- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
V!ck
senior tag
válasz
hackeeeee #57563 üzenetére
Nekem.
8320-at hűtök vele 4,5GHz-en, kb 1,368V-ot mutat (ha jól emlékszem) a CPU-Z Prime alatt. 70fokra megy fel a socket hőmérséklet, kb ott megáll, de saját ventivezérléssel tolom és 71-nél kezd el fullon forogni a 2 gyári venti. 6körül hazaérek, küldök everest screenshotot ha gondolod
A gyári 2db ventivel hajtom egy CM K350 házban, ami nem valami nagy és szellős...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
hackeeeee #57195 üzenetére
Persze, de hogy ez mekkora, igazából kimérni se lehet.
Én anno AsRock Ext4-nél próbáltam méricskélni a VRM kimeneti CPU feszt (ahol éppen hozzáfértem), és arra jutottam, hogy ez nagyjából (század pontossággal) megegyezik a CPU-Z által monitorozott értékkel. Igen ám, de a CPU foglalathoz vezető fólia + a foglalat és pinek közti átmeneti ellenállás, stb... nem elhanyagolható feszültség esést tud produkálni 100A+ körüli áramnál, ami a különböző alaplapi megoldásoknál eltérő lehet. Leginkább abból lehet észrevenni a különbséget, hogy különböző lapokban különböző CPU feszt igényel ugyan az a kocka. Mondjuk az én procim az Ext4-ben 40 mV-tal többet igényelt, mint a Saber-ben. -
-
Pancsermeste
őstag
válasz
hackeeeee #56280 üzenetére
Értem én, hogy nem lesz tuning, attól még jó választás lehet a Matti, mert kisebb zajjal hűvösebben tartja a procit, mint a T4. T4 zajos max. fordulaton. Én anno lecseréltem a gyári ventijét.
Sok hűtőt próbáltam, ár/teljesítmény arányban a Matti volt a legjobb. Jobb a kis macho 120-nál is, és olcsóbban. -
V!ck
senior tag
válasz
hackeeeee #56274 üzenetére
Nekem is T4-em van, FX8320-at hajtok vele 4,4GHz-en, bár olyan alkalmazásoknál, amik 80% fölött képesek terhelni a procit, erősen határeset, 4-4,2GHZ-en viszont kifogástalan.
A Macho jóval erősebb, tehát vagy halkabb lesz a géped vagy még jobban megrántod
Én most akarok Machora váltani, mert szeretnék egy stabil 4,5GHz-et belőni, viszont a T4 ahhoz kevés... -
Whysperer
addikt
válasz
hackeeeee #56100 üzenetére
Nekem nagyon jó a Zalman z11-be a szellőzés. elől 3 lent 1 fent meg 3 kifele ,de ha vennék egy iylet vagy egy 20 ezres Enermaxot akkro a fenti kettő helyére menne a Vízes borda.
4,2n hány fokon hűti kb.?olyat mitn a tiéd nem is látok IPON-on .. itt tudnál olyat mondani ami egy áron van a tiéddel? [link]
-
-
Adamrapkor
tag
válasz
hackeeeee #54810 üzenetére
Plusz egy lépcső fesz? Ezt h érted?Nekem auto-n van.Nekem is az a proci van, mint neked. Tegnap ment 4.2-vel a rendszer, ma meg kék halált kaptam. Mikor bekapcsoltam, kb fél perc után.Feszben tudsz segíteni?Hogy hogyan állítsam be 4-2-höz ha úgy akarom használni. igazság szerint fel akarok menni 4-5ig ezt a rendszerrel meg is engedhetem, mert a hűtés meg van hozzá.
Lap:970 UD3P de ez fentebb már volt példa. De neked is UD-d van ahogyan láttam, adatlapodon.
-
V!ck
senior tag
válasz
hackeeeee #54726 üzenetére
Én kezdem nem érteni ezt az egészet...
(#54728) Adamrapkor-nak tiszta vicc hőfokok mennek, nekem forr a gép, relatíve (ugyanazzal a hűtővel). Bár nem tudom mi hogy van neki beállítva a BIOS-ban.
Ami furcsa: Auto feszen, ami kb 1,296V stabil a gép és jéghideg Prime alatt is 4GHz-en. 4,2 és 4,4-en lehal. Ha feszt emelek, lehal. Ha tovább emelem, akkoris. Szó szerinte lefagy, 1,35V környékén is.
Viszont:
Ha az LLC-t high-ra teszem és a CPU power phase-t Asus optimizedre, akkor ugyanezen 1,35V (inkább 1,344) feszültségen betonstabil, csak éppen a T4 kevés hozzá...
Világ életemben tuningoltam, még az AMD K5 PR100-amat is 114,5MHz-en hajtottam, de ezzel a kazánnal egyszerűen nem bírok, vagyis inkább nem értem meg a lelkivilágát... teljesen mindegy milyen összefoglalót olvasok vagy tesztet, akkor sem.
Na mára ennyit erről... hátha alvás közben megjön az ihlet(#54733) norbert1998 én egyszerűen inkább lehetetetlennek mondanám... egyszerűen kizárt. Fizikai képtelenség. (Nem az irigység vagy rosszindulat beszél belőlem, ne értsen félre senki.)
-
V!ck
senior tag
válasz
hackeeeee #54721 üzenetére
Bocsi, kifutottam a szerk.időből.
Azt vettem észre (a tesztben is, amit linkeltem), hogy relatíve kisebb fogyasztáson nincs túl sok különbség pl az EVO-hoz képest, talán 5-6fok, viszont jelentősebb tuning esetén az EVO még állja a sarat, a T4 meg 15-20fokos különbséggel lemarad és el is hasal... szóval ez a hűtő ennyit bír.Hát, ezzel hajtottam a Phenom II X4-emet... ahhoz elég volt, pedig az 140W-os C2 volt...
mindenképp cserélni akarom, addig hanyagolom a tuningot, visszadobom 4GHz-re, ott elketyeg 1,298V környékén és még csak nem is melegszik.
Gondolkozok a Brockenen, a Matternhornon, de igazából a Macho 120 tetszik és a CM K351 házam nem igazán széles, a magas hűtők szerintem nem férnek be(#54727) Sarkadi
Tiszta, mint a lelkiismeretem
Egy jóféle pasztát viszont venni fogok, kelleni fog az új cucc alá is... -
MK VII
veterán
válasz
hackeeeee #54434 üzenetére
Meg árban sem természetesen egy kategória.. Igazából az AMD-nek nincs i7 megfelelője és szerintem nem is fogja tudni (talán nem is akarja) beérni az AMD abban a kategóriában az Intelt. Amire az AMD processzorokat gyárt arra tökéletesek. Akinek nagyobb teljesítmény kell az meg úgyis Intelt vesz. Mindennapos használatra az FX-ek tökéletesen ki tudják szolgálni a felhasználót.
-
Laja333
őstag
válasz
hackeeeee #53731 üzenetére
Nálam a 4,4 tűnik legoptimálisabbnak a maga 1,36-os feszével. 4,7hez már 1,47 kell. 4.8-on már 1,5-el eldobál a prime.
Egyébként próbálkozott valaki turboval? Mivel hosszú távon nem járható út az 5k, így gondoltam csak a 2-4-6 vagy 1-3-5 magokat 5,2n járatni jó nagy fesszel. Így még tudnám hűteni, és csak azokat a magokat hajtanám meg, amiket az optimizálás szimbólumai amúgy is használnak.
Pscheck-el sikerült elérnem, hogy egyáltalán felkapcsolja pb1-be. De hiába adtam meg neki a magokat, hwsinfo szerint tök random kapcsolgatta.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #53585 üzenetére
Tengermélyet!
Közben felhomályosultam és rájöttem a 2600 jellemzőit írtam neked, nem pedig a 2400ét.
Ámbár a 2400 sem kis étvágyú, ugyan úgy 1.38V-tól felfelé stabil mint a jólbevált 2500as CPU-NB.
A 2600 nálam ugyan azt játsza amit te is leírtál, miszerint pár napig hibát utána viszont random eldobja magát néha. Már körbeteszteltem pár hónapja alap ill. tunningos RAM beállításokkal is, ugyan az.2800on pedig egy kezemen meg tudom számolni, hányszor sikerült bebootolnom..
Mondjuk azóta nem néztem meg, hogy befejeztem a ház fejlesztését és minden komponenst durván le van hűtve "előről-hátulról"..Azt próbáltad esetleg, hogy minimális FSB tunning milyen hatással van a CPU-NB stabilitásra?
-
vakond5
őstag
válasz
hackeeeee #53585 üzenetére
IMC-vel szórakoztam sokat én is, viszont azóta rájöttem, hogy egyszerűen nem hoz annyit, mint amennyit szenvedtem vele, vagy amennyi fesz kellett volna neki hogy stabil legyen. Eleinte 2.8-on toltam, mert 3-on meg se szólal, aztán levettem 2.6-ra kisebb fesszel, azóta meg 2.4-en megy alapfesszel. Annyira nagyon nem számít, ráadásul a fogyasztást piszkosul növeli ha el van eresztve valami kellemes feszültséggel..
"Annyit nem hoz, hogy megérje szénné feszelni."
Ezzel a mondatoddal pedig tökéletesen egyetértek, legyen az bármilyen komponensnek a tuningja. -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #53538 üzenetére
Szerintem hasonló a lap/proci nyűgje mint ami nálam is van/volt.
Emlékezz vissza amikor elkezdtem a CPU-NB-t húzni, kérdezgettelek titeket mennyi fesszel kéne vigye a 2400at, ugye 2200on az alapfesz 1.2V.Mondtátok, hogy 1.3V-al nézzem meg, megse nyikkant, emeltem még rajta 1.35V.., semmi, rákérdeztem az 1.4V-ra, valaki szirénázott hogy az nagyon sok, ettől függetlenül ránéztem és láss csodát életre kelt 2400on.
Szóval nálam a Ti értékeitekhez képest baromi feszigényes tunningra a CPU-NB.
2600at 1.475-el tudja.., mondjuk nem egy tragédia, mert állítom egy fok plusszt nem vettem még észre CPU-NB tunning miatt a procin.
Mekkora fesszel próbáltad? Csak mert szerintem 1.4V-nak a közelébe nem mentél, mert a tiéd is jóval alacsonyabb feszen hozza ha jól emlékszem, tán 1.33 körül, de ez nagyon halvány emlék csak.
Adjál neki kakaót, úgy próbáld ki.CL8 az nálam csak akkor téma benchelek valamivel, nem is tudom konkrétan melyik bench érzékeny rá és melyik nem, csak amikor eljön egy pont amikor úgyérzem a CL10/2144 (10-11-10-29) játékbeállítással már nem tudok többet kihozni, akkor néha rápróbálok a CL8-ra, ami egyébként nálam szintén 8-9-8-24.
Beszéltük anno priviben, hogy nálam eléggé bukdácsol 22es trassal, azt nem is eröltettem tovább.CPU-NB-s "debughoz" vagy ha random időközönként problémád van, akkor javaslom az 1600/9-9-9-24/27et.
Nagyon hasonló kalamajkát képes csinálni a kettő és lehet nem is a CPU-NB tunningod a bibi, hanem a RAM. Csak tipp.. -
inspiroyhome
senior tag
válasz
hackeeeee #53481 üzenetére
Annyi rémlik, hogy előtte lement alvó módba, amiből nem tért vissza, csak szaggatottan sipolt mintha memória gond lenne, újraindítás után működött kb 20 percig, és aztán jött ez a megállás. Most megy egy jó ideje és még nem csinált hasonlót, de akkor ha muszáj dobok rá még egy kis feszt, viszont akkor mát túllépem a 70 fokot maxon.
-
vakond5
őstag
válasz
hackeeeee #52748 üzenetére
Igen, furcsák az ilyen dolgok. Fizikailag nem változtat az ember semmit [vagy csak azt hiszi, mert mégis csinált valamit?] és a hardver képes másképp viselkedni valamilyen szoftveres beállítás hatására.
Ezért is kerekedett ki a szemem, mikor rá kellett jönnöm, hogy a korábbi középkategóriás lap szemrebbenés nélkül vitte a ramokat 2400-on, egy felsőkategóriással meg szórakozni kell? Ne már..Tökéletesen megvagyok vele így, nagyon megszerettem ezt a Sabertooth-t. Tegnap előtt kihajítottam a gépből a ventivezérlőmet, áttértem az alaplapira. Fantasztikus, hogy mostmár a radin, és az oldallapon levők is hőfok függvényében forognak, akárcsak egy vga, csak ezt a proci melegedésére állítottam be
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
hackeeeee #52468 üzenetére
Én is azt hittem hogy feltaláltam a spanyol viaszt de rá kellett jönnöm hogy előttem már átzongorázták ( megrálták,kiköpték ) a témát inkább játék mint igazi előny a RAM tuning próbáltam 9-10-9-24-40 1,55v fura programleálások végül kékhalál
10-10-10-24-40 lassabb volt ezért a nyerő 10-11-10-26-421600MHz 8-9-8-24-40 sajnos el sem indult
Kérdés melyik jobb cr1 vs cr2 ? -
Bossp
addikt
-
Yllgrim
őstag
válasz
hackeeeee #50743 üzenetére
2-t szerintem nem tudna rendesen meghajtani, az tobb mint valoszinu, majd megnezem egyet 5Ghz-en tud-e rendesen valamikor. Ott mar nagyon furge a proci, azt nagyon szeretem.
Mivel mostanaban sok WoW-ot tolok es ott kell a CPU teljesitmeny egy magra, 4.83-on tolom, itt is alakul mar a teljesitmeny.
-
csontraket
tag
válasz
hackeeeee #50736 üzenetére
én nekem se a cf-en volt a lényeg csak tudni szeretném végre hogy egyáltalán költsek többet egy erősebb AMD procira vagy felesleges mert nem fogja soha kihajtani akármilyen (jelenlegi) AMD procit veszek. Erről szeretnék egy konkrét választ valami bizonyító videóval vagy linkkel vagy mért adatokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest