- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hólabda
csendes tag
Ha bloggal kapcsolatos a kérdésem,merre forduljak?(gif)
Bocsi de itt sokszor olvasok! -
ViZion
félisten
válasz frankie! #5186 üzenetére
Erre a feladatra tördelő progi kell, vagy játszadoznod kell a space-val, a behúzással.
Minden soros tördelést kapcsold be, de figyelj az elválasztásokra, mert nem valami Grécsi LászlóHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ToBeY
nagyúr
Valaki aki kreatívnak érzi magát tudna nekem csinálni egy avatart egy másik oldalra kéne.
-
BonFire
veterán
Próbáld inkább ezzel! Lorem ipsum
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Azazello- #5193 üzenetére
Akkor szvsz a rendszereddel van valami nagy gond, mert legalább valamit ki kellene írnia, ha nem hajlandó telepíteni, sőt, ezek szerint egyik verziót sem hajlandó telepíteni; ez nem természetes állapot. Ezt így nem tudjuk megoldani.
Én sem tudok más megoldást, mint beírni a Google-ba, hogy "photoshop installer doesn't work there's no error messages" vagy valami hasonlót, majd átnyálazni a találatokat.
Sry
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Azazello-
senior tag
válasz BonFire #5192 üzenetére
semmilyen hibauzenet soncs. elkezdi a telepitest, atvizsgalja a rendszert es utana semmi. mikor a telepites kezdodne, egyszeruen nem kezdi el. framenetwork fent van, nem hinnem, hogy az a hiba.
letoltottem egy tort cs4-et is, de nem engedi a telepitest, ott eredeti cd-t ker sajna.
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
BonFire
veterán
válasz Azazello- #5191 üzenetére
Nem ártana, ha leírnád a hibaüzenetet, amit a telepítő kiír (error: 0x000... stb), meg hogy milyen rendszeren csinálja? OSX, XP, Vista, W7? Az XP telepítője ugyanis szokott ilyet csinálni, akkor, amikor a NET Framework keretrendszer hiányzik a gépről.
-
BonFire
veterán
Áruló! Photoshop topicban kérdezte, ezért feltételeztem, hogy PS-sel akarja megoldani. Illuban, InDesingban Wordben minden további nélkül meg lehet csinálni, de PS-ben speciel nem.
Mellesleg, ha már így is úgy is áttesszük Wordbe, akkor mentsük inkább PNG-be. A gif a 256 színével a mai követelményeknek nemigen felel meg, hacsak nem valami pár színes ábráról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz frankie! #5186 üzenetére
Ki kell jelölni (Polygonal Lasso Tool vagy Pen Tool) a lovat a lánnyal, megfordítani a kijelölést, kitörölni a hátteret, elmenteni a képet GIF formátumba (optimalizálás mondjuk fehér háttérre), beilleszteni a Word be, Szorosra állítani a kép körüli szöveget és kész.
Harrrr!!!!
-
BonFire
veterán
Hát, úgy tűnik, körbefuttatni nem lehet! Féloldalasan bármilyen alakzatba bele lehet tenni a szöveget a már említett módon, körbefutni azonban nem hajlandó. Próbáltam úgy is, hogy egy négyzetbe vágtam egy másikat és abba beleírni, de egyszerűen a kivágott közepét nem vette figyelembe.
Fél oldalasan meg lehet csinálni több módon is.
Így:vagy így:
Ha teljesen körbe akarjuk futtatni, már minden tutorial további kiadványszerkesztők használatát említi: Illustratort vagy InDesignt stb. Szóval ezt nem tudja a PS, de talán meg lehet neki bocsátani, végül is mégsem szöveg-, hanem képszerkesztő. Képszerkesztőhöz képest viszont elképesztő sokoldalúan tudja kezelni a szöveget.
Csak éppen a fent említett módon nem.
Szerkesztés:
btw valaki elárulhatná, hogy lehet ide képet úgy betenni, hogy átméretezze és kattintásra a linkelt képre vigye, mert nem tudom...
[ Szerkesztve ]
-
frankie!
őstag
-
Bikerman
aktív tag
sziasztok,
azt hogy lehet megoldani, hogy egy képet egy másikba helyezzek.
azt akarom csinálni, hogy van egy képem, amit rá akarok helyezni egy 1024×768-as fehér "lapra".ragazzi della curva...
-
BonFire
veterán
válasz Azazello- #5182 üzenetére
Vagy az Adobe.com-ról, vagy a Szoftver.hu-ról. Én az utóbbit ajánlom, az Adobe oldalán ugyanis regisztrálni is kell. Az "Adobe Photoshop CS3 Extended" verziót ajánlom. Magyart ne tölts le, bármennyire is csábító, mert kevesen használják, és nem lesz segítséged.
-
Azazello-
senior tag
ez alapjan a leiras alapjan akartam egy headerhez logot kesziteni, ennyire kellett volna.
probaverzio honnan toltheto le?
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
BonFire
veterán
válasz Azazello- #5179 üzenetére
Igen, létezik. GIMP. Ingyenes, csak az a baj vele, hogy ennek sem túl egyszerű a használata (sőt, szvsz sokkal nehezebb, mint a PS), ráadásul nincs is annyi topic, ahol segítséget tudnál kérni, ha elakadsz valahol. Ennyiben rossz.
A PS-t nem kell megvenni, mert 30 napig ingyenesen használható a próbaverziója. Igaz, hogy 30 nap alatt nem leszel expert, de sokat tanulhatsz, és hogyha tényleg 1×ű a logo, akkor meg tudod csinálni annyi idő alatt. A GIMPnek is kell ugyanannyi idő, ha még soha nem használtál képszerkesztőt.
Ha pedig végképp nem boldogulsz, megkérhetsz rá valakit, aki elkészíti neked.
Szerk:
Affene! Mindig elfelejtem megnézni a teljes lapot, hátha érkezett már válasz.
[ Szerkesztve ]
-
Azazello-
senior tag
letezik olyan ingyenesen letoltheto alkalmazas amelyikkel egy teljesen egyszeru logo megszerkesztheto?
egy sulis weboldalhoz kene, teljesen szimpla szoveg, ket szinnel, de ezert az egy dologert nem vennem meg a photoshop-ot..Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
ViZion
félisten
Izzószál: keresel egy kellemes betűtípust, ne legyen nagyon bold, fehér színnel.
ehhez outer glow, és inner glow színben 0-0-80-0 CMYK körül, ez egy világos sárga.
mivel izzószál, a vetett árnyék felejtős, DoF-et blur-al tudsz adni neki ha akarsz, de ehhez raszterizálni kell, és "térben" hajlítani, ahogy a képeden is van az igazi szál.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz frankie! #5170 üzenetére
Lényeg, hogy vektoros alakzat legyen. Tehát nem ecsettel festjük meg, hanem Pennel rajzoljuk meg az alakzatot, vagy amin körbefut a szöveg. Ha ez kész, elővesszük a szöveg eszközt, és az egérkurzorral közelítünk a vonalhoz. Ha megközelítettük, megjelenik a kurzor mellet egy áthúzott karika alakú ikon; ekkor kell a vonalra kattintani, és a kurzor máris a vonalon villog, és írhatjuk a szöveget.
Ha alakzatba bele akarjuk írni, akkor a szövegeszköz kurzorját az alakzaton belül kell mozgatni és úgy belekattintani.
Természetesen az alakzatnak aktívnak kell lenni, vagyis láthatónak. Ha nem látjuk, nem is tudunk rákattintani.
-
maru
aktív tag
válasz frankie! #5174 üzenetére
Lehet, hogy nem ugyanazt értjük „körbefuttatás” alatt?
én erre gondoltam:
Word-öt azt se tudom mikor használtam utoljára.Sonar: készítettem egy színátmenetet
majd mask módba csináltam vele egy kijelölést és a hue/saturation – colorize módban változtattam a színezettségen és a saturáción.
A betűnél outer glow-val és Blur-al arra próbálkoznék. (ha lesz időm rápróbálok )
Bocs a kicsit puritán leírásért, de csak amatőr szinten csinálom, ezért nem tudom néha, hogy mit és miért.[ Szerkesztve ]
-
-
maru
aktív tag
Átmenetes mask, majd színezettség és szaturáció állítása. [link]
A betűtípus az ízlések és pofonok. Én fehér színű betűt használnék, olyan hatással mintha világítani, ahogy az izzószál.megj: A kép jobb oldalán nincs teljesen kitöltve (van egy fehér csík), nem vágtam meg!
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Segítsetek egy picit. Itt ez a képem: [link]
Hogy a színek harmóniába kerüljenek próbáltam blur tool-lal szépen elkenni a határokat, de a két vég között nagy a kontraszt. Esetleg vmi más technika? Már régen nem PS-eztem
Meg milyen betütípussal érdemes ráírni, hogy tetszetős fejléc legyen egy weboldalon? Milyen színnel? Fehér és 1px fekete strokkal?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
maru
aktív tag
válasz frankie! #5170 üzenetére
Kijelöléssel közvetlenül nem fogsz tudni alakzat köré írni. Első lépésként a kijelölést görbévé kell alakítani. A görbék palettán létre kell hozni egy új üres réteget, majd a paletta alján a „make work path from selection” gombbal görbét készíteni a kijelölésből. A létrejött körbe vonalára kell kattintani szövegbevitellel és a szöveg követni fogja a görbe alakzatát.
-
frankie!
őstag
Hogy lehetne egy alakzatot (kijelölést) szöveggel körbefuttatni?
-
Horka1
tag
válasz BonFire #5165 üzenetére
Igen! Amikor megláttam, akkor esett le, hogy túl bonyolultan gondolkodom )
Pedig a legegyszerűbb megoldás mutatkozik a legegyszerűbbnek, de mire az eszébe jut az embernek, körbe cikázza a földet 2xEbből is látszik, hogy ott vagy a szeren!
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
ViZion
félisten
b+ ennyi helyesírási hubát... de reggel van még... így kv után már látom az elírásokat, kérek 1 kefete (lol) pontot.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #5165 üzenetére
Annyi szín kicsit sok lesz... főleg mert a monitorok sem tudnak annyit megjeleníteni sajnos...
A linkelt képben minden benne van, a maga egyszerű módján fejezi ki a Photohop sokoldalúságát, színes világunk szürke szigeteként hangsúlyozza az örök körförgást, amit a 600×600 pixelnyi négyzetbe lehet sűríteni az életből, meg minden... egyszerűen megtalálzad! 42
OK, kicsit komolyabban:
CS4 OpenGL... mivel IGP-m van, érdeklődnék, h kinek milyen videókari támogatja a CS4-est, mik a tapasztalatok/javaslatok/buktatók...
Annyira tök egyedül rájöttem, h az ATI kb. annyira támogatja az OpenGL-t, mint a Microsoft az OpenSource-ot ...pontosabban az a része az ATI drivereknek bugos volt XP-n, w7-en jónak tűnik, de lassúbb, pedig a 64 bit OS miatt natívan támogatja a 4 GB Ram-ot, tehát elvileg több ram van...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Készítesz egy ilyen ecsetet, és a shape dinamics-ban megadod a váltakozó méretet.
Ezután új réteg, arra kattintgatsz, majd az egész rétegen használod a stílust, amit akarsz. ennyi.
BonFire módszere is jó, bár én nem kopipésztes, hanem alt + nyíl (vagy ctrl+j) variációt kedvelem, de ez ízlés dolga.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
Nem maga az alkotás telt sok időbe, hanem míg meg nem jött az a fránya ihlet!
Amúgy csak azt szerettem volna prezentálni, hogy a megadott paramétereknek megfelelő képet igenis lehet csinálni, az már más kérdés, hogy a határok elég tágak voltak, azért kockáztattam meg ezt.
Tehát lehet csinálni, de a fájl mérete nagyban függ a kép bonyolultságától, a megjelenő színek számától, valamint a tömörítés mértékétől. Ebben az esetben a PNG kisebb fájlméretet produkált egy 60-as tömörítésű jpegnél, és sok esetben bizonyul kisebbnek; vannak esetek, amikor pedig a jpeg legyőzi a png-t méretben. Van, hogy meg kell elégednünk a gif 256, 128, 64, vagy 32 színével. Tehát nem a méret (600×600) pixel fogja kizárólagosan eldönteni, hogy mekkora lesz a fájl végleges mérete. A jpeg tömörítésen sokat lehet ám spórolni, biztos mindenki látott már 10-es minőségbe tömörített jpeget, tele artifactokkal, köpedelem minőségben. Ilyenkor ha spórolni akarunk, és nincsenek nagy gradientek, érdemesebb kipróbálni a gifet például.
Egy szimpla vonalas rajzot sem muszáj feltétlenül 24 bitesre csinálni. A jpeg ugyan elvileg 24 bites, de úgy tömörít, hogy a hasonló színeket egy kalap alá veszi, mert máshogy nem tud, így végeredményképpen nagyon kérdéses, hogy tényleg megjelenik-e azon az agyon tömörített képen mind a 16 777 216 szín. Jó, ha a fele/negyede megvan.
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem ide kellene írnom, de nem találtam jobb témát.
Havernak kellene csinálnom egy 600 x 600 as képet, 24 bites színmélységben, maximum 65 kbyte-osat. Na én mondtam neki hogy ezt nem lehet, de azért hátha tudtok vmi ötletet! köszi előre is!üdv: Pityaa
-
Horka1
tag
válasz BonFire #5160 üzenetére
A nagyobb PS nem jön be, mert a gépem nem bírja, sajnos! A 7.0-ás még jól kezeli, de már a 9-est sem tekerte rendesen! Mindegy arra amire nekem kell ez is megfelel, csak néha ütközök ilyen gondokba!
A másik tipped jó is lenne, ha sok ilyen képem lenne, és ha mindegyik kép azonos réteg számú lenne! Ha ugyan is az egyik 23 réteg a másik meg 36 akkor nem fogja normálisan kezelni mindkét képet ugyan az a beállítás!
Annyi réteget ment le amennyire az action létre lett hozva!
Nem?vannak ilyen progik amik letudnak menteni külön képként psd layereket, csak nem nagyon ingyenesek, és a próba verzió sem csinálja meg egyszer sem, csak a beállításokat lehet gyakorolgatni, de nem ment .)) És nem találtam "ingyenes " verziót ezekből!
Azért kösz a tippet!
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
BonFire
veterán
Ha sok ilyen képed van, akkor érdemes csinálni egy Actiont erre a műveletre.
Kinyitod az Action panelt, rákattintasz az Új Atcion ikonra, adsz egy nevet neki, aztán elkezded rögzíteni a műveleteket. Egy képpel minimum el kell végezni egyesével a műveletet, hogy fel tudd venni az Actionbe. A műveletsorozat pedig a következő.
1. Ctrl+A - ezzel kijelölöd az aktuális réteg egész tartalmát.
2. Új fájl.
3. Ctrl+V - beillesztés
4. Ctrl+E - összeolvasztás a háttérrel
5. Ctrl+Shift+S - mentés másként, vagy Ctrl+Shift+Alt+S - mentés webre és eszközökre.Ezt addig ismétled, amíg el nem fogynak a rétegek. Utána katt a Stop gomba az Actions panelen.
A másik jóval 1×űbb módszer - direkt hagytam a legvégére, mert a CS4 ugyan tudja, de nem tudom, hogy a 7-es is tudja-e.
File->Scripts->Export Layers to Files... Itt a felugró ablakba meg kell adni tallózással, hová mentse, valamint létrehozhatunk neki új mappát is. Adunk neki egy nevet, vagy prefixumot, a lehulló menüben kiválasztjuk a fájltípust, tömörített fájl (jpeg, gif) esetében megadjuk a minőséget a Quality ablakban, illetve kipipálhatjuk, hogy csak a látható rétegeket mentse-e ki, a Visible Layers Only jelölőnégyzetben.
Ha ez megvan, katt az Run-ra. A többit automatikusan elvégzi a program.
-
Horka1
tag
Üdvözletem ismét!
Megint csak adódott egy kis probléma, nevezetesen az, hogy-hogyan lehetne egy képet, amit PS -7.0-val csináltam, rétegenként külön képbe menteni! Persze nem egyesével, tehát legyen nekem 26 rétegből 26 db *.jpg vagy *.png képem!
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Csak tippem lenne. Kivágás Ctrl+C-vel, majd beillesztés Ctrl+V-vel. Ha már 2-3 be van illesztve, ezeket újra vágólapra és újra beilleszteni. Így viszonylag hamar lehet haladni. Átméretezéshez egyszerre többet is ki lehet jelölni, ha sok bubi van a képen nem kell mindegyiknek egyedi mérettel rendelkezni, elég, ha 5-6 féle méret van. Mivel random elszórva helyezkednek el, nem tűnik fel, hogy csak ennyi.
Persze, ha valakinek jobb 5lete van, ne fogja vissza magát!
-
ToBeY
nagyúr
Hali
Az érdekelne hogy egy alakzatott hogy lehet felvinni a képre többször eltérő méretben?
Pl buborékokat.Persze gyorsan nem pepecs munkával -
Dexter68
addikt
válasz Deathjay^ #5149 üzenetére
„r2d2 tank barátnőm [alkotás előtt az erkélyen]” - Nem semmi ez így egybe. Olvastam és közben próbáltam elképzelni a lányt. Bízz benne, hogy ő nem olvassa.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Deathjay^
tag
válasz BonFire #5148 üzenetére
Szeretem ezt csinálni. Eddig csak egyszerű 1 layeres képeket csináltam. De most, hpgy meózok és van 1 kis pénzem festékre ki akarom próbálni ezt is. Itt van 1-2 kép. Nem nagy szám, de nekem bejönnek r2d2 tank barátnőm [alkotás előtt az erkélyen] A köröm olló nem a legjobb erre A szike a nyerő
[ Szerkesztve ]
xbox ONE gamertag: DeathzOor
-
BonFire
veterán
válasz Deathjay^ #5147 üzenetére
Érdekes egy elfoglaltság! Lehet, hogy valakit ez kapcsol ki, de nekem nem lenne hozzá türelmem. Az a városkép a híddal érdekes lesz. Sokat kellesz majd nyirkálni körömollóval. + vigyázni kell, hogy "lyukak" ne keletkezzenek, mert ott hiány támad.
Jó kis türelemjáték.
-
BonFire
veterán
válasz Deathjay^ #5145 üzenetére
Aha! Úgy van, ahogy gondoltam. Ez már egy vektorizált képről készült JPEG.
Bedobtam az Illustratorba és vektorizáltam. Itt van 16 és 32 színre bontva. Illustratorral kell megnyitni, tetszés szerint nagyítható. Habár a 16 és a 32 színes változat között szemre semmi különbség nincs, a kép nem tartalmazott 16 színnél többet. Sőt, lehet, hogy csak 8-12-t.
Ezt a fájlt tudják kezelni a nyomdában, örülni fognak neki. Használd egészséggel!
-
BonFire
veterán
válasz Deathjay^ #5143 üzenetére
Mind a kábé 16 milliót külön rétegre?
Nem hallottam még ilyenről, pedig Shoppingolok már egy ideje. Kevés színű kép esetén, mondjuk egy rajzfilm és gif szvsz marad a színtartomány kijelölés, ami persze kézzel eléggé pepecs, és nem is biztos, hogy maradéktalanul sikerül.
Az én tippem az lenne, hogy egy rajzfilm-képet átdobok az Illustratorba, majd átvektorizáltatom. Ott ugyanis meg lehet szabni a színek számát, és egyszerre kijelöltetni vele az ugyanolyan színű területeket, ha éppen át akarjuk színezni. Persze 24 bites fotónál már nem olyan egyszerű a helyzet. Vagy ronda lesz a vektorizálás és a színek redukálása miatt, vagy iszonyatos nagy lesz a mérete, amihez erőmű kell.
-
Deathjay^
tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik valami megoldás arra, hogy egy képből a színeket külön rétegre rakja. Azt tudom, hogy a színtartomány kijelölésével megtudom csinálni, de nincs kedvem egyenként kijelölgetni. Előre is köszönöm a válaszokat.
xbox ONE gamertag: DeathzOor
-
BonFire
veterán
válasz frankie! #5141 üzenetére
Mert a Crop kimondottan a kész kép kivágására való. Amit te szeretnél, azt úgy kell, hogy megejted a kijelölést, mondjuk a Szögletes kijelölővel, majd nyomsz egy Ctrl+Shift+I-t, ezzel invertálod (kifordítod) a kijelölést, majd ütsz egy Delete-et, ezzel kitörölve a kijelölésen kívül eső részeket.
Persze nem muszáj törölni, lehet maszkolni is, ha akarod.
-
frankie!
őstag
Ezen kívül a crop/kivágás paranccsal is gondjaim vannak. Nem tudom megoldani,hogy csak egy layeren belül vágjon ki, mindig a hátteret is megvágja.
-
frankie!
őstag
sziasztok! Hogyan/milyen plug-in segítségével lehet könnyen layoutokat készíteni?
-
BonFire
veterán
Nekem ilyen bug még a CS2-vel volt, az is azért, mert warez volt. Néha elég volt egy szóközt nyomni, hogy visszaálljon az eredeti kurzor. Próbáld ki! Ha nem működik, keresni kell egy másik telepítőt.
[ Szerkesztve ]
-
AT1S
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy feltelepítettem, a CS4-et és van egy olyan idegesítő dolog benne, hogy néha random módon (általában, akkor amikor átváltok a firefox-ra), gondol egyet és átvált a kéz eszközre (csak ezzel vonszolni lehet a képet, szóval nem ugyanaz mint az alap kéz eszköz) és utánna az istennek sem tudom átváltani akármi másra. Ha rámegyek pl. a brushra, akkor felül ugyan bejönnek a tulajdonságai, de ugyanúgy a kéz eszközzel tudok dolgozni, szóval nem vált át, és csak akkor javul meg ha újraindítom a gépet.ლ(ಠ益ಠ)ლ
-
BonFire
veterán
válasz misirulez #5131 üzenetére
Az közokirat-hamisítást a törvény bünteti! 1ébként az eljárás a tiszta (írástól mentes) részek klónozásával eltüntetni az eredeti szöveget. A közokiratok, bankjegyek mind egy-egy jellegzetes végtelenített mintázattal (pattern) készülnek, így ha találunk egy tiszta részt, jó esélyünk van arra, hogy eltüntessük, ami nem kell. Majd pedig keresni kell egy nagyon hasonló betűtípust, lehetőleg egyeztetni olyan apróságokat, mint sortávolság, betű és szóköz, aztán már mehet is rá az új szöveg. Nagyjából ennyi.
Ja, és persze átlósan vastag pirossal ráírni, hogy MINTA, vagy POJÉN, nehogy valakinek megtessen, és mondjuk felhasználja, mert abból visszamenőleg gondok lehetnek, főleg, ha nyílt fórumon kérünk tippeket hozzá.
-
misirulez
senior tag
Ha valakinek netalántán, hirtelen erős vágya támadna, hogy segítsen nekem, küldjön egy privátot pls.
Annyiról lenne szó, hogy egy lefényképezett személyi, + lakcímkártya adatait kellene módosítani, amúgy semmi illegális.Üdv.:
Misi -
ToBeY
nagyúr
Hol találok olyan oldalakat, ahol háttérképeket mutatnak be hogyan is készűltek.
pl ehez hasonlókat [link] -
BonFire
veterán
válasz Killing #5125 üzenetére
Azt hiszem a Sceen üzemmód lesz az. Ha fordítási gondjaid vannak, használd egészséggel a Tupacko-féle Photoshop szótárt, vagy annak az online változatát.
A szótárt telepíteni sem kell, csak futtatni, oda-vissza fordít és csak photoshopra van kihegyezve.
-
Killing
addikt
A szendvicsnegatív mód hogyan van az angol nyelvű CS4-ben?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Horka1
tag
Ehhez kellett!
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Hogyan leeht előhívni ezt az ablakot Photoshop CS4-ben?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
-
BonFire
veterán
Én szabályos hatszögből indulnék ki. Ezt lehet rajzolni vektorosan. A csúcsokon keresztül meg lehet rajzolni az átlókat, végül pedig a hatszög köré könnyebb kört rajzolni, mint a háromszög köré.
Végül az átlókból megkapjuk a háromszög szárait, vagyis a körcikkeket.
-
ViZion
félisten
Megrajzolod a kört.
ebben egy függőleges vonalat a középpontig.
ctrl+T, a középpont szálkeresztet lehúzod a kör közepéig, majd elkezded a vonalat forgatni shift-et nyomva... így "klikkenként" 15°-ot fordul.
8 "ugrás" után vagy 120°-nál. Ekkor új réteg, a kör közepét, a vonal végének a jelenlegi pozícióját és a kör tetejét (ahonnan a vonal indult) összekötöd.
Szerintem így a legegyszerűbb. Persze tökéletes nem lesz, ez nem vektoros progi, de ha PS, akkor ígyHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dexter68
addikt
-
Horka1
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, abban, hogy egy kört, mimódon lehetne 3 egyforma részre tehát 120°-ok ra osztani?
Annyi hátrányom van, hogy 7.0-ás Ps-t használok, tehát azzal való megoldást szeretném meg tudni!Előre is köszi!
-
BonFire
veterán
Én is gyakran használom a Magic Wand-Quick Mask, illetve a Quick Selection-Quick Mask kombót a durva kijelöléshez. Hajak kijelölésénél meg a színmaszkolást részesítem előnyben. Akár RGB-ben, akár Lab colorban. Ki kell választani azt a színcsatornát, amelyiken a legnagyobb a kontraszt a haj és a háttér körül. Azt lemásolni, megnövelni rajta a kontrasztot, és ecsettel feketévé illetve fehérré festeni. Persze festés közben, hogy gyorsabban menjen a munka, egyes részeknél hol a Polygonal Lasso-t veszem igénybe, egy-egy nagyobb terület kijelöléséhez és kitöltéséhez, hol a Pent. Kombinálni kell a technikákat. Amint kész a fekete-fehér színcsatorna, máris felhasználhatjuk maszknak,
-
ViZion
félisten
válasz Predator2 #5111 üzenetére
Egy rossz minőségű képnél szabálytalan kijelölésre még mindíg a lasso vagy a pen a legjobb. utána lehet korrigálni, vagy a leeső -de szükséges- részeket újrarajzolni.
A FM és az Extract is csak a nagy, kontrasztos képeken ad jó eredményt. Mondjuk lehet kombinálni, darabolva a képet több módszerrel kivágni, ahol amire szükség van.
Egy gyors módszer: wand-al kijelölni kb.-ra, majd qmask módban pontosítani... kész. ennyi idő alatt az extract el sem indul...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Predator2
addikt
igen nagyából tudom is kezelni de vanna olyan funkciók amiket nemtok h mik azzal lehetne finomítani talán
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
BonFire
veterán
válasz Predator2 #5108 üzenetére
YouTube videókat néztél már?
Mellesleg én kipróbáltam a fluid maskot, de nem tetszett. Ugyanaz a problémám vele, mint az Extracttal. Nem dolgozik ám olyan jól, mint a bemutatóban. Itt is olyan fotók használhatók leginkább, amelyeknek homogén a háttere, tűéles, és nagy felbontású. Ezekkel elég jó hatásfokkal dolgozik. Legtöbbször viszont az embernek nem áll ilyen anyag a rendelkezésére, műtermi fotók stb. Ezért aztán a végeredmény is sok esetben rossz.
Ugyanannyit hibázik, mint az Extract, szvsz xar! Jobb szeretem magam csinálni a kivágást, nem automatikára bízni. De tehetsz vele egy próbát. Nem kell hozzá nagy ész, kábé ugyanúgy műxik, mint az extract. Arról meg találsz egy rakás tutorialt.
-
Predator2
addikt
hello
tudna nekem valaki segíteni :Vertus Fluid Mask v3
Software Mask Pro v4.1.2 használatában?>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Dexter68
addikt
Oké, itt van még a Morguefile is
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Shim
őstag
Ezek közül egyedül az sxc képei használhatók fel engedélykérés nélkül!
Ha legálisan akar az ember képeket találni, a (free) royalty free stock photos-re kell rákeresni. Legjobb eredményt és képeket persze a fizetős stock photo oldalakt adják (pl. getty images, istockphoto, stockxpert).Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
whYz
őstag
Sziasztok!
Néhány bannerre lenne szükségem. Ha valaki profi szinten ért a bannerkészítéshez, és tudna csinálni nekem néhányat(gif, flash vagy akár sima kép), természetesen nem ingyen, az dobjon egy pm-et!
Köszi.
-
mibog
tag
aki photoshoppal dolgozik annak szüksége van nagy felbontású (ingyenes) képekre.
néhány jó képbeszerző-ötletbeszerző oldalt megismertem, megosztom Veletek, és hasonló oldalakat én is szeretnék Tőletek kérni!www.sxc.hu
www.flickr.com/
www.deviantart.com/
fajtbros.blog.hu/
photobucket.com/[ Szerkesztve ]
Tiszalökön ház eladó, horgásztó, strand közelében http://nyiregyhazanelado.blogspot.com/
-
Dexter68
addikt
válasz sanyixXx #5102 üzenetére
Jaja, pont az a szép a photoshopban, hogy mindenre van legalább négyféle megoldás. És mind a négy jó. Én mindig az adott feladattól teszem függővé, hogy clipping maskot vagy layer maskot használok. Meg persze attól, hogy épp melyik jut eszembe. És melyiket szeretem jobban.
(Én pl. 100-ból kb. 2-szer használok maszkolásra pen-toolt. Lasszóval maszkolok, meg mindenféle ecsettel, blur-toollal stb.)Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
sanyixXx
senior tag
válasz BonFire #5101 üzenetére
az életben nem használtam még ilyenre a vágómaszkot... meg ugyanúgy pár kattintással elvégezhető az általam leírt maszkolás is, max. az elhelyezéssel lehet bajlódni. bár amíg tili-tolizol a vágómaszkkal, addig lejjebb húzhatod az opacity-t a képen és belőheted rétegmaszknak. de biztos van még millió + 1 megoldás erre, ettől szép a PS
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
BonFire
veterán
válasz sanyixXx #5098 üzenetére
Ez rettenet túl van bonyolítva. Az objektumba való belehelyezésre van direkt kitalálva a vágómaszk. Sokkal egyszerűbb használni, és nem utolsósorban a képek utólag is átmozgathatók a kivágásban, ha éppen nem tetszik, ahogy sikerült.
Persze úgy is meg lehet csinálni, ahogy te mondtad, csak nem praktikus.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bundle topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Win11/win10/Office Kulcsok 15 percen belül!
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Forza Horizon 4 Ultimate Edition -t keresek PC-re
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest