- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #59047 üzenetére
Ez az, hogy nincs, netes képeket látok én is csak
Úgy kaptam a vga-t, hogy silencer 5 hűtés volt rajta, de csak a ventis rész, a hátsó ramhűtő hiányzik.
Próbáltam ráfaragni egy x800xt hűtőt, de azon elöl hátul nincs Ram hűtő, és valamiért a venti sem megy, megsütni meg nem szeretném. Ráadásul x850xt platinum
A hűtő tuti, köszönöm
Ahogy eladom a 6. Genes i7 napi masinát, megyek is vissza 1366-ra vagy az i7-990x-el, vagy ha az is elmegy, akkor x5670 és x5690 között megy bele valami. Van 3 lapom, 1 retró, 1 napi, 1 tartalék
A HD6990 Quad crossfire retró is 1366-os, de azt nem használom minden nap. -
válasz
jokeph #58768 üzenetére
Jól néz ki így bezárva.
Ha leghangosabbat keressük, akkor a Gen9-es Apollo is elég kemény tud lenni. Két zárt ajtón keresztül kb. 40 méterről reklamáltak az operátori szobából, hogy valami nem frankó. Pedig csak egy venit páros elszállt a blade chassie-ban a maradék meg maximális fordulatszámra kapcsolt.
-
-
válasz
jokeph #58242 üzenetére
Igen, a Ti200- ak hűtése is harmatgyenge, nekem az Inno- n Zalman szendvics van, nincs is gond vele, az Abiton meg még a gyári, de nagyon tud melegedni. A brand ref Abit szép végülis rajta, de gondolkodom hogy a megbontása nélkül hogy tudnék +ventit tenni rá.
(#58243) benedekco : huh, bizonyítanom kell
,nagyon gyanús, itt ráadásul szintén AMD venti [link] és mi van alatta ? - elárulom 423- as Intel
Viszont ha létezne a topikunk ikertestvére Intelben, akkor AMD- re tettem volna Intel ventit
, na ezt jól megmagyaráztam, ebből tuti mindenki elhiszi hogy nem vagyok AMD promoter. Pedig biztos jól fizetne....
-
quailstorm
félisten
válasz
jokeph #58191 üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a DX9.0b-nek, amit az FX képviselt, elég rövid élete és kis létjogosultsága volt.
Persze vannak olyan játékok elég sok, amiben extra DX9 mód is volt a DX8 esetleg DX7 mellé, de ha olyan játékot keresel, ami célzottan minimum DX9.0b, akkor elég rövid lesz a lista.Need for Speed ProStreet vagy Übersoldier ilyen. FX5950-en talán el is döcögnének ultraminimumon. FX5700-on használhatatlanok.
DX9 korszak az inkább a SM3.0, szal a 9.0c.
-
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph #58088 üzenetére
3 GB-tal van a gond
A Te 2x512+1x1024 összeállításod még csak 2 GB összesen.
Próbáltam a MasterDeejay által javasolt AGP Aperture size-t csökkenteni, de nem segített sajna. Ha viszont Disabled-re állítottam, akkor elindult a Win7, de a videókártya drivert nem indította be, így csak valami alap 1024*768 felbontáso volt, mintha nem lenne videókártya driver feltelepítve.
Amint az NVIDIA nForce2 AGP Host to PCI Bridge eszköz driverét lecseréltam standard PCI standard PCI-to-PCI bridge eszközillesztőre már szintén indult a Win7, de videókártya driver-t nem töltötte be.
Marad az, hogy szerzek egy 512 MB-os modult és megpróbálom azt harmadiknak. Amúgy is kb 2,5 GB a max hazsnálható memória ebben a konfigban, mert a videókártya egy 1 GB-os Ati HD4650 a Win pedig x86-os ugyebár max 4 GB címezhető memóriával, ami gyakorlatban 3,5-3,8 GB beleértve a videómemóriát is.
Azt elárulod hogy tettél Win10-et egy Athlon XP alapú gépre? Ún. nx bit-et nem támogatja ez a proci, nameg az SSE2-t se
-
flymi
addikt
válasz
jokeph #57964 üzenetére
Van pár celka meg alacsonyabb órajeles P4, de azok félkonfigokban csücsülnek és nincs kedvem előbányászni. Két 3,4-es 'scott és egy 3,2-es van a fiókban, ja meg szintén egy 3,4-es a tesztkonfigban, de arról meg lusta voltam lemángászni a hűtőt, hogy áttegyem. Megöl ez az idő. Kiegyeztem volna egész nyárra masszív 25°C-ba. Max.
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph #57934 üzenetére
Köszi a választ. Hűtő szempontból ez egy barkácsgép, mert nem a HP DX2000 MT gyári hűtője van benne, hanem egy ilyen, amire gyorskötözővel fel lett rögzítve egy 8 cm-es max 3000 fordulatos hűtő.
60-70 foknál biztos alacsonyabbat állítok be, megpróbálok egy olyat, hogy 55 fok legyen a cél. Ha ez alá megy vegye vissza a ventiket 35-40%-ra, ha felé akkor kezdje emelni. Aztán tesztelem ilyen beállításokkal olyan felhasználással amire haszálva lesz: böngésző, email kliens, office.
-
alvaro
senior tag
válasz
jokeph #57917 üzenetére
Én NF7-S-t FPS BlueStorm II-vel használtam legutóbb, azon nincs -5V (van egyáltalán ATX2.x tápon olyan, hogy -5V? Szerintem nincs.), semmi baja vele. Valamint van rajta ATX12V csatlakozó, szóval a +5V-tól se függ olyan nagyon (legalábbis remélem, hogy nem csak dísz rajta
). Ettől függetlenül én is kipróbálnám más táppal, hátha.
-
petakpa1
őstag
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph #57756 üzenetére
4 1 Gigás volt nekem is, először két darab 10500-ért, majd a meredek árzuhanás után még kettő 4850-ért per darab.
volt négy 4 Gigás inteles (egysoros kétoldalas) CSX-em, el is ment mind egy héten belül. DDR3-as cuccokat meg eddig nem találtam lomisoknál ami jó lett volna, nem frissítem mozigépet
-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph #57747 üzenetére
P4 szintén kimaradt, TuaCerka mellé jött egy 9700PRO 75k-ért, majd gar csere 9800PRO-ra. kellett valami izom VGA V5 helyett
majd Abit nememlékszemmi-3rdeye+S754 A64 3000+. meg is bántam... soha többet AMD-t. 2006-ban fejlesztés, Giga 965P-DS3+Celeron 420 1.6 GHz helyett 3.2 GHz-en Asus Silent Square-rel hűtve 2GB Kingmax RAM. ezt gyári hűtővel eladtam horror áron húzás miatt, lett belőle Giga EP45-DS4+E8200 2.66 GHz-ről 4.33 GHz-re húzva 1066 MHz-es RAM-okkal. POST volt 4.78 GHz-en is
majd procicsere kétszer:
QX9770-et kár volt megvenni, gyorsabb volt Q9400 húzva, de ez is kellett
2014-től pedig 4670k.
-
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #57741 üzenetére
Pont ma raktam össze félig egy 2.66-os cerkát. S478-as gépem eddig még nem volt, vagyis az utóbbi 10 évben.
Egy gazdátlan Acer Veriton ház még volt otthon, így abba került valami Asrock DDR1, AGP-s lap, Cel 2.66 procival és gyári hűtővel, 256Mb Rammal, 120Gb vinyóval. Csak egy GeForce4 MX440-et találtam itthon így az került bele. Kb reális bele ez a kártya?
-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph #57738 üzenetére
80 Giga! nekem következő lépés 30 Gigás Quantum (el is füstölt a motorvezérlő), utána 60 Gigás Maxtor. brutál hangja volt, de aludtam mellette
következő ez volt, 2002-ben:
Asus TUSL2-C
TuaCerka 1.3 GHz
valami hűtő50k alatt volt, a többi maradt ami volt.
Ready-ben vettem, ami nem sokkal később bezárt, lap meg elfüstölt... Ostrom utcában lévő boltban cserélték egy hónap után, addigra vettem egy TUV4X-et, plusz 256MB memóriával.
-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph #57731 üzenetére
meredek... 2000 végén olcsóbban jöttem ki egy kicsit. nem emlékszem pontosan, de valami ilyesmi volt:
Asus P3B-F
Slot1 PIII 600MHz
128MB RAM
Voodoo3 3000
13.6GB WD
Creative 36X CD
SB128 (talán)ez volt ~150k, később a fenti CD író olvasó helyett és 256+128MB RAM.
előtte volt valamilyen lap, Slot1 Celeron 333MHz, 64MB RAM, (duplamagas kétoldalas 66 MHz-es ónlábas, amire OldMan azt írta, hogy AZT NEEEE!!! D ), S3 plusz Voodoo1.
sallang meg már volt.
-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph #57726 üzenetére
ez inkább Mendocino Celeron, nem PII. két lap közül melyik lett? én AOPen-t választottam volna Abit helyett, bár mindkettő VIA chipsetes, plusz valami PII procit.
akkori Mistral árlista nincs valakinek pesti piac újságból? érdekelne a pesti és ez a vidéki bolt közti különbség.
-
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #57635 üzenetére
A "kuriózum" linkelt lap tényleg mindent (is) tud, az már szimpatikus lenne.
Így elsőre ezt nézegettem, pont lenne itt egy a közelben, fillérekért. Nagyjából ugyanazt tudja, mint az első linkelt lapod, csak VIA chipsetes.
-
FF23
senior tag
válasz
jokeph #57556 üzenetére
Az NV oldaláról szedtem le a VGA-hoz, a legújabbat, meg egy korábbit is. Kibontás után eszközkezelőből felment maga a driver, de telepítővel a többi nem.
Laraxior
Nforce természetesen nem GF, mondom hüle vagyok hozzá. Települt minden, ami lejött az asustól, de van benne valami tűzfal meg mittudomén.
-
válasz
jokeph #57505 üzenetére
BIOS van tudtommal, felismeri az XT- hez való eszközöket ( sőt a nem XT- hez valókat is, az 1.44MB- os floppy meghajtó is használható 720KB- osként ), csak manipulálható CMOS nincsen tudtommal, valamint hardveres óra sincs. Azért kérdeztem mert tökmindegy hogy benne van-e az elem, a dátumot/időt ugyanúgy be kell állítani minden bekapcsoláskor mint bármely más XT lapon ( új elemmel próbáltam ), a HDD- t pedig felismeri ha benne van az elem ha nincs akkor is. Tehát továbbra sem tudni mi célt szolgál ezen lapon az elem. Az rendben van hogy 286- tól már van teljes BIOS- os lap, BIOS prg, setup felület CMOS cellák, a CMOS beállított értékeinek+ az idő megtartására aztán jöttek a kifolyós akkuk, majd a gombelemek, meg pld az ODIN féle chipek - ez is szivatós idővel mint a savazós kék akku. A korai 286- okban is voltak azonban olyan BIOS- ok, ahol a CMOS még csak külső programmal volt állítható. Ilyen prg XT- hez is létezik, de mint fentebb említettem, nem mentem vele semmire, vagy csak béna vagyok hozzá, amiben nincs gyakorlatom ahhoz láma vagyok, 286- al kezdtem a PC- zést 1988- ban, onnan már ok minden. Egyébként meg no problem, mert műkszik rajta minden, de ha valaki logikus magyarázatot tud adni az elemre, megköszönöm.
Aztán ugye a 386- tól kezdve már csak teljes BIOS+CMOS+óra+elem kombinációk vannak. -
flymi
addikt
válasz
jokeph #57478 üzenetére
Az ISA és az IDE stimm. Na de az XT?
Bocsi, nálam a PC az 2000-es évektől... Előtte egy két hardvert (cpu/vga) leszámítva kábé homály. Hangkártyákhoz meg aztán hozzá se tudok szagolni, inkább hallgatok. Sőt bevallom az ilyen hsz-eket általában átugrom...
Így is csoda, hogy az Abit BH6 belekerült a repertoáromba (3 példányban), ez asszem '97-98 környéki mobo?Kicsit utána gugliztam, ez valami ősrégi IBM bigyó?
-
flymi
addikt
válasz
jokeph #57226 üzenetére
480 volt a csúcs -> Hogy mi?
MX440-8x-re gondoltál szerintem, aztán volt még MX460. De MX480-ról nem tudok. Vagy Ti4800-at akartál írni, csak lemaradt egy nulla?
Egyébként igazad van, S3-hoz képest az MX überkirály, FX szériát meg egyszerűen valamiért mindig kerültem, sosem volt. Bár azt hozzá tenném, hogy mikor ezek újdonságok voltak én inkább a csajokat hajkurásztam vagy a bőrt rúgtam a grundon gépezés helyett. Anno csak az számított, hogy délutánonként a számtech teremben fusson a Warcraft pár órát, meg még egy pár játék, de nem érdekelt mi van a dobozban. Az csak később jött.
-
quailstorm
félisten
válasz
jokeph #56953 üzenetére
Remélem még idén összerakom
Minden le van már zsírozva hozzá, dobozos AM2 upgrade board, 3GHz-es kétmagos CPU a támogatási lista tetejéről. 4x1GB DDR2-800...
Most a gépben SATA HDD van, Radeon HD3850, Athlon 64 3000+, meg 2GB DDR1.
Alaplapi LAN sajna kiment még tavaly, sokáig, legalább egy évet ment élesben, nemrég lett nyugdíjazva.
Gigabites LAN kártya került bele, de aggódok, hogy esetleg a LAN után megy a chipset a levesbe...Win7 x64 van rajta, mondjuk pár hónapja már nincs frissítve. Lesz előtte-utána teszt. De mivel az átalakítás kb. végleges kategória, nem estem neki előre. Ha nem akarok még egyet venni, akkor először le kell alaposan tesztelni 754-en.
-
válasz
jokeph #56951 üzenetére
hmmm.. és bakke' télleg.. ezen a tetves lapon lényegében két "északi híd" van
Ugye az NF3 250-nél nincs külön déli híd, egybe' van a cucc.. az ULI chipset a tényleges északi híd, és PCIe esetén az megy, míg AGP esetén az NF3 250.. beszarás micsoda párosításazaz az NF3 250 bizonyos funkciója mindenképp működik, mert az ULI chipset melől hiányzik a déli híd, gondolom azt a funkciót az NF3 250 veszi át/helyettesíti... kéééész
DarthSun! olyan 300-400 fő jött el.. léynegében az előző kiállításhoz képest kb 3X többen voltak most -
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #56871 üzenetére
Sajnos nekem is összejött ma.
Retrópartyzánok veterán kiállítás (meg kellett jelennem, mert veterán klub tag vagyok, és több régi járműveket kiállítottuk), emellett az ország egyik legnagyobb motorostalálkozója a faluban, amin szintén hivatalos voltam, emellett nyitott napok a laktanyában, ahova a fiamat kellett vinni, szusszanni sem bírtam. -
flymi
addikt
-
flymi
addikt
válasz
jokeph #56769 üzenetére
Csak annyi ideig kellene működjön, amíg tesztelem. Elvileg most egy P4 533fsb 2.66 van benne.
Arra még mindig nem derült fény, hogy vajon milyen megfontolásból biggyesztették az ultrát a neve után?!Ranagol_5:
A másik két tesztelendő lap már jobb lesz, egy Abit AB9 Pro és egy Abit IP35V.
-
Sanchez638
addikt
válasz
jokeph #56719 üzenetére
Biztonságosabb ugye maga a kialakítás. (0-24be folyamatos írásra tervezték.) Hűteni kell őket.
Csak fizikailag mások a csatlakozok. Én kábel hiányába kitörtem a sata adat és táp oldalán a likat. (De mivel több cuccom van, így kellet vennem rendes kábelt.)
Nem fogod szerintem annyira észre venni a különbséget. Az én ssd-im is 60MB/s írással bírnak, de olvasni 260MB/s-el tudnak.(IOps érték valahol 6k körül mozog) Viszont 12V/1,2A az energia szükségletük.
HDD csak sima Seagate 3TB 7200-as. De volt 15k is, az viszont hangos.
Vannak 2.5-ös de dupla magas kivitelű (Mint a WD VelociRaptor) 1-2TB. Azok viszont kis helyet foglalanak és biztosan gyorsabbak.
-
envagyok
veterán
-
flymi
addikt
válasz
jokeph #56661 üzenetére
Csak nem egy szép Zalman hűtő -> De mennyire hogy nem ám! Az egy Auras CTC-868, amit le akarok majd cserélni valami másra, hogy ne kopjon, mehet a dobozába.
Azt azért megkérdezném, hogy a Q9650-et milyen vga-val lesz érdemes párosítani?
Mivel főképp csak pihengetne a konfig egy dobozban tulajdonképpen mellékes, hisz amúgy csak tesztlap és tartalék gép funkciója van/lesz, csak kíváncsi vagyok. -
envagyok
veterán
válasz
jokeph #56659 üzenetére
Pl ide-ahci váltás még win7-el is világvége volt. Alaplapot is egy win10-es 16gb ssd-vel tesztelek. Amd-intel-slot1-s775-s1366-am2-am3 mindegy, csak indítom konfigurál és mehet is az aida stab teszt.
Ilyen diagnosztikai kártyából pcie létezik?
Meg laptophoz lenne jó mini pci és minpcie -
flymi
addikt
válasz
jokeph #56659 üzenetére
Lőttem képet is, de nem találom...
Innen vettem egy piros nyákos pci és egy ződ pci-isa diagnosztikai kártyát. A piros volt bent most, már teszteltem vele korábban másik lapot, ott minden okés volt, szépen pörgette a számokat.Itt egy kép a jelenlegi és a most beüzemelt tesztlapról:
Nem szeretem a gyári hűtőket, túl hangosak és a teljesítményük is csak elégséges. Majd teszek rá egyszer passzívan valami Scythe tornyot, úgy nem kopik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged