-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz
Vismajor01 #69134 üzenetére
Én csak annyit mondok, hogy akik itt tanácsokat adnak (rendszeresen) azoknak a szomszédjuknak az unokahuga látott már ájemdé processzort....
Szóval általában tapasztalatból állítják, amit állítanak...Nem árt megfogadni.... -
Beretvás
veterán
válasz
Vismajor01 #69134 üzenetére
HASZNÁLD egészséggel továbbra is..
-
Beretvás
veterán
válasz
Vismajor01 #69132 üzenetére
majd viszatérünk a témára ha már lesz valami fogalmad is hozzá addig pihizzél...
jobban jár mindenki.
-
Beretvás
veterán
válasz
Vismajor01 #69126 üzenetére
nagyonszép hasonlat csak épp köze nincs az egészhez. szerintem neked sem kellene ebben a témában osztani az igét mert 100% , hogy még az öszefoglalo sem volt meg.. másrészt a tudásod is kb a béka valaga alatt van e térten.
(#69127) Vadernagyúr: neked a semmin nem is kell bizonygatnod semmit, de inkább itt ne osztogassatok tanácsot..
hogy a saját vasatokkal hogy bántok ti dolgotok.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Vismajor01 #68915 üzenetére
Utoljára , és ezután már nem szánok rá több idöt :
CPU PACKAGE : kupak - tokozás (ez érintkezik a hűtővel) Már innen sejteni lehet hogy itt még baráti a temp.
Core Temp : Ezek a magok a kupak alatt!!! Ez a temp mindig is többet fog mutatni mivel itt dolgoznak a magok a kupak alatt ergo (meszebb) a hűtőtöl fizikailag így a hő is több. Nézd át a forumon a többi feltöltött HWinfos képet a tesztek után !! Nem kell messzire menni itt fentebb van Leon hsz-e , de igazából a 99% nak így mutatja Csak Neked nem. De csak maradjunk a fenti példánál Leon-nak 70fok volt a max Core tempje Tehat a magok 70 fokon dolgoztak , Ezután a Package Maximuma 55fok volt, mivel az volt a kupak ami ugye hüvosebb...!!!!!!!Még egyszer: Package, hűvösebb mert kupak+hűtö
: Core, melegebb leírtam miért.És ha egyszer neked már mutatja Package fokot amit egyszer linkeltél ott aszem 61 fok volt!! Akkor nincs az az isten h alatta a magok hüvosebben dolgozzanak De elhiheted hogy simán 70 felett jártál már magnál!!! Hiába mutat mást neked minden monitorozo attol még a fizika nem változik Ennyi.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Vismajor01 #68889 üzenetére
Igen totál rosszul mér az is mert ha a sensor szar akkor az összes monitorozo szar értéket fog mutatni...
De a legegyszerubb módszer ha elinditasz egy hw t terheled és megnézed mi mutatja a legmagasabb fokot, Na az lesz a proci!! Mindegy h mit ír oda lehet az cipőd sarka is amit ki ír de a legforrob a cpu az egész vasban utána jön a tokozás vagy kupak aztán vrm és így tovább... -
lee56
őstag
válasz
Vismajor01 #68893 üzenetére
Használd ezeket pl : ezred, század, tized - Volt... A katonaságnál is beváltak. Ott is van feszültség.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Vismajor01 #68882 üzenetére
Most +100 volton 4.4ghz, prime95 small megy egy órája, max hőmérséklet 61 fok, jelenlegi 60.
Csatolnál egy képet a +100 voltos beállításról?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Vismajor01 #68889 üzenetére
Indulj ki abból, hogy a legalacsonyabb hőfok egy picivel magasabb, mint a szoba hőmérséklete. Nálam ez átlag 20 fokot jelent, (de ha manapság nyitva hagyom az ablakot, akkor van az 10 alatt is..), s a leghűvösebb általában (mire windowsba ér) olyan 25-29 c°. Ez nálam az alaplapi szenzor (ami a procihoz van közel, de nem a proci saját szenzora, az gyanítom hogy nálam meg van kergülve, illetve a lapom nem jól adja vissza az értékeket, mert a legalacsonyabb is 50c° hosszú, több órányi idle állapot után is, plusz az alaplap sem ahhoz az értékhez közel álló értéket adja vissza, UEFI (BIOS) alatt), én ez alapján lőttem be a ventivezérlést, és ezt figyelem, hogy ne lépjen túl 55c°. A proci saját szenzora hajlamos ilyenkor visszaadni 90c° értéket is! (Nálam) És egy batár nagy be quiet Dark Rock TF van rajta (220w TDP hő elvezetésére is alkalmas mx2 thermal pasztával, sokszor raktam újra fel az egész hűtőt, mire oda jutottam, hogy a proci saját szenzora hülye...).
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Vismajor01 #68882 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de szólok h a cpu temp-ed az 73 fok is meg volt!!! Ne a package és a felette lévöt nézd!!! A lapod ezek szerint hibásan méri a cpu-nál a höfokot... Neked az a Temperature 3-as sor lesz az igazi mivel a maga a package ment fel 61.re ami b@szott sok ha 65 ami mehet a procidnak max...tegnap írtam le ezt is!! Abbol indulj ki h a maga a package fok az nagy átlag 10-25 fokkal kevesebbet mutat mint az igazi érték!!
Az alaplapi sornál a cpu kéne h mutassa jó értéket de nálad valami teljesen mást ír mert ha maga a package volt 61fok akkor az igazi érték böven 70felett járt amit nálad a Temp3 -as sor mutathat vélhetöen jól!!
már rég sok neki a fesz meg a frekiDe ha nekem nem hiszel akkor kérdezd a többieket! Csak segiteni akartam
jah és komoly toronyhuto vagy víz nélkül bele se gondolj a 4.6 ba ha ha 4.4en nem tudja megfogni -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Vismajor01 #68859 üzenetére
Mindkettőnek ugyanolyan névvel kell hogy legyen a te biosodban is, mindkettőt egy helyen fogod megtalálni, vagy az energiatakarékos profilokban, vagy a cpu beállításokban... Mindjárt megnézem, milyen is a biosod...
Csak jelezném, hogy megint nincs adatlap kitöltve, most kereshetem vissza...
Advenced bios feature-ban találod ezeket a beállításokat, az apm-et még nyomozom,... na az is ott van AMD Apm master mode néven - disabled a jó beállítás ott is.
-
Leon77
őstag
válasz
Vismajor01 #68854 üzenetére
Az előttem szólókhoz még annyit tennék hozzá, hogy ellenőrizzed vezérlőpultban a Win energiaellátási sémáját és tegyed azt teljesítmény centrikusra. Simán bekavarhat egy optimális,vagy energiatakarékos séma.
-
leviske
veterán
válasz
Vismajor01 #68854 üzenetére
Mert be van kapcsolva az APM, ami igyekszik a fogyasztást a TDP kereten belül tartani.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Vismajor01 #68848 üzenetére
primeban a a small FFS ami legjobban izzasztja a cput, én nekem már személy szerint egy jo fél ora - 40 perc az más stabil (attól fugg ki mire használja és napi szinten menniyt megy a gép csucsón) van aki arra esküszik ha egész este megy a prime és nem dob hibát. Változo én amondo vagyok ha nálad el mennek a tesztek mind a small FFS és a Blend 1-1 orát akkor már rossz uton nem haladsz!! Feszt csak akkor adj nyeki ha nyetlik addig ne. Blend is jó de az elsösorban a ramokat teszteli és a cput, ha ott nem kerek valami vagy egyik hibát ír ki akkor lehet kevés a fesz. de kulonben ne tologass rá voltokat
PONT hogy a legfontosabb nem látszik a Te HW-d on (amit utoljára linkeltél) egy sorral alatta mutatja a pontos cpu fokot
Nekem nehogy azt nézd ami alatt a package fok is van ott kb egy 20 fokkal kevesebb szokott lenni átlagban de ez is változóazt majd késöbb mikor már kimaxolod a cput..hogy nehogy lekormoljon XD
meg érdemesebb legalább 2 monitorozo programot használni a pontosság kedvéért -
Pro!Petya
addikt
válasz
Vismajor01 #68845 üzenetére
XD Teljesen más dolog miatt esik le a freki!!! ahj ó figyelj, a biosodban alapbol be van kapcsolva egy vagy több energiatakarékos mód ezeknek a neve márkától függ pl asus QnQ stb stb, De ha a cpu dolgozik vagy feladat van ráküldve ezek automatikusan ki is kapcsolnak szoval ezzel ne foglalkozz csak örülj neki h valaki csinált rá opciót h kimélje a cput h ne menjen állandoan 100on!!!! De amugy is egy jó tuningnál ezek nem befolyásolo tényezök szval ne is vedd figyelmbe ha vissza esik, azt meg nem tudom elképzelni se h egy prime vagy IBT alatt így ugrál a freki 10-20Mhzes esések még elofordhat laptol és beállítástöl fuggoen. Mondom eloszor csak szorzo állítás aztán Ha prime fagy akkor mehet neki fesz mértékkel , és így tovább de csak fokozatosan
höfököt tuti rosszul olvasod le mert nemhiszem h 40 fokon megy teljes terhelésen a cpud azt ugy kell nézni mikozben megy a prime small FFS!!! és ne 2 percig hanem minéll tovább megy annál stabilabb az oc. sajnos ez ilyen idöígényes folyamat, -
Beretvás
veterán
válasz
Vismajor01 #68837 üzenetére
legelöször is olvasd át az összefoglaloban Vizion irását. abban levan irva minden szájbarágosan.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Vismajor01 #68837 üzenetére
A legelsö és legfontosabb h ne piszkálld az fsb-t! Hagyd alapon , csak szorzót állíts, majd késöbb be lehet lőni azt és a ramokat is!! Amugy meg ezeket feszeket hogy adod neki manuállba vagy offset???
De mindenek elött én ugy ahogy van alapon futtatnék primeot mindkét fajtából hogy egyáltalán úgy mennyire melegszik fel mondjuk egy jo óra alatt vagy , legalább IBT-t adj neki és közbe sasold a hömérsékleteket ha mutatja a lapod a vrm-t akkor azt is nézd a cpu temp mellet folyamat, egy jó 10%-os oc hoz már kell hűtés -
Pro!Petya
addikt
válasz
Vismajor01 #68825 üzenetére
Ha jol láttam a az egyik mag már el is dobta a primeot, probálj csak meg szorzoval feljebbmenni és csak a legvégén nyulj az fsb-hez mert instabil lesz.
A prime ban bármilyen hibauzenetet kapsz az rossz ... annak ugy kell futnia mind a blendnek mind a small FFS-nek h csak akkor legyen vége ha te állítod le ergo Blendnél nagy valoszínuséggel a ramok offoltak ki vagy kevés fesz a coreon így elsöre -
Beretvás
veterán
válasz
Vismajor01 #68825 üzenetére
érdekes. 8+2 nek irja a vrm et.. viszont attol még melegedhet. nézd meg a cpu melletti kis borda menyire meleg terhelés alatt..
most nézem , hogy fsb- emeltél. azt ne bántsd, az másik szint. elöször szorzobol tanulj meg tuningolni finomhangolni. összefoglaloban Vizion irását olvasd el.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Vismajor01 #41061 üzenetére
BIOS -ban, vagy alaplapi program biztos van, esetemben Asus lapnál AI Suite II progi FAN Xpert része
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Vismajor01 #41057 üzenetére
-
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01 #41057 üzenetére
Nah, speedfannal monitorozom, 43 fok mellett 4500al pörög rajta a venti. Valami azt súgja ez nem normális
Biosban engedve van neki a smad cpu fna control
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest