkoriban kezdtem fórumozni. Azt mondta az egyik haverom : A fórum is egy adatbázis. A userkehez tartoznak a postok, a topicokhoz tartoznak a postok stb. Pár perc alatt elmagyarázta azt, ami a tanárnak órákon keresztül sem sikerült. Azóta több százezer soros adatbázisokat is kezelek lazán.
Matekból azt hittem, hogy amnesztiával sem fogok szabadulni, mivel a tanár nem jól magyarázott, minden órán majdnem aludtam, és semmit sem értettem, halmoztam is az egyeseket. Középsuliba elsős koromban elég rossz voltam matekból, év végén 1.63-al kaptam meg a kegyelem kettest, amit pedig nyújtottam közelebb állt a 0-hoz mint az egyhez
Meg is mondta az ofő (és egyben matektanár) h második első félévkor nekem végem lesz. na sikerült kikönyörögnöm akkor is a 2-est, de ráébredtem h ez így nem lesz jó (főleg h évvégén durván le fog kerekíteni megígérte), meg rossz volt várni h "majd a köv témakört talán megértem".
Aztán jött a nagy felismerés : rájöttem h mindig azok a feladatok vannak a dolgozatba amiket órán előtte megoldunk 1-2 hónapon keresztül. Szóval hogy konkrétan 5 feladat van kiválasztva az előző hetekből, és amennyi sikerül annyias a doga. Így mikor órán megkellett oldani, nem is csináltam semmit, majd mikor felvezette a jó megoldást a táblára, akkor azt 1:1be pontosan lemásoltam, és minden nap amikor hazamentem (volt olyan nap h 3 matek óránk volt!!! és csak 1 olyan nap amikor nem volt, ennek az az oka, hogy a számtech és ofő órák is matekórák lettek :S --> Ennek egyébként az lett a következménye h a szallagavatónk sehogy nem volt megszervezve, az oszt kirándulás összeomlott, valamint h az ofő/matek/számtech tanár utolsó év márciusában jött rá h számteches osztály vagyunk és nem vágjuk az elsős anyagot se, ez így érettségi előtt elég kellemetlen volt akkor lett sok számtech óra)
Na szóval minden nap mikor hazamentem, akkor apró betükkel másoltam a feladatokat, papírlapokra, de olyan aprókkal h alig lehetett olvasni, pontos "mikronos" technikával így megvolt a napi 1-3 óra "tanulás" anyám meg örült neki, hogy tanul a gyerekMindennap kérlelhetetlen szorgalommal csináltam ezt.
Mikor bejjelentette az ofő h doga, szétvágtam a lapokat, mindnek a hátuljára nagyban a számát, mikor megmondta a feladatgyűjtenményben a számot már tudtam h győzelem.
Betettem a kis lapokat egy Szofi Light-os dobozba és kitettem a padra. (ezt sokan nem értették h miért teszem ki a cigimet órán a padra és h mi benne a lényeg h egy idő után a padba teszem). Na szóval mikor elszavalta a feladatok számát, akkor ölembe ki a sok kis lap. Számok alapján 3-at azonnal kiválasztottam többit vissza a dobozba, majd a 3-at be a kockás lap alá és átlátszás elvén egyszerűen elkezdtem másolni. ÉS akkor vagy direkt rontottam, vagy pedig 3-at csináltam meg hibátlanra, 2-höz hozzá se fogtam, szal így úgytűnt h minden jó. Év végére 8db 3-ast szedtem össze igaz volt mellette 1-es is, 2.8-ra lezárt 2-esre :S De nem zavart, mert innentől többet nem kellett félnem attól h megbukok. 11-ikban és 12.-ikben is ezt csináltam. Egyszer a hatványozásnál kihívott a táblához, azt meg pont értettemés akkor látta, hogy megy táblánál is szóval hihető voltam
utolsó évben felkacsingattam a 4-esreis. De az volt az elvem, hogy hiába megtehetem, nem írok kirívóan jó dogákat, mert az gyanús lenne, szándékosan a szürke tömegeben hármasokkal néha négyesekkel haladtam.
De sajnos egyszer eléggé belebuktam. Épp amikor dogát írtunk bejött a fényképész aki a szallagavatónkat fotózta, és mindenki elkezdett karba puskázni mellettem egy másik gyerek ült nem aki szokott, és mikor meglátta h mit csinálok azt akarta h az ő csoportjának a feladatait is keressem ki. Addig variált meg vacakolt, hogy lebuktunkAz ofő akkorát nézett amikor rájött h mit is lát, hogy hihetetlen! Mondta is következő órán, hogy "Figyelemre méltó, amilyen szorgalommal készült KROK a mai dolgozatra ... " Az osztály persze nem sejtette, hogy miért mondja ezt a tanár
A dogát persze mindenkivel újraíratta. A papírlapjaim jó részét a cigis dobozzal együtt elkobozta, esélyem sem volt 10 perc alatt újra csinálni őket, de szerencsére az új feladatokból kettő is nálam maradt, így tudtam írni egy kettest.
Utánna extra óvatosan tudtam már csak a dogáknál csinálni, de soha többet nem buktam le...
Egyébként érdekes csak a matekkel meg fizikával volt gondom, a többiből mind 4-es 5-ös voltam de ez a kettő csúnyán lehúzott
De ha ezt a módszert nem találom ki, lehet még most is középsulis lennék -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116659 üzenetére
"Neked fotómemóriád van, ha így pontosan emlékszel." - ilyesmi nem létezik, már a kutatások is bebizonyították. Eidetikus memória van csak, és az enyém csak valamelyest közelít hozzá.
Másképp működik mint egy átlag embernél, mivel nálam memóriakastély is létezik.
De felismerésed nem egyedi, ezen a fórumon is több topiclakót ámítottam már el a memóriámmal, de egy tök másik fórumon 2009-ben még cikket is írtam erről felkérésre. (Sajnos már aligha van megA fórum mindenestre rég nincs sajnos).
Sokan irigyelnek, pedig elszoktam mondani, hogy amúgy ez átok is valahol... Abba senki sem szokott belegondolni, hogy velem egy szakítás vagy haláleset mit művel, ilyen memória mellett
Volt nem egy olyan lány akit évekig képtelen voltam elfelejteni, és ugyan erre az a módszerem, hogy gyorsan fel kell szedni 3-4-5 másikat és ... na mert akkor könnyebb, de ez sem mindig működik
De anno középsulisként csodálkozott az akkori barátnőm, hogy sosem tanulok, mégis jó jegyeket kapok, és hogy elég valamit egyszer elolvasnom és vissza tudom modani."Hát én tuti nem emlékeznék évszámok szerint, mikor mennyi RAMom volt
" - Nem csak erre, de arra is, hogy mikor milyen CPU, HDD stb volt hozzájuk. Meg nem csak így gépes dolgokra, hanem egy csomó olyan dolgora amire az átlag emberek nem szoktak.
Nekem pl az is fura volt, hogy az átlag ember vásárláskor sokszor még közelítőleg sem tudja, hogy mennyi az áru értéke ami a kosarában van, nekem meg kb 100ft-os pontossággal megvan az összeg. Az átlaghoz képest eléggé gyorsan számolok is, bár én nem tartom kiemelkedőnek.De nem vagyok egyedi, ismerek még hasonló embereket. Pl van egy lány korábban Debreceni volt, mostmár Pesten él. Ő középsuli elején jött rá, hogy neki nem kihívás ez, miközben elképesztően szépen rajzolt emlékezetből is, és ha elolvasott egy könyvet még azt is tudta, hogy mit hanyadik oldalon olvasott. Egyetemre kínába ment, mert kellett neki a kihívás, addigra tudott angolul és franciául felső fokon, kínából pedig kínai nyelvtudással jött haza.
De ismerek még pár ilyen embert, pl Béla haveromat akinek ha bedobsz egy random dátumot megmondja milyen napra esett, még tőlem is sokkal gyorsabban számol, és neki is egészen kiváló memóriája van.
De van egy közmunkás a faluban, ő az 1950-es évekig visszamenőleg egy csomó külföldi és magyar focicsapat tagjait tudja fejből, emlékszik melyik évben melyik csapatban kik játszottak, kik ellen stb. Emeleltt visszamenőleg évekre megtudja mondani, melyik nap hol és mit dolgoztak. Szegénynek nem volt túl jó élete, és csak 8 osztálya van, ilyen memóriával szinte vétek, hogy csak egy közmunkás.De a lényeg, hogy azért nem vagyok én olyan egyedi ezzel, és nem mindig áldás ez.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116658 üzenetére
Igen, a Win 7 a legszebb, bár a maga idejében mikor kijött a Vista sokkal nagyobbat ütött. Nem véletlen, hogy a 2000-es évek végére az én rendszerem is kinézetre Vistás volt, hiába XP volt valójában.
Nekem a Win 7 megkerülhetetlen, hiszen a leghosszabb ideig használt oprendszerem volt. A Win XP a négy változatával (alap és SP1-2-3) 2001 októberétől 2009 november 5-ig volt, vagyis 8 évig és egy pár napig. Ezzel szemben a Win 7 (másodlagos rendszerként a bétája már 2009 nyarán) 2009 november 5-től egészen 2021 március 10ig volt, vagyis majdnem 11,5 évig.
Bár a legjobb időszaknak a 2005-2009 érát tartom ami még XP, de azért a Win 7 is jó időszak volt, és nekem nagyon meghatározó.
Mivel októberben kihúzzák alólunk a Win 10-et, gyanítom ez sem fogja megdönteni a Win 7 rekordját. A Win 11-el meg úgy vagyok, hogy már várom, hogy lecserélhessem, pedig a saját gépemen még nem is volt fentEz az átlátszóság nálam is becsípődés.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116629 üzenetére
Sajnos az átlátszósítást valamiért nem nagyon akarják megoldani, pedig nekem is az tetszett a Win7-ben nagyon.
Egyébkélnt tartom, hogy mai napig a legszebb rendszer a Win7 volt, de a Vista nagyon szorosan mögötte van, és megjelenésekor teljesen levett a lábamról a kinézete. Nagyon nagy kár, hogy aztán visszatértek a csúnya rendszerekhez.
A Win11 pl nem tetszik, mert olyan mint egy Mac-es koppintás. Sokkal jobb lett volna, ha inkább valami Vista szerűt álmodnak meg. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116509 üzenetére
Megfordulás szintjén mindhez volt szerencsém, de régen, meg átmenőben. Nem mondanám, hogy nagy tapasztalataom van velük.
És bár játszottam a gondolattal, de GeF3 Ti500 128MB-ról nem érte volna meg Ti4200 64MB-ra váltani ráfizetéssel, a Ti4400 meg még felejtősebb volt... -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #116502 üzenetére
Köszönöm az eddigieket, meg ha lesz még több azt is!
Engem azért érdekelnek a koraiak, mert pont a fejlődésre vagyok kíváncsi... Amikor egy régi kártya tudását illetve piaci életképességét próbáljuk meg megítélni így utólag, akkor hajlamosak vagyunk arra, hogy az elérhető legújabb csomaggal futtatjuk, és ebből vonunk le következtetéseket - ami igazából fals... Mert lehet olyan egy kártya, hogy a megjelenésekor ótvar xar drivereket kapott, problémás az egész, ezért nem futott be nagy karriert - aztán utólag már lehet faragtak és javítottak, de addigra már meg volt pecsételve a sorsa... Illetve ugye időnként felmerült a gyanú/pletyka hogy a következő generáció érkezte előtt esetleg szándékosan elkezdték lerontani a régi GPU-kat, hogy az új generáció nagyobbat tudjon villantani mellettük - ilyeneket is akarok majd keresgélni, megerősíteni vagy megcáfolni...
Illetve más faktor is játszhat: a 0.48 98/11/17 megjelenésekor még ugye nem létezet még a Katmai sem, nemhogy a CuMine így SSE utasításkészlet-támogatása se lehetett - ennek megfelelően ezt a két P3 procit is úgy azonosítja az nv control panel, hogy Intel Pentium II proci... Az 1.07 már helyesen beazonosítja hogy Intel Pentium III Family with SSE - bár az OpenGL driver nevében még ott se szerepel az SSE, pedig úgy rémlik hogy későbbiekben már ott is láttam... Szóval ez is számíthat abban, hogy milyen eredményeket érhetett el annó megjelenésekor, meg később...
-----------------------------------------------
Egy érdekesség: Ti hallottatok olyanról, hogy a Gef4 Ti család eretetileg nem csak a Ti 4200/4400/4600-ból állt volna, hanem lett volna egy ismeretlen 4dik variáns is? Eddig kizárólag a 41.09 11/18/2002 csomagban találtam, előtte-utána nyoma sincsen ennek a rejtélyes 0252 DeviceID-s kártyának:
NVIDIA&DEV_0250.DeviceDesc="NVIDIA GeForce4 Ti 4600"
NVIDIA&DEV_0251.DeviceDesc="NVIDIA GeForce4 Ti 4400"
NVIDIA&DEV_0252.DeviceDesc="NVIDIA NV25"
NVIDIA&DEV_0253.DeviceDesc="NVIDIA GeForce4 Ti 4200"
Valaki esetleg ért úgy mélyebben a driver-turkáláshoz, hogy ki tudja nyomozni hogy milyen felépítésű/órajelű lehetett volna ez az ismeretlen? Talán egy 64 bites Ti 4200SE, vagy egy Ti 4800 csúcsmodellt nem ismerhettünk meg végül? (tudom hogy az NV28 AGP 8x családban később megjelent a 4800 elnevezés, de ez a kérdéses ugye az első generációs NV25 AGP 4x családba érkezett volna) -
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116411 üzenetére
Jah, azt nem tudom. Két NF2-es lapom van egy ASUS A7N8X-E és egy ASUS A7N8X-E DLX. Azutóbbi biztosan működik, az első tartalék. Ezzel szemben KT600-asom nincs. Ami a KT600 mellett szólhat esetleg, hogy esélyesen fiatalabb lapok. Bár az ASUS A7N8X-E DLX lapom pl csak 2006 november végén lett kicsomagolva, és behasználva, addig beszorult készlet volt, tulajdonképp onnan is tekinthetem a korát, akkor meg nagyon fiatal lap Athlon XP-s viszonylatban
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #116409 üzenetére
Igen, bizonyos szempontokból a KT600 is jobb már mint az NForce 2 (bizonyos szempontokból még a KT880 sem), és a KT880 ennek a tovább fejlesztése.
Pl NForce 2-vel 3GB RAMod lehet, KT600-al 4GB, KT880-al pedig akár 8GB is. Az más kérdés, hogy ahová szerintem tényleg kell a 4 meg 8GB RAM, oda már az Athlon XP kevés. Ez nyilván csak egy szempont, amit most kiemeletem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestbuy játékok
- Crypto Trade
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Mobil flották
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest