Hirdetés
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
-
trance89
őstag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Na végre egy értelmes launcher csere lehetőség ami minden Fireos 7/8 eszközön műkszik, nincs több reklám csak a szénné moddolható főmenü

Itt az eredeti leírás, ezt érdemes követni (nagyon egyszerű, nincs semmi parancssor): [link]
3db 1.gen Max-on és egy újabb sima 4k gen2-őn tesztelve, home gomb nyomásra is a launchert hozza be (Projectivity vagy a Leanback ajánlott)
Minél hamarabb fel kell tenni és a Launcher Manager-ben blokkolni az OTA frissítéseket mert az amazon nagyon hamarosan úgyis kilövi ezt a hátsókaput -
trance89
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
App data es cache torles csodakra kepes.
Nalam 4db sticken van hasznalva es sehol sincs vele problema -
trance89
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem csinál semmi gondot, factory reseteltem már 1.gen 4k, 2.gen 4k és 1.gen maxot is és semmi probléma nem volt. Ez nem egy kínai droidos dzsunka box.
Az átalakító teljesen mindegy milyen mint ahogy előttem is írták, vagy működik vagy nem -
trance89
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Tudtommal ugyanazt tudja ezen a téren, nekem is csak sima lejátszóként van használva eleinte kodival de nemrég áttértem vimu-ra. Nekem sokkal jobban bejön illetve a Hisense tv-men a dv anyagokat ia jobban kezeli mint a kodi
-
trance89
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nincs a sima 4k 2gen-el semmi baj, valójában alig tud kevesebbet mint a max, nekem is az van mert sokkal olcsóbban hozzájutottam fél éve kb. Pontosan ugyanazt tudja mint a max gen1. Mindenki a max 2gen-t hajtja, tök feleslegesen ha az olcsóbbik 4k is bőven megteszi
-
trance89
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Hihetetlenül bonyolult: egy apk feltelepítése...
X-plore fájlkezelő és az alól nagyjából fél perces folyamat -
trance89
őstag
válasz
pkaresz
üzenetére
A szokásos helyen:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.synology.DSfile -
trance89
őstag
válasz
Onderon
üzenetére
Mondjuk te egy kifejezetten streaming stickre próbálod ráerőszakolni az usb-s lejátszást, egy olyan eszközre ami nem rendelkezik dedikált usb porttal. Hozzáteszem az otg-s megoldás minden csak nem dedikált usb, ezért aztán nem is csoda hogy nem megy rendesen. Nem véletlenül kb senki sem használja így ezt az eszközt...
-
trance89
őstag
Szeretnék az itteni userek figyelmébe ajánlani egy rendkívül hasznos android appot - ADB Shell - Debug Toolbox
Az Easy Fire Tools helyett kerestem egy alternatívát amikor rábukkantam, egyrészt mert azt már nem fejlesztik másrészt pedig több funkció is hiányzik belőle amire szükségem lenne.
A Debug Toolbox amellett hogy virtuális távkapcsként is működik, kiválóan használható szöveg/hosszú link küldésre is firetv eszközökre. Ez utóbbi amit még a hivatalos firetv remote app sem tud normálisan, pl hosszú link/jelszó beillesztésekor csak az utolsó karaktert szúrja be, nagyon zavaró tud lenni. Az ingyenes verzió eléggé le van butítva de én megvettem a fizetős változatot, röhögve megért 3 eurót.
Valójában minden androidos eszközzel működik (A4-A13) amin engedélyezve van az ADB, a kezelése pedig nagyon egyszerű.
Szerintem simán mehetne az összefoglalóba is
-
trance89
őstag
Ez elég sokat elmond, a hivatalos armeabi-v7a kodi 20.2 verzió 68 mega...
Mindenestre kissé aggasztó hogy az Amazon beenged ilyen szemeteket az appstore-jukba. Mondjuk elég nagy hülyének kell lennie aki kicsenget érte 10 dodót
Szólni kéne a kodi fejlesztőinek vagy egyenesen az amazonnak, szerintem elég hamar le fog kerülni onnan -
trance89
őstag
A report from Janko Roettgers on Lowpass reveals Amazon’s plans to switch to “Vega” on “all of its new devices” in time, starting with future Fire TV launches.
A lényeg ott van a végén, szóval az 1. és 2. gen Max/4k tulajok megnyugodhatnak
-
trance89
őstag
-
trance89
őstag
Ha az 1.genes maxxal elégedett vagy akkor csak felesleges pénzkidobás, leginkább csak a hd hangok miatt éri meg az új, a wifi 6e támogatás nem sok vizet zavar.
A régi max mellett szól az hogy már teljesen kiforrott a szoftvere, a 24p bugon kívül nincs semmi hiba amiről tudok.
Ezek a hibák amik felmerültek az új maxnál nem éppen apró bugok, én még biztosan várnék a vétellel. Azért az ára sem túl baráti még, a legutóbbi 4k max "csomagot" még valami 25-28€ darabáron vettem tavaly. Ettől az új még nagyon nagyon messze van...
4db 1.genes max van a családban (+1 bontatlan a fiókban) de szerintem még évekig elleszek velük mert túlságosan is elégedett vagyok azzal amit nyújtanak. -
trance89
őstag
Bővebb info: [link]
Microusb, 2023
Hát sok minden nem változott. Nem fogok kapkodni az 1.genes max váltásával. -
trance89
őstag
-
trance89
őstag
válasz
Bubukain
üzenetére
Streaming appokra a tv is bőven elég (ha tudja), ha szükség van helyi tartalom lejátszására is akkor ajánlott a stick mert a tv-k belső fapados lejátszói egyenlők egy rakat kakival.
Képminőségben egyáltalán nem veszek észre különbséget a 2db 4k hdr képes samsung tv-men. -
trance89
őstag
Egyesek szerint igen, egészen addig amíg el nem halálozik idő előtt. Nem véletlenül nem ajánlott a tv usb portjáról használni ugyanis azok kb mindegyike lelövi az usb portok tápellátását kikapcsoláskor. Ez a stick pedig készenléti módra van tervezve, vagyis mindig alvó módban pihen.
-
trance89
őstag
Ez így igaz, ennek a zártságnak viszont van is némi előnye. A kínai dzsunka boxok (sőt még egyes nagyságrendekkel többe kerülő droidos tv okosítók) rendszerét nem lehet a fireos-al egy lapon említeni optimalizáltság/stabilitás szempontjából. Azért az amazon elég komolyan odafigyel a bugokra, pl xda-n amint találnak valami bug-ot amivel lehetséges a jailbreak, max pár héten belül javítva van. Ezért nincs lehetőség moddolni ezt az eszközt csakis bizonyos régi fw verziókkal.
-
-
trance89
őstag
válasz
kissdani
üzenetére
22-ért jelenleg is van fent hardverprón 4k max, szerintem érdemes rászánni azt a +4e pénzt, lényegesen gyorsabb és sokkal jövőtállóbb mint a sima 4k. Vagy ha olcsón akarod betakarni akkor pedig 10-ért van fent egy használt 4k is, jóformán fele annyi mint újan emag-ról
-
trance89
őstag
válasz
atiska007
üzenetére
Ugyanez nálam is, korábban már beszámoltam róla. A gyári netflix appot használom mégis mind2 4k max stickemen vagy be sem tölt a NF vagy a kívánt film/sorozat indítása után pár másodperccel jön a hibaüzenet amiben kb mindig más hibakód szerepel, utána már meg sem tudom nyitni a NF appot, rögtön hibát dob az elején.
Ami nagyon érdekes hogy az egyik stickem global verziós (teljes áron vásárolt) a másik német piacos, féláras primeday akciós. Szóval ennek a hibának abszolút semmi köze ahhoz hogy hol lett vásárolva a stick. Egyszerűen vagy a netflixnél vagy a fireos-ban van valami nagyon elqrva mivel teljesen random embereknél jön elő ez a rohadtul idegesítő probléma. -
trance89
őstag
Wifi-n ettől gyorsabb értéket mérek, kb stabilan megvan a 300-330mbit és még csak méregdrága ax-es router sem kell hozzá, bőven elég ha tudja az ac szabványt. Van nekem is egy otg kábelem de nincs értelme azt használnom, akkor lenne csak jó ha usb-n szeretnék rászúrni valamit pl légegér.
-
trance89
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Én is tapasztalok ilyeneket, teljesen random időnként van a röccenés. Bár nem próbáltam kikapcsolt match frame rate funkcióval a kodiban, nekem mindig start/stop-ra van állítva. Viszont ha ezt kikapcsolom akkor ugyebár a kodi egyáltalán nem vált frekit. Vagy ez utóbbi kodi beállítást a firestick rendszerszinten kikerüli?
-
-
-
trance89
őstag
Amazon.de féláron van a Fire stick 4k max, igyekezzetek
-
trance89
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Nem, messze nem ugyanaz a kodi. 2 féle van Matrix és Nexusból is, Fire TV optimalizált és sima android verzió. Mi az optimalizált verziót használjuk és ott semmi hasonló anomália nincs, nem csoda hiszen 2 nagyon különböző eszközről van szó mind hardver mind szoftver szinten.
-
trance89
őstag
válasz
spiky03
üzenetére
Ez minden csak nem frekiváltás, főleg lejátszás előtt nyomkodva mégis honnan tudná hogy milyen frekit lőjön be az elindítandó anyaghoz?
Ez pusztán felbontás allítás ha pl egy 4k TV után átszúrod a sticket egy 1080p TV-be
Egy hasonlóképpen működő (gombnyomásra) megoldás engem is érdekelne, pl Shield-en volt ilyen -
trance89
őstag
Üdv
A minap szereztem be egy Fire TV 4K Stick-et (sima, nem Max verzió) és meglepődve tapasztalom hogy HBO Max és Netflix alatt sem működik a frekiváltás, minden 60-on megy hiába van bekapcsolva a képbeállítások alatt. A Maven féle Kodi viszont szépen vált.
Van erre valami megoldás? Vagy csak Kodi-n belül tudom használni az HBO/Netflix párost frekiváltással?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G3 LTE i5-1245U 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

3db 1.gen Max-on és egy újabb sima 4k gen2-őn tesztelve, home gomb nyomásra is a launchert hozza be (
Ez elég sokat elmond, a hivatalos armeabi-v7a kodi 20.2 verzió 68 mega...