- Fotók, videók mobillal
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
válasz
Alpachino #3190 üzenetére
tipikusan ez a szitu vele:
A néma meséli a süketnek, hogy a vak hogyan látta a bénát szaladniÉn azt hiszem hogy ez egy "nem biztos hogy pretested" példány így, bár a táp is tud furcsa dolgokat produkálni, no de nem ennyire. Esetleg a kolléga próbálja meg lehúzni a tápról a felesleges dolgokat (teszemazt második hdd, optikai meghajtók) és így tesztelni, bár ha nem ment akkor valószínűleg így sem fog
-
Gondolok erre is mongi, csak gondoltam megkérdezem itt a tapasztaltak véleményét, mert nem szeretek belenyugodni a sikertelenségbe
Egyébként amiket mondtatok még bevetem, tehát ezt az FSP400W-ot és egy normális hűtőt, meglátjuk.
Azért gondolom, hogy nem a prociban és lapban van a hiba, mert Overlocker kollegától van, és ő 3-4 magosíthatókat árul, tehát elvileg tesztelve vala. (3 maggal ugyanezt produkálja a gép, mint 4)
Szóval még bizakodok, de azért sámánhoz nem megyek el
-
Alpachino
veterán
válasz
maxisama #3183 üzenetére
Igen, jól érted.
Egy jó tát, pl, amit fentebb említettem, minden félképpen kelleni fog., négymagosítás ide vagy oda.....
mongi:
"Gyerekek! és arra egyikőtök sem gondol, hogy a kolléga kifogott egy sajnos nem stabil de oldható processzort? "
de gondoltunk
Erről beszéltem egy pár kommentel feljebb. Már az elején gyanús volt a dolog, hogy fesz emeléssel is kidobja prime-ből.
-
mongi
senior tag
Gyerekek! és arra egyikőtök sem gondol, hogy a kolléga kifogott egy sajnos nem stabil de oldható processzort?
Vagy kicsit magasabb a processzor igénye amit az alaplap ki bír hajtani (asrock honlapjáról: "Support up to 95W Socket AM3 processors")
Milliószor leírtuk, hogy nem garancia a magok hibátlan működése, mégis erőltetitek hogy ennyi-annyi fesszel, meg ilyen olyan beállítással, voodoo (de nem a 3Dfx-es voodoo) mágiával próbálja még...
Az én véleményem az, hogy ami alapfeszen vagy minimális feszemeléssel (0,1-0,150 nem extrém 1,5V-ok!) nem viszi a magfeloldást azzal nem is nagyon érdemes foglalkozni.Több bosszúságot okoz, mintha 2 magosként boldogan eljátszogat vele.
+hsz:
Tápot azonnal cserélje le egy normális 350-400W-osra! (pl.: FSP APN, vagy corsair VX sorozat!) -
nem. külön NB-t nem tudom szabályozni. CPU voltage-en van 1.45V . Külön NB feszkót nem tudok állítani BIOS-ban, csak a frekvenciát. az alapból 1600Mhz-en van, a sima frekvencia pedig 3200Mhz.
A linkeben talált táblázatban az van írva hogy 1.45V-nál az NB frekvenciát 3000-en használták, azt próbáltam.
-
na hát ez nem jön össze, a táblázat szerint 1,450V-nál 3000-en van a NB frekvenca, de úgy a bios se tölt be.
még beruházok egy hűtőre, aztán ennyi. azért köszönöm a sok segítséget
-
na. sikerült felfogni a táblázatot. tesztelem
-
válasz
darál0w #3165 üzenetére
Tehát:
2 magosan sosem áll le, stabil.
4 magosan, ha windows fut, filmezek, kisebb grafikai lkalmazásoknál stabil.
4 magosan, ha prime95-t futtatok 1,300-1,350V-on fél perc után kikapcsol a gép és visszavált 2 magra rögtön.
játéknál, (DeadSpace2-t próbáltam) olyan negyed óra után kikapcsol a gép és visszavált 2 magosra.4 magosan ha ha 1,350 fölé viszem a feszkót a windows vagy nem tölt be, vagy ha betölt kiír valami lebegőpontos hibát és kikapcsol.
4 magosan, olyan 1,2~V körül elindítom a prime-t, de mikor inditanám a tesztet, kilép a prime. nem futtat semmit
ezeket tapasztaltam
-
de egyébként csak kiváncsiságból:
Hogy lehet rosszul felrakni egy hűtőt? ráteszem a procira, rápattintom a két fémcsatot egymás után, utána ráhuzom azt a műanyag leszorítót és ennyi, nem? sok más lehetőség nincs
-
Alpachino
veterán
válasz
maxisama #3149 üzenetére
Itt szerintem nem fog menni a nénymagosítás. Nem a gyári hűtővel van a gond, hacsak nem jól lett felrakva, vagy pasztázva
mert már alapfeszen, és alapórajelen, a prime95-ig el kellene jutni. Nekem mindkét B55-ös procim 1.3V-al, 3.2GHz-en, szépen futtatta a prime95-öt, gyári hűtővel, 1órát, 58 fokos procihővel.
-
embe
nagyúr
hali! valakinek van tapasztalata az ASROCK 870EXTREME3 lappal, és az ADATA 4GB/1600MHz DDR-3 PC3-12800 Gaming Series (Kit! 2db 2GB) (AX3U1600GB2G9-2G) memóriával? Kompatibilisek egymással vajon?
-
na, alacsonyabb feszen, nem igazán muzsikál a windows. prime 95 el sem inditja a tesztet
-
Müszi
senior tag
válasz
maxisama #3133 üzenetére
L3 cache-t nem lehet aktiválni. Jól írják. Alapból aktív a Phenomokban, így nincs rajta mit aktiválni. Négymagosítást gyári hűtővel legfeljebb alulfeszelve ajánlom, tehát 1,35v magfesz alatt általában, ha birja úgy. Nálad viszont nem biztos hogy a magfesszel van a baj. Lehet hogy az NB-nek kevés a fesz a négy mag mellé, vagy egyszrűen csak túlmelegszik. Egy jobb hűtő sosem hátrány és azzal már az utóbbi problem ki is van lőve. Hútőből ajánlom az AC Freezer 64pro-t Pl. de van még pár hasonló a piacon emberi áron. Cool'n'Quiet alapórajelig nem szabad, hogy bezavarjon.
-
ok, de ezek szerint nem stabil 4 maggal alapfesszel, mert alapból úgy próbáltam. (tisztázzuk a stabilitás fogalmát: Windows alatt egész nap semmi, kisebb alkalmazásokkal sem, pl. League of Legends nevű nem túl éhes játékkal semmi, viszont komolyabb alkalmazásoknál, illetve prime95-tel azonnal kikapcsol és visszaállítja a bios 2 magosra a procit)
Megjegyzés: Ha alapon van a proci, tehát X2 555 és bemegyek a biosba, bekapcsolom az UCC-t 4 magra, F10 Save, azonnal kikapcsol a gép és visszakapcsol.
Ugyanezt csinálja terhelés alatt is X4-en csak épp nem kapcsol vissza.
Herr Z: Ja jó, közben felfogtam mit mondtál. Kipróbálom kevesebb fesszel.
-
HERR Z
veterán
válasz
maxisama #3133 üzenetére
először azt nézd meg hogy télleg stabil-e a gép 4 maggal
ha az akkor alapfesz alatt is stabil lesz szal belőhetsz a procinak 1.275V-ot(akár 1.425V helyett is) ezzel legalább hidegebb lesz és látni fogod télleg a hűtő kevés-e
mert volt már olyan procim ami úgy jelezte hogy nem ok a mod hogy eccerűen kikapcsolt ugyanúgy ahogy nálad -
Hi
Vettem egy Phenom X2 555 procit és egy Asrock N68 lapot.
Biosban feloldottam a +2 magot, fel is ismeri X4 B55-nek. (Bár azt írják, L3 cache-t ebben nem lehet aktiválni, de nekem írja, hogy L3 cache 6Mb)
Komolyabb játéknál kikapcsolt a gép. Felraktam prime95-t és fél perc alatt meghal a gép.
Olvastam hogy ezt lehet orvosolni fesz emeléssel.Próbáltam emelni a fesz-t de minél többet adok neki, annál hamarabb kapcsol ki a gép, (1,450-ig mentem el). Ezt lehet ellensúlyozni jobb hűtéssel, vagy más lehet a gond?
(Esetleg Cool'n'Quiet bezavarhat?)
Köszönöm
-
laccy88
senior tag
sziasztok!
van egy gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapom, F8-as bios-szal. Van benne egy 7750 BE proci, és szeretném kipróbálni, működik-e 4 maggal, de nem tudom mit kell ehhez állítanom.Mit keressek? Bios verzió jó?
-
mongi
senior tag
A processzorra szitázott feliratoknál a második sorban lévő 5 betű után következő 2 betű "mondja meg" nekünk, hogy a kupak alatt milyen magot is tartalmaz a processzorunk:
"AC" -------->Deneb
"AD" -------->Propus
"AE" -------->Regor
"CB" -------->ThubanRemélem segít azért valakinek ez a kis összefoglaló
-
mongi
senior tag
Mit és mire unlockoljunk /unlockolhatunk rovatunkat egy régebbi táblázattal kiegészítem engedelmetekkel:Magok és jellemzőik:
Regor - 2 cores, 1 MB L2 cache per core, no L3 cache
Propus - 4 cores, 512 KB L2 cache per core, no L3 cache
Deneb - 4 cores, 512 KB L2 cache per core, 6 MB L3 cache
Thuban - 6 cores, 512 KB L2 cache per core, 6 MB L3 cacheMire alkalmasak elméletileg:
Athlon X2 (Model 5000, 5200 only) 2 cores2 x 512 KB L2 No L3 cache
Deneb 3rd and 4th core 6 MB L3 cacheSempron 1 core 1 MB L2
Regor 2nd coreAthlon II X3 (AACYC AC or CACYC AC) 3 cores 512 KB / core No L3 cache Deneb 4th core , 6 MB L3 cache
Athlon II X3 (XXXXX AD) 3 cores512 KB / core No L3 cache
Propus 4th coreAthlon II X4 (CACYC AC) 4 cores512 KB / coreNo L3 cache
Deneb 6 MB L3 cachePhenom II X2 2 cores, 512 KB / core, 6 MB L3 cache
Deneb 3rd and 4th corePhenom II X3 3 cores, 512 KB / core, 6 MB L3 cache
Deneb 4th corePhenom II X4 8xx series 4 cores, 512 KB / core, 4 MB L3 cache
Deneb extra 2 MB of L3 cachePhenom II X4 9XXT 4 cores, 512 KB / core,6 MB L3 cache
Thuban 5th and 6th coreÍgy miből mi lesz:
Athlon X2 5000
AMD Phenom(tm) FX-5000 Quad-Core ProcessorAthlon X2 5200
AMD Phenom(tm) FX-5200 Quad-Core ProcessorSempron 140
AMD Athlon(tm) II X2 4400e ProcessorAthlon II X3 400e
AMD Athlon(tm) II X4 6400e ProcessorAthlon II X3 405e
AMD Phenom(tm) II X4 B05e ProcessorAthlon II X3 435
AMD Phenom(tm) II X4 B35 ProcessorAthlon II X3 440
AMD Phenom(tm) II X4 B40 ProcessorAthlon II X4 620
AMD Athlon(tm) II X4 620 ProcessorPhenom II X2 545
AMD Phenom(tm) II X4 B45 ProcessorPhenom II X2 550
AMD Phenom(tm) II X4 B50 ProcessorPhenom II X2 555
AMD Phenom(tm) II X4 B55 ProcessorPhenom II X3 700e
???Phenom II X3 705e
AMD Phenom(tm) II X4 05e ProcessorPhenom II X3 710
AMD Phenom(tm) II X4 20 ProcessorPhenom II X3 720
AMD Phenom(tm) II X4 20 ProcessorPhenom II X4 805
???Phenom II X4 810
AMD Phenom(tm) II X4 810 ProcessorPhenom II X4 820
AMD Phenom(tm) II X4 820 ProcessorPhenom II X4 960T
Phenom II X6 1605TÉs a táblázat (no meg az ereddeti cikk is) itt található [link]
-
Dermesztő
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsot
Akkor tesztelt 555 lesz,az a biztos -
Zseebacsi
tag
nah, jól beégtem
erre szokták mondani h nem mind1 h az okos hülyéskedik ,vagy a hülye okoskodik
elnéztem a grafikont
de meg van és nem is a ph-n van
Bocsánat
Pont h konvertálásnál nincs nagy különbség. játéknál annál inkább.
Többet nem nyilvánítok véleményt csak kérdezek
-
Alpachino
veterán
válasz
Zseebacsi #3116 üzenetére
"Grafikon is mutatja h a kevesebb L2 nagyobb játékteljesítménnyel bír. "
Érdekes megállapítás, én még nem találtam ilyen alkalmazást, ahol hátrányt jelentene
A napokban az aláírásomban szereplő Phenom B55-t és egy ugyancsak 4GHz en futó Athlon X4-et teszteltem, még 06-ban is kevesebb CPU score-t kaptam a kevesebb cache-vel bíró, Athlon X4-re, nem is kicsivel. Egy két játékban is kimutatható volt a több cache hiánya. -
-
Zseebacsi
tag
válasz
Dermesztő #3110 üzenetére
vegyél Athlon 2 X3-at! Nagy a valószínűsége h jó lesz benne a 4.mag(főleg ha pretested
. L3 igaz nincs de játéknál inkább hátrány a jelenléte!
445,450,455. mindegyik 3GHz feletti és 18-22k boltban,de hogy támogassam az oldalt, itt találsz olyat ami már le van tesztelve és biztos h jó a 4. mag
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest