Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Ha lesz mellé videókártya, de adott az FM2/FM2+ lap, inkább valami nagyobb Athlon X4-et vegyen. Kevesebből kijön, vagy ugyanannyiból erősebb.
CS:GO-hoz meg nem kell külön videókártya, ezek az IGP-k is bőven jó sebességgel futtatják. Én A10-6800K-val játszottam, nem a sebesség miatt töröltem, hanem mert egy szar maga a játék. -
Dilikutya
félisten
válasz
simongab #19095 üzenetére
Nem. 2 GB-ot megkap az IGP, egy sima esti böngészés háttérben zenével, 4 éves (W8.1->W10) operációs rendszerrel lazán leköt 4 GB-ot. 8 GB alatt nem tudnék létezni (annyi van most még otthon), és ha van az embernek még valamire igénye, az már mehet a másik felébe. Jó, játék alatt kiléphetsz a böngészőből, de egy kis képszerkesztés, hobbi programozás (van ingyenes verziója a Visual Studio-nak is) hamar belekezd abba is.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Cingáriusz #19066 üzenetére
Ha komplett gép, akkor az FM2+ már ne nagyon jöjjön számításba szerintem se. A HD630 még mindig nem üti meg a jobb AMD IGP-k szintjét. Ha Intelben gondolkodsz, akkor a HT-s Pentium G4560 egy AMD RX550-el inkább, amúgy olcsóbb AMD nincs is még az új platformra. Persze ha AMD és most kell, vehetsz FM2+ foglalatosat, akkor az A8-7600 is megteszi az RX550-el, csak nem lesz mód bővíteni később, ha esetleg igényként felmerülne.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Balathruin #19064 üzenetére
Tudom, hogy szar.
Panaszkodtak GTX970-el is rá.
-
Dilikutya
félisten
2200 MHz-es NB-vel fagyott a Windows is, 2100 MHz-en stabil 4800 MHz magórajellel. Az IGP-t tegnap felhúztam 1090 MHz-re.
Kezdek rájönni, hogy a GTA4-el hiába próbálgatom, mert az egy fos. Gyakorlatilag mérési hiba méretű fps változással reagál a felbontás, textúra részletesség, antialiasing, V-sync, árnyék, tükröződés beállítások változtatásaira. 29%-os IGP, 17% magórajel és 14% memóriatuning gyakorlatilag nem mutat értékelhető változást. -
Dilikutya
félisten
válasz
simongab #19059 üzenetére
Tegnap egyszer Youtube videó, utána GTA4 alatt is összeomlott, az NB-t egyelőre visszavettem 2100 MHz-re. De az fix, hogy 4700 MHz/2100MHz-ig stabil, most 4800 MHz/2100 MHz. Este majd próbálkozok, talán kéne még neki feszültség.
Viszont érdekes, hogy se a GTA4, se a Far Cry 3, se a 2010 Call of Duty Black Ops nem vett észre semmit az eddigi állításokból, pedig a CPU-t, az IGP-t és emiatt a RAM-ot is meg kellene érezniük. Valószínűleg az IGP úgy ahogy van, kevés hozzájuk 1080p-ben. A GTA4 arra se érzékeny, ha látótávolságot, árnyékokat állítok benne, 1-2 fps a hozadéka.
Mindegy, úgyis idén jön egy SSD, és VGA is kerül a gépbe valószínűleg, bár a Ryzen APU-ra még kíváncsi leszek. Ha abban nem látok fantáziát, akkor csak VGA, az IGP-t visszaveszem alapra, és megcélzom az 5 GHz-et.
Egy dolgot nem értek, bár az alaplapos kérdés, hogy az A88-as lapban automata beállításokkal csak 1333 MHz-en mentek a memóriák (előtte az A75-ös Asrock-ban 1600), manuálisan pedig babrálni kellett az időzítésekkel, hogy mindkét modul látszódjon is. Bár ez részben amiatt van, hogy nem egyforma modulok, két lépcsőben kerültek a gépbe. Cserélni már nem fogom őket komolyabbra, valószínűleg annyit nem hoznának, ami a felára, és túl sokat ebbe a platformba már nem fektetnék, az A10-7xxx-ről is lemondtam, az SSD és a VGA pedig bármiben jól jön.
Valamiben azért majd lemérem, mi a különbség 4100 és 4800 MHz között.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya #19057 üzenetére
Terhelni még nem terheltem komolyabban az újabb állítás után, de jelenleg:
CPU: 4800 MHz
NB: 2200 MHZ
RAM: 1930 MHz
Vcore: 1,44 V
IGP: 1000 MHzMűködés stabil, az AIDA64 memória benchmark-jában láthatóan emelkedtek az L1-L2 cache eredmények is. Itt mondjuk valamiért 103 MHz-en ment az AIDA szerint az FSB, így 4900 fölé ment mérés közben a magórajel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Balathruin #19054 üzenetére
2100MHz-re emeltem egyelőre. Az égvilágon semmi gyorsulás. tesztprogramok lehet, hogy mutatnának valamit, de azzal sokra megyek, valós felhasználásban semmi.
-
Dilikutya
félisten
válasz
simongab #19051 üzenetére
Most 4700 MHz az alap órajel, 1900 az NB, 1830 a RAM, 1000 MHz az IGP. Feszültségen emeltem, most 1,4V. Ezekkel az értékekkel még nem terheltem. Még 950 MHz-es IGP-vel este elindítottam a GTA4-et, semmi változás nem volt a gyári magórajeles, 915 MHz-es IGP-hez képest. RAM-ok már jó ideje ennyin mennek. Benchmarkokat nem futtattam előtte se túl sokat, nincs összehasonlítási alapom sok dologban sajnos. AIDA64 memóriatesztjében voltak nagyobb értékek a korábbi 1600 MHz-es méréshez képest.
Ha ez stabilnak tűnik, akkor még emelek. Ez nagyjából 1-2 lépcsős emelés volt, mivel a Ph gyors tuningjában is ment a 4800 MHz 1,5 V-on 1086 MHz-es IGP-vel, így kicsit az alá lőttem be elsőre. -
Dilikutya
félisten
válasz
Balathruin #19046 üzenetére
Tegnap rövid ideig a turbó volt 4700-ra felhúzva, de megnéztem 1-2 klipet a Youtube-on, aztán kilőtte magát, vissza is vettem 4500-ra. De akkor a turbót teljesen ki is lehet kapcsolni, és csak az alapórajelet emelni?
-
Dilikutya
félisten
válasz
Balathruin #19044 üzenetére
1600 MHz-es RAM-ok vannak. Érdekes módon ebben a lapban alapbeállításokkal csak 1333 MHz-en mentek. Egy régebbi AIDA tesztem szerint az Asrock-ban lazán mentek alapból 1600-on, itt meg állítani kellett a BIOS-ban. Többet nem is merek amúgy se húzni a memórián, így is 300 MHz rá lett téve.
NB meddig húzható? Az alap vagy a turbó CPU órajelet érdemesebb állítani? -
Dilikutya
félisten
Hello!
Tuningnál mit érdemes magasabbra venni?
NB mennyit ér? Az alap vagy a turbo órajelet érdemesebb feljebb állítani?
6800K van, jelenleg 1900 MHz az NB, 4100 MHz alap, 4500 MHz a turbó, 935 MHz az IGP. A RAM-ok 1900 MHz környékén vannak. Ez stabilnak tűnik, a feszültség automatikus.
Az alaplap Gigabyte GA-F2A88XM-D3H, a hűtő egy Zalman CNPS10X Optima 140W tdp-ig ajánlva. -
Dilikutya
félisten
válasz
GeneraL_XTX #14210 üzenetére
Akkor minek vett annak idején i5-öt? Így tényleg csak bukott rajta. Tudom, hogy nem veszi észre, nekem is A10-em van, és mondhatni száguld minden, dual channel memóriával még a játékok is, kivétel nélkül, jelenleg kompromisszum se nagyon kell 1280*1024-es felbontáson, high szintet viszi mindenhol, még a CoD: Ghost-ban sem kell annyira visszafogni. De ha már megvettem az i5-öt egy jó videókártyával, értelmetlen APU-ra váltani róla. Ha nem volt videókártya, csak az IGP-t használja, akkor esetleg megfontolandó. De ki vesz otthonra i5-öt, hogy utána a nem túl acélos Intel IGP-vel használja? Munkahelyi környezetben még van értelme, ha fontosabb a számítási teljesítmény.
-
Dilikutya
félisten
válasz
tamikomac #14207 üzenetére
Miért? Komolyan kérdezem. Az egy erős processzor, az A10-ek nem érik utol CPU teljesítményben. Tény, hogy az IGP-ben viszont az AMD sokkal erősebb. De ha volt a gépben rendes VGA, és az IGP-t nem akarod kihasználni, akkor sok értelmét nem látom, megjelenítésen kívül még nem sok egyébre jó, biztos van program, ami ki tudja használni már az erejét, de egy se jut eszembe.
-
Dilikutya
félisten
válasz
drbobee #14177 üzenetére
Mekkora felbontáson játszol? Nekem az A10-6800 a HD8760d IGP-vel 1280*1024-ben mindent visz már high beállításokkal. Battlefield 4-ről nem tudok nyilatkozni, pénzt nem adok érte, 20-30Gb-os demókkal meg nem bajlódok. Crysis 3 is megy, árnyékokat kell legfeljebb visszább venni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
ExtazZzi #12110 üzenetére
Egy sorozaton belül értelemszerűen a legdrágább a leggyorsabb. Most 6xxx-nél tartanak az APU-k, értelemszerűen az A10-ek a nyerők abból. Ott az IGP szerintem mindenhol HD8670d, a CPU meg pl. a 6700 és 6800 esetében valószínűleg ugyanaddig tornázható. Én megvettem a 6800K-t, az biztosan megy 4,4GHz-en, valószínűleg még 6-on is menni fog, ha szükség lesz rá.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Peaceliker #11971 üzenetére
Ki fogja használni, hidd el. GTA4-ről tudok kb. nyilatkozni, mert a menüben kiírja. Simán benyel a még élvezhető sebességű legjobb beállításokkal 700Mb-ot.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Apollo_21 #11945 üzenetére
Költői kérdés volt, tisztában vagyok a piac helyzetével.
Amúgy nem érdekel a Battlefield, egyszer volt fent a 3. részből "demó", de már az első pályán rájöttem, hogy a single játékmenet herélt CoD, így ment is a lomtárba. Multi meg nem érdekel, nem tartom sokra. Azóta Humblebundle nyári akcióból meg is lett a BF3, aktiváltam is az Originen, de több nem történt. -
Dilikutya
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11925 üzenetére
Már aktiválható Originen a BF4?
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
Apollo_21 #11891 üzenetére
CPU-ban a legerősebb APU messze nem közelíti meg az FX-eket, egyelőre aki ilyen teljesítményt akar, vegyen FX-et. Azokban nincs IGP, de ha lenne is... egy HD8670d értelmetlen olyan erős processzor mellé, oda dVGA kell, nyilván főleg játék vagy 3D-s munka esetén. Nem tartom kizártnak, hogy lesznek erősebb APU-k is.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Stonerice #11887 üzenetére
Nem értem, hogy miért kéne a pontszámoknak azonosnak lennie erősebb géppel is. A pontszámok rendben vannak, oc nélkül is az i5 kapott volna többet, mivel erősebb processzorról van szó. Számítási teljesítményben az APU-k inkább az i3 szintjén vannak, viszont a +2 mag és a komolyabb IGP miatt azoknál jobb vétel. Mindent a helyén kell kezelni, jó dolog az APU, igen költséghatékonyan kínál korrekt számítási és 3D teljesítményt, de mégiscsak olcsó megoldásról van szó, nyilván nem veheti fel a versenyt egy i5 processzorral. De ilyet nem is akar senki, nem egy kategória, nem egy célközönség.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
ADAM1337 #11782 üzenetére
High beállításokkal akadásmentesen játszottam a Far Cry 3-at egy elsőgenerációs A6-3500-n 1280*1024-es felbontáson. Abban HD6530d van. Valami nagy gubanc lesz azon a gépen. Most váltottam A10-6800-ra, pl. a Far Cry 2, ami érdekes módon nem volt sebességbajnok öreg kora ellenére, megtáltosodott.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Vartanus #11651 üzenetére
Jelen pillanatban 1x4Gb 1600MHz van a gépben, így vettem, hirtelen kellett lapot, procit, ramot venni alaplaphalál miatt (vehettem volna használt S754-es lapot is, de ideje volt több magra, 64bitre váltani), és akkor ennyi ram fért bele, az 1600MHz volt akkor a megfizethetőbb, gyorsabb nemigen volt még. 2x4Gb 2400MHz jól hangzik, de 30k, vagy ha beszámítjuk a meglévő 1600MHz-est, akkor 25. Kicsit elszálltak a memóriaárak.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Peaceliker #11649 üzenetére
Ha meg nem is döbbentem, de azért meglepett az ilyen arányú növekedés. Tisztában voltam vele, hogy gyorsul, hisz az IGP is profitál belőle, nem csak a CPU, de nem gondoltam, hogy ennyivel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Peaceliker #11647 üzenetére
Végülis majdnem konkrét, mivel A10-6800-am van, ami nem olyan sokkal erősebb a tesztben szereplőnél, tehát az ottani adatok ha számszerűen nem is, de arányaiban jól tájékoztatnak. Utána is nézek délután a díleremnél egy 1600MHz-es modulnak.
-
Dilikutya
félisten
Dual channel memóriasávszélesség mennyivel nagyobb a single-nél Richland alatt 1600MHz-en?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Revolut
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Gitáros topic
- Vicces képek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest