- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- "Titkos termékek" is várhatók a Pixel 10 széria bemutatóján
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Konkurencia - M1 - miért is olyan jó?
"The premise here is wrong. arm64 is the Apple ISA, it was designed to enable Apple’s microarchitecture plans. There’s a reason Apple’s first 64 bit core (Cyclone) was years ahead of everyone else, and it isn’t just caches."
"Arm64 didn’t appear out of nowhere, Apple contracted ARM to design a new ISA for its purposes. When Apple began selling iPhones containing arm64 chips, ARM hadn’t even finished their own core design to license to others."
"ARM designed a standard that serves its clients and gets feedback from them on ISA evolution. In 2010 few cared about a 64-bit ARM core. Samsung & Qualcomm, the biggest mobile vendors, were certainly caught unaware by it when Apple shipped in 2013."
"Apple planned to go super-wide with low clocks, highly OoO, highly speculative. They needed an ISA to enable that, which ARM provided. M1 performance is not so because of the ARM ISA, the ARM ISA is so because of Apple core performance plans a decade ago."
[link] [link]Lényegében azt mondjam, hogy amit az Apple használ az nem a gyári ARM ISA, hanem egy ARM ISA fork. Sokéves tervezés eredménye.
Nem teljesen értem, hogy viszont ez így hogy hozná el a vágyott Arm áttörést? mármint itt eddig arról volt szó, hogy legyenek arm alapú eszközök, ami pont ugyanúgy futtatja a szoftvereket, mint a szerver és akkor majd jó lesz.
De ha jól értem, akkor egy apple készülékre készített bináris nem futna egy arm szerveren, vagy egy másik arm eszközön.
Nem tudom, hogy ez így van-e, vagy hogy ez egyáltalán számít-e, mármint hogy pont ugyanakkora gapról beszélünk-e, mint ami általánosságban az arm és x86 inter-futtathatóságáról.még egy kérdés:
Azt olvastam, hogy a gyári linux disztribúciók (ubuntu, stb) úgy vannak forgatva, hogy a legáltalánosabb utasításkészleteket használják. És például ha te szeretnéd használni mondjuk az AES hardveres gyorsítót, vagy az AVX2-t, akkor sok esetben újra kell forgatnod a kérdéses szoftvert. Én ehhez nem különösebben értek, ezért kérdezem: ez igaz? Én azt hittem, a szoftverek képesek kezelni az ilyen hardveres lehetőségeket, mármint dinamikusan, hogy ha van AVX, akkor azt a kódutat választja, ha meg nincs, akkor SSE3. Egyik-másik tesztelésre használt szoftvernél még volt is szó arról, hogy ha behazudod, hogy mi a cpu, akkor használja a megfelelő - gyors - utasításkészleteket.
Ez persze nyilván növeli a bináris méretét, de én azt gondoltam, hogy ezek az opcionálisan elérhető utasításkészletek a fordítókban tök általánosan kezeltek ma már.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Autós topik
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- "Titkos termékek" is várhatók a Pixel 10 széria bemutatóján
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Vicces képek
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- További aktív témák...
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- LG OLED42C44LA 2 Év Gyári Garancia
- LG OLED65B49LA 2 Év gyári Garancia
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest