Hirdetés
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
baluka26
veterán
Sziasztok!
Sikerült barátnőm gépében unlockolni egy magot (Phenom II X2 550 volt alapjában véve)
De az unlock óta egyik program sem tud hőmérsékletet kiolvasni. Lehet ebből valami baj? se feszkót, se semmit NEM emeltem, alap hűtés van a processzoron. -
Dav123
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy csak Deneb procikban működik a magfeloldás vagy a Propus-ban is? A kiszemelt agy: AMD Phenom II X2 550 vagy AMD Phenom II X2 555 Black Edition.
-
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy Phenom II X4 B55-öm van az adatlapomon lévő konfiggal. A cpu elvileg Pretested, (HERR Z-től van) Prime 95-ben viszont X2 és X4 ként is 1 perc után "Hardware Failure detected" hibát dob. Mi lehet ez?
-
Sziasztok!
Vettem múlt héten egy Sempron-t amit úgy árultak, hogy kétmagosítható. Sajna tesztelés nélkül látatlanban vettem meg a szajrét. Most itt anyázok. Sajna nem megy a cumó rendesen. Néha néha bejelentkezik a win, néha meg nem, ha igen akkor is általában lefagy már egy Mozilla indítástól. Nem is ez a lényeg. Hanem, hogy az értékesítő adott képeket a prockóról, CPU-Z képeket. Nála a Revision alatt az áll, hogy BL-C2, viszont ha most elindítom Én a saját alaplapomban a legfrissebb cpu-z-t akkor azt írja, hogy DA-C2. Ez mit jelent? Nem erről a prociról csinált képernyőmentést?
Előre is köszi a segítséget! -
baluka26
veterán
Sziasztok!
Barátnőm gépében szeretném feloldani a Phenom 2 X2 550-jében egy vagy két magot. Egy M4A785TDVEVO alaplapon van, szóval elvileg nem lenne túl nehéz megcsinálni
Valaki leírná a részletes menetet?
Alap ventillátor van rajta, van mellette a házon egy légkeverő, egy FPS 400-60APN táp van rajta, 2×1 giga 1600 MHz-es Kingmax RAM, és egy Radeon HD4850 (egyedi hűtés, Sapphire) -
Chaser
legenda
Van egy sempronom aminél hibátlan a 2. mag, viszont 2 maggal nem működik a sleep mód, ha altatni akarom elalszik, de következő indításkor már nem kapcsol be a gép, csak felpörög a táp ventije és kalap. Utána a táp kábelt is ki kell húzni 1-2 percre, mert addig nem hajlandó indulni. 1 maggal viszont hibátlan, 2 maggal gondolom az unlock mellékhatása a hiba, ki lehet ezt küszöbölni valahogy?
szerk: GB 740gm-s2h a lap, csak hibridre raktam a firmet meg autora az acc-t
-
HERR Z
veterán
-
evola
senior tag
Rendben, addig keresgélek, amíg egyet találok ami elmenne 4 GHZ-en max 1,5 volt mellett.
Arra ninccs véletlenül ötleted mitől lehet olyan, hogy az én lapomban (AsusM4N82 Deluxe)
2db Phenom II 550BE
1db Phenom II 555BE hibátlanul megy alapfeszen 4 magon.Ugyanezek a procik Asus M3A79-T Deluxe lapban csak 3 maggal hajlandók menni.
Gyengusz lehet az utóbbi Asus?
-
olta
aktív tag
Egy olyan kerdesem volna meg, hogyha beallitok biosban 1.375v-ot, akkor ez windowsban terheletlenul 1,4v-kent jelenik meg, ha terhelem a processzort, pedig mindjart 1,45v. A 3 ertek kozul vajon melyik all a legkozelebb a valosaghoz?

-
evola
senior tag
Sziasztok!
Phenom X2 555 RB-C2 steppinges procitól mit lehet várni húzásban?
-
KukkSteve
senior tag
darálow: köszi

Szerintem igen, elég neki, bár majd jönnek az okosabbak is, ők lehet hogy rácáfolnak

De szvsz 1600 felbontáson ki kell h hajtsa a 4 mag.
Igen jólesz a ddr2es memókkal.A B50 nyilván erősebb, de sokkal több teljesítményt sztem nem ad.
Ha mégis úgy döntenél h eladod a procidat, akkor szólj, vevő lennék rá

-
olta
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a proci kihajtja 1600-as felbontasban a GTX 460-at?
Hofok amugy csak 44C, mert annyival tobbet mutat a kupakho ebbol kiindulva:S Esetleg megerne-e cserelnem egy jobbfajta B50-esre, ami megy olyan 3,8-3,9-et? Es meg egy olyan kerdes, hogy ha jelenlegi lapomba tennem a B50-es procit, az menne a DDR2 rammal minden problema nelkul?Valaszokat elore is koszonom.
T
-
-
KukkSteve
senior tag

Jólvan, kicsit akkor korszerűsítek

Jah am van egy b50t-m is, sikerült lecsapnom egyre herrz fórumtárstól

Ennek a procinak a tuningja ugye csak fsbvel megy, és ha ilyen alacsonyfeszes memókkal használom, akkor ha emelek a memófrekin, akkor nem kell voltot is adni neki? Ha adok neki plusz feszt, akkor nem fog melegedni, mert sajna ez borda nélküli
Ramom -
KukkSteve
senior tag
Ilyen beállításokkal voltak tesztelve kezdettől fogva, uh akkor a ram is kiesik...

Rendben, majd mennek a tesztek, ha megérkezik az új lapom.
Furmarkkal tesztelgettem már, extreme burning módban, szóval sztem az jól megizzasztotta.
Esetleg driver probléma nem lehet? A 9.9-es catalyst van fenn, lehet hogy nem tartalmaz valami cuccost ami kell mondjuk a CM Dirt 2nek? -
darál0w
Jómunkásember
-
KukkSteve
senior tag
Arról a részről is meggyőződtem, eredetileg volt benne 2db 2x1 gbos kit, kingston ddr2 800, cl5.
Később vettem bele egy 2x2gb-os geil kitet, bootolós memteszttel teszteltem le, abban sem talált hibát.
Esetleg nem tudom hogy az hibaforrás lehet-é, hogy a kit elvileg 1,6von, cl6 időzítéssel megy 1066on, helyette cl5 időzítéssel, 800on megy, 1,8von (azért magasabb mint a gyárilag előirt, mert a lapom, min. 1,8vot tud.). -
KukkSteve
senior tag
Na de jó h olvasgattam
vagy egy a topiccal kapcsolatos hibám

A történet:
Nemrégen vettem egy 720BE-t, meg egy 4870et...
Egyszerre építettem be a gépembe, és teljesen új rendszert húztam fel.
Bekapcsoltam a proci 4. magját, és lefuttattam pár prime tesztet...
Az eredmény 12óra után 0 hiba volt. Lefuttattam a 3dmarkot is, h a többi cucc is rendesen műxik-é és semmi hiba.
Néhány játék viszont lelefagy
AZ üzenet: a ....exe hibát észlelt, ezért leáll a kellemetlenségekért....
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek mi a gebasz?
A fagyás olyan mint az időjárás, ha akar akkor 10 percen belül 3x is kilép, ha nem, akkor megy 5órát hiba nélkül
Köszi, üdv.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
chreepshow
üzenetére
alkalmazásfüggő....
-
CoDWaW07
őstag
válasz
chreepshow
üzenetére
Igen a maradék 2 mag hibátlanul megy
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
chreepshow
üzenetére
látom mindkét letiltott magot kiprobáltad külön.
nincs mit tenni...ugy látszik, h benne van a + 2 mag, de sajna hibásak...te azt kaptad a pénzedért, amit vettél...van ez így

-
chreepshow
csendes tag
Na szóval próbálgattam de sikertelenül.
Nem tudom, hogy jól csináltam-e vagy nem, mert nem vagyok tisztában a Value cores-nál a %-kal, hogy mit is jelentenek, meg azzal, hogy kilehet kapcsolni elvileg a valahányadik magot de ezt sem tudom, hogy, hogy kell beálítani, ezért teszek be egy-két képet, amit csináltam.
Ja és persze ugyan azt a hibát írja ki, arról is készült egy kép! 
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
chreepshow
üzenetére
helyzet?
-
HERR Z
veterán
válasz
chreepshow
üzenetére
Active CPU core:auto.
012 vagy 013-mat állíts be -
darál0w
Jómunkásember
válasz
chreepshow
üzenetére
lapod topikjába kérdezz be, h lehet e egyenként a magokat kapcsolgatni...sajna nem ismerem a biosod...
-
subaruwrc
félisten
válasz
chreepshow
üzenetére
az az oka hogy hibás magok vannak a cpuban letiltva
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
chreepshow
üzenetére
tehát...ez annak a jele, h van benne +, csak éppen hibás...
de 3 magot még tudsz belőle varázsolni. probáld meg külön-külön bekapcsolni a + magot.
-
chreepshow
csendes tag
Ugye leáll a gép vagy nem tom mit csinál közvetlenül utána, de sztem ezt akkor beállítja a procit és amikor elkezd bootolni ellenőrzi a perifériákat meg mindent és már ezekkel végzett és töltöené be a windos-t az előtt a perifériák felsorolása alá írja ki azt a hibaüzenetet és 2 lehetőséget utána
ress f1 to setup menu.
Press F2 to load default settings. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
chreepshow
üzenetére
na majd ezt egy asusos elmondja, h mi nem jo, ha nem jo...de nekem jonak tűnik...
miután ezt beállítottad mi történik?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
chreepshow
üzenetére
mit állítassz?
-
chreepshow
csendes tag
Ugyan azt írja ki
Enabling Unleashing Mode Failed
áá Epic FAIL

Mi lehet ennek az oka? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
chreepshow
üzenetére
ugyan ugy kezd el.
-
chreepshow
csendes tag
Azt hiszem, hogy az Asus update-val sikerült frissítenem a biosomat!
Akkor most újra kezdjek neki a magfeloldásnak, úgy, ahogy eddig?
Az előző oldalon írtam erről és akkor azt a tanácsot kaptam, hogy bios frissítés most megvolt.
A segítséget és a választ előre köszönöm!

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
chreepshow
üzenetére
oprendszer alol így.
-
chreepshow
csendes tag
Lehet egy nagyon buta vagy lámának tűnő kérdésem? (légyszi rosszindulatú megjegyzést ne tegyetek hozzá
) A lapom, mint, ahogy jóval feljebb leírtam egy asus m4a785td-v evo és a bios frissítést, hogy tudom megoldani? 
Bocsi a hülye kérdésért, előre is köszönöm a választ! -
siriq
őstag
Esetleg egy bios frissitest probalhatsz meg ha van ujabb a lapodhoz. Ha akkor sem muxik akkor nem fog vele menni. Meg van az esely arra is, hogy veszel masik lapot es ugyan ugy nem lehet feloldani a maradek 2 magot. Magyaran fizikailag hibas a ket mag. Inkabb elvinnem egy ismeroshoz es ott kiprobalnam, megy vagy nem megy. Igy meg alaplapot sem kell venni a probahoz.
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Még teljesen új vagyok a témában van egy phenom II x2 550 BE procim amit tegnap megpróbáltam oldani de nem sikerült.Miután bekapcsoltam az Ucc-t az alaplapon /Asrock n68c-s ucc/ egyből kikapcsol és nem akar újra indulni.
Ez azt jelenti,hogy sajnos nem való semmire
vagy van még esély?
Esetleg milyen árban lehet olyat szerezni ami működne az alaplapomban,nemtudja a magonkénti bekapcsolást.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
siriq
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Pedig remenykedtem benne.
-
-
siriq
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Majd kesobb, egyelore meg az alacsony vcore kereseseben vagyok, annyi biztos, hogy 1.28 nem stabil. Szoval meg szenvednem kell vele. Milyen egyebb beallitast hasznalsz meg? Mint: drive strenght etc. most azzal is kuzdok.
Ebben a lapban nincs olyan mint a DFI-nel, hogy elmentem a profie-t sajna. Igy most tiszta macera az egesz. -
HaZsolt
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Szép a procitól
Ne is add el
.#804) kisninja tegyél egy ventit a Dominatorra. Lehet, hogy túlmelegszik. Amugy 4 maghoz az a gyári hűtő ekkora órajelen nevetségesen kevés.
-
kisninja
őstag
kapott még feszt a ram most jó nem lép ki játékokból nem fagy 3500 megy nem melegszik így sem de gyári hűtővel ment 3800on is ott már azért bele nyalintott a 66-70 be
-
-
siriq
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Annyit nalam is megy a proci. Viszont akkor mar jelentosen tobbet fogyaszt. Igy inkabb az aranykozeputat valasztom. Most 3.6-n szaladgalnak a magok 1.28 vcore mellett. NB 2600 mhz 1.2750 vcore. A gyenge IMC engem is kisert. Majd kesobbi elfoglaltsag lesz a helyes beallitasok megtalalasa(tiszta DFI erzes, ott is baromi sokaig tartott mire megtalaltam 2600->2950).
Az NB es a cpu vcore nem lehet azonos? Hirtelen nem is jut eszembe, valamelyik nem lehet tobb a masiknal.
-
Hosszú idő után, úgy néz ki találtam egy jobb darabot..
AMD X4 B55 @ 4Ghz 1,44v 64 perc prime
Az IMC-je viszont nem túl erős 1600-as ram sebesség mellett 15 perc után fagytam:S need more tweaking..
Ne is kérdezzétek, egyelőre nem eladó!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
siriq
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
Most tovabb birta azert? Ha rendesen be volt tesztelve elotte a proci akkor pedig mennie kellene. Pici plusz fesz az NB-nek? Memo ha lehet maradjon 1333-on. 4x3.2-n teszteld. Eloszor alapon legyen stabil. Nalad lehet valltoztatni mely magok legyen aktivak? (0-1-2,0-1-3)
En most a Power state-k minimal feszet keresem. Elegge egy turelem jatek ez is. Mai napra mar nincs is nagy kedvem szorakozni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Autós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition konzol.
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

.

áá Epic FAIL
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)