- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jokeph #70515 üzenetére
+1, a zajt okozhatja a gyenge lánc, valamint kikapcsolt számítógép esetén, a gyenge minőségű aktív szettek bemenete is, ha nem kap jelet. Ez is változó, a korábban fotózott kis Geniusom nem zajong ki/bekapcsolt hangkártya esetén sem, az Azona sok.1 bögreszett igen, a nagyobb Genius 5.1 megint jó. A Solo6C kifogástalan, a Kenwood végfok szintén.
Az alaplapi hangkeltők meg alapjában élettelenül szólnak, ezek a nemrég kapott brandok viszont már elég jók, megütik a szódával elmegy szintet. Érdekes hogy ezt kisebb bögreszetten is kihallani, "lassú" a hang ( főleg a mély, már amelyiknél van egyáltalán), a fátyolos középhangok pedig fokozzák az erőltetettséget. -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #70515 üzenetére
Hát minőségre olyan közepes lehet sztem.
Erről a szettről van szó pontosan. -
válasz
jokeph #70356 üzenetére
Van még egyel újabb HD4670-es is AGP-ben de sajnos nem gyorsabb a fele ramsávszél miatt.
Szóval igen valószínűleg az a leggyorsabb AGP kártya.
Nvidiából pedig 7950 GT vagy talán annak quadrós megfelelője lehet, de a 3850 ellenfele inkább a 8800gt de abból nem csináltak sajna agp-set.
Retrózni érdekes lenne még akár milyen modern pcie kártya pcie-pci adapterrel, persze ha van szoftveres háttere. Nekem itthon 7600gs-em van ami erősebb agp kártya. Vagy valami szörgy asrock lap agp-pcie-vel vegyesbe.
-
Sanchez638
addikt
válasz
jokeph #70273 üzenetére
Hát nem sok rézmagos hűtést láttam. Főleg azokat a csavart lamellás verzióból volt kevés. Szerintem azokat adták a prescott mellé.. Azért is melegedtek, mert szerintem sokan nem cseréltek hűtést, se pasztát és maradt a régebbi Willamate/NW proci mellé csomagolt csoda.. Sőt volt a kis aranyos ventis Intel csoda... Nah azzal főttek meg igazán.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #70201 üzenetére
Nekem akkor 466 @ 585 MHZ Celeron, és 192MB RAM meg Manli TNT2 M64 volt az osztályrészem. Persze irigykedtem az olyan gépre mint a tied.
Mondjuk a 2×20GB később a 2×40GB HDD elggé ütős volt nálam. (még később ASUS 3800TNT majd V6800TNT és persze 768MB RAM) ami már nem volt piskóta -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #70150 üzenetére
P4-el még jó h jól hasított Ge3/4-el meg 512RAMmal. De én 466-oson próbáltam 192-256MB RAMmal meg TNT2-vel Na azzal, hagyjuk. Meg szerintem PIII-asokkal is.
WinME viszont 192MB RAMmal már nagyon királyul ment, sokáig használtam úgy. (768-al persze megint más volt a történet
)
-
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #69876 üzenetére
Q9550 már azért nem olyan aranyár, 8 körül van, míg a xeon 5k.
Én is eladogatom/tam most a xeonokat az összes retró gèpből (Bár lehet 5 év múlva építeni kellene egy 2015 retró magyar valóság gépet e5450-el, valami P45 lappal 8GB rammal, és GTX660 videókártyával)
Sikerült összeszedni 3 QX9650-et az újabb sli/cf masinákba , a 2006-os ASUS SLI-ben QX6850 (Itt kis csalás van a korral) és s DFI RD600 CF-ben E6850 (ide X6800-ra vágynék, de nincs.@Sanchez
Én is vettem egy XFX 9300 intrl 730 microATX lapot kis fogantyús hordozható ablakos akvárium házba.
Most keresek brle xfx 9600gt-t, vagy inkább hd4850 vga-t.
E8600-t terveztem beletenni. Az a legerősebb szálteljesítményű cpu 775-ve, a játékok közül addig s korig nem igazán használta semmi sem a plusz 2 magot. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #69674 üzenetére
Néztem egy nagyot, hogy ez hogy 3GB?
De nyilván elírtad.
Na, én most meg nem tudom mondani fejből, hogy mennyin mentek az ASUS A7n8X-E DLX-ben, de remélhetőleg mostmár azért nem túl sokára. November végére szeretném ha összeállna a jó kis régi tuningos gépem ismét, és lehessen vele csapatni(sajnos interlocked problemként addig elég sokmindent meg kell oldjak)
Úgy emlékszem egyébként a CPUnak adott FSBvel (is) függött össze, hogy mennyin is megy.
Neked van egy 2800+-od? Barton vagy Tbred? Láttam már a sorozatszámát?
-
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #69554 üzenetére
Én még olyanra is gondoltam, hogy komódok kihúzható tálcákkal 5-10cm-enként pl 1.2m magas 1.2m széles, 80cm mély. Így lenne 10-20 db fiók darabonként 1nm felülettel, összesen 10-20nm. Fiókonként 8 alaplap férne bele vagy kb 24 vga. Ebből 2 elég lenne.
Az a baj, hogy ilyen kialakítással csak gurulós szerszám tárolót találni fémből [link]
Jó lenne találni fából nem gurulós verziót. -
quailstorm
félisten
válasz
jokeph #69224 üzenetére
Nem ugyanaz (és nem is asztali) a mikroarchitektúra és ez valószínűleg számít. J3455-nek kéne az L5420-szal 1 szálon egyeznie. Ehhez képest inkább érzem azt, hogy egy SSD-vel ellátott P4M/alap core2 előtt ülök, mintsem hogy egy pörgős gép előtt.
10W-ból, semmi hőtermelésből pont jó, filmezni, zenélni pont jó. Lehet hogy nagyon edge case benchmarkokkal ki is lehet hozni valami sarkított eredményt, de a felrakom a W10-et és létezek rajta teszten nem az erőgép kategóriába sorolódott.
i5-3317u is van itthon, az is pörgősebb.És ezt tetézi hogy az eloszlása az eredményeknek a userbenchmarkon nem normál eloszlás alakú, mint az otthoni gépeknél, (hogy a mediánt nézzed), hanem a csúcs közelében sok és csak lefelé terül szét. Tehát az annyit tud és kész.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #69195 üzenetére
Hát ha másnak csinálom, akkor én sem szeretem a régi gépet, csak ha magamnak.
Zoltán apja nem egy idegbeteg ember, a 3GB RAM + HDD (160GB+640GB) erősen türelemre neveli az embert. De az, hogy még ő konvertálgat is vele, na azon teljesen meglepődtemés megvárja, el tévézget közben stb. 2016-ban lett ez a gépe, korábban egy P4 3GHZ-ese volt, az viszont akkortól mikor az még csúcs gépnek számított.
Win7 tényleg nagy favorit, úgy tűnik az utolsó jó windows. Minden második Win szokott jól sikerülni, a tragikus Vista után egy jó Win7, majd a szörnyű Win8 után, vártam a 9-est ami jó lehet, erre átnevezték 10-re és annak rendje s módja szerint nem is lett jó
-
válasz
jokeph #69130 üzenetére
Tuningolva volt ? PII- esből a 450- es volt a legnagyobb. PIII- ból létezik 500- as, jó kis proci, kedvelem, ennél próbáltam én is a kismértékű tuningot, 550- en teljesen stabil.
(#69129) arn : gondot csak az okozott hogy SP2/3- ra frissítés után többen hívtak hogy belassult a gépük, vetettem bele mindegyikükkel még 512MB- ot, kész varázslónak tartottak
, hogy ismét használható lett az XP
(#69131) envagyok : még a színekre is figyeltek
, akkor ebben is eretnek vagyok, utoljára pld kék alaplaphoz használtam a 2ZS- t....át kell gondolnom az egész eddigi életemet
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #68792 üzenetére
Uh, (3ik oldal) egy magos 1000MHZ-es Venus magos Opteron 146 259usd (ami mai áron számolva 329, vagyis 102508 ft)
X2-es fronton sem volt jó a helyzet, mivel a legolcsóbb is az X2 4600+ 579USD, ami mai áron 736USD vagyis 229337ft.
A 3200+-os A64 139usd-ért (mai áron 176usd azaz 54827ft) sem tűnik valami barátinakAz alaplap (igaz felső kategóriás) ASUS A8N32-SLI Deluxe 182usd (mai áron 231usd vagyis 71961ft), a DDR2 RAM meg 2GB 289usd (mai áron 367usd vagyis 114338ft) ...
Nem csoda, hogy még 2007-ben is inkább Athlon XP-ket meg Athlon XP alapú Sempronokat kellett építsek. Nagyon brutális árak voltak
-
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #68695 üzenetére
Két Brand gépet használtam eddig sok évig, Egy IBM Lenovo-t egymagos 1600MHz-es procival és egy DELL Optiplex 780 fektethető, állítható házas kivitelt, X48-as chipsettel. Ez utóbbit nagyon kedveltem. E8400-as procival vettem, később bővítettem egy Q9400-al, 4x2Gb DDR3-al és egy low profile Nvidia GT630 VGA-val. Még sokáig toltam rajta a GTA5-öt, aztán végül ugyanolyan hibátlan állapotban ahogy anno vettem, visszaalakítottam eredetire és továbbadtam. Sztem ha vigyáztak rá, még mindig működik.
Akkoriban még volt bennük anyag, tartósak és hibátlanok voltak a Dell-ek. Most egy munkahelyi DELL Precision 5820 Workstation-ról írok, ami viszont már egy ipari hulladék. A hét új, darabja 2000 eurós gépből kettő fél óránként gondol egyet és felpörög a cooler, mint a helikopter. Garis "javítás" alaplapcsere után a hiba ugyanez.Ja és nem gyorsabb (sőt, helyenként lassabb), mint a régi i7 4770-4790k gépeink voltak.
-
gban
veterán
válasz
jokeph #68135 üzenetére
Nem, az fix kemény.
Ja hogy szerinted az csak távtartó ragacs, nem valamit véd?
Simán lehet hogy akkor valaha puhább volt.
Sehol nem találok képet a hűtő nélkül.mod: valóban sima ragacs, le is szedtem, kösz a tippet.
Ramokra meg megy hővezető pad a próba erejéig mindenképp, védelemnek. -
-
-
-
Thrawn
félisten
válasz
jokeph #67642 üzenetére
A T nélküli változat DDR2-es: Asus M4A79 Deluxe
-
válasz
jokeph #67644 üzenetére
Nem is hülyeség... Most még azt nyomozom, hogy a Vmware telepítő miért áll meg rajta.
Windows felmegy, de teljesen lehetetlen értékeket kapok az órajelre. Ugyanakkor érzésre mintha rendesen működne, van 4 procimag, a tulajdonságok között 3.01Ghz, d a CPU-z 800MHz ír ki, az Everest meg leginkább semmit, vagy 800Mhz.
Most akkor vajon jó-e ez így?
A másik fura, hogy ugyanerre a lapra egy Athlon64 X2-vel már telepítettem egy Vmware-t, direkt azért, hogy lássam, működik-e, és működött. -
-
Sanchez638
addikt
válasz
jokeph #67626 üzenetére
Win7 alatt egy I3-as procit használtam, de most egy 1150-es Pentium G3220 van..
Abba a szerencsés helyzetbe vagyok, hogy tudok válogatni 775-1155-1150 es foglalatok között és mindezt ITX méretbe..
Nagyon agyalok, hogy vissza kéne térni 775-re és E8600-ra. Valszeg sokkal jobb lenne meghúzva.
(#67623) envagyok: WinXP és Win7 alá is tökéletes az erős 2 magos proci. Nekem egy HD7870 mellet van. 2GB vram-al nem szórakozik semelyik játék. De inkább nvidia lenne a nyerő a driverek miatt.
-
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #67179 üzenetére
A 486-osban az 50pin 1.2Gb IBM és a 2.1Gb HP AHA-2842V-ről egész kulturált, a kettőnek egyszerre nincs fele akkora hangja, mint a Quantumnak. A 68pin 36Gb és 18Gb IBM AIC-7890-ről már majdnem IDE hangerő, de a 9.1Gb-os 68pin Quantum Atlas IV-re, ha elindul, összeszaladnak a szomszédok.
Igen, arról beszélek...
-
Hosssszu
őstag
válasz
jokeph #67040 üzenetére
Persze 8GB RAM már szerintem is elég.
Csak a youtube-nál maradva: én nemrég (többek között) azért cseréltem le a laptopom, mert megörjített hogy teker a CPU és mellette a hűtő mint az állat, mert a videokártya nem tud besegíteni. Most sem új gépet vettem, de az ebben lévő "csoda" Intel VGA már tudja dekódolni a VP9-et, így ez a gép youtube alatt már csendes. -
zoltanz
nagyúr
válasz
jokeph #67040 üzenetére
Rendben a böngészők komplexebbek, több mindent kell támogatniuk, weblapok is szebbek, kidolgozottabbak, több a dinamikus elem is. De nem arányos a hardver szükséglethez képeset.
3D gyorsítás is akkor tehermentesei a CPU-t a böngészéskor, miután betöltötte a lap felső részét, és görgetsz lefelé, az új elemek betöltését segíti. -
envagyok
veterán
válasz
jokeph #66835 üzenetére
Én szerettem, igaz akkor vettem a core2duo 6600-át, (majd hamar lecseréltem quad q6600-ra) 2GB rammal, és 8800gtx-el.
A Vista támogatta először a dx10-et.
2 retró gépemen is vista fut, SLI-re 8800ultrákkal, és cf-re 4870x2 quad cf-el.
Win7 már DX11, azt az x58-as rendszerre dobtam fel. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
jokeph #66577 üzenetére
Igazad van, elvileg télleg létezik 3GHz-es
Persze az 533-as, sőt a 800-as FSB-s is elindul nagyon sok esetben 400-as FSB-t támogató lapban is, 400-as FSB-vel... Azt lehet feljebb pöckölni az FSB-t, de általában ezek a lapok kb 120-as (belső)FSB-nél ki is fulladnak, tehát a névleges órajelet OC-vel sem lehet nagyon megcsípni... -
-
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #66562 üzenetére
Valóban Gigabyte...
nekem elég volt, mindent alap órajelen használok, szóval inkább csak a Crossfire támogatása miatt volt érdekes.
Ha esetleg összejönne a 4790k, az mellé már tuti raknék egy második Sapphire RX480-at....mert miért ne.Csipem ezeket a többkártyás megoldásokat, még ha sajnos nem is támogatja annyi játék, mint szeretném.
Bár lehet, hogy a 4770 mellé is lesz, alp órajelen sem olyan vészesen nagy a bottleneck.
Egyébként a Z-s lapokban elvileg a 4770-est is tudnám húzni a nagytesóhoz közeli teljesítményre? Mert az órajeleken kívül nem látok köztük különbséget. -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #66559 üzenetére
A Z87 már negyedik gen, konkrétan erről van szó. 4770 lesz benne, de talán egy 4790k is összejöhet.
Csak azért írtam tágabban a 115x lapokra, mert nem biztos, hogy pont ilyen lapja volt itt valakinek, de valamelyik Sabertooth talán.
Kár volt tavaly eladnom azt Atx-es Asrock Z97 D3H-t, most nem kellett volt új lapot vadászni. -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #66556 üzenetére
A Z170/270-nél azért én még régebbiekben gondolkodom. Általában 6-8 évvel vagyok mindig lemaradva az aktuális legjobbtól, így most is csak egy Z87-es érkezik.
Sajnos ami érkezett a céges géppel, Z87-es Asrock lap, az csak mATX, így alig fér el a Dark Rock Pro 4 a VGA mellett, marad 2-3mm (az ATX-es lapok 25-30mm-éhez képest) és mutatósabb is sztem, ha egy alaplap kitölti a rendelkezésre álló helyet.
Egyébként meg tudjátok, nekem nem tuninghoz kell... a jelenlegi Z77+3570k is csak gyári órajelen fut.
Na ugye... mindjárt a pénzgyűjtős géped jutott eszembe.
-
arn
félisten
válasz
jokeph #66522 üzenetére
A thunderbird egy 2000es proci, 2001ben adtak el belole sokat. Osszel meg jott mar az athlon xp. 2003 osszel mar piacon volt az a64 is... harom ev akkoriban oriasi ido volt, meg jo hogy nem vette fel az ujabb 3ghzes procival a versenyt. 2000ben kontretan lemosta az intelt vele az amd, a butitott duron volt gyakran a p3 szintjen, az elso p4nel meg vadaszni kellett azokat a programokat ahol versenykepes volt a csucs athlonnal. Es mindezt sse nelkul - jobban skalazodott, mint a coppermine. A kesobbi athlonok az a64ig inkabb az arukkal hoditottak, de a thunderbird volt az aduasz a northwoodig.
sse nem volt benne, az athlon xpvel raktak bele.
-
gban
veterán
válasz
jokeph #66493 üzenetére
Nekem magas 775-ös rézmagos van az 1155 xeonon, meg a gyereknek is az i5-ön, csavarozva
Legtutibb megoldás.
Alul az ellendarab egy 775 alsó kereszt levágott 4 vége, pöckök ki, csavar a helyükre.
Igaz, már lehet egy ideje venni alsó keretet is 115x-re, de 775 kereszt volt bőven, meg kéznél is volt. -
-
Frawly
veterán
válasz
jokeph #66461 üzenetére
Kazán a Prescott, de a Northwood sem volt sokkal hűvösebb. Anno nekem csak egy 2,6 GHz-es FSB800-as Hyper Threadinges Northwoodom volt, alap órajelen is elég forró volt, kellett rá egy 7700CU-s Zalman rézrózsa, és még az is küzdött a lehűtésével, ha épp eltömődött porral, akkor ilyen 90+ fokos tartományban járt a proci. Ragozhatjuk, az összes Netburst-proci hulladék volt, technikai zsákutca.
Meg ugye a Netburstok teljesítményét nagyon lehúzza a mai procikhoz képest az 1-2 mag vagy 1-2 szál, meg hogy a memóriavezérlő nincs integrálva a prociba, meg alacsony az IPC és nem energiahatékony architektúra, plusz mai szemmel a cache is baromi kevés bennük, meg alacsony a buszsebesség.
Meg igazából a Netburstoknak nincs sok értelme retróügyileg, nem csak nagyon melegednek, de nincs más előnyük sem. Windows 9x-es retrózáshoz bőven elég erős egy P3-as is. WinXP-s retróhoz meg sokkal jobb a 775-ös C2D, C2Q vagy akár a Core i platform, utóbbi a 4. generációig támogatta az XP-t, esetleg az utóbbiaknak erőben és korban megfelelő AMD.
-
Sanchez638
addikt
válasz
jokeph #66493 üzenetére
Ugyan az van, csak a tekerőnél több a műanyag borítás. (Mivel szerelhetőség szempontjából ezek jobbak, így arany érnek az Intel gyári/stock hűtők. Főleg a rézmagos, teljes magas, amit a Pentium mellé csomagoltak. Azokkal még egy közepes OC-t is be lehet vállalni pl a C2D procikon..)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest