- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #84839 üzenetére
Nekem meg egy E6700(?)-asom van azt hiszem
Jó kis verseny várható a két proi között valóban, reméljük az eredményeket publikálod.
(Hm, ha lesz időm, és szerzek RAMot, akkor a HD6850-essel meghajhatnám azt is ...)
Bár eredetileg az egész project az E2140 kihajtására indultami ha lehet még az Athlon XP-mnél is tuningbajnokabb.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #84853 üzenetére
Fejlődés !
Hamarosan csatlakozom a 6600GT (pci-e) tesztcsokorhoz.
Patika állapot, dobozos, fullos ahogy ígérve volt vagyon.
Remélem a működése szinkronban lesz a kinézetével.Végignyomom a 3,0 GHZ-re lőtt Q6600-al a HD3870-et, aztán bepattintom a 6600Gt-t, már esz a kíváncsiság.
#84855Fred23: nem baj az, bővül a bench lista.
Nálam csak a CPU és a VGA változik, lap, ram és a ram beállítás ua.
Ill. most hogy látom hogy a Q6600-nál +600MHZ mekkorát dob, újramérem így is a 9600GT-t és a 9800GTX-et. -
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #84841 üzenetére
Szomorú dolog a lap limitációja.
Létezhet, hogy a HD3870-em throttlingol hő miatt ?
Lefutattam a 3DMark 05-őt, első körben kaptam 15000 pont körül, majd raktam egy pluszz ventit a kari VRM részére irányítva, azt dobott 17000 pont körül csak a game+cpu tesztekre.
Lehet hogy ezért is zsibbadt meg 2 egymás utáni mérést követően.
Ettől függetlenül a pci-e csatolója nem volt tiszta.#84843MasterDeeJay:
"Vagy egy rendes lap ami (lehetőleg universal) AGP-t kezel és 6mb-os wolfdale-t 1600fsb-ig." - ilyen kb akkor lesz ha építesz egyet.C2D: csak az órajel meg a cache mérete számít családon belül, igazából kb ez a difi közöttük, az OC meg tolja a cache-t is rendesen.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #84839 üzenetére
Pedig egy jó lapban az E8500-ban rejtőzik egy 4GHZ+ lehetőség.
Posta: inkább én megyek érte a postára, minthogy a futárt lessem, erre nincs időm, a postán meg megvár, van rá legalább 5 napom vagy több.
#84816KROK640: látván az Inno3D 6600GT elhullásokat, inkább egy MSI NX6600GT-t vettem, amit sajnos el kellett adnom a konfig cseréjekor.
HD3870: találtam itthon egy kis flexes hagyatékot, 1 dl izo-propil alkoholt. na, végigkínáltam vele a pci-e csatlakozót jobbról-balról, áttörölgettem aztán jelenleg megy a bench, 1-et már kibírt hiba fagyás nélkül, kopp-kopp-kopp...
-
-
válasz
Fred23 #84801 üzenetére
Szerintem is príma
Xeonommal is lenne ennyi, ha menne XP alatt a turbo.
Jokeph az X79- esével tuti bőven fölé megy, kb 38k- ra tippelek.
Össze kéne egyszer dobni egy XP-s Skylake konfigot : az visz a legtöbbet sztem is ebben a retro tesztben.
De majd megpróbálom Zen- re felhúzni a moddolt XP telepítőt, ha sikerül, sztem avval is elég magas eredmény várható.Jó hát Goro HOC- s, vízzel 5GHz+, meg a 6600- asa is extrán megy.
-
-
válasz
Fred23 #84767 üzenetére
Szép. Nálam sajna e8xxx nem megy de lehet van valami kisfsb wolfdale xeon amit kezelne. Illetve ddr1 ramjaim vannak bár elméletben nem számíthatna sokat.
Viszont megpróbálhatom hogy bsel pinmodolom a e8400-ast hiszen ha wolfdale megy akkor annak is kell mennie és lehet induláskor nem jó valami. 1333fsb-t meg tud a lap hiszen e6750-essel betonstabil volt gyári órajelén. Nincs más logikai magyarázata hogy e5700 is megy de e8400 meg nem.
Kár hogy akkoriban kinyírtam a leadtek 6800gt-met mert az egész jó lett volna agpben. Havernak van még ha megvan 7800gs agp-ben majd megkérdezem hátha elküldi.
Poénból crysist benchmarkolni. -
Lalaland
tag
-
-
Lalaland
tag
-
válasz
Fred23 #84713 üzenetére
Nekem van több darab e5300,5400,5700. Az e5700 szorzóját nem minden lap szereti. Asus g41 össze vissza frekin indul leginkább 9-10 szorzóval. Ebben az asrock 865-ben pedig ha húzom akkor visszaveszi a szorzót 10-re akát mit csinálok. Csak alapon megy 15x-el. Lehet win alatt visszarakható crystalcpuidvel de annyira nem foglalkoztam vele. Szóval nekem maradt az E5300 abból sok van itthon.
Ha gondolod postaáron elküldöm az e5700-ast. -
envagyok
veterán
válasz
Fred23 #84496 üzenetére
Lehet beszállok én is.
Már csak idő kellene rá, magamat se bírom utolérni.
Van egy oem és egy dobozos ilyen agp/pcie asrockom, és egy Pentium E6500K 45nm szorzózármentes procim. [link]
Támogatás nem írja, de ha megy, talán vízzel elfut 4-5GHz-en.
Már csak Darthsun infói kellenek ahhoz, hogy milyen szoftver/driver optimalizációk kellenek a szép eredményekhez -
válasz
Fred23 #84491 üzenetére
Nem ismerem a lapot hogy mennyire támogatja a húzást, de...ha nagy órajelre tudsz húzni egy C2Duo procit, akkor simán meglehet. A 2640v3 erős proci, a kessek/architektura miatt, de XP alatt nincs turbo, így "csak" 2.6 GHz- en megy, tippre egy 4GHz közelébe húzott Core2 már lenyomhatja 3DM2001- ben
Win7 vagy nagyobb oprendszer alatt meg tudjuk hogy drasztikusan visszaesik a retro pötty. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #84372 üzenetére
Később dobok be képet is, a VRAM nem 175MHZ-es hanem 200MHZ-es gyárilag, viszont én lőttem be 175 MHZ-re mert 200 MHZ-en sajnos hibázott a kártya, dobta az artifactotkat folyamatosan és 3DMark alatt is hibás volt a kép helyenként.
Van még pár VGA-m, ahol élnem kellett órajel csökkentéssel, és így tökéletesek, pl. 9600GT-nél a shader clockból kellett picit visszacsípnem.
-
válasz
Fred23 #84303 üzenetére
Az a kártya inkább AGP nélküli PII-III gépekbe királyság, 90-es évek végi játékokra így is úgy is jó, dosra meg főleg.
Mindezt low profile.. jaj, időről időre felmerül bennem egy egy vékony pici pc építésének igénye, aztán mindig elengedem, mikor nem találok normális és elég kicsi retro házat. -
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #84261 üzenetére
Igen, neked az eleje izgalmas, amiről kb semmi emlékem sincs, csak visszamenőlegesen Athlon XP korszakból, mint pár régebbi cpu.
Nekem a Thorton a végén ami nem igazán érdekes, főleg, hogy gyakorlatilag rosszabb TBred B-k voltak, évekkel később a TBred B-k után. Ott a számozással trükköztek, ugyebár a Thorton 2800+ 2000MHZ, 2KB L2, ami ugyebár az Athlon XP 2400+ volt. A Barton után visszalépés volt, és csak egy torzított számozású rosszabb tuningpotenciálos Athlon XPk voltak.Nem találtam mostanság dual S462-t, mennyiért mennek most kb?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #84226 üzenetére
Ebben egyetértünk, a Tualatin sokkal izgalmasabb mint a Wilamette. Ezutóbbi unalmas és gyenge is volt. Főleg Celeronban.
Az S462-ben viszont szerintem a "közepe" az izgalmas tehát a Tbred-ek.
A Thortonok meg mindenféle Sempronok a végén nekem nagy csalódás volt. De ugye azok már az S939-el és S754-el párhuzamosan mentek szinte.Az S462 eleje meg nekem az az időszak volt mikor még egyértelműen Intel párti voltam, és meglepően kevés tapasztalatom van vele, de amikor ránézek egy régi Athlonra rögtön az merül fel bennem, miért nem Athlon XP már akkor?
-
envagyok
veterán
válasz
Fred23 #84226 üzenetére
Nálam 10 év a határ.
A 2003-2012 közötti cuccokat mentem ahogy bírom, mert eleve nincs sok jól működő a kor csúcshardvereiből, meg az akkor megnőtt fogyasztás, hőmérséklet miatt esnek is ki a piacról rendesen. Pl GTX480 szép állapotúak már elfogytak, már csak mókolt leélt darabok vannak.Nagyon szeretem még a kis szériás, rövid ideig elérhető cuccokat, de pl. Socket 940 2003-as ASUS lapot pl máig nem találtam, bele illő fx-51, fx-53 prociról nem is beszélve.
Egyelőre dual S940 lapom van MSI, opteron procikkal, de évek kellettek ahhoz is, és 1 hűtést még mindig vadászok rá.
Nagyon izgatnak még a korai 775 lapok, 925x, 925xe, 955x, p4 only 975x, nforce 5 590 sli, nforce 4 sli, nforce 4 x16 sli.
Ezek is kihaltak, 925x-et, nforce 5 590sli-t máig nem sikerült találnom.
Ahogy s478, s775 Pentium 4 és D Extreme Edition procikból is csak 775 3.4g ee, 840ee, és 955ee-t sikerült eddig összeszedni, ezeket is külföldről.
Ezekhez képest a voodoo 4, 5, a gravis hangkártyák tömegtermékek még 22-30 év után is.
Vagy a dual s462 lapok.. meg a hozzávaló erősebb athlon mp procik párban.. lehetetlen küldetés Egy pár bontatlan procim van csak, de nincs szíven bontani, emiatt még tesztelni se tudtam a vele vásárolt MSI lapot.
Kínomban már athlon xp-> athlon mp grafit trükkökön gondolkodok.
De Dual Slot xeon p3 gépet is csak egyet tudtam venni, p3 rambusos i820 dettó, és dual p3 rambusos szintén csak egy, de ezek mind brand gépek, jó lenne épített. -
válasz
Fred23 #84177 üzenetére
Nekem is vannak nagyjából korhű gépeim, azok is sorra kerülnek majd.
Jó hosszú teszt lenne, és sok alkatrészt kéne gyakran cserélgetni
A 939 után majd a Tua teszt jön, ami nálam már hamisítatlan retro, de ott meg a HD3850- et használom majd, úgyhogy....
Az utolsó mondat alapján akkor mégsem teljesen értelmetlenek az aberrált tesztjeim
-
válasz
Fred23 #84174 üzenetére
Még a másik topicban írtad asszem az E5-2609+6600GT eredményhez, hogy nézzem meg a 2640- es procival is, amiatt gondoltam hogy érdekel.
Jó, hát ha nem akkor nem, ez egyéni, engem meg a dátumozós retro nem tud annyira lekötni, ott lehet tudni egy max teljesítményt, melytől feljebb már nincs, nekem izgalmasabb a nem dátumhoz kötött komponensekből építkezés.
Mindenki eldöntheti melyik táborhoz csatlakozik. -
zsid
senior tag
válasz
Fred23 #84169 üzenetére
Az 520M-ben is 766MHz-en megy az IGP.
De jó is volt anno a 380M-mel 32fps-sel CoD4 multizniEgyelőre ez a két processzor van hozzá, a kisebb Arrandaleek viszonylag olcsók, de egy 640M az talán csak cacheben és órajelben több az 520M-nél ( amit 2,5 frankért vettem
) 35-40$+vám ezért a többletért szerintem kicsit sok. A 4/8 magos i7-840QM szintén ennyi, PCI-Express meg van...
jokeph: és rendes ramot is!!!
-
válasz
Fred23 #84169 üzenetére
Rendes VGA- t mellé inkább, amit jokeph is említett. A 6600GT 478/462 AGP lapokban megy annyit, Core alapú gépben sokkal többet. Tehát ha a prociba integrált APU megy 16k- t egy ixx melett, az sokkal kevesebb mint amennyit a 6600GT valójában tud. Nemrég postoltam hogy @4GHz AMD mellett is 28992- őt megy a 6600GT, @2.6GHz Haswell mellett meg még többet.
Ezen mobilprocik mellett is menni fog jóval 20k felett sztem. És akkor ott van hogy még erősebb VGA- t is tehet bele. -
válasz
Fred23 #84010 üzenetére
Érthető végülis. Maga a mérés amúgy ismételhető, megjegyeztem a korabeli beállításokat. Ha belegondolok akkor pedig üti azt a feltételezésemet hogy átfordul a mérőszám, úgy néz ki hogy a változó elég hosszú. Sort is emel az FPS kijelzés, és a képernyő felső részén pörgeti teljes hosszban. Ennek a teljes ellentéte, mikor a relatíve sokkal újabb Zen- es gépemen(3800X) pedig nagyrészt 0 FPS a kijelzés, néha 2-3 FPS- t is ír, viszont szemre száguld, semmi szaggatás. Az 1600AF/Xeon gépeken pedig alacsony FPS kijelzés, és szemre is laggol. Ki érti ezt...
(#84011) MasterDeeJay : cserefelhívás szabálytalan, de asszem véletlenül átsiklottam a hsz felett
, mindenkivel megeshet. Bár azért óvatosan, nem azt jelenti hogy már mehet, inkább privátban legyen tárgyalva.
(#84020) fatpingvin : ha Orosz a készítő, akkor sztem megoldja, vágják a témát, mint a kínaiak
-
válasz
Fred23 #83993 üzenetére
Igen, ezt a tapasztalatot próbáltam körülírni, hogy van egy max hardver/oprendszer konfig, ahol még meglódul, aztán egy hirtelen határ, ott pedig mintha leállna.
(#83994) nakos1212 : bitang jó release lehet
(#83996) Fred23 : Refresh Rate : 61 Hz, a Vsync- et ki kell kapcsolni, mivel a 99 csak a kiírt FPS- ekkel számol. A problémát fokozza - nem minden konfig variáción lehet kikapcsolni, meg van olyan is, ahol kikapcsolható de hatástalan, de olyan is ahol valóban kikapcsolódik, viszont továbbra is rossz a számolás. Ha megnézed nálam ki van kapcsolva.Az utolsó konfigok között lehet a Phenom-II, mely még real eredményt hoz.
Látszik, ha feltölteném 142. lennék, a mostani 142. eredménye : 50385 és Core2 alapú géppel futott.
-
válasz
Fred23 #83816 üzenetére
Érdekes effektusok amúgy. Pld a modern+retro aberrációm :
- az 1600AF+Asus Prime lap kombiban a 3DM99 fut, de szemre szaggat, pontok is alacsonyak
- 3800X+Asus Pro lapban : fut, vajsimán megy szemre(száguld), de az FPS kijelzés 3-4 körül mozog, a végeredmény is ennek megfelelő, ultra-alacsony, 30-40 körüli. Gondolom a kis helyiértékű változó miatt negatívba vált a mérőszám -
válasz
Fred23 #83798 üzenetére
A Radeon DDR-t és a Kyro I-et próbáltam eddig, előbbivel kicsivel kevesebb pontot kaptam, a Kyro-t viszont nagyon nem szereti a sima 3DMark2001, tán mert DXTC 1 és 3 textúratömörítést szeretne használni, amire ez a kari nem képes (DXT1-et tud), így aztán alaposan lepontozza. Nagyjából a helyzet az, hogy ahol a 3DMark2001SE 2400 pont körül ad, ott az első kiadású 3DMark2001 alulról karcolja a 2000 pontot.
Az fps-ek megvannak, de a pontokat fukarul méri. Nem tartom korrektnek, a későbbi kiadás reálisabb eredményt ad. -
válasz
Fred23 #83503 üzenetére
Nálam is előfordul, főleg ha jó régen használt konfigot veszek elő, hogy anno mit hogyan használtam, milyen saját vagy ajánlott beállításokat eszközöltem, fokozatosan ugranak be. Emiatt próbálom a blogokba is rögzíteni ezeket, illetve offline is készül mindegyikről egy-egy könyvtár, oda pakolgatok megjegyzéseket, emlékeztetőket. A kész blogot is lementem mellé, aztán az egész megy DVD/BD lemezre is, hogy legyen bizt-mentés, vinyó/SSD váratlanul, hirtelen is rosálhat, akkor is ha a HDS nem jelez előre problémát.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Fred23 #83359 üzenetére
említés szinten volt már (vagy az MasterDeeJay blogposztja alatt?), de a probléma vele az amit írtam: egy ASM1083-as chip van rajta, ami csak egy sávot vesz a slotból (PCIe x1) és ami buszt csinál az egy sima 33MHz PCI busz, szval ez így kb max AGP x2-t tud, azt is bottleneckkel.
ez lényegében egy és ugyanaz mint amit MasterDeeJay legózott össze, csak már egy kártyára összezsugorítva.
szóval jó kis cucc ez, de talán nem ennyiért és csak akkor ha szeretsz kompromisszumosan élni. -
válasz
Fred23 #83232 üzenetére
Persze teljesen megértem, Neked a 2000-2001 év a kedvelt, és minden periféria is legyen olyan korú.
Nekem meg az 1280- asok jöttek be a próbaállomáson. Méretben még elférnek, valamint erősebb gép, pld 775 esetén jól jön az 1280x1024 teszt, meg ezen képméret desktopjára éppen elfér az egyéni heppem szerinti tesztkép, minden kellékkel.(#83234) envagyok : readme file szerint - Intel 10GbE Ethernet Adapters do not support Microsoft Windows 32-bit operating systems. Ilyen esetben max ha valaki megírta az XP- st, mint pld az iC612- re, magánember készítette el.
-
válasz
Fred23 #83229 üzenetére
Pedig mikor linkeltem, akkor még ment az odal
Lehet hogy energiatakarékosság, éjszakára lekapcsoljuk...
A maiaknál gyakran panaszkodnak az egyenetlen háttérre, IPS és abból is az LG- re. Bár nekem a DirecLed- es annyira bejött, hogy nem foglalkozom vele, amúgyis csak akkor venni észere, ha fekete kép van, ill aktívabb háttérnél a szürkén. Meg ha direkt arra figyel az ember. Az eleven ragyogó kép kárpótol.
-
válasz
Fred23 #83195 üzenetére
A kezdő hsz alapján nem tudtam hogy miről is van szó. Igen, van, szépen el is tettem a tesztek után. Anno, beleírtam a Cheepo biost, amit ajánlottatok, majd tesztelgettem. Egész jó lap, FX5700 is járt benne, de lehet hogy mai tapasztalattal még többet ki tudnék hozni belőle. SD és DDR ramokkal is stabil volt. Érdekesség pld hogy ez a lap az MBartont is felismerte névre is, az Asus meg unkown CPU- t ír, persze megy benne, csak a nevet nem írja ki.
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
Fred23 #83070 üzenetére
Teljesen igazad van, de nekem már van egy elég jó Athlon XP konfigom.
(3200+ Barton, nForce2, DDR400 dual ch. volt a cél.) Évekig tartott, mire összejött.
X800PRO @ XT PE, Audigy 2. WD Velociraptorral.A Thunderbirddel igazából pont a KT133A-t szerettem volna kimaxolni. ISA / SDRAM-os konfig volt a cél. Nagyjából korhűen. Későbbi konfigok már vannak, szóval nem lényeg a csúcsteljesítmény.
Még Radeon 8500-akat is vadásztam hozzá (kb. 4-et, mire lett egy jó BBA 275/275 és a BIOS keresési kálvária, mire jó lett DVI-on a BIOS/POST képernyő). Beértem volna 8500 LE-vel is...
3db kártyát is annak vettem, de egyik se volt 8500LE.
1. Firegl 8800 volt
2. 8500 LE LE butarammal
3. BBA 8500 275/275Előtte meg 2 vagy 3 TI4200 pusztult el. (volt rendes hűtés, nem volt OC, és hajlítgatás se).
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
Fred23 #83060 üzenetére
Ezzel én is úgy voltam.
Na ő azon kevés hardvereim egyike, amit meg se próbáltam tuningolni.
Annak is baromira örülök, hogy a gyári órajelen Prime95 stabil (az átkondizott EpoX KT133A és PC133 CL222 512MB SDRAM-al).Szerintem ezek akkoriban a gyártástechnológia határa közelében voltak. Biztos nem tudsz rajta annyit húzni, hogy gond legyen az AGP órajellel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Háztartási gépek
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest