Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
trance89
üzenetére
Egyrészt valóban blokkolni fogja, hisz eddig is így tett.
Engem sose zavart a home menü a firesticken.Másrészt tudom ízlések...
De ez most kb olyan mit egy 10 dolláros dzsunka kínai box menüje.Tudom hogy a Projectivityt sokkal szebben meg lehet csinálni, sokat teszteltem, mert én fordítottam..
De a lényeg hogy neked tetszik.

Azért várok még egy kicsit hogy benne legyen a téma összefoglalóban....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
trance89
üzenetére
Nekünk főleg hálózati videólejátszónak kellene a Kodi-val. Az mind érvényes rá ezzel kapcsolatban ami az összefoglalóban is van? Tehát sima 4K is ugyan azt tudja a Kodi-val? Vagy vannak azért a Max-nak előnyei is ezen a téren? Pl. olvastam olyasmiket, hogy bizonyos hangsávokat csak DD-ben tud kiküldeni, de ez már régen volt, szóval ilyesmikre gondolok.
-
zichie
senior tag
válasz
trance89
üzenetére
A sima is tud frekiváltást, csak nem minden esetben. Prime Video, SmartTube, Kodi esetében tud, Netflix esetében nem. SmartTube esetében nem minden videó esetében vált, pl. az Euronews youtube videói 25 fps-esek, de nem vált át, maradt 60 Hz-en, míg más videók esetében gond nélkül vált.
-
zichie
senior tag
válasz
trance89
üzenetére
Netfixről tud lejátszani a Vimu Player?
Tesztelgettem Kodi alatt a Netfixet, egész jó az arány. Átlagban öt filmből (mind esetében 24Hz-et jelez a tv, azaz erre vált) négy tökéletes, egy akadozik. Ami Kodi alatt akad, azt nem ott nézem, hanem a hivatalos Netflix app-al 60Hz-en.
Ez így egészen jól használható. -
mikrofon
veterán
-
zseko
veterán
válasz
trance89
üzenetére
A dupla tárhely és a frekvenciaváltás ami esetleg megérhetné, de nem sietek sehova, a mostanival is elégedett vagyok, pusztán kíváncsiság szintjén érdekel. Én 18e-ért vettem postával együtt, itteni fórumos segítséggel, csak néha jó lenne ha lenne még egy. A 28€ nagyon jó ár, annyiért vennék én is még vagy kettőt

-
péjé
őstag
válasz
trance89
üzenetére
köszi válaszokat.
Ha elindítom a sticket elvileg végig kell mennem a bejelentkezési procedúrán, távpiszka nélkül ezt nem nagyon tudom megtenni sztem. Van egy 4k-s stick is itthon, annak a távpiszkája párosítható úgy az újjal hogy nem tudok belépni a menübe még? Láttam vmi videót ahol nyomni kell a home gombot 60s ideig meg ilyesmik...gondolom vhogy meg lehet tenni különben kizárná magát egy csomó ember ha mondjuk tönkremegy a távpiszka. -
zseko
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Archer AX1500-as routerem van, gondolom ez megfelel. Bár szoftverileg elég fapados eresztés az ezeréves WRT54GL routeremre tett Tomato firmware tudásához képest...
-
Xelo
addikt
válasz
trance89
üzenetére
dolby vision minosegeben van kulonbseg. dvbol ket fajta van, low latency (player-led) es sima (tv-led). stickek, medialejatszok tobbsege az elsot tudja, ami azt jelenti hogy a stick elokeszeti a dvt es egy egyszerusitett formaban adja le a tvnek. ez jobb minoseget eredmenyez mint a sima hdr (pl xbox series konzolok dolby vision gaming modja is ezt hasznalja), de elmarad attol amikor a tv a teljes erteku adatot kapja meg es maga a tv konfiguralja a dolbyt. ezert neznek ki szebben a tv beepitett appjain a dolby vision musorok, mert ott a fullos dolby vision megy (tv-led). nekem van itthon egy sony xh90-em, illetve az lg c2, mindketton lathato kulonbseg van a beepitett appok javara. hdr es sdr musoroknal megegyezik a kepminoseg, ez csak a dv-re vonatkozik.
"Internally DV has different modes -ways of transferring the information from the source to the screen- and in one of them there is actually no DV data sent, but instead the player pre-processes the DV data into HDR, which any HDR display can show. This mode is called Low-Latency Dolby Vision or LLDV in short (it's also known as block 5 or player-led dolby vision).
It's not as good as the other DV modes (who are known as display-led Dolby Vision), but it's significantly better than static HDR." [link] -
kokokka
addikt
válasz
trance89
üzenetére
Mielőtt oltogatsz nézz utána, mert nem jól tudod. Ha két csomagban megy a maibox-ra akkor az kettőben is küldi tovább. Ha húszban, akkor meg húszban. Tudja egyszerre is küldeni, de az nem automatikus és külön díja is van! Ha pedig ezt te is tudod, akkor viszont illik ezt is beleírni a hsz-edbe!
-
Fifi
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Igen, de ennek felára van, mely több díjtételből adódik össze: Kondíciók itt.
1. A csomagok egy csomagba történő összerakásának (konszolidálásának) van egy egyszeri éves díja: 14,5 €
2. Majd minden összecsomagolásnál meg kell venni egy dobozt, amibe összerakják : 0,29-4,35€
3. Minden egyes csomag után, mely az összerakott csomagba kerül felszámítanak kezelési költséget: 1,77-14,12€
4. Az összerakott doboz elküldésénél felszámított postadíj, ami itt számolható ki előre.Szerk: Még valami, ami fontos. Az éves konszolidációs díjat (14,5 €) nem a feltöltött egyenlegedből fogja levonni, így azt ne tölts fel előre, azt külön kell fizetni!
-
atiska007
senior tag
-
FingR86
őstag
válasz
trance89
üzenetére
én is ezzel cummantottam meg anno.
xiaomi ax3600 router - a stick wifin lógva kb 430mbit-et dobott, a filmek mégis folyamatosan buffereltek. [link]
lan adapter és kábel kombóval kb csak a 2/3 sebességet tudja a wifihez képest (~300mbit), de semmi nem akad rajta, még a 130gb-os gyűrűk ura sem. -
gyűrű
Topikgazda
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
trance89
üzenetére
Nekem nincs ilyen, de úgy látom ez nem hálózati hiba, hanem az appal kapcsolatos általános hiba.
-
szente
addikt
válasz
trance89
üzenetére
60€ a kocka+ a mailbox 7ezer forintot írt szállításnak. Amazon és a mailbox között meg nem tudom mennyi a szállítás. Itthon 36550-ért rendeltem, szerintem nem rossz ár érte. Nyilván, ha nem teljesül a rendelés, akkor marad az Amazon.
A Max is van az aprón bontatlanul 22-ért. Szól itt se feltétlenül érdemes küzdeni az Amazonnal és a mailboxszal.
-
nt0524
tag
válasz
trance89
üzenetére
Nagyon köszi a tippet!!!
55%-kal olcsóbb a fire stick, 62%-kal olcsóbb a 4k, ezek megbolondultak!
szinte ingyen van (lenne, ha nem lenne ilyen sz.r a forint...)Ma (13.-án) éjfélig él a deal, regisztrálni kell az amazon Prime-ra, megvenni német vagy osztrák címre, aztán 30 napon belül lemondani a Prime-ot!
-
Bubukain
senior tag
válasz
trance89
üzenetére
Kiemelkedő exkluzív ajánlat
Ez az üzlet kizárólag az Amazon Prime - tagoknak szól. -
spiky03
veterán
válasz
trance89
üzenetére
Ez frekit is volt, ahogy a vidieon is látható, csak meg kell várni amíg megjelenik pl a 1080/24hz és akkor úgy játsza le a filmeket/sorozatokat az alkalmazásokban és nem 60hzen.
Az tény, hogy akkor fixen annyi lesz és nem nézi, ha valami mondjuk nem 24p-s hanem mondjuk 50hezes, akkor nem vált át arra.
De szerintem túlnyomó többségben a 24p-s tartalamak vannak.
Én mosndjuk már nem nyomkodom, megszoktam már a 60hezt.
Látni látom, amikor olyan jelenet van.Olyan gombnyomás szerintem nincs, mert ha lett volna akkor már ide is belinkelte volna valaki.
@#4167SalBorgese
Sehol sajnos.
Én is érdeklődtem iránta már. Egyedül a WIN10 appban lehet, ott fel is kínálja a "fogaskereket" a feliratok menüben.
Remélem lesz pár update még az appban, mert valóban hiányzik pár kényelmi funkció.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, potom 50%-kal drágábban
gyűrű