- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Ez durva, de én mindkét kivitelt láttam anno. Előbb zöldben láttam és amikor Árpi haveromnak volt THII Raidje, és sárga volt, akkor értetlenül álltam elsőre, de amikor meggyőződtem róla, hogy ez is TH7II-RAID, akkor elengedtem a dolgot azzal, hogy biztos van többféle kivitel (ahogy van is ezekszerint).
-
envagyok
veterán
Annyira unalmas ez a 98-01 közötti időszak, utána jöttek a sokkal jobb design-el megáldott lapok, dfi, abit, asus, msi, stb.
Mindegyik zöld, sárga, szinte csak a rászitázott felirat más.
Talán a dual procis Slot1/s370 kicsit érdekesebb, de ugye az nem AMD.
2001 végére szerencsére már van szép dual socket a, 2003-tól pedig beindulnak a designerek.
A 2002 végi asus p4t-533c it is jó lenne valami szebbre cserélni. -
-
-
-
512MB felett mindenképpen ajánlott feltenni a Loew patch- t, főleg hogy már ingyenes is lett. Lehet hogy a Te konfigodnál nem telik be a teljes 32bites címlista, de bármikor váratlanul is bekövetkezhet - hardver hozzáadása, ismeretlen prg futtatása, mittomén...
Az meg biztosan igaz, hogy csak a Loew féle patch hatásos, végigpróbáltam a többit, semmit nem érnek... -
arn
félisten
Az eredeti ymf nagyon hasonloan szol az eredeti opl2hoz, a creative licenszelt megoldasa mar analitikusabb hangu. Szvsz az sbpro2 es a legelso sb16 (ct17x0) a legjobb hangu fm, amiben benne lehetnek a korabeli implementaciok jellegzetessegei (lekerekitettebb, melyebb tonusu hang). Aki nem hallotta ezeket a kartyakat, es a mindenfele cqm, stb megoldasok alapjan vonja le a konkluziot, az lebecsuli, nagyon feelingesen tud szolni, jol hozza a korabeli hangulatot, akar az mt32.
ide rogzitettem par kartya midijet [link]
-
arn
félisten
Erdekes modon en olyan nagy eltereseket nem mertem az erositett es vonalszintu kimenetek kozott az isas kartyaknal, igaz arra lusta voltam, hogy ahol nincs tobb kimenet, ott kijumperoljam az erositot. Meg vhol a hangkartya hangjanak jellegeben is benne van a nem tul kifinomult erosito hangja.
-
KROK640
nagyúr
"Nem lehet, hogy ki vannak belole dobva a hangok?
"
Oh, igen, a 90-es évek végén illetve a 2000-es évek legeslegelején ez nálunk is divat volt. Lemezhely ugye a legnagyobb kincs, CD írás drága volt és körülményes, minél több játéknak fel kellett mennie. Akkoriban nagy divat volt, hogy megjelennek a játékok 100-150MB max 200, és a többit a CDjén felírják audio trackekkel. Na, ezek voltak, amika "tárolt változat" esetén garantáltan nem jöttek; de előfordult, hogy egyéb módon is kivettük a videókat/hangokat a játékból.
Főleg az olyan játékok mint a Mortal Kombat 4 és társai, ahol viszonylag sok AVI videó meg zene volt, voltak jól "tömöríthetőek", de még a végefelé olyan Mafia 1-em is készült amiben nem volt (az eleji) intro, illetve zene sem.A Driver meg a Midtown Madness, meg a Demolition Racer hivatalosan 1-1-1CD-s terjedelműek voltak, ehhez képest volt olyan, hogy mindhárom felfért egyetlen CD-re még egyéb más játékokkal együtt
És ha pedig maradt hely, akkor felkerült az ötödik CD-re is a streetrod, vagy a Blood (szintén agyon "optimalizált" változata) de szabad hely nem maradhatott a CD-n.
Ekkoriban kezdődött a filmek "optimalizálása" is, 2CD-s filmekből (csak ami nagyon kellett) 1CD-set csináltam és nekem úgy lett megtartva. Persze az akkori gépemnek ez egy éjszakás meló volt...Akkoriban ez nem is volt csoda, hiszen 2-3GB-os össz HDD kapacitás mellett folyamatosan súlyos helyproblémákkal küzdöttem, (pláne, hogy fater munkás cuccai több száz MB-ot elfoglaltak még pluszban), emellett a megváltó CD íratás nem volt egy egyszerű menet :
Miután összeállt a CD (amiből érdemes volt egyszerre kettőt összerakni, nem is egyet), akkor ki kellett szerelni a HDD-t a gépből. Elkellett vinni Gyulabához, innen párszáz méterre a "pécébe" (olyasmi hely ahová be lehetett ülni és játszani egymás ellen elavult gépeken, pénzért. Amolyan netcafé, csak sokáig nem volt netje). Lepengetni CD-nként 1200ft-ot* (előre!). Aztán ő hazavitte, ha szerencsém volt, elkészült másnapra a dolog, ha nem akkor előfordult, hogy csak 2 nap múlva hozta, és hát addig otthon nem volt gép, mert egyetlen HDD volt. És egyetlen PC ... Szóval hamar megfogalmazódott bennem, hogy kéne egy másik winyó is.
2001 júniusára aztán lett 2db 20GB-os HDD-m, ami talán már nem is járt Gyulabánál, mert előbb kölcsön jutottam rendszeresen CD íróhoz, aztán meg év végefelé valahogy lett is.* Ami ha nem volt meg, vagy még nem állt készen a CD akkor azt eredményezte, hogy akár hetekig is lehetett 1300-1400MBot kerülgetni a gépen. Később egyébként divatba jöttek a 700MBos CD-k, és az írás ára is mérséklődött 1000ft-ra, majd 800-ra.
-
Hát ez sem nyert. Legjobb esetben egy végtelenített zakatolás (nem tudok jobb kifejezést rá) jön ki a hangszórókból, vagy semmi.
Pedig már kipróbáltam a hangkártyának mindenféle IRQ beállítást.lol, és kiléptem Windowsba, otthagytam a laptopot, két perc múlva hallok egy szkríííííícccshhhrrrr hangot, aztán elhallgat megint.
Olyan, mintha benne maradt volt a hangpufferben valami, és most távozott volna.
Lelke van ennek a laptopnak, én mondom. -
-
-
-
A DOS-ost.
Na de várj, lehet, hogy igazad lesz, és nincs ezzel baj.
Pl elvileg SB16-on így szól a Duke3D zenéje, elég kávédarálós alapból is, és ehhez nagyon hasonlóan szól a Thinkpaden is.
Csak annyira hozzászoktam a sourceportok nem is tudom milyen emulált midi hangjához, hogy ez volt a furcsa.
A mindenféle állat Pinball játékok, amiknek mindig szerettem a zenéit, szépen szólnak.Viszont az Aladdin alatt tényleg nem ad hangot, sem az ES1688, sem a CS4236B.
Nem vágom, mi az oka, a megfelelő beállításokat adtam be neki, amikkel minden más játék is működik (220, 5, 1) de néma Win és DOS alatt is.
Se zene, se effektek. -
Driverből akkor elvileg tök ugyanazt használja a laptop és a desktop verzió? Lehet, ott van a kutya elásva.
Most pöcögtettem egy kicsit, és sikerült javítanom a borzalmas háttérzaján azzal, hogy windowsban lehúztam a hangerő csúszkákat egynegyedig, így már élvezhető, de a midijétől hülyét kapok, tök rossz helyen vannak a hangszerek vagy nem tudom, de nem úgy szólnak, ahogy az kellemes a fülnek.
A 380ED-ben lévő CS4236B szebben zenél ennél, ami érdekes. -
Ugyanerre a chipre épülő hangmodul van a Thinkpad 760XL-emben.
Mit mondjak, nem vagyok elájulva a hangminőségétől (SB emulációja is elég meh, igaz, legalább van, így a legtöbb DOS játékban működik, kivéve pl az Aladdint).
A PC változat milyen? -
arn
félisten
Az s3 utolso highend kartyaja
amiert hasznalom az a piszok jo kimenet, szvsz 2000ig nincs jobb analog kimenetu kartyam (matroxokat is beleertve), amugy joval lassabb dos alatt, mint pl az ark.
500 dollar korul volt a 4 megas ara, kb annyi, mint matrox millenniume. Az is ekkor jelent meg, es mar 95ben vbe2 volt benne, az s3ban csak 1.2.
-
-
arn
félisten
en nagyon boldog voltam akkoriban a "majdnem pentium" dx4emmel. elso generacios 6x86ot mar 96ban vettem, akkor meg jo otletnek tunt, es nem is volt olcsobb, mint a penya
a lap megeszi a p133at is, ami mar a piacon volt juliusban, de socket5nel akartam maradni, es a p120 volt "hivatalosan" az utolso socket 5.
-
KROK640
nagyúr
Nekem abban a VIA-s lapban (a chipsetre sajna nem emlékszem) először 128+64MB (192MB) RAM volt, aztán amikor egy elírásból falkadóan (ezt már meséltem itt a topicba) rendkívül olcsón jutottam 3db 256-os moduléhoz, akkor egy darabig 768MB RAM volt benne. Semmi, de semmi értelme nem volt akkoriban, egy olyan géphez ... Persze ment a menőzés a RAM Driveal, de hamar beláttam, hogy sokkal többre megyek vele, ha 2×256-ot eladok gyorsan jó pénzért. Végül 256+128MB RAMmal szolgált tovább a gép, és egy 64-es modul meg ment tartaléknak.
Fura is volt, h ogy utána az 1700-as Celeronban "csak" 256MB DDR RAM volt. (a végén abban is 640 volt, mikor jüött az Athlon XP, akokr "csak" 512 volt benne kezdetben a végén meg 2GB... A Phenom 9500 ami után jött meg egész életében 2GBval volt, bár sokáig tervezgettem 8GBra bővíteni, miután már eléggé elterjedt lett akkoriban h fűnek fának is 4GB RAMja volt). (és milyen érdekes, most mielőtt az 4th I3-at lecseréltem a végefelé volt, hogy 24GB RAM volt benne, most aa 10th gen I5 meg 16GBval indul)Continuity sticket sosem szabad kidobni
Bármelyik RAM megáll, rögtön kelleni fog ha használni akarod a gépet. Az RD RAMnak két nagy átka volt, az egyik az ára, a másik ez a csak párban megy dolog.
Mondjuk volt aki úgy hozott nekem anno RAMot, hogy a continuity stickről akarta bemesélni, hogy az bizony RAM és azt kell majd a DDR1-es gépébe tegyem. Még neki állt feljebb mikor elhajtottam. (persze kifejtve, hogy miért nem jó ez, de nem akarta elhinni) -
jokeph
nagyúr
Sajna a 8/9 series GF-hez nincs hivatalos support... nem hivatalosat meg nem találtam.
Eredendően erre a gépre a cél OS az a 2000/XP/2003 server, ezért is van benne a 9600GT.A ME-t csak kíváncsiságból kezdtem el, hogy felmegy-e.
A 98SE-et tartalmazó HDD összecsuklott a VIA-s konfigon, pedig azon telepítettem, viszont az NF3-as lapon meg csont nélkül indul... ?!?
- elvben van nforce driver is, de nem ment fel. az nf4-re sem, vagy nem jót választottam, nem tudom, még molyolok velük kicsit azért.
Elképesztően gyorsan bootolnak pedig.NF4-re ez lehet a megoldás talán VGA fronton: előástam a hibázó X800GTO-t, ehhez van W98/ME driver, driver telepítés előtt, ha feláll vele a ME, megpróbálom visszacsípni a ram clk-t, ez sokszor bevált már, bár itt lehet kevés lesz, mert már BIOS szinten sem tökéletes a képe, sajnos.
9600GT-nél a shader clk-ból kellett lecsípnem 100 MHZ-et, így hibátlan 3D terhelés alatt, 7500-as radeonnál meg a ram clk-ból 50 mhz-et - ezeket fel is írtam gyorsan a kártyákon lévő matricákra, ne hogy feledésbe merüljön.
Van még egy 7900GS, ami teszteletlen, remélem műkszik, mert ehhez is van W98/ME driver. -
jokeph
nagyúr
A kérdéses NF4-es lapban a következő a leosztás:
2*512 MB és 2*256 MB DDR400 (266 cl2-ön mene, nem hangolgattam semmit, alapból így állt be).
A BIOS az egy Phoenix Award Workstation.
AGPnincs, pci-e van csak, a VGA pedig 9600GT 512 MB.Ha hazaérek, megnézem pontosan mi a verziója, érzésem szerint lehetséges hogy spéci modbios van rajta.
A WIN ME nekem hibátlan volt anno PII slot1 500-as Pentium II procival, BX440-es Acorp 6BX81 lapban, S3 SAVAGE4 8 MB, majd GF2 MX 400 és GF2 GTS-el is - ezen a konfigon valamiért a W98SE nem volt hibátlan.
(lehet, hogy én nem értettem hozzá, benne van a pakliban).
-
Sajna nem vagyok pesti, de azért köszönöm az ajánlatot!
Keresgéltem közben, és úgy néz ki, lesz először egy 900-asom (pont ami volt
), meg még majd keresgélek. Van itthon egy halom Athlon XP-m egyébként, csak most konkrétan Athlon Thunderbird-eket szeretnék beszerezni.
Remélem, össze fog jönni az a 900-as legalább...
-
Olyasmira gondoltam hogy pl GeForce RTX 3060 lenne 128,192bit és GDDR5/X/6 vegyesen. 6/8/12Gb verziók vagy pl GeForce RTX 3070 192bit/256bit 6gb/8/12gb verzió más más ramokkal stb.
Én speciel szeretem ha el van aprózva és van miből válogatni.
Meg persze engine fejlesztők is lehetnének takarékosabbak a vrammal, ahogy tudom az egyik nagy probléma a vram kezelése. (Vegánál volt valami új féle management erre teszt jelleggel de nem emlékszem a nevére) Már valamivel olcsóbbak lennének a kártyák kevesebb vram-al.
Számomra érthetetlen hogy még most is miért kell képekből készült textúrákkal tapétázni amikor ott van már szó szerint a gpu-kon sokezerszám magok, meg procik is dinnye magszámmal rendelkeznek és neki lehetne állni futásidőben texturákat generálni változó részletességel. Gyakorlatilag fps szám függvégényen menet közben változtatva. Nem lenne olyan hogy akad a játék csak csúnyább lesz gyengébb kártyán.
Ugyanígy pálya (elder scrolls első részei ilyenek) de legalább vegetáció generálása, ha már ennyi magunk van a gépekben. Mennyivel jobb lenne egy játék ahol a sokadik végigjátszás is máshogy nézne ki. (régebben volt azért jópár ilyen játék)
Szóval elböfögtem a szokásos rossz irányba tart a játékipar (azaz inkább az engine fejlesztés) mondókámat, mint minden évben.
Persze lehetne jönni a star citizennel de az majd jó ha 10 éve mire kész lesz. (néha elindítom és járkálok fel alá a Reclameremen hátha szembe találom magam egy aliennel vagy legalább nem esek át minden második ajtón vagy liften. -
Illetve talán mára már a GPU gyártó szab minimum követelményt. Vagy talán a gpu imc-k lettek érzékenyebbek és válogatósabbak.
Jó lenne akár ma is GDDR5/6/X vegyesen, de a sávszéllel is lehetne játszani minimálisan, nem akkora mértékben mint régen. De akár a selejtes IMC-s GPU-kat is el lehetne adni csökkentett sávszéllel kevesebb rammal. Enyhítene valamit a hiányon. Most alig van választék és az is brutál drága. -
KROK640
nagyúr
Nekem V3400TNT-m volt szemüveges, de nekem sosem jött be az a 3D szemüveg.
Szintén volt 21"-os EIZO-m, de sajnos egy villámcsapás után megnyekkent, 2005 augusztusában. Egy 15"-os LG Studioworks lett az utódja (nagyon nem volt pénzem akkoriban), aminek bár gyönyörű képe volt és szerettem, de méretileg elképesztő visszalépés volt. (előnye viszont az volt, hogy a max felbontása is sokkal kisseb volt mint amin az Eizon mentem, így hirtelen a VGA-m meg a CPU-m is sokkal erősebbnek érződött). -
jokeph
nagyúr
THX a helpet, de mivel ez egy nagyon gyenge 7000-es, megy talonba egyelőre.
A HIS 7500-as több mint meggyőző volt teszteken, még az 50 MHZ-el visszacsípett VRAM-al is.Van még pár Radeon, amit még újra kell teszteljek:
2 db 9250-es, 1 db 9550-es, 1 db X1650 és 1 db X1950PRO. ha ez mind működne, főleg az utolsó 3...#78089Czo: a fekvőért és az oldalablakosért kár mondjuk... nehéz normál magas fekvő házat találni, ami nem egy pusztulat kívül/belül.
-
quailstorm
félisten
-
-
-
jokeph
nagyúr
Egészen pontosan ilyen:
Club 3D ATI Radeon 7000 32 MB DDR DVI Tv-Out - kép alapján ez jött ki.A gép érzékeli a VGA-t, (POST OK - rövid fütty) elindul, feláll a rendszer, csak képet nem ad a VGA egyik kimenetén sem.
UPDATE: a Radeon 7500 az egész pontosan ez: HIS ATI Radeon 7500 DDR 64 MB 128 bit.
Az Inno 3D GeForce 4 MX 440SE DDR 64 MB 64 bit VGA-t csúnyán el is porolta mindenhol. -
Így első blikkre nem olyan a kialakítás, hogy be tudnék ültetni egy DE-15-öt, szóval egyelőre csak valami barbárabb megoldás jöhet szóba; de ráérek ezen gondolkodni, nem sietős.
gban: Sok régi karin van ilyen hosszú, de jelentősen -akár csak 5 centivel- hosszabbat nem láttam még soha.
-
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Igen, az EP45 az a kicsit újabb változata ennek, viszont valamiért tuningban egy kicsit gyengébb is volt tapasztalatom szerint mint a 35-ös, ezért is maradtam annál inkább
Ebbe majd DDR3 fog kerülni, mivel DDR2-ből 1kb sincs itthon.
Xeonod nyilván nagyon durva, ebben egy E6700 van, szerintem azzal sem lesz gond.Nagyon szép ez a lap, simán eltudom nézegetni
-
Ezt nem tudtam
, illetve csak kettő VGA támogatásról, azt ki is próbáltam.
(#77913) jokeph : Királyság ! Az első képen az AeroCool, az speckó tesztpad ?, nagyot üt
. 9600GT beszerzésen én is gondolkodtam, talán az nem hullik olyan mértékben mint a 8800xxx
szerk : le is írtad, ház : open-air Aerocool Strike-X "házban"
-
Kontrasztaránya is elég zsír.
Amúgy a TN sem törvényszerűen szar.
Az LG-P abban az érában nagyon adta, a W500-amban lévő paneljük (azt hiszem ez) is kitűnő volt a szép természetes színeivel és állat betekintési szögeivel, az ugyanolyan felbontású Samsung elbújhatott mellette a döglött színvilágával.
A legjobb laptop TN, amit huzamosabb ideig használtam, a W520 wide gamut panelja, ez odabasz, egyszer nézz meg egyet.
Persze ha laptop, azért IPS-en gamingelek, a TN mégsem járja.
-
-
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
Ja, én is azt kérném (nekem most nincs lehetőségem), hogy mondjuk egy GeForce 7xxx szériás kártyával és annak az utolsó driverével próbálja ki. [link] [link]
Mivel Win8 driver, ezért remélem már WDDM1.2, de legalább 1.1. Annak nem kéne gondnak lennie, most is egy Intel HD2000-ről írok Win10 21H1-ről, ami WDDM1.2-es driver.
PCI módban nVidia megy, Radeon sehogy.
-
jokeph
nagyúr
Akkor ezért nincs benne W98SE alatt.... kár érte.
Bónusznak jó lett volna, ha megyen, de nem tragédia.Másmód: Ha találnék egy működőképes hálókártyát (csak PCI, ISA slot nincs), és összekötném kábellel a másik géppel, meg lehetne e osztani a nagy gépről LAN karin keresztül a netjét ?
DarthSun#77638: kiástam még egy dobozt, és kellemesen meglepődtem.
11 db VGA volt benne.
PCI-E: Galaxy 7900GS 256 MB - tropa törött ventis Zalman hűtéssel és egy Sapphire Radeon HD3870 512 MB - ezeket majd a többi pci-e VGA-val tesztelem egyben.AGP: GF2MX400 2 db - ebből az Inno3D Tornado jó, nevenincs GF2 szerű VGA 3 db - ezekből 2 jó, egy Radeon 9250 - ez sajna nem jó és a főfogás, 1 db Galaxy 7600GT 256MB - tropa hűtéssel - törött ventilátor Zalman hűtés és egy makk egészséges Inno3D 7600GS 256 MB.
-
-
jokeph
nagyúr
Gyártó oldala szerint ismer WPA/WPA2-őt is, de nálam csak a WEP jelenik meg, amihez valami 10 digites kulcsot kéne benyomni, ez gondolom az eszközé lehet, mert titkosítás nélkül meg nem megy a böngészés.
Kiszedem a karit, remélem rajta van. -
KROK640
nagyúr
Szóval akkor, ha jól értem képernyő megjelenítésben, és "lerendelerelt" tartalomban (tehát akkoriban leginkább film) jobb volt sokkal mint akár a csúcs 4800Ti is ...
Én végig azt hittem, hogy ezek az MX440 és 460 (talán mintha létezett volna 480 is... vagy nem?) csak órajelben tértek el az MX400-aktól, illetve, hogy a 420-ason SD RAM volt DDR helyett.
Olyan jó lenne valahol GeF2MX400 és GeF4MX-ekről olvasni tüzetesebben (akár itt ha van kedved írni), de linknek is örülök, vagy akár PC Guru lapszám megnevezésnek is örülök, és megkeresem. Ez úgy mindenkire vonatkozik. (Sajna a kezdeti google kereséseim nemigazán adtak értékelhető találatokat). -
Az enyém asszem a WPA2- őt még tudja venni. DlinkWireless-G USB DWL-G122 , 2db is van(1 tartalék). Itt pld P-II- es géppel W98 alatt aktív kapcsolat a főrouterrel.
-
-
Pont azokat értem alatta, amiket írsz is.
Ezzel-azzal egybeépített ez meg amaz. Utálom.
Minden, általam gyakran használt funkciónak szeretem, ha saját billentyűje van. Ha egy gyakran használt funkcióhoz kombóznom kell, az a használhatóságot úgy üti agyon, mint rezes gipsyt a trafóház tartalma.Van egy X1 Carbonom, a hangerőállításhoz is fn-kombó! A Printscreent letették a jobb Ctrl mellé. Wtf?
Én gyakran triggerelődöm azon, hogy a perifériák jobbak voltak 25-30 évvel ezelőtt, mint manapság (az IBM is akkoriban jött elő az általam kedvelt layouttal az első Thinkpadeken).
Illetve nem mindegy, hová teszik a Page Up-Dn gombokat, ha már nagyon rakosgatni akarják. Ha jobb fent van, ahogy én kedvelem, kényelmes, mert ha már mozdítanom kell a kezemen, az egy egyszerű és nem terhelő jobb-fel mozdulat, a csuklóm egyáltalán nem mozdul, mert könyökből induló sugárral érem el a kezemmel azt a blokkot, ahol 5 vagy 6 hasznos gomb van.
Na most ha ez lemegy a kurzorhoz, a kéz jobbra mozdul horizontális tengelyen, mellé csuklóból lefelé is kell mozduljon, s mivel ez elég bosszantó hosszabb távon, a legtöbb ember (én is) inkább elmozdítja azt a kezet könyököstől! Ez nem engedhető meg ergonómiai szempontból egy munkára is használt billzetnél. -
Akkor jól van, azt hittem te is azért tartod, mert olyan cép', aztán szenvedsz vele, mikor használni kell.
Szerintem is ON, főleg amit most fogok mutatni
Számomra a sík billentyűfelszín, a fontos, de elhagyott gombok mind nagyon fájtak az Apple motyón.
Trackpoint billzeteket használok tizenéve már, az első Thinkpadem fertőzött meg. Legtovább egy IBM SK8835-öst (fent), ő elpusztult sajnos (de azért őrizgetem a tetemét), most egy Tex Shinobit (lent).A Shinobira én ragasztottam IBM-et, hisz a hagyatékot ezzel a kiosztással már csak ez hordozza, azóta kapott egy eredeti laptopra való Thinkpad logót is:
Egyszerűen imádom őket.
Akkora könnyebbség, hogy egerezéshez nem kell gépelési pozícióból elmozdítani a kezem, van egymás mellett Home-End, Pgup-Pgdown, csakúgy, mint rendes desktopon, a középső Trackpoint gomb lehetfinoman görget, fn-kombós médiavezérlés, hangerő, stb, n-key rollover, mindezt Bluetoothon is, ha magam állíthatnám össze a kiosztást, akkor is csak minimálisan nyúlnék hozzá (pl a nagy delete gombot ismét kicsivé tenném és visszamehetne fölé az Insert).
Szóval ez az én ergonómia-értelmezésem, de tudom hogy furcsa vagyok. -
Egyszer egy kicsit dolgoznom kellett ilyesmivel (azon volt numpad is), életem legrosszabb számítógépes ergonómiai élménye volt.
Tartom, hogy a 90-es évek végétől az Apple gyakorlatilag azért tervez perifériákat, hogy jól mutassanak promóképeken, a használati érték nincs túlzottan szem előtt.
-
-
-
-
Ez érdekes mert DOS alatt lefutott a partícionálás és format is, igaz az utóbbi elég sokáig tartott. De már DOS alatt is látta/látja a 250GB- ot, valszeg hardveresen az alaplapi vezérlő, meg már a BIOS is jól detektálta. Utána felment a 98, HDD- ről telepítve természetesen, majd a megszokott sorrend, DirectX, driverek...stb, ahogy az ajánlott telepítési leírásomban is szerepel. Semmi anomáliát nem tapasztaltam. Annyi hogy amíg nem kapja meg a chipset drivert, nincs UDMA.
Ha a BIOS és a chipset alkalmas rá, akkor műkszik. 160GB- ost is használtam már 98 alatt, ha a lapnak nincs BIOS korlátja 32/128 stb határokon, akkor nincs gond sztem. A 32GB- os határoló jumper is a korábbi lapokhoz van a vinyókon.
Adalék - a 775- ös gépek amúgy mindenféle USB driver nélkül, a pendriveket is látják DOS alatt is (FAT32- vel, az NTFS- t már nem), a magasabb verziójú USB modul miatt. -
ityam
őstag
Látni sérülést nem látok(ami persze nem mérvadó). Csak holnap fogom már nyomkodni a retro gépet. Sajnos a VGA driver telepítése óta a GPUZ elindítására újraindul a gép.Amíg a Microsoftos driver volt fent addig elindult, de nem emléxem mennyi memóriát írt MBra. Az viszont biztos hogy azon akadt meg a szemem hogy 64 bit és DDR(szóval gpuZsem tudom mennyire megbízható adatokat szolgáltat ilyen régi régi karinál).
Gigabíte oldalán lévő manual szerint is 128 bites a memóriavérlő.meg netes adatok alapján is az.Szóval nem amiatt lassú hacsaknem tényleg valamisérülés miatt csak 64 biten megy. Holnap fogom újra a retro gépet nyüsztetni, de szerintem mind a 32MB ramot látta talán.
Az mondjuk érdekes hogy a 3dmark 2000ben a 64MB texure rendering speednél zuhant nagyot a sebesség, szóval szerintem még 32MB megy.
Az M64 em az viszont csak 16MBos és mégsincs ekkora szakadás a texture render speednél. -
-
-
-
-
-
Erdekel itt valakit ilyen board, mert akkor rendelek tobbet?
Ez a mondat, mely nem engedélyezett sajnos. Hasonló projectje volt Frescho- nak is(XT IDE), ott rá lett kérdezve modira, nem engedélyezték a folytatását. Költség jelenik meg benne, postakölség is a továbbküldésnél(ennek a megbeszélése is csak privátban szabad. Az ilyen összefogós rendelés jó lenne amúgy, de privátban szabad továbbvinni. Ha újabb kapcsolódó hsz érkezik, akkor törölnöm kell a kezdőtől.
Ami ok : leírtad mi kell hozzá, hogyan/honnan lehet rendelni, szereltetni, ezek ismeret átadások, tehát bármiféle információ, tanács a továbbiakban is adható.
A közös rendeléses összefogás nem engedélyezett itt, csak ott, amit már többször felsoroltam : privát/aláírás/HA/localtopic. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Formula-1 humoros
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- Medence topik
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest