- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
krisz67 #49062 üzenetére
Itthon is felment az XT és 286 lapok és a hozzávaló cuccok ára, de azért az Ebay nem mérvadó, ott nagyon el vannak szállva. Persze az eszmei értékük...-használati értékük is egy retro kedvelőnek nagy, no de azért ilyen árak, itthon sztem olcsóbban kifoghatod kis szerencsével.
Én extra szerencsés voltam, boltban tettek félre egy igen ritka XT lapot, a 286- ot pedig bacsis szervírozta nekem. Egyébként diskmanagerrel, sima ISA-IDE csatolóra is tehetsz akár 40GB- os vinyót is a 286- ba.
Látom érdekel a téma, ajánlom az XT-286 blogomat, néhány dolgot megtudhatsz abból is. Például hogy a régi IDE csatolón vinyó mellett is, vagy a hangkártya csatolóján is üzembehelyezhető CD olvasó is, tehát az is alternatíva az adatátvitelre a 286- ra. Megírod az anyagot egy nagyobb gépen, aztán go a 286- ban. -
válasz
krisz67 #49056 üzenetére
Ez valami sima AT tapra hegesztett OEM verzio lehet. A leirasa alapjan ott kelne lenni. A legegszerubb, ha beforrasztasz egy tuskesort. Vagy legalabb azt a parat ami tenyleg kell. Esetleg az ATX tap ha pacsolos atverheted ha athidalod a bekapcsolo szalat es a kis kapcsolojaval/elosztoval kapcsolgatod, de az nagyon gany.
A fiuk valasza legegyszerusitve: Abban a Dallasban van egy aksi, ami megdoglott. ahelyett kell raforrasztani egy masikat.
-
válasz
krisz67 #49056 üzenetére
Van a BIOS ami egy olvasható eprom. Ennek a tartalma betöltődik a cmos-ba. Tulajdonkép, mikor azt mondjuk hogy állísd be a BIOS-t SOHASEM!!!a BIOS-t állítod, hanem a cmost
kikapcsolás után a cmos elveszti a tartalmát, azt is amit beállítottál... erre vannak az elemek, amik megtartják a vmos beállítását. Ha ez lemerül, ugrik a beállítás. Nem tudom miért nem engedi elmenteni a dallas chipes lapok a beállítást, de a lényegen nem változtat... ezért kell megoldani az elem cserét, hogy el tudd menteni a beállításodat, hogy a gép használható legyen
-
válasz
krisz67 #49052 üzenetére
A teleptőket fel lehet másolni vinyóra és onnan is futni fog.
Hálózatba köthető IPX-el, ha van netware szervered. Ez inkább a felejtős kategória. Használj soros/párhuzamos kábelt és NC-t
A minimum: egy floppy.
Az egér (DB9) soros portra megy. A soros DB25 is rádugható.CUSL-2-ről tudsz képet készíteni? Annak nem lenne szabad fagynia és a tüskesor hiány is furcsán hangzik.
-
válasz
krisz67 #49052 üzenetére
File cserére sok megoldás van.. maradhat a LAN, de csak DOS alatt tudod megoldani... elvben működik, gyakorlatban ebben én már nem tudok segíteni... de ezen kívül marad a soros/párhuzamos porton való összekötés, vaaagy igen, egy másodlagos HDD ki/be rakása, akár mobil rackel megoldva, ilyesmi... esetleg valami korhű ODD, igaz nem volt jellemző még a 286-osoknál, de beletolhatod... Persze írni vele azért ne akarj
DB9-DB25 persze kompatibilis...
Amúgy jahh ha dobsz bele egy ISA VGA-t és ad képet, akkor már lehet tovább tervezgetni...
Dallas MOD-ra sok infó van a neten, de Itt egy elég jó -
alvaro
senior tag
válasz
krisz67 #49044 üzenetére
5.25 FDD, ahogy Bacsis mondta, simán lehet rossz, viszont a jumperekről annyit, hogy a drive select (D0..D3) jumpert PC-k esetén D1-re kell állítani (nem 0!), a többihez meg általában senki sem mer nyúlni
Utána fontos, hogy az A: meghajtónak a kábel csavart részére kell csatlakozni (ez a végén lévő csatlakozó), na ezért D1 a drive select, mert neki a D0-ra kell reagálni, de a csavar a kábelben ezt átfordítja D1-re
Régebben nem tudtam ezt se, mindenesetre ezzel érték el, hogy ne kelljen külön jumperelgetni PC-ben a floppy meghajtókat, hanem D1 és a kábelcsavarás megoldja a "cable select" funkciót.
Mondjuk lehet, hogy nem mondtam újat, sebaj.
Egyébként messzemenően támogatom az 5.25-ös drive használatát, körülbelül 3 nagyságrenddel jobbak vele a tapasztalataim, mint a 3.5-esekkel. Ez mondjuk a lemezek minőségére vonatkozik, azt hiszem.
szerk.
@Bile Demon: Haha, a csík színe
Az enyémen is narancsos. Valamiért olyan viccesnek találtam a retro WD vinyók mindenféle színű csíkjait, hogy nekiálltam begyűjteni őket
K7 vs 5 volt: ez volt az egyik oka, hogy átnyergeltem NF7-S-re, az már "P4 csatlakozós". A másik a SATA. A harmadik maga a chipset, ami szintén nagyon népszerű volt a maga idejében.
-
válasz
krisz67 #49044 üzenetére
Nagyon szívesen segítünk amiben tudunk, nyugii, szal nyomasd csak a kérdéseket
van egy kis gáz: A Win3.11 nem megy már fel 286-osra, szal a LAN kártyás megosztásos téma egy 286-ossal kimarad...
A Nagy floppy-t nem kell jumperolgatni, ahogy kijön gyárilag, jobb nem piszkálni.. az esetek 95%-ában amúgyis 1,2MB-os... Ha nem olvassa a lemezt, akkor max megpróbálod 360KB-ra beállítani a BIOS-ba és 360K-s lemezt adsz neki, de sajna én is azt tapasztalom, hogy nagyon sok 1,2-es meghajtó szimplán xar... Illetve egyedül arra kell figyelni hogy a Floppy kábelen hova dugod a meghajtót, mert az alapőján fog A vagy B meghajtóként működni.. ha a kábel végén van akkor A, ha a kábel "közepén" akkor B: meghajtóra kell beállítani...
Ömlesztett Win telepítőt fel kell másolni a HDD-re onnan indulhat az install, nem kell flopyzgatni
a DOS kicsit nagyobb szívás, azt csak floppy-ról tudod telepíteni és arról is cska akkor, ha megfelelően van beállítva a lemez Disk label-je, ezt én is nem rég tudtam meg... de DOS-t totál fölösleges telepíteni, ha raksz a gépre egy Win3.11 helyett Win3.1-et
DOS6.22 indítólemezzel SYS C:, majd ha felhúzod a Win3.1-et, lesz ugyanúgy egy teljes értékű DOS6.22-ed
Dalls chipnek meg van az a hátránya, hogy bizony itt állítani sem tudsz, BIOS-ba belépsz beállítod, elmented, kilépsz és semmi... Szóval amíg azt meg nem oldod, nem fogod tudni használni a 286-ost... de ez csak a Dallas chipes lapoknál van így... -
válasz
krisz67 #49038 üzenetére
A dallas az kb 101%, hogy lemerült... moddolnod kell, mert állítani a BIOS-t nem fogod tudni...
Igen ezek a RAM-ok 256-osok... az uccós szám az csak az időzítésük, 10, ill 12nanosec-esek...
Annyira felhívnám a figyelmed, hogy a sok 256-os IC-ből az a 9 ami kijön, az nem Megabyte, hanem Megabit, szóval jó lesz az 1MB memóriának is
A 286-osban az a jó, hogy már könnyedén fejleszthető, építhető.. mehet bele bármilyen ISA-s VGA kárty,a ha van IDE kártyád, mehet szntén bele az is nem kell MFM-el szopni,
Bár én mostanában rákattantam a SCSI-ra, mindenbe azt teszek, az úgyis autodetect-es, nem kell a BIOS-ban fojton utána állítgatni, hogy lássa a HDD-t... -
-
-
peti_s
addikt
válasz
krisz67 #48847 üzenetére
A Pro-ról egyben már nem tudok, azóta szétbontottam, tudjam mi jó még belőle, de a többiről szívesen csinálok, (no persze a PPro-ról is darabokban) van kettő S370-es szerverem, a K6-III+ és remélhetőleg jön még pár S370-es gép, legalábbis terv szerint még legalább 2 kell.
DarthSun-t, bacsist látom a régiek közül, többiek még vannak?
-
-
alvaro
senior tag
válasz
krisz67 #48613 üzenetére
Az a K6-233 jó kis kazán socket 7 viszonylatban, majd meglátod
Emiatt érdekes is egy kicsit. "Gyári tuningos" K6, 3.2 (néha 3.3) voltra emelték a feszültséget, mert nagyon a határán járt már annak, amit 350 nanométeren bírt a K6. Szóval ilyen izzadságszagú minirezsó. Egyszer játszottam vele, 20 wattal szippantott be többet a gép, mint tette azt egy sima Pentium MMX-szel. A későbbi 250 nm-es, 2.2 voltos változat (pl. a mellette lévő K6-2) sokkal kulturáltabb
szerk. 5V-om sajna nincs, de mi az a 486 a socket 7-esek mellett?
-
válasz
krisz67 #47743 üzenetére
Most voltam hardveres körúton, nem kaptam régi billentyűzetet. 2 db AT DIN- es van + PS2- ők átalakítókkal, valamint egy XT-AT átkapcsolós. Átalakítóból sok van ( mindkét irányú ), mivel monitorswitchet is használok a retro oldalon. Átalakítókat utoljára éppen 2 éve kerestem, akkor egyik boltban mondták hogy reménytelen, a másikban meg simán kaptam. Ma már ritka cucc.
(#47748) FF23 : ilyesmi ram kellene a Barton projektemhez. Igaz hogy szorzózár-mentes procival nyomulok, de jól jönne némi FSB emelés is.
A P4EE- ben vannak a tuningramjaim, azokat nem bolygatom. A mezei Kingston és Kingmax DDR1- ek mennyit bírnak ? Ilyeneket most olcsón kaptam. Gyengélkedő táppal és procihűtéssel 2400MHz- en 6600GT- vel kaptam 15742- őt. Felteszem a Thermaltake tornyot + sikerült most vennem egy kifogástalan 350W FSP- t. Mennyit fog menni így a mBarton
-
Exian
addikt
válasz
krisz67 #47482 üzenetére
"lenyomkodtam a felpúposodott kondit tetejit, indítom, és voalá, Compaq logo fogad
"
Én is szoktam így "javítani" kondikat
Illetve volt már rá példa, hogy hirtelen nem tudtam cserélni, de lenyomkodtam, hogy legalább próbára esetleg beindul e, és volt, hogy beindult... de amelyik kondi már totál ki van száradva, esetleg folyva, azt már ez a mutatvány nem hatja meg. Viszont egy kondicsere nem nagy dolog, én rendszeresen cserélgetem, bár vannak alaplapok, amik a "forraszthatatlan" kategóriába esnek, na, azokkal meg szokott gyűlni a bajom, na meg nem is mindig sikerül a nyáklap több rétegére rendesen leforrasztani... azért mondjuk egy monitor táppanelen sokkal kellemesebb munka a kondi csere, ott nagyobb eséllyel szokott is sikerülni. Hihetetlen is, hogy mennyi de mennyi kuka mellé kirakott vagy oda szánt, hibásnak ítélt LCD monitort javítottam így... és nagyrészt, mondjuk 10-ből 8-szor mindössze kondik voltak problémásak a táppaneleken, azért nem kapcsoltak be, az meg párszáz Forintból orvosolható. A családban szinte mindenkinek így van asztali PC-hez monitorja, hogy halottakat támasztottam fel
-
Vladi
nagyúr
válasz
krisz67 #47435 üzenetére
Jó fogás, mindig irigykedem az ilyenekért.
os: 98 az optimális rá, de mondjuk én speciális linuxot tennék. De ez az én bajom.
odd: nem biztos, hogy rossz az! Lehet, csak beszorult a lemez. az elején elvileg van egy pici lyuk valahol. Ott egy erősebb tűvel be tudsz nyúlni és egy pöcköt betolva mechanikusan kinyílik az ajtaja. Ha így megy, akkor szét kell szedni, takarítani, megnézni a gumit benne stb. jó az esélyed rá, hogy még életre tudod kelteni.
ram: nem lehet sokat mondani, ez edo ram, sd nincs is rajta. lassabb és csak párban megy, gyanítom, hogy ez a 98 a max ami belefér.
97 előtti játékok mind mennek majd rajta szépen. doom, quake, blood ilyenek.
-
válasz
krisz67 #47435 üzenetére
Jó gép lesz az. Próbáld meg a PCI slotok között cserélgetni a kártyákat, valami ütközés van. Közben a kártyák élcsatlakozóit megtisztogatni. Akkumulátor/elem feszültsége jó ? Ha nem szűnik meg a hiba, sok biosban van wait if error vagy hasonló menüpont, melyet ha letiltasz akkor nem kell nyomogatni az F1- et. Lehet hogy az USB is a post error miatt nem éled fel, nem kap erőforrást, ha nem fizikailag hibásodott meg. Ha sikerül belőni akkor sok korabeli (92-97- ig) játékkal lehet próbálkozni.
-
Rive
veterán
válasz
krisz67 #44898 üzenetére
..összedugtam a dolgogat, hdd be a kábelt, majd azt a MFM be, világít zölden a HDD...
Ha jól rémlik, akkor felpörgés és egy rövid HDD önteszt után a vinyó LED-je ki szok' aludni. A folyamatos világítás akkor van, ha valamelyik kábelt fordítva dugtad fel.
A többit Bacsis leírása alapján.
-
válasz
krisz67 #44902 üzenetére
az MFM-nél még nicns autodetect
Szépen kézzel be kell álíltani a szektor/cylinder/fej számot a HDD típusa alapjánutána mehet a BIOS-ban a low level format, ha szépen végig tekeri a HDD-t utána már mehet az fdisk és formázható
ismét egy jó kis bacsis-tuningos cikk hogy meg tudd csinálni -
válasz
krisz67 #44898 üzenetére
HDD low level format van a biosban ? Ha van, avval először low level format vagy verify sectors, ill auto interlave is szokott lenni. Ez mélyformáz+hozzápasszintja a hdd- t a vezérlőhöz, mivel itt a vezérlők gyakran nem kompatibilisek egymással. Utána tudod dos alatt partícionálni ill normál formattálni. Ha nincs ilyen a biosban akkor külső progi kell, melynek nevére sem emlékszem már. Valamint Debugból is lehet mélyformázni, de a parancsok nálam már elvesztek a ramból
-
válasz
krisz67 #44720 üzenetére
Ha lehúzod a 4 pines proci segédtápot, úgy egyszerűen nem indulhat el a lap.
Zárlat lehet a lapon, leginkább pl. az északi hídon.
Nem meleg sehol?
Van olyan hogy pl. a lan chip melegszik, nem megy a lap ahogy írod, viszont a chipet levéve megy szépen.
Északi hídnál ugyanez nem műxik -
-
Sanchez638
addikt
-
arn
félisten
-
krisz67
tag
válasz
krisz67 #44382 üzenetére
Találtam neki 80 eres drótot, és mostmár 100/100as a Maxtor.. nemertem de ok
Idáig jutottam, viszont, még mindig az a baja, hogy Cap Limit Jumper, de hát CS re van rátéve, 32os ra van cap limitelve a HDD ezt irja, pedig nincs rajta semmi ott.18GB ot lát a sajátgép, de nembirom leformázni
Ötlet? -
-
válasz
krisz67 #44119 üzenetére
nem a magas TDP-vel van gond, hanem hogy a proci kupakja még olyan gyatra anyagból készült, hogy egyszerűen nem képes átadni ezt a hőmennyiséget a hűtőfelületnek.. azért hűthetetlenek a Prescottok ha kicsit is meg vannak húzva... a proci forr rajt' a hűtés meg alig langyos...
Egy Core2 Quad Q6600 sem a fogyasztásáról volt híres, mármint arról volt híres, mert az is zabáltmégis xarrá lehetett húzni, mert le lehetett hűteni...
-
-
válasz
krisz67 #44103 üzenetére
370-bol ha tuds epits dual P III Tua 1.4s-el gepet. Szep melo lesz mindent osszeszedni hozza. Bar van minden, de elszallt arakon.
775-bol az en szememben a skulltrail a csucs. Hasonlot olcsobban is lehet epiteni szerver alapokon, de desktopon a szememben az volt a megfizethethetlenul/ertelmetlenul/posfatlanul pozicionalt csucs. Kb., mint egy mai top dual 2011.
Kepzeljetek kaptam egy adag alkatreszt padlasrol. Majd meg tesztelem, egyelore az elso korbe bekerult egy kg7 raid 950-es Athlonnal, spacerrel meg egy dual P1. Raadasnak van egy csomo olyan noname vidkari, amire semmi sincs irva, kivancsi vagyok rajuk is. Na meg egy hercules vidkartya. EGA-t kereshetek tovabb.
-
válasz
krisz67 #44103 üzenetére
Itt láthatod milyen a 3.4 GHz- en hajtott Prescott (2. gép), és mennyit ad hozzá a P4EE. Gyorsabb már csak akkor lesz ha a 6800GT helyett ultrát, vagy HD3850 AGP- t teszel bele.
A 370- es foglalatba pedig az 1400- as Tualatin a legnagyobb proci. 775- be pedig a leggyorsabb a Core2Quad, konkrétan nem is tudom melyik volt, azt még nem tanulmányoztam
-
válasz
krisz67 #44098 üzenetére
A legerősebb beszerezhető proci a S478-ba a 3,4GHz-es P4, volt Prescott és Northwood maggal is...
KEvésbé beszerezhető, de pl DarthSun-nak is van itt a fórumon belül, illetve ma is elég borsos ára van a 3,4GHz-es Pentium4 Extreme Edition aminek már van 2MB L3 gyorstára is... az már eléggé ütős cucc -
válasz
krisz67 #44075 üzenetére
- MFM vezérlő, WD chipes --> mivel teszteletlen, ingyen
- DDR1 1GB RAM --> mivel teszteletlen, ingyen
- 128MB os GeForce MX 440 (AGP) (Tuti működik) --> 500 HUF
- Retro CPU-k --> na ezek még érnek valamit. Darabja akár 1-2 kHUF is lehet, ha épp ilyenre vadászik valaki.
- Intel Pentium E6600 3.06GHz es s775 CPU --> 1000 HUF -
-
válasz
krisz67 #44032 üzenetére
Sima AT csati, de ps2-re átalakítóval simán működik, ill. van rajta ps2 egér port is csak a kivezetés kellesz hozzá, ahogy kb minden AT-és S7/SS7-es lapnál (ill ált. már 2db usb 1.1 port is akad rajtuk).
Krissz80: AWE64 mellé szvsz felesleges az SB16, hiszen gyak az is SB16+Wavetable, ahogy Win98 mellé is felesleges a Dos, mivel 9x-ben még teljes értékű van, nem találkoztam olyan Dosos játékkal ami ne ment volna rajta, persze ha Dos alatt futtatnál Win 3.x-et akkor lehet esetleg értelme, bár a 16bites Win 3.x-es progik többsége is fut win9x alatt, bár tény, hogy nem mindegyik.
-
alvaro
senior tag
válasz
krisz67 #43802 üzenetére
Videoton TVC 64k+
Aztán lett (évekkel megkésve) 10MHz-es Turbo XT, szintén 10MHz-es 286, 386SX, AMD 5x86, Little foot K6->K6-2, Palomino 1700+, T'bredB 2100+, Conroe E6420->Wolfdale E8500, most meg a guberált i3-2100
De közben van itt összerakva egy Wolfdale E8400 a párom A64X2-4850-jének a leváltására (valami túlmelegedős típusúan döglődik benne, takarítás után is, ami nem a CPU), az alsó szintre meg jött (~HTPC szerepbe) egy Llano A4, ami egészen visszaadta az AMD procikba vetett és már-már elvetett hitemet, mert tök kulturáltan fogyaszt és a maga szerény módján megy is, ahogy kell.
Az igazi nosztalgia-érzést nekem úgy kábé socket 7-ig sikerül átélni.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
krisz67 #43811 üzenetére
10.000 szlovák korona abban az időben egy PIII-asnak eladott P1-esért, és az átlag fizetése egy betanított munkásnak 5000 korona volt, egy irodistának 8000, egy kamionos keresett 12000-t. Mint utólag megtudtam 3000-nél nem ért többet. De mondjuk a 32mb edo ramot is 2000-ért adta el bele egy "szaki", mint megtudtam a bolti ára meg 600 volt
Sok ment kárba, de utólag már nem fáj
-
sladka_pani
senior tag
válasz
krisz67 #43802 üzenetére
Toshiba Satellite 220CS
133MHz, 64MB ram, 3.2GB HDD, 12.1" Matrixos VGA kijelző (800x600)
, 2MB VGA kari, és 96%-os akku!!! (1 órát bír ki)
Teljesen korhű, kivéve, hogy semmilyen optika nincs benne már, se floppy se cd-rom, viszont a külseje makulátlan, 1 karc sincs rajta most már, darabokra szedtem és felújítottam, csillog-villog. Elég gányan érkezett hozzám. Van rajta usb 1.1, infraport, soros és párhuzamos port, vga kimenet, ps/2 bemenet, audio jackek, zároló gomb (titkos rekesz mögött), pc card hely, és még 2 olyan hosszú port, amiket nem ismerek
Ja és olyan stereo beépített hangszórócskák vannak benne, hogy meglepődtem én is, a Yamahának valamilyen fasza kis kártyája van, megpróbáltam zenehallgatásra, odaver egykét mai laptop hangzásának és tekerővel állítható a hangerő
Gyenge, de nagyon korhű és ez lesz megtömve DOS-os játékokkal, semmi más nem lesz rajta, kifogom herélni a 98-as Windowst is, hogy minél több hely legyen rajta. Ja és van benne touchpad is ha nincs egered, de szerencsére van egy golyós NetScroll+ serial porttal, csak semmi modernizálás
Az első gépem, amit emlitettem ha érdekel, ezt tartalmazta: 66mhz, 8mb edo ram, 202mb hdd, 1mb s3 vga, fdd 1.4", win 95cz, monitor pedig valami 14" megsárgult fos, amin a piros szín előszeretettel váltott át feketére, olyankor oda kellett neki csapni, hogy visszajöjjön, de a legrosszabbkor megint elment persze. Aztán ezen tanultam meg telepíteni windowst, meg a belsejét is, első tuning, sokáig megvolt (pedig aztán már lett Pentium 150mhz is sok pénzér, jó nagy átverés volt), és úgy lett végül 75mhz (fsb jumper módosítás), 16mb ram, 800mb hdd, 2mb s3 és lett egy 15"-os polaroid szűrős monitorom, mondanom sem kell ez akkoriban nagyon sokba került fejlesztés volt és nagyot dobott a vizuális élményen, de csak rövid ideig éreztem igy. Eladtam bagóért, hogy hozzátudjam tenni az árát a következőhöz.
A következő az nagy lehúzás volt, akkor jöttek az első PIII-asok, és mivel egy ismerősöm árulta, kamu paraméterekkel, nem is néztem meg a helyszinen, csak elhoztam, kifizettem, itthon meg leesett az állam, azonnal vittem vissza (még biciklin), de a szülei is állitották, hogy ez nem az a gép, stb. szóval buktam az összes spórolt pénzem és nagyon csalódott voltam. Gyerek voltam, gyengének éreztem magam túlerővel szemben. Anyám még le is cseszett milyen hülye voltam
Na szóval maradt a P1 150mhz, 64+32mb ram (32-t később vettem hozzá), 5gb vinyó, 4mb vga, aztán ez is volt szarrá tuningolva és elég sokáig is megvolt, meg szerintem ezen tanultam a legtöbb számítógépes dolgotUtána már nagy ugrás volt, 800mhz Duron, és végül egy első és vadiúj Athlon XP 2000+os konfig, de már elég volt mára, be sem áll a szám, pedig reggelig tudnék mesélni... gúdnájt
-
válasz
krisz67 #43783 üzenetére
Ilyen egeret keresek, mert amikor kezdtem valami ilyenem volt eloszor.
Olvasom az MFM-es kerdesed. Esetleg cserelhetnenk, de tesztelni kellene, mert van 2 kartyam es nem tom a masik mukodik-e.
Ha meg mar keresek rovat: CGA/hercules kartyat, valamint EGA monitort en is vennek
-
Hosssszu
őstag
válasz
krisz67 #43777 üzenetére
Tök mindegy hogy dugod rá legrosszabb esetben a jobb és a bal fel lesz cserélve.
Az egérhez nem USB-LPT adapter kell, hanem USB-Serial(COM port) adapter.
Az alaplapon lehet hogy van COM porrt tüskesor, és csak kábel kell hozzá, bar ezt passzolom. Viszont ha jól rémlik a WinXP, vagy Win7 nem támogatja alapból a COM portos egeret (lehet hogy tévedek), gondolom akkor a Win10 sem.
Bocs! Újra átolvasva a hozzászólásod, neked egyértelműen a második megoldás, tehát az adapter kell. Az USB buli felesleges. -
krisz67
tag
válasz
krisz67 #43777 üzenetére
Másik kérdésem:
Van ugye 2db Genius GM-6 egerem, és kiszeretném próbálni őket,ám nincs ilyen csatlakozóm, ezért ezt szeretnék hozzá, vajon működne
[link]Vagy egy adapter, ami DB25 apa to DB9 anya -ba alakít?
[link]
Melik lenne a jobb döntés, melyikkel működne a dolog?Hosszabító nem kellene végülis, csak egy átalakitó, pár centis.
(HP Compíq dc 7800 C.M.T. gép Win 10 Pro OS)Köszi!
-
harmat007
csendes tag
válasz
krisz67 #43751 üzenetére
Köszönöm!
Csongrád megyében van az üzlet, és igen saját produktum.
Próbáltam kissé feldobni a hangulatot, hátha valaki értékeli.
Sajnos az ezeknél régebbi hardverek színvilága szegényesebb, így ezeknél régebbieket nem akartam kihelyezni.
Talán egy kicsit mind érdekes lehet.
Van benne 1000-es SlotA athlon.
teljesen új Asus P2D DS
SIS Xabre 600 ultra
3D Labs VGA-k
Abit OTES GF4 TI4200
7950GT AGP, 7900GS AGP
az első PhysX gyorsítók
Socket 8 konfig, asus lappal, 128mb Edókával
Szinte mindenről regélhetne az ember valamit, ezek csak válogatott, működő, kissé már kuriózumnak számító hardverek.
Örülök ha megnézik a fiatalok, nem nagyon van már lehetőségük élőben látni a múltat. -
válasz
krisz67 #43738 üzenetére
A Caviar hangja kellemes.
EDO- kat egyféleképpen lehet, az egyik oldalon, alul kivágás van, látszik hogy a slotban is ugyanolyan alakú az egyik oldal. Ferdén kell behelyezni a résbe, majd a 2 rugó beppatanásáig fűggőlegesbe billenteni.
arn : leszámolta a ramot is. Minden ok ebben a lapban a gussal, csak azt felejtettem el hogy a hangerőt lefele kell tekerni hogy hangosabb legyen
, a gusmax- nál nincs ez az anomália.
-
-
FF23
senior tag
válasz
krisz67 #43720 üzenetére
Itt 176W-ot írnak rá. Ha jól látom a 12V-os szabad ág 12A/144W. Ezzel a táppal nem erőltetném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged