-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
Johni5 #61643 üzenetére
Akkor HT érzékeny, thx!
Pusztán a #61593 okán kérdeztem de akkor ezekszerint neked az vagy kimaradt vagy 5Ghz alatti beállítás/teszt érdekel?
(#61644) rambustibi:
Nem feltétlen sarkítanak vagy hazudnak azok a tesztek, csak van egy sanda gyanúm hogy az általam is gyakran felhasznált/preferált WTTJ bizonyos pályarészén teszteltél, oda pedig nem véletlenül nem mennek be a különböző tech oldalak tesztelni..!
Emléxel mit mondtam TS-en..
-
Habugi
addikt
válasz
Johni5 #61556 üzenetére
Ugyan csak 8320as, levegővel, nem szoktam 5.2 fölött nyüstölni:
Egy ideje herélt benchelős Windosom sincs..RAM-ok is átlag 1600/CL9-esek.
(#61592) szivacs1987:
Így van, az Image Editing egy meg nem nevezett egyszálas teszt és légy erős ez a difi még nem is annyira vészes!
Minden másban pedig a durván 2+x-es szorzót azért annyira nem nevezném papírformának, révén az i3 4szál, míg az FX-ed 6szál. Feltételezem órajelben volt köztük "némi" difi, erősen az FX javára (1+ Ghz..).
OpenCL-ben pedig a VGA is részt vesz a buliban.
Hasamra ütök, az i3 nonK.., node ne kezdjünk bele a vs témába..8320
-
ViZion
félisten
válasz
Johni5 #52182 üzenetére
Dúúúrva!
Esetleg lehetne belőle logout cikk, vagy valahol publikáltad, van link esetleg? Van hűtő- háztartásigépszerelős rokon, klímás ismerős... : ) OK, ígért egy klíma radit, de még nem ért ide fél év alattrovtiv2: bizonyítékot?
Nem elég ha visszaolvasol a topikban?
Meglepő, de van 5,1 GHz használt darab is (talán ez Habugié), volt itt pár rekord, ami a nemzetközi mezőnybe is szépen mutatott (Eldiablo), meg van itt pár tuning fan, akik szénné húztak procit, ramot, NB-t... Visszaolvasol és látod. Nálam passzív vízzel 1,42-1,44 V @4,8 GHz, idle 0,8 V... Lehetne lejjebb kattintani, de az a tapasztalat, h ahol stabil, ott egy klikkel magasabb fesz és tutira stabil. De még nincs felrakva a VRM víz, meg a radira a ventik.Stabil vs. nem stabil már ki volt tárgyalva. Szubjektív, h kinek mi a stabil. Szerintem az IRL terhelésnél nagyobbat, némileg több ideig adva kiderül mi a stabil. 12 óra prime miklósassnak kellett, mert nála ennyit ment is full terhelésen. Nálam renderelés/konvertálás sem 100% terhelés, az is max 1 óra, szal. ha 2 órát bír, akkor minek kínozzam tovább?
Ó igen, lehet, h IBT 10. órában elhasalna... de attól még stabil IRL.
-
ViZion
félisten
válasz
Johni5 #52168 üzenetére
Hmmm... chiller...
Ha nem lenne olyan baCCott hangos... Mennyire hangos?
Jones azt írta, jobb két körösre, a chiller hűtsön egy rakat vizet, ami másik körön jön be. Most így télidőben elméláztam, h miért nem fúrtam át a falat festés előtt... Kirakni egy 50l-es műa hordót, lehűlne szépen és kész...
csak a páralecsapódásra kellene figyelni.
-
-
válasz
Johni5 #42707 üzenetére
HyperX 4x2GB, 1600, 10-10-10-30, 1.5V.
Átállítottam 1600, 9-9-9-26 1.65V de semmi nem változott.A Linpack egyébként teljesen CPU-ra támaszkodik, ha jól tudom.
A Cinebench amúgy nálam 8 processzre volt belőve, levettem 6-ra és így még többet hoz.
Majd ha haza mentem nyomok egy bios reset és megnézem akkor. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johni5 #41889 üzenetére
Hát azt meg hogy??
Ilyenről még nem is hallottam. Ha jól értelek, szereztél egy használt 8350-es procit, ami látszólag rendben volt, gondolom BIOS-t is csekkoltad, ott is rendben volt minden, elindult a gép, betölt oprendszer, még mindig rendben, alaplap és proci hővédelem nem kapcsolja le a gépet, még csak nem is riaszt a lap. Aztán még megy egy ideig, bár újraindulgat böngésző nyitáskor, aztán végleg behal...
Nem sok proci halálról hallottam, de ez így még elég különös is... Mondjuk én inkább szétfeszelést tudok elképzelni, mint elégtelen hűtést - ill. a kettő valószínűleg együtt történt -, de inkább a túlfesz az, amitől nem tudja megóvni a védelem...Öőőő.... nem kapott véletlenül túl nagy feszt a CPU-NB? 8150 és 8350 egyes példányai közt igen nagy eltérések lehetnek ezen paramétert illetően. Bár, gondolom Giga lapnál is default-ra állítja magát a BIOS, mikor másik procit raksz bele, na meg rólad nem is feltételezem, hogy nem nézted át a BIOS beállításokat...
-
marquuard
veterán
válasz
Johni5 #40919 üzenetére
Ha mindenki a keresőt használna, akkor nem kellene fórum, ha már ViZion elmondása szerint már minden vagy 100-szor túl lett tárgyalva. A feladatkezelőről meg annyit, persze hogy nem jutott eszembe megnézni, mert egy driver reinstall lett és közvetlen utána már nem volt jó. De ha jól tudom, meg lett köszönve. Irigyelni tudom azokat, akik vágják ezeket, pontosan ezért itt kérdeztem.
-
-
vakond5
őstag
-
skyny
tag
válasz
Johni5 #39862 üzenetére
Szia Johni5
Beallitottam ugyan azt amit itt a kepen lattam.Eddig stimmel.ujra inditottam es elfogadta.egyedul az A memoria beallitasanal nalad 9-9-9-24 van ami meg az en memoriamra van irva az meg 9-10-9-27 nos akkor melyikre allitsam igazabol ?
Ha ez meg van akkor mi a kovetkezo lepes az 1866 mhz es ramokhoz ? -
daneeeeee
aktív tag
válasz
Johni5 #39996 üzenetére
Nem jól, egyenlőre.
Egy kártyával működik (azzal sem jól) és nincs nagy teljesítmény nyereség (Nálam szituáció függő de nem több 10%-nál) arról nem is beszélve, hogy mantle alatt kicsit fakóbban néz ki a játék (ez utóbbi mondjuk a BF4 hibája). A CF-et hazavágta, azzal nem is megy illetve Eyefinity-ben is vannak problémák.Szóval a cucc még erősen béta állapotban van, mentségére legyen mondva, hogy első körben az újabb R9/R7 szériás Radeonokra optimalizálták. A HD 7000 széria (illetve annak alteregói) majd a második körben jönnek.
-
Dude666
csendes tag
válasz
Johni5 #39958 üzenetére
Szöszöltem vele még egy pár órát, de ha kézzel allítgatom, akkor sem akar megnyikkanni. Úgy fest, hogy én is itt maradok 1333Mhz-n
Néztem az FX6300 specifikációit és azt mondják, hogy csatornánként képesek kezelni 1866-t, de ha átrakom a modulokat, akkor nincs dual channel és ugyanúgy csak 1333-n megy a cucc.
Sebaj, gondolom ez annyira nincs hatással az összteljesítményre ugye? Nem bencsmárkolni akarok, hanem játszani meg fotókat szerkeszteni
köszi a segítséget -
Wikoo
aktív tag
válasz
Johni5 #39881 üzenetére
Gondolkozom hogy lenne a legcélszerűbb, proci bordáról fújon le egy kisebb venti vrm re ?
Nem lenne célszerűbb meghosszabbítani a vrm bordát h belelógjon a procihűtő és a házventi szelébe, vagy venni vmi egy hőcsöves felszerelhető cumót ?
Elég kevés hely van ott.Vagy ne pörögjek ezen h forró mint az istennyila, és prime szintű terhelés úgysem lesz valós helyzetbe, jó ez így és nem fog megfőni, megrövidülni a lap élettartalma ?
Win ápdéte direkt nincs fent, ez a vinyo csak addig lesz ebbe a gépbe míg nálam van tuningon a kicsike.
-
Wikoo
aktív tag
válasz
Johni5 #39864 üzenetére
Lemásolva, +25 pocin de ugyan az a helyzet.
(#39865) kaszas19 :
Teljesítményorientáltan is visszadropol 3ghzra(#39870) X Factor:
És igen! Végre megoldva a probléma! Nincs drop, tartja az órajelet.
Már csa kaz nem értem hogy Johni5 nek is ez a lap és biosz, neki mért nem kell ez a progi--------
Mindenkinek köszönöm a segítséget, most már csak annyit szeretnék kérdezni h max ,menyit adhatok procinak és az nb nek h ne szálljon itt nekem el a dolog.
-
Wikoo
aktív tag
válasz
Johni5 #39862 üzenetére
Megtörtént a reset és mem foglalat csere.
Órajelek helyesen vannak mindenhol írva a biosban, 1333 ra tette magát a ram.
Kikapcsoltam turbót, így ugye fixált 3,5ghz. Ráküldtem intel burning et, ugyanúgy ugrálnak a magok 1-2 sec után 3 és 3,5 ghz között.Lemásoljam a bios beállításaidat és úgy próbáljam ?
-
Wikoo
aktív tag
válasz
Johni5 #39855 üzenetére
4400 mhz +50 +50 aszem 1,36 biosbol így a vid, ugyan az, terhelem akor ugrál le 3ra, 4,4röl, terhelés nélkül 4,4.
Ramal akármit csinálok ( maunális időzítésbeállítás gyártó által megadottak szerint ) csak 1333 vagy xmp profilal 1866, igy egész szorzón nem tudom működésre bírni..
próbaképpen +200 +100 on kipróbáltam 4400on és már terhelés nélkül is néha leugrott 1-2 magnak az órajele, kisebb fesszel terhelés nélkül tartotta a tuningot.amd ccc nekem kicsit más, viszont totál new a rendszer, gyárin van minden, nem lett belepiszkálva
Olyan mintha nagyobb áramfelvételnél venné vissza az órajelet.
Könnyebb átláthatóságért leírom a cuccokat amik vannak:
Gigabyte GA-990XA-UD3 rev 3.0 legújabb FD bios
Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9 2x4 gb 128bit be megy 1866 cl9 1,5v
Arctic Freezer A30 mx2es pasztával kenve, stabilan rajtalan, hőt átadja, néztem ujjal.
fsp aurum 400 80+ goldos, 2 honapja vásárol, 2 honapig más gépet hajtott problémamentesen, fel sem melegszik teszt közben, 8pin bedugva
Ház szellőzés egy irányba megy, szélcsatorna megvan
win 7 64 bit teljesen szűz. -
Wikoo
aktív tag
válasz
Johni5 #39849 üzenetére
Nem értem én sem a 0,2ghz-t, bios főkönyvtárában 4,5öt ír.
Cpu-z szerint a ram 1866 on megy, 1,5v gyári fesz és gyári idözités beálitva. Ha profil nincs bent akkor csak 1333 mon hajlandó elindulni a rammal.
1333 ramal 1,5v on, a többi beállítás a te javaslatod szerint. Ugyan azt produkálja, 3 ghz és a tuning közöt ugrálna aszimmetrikusan a magok, terhelve mindegyik a tuning órajelén. Azonnal ezt csinálja, vrm még be sem melegedett.
Ram 2 modul, 2 fehérben.
Aida 200 mhz-t ir fsb re ahogy azt kell, de mondjuk a real meg az effective is 200, itt nincs vmilyen szorzó mint a ramnál?
ram:fsb ratio 20:6 -
Wikoo
aktív tag
válasz
Johni5 #39842 üzenetére
Terhelve reális a 40 fok 4,5ghz-n prime alatt 1,4 vidkörül Arctic Freezer A30-al?
Prime alatt a magok a futási időnek a 90% át 3ghz-n töltik a maradék 10% kb a 4,5 ghz, sztem ez nem normális működés. Órajelet meg feszt nem akkor kéne levennie ha nincs min igazán dolgoznia ? Sztem prime alatt van munka..Valamit csak szarul állítottam bé:
-
Wikoo
aktív tag
-
válasz
Johni5 #39669 üzenetére
Az M5A78L hivatalosan 125W-os procit tamogat. A valosagban a 3+1 fazis nem fogja birni a 3 modult. A topicban is a tapasztalat azt mutatja, hogy lapcsere az ilyen tuning vege. Annak meg nincs ertelme, hogy beleol valamennyi penzt es alul kell feszelni az FX6300-at, hogy 3500MHz-en ne throttlingoljon. Szerencses esetben talan megfutja a 3800-at is.
-
-
Pros
tag
válasz
Johni5 #39582 üzenetére
1.325V / 4.4Ghz, NB 1.25V 2.2Ghz HT 2.6Ghz és 4 modul (8mag)
Jelenleg így stabil. De 1.25V NB alatt os ment viszont akkor kifagyott teszt során memória hiba miatt.
Volt itt valaki aki NB 1.3V 2.4Ghz 2.6Ghz HT beállítással tolta. Én csak arra vagyok kíváncsi mi a max az NB-nek.
-
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Johni5 #39356 üzenetére
Ez igaz, ezt benéztem...
Na meg azt is gyanítom, hogy az asrock eleve magasabb proci hőfokot monitoroz, mint a többi lap... anno a P35-ös lapomnál pl. jelentős hőmérséklet különbségek adódtak az egyes BIOS verziók között.
Szereztem egy lézeres hőmérőt, este meglesem vele, hogy milyen meleg a proci környéke, amikor a monitorozó progik szerint 70 fok közelében van. Persze kupak alá nem tudok mérni, de a kupak szélét elvileg látom - kézzel tapogatva egyáltalán nem tűnik melegnek, így kíváncsi leszek, mit mérek ott. -
ViZion
félisten
válasz
Johni5 #39328 üzenetére
"Már ha CPU limitnek nevezett tévedésről beszélünk"
Nem tévedés, van ilyen... Amikor enyhén több adatra lenne szüksége a VGA-nak, mint amit a proci tud prezentálni. Más kérdés, hogy ez mekkora fps-nél jelentkezik, meg hogy a programozók keze is "enyhén" benne van a dologban...pl. BF4-nél már 4k felbontásban számoltathatsz mindent, majd a monitor felbontásra méretezik és sokkal szebb lesz a kép. Elvileg. Gyakorlatilag minden gép egycsapásra elavult lett és arról is biztosan gondoskodnak, h tényleg láthatóan sz@rabb legyen ha nem így készül a képkocka...
Persze biztosan csak paranoia, hiszen miért akarná bárki, h évente cseréljük a vasat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest