Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxos:8]
senior tag
Üdv.
Vettem egy athlon2 x3 440-es procit, és feloldottam a 4. magot+l3-at.
Viszont most azt írja ki, hogy phenom2 x4 b50.
Most mit csináljak vele, vagy mivel tudnám kitesztelni?
Már fifa 11-et toltam vele 2 órát és jól megy. -
Speed®
titán
Olvasd el légyszíves legalább ezt a hozzászólást végig, hogy legyen némi halványlila segédfingod a témáról..nem gyorsítótárak
Aztán ha végigolvastad, már valszeg menni fog a megfelelő páros kiválasztása.
Egyébként érdemes szétnézni itt a hardveraprón előre tesztelt példányért, az a biztos..olcsó lap meg van sok, a lényeg az ACC/UCC képesség.
De ha elolvastad a fentebb linkelt hozzászólást, már okosabb leszel ;p -
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem felújítani az asztali gépem. Nem akarok egy erőművet összerakni, de azért jó lenne ha egyszerre több dolgot is tudnék csinálni a gépen, nem úgy mint a mostanin amin 2 böngésző, zene meg esetleg még vmitől haláltusába kezd a gép. Azért írok ide, mert ami processzort kinéztem, arról azt olvastam, hogy fel lehet benne még +2 magot oldani. Gondolom ezek nem fizikálisan vannak benne a prociban, hanem esetleg csak vmi gyorsítótárak, vagy vmi. Erről is felvilágosíthatna vki.
Nos a kérdésem az lenne, hogy egy nagyon olcsó kategóriában, melyik alaplappal működne az imént említett dolog ennél a procinál: [Proci]
Én erre a deszkára gondoltam mellé: [Alaplap]
Illetve még erre a memóra gondoltam, bár ez nem tudom mennyire befolyásolja ezt a mag kérdést. [Memória]Ha valaki tudna nekem segíteni, annak nagyon hálás lennék! Köszi előre is!

-
Yaqza66
csendes tag
csak azt nem értem ,hogy az ACC -ben 4mag van core0-core3-ig.Esetleg magonként az értékekek állítgatásával nem lehet vmit elérni?
-
Yaqza66
csendes tag
Nem sajna az aqva-ban vettem,és ajánlottam egy ismerősnek, vett is eggyet (a maradék 3db-ból) neki viszont sikerült.
-
Yaqza66
csendes tag
Plíz vki segítsen adott egy konfig.Elvileg mennie kéne a mag feloldásnak de vmi nem oké.
gigabyte ga-ma790gp-ds4h athlon 7850 black edition.ACC auto-n vagy all cores-en EC firmware hybrid-en,minden elérhető hivatalos bios (8db), de 2 kivétellel nem történik semmi.
Ugyan úgy dual core-nak ismeri fel mind a bios mind az XP.
F2 és F3 bios-al csak bios reset segít. -
mijos
senior tag
Hali.
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy új am3-as lapot amiben lehet magot feloldani és egy négymagosítható x2-s procit amit HERR z-től vettem.A lapom: Asus sAM3 M4A79XTD EVO
CPU: X2 555 BE, és elvileg ennyit megy:TS:3900+ MHz@1.4V//1.25V
Ram: Corsair CRS DDR3 XMS3 TW3X4G1333C9A 4GB KITHogyan kell feloldani a másik 2 magot?
Elég tuningnál annyi, hogy felemelem a feszt 1.25-re, szorzó alap és az fsb-t emelem? -
itvan8707
csendes tag
hellotok ezzel a lappal lehet mag feloldást végezni biosban? ASUS M4A78LT-M LE
elöre is kösszönöm -
Chosen
addikt
Meglett a Kingmax. Prime blend alatt már nem fagy, tehát tuti hibás volt a Geil, viszont GTA4 ben még mindig van laggom, de ott még folyik az utánajárás, hogy mi okozhatja.
Más: A Winrar tömörítésnél miért csak pár %-ra használja a magokat? Tegnap egy 7,5Gb-os fájl kicsomagolása volt vagy 5-6 perc, a magok meg 10% körül voltak terhelve.
-
itvan8707
csendes tag
Hellotok ennél a cpu-nál lehet magokat feloldani ill. az l3at? ATHLON II 260
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csacsa1988
üzenetére
a lap képes, de nincs mit neki.
-
csacsa1988
csendes tag
Sziasztok. Van egy amd athlon x2 6000+ procim, ennek a procinak lehetséges hogy van feloldható plusz magja?
ja és egy ilyen alaplap képes lenne ulockra?
-
Cadal
őstag
válasz
sasa134
üzenetére
Ez az alaplap tökéletesen megfelel a célnak. A Termék honlapján is olvasható, hogy "Core unlock")

A 770-es chipset, pedig nem gond, a mai gényeknek általában tökéletesen megfelel. -
sasa134
addikt
Sziasztok,
engedjetek meg egy kérdést egy kezdő AMD-stől. Relatíve olcsón szeretnék átnyergelni AMD-re és a pre-tested négymagosítható Phenom II X2 tűnik a legjobb választásnak. Ehhez megfelelő alaplapot szeretnék - DDR3-asat. Ez megvehető erre a célra szerintetek:
ASUS AM3 M4A77T
710-es South bridge - tehát ha előre válogatott procit rakok bele, mennie kéne. Vagy ez túl régi chipset és felejtsem el? Köszi előre is,üdv
-
tiggi
csendes tag
Este össze is raktam a gépet, megérte megvenni az UCC-s lapot, sikerült a +két mag feloldása

Viszont a gyári hűtés egy vicc, azt muszáj lesz cserélnem mielöbb, mert most úgy teker szegény, hogy majd kiesik a lapból és sajnos a nyöszörgése is elég hangos így.
-
siriq
őstag
Akinek memoria gondja van az allitsa at a TWTR-t 7-re es a TRTP-t is 7-re. Ha van lehetoseg allitani a dram drive strength-t, akkor azt is kell allitani(nalam a legmagasabb ertek jott be de ez erossen memoria fuggo). Roviden ennyi(nagyon faradt vagyok, igy nem allok neki ecsetelni reszletesen).
dram drive strength es dram data drive strength es a tobbit strength is szinkonban allitsatok(magyaran legnagyobbra vagy legkisebbre, mar akinel ez lehet).
remelem jol emlekeztem a twtr-re es a masikra hogy az a neve, de majd ha lesz idom akkor pontosabban leirom.
-
tiggi
csendes tag
Végül egyszerübb megoldásként veszek egy Asrock N68-GS3-at ami még olcsóbb is és ez garantáltan tudja a magfeloldást, viszont sajnos csak két memóriaslot van rajta

Még egy kérdés, mennyire drasztikus hőemelkedésre lehet számítanom, el fogja bírni a gyári hűtés?
-
tiggi
csendes tag
Sziasztok, ezt az alaplapot néztem ki: Asrock M3N78D nF720D
Szerintetek ezzel van lehetőség plusz mag feloldására?
Egy Phenom II AM3x2 555 procit tervezek hozzá venni és egy próbát tennék vele. -
HERR Z
veterán
kingmaxokkal elvileg nincs gondja, ha a világoskék bordásat kapod azt még tuningolni is jól lehet
az hogy mire hitelesítik intel mellett az teljesen lényegtelen amd szempontjából, ha a fesz megoldja a gondot
corsairekkel is vigyázni kell, ott is chipfüggő a dologSpeed(R): az az FX5000 saját bugja , lev olt írva mindenhol hogy a 667-es osztró trutty, de őszintén, egy annó 10-11k-s procinál sztem ez legyen a legnagyobb baj, egy am3-masra se jellemző ez amúgy
-
Speed®
titán
Az AMD IMCje elmehet a fütyibe..amióta megvan a gép, szívok vele..2.66os szorzóval instabil. Kéne egy 1000res kitt, hogy használhassam 3.33al.
A lap viszont pozitív meglepi, minden alapfeszen és bírja a 300as FSBt simán..sőt, a procinak is kevesebb kell, mint annál, akitől vettem. -
Chosen
addikt
Ma lesz nálam egy 2x2-es 1600-as Kingmax ha minden jól megy, azzal várhatóan javulni fog a helyzet?
A Geilnek nem akarok feszt adni, már a lap is 1,57V ot ad neki, ha nem elég neki akkor viszem garanciába ugyanis 1,5V ra van Hitelesítve, amit nem tud, tehát cseréltetném egy Corsair XMS3-ra, arról mi a vélemény?
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Intel-ről váltottam életemben először 2 hónapja AMD-re, de ma eljött a pillanat, hogy megingott a hitem az egész AMD-s rendszerben. Az egész ott kezdődött, hogy GTA4-ben van egy furcsa laggom, 30-35 Fps-em van, de laggol a játék szó szerint. A ramra gyanakodtam, ezért blend tesztet futtattam prime-ban, ami 4 magosított állapotban kifagyott 2 perc után. Jó, gondoltam megvan a ludas a ram lesz, viszlát lagg, de ennyivel nem lett vége, ugyanis csak hogy kizárjam a cpu hibalehetőségét 2 magos állapotban is primeoltam, ott is kifagy. Rendben a ram az. Gondoltam ha már 2 maggal vagyok, megnézem így a GTA4-et. Nem hittem a szememnek, az FPS-eim csökkentek a -2 mag miatt, de a lagg 90%-ban eltűnt, csak nagyon ritkán és nagyon kicsik jöttek elő. Vissza 4 magra, megint laggol. Nem értem komolyan, a proci HERR Z-től van, pretested, ennek ellenére lehet hibás? 2 hónapja nem tudok egy stabil rendszert összehozni. Segítsen valaki pls megérteni hogy mi a franc történek a gépemmel, hogy semmi nem akar működni úgy ahogy kéne...

Adatlapomon megtalálható a teljes konfigom.
-
Gaboman
nagyúr
Köszönöm a tanácsokat, meglátom még hogy mi lesz belőle.
Ha plusz 7be kerül csak egy tényleges 4magos akkor lehet nem próbálkozok. -
Gaboman
nagyúr
válasz
freestailo
üzenetére
Valójában engem az érdekel ha unlockolom azt a procit akkor nyújt e olyan teljesítményt mint a 945.
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Ebben az laplapban ASUS M4A88TD- V EVO / USB-3 menne az unlock ha mondjuk ettől a procitól:X2 560 BE ezt szeretném: X4 B60 ~3.75GHz elérni, 25500Ftba kerülne.
Vagy érdemesebb ráköltenem +7 ezret és beszereznem egy Phenom2 X4 945 3.0 GHz/8M/4 procit? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo
üzenetére
1:1 be szvsz mehet a dolog...ráfizetni semmiképp ne.
-
freestailo
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
köszi, lefuttattam egy pc mark vantage tesztet, pontosabban csak a gaming részét, és az x3 70be@3,3 kapott 6309 pontot, az x4 b40@3,3 pedig 6700 pontot, ami ha jól számolok 9,3% (a beállítások ugyanazok voltak, plusz feszt sem kaptak). tolok neki még egy overall tesztet, hátha abban jobban kijön a 4 mag előnye. Egyébként forintosítva a dolgot (szerinted) többet ér a négymagos athlon, mint a 3 magos BE phenom ?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo
üzenetére
pontos.
szvsz jobban jársz 4 maggal, mint 3mag +L3.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo
üzenetére
mind a 2 lehetőség előfordulhat. a nevük ugyan az marad.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo
üzenetére
a kérdésedben benne volt a megéri szocska?

mire értetted akkor?
nyilván jobb teljesítményt nyujt 4 mag+ L3, mint 3 mag + L3...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo
üzenetére
mennyi az annyi?

-
Mr.Rain
senior tag
válasz
freestailo
üzenetére
Ez jó kérdés...

-
freestailo
őstag
Sziasztok, kérdésem, hogy megéri-e lecserélni egy phenom II x3 720 BE procit egy 4 magosított athlon II x3 440@phenom II x4 B40-es procira! játszani használnám leginkább. Kösz a válaszokat.
-
válasz
predator00
üzenetére
Működne,lesz belőle egy B50 X4.

-
Mr.Rain
senior tag
Szerintem vegyél egy Athlon II x3-at,és old fel benne a 4. magot meg az L3 Cache-t és Phenom II x4-ed lesz. Persze ha szerencséd van.
Azt Athlon II x3 3.1 GHz-et vettem 18k-ért,és most kb. 33k-s Phenom II x4 procim van,alapfeszen 3.5GHz-en .

-
04ahgy
nagyúr
válasz
predator00
üzenetére
Ha a procit olyan eladótól veszed, aki a négymagosíthatóságot garantálja, akkor gyakorlatilag is. Amúgy meg elméletileg, kis szerencsével.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
predator00
üzenetére
Mivel SB710 a déli hídja, ezért megy vele.
HGyu
-
predator00
tag
Sziasztok!
ezzel a lappal menne a magfeloldás?? http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-880gm-ud2h_13.html -
Z-77
tag
sorry pda-ról nyomtam és nem vettem észre, hogy rossz topicban járok, a másik lapfület kellett volna használnom. elnézést! beteszem a procis topicba... :S
-
Z-77
tag
Sziasztok!
Olyan dilemma előtt állok, hogy nem tudom eldönteni, mivel járnék jobban.
Jelenlegi Athlon x2 4400+-t cserélném.
AMD ATHLON II X4 635 2GB rammal, vagy ATHLON II X2 proci 4 GB rammal. A keret szűkössége miatt agyazok, mer a fenti két verzió kb. egy árban van. Alaplapot már néztem hozzá 1333-as Kingmaxokkal.
Tuning nem kell. Felhasználási terület általánosságban flash alapú webes alkalmazások, néha játékok. Legújabb talán a COD6 amivel játszottam a gépen, eldöcögött a régin is, de szeretnék azért beújítani egy kicsit.
-
Steve-0
őstag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Mi lenne mondjuk, ha elolvasnád az első hsz.-t...

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
nemárt

-
HERR Z
veterán
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
CPU Active controlba látod core 0123-mat
01 széria az tutti faxa, annyit tudsz próbálgatni hogy eccer core 012 egyszer core 013, remélhetőleg valamelyik jó lesz(a nem kellő mag= disabled) -
Tatrabi
csendes tag
Jajj akkor mégiscsak a 770

köszönöm
üdv
-
///Krisz\\\
senior tag
-
HERR Z
veterán
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
elindult és a bioszba az volt kiírva, hogy Phenom II X4 B55, de amikor kiléptem a bioszból a windows nem indul el csak fekete a képernyő és úgy áll a gép. Ez szerintetek miért van?
mert nem hibátlan a proci
biosban x4= moddolás lap részéről ok, csak procc részéről nemok
még meg tudod nézni hogy core 2 vagy core 3 a hibás, azzal hogy letoltod egyszer az egyiket eccer a másikat,logikusan ahol feláll a win az lesz a használható remélhetőleg -
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy AsRock 880GM-LE alaplapom és egy AMD Phenom II X2 555 processzorom van.
Szeretném megpróbálni feloldani a benne lévő magot vagy magokat, de ami az asrock honlapján van videó az nekem nem jó mert a bioszba nekem nincsenek azok a részek amiket ott állítgatnak viszont amikor a biosz betölt az írja ki, hogy nyomjam meg az x-et és akkor ő feloldja a magokat meg felhúzza kicsit a procit meg valami energia takarékos szar is van ott. Ezért megnyomtam az x-et teljesen leállt a gép majd egy 3-4 másodperc múlva elindult és a bioszba az volt kiírva, hogy Phenom II X4 B55, de amikor kiléptem a bioszból a windows nem indul el csak fekete a képernyő és úgy áll a gép. Ez szerintetek miért van? -
-
Tatrabi
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
Köszi
Még azt szeretném kérdezni, hogy a 770 -s miben rosszabb a 790x chipsetnél?
Illetve akkor a 790x-es alaplap gyengébb mint a 770-es vagy csak a 770 tudja a magfeloldást?
Mert az a helyzet hogy most van nálam két ilyen alaplap + proci és szeretném ugy összedobni hogy a legjobb jöjjön ki belőle...Üdv
-
Tatrabi
csendes tag
Üdv Urak!
A következőben szeretném kérni segítségeteket:
Phenom II X2 555 MA-790X-DS4 -el vagy MA770-US3 -al lenne jobb?
Ahogy néztem az elsőben sb600 -as chipst van a másodikban sb710 -es ...
Ahogy olvastam a 710 -ben van ACC az sb600 nincs,
azaz lehetséges sb 600-al feloldani a 4 magot vagy csak a 710-chipsettel
lehetséges???
Köszönöm előre is a segítséget,üdv
tr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nos a kérdésem az lenne, hogy egy nagyon olcsó kategóriában, melyik alaplappal működne az imént említett dolog ennél a procinál: 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)