-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nfsu17
veterán
válasz
Gardaai #10026 üzenetére
Ha visszaolvasol pár héttel korábbra, én írtam, hogy megy a szekrény aljába a stick, mert egyszerűen nálam használhatatlan.
Láttam már médiaplayert korábban, tudom mi az AFR, judder, stutter, stb, tehát nem most látok először pixeleket, a tévém sem új, tudom mire képes, milyen beállításai vannak.De egyszerűen nem lehet kettő (2!!) videót egymás után megnézni, hogy a második már ne "döcögjön".
Már volt gyári visszaállítás, semmit nem mókoltam, csak a match framerate-t kapcsoltam be.
Smarttube-ben meg bekapcsoltam szintén az AFR-t.
A stick menüje alapból 59,94Hz
A Peru8k videó a YT-on pont ilyen.
Ha elindítom friss indítás után a sticken ezt a videót, akkor általában gyönyörűen végigmegy, semmi akadás, stutter, stb.
Majd elindítok egy 25fps videót itt a smarttube-ban, vált frekit (tévé 50-re vált), az meg már akad.
Kodiban elindítok mondjuk egy tv2 videót, vált frekit, már akad. Nagyon.
Visszamegyek a Peru8k videóra, nem vált ugye frekit (hisz nem is kell neki), már az is akad...döcög.
Valahogy sikerült valamikor elérni, hogy a tv2 (tehát 25/50) videók is jók legyenek. De a peru8k meg akkor sem volt jó.
Ha fixálom 1080@50-en a stick menüjét, akkor minden 25 videó jó, sima >> cserébe semmi más, mert nincs match framerate.Napokat elbaxtam rá, talán pont ma telik (telt) le a 14 nap.
Én nem vagyok egy visszaküldözgetős típus, de itt erősen bennem volt/van.
Néha van 30 nap az emagon visszaküldésre, ha erre is él, akkor szerintem megy vissza.
Valakinél csak jó lesz.
Egy tesztet még nem csináltam, csak ezért nem ment még vissza.
Másik tévével még nem teszteltem. De igazából már elment a kedvem az egésztől, a pénz része sem érdekel.Ja igen.
Több tesztfájlt a BELSŐ-be tettem (tehát wifin, lan hiba kizárva). -
mikrofon
veterán
válasz
Gardaai #8759 üzenetére
Nekem sem megy folyton a stick, mégis stabilan megy rajta a 360-380Mbit/s-es adatforgalommal a hálózat bármikor kapcsolom be....
Azért az is fontos információ, hogy ha valaki szétbontja a 2,4 és 5GHz-et, akkor tudja, hogy mit vállal.
T-com router specifikáció szerint valóban kiemelkedő. De az összetett, sok IP-s felhasználói hálózatokkal, hálózati stabilitással, már nehezebben birkózik meg. Az is kérdéses, ha két-három kliens nagyobb adatforgalmú szolgáltatást (4k DV streaming, hálózatról nagy adatforgalmú filmnézés, videokonferencia, stb...) használ párhuzamosan, akkor ezt mennyire tudja kiszolgálni.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy rossz.... -
mikrofon
veterán
válasz
Gardaai #8757 üzenetére
Nálam egyben van és nem csak a 2,4 és 5 hanem 6 GHz is. Mégpedig azért mert így működik jól hogy bárhol vannak az eszközök a lehető legjobb wifit kapják. Egy Mesh rendszernél ez így a legjobb. Semmilyen probléma nincs, mert mindig a 6 GHz-en van.
Szerintem ez inkább router probléma lehet így annak a beállításaiban kéne szétnézni. Még az is lehet hogy energiaoptimalizálási funkció miatt teszi...
-
gyűrű
Topikgazda
-
-
zichie
senior tag
válasz
Gardaai #8700 üzenetére
AFR nélkül nekem kell a filmnek megfelelő frekvenciát beállítani, ami kényelmetlen. Legyen automatikus, azaz legyen AFR. Kodinál ez jól működik, de ott ki lett nyírva a Netflix plugin, már csak SD-ben megy, így kénytelen vagyok a gyári netflix app-ot használni, ahol nem megy az AFR.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Gardaai #8705 üzenetére
Pedig ez tény, nem tudod megcáfolni.
Lehet hogy a tv-d korrrigál valamit hókuszpókuszokkal, de hogy egy 59,94 hz-es adatfolyamot kap 23,976-ból az biztos.
Még ha 600Hz-es lenne a tv-d akkor se tud ezzel mit kezdeni.
A 120Hz tudna mit kezdeni a 24.000 -ról 60Hz-re de itt közel sem arról van szó.
A 25.000 meg nem is beszélve az se osztható a kimenő 59,94-el.
Szóval mindegy milyen gémer vagy, a beállításod rossz a sticken.
Hívják jitternek, stutternek, elég sok neve van.De azt ajánlom ha eddig nem láttad , ne keresd, mert ha egyszer megvan, soha nem fogsz semmit tökéletesnek látni.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Gardaai #8702 üzenetére
Akkor a tiéd döcög rendesen, csak nem veszed észre.
a film pl 23,97Hz en megy de te kényszeríted hogy 59,94-el adja le, ekkor időnként ugrik a kép.
Tehát a lejátszásod nem követi a film eredeti képkockasebességét.
A döcögés 16-17 másodpercenként történik, ami 1000 vagy 1001 képkockánként jelentkezik.
Vannak akiket ez nem zavar. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest