Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Nemtudom, hogy jó-e a meglátásom, hogy a Photoshop lehet a megoldás a problémámra, de könyen lehet hogy alkalmas a megoldásra.
Igazából nem csak ehhez a nyomtatáshoz kéne, korábban is gondolkoztam már rajta, hogy jól jönne egy ilyen "számítási" lehetőség.
Van nekem egy beszkennelt könyvem, amit szeretnék monokróm lézernyomtatóval (HP Laserjet 1000W) otthon kinyomtatni. Már ha megéri az elhasznált lap + tonerkapacitás árát.
Az elhasznált festék (por) körülbelüli kiszámításához először ugye azt kéne tudnom, hogy mekkora lesz az átlagos fedés az oldalakon. Meg utána kell néznem hogy mennyi is elvileg a toner "élettartama" (de ~ 3000 A4 oldal (5 %-os lefedettséggel) rémlik).Vannak (eredetileg szines) képek is a könyvben jócskán, és ezt nem is nagyon lehetne kiretusálni, egy angolkönyvről van szó, sokszor a képekről vannak kérdések.
Milyen módszerrel lehetne szerintetek egy ilyen átlagos fedést kiszámítani ?
Lehethogy először érdemes fekete-fehérbe konvertálni az egészet (ha úgy esetleg jobban boldogulna vele a Photoshop), úgyis úgy lesz nyomtatva ?
Bár ha van ilyen megoldás beépítve a Photoshopba, akkor nem hinném, hogy a monokrom helyett 3 szín számítása gond lenne neki.Ja, és jelenleg PDF formátumban van a könyv, de gondolom a konvertálás a legkissebb probléma.
-
frankie!
őstag
Meg tudnátok mondani annak az szűrőnek a nevét, amivel olyasmi hatást lehet elérni, mint a Winddel, csak éppen radiális (egy pontból kiinduló) irányban?
-
-
BonFire
veterán
Teljesen másra való. A Gradient Map egy színtérképpel borítja be a képet. Kettő vagy esetleg három színnel érdekes színhatásúvá tehetünk egy képet. Valahogy így:

A Gradient, vagyis az átmenetes kitöltés pedig azért használja az Opacity-t, mert néha olyan átmenetre van szükség, ami egy színből tart átlátszóba. A manapság oly divatos tükröződéseket is ezzel oldjuk meg. De a Gradient map másra való. Azzal nem fogsz hátteret eltüntetni.
Minden megoldható (nagyjából); ha bemutatnád a képet (amennyiben publikus), meg tudnánk állapítani, hogy melyik lenne a célravezető módszer. Mert sok van.
-
válasz
BonFire
üzenetére
Elég bonyolult a széle. Rajzcerkával rajzoltam régen, és folyamatosan halványodik el. Átlátszó .png-be akartam exportálni, de a PS valamiért fehér (másik képnél szürke) hátteret rakott oda.
És most ez a fehéret akarom leszedni.
Hogyhogy nem lehet ezt gradient map-pel megoldani? Akkor minek van ott az Opacity?
Köszi a linket, holnap megnézem.

-
BonFire
veterán
Szia!
Ha homogén a háttér viszonylag könnyű dolgod van. Van gyorskijelölő, vagy a varázspálca, és azzal jelöld ki a fehér hátteret. Majd ezután maszkolhatod, vagy ki is törölheted, ahogy jobban tetszik.
Ha bonyolultabb, vagy éppen nem homogén a háttér, akkor összetettebb technikára lesz szükség. Színszűrésre, meg maszkfestésre. Itt van egy videó segítségképpen, pont az ilyen esetekre.
-
Sziasztok!
Van egy szőrös figurám, aminek fehér a háttere. Azt szeretném, ha a fehér háttér átlátszó lenne a szőrszálak minőségének romlása nélkül. Vagyis a fehér hátteret akarom kivenni alóla.
Gradient Map-pel a fehér részt bármilyen színre ki tudom cserélni de átlátszóra nem. Hiába állítom az átlátszóságot, semmi nem változik.
Mi ennek a módja?Köszi!
mod: Photoshop CS3 Extended 10.0.1 (céges Master Collection része)
ui.: Nemrég az átlátszó PNG-be mentés nem működött, de az újabban műxik. Ezt sem értem, mitől van. Ha erre van magyarázat, az is érdekelne.
-
BonFire
veterán
Kijelölöd a falat, majd nyomsz egy Ctrl+U-t. Ez a Hue/Saturiation panel. Itt értelemszerűen a Saturationt (színtelítettség) veszed vissza.
A másik lehetőség (a szimpatikusabb, mert visszavonható), hogy egy Hue/Saturiation korrekciós réteget hozol létre a kép rétege fölött; ezen visszaveszed a színt a fent ismertetett módon, majd amire nem szeretnéd, hogy kifejtse hatását, azt kimaszkolod.
-
ToBeY
nagyúr
Van egy képem amin a fal túl erős színű,hogyan lehetne lecsökkenteni a szín erősségét?
-
Eastman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Üdv PS-user fórumlakók!
Köszönöm szépen a beérkezett pályamunkákat! A hétvégén és a jövő hét elején megversenyeztetjük a rokonok, barátok, ismerősök körében a terveket és szeptember 18-ig döntést hozunk a GerincStúdió végleges logójáról. A jövő hét végéig e-mailben mindenkit értesítek a végeredményről.
Még egyszer köszönöm!
Üdv: Eastman
-
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni az alábbi képen lévő felirat betűtipusának a beazonosításában?
Nagyon megköszönném.szerk: A Garamond betűtipus majdnem ugyanolyan, de a T betű nem stimmel nagyon...

-
$p@rr0w
őstag
Akkor le kell töltened a fontokat, ha szerkeszteni akarod azokkal... Fél/ál megoldás h vmilyen readerrel megnyitod, és raszteres képként kimásolod a szöveget.
Ps megtartja amúgy a fontot ha nem akarsz beleírni, csak odébb teszed, akkor módosít ha beleírnál, Illu meg megnyitásnál ugye egyből átrakja vmilyen alap fontra... -
werk
csendes tag
üdv guruk,
Segitségeteket kérném. Szeretnék 1 családi tablót késziteni. 11 kb 40-50 éves fényképet beszkenneltem 1200dpi-s felbontásban, a képek feljavitásával még elboldogulok, de azt már nem igen vágom h ezeket lehet-e a phs-ban úgy összeállitani h 1 A3-as tabló kerededjék ki belőle. Illetve ha photoshoppal ezt nem lehet megoldani tudnátok esetleg olyan progit mondani ami megbirkózik a feladattal?
Válaszotokat előre is köszönöm
-
Met
nagyúr
Hüjén kérdeztem
, szóval van egy pdf-em amiben betűtípusban maradtak a fontok és ha megnyitom Illuban akkor elmásznak a betűk mert nincsenek meg azok a fontok. -
BonFire
veterán
Ó, én oktondi meg sem próbáltam PS-ben megnyitni. Egyébként CS4-em van. Readerrel nyitottam meg; ebből pedig jelenleg a Foxitot használom, a free változatot, aminek van néhány korlátja. Régebbi Photoshoppal éppen azért nem tudom már megnyitni, mivel nincs másom; CS3-ról upgrade-eltem CS4-re.
-
ToBeY
nagyúr
Először szerintem olvasd el ezt mielőtt ilyet kérdeznél Alapelvek
Hogy ne kelljen sokat olvasni.
amit tiltunk fórumunkban:
minden olyan hozzászólást, amely kimeríti a "Wareztevékenység" fogalmát, vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
■ használatát elősegíti (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra);
■ használatára buzdít
■ illetve segítséget kér ezek beszerzésében, használatában
-
Eastman
addikt
Üdv PS-ben jártas fórumlakók!
A most induló cégünknek szeretnénk egy egyszerű, de nagyszerű logót. Több helyről kértünk már skicceket, terveket, ötleteket, de mivel szinte a "fél életem a PH!-n töltöm", gondoltam, hogy ide is beköszönök a logó igényemmel.
Ha valaki nyitott eféle fantázia-elrugaszkodós, ötletelős, skiccelős, kreatív pályázatra, írjon egy mailt a cortgitarock@gmail.com -ra és egy válaszlevélben bővebben részletezem a dolgot.
A kész logóban felhasznált ötleteket egy-egy ajándékcsomaggal díjazzuk, ami nem köthető a számítástechnikához, de egy átlagos magyar háztartásnak jól jön majd ezekben a válságos időkben.
Mivel minden KP kell most a cégünk elindulásához, ezért nem Wagon R+ meg nem is bólogatós kutya vagy horgászbot a fődíj, de mindenképpen használni tudja('k) majd aki(k) megnyeri(k).
Szeptember 10-én szeretnénk megversenyeztetni az ötleteket, úgyhogy addig várom a maileket és küldöm válaszban az infót.
Eastman
-
BonFire
veterán
Hogyaszondja: "Preserve Photoshop Editing Capabilities is incompatible with earlier versions of Photoshop. In earlier versions, you must open the PDF as a Generic PDF (not as a Photoshop PDF). Do you want to continue?" - Na, ezek után nálam egy egybeolvasztott képet csinál csupán, semmi szerkeszthetőség. A szöveg is képként jelenik meg. Mondjuk nem érdekel, mert nem szoktam PS-sel PDF-et kreálni, de kíváncsi lennék, más hogy oldaná ezt meg (ha már feldobódott a téma). Biztos van valami kézenfekvő megoldás, csak biztos azért nem veszem észre, mert ott van a szemem előtt.

-
$p@rr0w
őstag
Oh bocsánat elfelejtettem h Ps topic, Illustrator volt a fejemben...
Ps-ben vagy raszterizálod, vagy konvertálod vektoros Shape-re, vagy path-ra -> text toollal jobb klikk a szövegen, ott lesz mind3 lehetőség. Szöveghez szerintem path a leghasználhatóbb, persze nem tudom mihez kell... Tényleg azt hogy "shéppé" vagy "pathá" hogy írjuk helyesen magyarul?(#4864) BonFire: Ha a font készítője nem engedélyezi neked, akkor úgysem teheted meg legálisan hogy hozzá csatolod a fontot semmilyen programmal, ha meg engedi akkor úgyis hozzá fűzi.
-
Met
nagyúr
Pdf-et, hogy lehet elmenteni úgy, hogy a beágyazott fontok görbésítve legyenek? Nincsenek meg azok a fontok és elmászik a szöveg
-
Daniel Alves
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
NA ezt is kipróbálom majd!
Ami a motoromon van az mégrondább matrica.
Több matricát is néztem. Lassan befejeződik a motoros szezon és most lesz időm valami új designt megcsináltatni a motoron de ehhez először megkell tervezni ami nem is olyan egyszerű mint amilyennek hittem

-
BonFire
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Na, itt van a vízcsepp. Ha ez így megfelel, akkor megpróbálkozom a "lángossal" is.
http://i245.photobucket.com/albums/gg80/BonFire_bucket/water-drop.png
Habár azt meg kell hagyni, hogy túl sötét háttérre ne tedd, mert különben meg fog látszani, milyen rondán cakkos a színszűrés a JPEG-tömörítés miatt. Egy tömörítetlen képpel valószínűleg sokkal jobb lenne az eredmény. De színes, vagyis tarka háttéren nem lesz feltűnő.
-
Köszi a gyors segítséget mindenkinek
próbálkozok, aztán meglátjuk mi sül ki belőle 
-
Publikus, itt van: [link]
Úgy kellene, hogy az alsó, tükröződő részéből is csak a tükörkép, tehát fehér háttér sehol ne maradjon..
Ha valaki megtudja csinálni, azt megköszönöm
Viszont nem csak ezt kellene, azért lett volna jobb, ha magam megtudom..
A másik meg ez lenne, értelem szerűen itt meg a fekete rész nem kellene..Esetleg egy gyorstalpaló magyarázat a kivágása(mint kezdő PS-esnek), és akkor én is megtudnám csinálni..
-
-
Üdv!
Ha van egy olyan képem, amin fehér háttéren van valami, akkor azt hogy tudom úgy lementeni/átalakítani png-be hogy csak a "valami" maradjon, a fehér háttér ne?

-
BonFire
veterán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Akkor jársz a legjobban, ha beillesztés után átkonvertálod a réteget intelligens objektummá. Jobb klikk a rétegen (a layer palettán) és "Convert to Smart Object". Ez azért jó, mert a normál alakzatot ha egyszer lekicsinyítetted - és utólag meggondolod magad, hogy mégis túl kicsi lett -, nem tudod visszanagyítani, csak veszteségesen. A Smart Object meg megjegyzi az elhajigált pixeleket is, és veszteségmentesen visszanagyítható az eredeti méretére.
Próbáld ki!

Bár így utólag elnézve elég ronda az a matrica, én a helyedben újrarajzolnám Pennel. Akkor lesz az igazi.
-
Adams007
tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Igen ezzel tudod változtatni a méretét is, valamint további transzformációkat is végezhetsz. (Például:mozgatás, torzítás) A változtatásokat Enter lenyomásával véglegesítheted, vagy az Esc-cel kiléphetsz a Free Transform módból. (Nem alkalmazza a változtatásokat)
-
Met
nagyúr
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Ctrl+v után nyomj Ctrl+t-t
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok még de egy nagyon egyszerű dologra nem jöttem még rá!
Adott egy kép!Ő lenne az! [link]
erre szeretnék egy ábrát rárakni pl ezt [link] Lehet szarul csinálom de én a zx-6r képet ctrl-c ctrl-v-el beillesztem a motoros képre de ott nem tudom forgatni a logot! Ebbe kellene 1 kis help!
Fontos lenne előre is köszönöm szépen!

-
BonFire
veterán
Sosem bírtam egyébként megérteni, hogy miért a nettó árat írják, ha nem viszonteladóknak értékesítenek. Végfelhasználó minden esetben kifizeti az ÁFÁ-t, az már más kérdés, hogy utólag vissza tudja-e igényelni, de mindenképp ki kell fizetni. A hajam eldobom, hogy minden hirdetéshez még fejben hozzá kell(ene tudni) számolni az ÁFÁ-t; egyik terméken ennyit, másikon annyit.
Írják ki, oszt jónapot! Attól nem fog jobban fogyni, mert kevesebb van ráírva. Az üzletben úgyis kiderül vásárláskor, hogy ténylegesen mennyi.
-
Shim
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
A feltüntetett árak a javasolt magyarországi nettó listaárak, melyek üzleti, egyfelhasználós termékekre vonatkoznak. Amit ott látsz, arra rakj még áfát és máris 500k körül van

-
Met
nagyúr
Ismerős valakinek a FuturaTOT család? Szükségem lenne rá, vagy egy olyan magyar Futura pakkra amiben van Cond, bold, med stb változat
-
Speeedfire
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm

azt nemis néztem h a 32bit-es alatt megtalálható, mivel csak a 64bit-est használtam
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Hali!
200k nem sok érte, mert annyiba kerül az Adobe-nál...
Viszont ha esetleg nem csak a PS-t használnád, akkor nyilván sokkal jobban jár az ember ha az Adobe Creative Suite 4 csomagok valamelyikét veszi meg, mert ott nagyon nagy kedvezmény van, sok pénzt meg lehet takarítani, mintha külön-külön venné meg az egyes termékeket(DW, Flash Pro, stb)Akit esetleg érdekel, itt egy részletes összehasonlítást találhat: [link]
(Az egeret a felső menüsor fölé mozgatva lehet részletes infót kapni, hogy melyik csomag, milyen progikat tartalmaz
)Fire.
-
BonFire
veterán
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Az igen! Na, erről beszéltem. Ha az Adobetól veszi, akkor konkrétan 100% haszna van rajta.

-
$p@rr0w
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Akkor: Help->Updates...
(#4821) Norbesz23455: Én a K-ról azt hittem Kbyte.

(#4824) Adams007: De hogy lehetne letiltva alapból?

-
-
Adams007
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hello!
Szerintem csak el van rejtve a menüpont. Nyisd meg a menübeállításokat (Edit > Menus...)
Ezután keresd meg a Variations helyét és nézd meg, hogy mellette a Visibility rész ki van-e pipálva (illetve egy szemnek kell ott lenni), ha nincs, akkor pedig kattints bele a négyzetbe. -
BonFire
veterán
válasz
Norbesz23455
üzenetére
Nem tudom, honnan vetted ezt a 4-5 kilót, hiszen az Adobe hivatalos honlapján a PSCS4 Extended (ez a drágább) 999$, ami a jelenlegi 199 Ft-os árfolyamon 198 801 Ft, [link] a sima PSCS4 pedig mindössze 699$, vagyis 139 101, [link]. Kerekítve tehát az Extended 200 000, a normál PS pedig 140 000 körül van.
Persze Európai viszonteladónál az árak a csillagos égbe is szökhetnek.
-
Norbesz23455
csendes tag
CSá all! Most én látok rosszul ...lehet már a szemem nem a régi
de ez aPhotoshop CS4 Extended télleg 500K körül van? vagy ez valami elirás az oldalokon? Mert idáig amit néztem oldalakat mindenhol iylen 400K-500K-ig vannak feltüntetve az árak
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Érdekes... Tuti bug mert amúgy ki van szürkítve, vagy kiírja h miért nem használhatod. CS4-hez van update, nekem 11.0.1 van, Extended.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem a Shadows/Highlights alatt ott van a variations is
-
Speeedfire
félisten
sziasztok
cs4 alatt nem találom a variations parancsot
vki meg tudná mondani h merre találhatom meg? -
$p@rr0w
őstag
A quick selection tool diameter növelés/csökkentésének mi a hotkeye (CS4)?
-
Adams007
tag
válasz
frankie!
üzenetére
Hello!
Kijelölés elmentése: Selection menü > Save Selection... vagy ennél gyorsabb ha a Channels panelen alul a Save selection as a channel gombra kattintasz.
Ha a kijelölt területet külön rétegként szeretnéd kezelni, akkor másold át egy új rétegre. (Remélem jól értettem mire gondoltál) -
frankie!
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy el lehet-e menteni valahogy egy kijelölést?
Az érdekel még, hogy nem lehetne-e a kijelölt területeket külön rétegenként (layer) kezelni? -
Dyingsoul
veterán
válasz
$p@rr0w
üzenetére
Köszi a választ, most még enm tudom kipróbálni, de sztem még ma este megnézem!
Ventrillo 3.1.0-át használtunk azt hiszem, én csináltam a szervert is, és abban van beépített hangrögzítés funkció. a minősége egyrészről ezért olyan jó, másrészről azért mert a szervert úgy állítottam be, hogy a lehető legjobb audiokodekeket használja.
-
Dyingsoul
veterán
Na nem kertelek hanem bele a közepébe:
Hogy kell tónusozni photoshopban?
éppen szemet szeretnék tanulni rajzolni, számomra ez a kiindulópont: link 0:40-:47-ig elakadtam... -
ToBeY
nagyúr
Hogyan lehetne egy wide (16:9) háttérképből 4:3 csinálni torzulás nélkűl?
Új hozzászólás Aktív témák
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Samsung A17 mobiltelefon
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Na, mindegy.

Több matricát is néztem. Lassan befejeződik a motoros szezon és most lesz időm valami új designt megcsináltatni a motoron de ehhez először megkell tervezni ami nem is olyan egyszerű mint amilyennek hittem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)