-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sidi
aktív tag
Köszi, konkrétan elsődleges kellene legyen, mert ez a BIOS csak azt ismeri,
olyan gépbe kell ahol csak 1 ISA van és csak így lenne tehető bele hangkártya.Nem minden esetben teljes értékű vezérlő, van amelyik annyira le van pusztítva,
hogy az IO szinte egyirányú és nem megy HDD rajta, csak optika.
Ezen a Vibra16S kártyán még IRQ is választható az IDE-hez.
Láttam egy ESS1688 kártyát ami még elsődlegesre is állítható volt: [link] [link]
De csak láttam, már későn... -
-
-
arn
félisten
-
SB Pro 2- őt bármikor vehetsz Ebayról, nem hinném hogy a Te jövedelmeddel probléma lenne, azt még én is meg tudnám venni, de nem fontos, mert madness gépben pont ugyanazt tudják a PCI vagy alaplapi kártyák, akár hamis lapkerettel, akár SBEmu/VSBHDA- val, van hullámtábla, Roland, MT32, ennél több meg nem is kell.
-
-
-
Valóban megy rá valamennyi késleltetés de órajelet nem befolyásol.
Azaz unbufferednél beraksz 2+rankot már egy csatornára akkor már visszaveheti az órajeleit (vagyis nem lesz stabil a nagyobb órajelen). Reg buffernél meg lehet rakni 4+rankot is a plusz késleltetésért cserébe. Szerintem vállalható az extra buffer azért cserébe hogy pakolhatom szabadon amennyi fizikailag belefér (ésszerű határok között persze)Mai ryzeneknél is gáz a 4db ram, ami azért vicces hogy problémát okoz azaz 2db ram csatornánként. Haswellnél meg 3db ram csatornánként sem okozott lassulást.
Valóban totál ki vannak élezve a maiak.Nálam i7 7980xe megy egy igen takarékos 2db ram per csatorna de csak 1 rank per modul azaz dual rank per csatorna módban 4000mhz-en ecc reg ramokkal. Annyit ronda dolog van benne hogy x4 bankkal azaz 2x annyi van a chipből mint optimális. 8db 1rx4 ram konkértan.
Ideális amúgy 1Rx8 lenne kettő darab csatornánként vagy egy 2rx8, ez terheli a legkevésbé az IMC-t.
x299 platform 1Tb-ot is kezel skylake i9-essel de ez a totál full amit tud (bár késleltetés egekben és azért veszít rendesen sávszélt is). [link]
Bár nem néztem utána de állítólag van előnye az x4 ramoknak, azaz a quad rank 4rx4-esének is szerveroldalon valami olyasmi asszem hogy menet közben le tudja kapcsolni a felét ha az ecc hibákat generál. Persze valós helyzet igen csak ritka, én magam egyszer láttam ecc hibajavítást egy haswell rendszeren mégpedig akkor amikor 1066-os modulokat húztam fel 2133-ra, működött de lassabb volt. Nyilván egy bazi nagy szerverparkban szökőévente egyszer előfordulhat ecc javítás élesben is.A gond legtöbbször azzal szokott lenni hogy asztali lapok és némely workstation nem szereti az x4 bank ramokat.
Aztán a teljesen rossz irány pedig az x16 ramok (tipikusan notiknál) amik már lassabbak is.
Modern rendszerekbe nem ástam be magam de biztos vagyok benne hogy ott is megy a rank bank trükközés. -
-
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
A kormány elég régi [link] gondolom dx-es
A burnout paradise játék eredetije 2008-as, a remastered 2018-as, nem látok kormány támogatást, érdekes a program a beállításoknál látja a logitech momo-t
Igazából akkor olyan progi lenne jó, ami a logitech momo kormány jeleiből xbox 360 gamepad jeleket generál élőben. -
-
A 0 DMA zárlatot okozott a procimban. Emléxem egy usernél ilyen lepusztított Vibrára, hát nem tudtam belőni, hogy minden szóljon rendesen.
a "PnP OS Installed" gőzöm nincs hova volt állítva, később próbálgattam sztem, de semmi hatása nem volt(egyébre sem).
Utána kezdtem írni a rezidens hangerőt, dualra, mert a gépemben egy SB16 és Awe32 volt, aztán az init is bekerült bár az jó sok szenvedés volt. Az említett 2 felosztásra default, DMA1 a minimum. Ez már direktben húzza be, a 90- es évek tapasztalatai szerint, szól a Vibra is HDMA- val, left Alt-Shift, right Alt-Shift forróbillekkel, 220-240 bázisra, ha valamelyik nincs jelen, kilép a rutinból SetIntVec regiszterekkel, tehát nem fagy, csak hatástalan.
Bár mire kész lett teljesen, már senki nem hívott ilyen roncs hangkártyát telepíteni
Unisoundot nem ismerem.
A Vibra fergeteges nullájával pld a Duke sem szól, kell neki legalább egy HDMA is. -
-
-
arn
félisten
Igy kulonosen erdekes, hogy a dekodolast gyorsitjak, de a videot mar nem. Bar fogalmam nincs az mpeg2 dekoder mit csinal ebben az esetben a dekodolason kivul. A korai video gyorsitas kb annyit jelentett, hogy a yuv data streamet rgbbe konvertaltak, az et6000 mar tudott interpolalni is.
-
Igen, persze a sima VideoCD- hez. Az említett filmet korán ki is adták ilyen formátumban.
MPeg2 nálam még Thunderbirden sem volt az igazi, későbbi formátumokhoz az A64X2 hozta el az igazi film élményt, persze akkoriban, ma már a félretró X99- en is bámulatos a BD50 video. -
Win98SE a TrioV2- vel+akkori codecpakk, sima videólejátszás 640x480- ban, de természetesen Pentium kategóriájú proci kellett hozzá, elég volt a K5/100, amit persze az egész kollektíva beszerzett nagykerből, a főnök jutalma mindössze az ÁFA visszatérítés volt.
AMD 5x86 proci tuninggal is le lett próbálva, de az kevés volt hozzá, a P1 architektura hozta csak a sima videokockákat.
Pedig előtte hirdették hogy az 5x86 veri a P60- at is, de a valóságban messze volt tőle. -
-
leweegee
aktív tag
És Bile Demon, köszi a választ, bár kicsit csalódott vagyok, huszonx éve hatalmas dolgokat képzeltem emögé a felirat mögé, most meg előkerült pár ilyen karim és újra felszakadtak a sebek.
De mentségemre szóljon, hogy a 16V feliratot az autókon én egész sokáig 16 voltnak hittem, és nem értettem miért kell 4 voltot emelni az akkufeszen.Minden esetre köszönöm, hogy visszarángattatok a valóságba.
-
Hatalmas map Duke3D léptékkel.
Benne van a space szekció, valami középkori, vízi, próbáltak betenni amit csak lehetett. -
Hát igen.
Van egyébként egy PCMCIA IDE interface cardom szintén IBM, szinte tuti hogy ugyanaz az adat megy azon is, de annak a vége sajnos még az eggyel régebbi, vastagabb fajta, nem dugható rá erre a meghajtóra.
Na elő is kerestem az enyémet is, eddig fel se tűnt hogy az akkupakkot kivéve mehet elemről is, megyek is le elemet venni -
-
-
-
-
Na igen egy ilyen interfésszel megáldott CD meghajtót én is nagyon szeretnék.
Illetve nem pontos, mert van már IBM brandelt külső CD meghajtóm, (ami amúgy saját akkus és discmanként is működne, ha élne az akkuja), de nincs meg hozzá sajnos a kábel és a PCMCIA interfész kártya.
Láttam egyet egy Fb csopiban liciten, rá is mentem, de a licithosszabbítás szabályait benéztem, így más vitte el, azóta se találok sehol -
Nekem is felhalmozódott egy stock ezekből még a Thinkpad gyűjtős időből.
Pár jó cuccot megtartottam, pl az IBM Brancelt USB 2.0 bővítőt, pár tunert, CF adaptert (ez nagyon hasznos mert a DOS pécémben CF van, kártyahelyről kihúzhatóan), és ugye ott vannak a jó kis Audigy 2ZS-eim. -
Pikari
veterán
még nincs meg a gép, amiben használni akarom, és perpill nincs olyan gépem, amin lenne pcimca slot, de ha eljön az idő, majd nyomok rá egy lspcit, és kiderül.
mivel ez egy p4 laptoppal jött anno, annyira nem lehet régi. feltételezésem szerint 2000 utáni gyártmány. így viszont a dos támogatásának esélye csökken, pedig dos környezetben akarnám használni egy 1 gigás sdvel (úgy emlékszem, az volt a max, ami még ment benne).
-
Pikari
veterán
a trust driverei eltűntek az internetről, szerencsére megtaláltam őket egy régebbi laptopom driverei közé csomagolva. még dos driver is van.
a kártyaolvasóhoz viszont abszolút semmi drivert nem találtam, csak egy leírást, ami szerint 2000 és xp alatt nem kell hozzá driver.
-
Pikari
veterán
Az egyik pentium2-es thinkpadban volt, a másik egy P4-es compaqban. De mindkét kártya ment mindkettőben, ha jól emlékszem. Mivel nincs most kéznél, ezért nem tudom, hogy vannak e rajtuk rücskök.
Az egyik ez (ez volt a pentium2ben): [link]
"PCMCIA 2.1 type 2 card slot"A másik a felirat azt mondja, hogy "PCMCIA" 5 in 1 card reader, viszont az meg a P4 mellett volt.
-
-
sidi
aktív tag
27C64 EEprom volt benne és 28C64 -et tettem a helyére, az elvileg rendben,
az image XT IDE-vel lett megírva, abban működik is.
Igen, 3Com 3C509-nél olvastam, hogy el van elbonyolítva, lehet pont ezeknél is.
Köszi, majd jelentkezem miután ki is tudtam próbálni ezt a LAN config programot.DarthSun: Jaja, én is csak most kezdek belőle érteni valamit.
-
sidi
aktív tag
Volt a kártyában LAN Boot EEprom, ami indul, kivettem és ennek a helyére tettem XT IDE EEpromot és nem megy, nem értem miért, nem mindegy mi van rajta?
Megnézem a LAN konfig programot, sose próbáltam, nem tudom miket lehet benne állítani, csak nem volt alkalmam még szétszedni és bekacsolni azóta a 386-os gépet....
-
Nem és nincs most rá időm, hogy sokat kísérletezzek vele. DOS alatt frankó, erre a gépre csak poénból akartam Win95-öt. De már elmúlt az ingerencia. Most a C64 invázióval kell valamit kezdenem, mert rám lett szólva.
DarthSun: A használata egyszerű. Bedugod és megy. Felismeri a nagy méretű CF-et, nem kell állítgatni semmit. Hja 20MHz-en könnyű.
(Troll on, áhh lelőtték a poént a többiek) de azt elárulhtnád hogyan lapozod be a 4GB RAM-otSzóval nekem idegesítően lassú, így lefeleztem, a 4GB-os CF-en pont elfér a 4x 1G partíció. Amikorról ez a gép származik 80MB-nak is örültünk.sidi: Semmi extra, kivettem a kupac tetejéről valami N2000-félét, átraktam jumper módba, beállítottam a ROM-nak megfelelően és megy.
-
-
Realtek gyári pakkja még a gigabites kártyához szedtem le.
Na most viszont 8169sc-vel dög lassan indul a rendszer.
Továbbra sem kapok rendes ipt ipconfignál. Kapcsolat van. Mikrotiktól kapot ipt de az nem pingelhető. Win98 meg csak a 169...ipt adja Megnézem másik driverrel.
Realtekkel soha nem volt gondom, bár 2000/xp től felfele.Közben GTA3 voodoo4-en. 1024 sok neki.
pedig emlékszem hogy v3-assal vittem egy darabig bár nem maxon.
-
Acer brand kártya. Driver valami pakkban volt asszem bár ezer éves ez a win98. Nincs semmi különleges a hálózatban. 10.0.0.x a cím maszk 255.255.255.0, 100-199 osztja.
Kicserélem másikra, azon nem múlik.Most amúgy találtam ata-sata adapert, molex meg van a nagygépbe jópár. Egyszerűbb átraknom a vincsit.
-
-
-
-
Mármint a 3DM99?, az nagy királyság amúgy. Talán már szó is volt róla, úgy emléxem...
Leragadtam az x86/64 vonalon, pld mint a Magyar nyelv, próbálom tanulgatni az Angolt, de továbbra sem tudom megérteni hogyan értik meg egymást egy annyira primitív nyelvvel, a Magyar sokkal kifejezőbb, sokkal több aspektus. -
Nasom az Synology DS214se de már az új DSM7-el telepítve. Nem tudom hogy az SMB1 vagy 2-es lehet.
Monitorból akkor megcsinálom a nemszéles belineát, az igazából mindent kezelt szépen csak nincs meg a gyári tápja és összegányoltam Sata/Molex csatisra.Kicsit más kérdés többiek felé is:
Voodoo4 4500 ellenfele lehetett esetleg Ati Radeon 7000 Pci?Pikari
Abit ST6 megnézem van-e chipset driver hozzá, videókártya driver valami eléggé új van fent ami már a geforce3 ti-t kezelte. Egy pillanatra látszik az asztal aztán out of range, de nem fagy szét a gép teljesen alt+f4 enterrel le tudom kapcsolni. -
-
Pista0001
addikt
Regisztrálni vagy aktiválni (hirtelen nem emlékszek, melyik, de talán mindegy is) ezt a szoftvert kell. A különálló kártyák driverét talán nem kell, de a körítés többi szoftver gondolom, kell(ene). FoxiestFox linkjén is írják bizonyos szoftvereknél, amiket tartalmaz a pakk, ha jól értem.
FoxiestFox: nem olyan szörnyű, klassz funkciókat ad az integrált hanghoz, amiket szívesen használnék. Mini-ITX alaplapról van szó a korai időkből, csak a PCI-E 16X áll rendelkezésre bővíteni, ott meg a vga van. Más nem is lehet, nincs igpu (P55 plussz Lynnfield).
-
Hurcolászós nálam az alábbit jelenti:
Hálózati eszközök programozása - értsd csapom neki a racknek, vagy nagyobb rackszekrénybe rakom bele ideiglenesen
Kapu, beléptető, kamera stb kültéri eszközök programozása - Rakom le a betonra, fűre...
Hátizsákot ezért nem használok, erősebb szatyorba megy a hálózati eszközökkel.Munkaeszköznek használt notijam jelenleg:
IBM T60 - flash programozáshoz, alaplapi biosokhoz, retró játékra is jó, 32bites proci van benne poénból. [link]
Dell E6400 - nagy aksival hurcolászós nem kár érte sarkai le vannak törve. (P8600, 4Gb, Win10, 128Gb SSD, 10 cellás akksi)A Dell D610 az most vincsi nélkül van, az autódiag volt valamikor de ma már nem használom (kellett belőle az ATA-msata adapter).
Meg van még egy Dell chromebook netezni ha kell az 6-8 órát is bír. (új korában 10-et is bírt, valami celeron proci van benne de bőven gyors chromeos miatt) -
-
-
-
-
ACPI aktív.
Chipset nemtom, de Intel, és a CPU Klamath ha ez segít behatárolni.Amúgy a Jazz Jackrabbitet próbálom elindítani.
Ha a CPU-t visszaveszem 200MHz-re és letiltom a cache-t, túl lassú lesz, ha hagyom 300MHz-en, és úgy tiltom le a cache-t, elindul, de szaggat, ha 300 MHz és cache is van, runtime error merthogy túl gyors. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest