-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fred23 #87017 üzenetére
Persze, le tudom mérni tuning nélkül is, úgyis avval kezdem majd a méréssort, 3 alaplapban. De majd csak ha megjön a jó idő, ősszel kb. Most a 939- el is inkább DOS- ozok 800MHz- en, mert tuningolva úgy süvít a CPU venti, hogy alig hallom a hangszórót.
Ha lemegy ez az undorító kánikula, lemérem a 939- et, aztán jön a Copper/Tua project. -
válasz
Fred23 #87004 üzenetére
Jó a video, meg a Jokeph által linkelt is.
Igazából a jobb PCI kártyák sztem 486/S7-P1/PPro mellé valók, ahol nincs még AGP. Vagy erősebb géphez DOS alá favorizálom még.
Nálam asszem a legerősebb PCI a R7000. Ezenkívül még 4 van, ha jól emlékszem. 2 Matrox, 1 Riva, 1 Rage. Persze ha a kiegészítő 3D változatokat a Voodoo1/2- ket nem számolom, csak a 2D+3D egybe verziókat.
Valamint a további PCI verziókat is kihagyva, melyek nem rendelkeznek érdemleges 3D gyorsítással, S3 Trio/Virge, Trident, stb.1 Matrox+1 Rage van szabadon, a többit konfigokban hagytam. a PPro- hoz például jól jött a R7000/32M.
A Rage- vel meg most kísérletezek, nemrég lőttem 3DM99- et vele, hasonló teljesítményt ad mint a Voodoo1, a képe sem rossz. Bár érdekes módon nemtom mennyire indokolja a DOS hogy bent maradjon a S939- ben. Köztes felbontások mennek a HD3850AGP- vel is, Quake alatt is megjennek a menüben detto ugyanúgy mint a Rage esetén.Kicsit félre kell tennem most a DOS- ozást. Ma unboxinggal kezdek, megjött a monitor, így már a tesztpadnál is elérhető lesz a FHD felbontás(OFFba tettem azért, mert új LEDes monitor).
Majd pedig ISO kísérletezés, ACPI/speedstepp kísérlet Haswell XP systemmel, lehet hogy megtaláltam a megoldást, de erősen tipp, 50-50% kb... -
-
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #86976 üzenetére
Oh, télleg 2001-es, novemberi, ezt elírtam pár hónappal.
A 2015-ös patch nekem azért kellett, mert ebben hozzáadásra kerültek többek között a WS felbontások (16:9 - pl. 1920*1080 és 16:10 - pl. 1680*1050) egészen 4K-ig (kipróbáltam, műkszik!).
Pár hónapja zsebeltem be Steam-en, nem volt 1000 ft se, 3 gépemen is fent van (2db 7.gen Intel és AM4 R5 5600X konfigokon), régen is imádtam, most is nyomatom ezerrel.
-
-
-
válasz
Fred23 #86544 üzenetére
Nem fontos két eredményt vezetni, mindenki olyat futtat amit szeretne, képmentés alapján amúgy sem detektálható.
Beírom simán a lod- ost.
Mondjuk én ha akarnék sem tudnék lod- ost, mert nem értek hozzá, néhány más beállítást tudtam amivel kissé gyorsul. De evvel azért nagy a különbség. Annyi, ha lod- ost is használunk, akkor meg kéne osztani a részletes leírását. Ez anno az Ákos féle versenyeken is követelmény volt, de én nem tettem bele, nem tudtam hogy ilyen is van.
De amúgy a nem lod- os eredményed is szép, vagyis az én szemszögemből szebb, mert a kép is szebb
Beírtam.Így akkor Alpi lod- os eredményét is beírom, ha úgy dönt, és tesz be ide egy képmentést róla.
Én is voltam úgy a PCIe- vel hogy jött egy magasabb eredmény, aztán utána már csak kicsivel alatta, hiába tudtam még tenni egy kicsit a procira, csak rosszabb lett. Ez egy ilyen szakma
-
válasz
Fred23 #86538 üzenetére
Ok, végülis nekem mindegy nem annyira vérre menő küzdelem
De azért jó lenne ha itt lod nélküli menne, bár nem ellenőrizhető. Alpi írta hogy a lod nélkülit postolta itt, a lod- os meg még magasabb lett, az ment HWBot- ra.
Határidő nincs, próbálkozzál nyugodtan.OFF : A Chrome kedvenceket hogyan kell átvinni másik gépre ? Csak import van, exportot nem látok.
-
válasz
Fred23 #86526 üzenetére
Lényegében nem is értek hozzá. Alpi egy videóját láttam, de gondolom mindegyik teszthez más és más hack kell.
Valamint reálisabb ha rendes grafikával megy. Nem is gondoltam hogy Te is alkalmazod. Az már nem élethű eredmény. Én pld arra vagyok kíváncsi hogy valójában mit tud a konfig, ez a gyerekrajz szerű kép...én nem alkalmazom, tehát az eredményeimet úgy nézzétek hogy rendes grafikával futott. -
válasz
Fred23 #86526 üzenetére
Találtam egy FSB módosítására képes progit, ami ismeri a lapom PLL-jét. Egyelőre lefagyott a gép a módosítás után, túl merészet akartam. De felcsillant némi reménysugár. Túl messzire így se mehetek, de az eddigi maximális 3020 MHz-ből csinálhatok tán kicsivel többet az E8600-nak.
Betöltöm a rendszert 1200-as (4x300) FSB-vel, aztán a progival megyek tovább. Majd meglátjuk, mi lesz a vége, és mennyit profitálok belőle. -
Alpi.
addikt
válasz
Fred23 #86518 üzenetére
Jaja, a többiek is így tolták a listán.
Azaz, ki ahogy tudta, úgy tweakelgette.
Azokba a lapokba kisebb fsb-s típusokat szoktak rakni, nem ? Nincs valami 5000-es, 7000-es Pentiumod vagy esetleg egy 65nm-es Core 2 ? Még tán az is jobb lenne a magasabb, elérhető órajel miatt. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #86319 üzenetére
Sajna, nekem nincs olyan.
Jelenleg az X79-el küzdök, a pci-e 6600GT-vel, OS telepítés és nyaggatás, a W10x64 egyelőre jónak tűnik....
Ami biztos, hogy a C1-es ramslotab ha ram kerül, még mindig kuka tőle a gép, 10 kör után a BIOS is eldobta.
Igy marad a 3 db Micron 1866CL13-as ram, triple-channelben.
Fel kellen varázsolnom az XP-t. -
válasz
Fred23 #86112 üzenetére
Ezekkel mind az a baj hogy belenyúlnak a tesztbe. Nekem amúgy teljesen mindegy ki mit csinál mert teljesen normális az hogy mindenki másként tekint a tesztre. Nekem ugye ott az AGP-PCI-PCIe adapter amivel mondjuk XP esetén valami bazni nagy procit alátolva cpu limites videókártyateszt vagy játékteszt már is elborult értékeket hozna ki, nekem pl az még belefér
de az nem hogy befolyásoljam a grafikát vagy ne az eredeti szoftveren/api-n keresztül futtassam. Mármint rossz nézni a mosott képet teszt alatt.
Apropó már ha API akkor lehetne 3dfx hardveren futtatni szoftveres módon crysis-t is végülis megy de nem a kártya számolja az is egyfajta csalás.
De lehetne fokozni hozzáértőknek mondjuk vram csere olyanokra amelyek nem voltak a szériában. Gondolok itt valami földig butított SE, LE stb kártyákra amik sávszéléhesek persze ez már extrém.
Igen sokrétű a dolog ezért írtam hogy tegyen mindenki a saját szabályai szerint de azért tüntesse fel hogy milyen körülmények között tesztelt az összevethetőség kedvéért. Láttam te odaírtad teljesen korrekten. -
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #86046 üzenetére
Csak egyszer volt hozzá szerencsém élőben, de akkor nagyon megfogott, pláne, hogy nem sokkal leőtte láttam számtech újságban. Persze akkoriban ez a masszívan elérhetetlen kategória volt számomra. Arra emlékszem, hogy bootoláskor elképesztően menő a dobozára hajazó fekete black pearlös boot képernyő volt, meg egy csavarhúzót is adtak ajándékba.
De gondolom ez az a lap, ami most sem olcsó, cserébe már jó ritka. -
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #86041 üzenetére
Igen, az ASUS CUSL2 Black Pearl. Volt szerencsém látni ilyet élőben, akkoriban egy feketenyákos alaplap extrém szokatlan és menő volt. Én is úgy emlékszem, hogy 2001 tavaszán kapott az ASUS kedvet a feketéhez, azt tudom, hogy 2003-ra már más gyártóknak is volt fekete alaplapjuk.
Az Abit BD7 betam még zöld volt, de a forgalomba került BD7 II már sárga nyákos volt. Utána a két ASUSom (A7V8X-X és az NForce 2 ultrás DLX-um mindkettő sárga volt, utána viszont egy fekete ASUS lapom volt a Phenom alá. -- azokután egy feketenyákos Gigia, majd mostani Asrcock fekete/szürke nyákos).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #86036 üzenetére
Látom, az egyik csakazértis alacsony nyákos.
Hasonlóm van, Asus V7100M.Ezek megjöttek:
Quadro 5000 2,5 GB GDDR 320 bit
Quadro 4000 2 GB GDDR5 256 bit - ez nem a konkrét kártyáról van:
Ez meg érkezik:
#86037DarthSun: érdekes mindenképpen.
3300X-el nemcsak hogy a gyári turbó megy (PB), hanem ennek felülbírálása is (PBO). -
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #86004 üzenetére
LOL! Épp tegnap mondtam Zoltán haveromnak, hogy az E8600 a legnagyobb 2 magos C2D amennyire tudom. Erre pont most elém kerül, hogy létezik E8700 is...
igaz baromi ritka lehet. (láttam híreket, hogy megjelent, de nem nagyonb találni rólasemmi egyebet). 3500MHZ, 6MB cache, 1333-as FSB... nem semmi.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #86006 üzenetére
3,6-on stabil, 3,8-on még a rendszer felállt, de az AIDA CPU/RAM tesztje alatt eldobta magát.
#86008Fred23: passz, utánanézek, annyi helyen vagyok a neten már.
Köztesnek lett egy stabil 3,766 GHZ-em.- mégse, benchnél kilépett.
Közben települ a Quadro FX1800-hoz a driver.
Igyekszem az OC-kat úgy lőni, hogy minél egyszerűbb legyen belőni és a léghűtés elég legyen neki, Vcore MAX 1,4 Volt ezen a platformon (+0,02Volt Vdrop), azaz a megfelelő hardverek birtokában minimális tudománnyal más is be tudja lőni ezeket.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #86004 üzenetére
Talán megy annyit, én beértem elsőre egy szolíd 3 GHZ-el, majd másodjára egy moderált 3,6 GHZ-el. Csavaros magas Intel hűtő van rajta.
És kizárólag a 6600GT kedvéért toltam fel.Update: 500-as FSB-t eldobja, 480-al indul a lap....
#86006Fred23: itt azért már bevetett mindent is gondolom. Ennyire azért nem tolom hardcore módban.
Kár, hogy nem látni milyen lapban tesztelte.
P45-ben lehet meglépném, persze ha a CPU-m elég jó példány hozzá. -
válasz
Fred23 #85949 üzenetére
Pont olyan kártyáim nincsenek, de gondolom későbbivel is le lehetne próbálni. Azonban nem is gondolkodtam még ilyenen, SDR-DDR- ről nekem csak az jött le hogy azonos bitszélesség mellett az utóbbi gyorsabb. Bepakolom a kártyákat, használom, esetleg tuningolom mérsékelten, ennyi a tapasztalatom. Hogy a felvetés korrekten kimutatja-e a várt erőviszonyokat, gőzöm nincs.
-
-
válasz
Fred23 #85918 üzenetére
Nézem ezt az eredményt, Win11 esetén azért elég jó, Win10 is lehúzza/rapszodikus. Van hogy dedikált VGA- val is elég tűrhető, van hogy nagyon belassul szemre is, és össze-vissza pontokat hoz.
Mi az általános tapasztalatod a Win11- el ? Látom hogy az ablakok térhatása elég jó(fejlődött), lehet kipróbálom, a házi szerverre ezt húzom fel(a retro XP vinyó is ebbe kerül, át tudok bootolni a nosztalgiázáshoz), ha jó tapasztalat van vele...Voodoo2SLI- vel kéne majd egy DS kompatibilis képmentést készítenem. Látom hogy a jelenlegi eredményemmel a második helyre vagyok jó. Valamint mennek a kártyáim 110MHz- en is
-
Alpi.
addikt
válasz
Fred23 #85893 üzenetére
Az azért annyira nem egyszerű !
Először is kéne vga.Ha jól emlékszem, nincs AGP-s 6600-asom. (Ezt azért majd meglesem, de nem rémlik.)
Van egy AGP-s lapom, Am2+. Azt mondjuk nem ártana kipróbálni. Most haza is jött az 555-ös Phenom-om, azzal menne is. (elvileg) Csak háttö'... Kicsit fájdalom azzal a lappal dolgozni. -
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23 #85683 üzenetére
GTX950-el, most semmi mással nem tudok. A C2D-s gépem nincs még összerakva (csomó minden hiányzik hozzá), abban HD6850 lesz majd.
Egyébként a HD4870/90 ennél a bechmarknál nem jó, mert úgy emlékszem hogy HD5XXX-től van benne valami effekt amit használ, ezalatti kártyákkal ezt kihagyja, így arányaiban több FPS-t adnak a mérések. -
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #85687 üzenetére
Megnézem a 6600GT-vel is, XP alatt, igaz ezen 4:3-as képarányú monitor lóg.
Hopszi, hangeszköz nélkül nem el se indul. Meg kell keressem az USB-s hangkarimat hozzá.
HD4870: elég egyedi hűtése van, nem találtam még ilyen hasonlót se.
Sapphire Vapor-X 1 GB GDDR5 -
-
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #85679 üzenetére
Lenyomtam én is OC mentes i5-7600k+HD630 IGP-vel, arányosan karcsúbb lett:
#85681Fred23: van baja.
Vagy a W10x64 lehúzza a tesztet mint a 3DMark-oknál.
Innen nézve a 2008-as HD3200-as IGP-n épp csak megmozdulna, de ne már na.És #85674DarthSun:
Épp az E5-1620v1-et vallatom, 4,875 GHZ a vége, 5 GHZ már csak BIOS szinten ok, XP alatt random kifagy.
Kíváncsi vagyok, mit dob a 2001SE 6600GT-vel, eddig a 4,4 GHZ-re tolt X5690 a nyerő nálam.Hát, az X3360 4 GHZ-en tolt 33898 pöttyöt, a 4,875 GHZ-re nyomott E5-1650v1 meg 34113-at, ez kb. mérési hibahatár kategória.
X5690 4,4 GHZ-en kapott 35752 pöttyöt.Most vagy nem stimmel valami (rejtett problémás) vagy én nem csinálok valamit jól, vagy tényleg ez a való difi az s775/s1366/s2011v1 között.
Már csak az E5-1650v2-ben reménykedem. -
válasz
Fred23 #85144 üzenetére
Perfect !
Átépítésből maradt nálam valami (nem emléxem pontosan) 1155 lap, Core i procival, meg egy ilyen gagyi hűtő, ugyan hibátlan sthiftekkel, de legjobb ilyesmi csavarosra moddolni. Majd valamikor kipróbálom a cuccot...
A R9800Pro- t is átmoddolom, a hűtő-lefogatást, hasonló csavarosra, sztem a gyári gagyi, és billeg(het) is kissé. -
fatpingvin
addikt
válasz
Fred23 #85141 üzenetére
nem világos számomra miért szívatod magad a pinekkel, négy darab 3 centis m6-os csavar, nyolc darab m6-os anya, négy alátét meg négy erősebb nyomórugó és máris van egy atombiztos felfüggesztésed ehhez a hűtőhöz... összköltsége talán ha kijön 200 forintra bármelyik vasas boltban. esetleg a nyomórugó lehet necces de azért azt is lehet szerezni.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Fred23 #85081 üzenetére
"Most fogod tesztelni, vagy miért raktad be a képét? Mintha valami BIOS baja lett volna sokáig, de lehet, keverem egy másik ITX-es lappal."
Köszi az infót. Még csak most nézegetek, amit keresek kis, kompakt Itx kivitel, nForce 9300 vagy 9400 és legyen rajta 16x PCI-E. (Core2Quad Xeon -ok menjenek benne)
Itt van egy teszt nem írnak problémát:
[link] -
-
válasz
Fred23 #85041 üzenetére
Én is féltem amúgy ezeket a jó kis régi kártyákat. A PCIe 561/562 helyett 566/566- al is futtathattam volna, de ott már néha láttam képhibát. Namost : lefutott volna valszeg, és még magasabb pontot is kaptam volna, de...amint megláttam az első képhibát, kiléptem a tesztből, egyrészt mert féltem a kártyát, másrészt már nem életszerű akkor, ha valójában használhatatlan az adott órajelen. Összességében nem célom a magasabb pontért tönkretenni a kártyát. Ha lenne belőle 10db, akkor esetleg egyet kockáztatnék.
-
-
válasz
Fred23 #84916 üzenetére
3dmark01se lesz az biztos és XP. Videókari nem tudom szerintem amire van driver mondjuk nem tudom mi volt az utolsó nvidia kari amire volt. Első gen titan? (Moddolt Tesla k20c kepler)
P5qc állásában lepattant a chipsethűtő. Műanyagok elöregedtek, előző tulaj dohányos volt szerintem azért mert amúgy nem szokott ez előfordulni.
Ez az a lap ami cseszi elmeneni a biost és kifagy mentés után ha nem sikerül megjavítanom akkor gigabyte 965p-ds3 lesz az is mindent kezel szépen
De totál ugyan azon órajelen kell menniük. Talán szorzó lefele menni fog kézzel állítva. -
jokeph
nagyúr
válasz
Fred23 #84891 üzenetére
Nálam 500/500 a kari sajátja, ezt nem szándékozom bántani, addig semmiképpen sem, amíg azt nem látom hogy a CPU tuning vagy erősebb CPU még lök az eredményen.
Utána majd lehet megpiszkálom, de elő kell hozzá készítenem rendesen, a gyári hűtése elég határesetes.#84892DarthSun: sokáig elleszek velük, a 9400GT-vel mindenképpen végig fogom mérni ugyanazokat a CPU variációkat mint a másik 3 VGA-val - ez 3 komplett tesztsort jelent kapásból.
3DMark 2000: az mitől lehet hogy W10x64 PRO alatt FPS lock-os, a többi 3Dmark nem az, driverben OFF azaz kindig ki a beállítás.
Készenlétben most az i3-7350k HD630-as IGP-jét pesztrálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest