- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubica
senior tag
válasz
Habugi #69989 üzenetére
Igen ! High-on van jelenleg !
OCCT-ben egyébként egy fia drop nem mutatkozik. <---- 2mp alatt, nem csoda
Akkor kidobta a pirosba látható értéket.
Üdv. Tubica
Szerk: De tesztek alatt viszont eldobja. Akkor most mi a helyzet ?
Ha 100-on hajtja magát a processzor, akkor eldobja magát, de ilyen tesztekbe (mint ez az R15) meg játékok alatt nem ? -
lee56
őstag
válasz
Habugi #69977 üzenetére
Mondta (írta) már többször is, ogy tesztek közben, tehát aktív terhelés alatt, azért annyira nem sügér hogy idle CnQ működését problémának vélje, talán
Tubica : Arra viszont szerintem még nem írt semmit hogy kipróbálta-e aktívan hűtött VRM melletti tesztelésen hogy szugerál, akkor is van-é drop, erre kiváncsi most szerintem mindenki szóval hajrá, szerezz egy ipari ventillátort, najó talán egy nagyobb szobai is megteszi és fúúújjassd
-
lee56
őstag
válasz
Habugi #69973 üzenetére
Igazad lehet, így belegondolva teljesen logikus, és érthető álláspont a részükről. Csak hát vásárlói szemmel nézve már egészen másképp fest.
(#69972) Tubica : Sajnos mint mondtam nem hiszem hogy e-miatt le tudnád gariztatni, és ha igen is, a legjobb az lenne ha más típust vennél, vagy inkább ugyanebből szeretnél kapni egy "talán" javítottat?
Nem tudom esetleg a VRM ciripelés már lehet garanciális ügy nem vagyok annyira otthon a vásárlójogban, ti hogy tudjátok?
Online rendelted? Mert ott van jópár nap és akár ok nélkül is visszamondhatod, ja de azért szeptember mondjuk akkor is már elég messze volt.
-
lee56
őstag
válasz
Habugi #69954 üzenetére
"Lap csere lett belőle.., 8+2es lap APM nélkül elég hülye vicc nem?"
Gigának nincs valami jó humorérzéke.Úgy tünik mi hálát adhatunk az égnek, hogy anno jó revet fogtunk ki.
Az igazi poén viszont az tényleg hogy az ő képein meg mintha lenne APM.. Na akkor?(#69967) Cseneles : Akkor úgy tünik mégis nekem lesz igazam, giga ebben a rev-ben spórolósra vehette a VRM alkatrészeket is.. Nem hiába van már rev3.1 is.. Amúgy igazán leszokhatnának már erről, remélem zen-es lapokhoz nem fognak revezni megint..
-
Tubica
senior tag
válasz
Habugi #69962 üzenetére
Nem ! rosszul értelmezted
Speaker nincs is
A vrm ad ki egy kis nyüszítő hangot, ha magas a fesz. Amikor eldobja magát, akkor megszűnik ( 0,900V / 1400mhz ) ahogy visszadobja ( 1,450V / 4600mhz 8 mag Ugye ez a régi beállítás ) akkor pedig megint hallom, és a vrm melletti kondik érinthetetlenek.De akkor megnézem. Ha most visszakapcsolom a modult (de hagyok minden jelenlegi beállítást) és nem dobja el magát a gép, csak a feszt/órajelet, akkor mi a következő lépés ?
A memóriát még Te ajánlottad, hogy mivel CL9-es, ezért jobb vele tuningolni: [link]
Üdv. Tubica
-
Tubica
senior tag
válasz
Habugi #69960 üzenetére
Szia !
Ezek a saját képeim.
Ez az utolsó Bios. Mikor elkezdtem tuningolni azt kaptam (lehet pont Tőled) hogy azonnal menjek, és frissítsek Biost.
Most ne azt nézd, hogy 6 magon megy
Üdv. Tubica
Szerk: Akkor mi lehet a probléma ?
Szerk2: Itt azt mondták páran, hogy lehet, hogy azért bírja 4,7-4,8-at 6 magon, mert a letiltott modul jobb étvággyal rendelkezik.
Szerk3: Ha tudná az alaplap mérni a VRM hőfokot, előbbre lennénk..... -
Cseneles
őstag
válasz
Habugi #69952 üzenetére
Hat igen, emlekszem en is😊 Mar jo regen volt. Gondolkoztam h beszerzek egy 8300-as procit, elvileg azok is valogatottak igy alacsony feszenmennek, azokkal nagyobb az esely a tuningra. Voszont lehet varok a zenre es abbol egy 16magosat 5ghz fole😉✌️
A heten erkezik egy csomagom meg az Aquatuningtol, bevorosodik majd a csovezes es par finomitast kap meg a hutes
-
Tubica
senior tag
válasz
Habugi #69956 üzenetére
Szia !
Akkor mi legyen ?
Keressek másik alaplapot ? Esetleg tudnál ajánlani egy jó lapot, vagy várjam meg a ZEN-t ?
(csak akkor olyan kellene, hogy ne menjen kárba a két plusz hűtőm)
Esetleg valamelyik másik XA vagy FXA ? Vagy Asus ?Üdv. Tubica
EZT nézd meg ! Ez az egész....
Szerk: Ha régebbi BIOS-t rakok fel, abba nem lehet, hogy benne van ?
-
Tubica
senior tag
válasz
Habugi #69952 üzenetére
Köszönöm.
Akkor megnézem, mi a helyzet. Rev 3.0-ás az alaplapom, a legújabb (FeH) Bios-sal.
Azt tudom, ha nagy már a fesz, akkor sípolós hangot hallok, és throttingnál pedig ez a sípolás eltűnik, majd mikor visszaad minden kakaó, megint lehet hallani.
Igazából a vrm-eknek az új hűtő sokat segített, viszont a mellette lévő kondik, már hozzáérés nélkül is érinthetetlenek ( mit beszélek ? -.-
) Ugye azokat meg elég nehezen tudnám hűteni.
Majd akkor mindjárt nekiállok, és megnézem, hogy 4 ghz-nél eldobja-e magát. Ha igen, akkor mit tegyek ?
Tudom nemrég cseréltél kompletten VRM/NB hűtést/bordákat a lapon.., normálisan felfekszik az új VRM borda, rá tudtad szorítani rendesen? Igen, tökéletesen ráfekszik.
Üdv. Tubica
Szerk: 1.0 / 3.0 / 3.1-es Revek vannak a lapból, más nincs !
Esetleg annyit el tudnál mondani, hogyan kell lementeni a BIOS képeket, mert akkor feldobnék mindent, hogy lehessen látni, mi a helyzet nálam. -
Tubica
senior tag
válasz
Habugi #69948 üzenetére
Nem, sajnos tényleg komolyan gondoltam.
8 magnál 4,2ghz-en már eldobálja magát. Lejjebb nem néztem (alap feszről beszélünk).
6 magnál viszont szépen tudja hozni a 4,6 - 4,7 és (egyenlőre még nem throtting mentesen) a 4,8-at is. Ezért kérdeztem, hogy szerinted melyik a jobb.Üdv. Tubica
-
Cseneles
őstag
válasz
Habugi #69948 üzenetére
Szeva!
Utoljára ezt írtam
" Sziasztok!
Próbálgattam az FX8350 és MSI 970 Gaming párosomat tuningban, kicsit furcsállom, hogy éhes a procim, ezt lehet betudhatom 6+2 VRM fázisnak...Na mind1 is azért nekem ez is elég játszani
Ami most úgy fest hogy stabil az 4300Mhz@1,416v, FSB@210, CPU/NB@2300 1.25v, HT@2300, Dram 2240Mhz Cl11@1,65v
IBT alatt a VRM max 73c volt CPU pack 41,1c"A ventit csak azért kapta hogy nyugodt legyek, amúgy nélküle 80-90c-ig felkúszott a vrm hőfok
A régi proci eladásra került Asrock 990FX fatalyti Pro-val együtt, kicsit inteleztem I7 4790K aztán azt is eladtam
Nincs sok időm játszani de azért tartok egy gépet, ez a mostani konfigom
-
mester1102
tag
válasz
Habugi #69933 üzenetére
Még annyi, hogy én azt halottam, hogy OC-zással a garancia elvész vagy ez kiterjed-e arra, hogy milyen mértékben? Egyenlőre, hogy most működik, nem nagyon szeretnék hozzányúlni, 300 Mhz-ért nem szeretném OC-zni, Tényleg köszönöm a segítségeket, mert eddig úgy emlékeztem, hogy sima órajelen se ment, csak aztán beugrott, hogy alapórajelen még nem is próbáltam, egyből belőttem az 5000-es értéket és azt nem bírta.
Ha OC nélkül el lehetne érni az 5000-et akkor annak örülnék, de OC-zással inkább nem.
-
mester1102
tag
válasz
Habugi #69933 üzenetére
Be Quiet! Dark Rock Pro 3-assal hűtöm. De mint írtam alapbeállítások mellett próbáltam 5000-en használni (persze az ilyen Turbo meg APM, C 'n' C nélkül, szóval valami nem stimmel) és úgy fagyogatott, összeomlott. Még átnézem miket írtatok és lehet megpróbálok majd egy beállítást. Ezzel a hűtővel játék allatt úgy látom 60-ig felmegy, de annál feljebb nem, szóval az határeset.
-
leviske
veterán
válasz
Habugi #69935 üzenetére
Persze, ezt nem vitatom, de az APM az, ami tudatosan kirántja a talajt a processzor alól. Ha kiindulunk abból a pozitív feltételezésből, hogy a hűtéssel nem lesz gond, akkor a Crosshair szerintem def. beállítások mellett se kakilja feltétlen össze magát, ha ki van kapcsolva az APM.
Azokban a játékokban meg, ahol 4,5GHz is hátráltató tényező a GTX980 mellett, azokban az 5GHz se fogja megváltani a világot.
"Hozzá kell nyúlnia és tudnia kell hogy miért"
Egyelőre viszont az is pozitív változást jelentene, ha bármilyen apró javaslat megmutatkozna a beállításokban, amit eddig írtunk. -
Tubica
senior tag
válasz
Habugi #69721 üzenetére
Semmi nem segít
Tettem oda egy gyári amd hűtőt, de az sem segített....
Bárhogy lövöm be, eldobja magát (feszültség / órajel ) ráadásul, most megbolondult, és internetezés közbe ( vagy ha csak üresbe van a gép ) nem dobja le 0.900V / 1400mhz-re
Esetleg valami más ötlet ? Vagy kezdjem el előröl a processzor tuningolását ? Szeretnék stabil 4.7-4.8-at elérni, de úgy érzem, ez számomra lehetetlen
Előre is köszönöm a segítségeteket !
Üdv. Tubica
-
Cry0
őstag
válasz
Habugi #69671 üzenetére
ezt a beállítást követtem miután készen lettem elmentettem majd gépet újra indítottam kb 1 percig használhattam majd kék halált kaptam onnantól perig csak újra indulgat a gép most vissza állítottam mindent
-
hundai
aktív tag
válasz
Habugi #69415 üzenetére
Szerintem egy pl a tesztben lévő 980tihez nagyobb proci kell a kihajtáshoz mint egy R9 280X-hez. Régebben nekem is ment x4 965tel és 7850-el 100%on a kártya, de nem ugyan a két kategória.
[link]
[link]
[link]lovas001 :kicsit visszaolvashatnál hogy ki kezdte az intelbuzizást!Nem is tudom kire mondhatta! (mondjuk másra????)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #69395 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak tudni letenni az asztalra, vagyis, hogy mit fognak mutatni a tesztek a valóságban.
Igen, Én is eZen agyaltam, hogy ezt a szintet elvileg dual channel memóriavezérlővel hozza, ami nem hátrány.
Mondjuk tegyük hozzá, hogy ez ez alatt a program alatt érvényes, ki tudja, máshol, fogalazzunk úgy, használati szoftverek, játékok mellett, hogy fog viselkedni, az FX-hez képest is.
Nagyon kíváncsi vagyok. Nekem van pár ismerősöm, aki valszeg fog váltani FX-ről, sőt, talán s1366-ról is, ha jól sikerül.
Én nem játszottam, nincs kedvem.
Azon agyaltam, hogy esetleg 5GHz-n megpróbáljam-e lefuttatni, de.. most nincs kedv.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #69393 üzenetére
Nyehehe, naigen. Eszembe jut még azért néha-néha.. Régi szép idők.
Remélem megbocsájtják Nekünk eme remekeket.
Őszinte leszek, először azt sem tudtam, hogy mit kell nézni, miután lefutott, aztán leesett, hogy az időt.
Amúgy érdekes, mert ha azt nézzük, akkor a szálakat nézve nagyjából arányosan csökken a rendereléshez szükséges idő.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Habugi #69253 üzenetére
Hmmm na akkor , víz a radiátorban ,ami persze fémből van........ na ezt 2 venti hűti, a vízcsövek elég kicsik ergo a víz nagyrésze a radiátorban van. Nem vagyok egy lángész de szerintem alap hogy hűvösebb mint a szobahömérséklet, ami a pc házban van , de már az se olyan annyira meleg a 3 ház venti miatt , de lehet h tévedek...(persze szerintem se reális az a 7fok de ezt írtam is én mint iglu lakó)
OK akkor szerinted teljesen szarul mér a HW monitor és a CoreTemp is mert "csak" kalkulál ergo ha a minimumot is rosszul mutatja akkor a maximum is 100%-ig téves kell hogy legyen szoval használhatatlan programok vannak amit igen sokan használnak eszerint feleslegesen.
Jó oké Legyen a socket ami mérvadó ... Ezalapján én majd 5GHz-en hajtok egy fx8370es procit alig 1,5V-on és ha ez igaz akkor 60 fokot sem érem,el a socket temp szerint prime meg ibt alatt egy aio vizzel .....
ez nekem valahogy nem reális..
Az már inkább valoszinubb számomra hogy a kalkulált maghő pontosabb a maga 70 közeli höfokával mint amit a socket mér.
De akkor legalább jó tudni milyen fasza a hűtésem!! THX az infot -
Omli85
őstag
válasz
Habugi #69149 üzenetére
Jogos az érvelés
korán volt még reggel
(#69150) =HG= :
Habugi okfejtését elemezve
Most mán nem is vagyok hasra esveHWmonitor lám mutat szépet
De álljunk csak meg nem a kenyér süti a péket
Mutass hát nekünk egy HWInfós képetNincs HWInfo nincs hát proper data
Mutass jobbat vagy menjél haza(utsó sor no offenz csak így jött ki rímesre
nem a legjobb de most ezt így adta ^^
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #68015 üzenetére
Azért ha megvan hajtva egyből felmegy 45-50 fokra a vga vrm1 a vrm2 tök mindegy mit csinálok max 35-40 fok max de többnyire 35 környéke. Most per pill annyira túlméretezett a rendszer hogy nem hatékony fűtésre a nyári lakomban szóval lassan vissza kell cipelődnöm a tetőtérbe mert 17-18 fokban nem annyira kellemes ücsörögni
. CPU mondjuk még így 1.5v esetén is elvan bőven 50-55 fok környékén de ha becélzom az 5GHz-t 1.56v+ fesszel akkor még ezzel se tudom értelmesen hűteni illetve ott már ugye kapja az a pofont az alaplap aminek 0-24-ben nem látom értelmét :/.
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #67812 üzenetére
Nos igen nekem is szerencsére a táp a visszafogó tényező
.
630W-s TT Berlin (nem a gagyi verzió hanem a normális)
1.56v+ kell nekem a "benchekhez stabil" 5GHz mellé, stresszteszt természetesen kb felejtős mert így is 640-650W-t ránt a falból (alsó hangon) ami igencsak a tejesítő határán túl van a tápnak... konkrétan hősugárzóként üzemelt míg lefutott pár teszt. Mert hát a húzott FX mellé húzott 390 dukál ami megint csak a kis étvágyáról híres ugyebár
.
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #67795 üzenetére
Hát sanszos, hogy valami ilyesmi lesz az árazás ha meg lesz hozzá a teljesítmény. :/
Ellenben a sima i5 ellen elég jó kombó lehet a 4/8-as "kis közepes zen" főleg ha lesz benne tuningpotenciál is és árban hasonló vagy olcsóbb lesz. Van még pár hónap mire erről konkrét infó lesz az a baj :/ de talán a jézuska hoz valami jó hírt a márka szerelmeseinek.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Habugi #67681 üzenetére
Így gondoltam én is, szépen belövöm 1600-1800 rmp közé napi használatra, gyilok idejére meg kreálok egy agyament profilt, és hadd üvöltsön. (asus thermal radarral) Nekem annyi előnyöm van azért, hogy Tv-n játszom kb 3-4 méterre a géptől, így az odáig kiszivárgott hangok már tompulnak.
-
amdxp2
tag
válasz
Habugi #67550 üzenetére
Rendben, még megnézem amit mondtál, de ha nem megy az sem baj, elég lesz a 4,3-is legrosszabb esetben...
Amikor elindítottam az IBT-t csak lestem hogy hová megy a hőfok, mivel ezt játék alatt nem tapasztaltam egyáltalán....
De nem is fogom ezek szerint átlag felhasználó révén..
A ház hűtéssel nem nagyon szabadna gondnak lenni, mivel 4db venti is van a házban, csak egydeül az bosszant hogy a proci a VGA-ról kapja a levegőt....De talán nem lesz gond vele...
Köszi szépen a közreműködést, segítséget! -
amdxp2
tag
válasz
Habugi #67547 üzenetére
Húúhh, na végre kész van...
Akkor ezért tartott ez eddig....Amikor láttam Vick hozzászólását, akkor már gondoltam hogy felesleges, de már nem akartam megállítani...
Akkor ha jól értem, vegyem el tőle megint a feszt, mivel úgyis kap még komoly terhelés alatt!?
A ramot nem értettem gazából, mert 8GB van, és csak 3800 vmennyit írt ki, aztán az is lejjebb ment...
VH...értem...Amit a végén kiírt, az kb mit jelent? Ha nem lényeg akkor nem számít....
Először csatolok egy játék alatti Hw64-et is...Itt nem fagyott le,..
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Habugi #67542 üzenetére
Amúgy most épp valami combosabb léghűtést nézegetek, ha valakinek van valami tapasztalata szóljon. Jelenleg egy 2 ventis alph. brokennel hűtöm a cpu-t. Ami a maga nemében nem egy rossz hűtő. Nálam 4,7Ghz@1,356v -on 71 fok alatt tartja az ibt-t, játékokat meg olyan 50-55 fok környéke. Jó lenne egy picit följebb tornászni, van is benne potenciál, de a broken elfogyott. Csak az a baj, hogy innentől már borzalmasan fűt. Szóval nekem olyan hűtő kell ami minimum 10 fokkal tudja lentebb tartani mint a jelenlegi.
-
amdxp2
tag
válasz
Habugi #67523 üzenetére
Először is nagyon köszi hogy segítesz
Akkor kezdjük a bordával...
Nagyon tetszik ahogy összehoztad, és nem lenne rossz ha sikerülne nekem is lejjebb vinni mert nagyon zavar ez a magas hőfok, nem elég hogy a videó kártyám felé néz a procihűtő ventije, még ez borda is árasztja a meleget rá a procimra...:/ De ahogy írod mennyit szívtál vele és elég körülményes, eléggé elment a kedvem tőle...:/ De még meglátom meddig bírom így...
Örülök ha a legjobb XA-UD3-asom van....hiszek neked...
Megnéztem, a számát rev:1.1
A Biosban PCIE Clock-ot 100-ra írtam, a DRAM Voltage Controlt hagytam úgy, mivel egy sima mezei 1333Mhz-es Kingmax-om van, azon nem állítottam semmit sem.
A LoadLine Control High-ra tettem, de csatolok képet hogy mik vannak még..
A C1E,C6 kimaradt, nem tervezek nagy tuningot, ha így megmarad 4,4-en, akkor nekem már megfelel igazából...
Jöjjön a fesz állítás...Megpróbáltam -0.075V-al, de újraindúlt már belépés előtt, úgyhogy azt hagytam -0.050V-on.
Aztán a CPU Clock ratio-t X22-re tettem, remélem bírja majd...
Ezután jött a HWinfo64 bekapcsolás után és stressCPU futtatása alattLentebb jönnek a képek..
Rohadtul megszivatott a fülesem, mert az b*szódott el, nem is a hangkártyám, én meg újrahúztam a rendszert, visszaraktam a régi bios-t stb.......De a lényeg hogy nincs semmi baja a gépnek...
Majd ha lesz időd nézd át a dolgokat légyszi, és ha vmi nem jó akkor még egyszer nekifutok
Köszi még egyszer.
-
-
amdxp2
tag
válasz
Habugi #67474 üzenetére
Csak egyszer volt elindítva a progi, csak egymás mellé tettem egy alap és egy terheléses ablak képét 😉
Turbo-t és apm-et megnézem majd, és ha tudom kikapcsolom, feltéve ha megtalálom...☺
Őszinte leszek, én nem húztam a procin semmit sem, mivel nem annyira vagyok képben ebben a témában, úgyhogy ezt az előző tulaj eszközölte 🤔 A feszültséget lejebb viszem okés ezzel talán nem lesz gond
Nagyobb bordát hol találtál, vagyis milyen fajta, erről tudsz mondani valamit, mert azért az a 20 fok az nagyon jól hangzik úgyhogy beruházok egyre az fix ☺
Rendben, ha gépközelben leszek kitöltöm az adatlapom
Régi a biosom, kék háttér piros betük...😉
Köszi a segítséget, infokat -
tibee77
őstag
válasz
Habugi #67444 üzenetére
Igen tudom, minden sarkon ezt hallom, hogy cpu-t nem gäz hasznältan venni, azokat lehet nyüstölni alkonyattol pirkadatig nem lesz bajuk, stb. stb., de en valahogy mindig nyugodtabb vagyok ha tudom hogy nem egy tuningmäniästol veszem meg a cuccot.Persze ilyenkor jön az kepbe amit irtäl, hogy ha attol veszem meg akkor legaläbb egy letesztelt peldänyt kapok meg, amiröl tudom, hogy mennyire lehet/szabad megrängatni de mivel fogyasztoi tärsadalomban elünk nem tudom elhinni, hogy egy ilyen proci ugyanannyi ideig marad eletkepes mint egy olyan ami csak 3.5 ghz-en noszogattak.
Egy kerdes, 6300 utän biosban mindent hagyhatok ugyanugy ugye?Csak a feszkoval meg a szorzoval kell jätszanom gondolom.
-
válasz
Habugi #67212 üzenetére
Nem csak ventillator volt, ahogy kell van rajta gap paddel huto. Elvegre 7x24-ben jaratom zart hazban, igaz csak 3.5GHz-en. Mar 3 darab P180 minim van, ami nem a legszellosebb. Sajnos nincs jobb mATX lap, pedig vennek a gepbe. Huvos idoben 4.8GHz-ig el tudok menni vele, ha kirakom a tesztpad-ra, de az mar erosen nem egeszseges. Ennel a tesztnel is a 4GHz-et nap kozben teszteltem, de a 4.5GHz-hez megvartam az esti huvost.
A kornyekemen nem maradt FX-es, csak fel tucat FM2-es.
Kovettem a dolgokat es egy fesz alatt tenyleg csokken a teljesitmeny. Az FX elegge "maceras darab" de van feelinge. Emlekszem hogy vartam az elso Bulldozert, a kollegak nem kicsit neztek orultnek. A 6700K-val meg ugy jartam, hogy megvettem, megtuningoltam, majd 1 het mulva visszallitottam alapra, mert nem volt benne semmi feeling.
Jobban megnezve az eredmenyeket egyre erdekesebb. Ami latszik, hogy kb. a helyen van, ha a cinebenchben elfoglalt helyet nezzuk. Ami viszont feltuno az a framek kozotti ingadozas. Elegge kiegyenlitett az FX. Az AMD ha jobban rafekudt volna csinalhatott volna egy jo procit valahogy igy:
- frontendet rendbekapni, hogy ne csak 60%-kal novelje a masodik mag a modul teljesitmenyet.
- rendes trubo core es nem halara feszelve
- Egy mag single thread teljesitmenyet 20-30%-al megemelniLehet, hogy nem fert volna bele csak 3 modul, de ha 2-vel hozza a 6300 multithread tudasat, akkor boven eleg lett volna. Szoval egyel kevesebb modul a felszabadulo eroforrasokkal meg kigyurni a maradekot.
Az utolso hozzaszolasod meg azt tukrozi amit leirtam legeloszor. FX-el el leht lenni, de HD felbontason nem 100% Akkor min is vitazunk par napja?
ViZion: En szurkolok nekik. Remelem lesz vegre normalis mATX deszka. De most tuti csak akkor veszem meg, ha mar mas rendesen meghajtotta az uj 8 magost es minden franko volt. Felek most beruhazni alaplapba, majd cserelek felkialtassal, mert ezzel mar megjartam parszor.
-
válasz
Habugi #67210 üzenetére
1.375V, APM off, CnQ ON, LLC medium
DDR3 1600MHz-enMajdnem 3 éve kipróbált beállítás: [link] Csak itt jobb hűtést és kapott a proci és a táp rész is.
Természetesen megvan, csak visszakerült az ESXi alá.
lee56: Ha adsz hozzá való lapot, akkor szivesen letesztelem.
Persze tudnék olyan tesztet találni, amivel az FX elhúzna (linux fordítás, ESXi több VM-el). Olyat is, amivel csúnyán kikapna (Starcraft és tsai.). Ezek helyett sokkal egyszerűbb volt a választás. A nyáron két játékra volt időm. Ezekkel benchmarkoltam kicsit.
Amit a Bulldozer javára kell írni az az alsó kategória. Egy FM2-es X4-el játszható a DOOM. Két magos Celeronnal/Pentiummal akadni fog nem is kicsit.
Az lenne a tuti, ha AM4-re is kihoznák azt a power managementet amit a GPU-kon tolnak. Sok szálon 3GHz, kevés szálon mondjuk 4 GHz, hogy ne járjon hasonló cipőben, mint a Bulldozer. Hiába lesz c2c +40%, ha az órajelet lejjebb adják. Így el lehetne tüntetni az alacsonyabb órajel problémáját. Ha minden szálat ki tudna terhelni a program, akkor meg a 8 mag ütne oda.
-
lee56
őstag
válasz
Habugi #67180 üzenetére
Csakis a te kedvedért csinálta szerintem, mert rég tiszteltél meg minket a hablatyolásoddal.
Amúgymeg asusnál multkor néztem, volt hogy minden második sorban, azaz új verziónál ezt írták; "Improve system stability" Nem túl megnyugtató nemde?!
És szerintem még ők maguk se tudják ez pontosan mit is takar.
-
MK VII
veterán
válasz
Habugi #66912 üzenetére
Nem nem.. Tovább semmiképp..
Igazából én várom a Zent.. Remélem tényleg nem követi el a szokásos hibáit az AMD, ahogy eddig..
Valamilyen szinten egy picit haragszok az AMD-re a 470 miatt, mert olyan kártyát szeretnék, de sajnos horror árak vannak ahhoz képest, hogy hogy kellett volna érkezni.. Bár valamilyen szinten meg is értem, mert, ha nagyon alacsonyan nyit akkor a 480-nak teljesen alátesz.. Sokkal nem marad el tőle teljesítményben és ez árán is látszik.. Bár az külön nevetséges, hogy jelenleg drágább a 470 mint a 480. Szóval totál káosz sajnos..(#66914) lee56
Szerintem senki nem forgatott semmit, maximum a szememet a 470 árak láttán...
Esetleg úgy érezheted amin csodálkoznék, mert semmi ilyen szándékom nem volt.."És akkor erre még rá jönne az is hogy intel se szeretné elveszíteni a kényelmesen elpöffeszkedő részesedését, szóval nagy valószínűséggel árat fog csökkenteni válaszra, mire az AMd is rákényszerülhet, és így tovább és így tovább, ami nekünk csak jó mert egyre jobb ár/érték arányú proceszorokat vehetünk akár kék akár piros oldalról."
Ebbe a gondolatmenetedbe ne nagyon éld szerintem bele magad.. A mai piaci trendek messze nem erről szólnak és kétlem, hogy a jövőben ez lenne... Szerintem a Zintel lesz még drágább... VGA fronton is lassan 300-350 ezres árnál járunk, ha valaki a felső kategóriát célozza meg.. Ez szépen megy majd még feljebb és azt vesszük észre, hogy 4K 60FPS-hez egy gép 1 milla lesz... Tesznek róla a programozók is majd..(#66915) Habugi
"A türelem jáúúúúáras Polarist/ZEN-t terem!"
Ez teljesen igaz.. Nekem időm van végül is.. Majd karácsony tájékán vagy januárban fogom magamévá tenni a 470-et.. -
Omli85
őstag
válasz
Habugi #66902 üzenetére
Persze, hogy óvatosan még a végén kiborul a söröm :].. írtam is ezeket a leakeket erősen fenntartásokkal kezelem én is. Aztán ah mégis valami hasonlóra számíthatunk akkor szerintem panaszra nem lesz okunk bár az árazásról még mindig semmi pletya se semmi :/ az még arcon vághat minket esetleg
.
Nekem amúgy semmi gondom nincs se a kékekkel se a zöldekkel egyértelmű hogy erősebb mindkettő a pirosnál csak nekem nem minden, hogy mennyiért
illetve totál egyszerűen maga az AMD nekem szimpatikusabb mint a másik két cég..
VGA fronton épp ezért nem értettem az elégedetlenkedőket hogy mennyire nem lett nagy durranás a 480.. hmm hát ahhoz képest amit váltott 380/x látványos a fejlődés és én mindig ezt nézem nem azt, hogy nem nyomta le az ezernyócvanat ezé szar...
Ha CPU téren is tudnak egy ekkora javulást hozni fogyasztásban és teljesítményben az előző szériához képest akkor egy kurva szavam nem lesz és megyek vásárolni nagy vigyorral az arcomon
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #65765 üzenetére
én mindig örömmel olvasom az irományaidat itt is meg a radeonos topicban is
sok sok hasznos infót talál az ember benne
. Amúgy biztos akarunk külön topicot a ZEN-nek ? Elég jó kis csapat kupálódott itt össze lehetne bővíteni is a topikot ^^.
(#65767) ViZion : én is szórakoztam kicsit a finomításokkal tegnap, úgy néz ki a HT 2200 tényleg jótékony hatással van az OC stabilitásra. Csak azt nem értem akkor FX esetén miért 2600 a default ?
(#65769) Methionyl :
zseniális!
-
ViZion
félisten
válasz
Habugi #65765 üzenetére
eeegen... eltelnek a napjaink [link]
És még most is bódogan hajCSuk az FX-et. Nekem a 4,8 lett a befutó: kényelmes, nem melegszik, nem hangos, 280X-et kihajcsa. Nemrég vittem végig a Bioshock Infinite-t, szép nagyon. Más, újabb játék egyelőre nem izgat, MWO és Warhammer ami érdekes nekem.Várunk majd a Zen topikban, megszámlálhatatlan szavak mestere!
-
Methionyl
senior tag
válasz
Habugi #65765 üzenetére
Hidd el szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy hiányzik a több hab-os hablatyolásod.
Sokunknak segítettél nem 1x nem 2x, meg pont ennyiszer is forogtam le a székről mikor valamit szidtál mint a bokrot."A Szájlék topicban senki nem akar benchelni, már többször nekifutottam a dolognak.."
...
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #65762 üzenetére
Volt egy időszak amikor én is majdnem átálltam a sötét oldalra
de most veregetem a vállamat jobb, hogy nem tettem. Igazából amire nekem kell arra bőven megfelel az FX és még ha teljesítményben nem is hoz kiugró javulást a ZEN ellenben esetleg drasztikusan csökken a fogyasztás és az árazása is baráti lesz akkor valószínű váltani fogok.
Persze egy szálon erős cpu-t kívánó alkalmazásoknál még mindig ott az előny az Intel javára ez tény de pár éven belül szerintem azért elég szépen át fog alakulni a piac és az új API-k alatt akár hosszútávon is elég kedvezően fog muzsikálni az "öreg" FX széria eddig legalábbis nagyon úgy tűnik.
Most már tényleg jöhetne valami konkrét kézzel fogható infó az AMD részéről de talán majd a jövő héten okosabbak leszünk.
-
belaazallat
addikt
válasz
Habugi #65403 üzenetére
Mióta meg van a gép, azóta Win 10-em van (eddig még semmi ilyesmi problémám nem volt). AW-t upgradeltem, újraindult, aztán 3szor kifagyott, illetve, nem is fagyott ki, hanem mintha kikapcsoltam volna a monitort.
Most olvasom hasonlót csinált másnál a VGA driver... Az meg nem rég lett cserélve a legújabbra. Eddig semmilyen driver problémát, semmilyen Win10 bug-ot nem tapasztaltam eddig(valahol el kell kezdeni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bluetooth hangszórók
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest