-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #41359 üzenetére
Szerintem az mindkettő kupakhő!
(#41360) Pancsermeste Az, hogy gyengébb lapba 8350, az tényleg hülyeség! Miért érné be kevesebb fesszel? Az egyik proci kevesebbel éri be mint a másik, de tök mind1, hogy melyik 8xxx proci.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #41336 üzenetére
Nem tudom, nálam 1,375V-on pillanatok alatt felmelegedett, és lekapcsolt a gép. De csak a monitorozva volt ilyen forró, ezt már kimértem, hogy az Asrock kb. 10 fokkal többet mutat, mint egy ASUS M5A97 EVO.
(#41334) pd: Igen, az 1,275V-nál alacsonyabb LLC volt belőve, ezért esett a fesz 1,2V-ra. Ha feljebb veszem az LLC-t, akkor kb. tarthatja az 1,275V-ot, de biztosan jobban melegedne.... majd kipróbálom.
De ami a lényeg volt, hogy sokan azt állították, hogy azért jó az a proci, amely alacsonyabb fesszel beéri, mert gyenge tápellátású lapokban jobban fogja a tuningot bírni. Számomra ez most nem igazán igazolódott be. Hiába kér alacsonyabb feszt a 4,2GHz-hez, a VRM throttling miatt ezzel se tudok feljebb lépni, 4,4GHz-nél 1,3V mellett már trottyol. De még 4,2GHz-en is 1,3V fesz mellett, míg a 8320-as procim magasabb fesz ellenére sem throttlingoltatja a VRM-et.
(#41338) Nxn908xxx: Ha leveszem az oldallapot akkor se változik, sőt, ha belefújok szobaventivel, még akkor sem
De amúgy egyértelmű, hogy azonos fesz mellett sokkal, de sokkal jobban melegszik a 8350, mint mondottam, pillanatok alatt ki is kapcsolt ugyan azon beállítások mellett, mint amivel a 8320 ment. -
válasz
MaxxDamage #41323 üzenetére
Akkor félre értettem a kérdést. Pardon!
Kíváncsivá tettél, el fogom olvasni! -
válasz
MaxxDamage #41320 üzenetére
Az FX 1866-ig kezeli a memóriákat hivatalosan. Ott is jelenthet némi előrelépést.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
MaxxDamage #41276 üzenetére
Ott van a linken
-
lee56
őstag
válasz
MaxxDamage #41273 üzenetére
Valóban nem régi, csak tavaly Júniusi. Kinek mi a nem régi ugye, minden relatív.
-
MrM94
addikt
válasz
MaxxDamage #41264 üzenetére
S mennyi volt a procid amikor vetted?
-
lee56
őstag
válasz
MaxxDamage #41255 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, végtére is a CPU-Z nem kimondottan teszt program, de én ő rá gondoltam, és a hozzászólásod is arról szólt, amire válaszoltam. Szóval nem tudom hogy keverted ide a CB-t.
pd : Köszi szépen a tesztet, valami ilyesmire számítottam őszintén, mindennapi alkalmazásokban nem nagyon feltűnő (játékokban mondjuk azért még lehet, főleg inkább olyan videókártyával/beállítással/játékkal ami a processzor oldaláról (is) követel), de legalább nem is kerül sokba, csak időbe meg pár ősz hajszálba mire stabilizálni lehet a kívánt tuningot, már ha valaki úgy dönt hogy megéri vele szenvedni (CPU-NB amiről szó van, ha valaki csak most kapcsolódna bele a témába).
(#41262) Ferike001 : A tuning igazából a CPU-n múlik, persze ahhoz hogy lásd mit tud(na) valójában, egy jó alaplap sem árt, meg persze maixmum hűtés, és bőséges tiszta tápenergia.
Azt hiszem a kérdésdre csak akkor kapod meg a választ, amint meglesz minden és nekiállhatsz kísérletezni.
-
MrM94
addikt
válasz
MaxxDamage #41258 üzenetére
Nem,az egy normalis alaplap.
Igen..Es mennyibe faj egy phanteks?.. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #41258 üzenetére
Jo az a lap, csak sokan nem ertik hogy a processzor nem birja, nem a lappal van baj....szerintem AM3+-ban az a lap jellenleg a best-buy alaplap.
(#41259) pd: jo kis teszt ! Gratulalok !
Orulok hogy van meg elet az FX teren is.
-
lee56
őstag
válasz
MaxxDamage #41214 üzenetére
Vagy user fail.
Időnként nem árt ezeket a tesztprogramokat is frissíteni, 2-3 verzióval már előrébb jár a világ nálad.
(#41250) MrM94 : Még az a szerencse hogy nem kék macsek vagy, különben lehet hogy az jönne le az embereknek.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #41249 üzenetére
Ez igy van. Mondtam mar tobbszor hogy nalam a meloban Linux alatt az FX jol odavert a 2600K/3770K-nak. Olyan szoftverel ami kihasznalja a modularis felepitest es a 8 magot, ott feszit az FX.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #41245 üzenetére
A CineBench Intelre optimalizált benchmark, ez nem titok. És elég nagy szórás szokott lenni a mérések között.
Valódi render programokat ha nézzük, pl. a POV-Ray renderben megeszi az Ivy-t, tuningoltan meg a Haswellt is otthagyja. -
MrM94
addikt
válasz
MaxxDamage #41245 üzenetére
Amugy,nem kotekedes meg semmi offensz meg semmi hasonlo de anno Haverral leteszteltuk es akkorat rohogtem rajta hogy ha jol emlekszem a 4.2ghz es 4770k tobbet adott mint a benchmark beli eredmeny.
Ezt csak azert mondom,hogy annyira nem kell szentnek venni egy benchmarkot sem -
marquuard
veterán
válasz
MaxxDamage #41225 üzenetére
M5A97 EVO R2.0, de picit még arrébb van, még el kell adnom 2 Battlefield 4 AMD kupont
-
marquuard
veterán
válasz
MaxxDamage #41223 üzenetére
Még az van, legközelebb az lesz cserélve, de egy épkézláb hűtő már kellett. 4,2GHz szerintem annyira nem vészes, tovább meg se próbálom vinni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #41212 üzenetére
közbe szóltak, hogy a Fire Strike teszt kell nekem (nV) /5GHz-n 66c fok volt a max.temp (kupak)/
4GHz
[link]5GHz
[link]/azért van kis különbség a "Physics Score -n" , de nem számottevő, vagy igen ?/
A VGA -m lehetne egy GTX780Ti is, közbe futott háttérbe a GPU monitor és CPUID HWMonitor is , hogy lássam mit, s hogy volt / ment
/minden OK/
L
-
baboss
őstag
válasz
MaxxDamage #41197 üzenetére
Én a legtöbbször alap beállításon használom.A tuningot csak akkor használom ha játszok ami hav 1 alkalom.
-
baboss
őstag
válasz
MaxxDamage #41195 üzenetére
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #41189 üzenetére
Nem kíméled az egyszer biztos.
-
baboss
őstag
válasz
A gyereknek ugyan olyan az alaplapja mint neked csak FX 6300 van benne.Vízhűtés csak CPU és VGA.
4.7 GHZ 1.45 v és a cpu alatti kicsi kék borda 70°-os.1 db venti 12 cm a gép elejében és hátul 2 db 10 cm -es a táp alatt. -
baboss
őstag
válasz
Asus Crosshair V Formula Z fúl vízhűtéssel.
5GHz 1.515v
4.9 GHz 1.48v
4.8 GHz 1.45v
4.7 GHz 1.42v -
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #41160 üzenetére
Arányos az órajel az eredmények fügvényében. Mit is mér pontosan ez a benchmark?
-
Stylerr
addikt
válasz
MaxxDamage #41072 üzenetére
31-32C fokos miközben ez a lemeztúlterheltség van Utorrentben, 100%os a kondíció. Egyébként olvastam valahol, hogy ez nem a gép, és nem a vinyó hibája, szimplán az Utorrent rossz.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MaxxDamage #41062 üzenetére
Azzal az AI Suite II-vel picit ugyelni kell mert sokszor bug-os.
-
Vismajor01
addikt
válasz
MaxxDamage #41060 üzenetére
És olyan progi amivel szabályozni tudnám? Jelnleg 3000 és 5000 között ingadozik a FAN, teljesitmény összefüöggés nélkül. Csak olvasok egy cikket valahol és halloma gépet hogy húúú---HÚÚÚÚÚ---húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú(ilyenkor 5000) aztán megint 3000....
-
Picturemaker
őstag
válasz
MaxxDamage #40990 üzenetére
Ezt holnap megnézem egy FX6300-assal.
MrM94: Ferrari motoros Trabant is van, csak nehéz megtalálni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #40990 üzenetére
Áhh, nem akarom megfőzni, 70 foknál lekapcsoltam, bár nem nagyon ment már feljebb...
Prime-al se szoktam 10 percnél tovább nyúzni.Csak azért néztem, mert lehet beszerzek egy asus kardfogú lapot, hozzá 8350-et, és hogy akkor majd össze tudjam hasonlítani a jelenlegi cuccommal.
Amúgy a LinX-el kapcsolatban, lehet tényleg csak a konkrét letöltött példánnyal van baj, mert az előző verzióm is 0.6.4 volt, de azzal a példánnyal se indult el, ezért kértem már itt kínomba segítséget, de úgy látszik most ez a frissen letöltött 0.6.4 példány OK. Biztosan a 0.6.5-ből is van FX alatt működő.
-
Picturemaker
őstag
válasz
MaxxDamage #40987 üzenetére
Csak az már "elavult", mert nem tesztel AVX-es utasításkészlettel.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #40987 üzenetére
Ez megy!
-
marquuard
veterán
válasz
MaxxDamage #40882 üzenetére
Egy driver reinstall-tól lehet baja a BIOS-nak?
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #40754 üzenetére
Valamiért nem megy nálam..Valami bugreportot akar küldeni a cégnek(maxonnak)..Nem tudom mi van vele...
Ötlet?
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #40732 üzenetére
-
marquuard
veterán
válasz
MaxxDamage #40693 üzenetére
8350 4,98GHz-ig, 8320 meg 4,87GHz-ig húzható. Ilyen magas órajelen már semmit sem számít 110MHz, ezért felesleges ekkora felárat fizetni. 8350-be nincs FMA3/SSE Family/FMA
-
Ribi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #40693 üzenetére
Van sok olyan 8320 ami kevesebb feszt kér mint az én 8350-em. A tuning teljesen kiszámíthatatlan.
Az, hogy gyárilag mennyire van belőve és hogy tuning alatt mit bír az totál más. -
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #40660 üzenetére
Nekem pedig még költséghatékonyabb volt a gépem. (igaz, azért gyengébb, mint a tiéd)
FX-8320 (új, OEM)=33K
970 Ext4 (használt)=15K
AlpiMatti hűtő (új)=12K
Ez ugye 60K lappal együtt.
Igaz csak 4,2GHz, esetleg ha muszáj 4,3GHz ami stabil, de ennyiért nem tudtam volna jobb gépet. -
Picturemaker
őstag
válasz
MaxxDamage #40406 üzenetére
Tudjuk, Te azzal csinálsz meleget a lakásban.
-
Ribi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #40339 üzenetére
Árban jobb a Phanteks PH-TC14PE, mint a mugen 4? Azt meg hogy? Több mint 2x annyiba kerül.
-
honda130
tag
válasz
MaxxDamage #40339 üzenetére
Köszi!
-
Whysperer
addikt
válasz
MaxxDamage #40331 üzenetére
mert félre nyomtam! 8)
-
Whysperer
addikt
válasz
MaxxDamage #40322 üzenetére
[link] Ez szerintem elég jó választ tud adni sz.tem a kérdésedre! Viszonítás alapnak . Tudom nincs benne FX,de vannak olyan procik amik vannak másik tesztekben FX-hez viszonyítva!
-
GNKING
tag
válasz
MaxxDamage #40322 üzenetére
Max. 3k-mba fog kerülni a csere.
Játékra lenne használva.
Több évre tervezek vele, mint a 920-al is ami 3 évet húzott nálam. A jobb tuning is csábít. -
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #40299 üzenetére
Akkor biztos hogy az extreme opció bugos, mert 4.5-ön nekem se volt kép vele, UH-n meg simán indul.
Köszi srácok!
(#40301) vakond5: Igen, később tervezem a víz beiktatását, de most ezzel a hűtővel így pont jó még a hőfok. A házam teteje sajnos zárt, így oda nem tudok tenni ventit. De a víznek tök mindegy ugye. -
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #40297 üzenetére
Akkor azért nem volt jó maunalban 0.7V-al.
Na oké, akkor az extremet messze elkerülöm. Neked is fagy ha azon van?
Milyen hőfokaid vannak 4.8Ghz-n? -
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #40294 üzenetére
Jaa, hogy manualba konkrétan azt az értéket kell írni amit akarunk? Nem azt hogy mennyit akarunk hozzá adni?
Egyébként nem akarom most csesztetni, csak rákérdeztem hogy miért is fagyhat hogy több a fesz. De lehet akkor az "extreme" beállítással van valami baj.
Az új hűtőd 4.8Ghz-n lehűti?
Mennyi a max kupak prime alatt?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #40289 üzenetére
Ultra High-on nálam sincs baj.
(#40291) vakond5: Adtam neki manuálban a minimum adható feszt, valami +0.69V amit adni lehet neki. Erre Overclocking failed error.
Na jó, hagyok mindent így ahogy van, nem piszkálom. A végén még nem fog beindulni és cseszhetem. -
kaszas19
senior tag
válasz
MaxxDamage #40215 üzenetére
Mint írtam nem használ csak legfeljebb 2 magot a játék és ezért akarom a turbót bekapcsolni hogy a játékban magasabb frekin jár az adott két mag és így jobb élményem lesz a játékban.
A mai játékok használják a több magok a régebbiek csak 2-4 magot sajnos és ez sokszor rá nyomja a bélyegét az élményre.
A turbó haszna pont ez. -
ViZion
félisten
válasz
MaxxDamage #40215 üzenetére
De, van haszna. Olvasd el mit írt a kolléga. Van, ami nem tud több szálat, ott a modulok fele is elég és ezeket lehet jobban húzni, mert nem fog több hőt termelni 4 modul, mint a 8 együtt.
-
cunnir
tag
válasz
MaxxDamage #40178 üzenetére
Jól van benéztem
Tomééé itt kérdezd meg [link]
-
xmaas
őstag
válasz
MaxxDamage #40125 üzenetére
+1 lehetoleg low profilet vegyel mert az konnyen elfer barmilyen cpu huto alla altalaban ott vann a nevukbe a LP jelzes
-
Garsza
veterán
válasz
MaxxDamage #40074 üzenetére
De ha beállítom a Windows energia gazdálkodásnál hogy például csak 99%használja max a CPU -t akkor is vissza esik 1400MHz re biztos hogy nincsenek meg a köztes lépcsők valamiért.
Akármit csinálok más értékre nem vált csak vagy minimum vagy maximum. És nem tudom mi lehet az oka. -
ViZion
félisten
válasz
MaxxDamage #40052 üzenetére
Falbafejverés helyett futtasd már azt a bánatos memtestet...
...ne OC-n lehetőleg.
-
cunnir
tag
válasz
MaxxDamage #40038 üzenetére
Na végre látom megvan
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #40038 üzenetére
Az szép!
Most tessék zargatni felfelé 5000-re, aztán lássuk mit szól hozzá -
Valkűr
addikt
válasz
MaxxDamage #40033 üzenetére
Telefonról írtam, nem tudom miként sikerült 2x..
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #40028 üzenetére
Várom a feedback-et! -
válasz
MaxxDamage #40013 üzenetére
Mert ez volt a szabvány TDP limithatár, gondolom én.
-
vakond5
őstag
válasz
Mert volt anno a 140W-os Phenom II x4 965, és szerintem azért írják rá sok lapra, mert még egy verébséggel több, ami segíthet eladni.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Elvileg a Crosshair Formula-Z támogatja az FX 9000 szériát is szóval szerintem ez valami elírás lehet.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
MaxxDamage #39965 üzenetére
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
MaxxDamage #39961 üzenetére
Pedig csak a fent már belinkelt képet kellett volna megnyitni ahhoz, hogy érezd amit írtam az pure sarcasm.
-
djculture
félisten
válasz
MaxxDamage #39818 üzenetére
Az mindig televan beragadt cuccokkal ez is vicc pl : [link]
-
miresz
veterán
válasz
MaxxDamage #39818 üzenetére
Lehet 2 van a dobozban!
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #39761 üzenetére
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #39759 üzenetére
Jónak tűnik a módszer, csak szerintem nagyon keveset tett rá a tag.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #39755 üzenetére
Lecserélted a jó kis Mugen 4-et?
-
kaszas19
senior tag
válasz
MaxxDamage #39722 üzenetére
csak furcsálltam hogy mér nem megy a vga 98-99%kon.
-
kaszas19
senior tag
válasz
MaxxDamage #39720 üzenetére
Nem csak elvárnám hogy szépen mennyen.
-
kaszas19
senior tag
válasz
MaxxDamage #39714 üzenetére
forma 1 2013 amiről írtam de grid 2-ben a vga 98-99% és ha hùzom nem sokat gyorsul.
-
Xaels
félisten
válasz
MaxxDamage #39622 üzenetére
Másra nincs jogsim, munkába meg nem akarok 1,5órát éjszakaizni, haza meg a dugókban punnyadni. Ez az Eliminator nem olyan durva gép.
-
Picturemaker
őstag
válasz
MaxxDamage #39498 üzenetére
Nézem a második linket, 200 fokig bírja. Neked való.
-
Johni5
őstag
válasz
MaxxDamage #39498 üzenetére
Valami hasonlót használunk a napkollektoroknál.Kb 100 tubust már biztos kidobtam belőle.Egyébként nem rossz cucc.Az i7 3770K-hoz még azt használtam.
-
ViZion
félisten
válasz
MaxxDamage #39500 üzenetére
Ezüst pasztát is kukáznám. Szinte letakaríthatatlan. Már csak szilikonost használok, valahol még kidobásra vár egy majdnem teli MX4, néha laptopokra kenem, amik ide kerülnek, azokon úgysem cserélnek hűtőt utána...
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #39465 üzenetére
Pontosan, ráadásul azzal nem csak magadon segítesz, hanem akinek hasonló lapja van, az is tudni fogja a dolgokat.
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #39454 üzenetére
Igen, mint mondtam, alaplapi szenzorokról általában csak a gyártó tud bármit is mondani. Kivéve persze ha Sabertooth, Crosshair, Maximus, vagy egyéb veszett cuccról van szó
-
djculture
félisten
válasz
MaxxDamage #39454 üzenetére
Helyi kiskerben Szolnokon pont láttam ilyet a vitrinben aranyáron volt kitéve 25 ezerért
Szerintem már kifutott cucc.
Thermalright SilverArrow SB-E Special Edition-t vettem hétfőn pont a nagygépembe az 30 volt, meguntam a zajt.
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #39450 üzenetére
Akkor viszont megéri megkérdezni, Asus komáékról én is azt hallottam hogy jó arcok.
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #39448 üzenetére
Nincs mit
Gyártó, ha normális, segít benne. -
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #39446 üzenetére
Az a baj hogy nem szabvány, hanem alaplaponként változik, hogy mennyi szenzor van, és hogy melyik, hol található. Elég nehéz megmondani sajnos. Talán a manual-jában megtalálod.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #39380 üzenetére
Nem kukázok semmit!! SZeretem Asrockot!!!
De most tényleg! Látszólag problémázok itt, de csupán a tudomány kedvéért, mert érdekel a téma, hogy mi miért van. Amúgy pont nem izgat, hogy szegény procinak meleg a buksija, azt a kb. max. 50 fokot amit kap normál használat során, azt bírnia kell!
Azért nem éri meg lapot cserélnem, hogy hűvösebb legyen 5-10 fokkal, vagy az esetleges +(200-300MHz) miatt sem. Most 1,375V / 4,2GHz-en használom, és teljesen stabil, nem trottyol, egyszóval elégedett vagyok.... csak hát.. na! -
Pancsermeste
őstag
válasz
MaxxDamage #39369 üzenetére
Ez így van, így logikus, de ezt most miért írod?
Ez soha nem is volt kérdéses nálam, csupán csak az, hogy max. terhelésnél nálam felmegy 70 fora a CPU kupak hő, míg másoknál sokkal "hűvösebb". Én arra gondoltam, hogy talán a lapom rosszul monitoroz, de ezek szerint nem. Amúgy én teljesen reálisnak is tartottam volna a 70 fokot, csak hát itt mindenki olyan csupa jó hőfokokat ír, hogy már kezdtem elbizonytalanodni... -
atomanti19
aktív tag
válasz
MaxxDamage #39281 üzenetére
Alpenföhn k2 vel vagy NH-D14 el ugyanott tartasz! Aprón lehet is kapni K2-t 17k ért. A Noctua újonan meg 20k körül van.
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #39281 üzenetére
"Az 1.416 / 4.4 -nek nem sok kicsit a fesz. ? (szerintem menne az még lefelé bőven!?)"
Ezért írtam amit írtam. -
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #39260 üzenetére
"Elvileg" az egyik leg jobb alaplap az Fx alá...
-
ViZion
félisten
válasz
MaxxDamage #39258 üzenetére
Nem, nem menne...
Don Sass is talán 5,2 GHz-ig jutott, de a CPU-Z kép és a stabil működés (pl. LinX 10 kör lefut...) két külön dolog. Feszt sem lineárisan kéri, szal. stabil 5 GHz is már 1,5 V felett van többnyire. Nitrogénnel hűtve lenne esély, kis befektetést igényel...
Miklosss és Malibutomi hegesztették nagyon, vagy Laca000 kérdezd meg. Jah, hozzáteszem Saberrel, nem ilyen erős közepes deszkával... -
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #39256 üzenetére
6 ghz még vízzel is közel lehetetlen azzal a procival.
-
vakond5
őstag
válasz
MaxxDamage #39254 üzenetére
Nem lesz hosszú életű a cucc, ha ezt folytatod.
-
válasz
MaxxDamage #39250 üzenetére
Hát a sabernél van 2 db VRM érzékelő, ha a lapodon nincs VRM diode, akkor szerintem sehol.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
MaxxDamage #39245 üzenetére
Maghőre vonatkozik, nem a kupakra.
De ti hogy mertek ilyeneket csinálni?Én meg már a 62 fokra is húzom a számat.
-
válasz
A proci 72 fok környéke volt prime Small alatt, a VRM volt kemény 94.
-
vakond5
őstag
válasz
92 foknál régesrégen lekapcsolt volna.
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #39228 üzenetére
Nincs hangos gép, csak halk hangszóró!
Sokszor csak egy bizonyos beállításnál/terhelésnél jönnek ezek a cicergő hangok.. Ha jobban, vagy kevésbé van terhelve kussba van... Ha így jó nálad, akkor megoldottad!
(#39227) Pancsermeste Milyen a prochűtő?
-
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage #39210 üzenetére
Biztos, hogy nem a procid cicereg....(hacsak nem egyedi fejlesztés) Nincs benne mi ciceregjen... Ellenben az alaplapi táp áramkör az adhat hangot..Valamint a tápegység....
-
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage #39223 üzenetére
ez tipikusan a tekercsek jelensége
nem para, semmi káros hatása nincs, igazából minden cicereg valamennyire ha elég közelről hallgatod
-
Buci21
addikt
válasz
MaxxDamage #39216 üzenetére
a cicergés a lap tápellátó köre, és pont az 5ghz-en elért fogyasztás hozta ki a tekercsekből a cicergést
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #39216 üzenetére
Dehogy károsodott. CCC-ben be kéne lőnöd a min órajelet a cpunak akkor nem menne maxon.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
MaxxDamage #39211 üzenetére
Ez így elég hihetetlen. A fizikát nem lehet megcáfolni.
-
Johni5
őstag
válasz
MaxxDamage #39211 üzenetére
Tegnap 4800-on nyomtam egy stab tesztet 1.5V-on. 318W!!! Hát ez elég durva az alap 120W-os össz fogyi mellé!
Nxn908xxx :Most be vagy fagyva ? -
Nxn908xxx
őstag
válasz
Visszaolvadva nem találok konkrét leírást, mi ez a cicergés jelenség?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Visszalőttem 4.5GHz , CPU NB/HT: 2400MHz , RAM: 1.65v / 2400MHz , most megint nem csinálja ... érdekes kicsit !
(marad így , mert nem melegszik úgy mint alap/4GHz (Turbo OFF) alulfeszelt állapotban...) de milyen érdekes, hogy 4.5GHz alulfeszelt állapotban jobb a hőérték mint 4GHz / alap érték alulfeszelt állapotban ! (mind2-nél a ventik azonos beáll. vannak) 4GHz-n az XMP-1866MHz-1.5v RAM profile van betöltve.
L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Mobil flották
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Hisense LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- OpenWRT topic
- Saab, Volvo topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest