Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
scott_free
üzenetére
Hát, ahhoz ki kéne találni a nem létező részeket, és újrarajzolni. Vagy ha ez egy szabályosan ismétlődő mintázatnak a része, akkor abból másolni, klónozni a hiányzó részeket.
-
BonFire
veterán
válasz
scott_free
üzenetére
Kijelöléssel és maszkkal, de a képből akkor információ vész el, attól függően, mekkora lesz az átmenet. Ez ugye érthető.
-
scott_free
senior tag
hali,
adott egy kép, aminek a széléhez szeretnék hozzátenni egy sötét hátteret, viszont hiába sötét tónusú a kép, vannak olyan részei, ahol észrevenni az eredeti kép szélét.
erről beszélek (ez itt az eredeti kép széle + a hozzátett háttér, némileg világosítva, hogy jobban látszódjon):
hogyan lehet a legjobban megoldani, hogy valamilyen szinten átmenetes legyen?
-
Ahogy Wyll is mondta: privát üzi, vagy ha nem vmi diszkréciót igénylő meló, akkor bedobod ide, és vki aki ráér (általában még aznap) meg is oldja...
jöhet privi is, ha retusálás, alak leszedés/rárakás, színezés ilyesmi...DJ plakátból megjöttem, azt nem akarok készíteni
túl sok idő, és hogy tetszen, ahhoz el kell nyalni pár bélyeget... 
-
MaKiri
csendes tag
Sziasztok!
Aki szívesen vállalna egy kis photoshop munkát, kérem írjon nekem a felipe001@citromail.hu e-mail címre.
Egy képről lenne szó, néhány apróságon kéne javítani.Köszönöm aki segít!
-
Wyll
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Azért a #6288-ban a negyediknél van bőven elmosódás a felhőkön is. Meg az elsőnél is.
És a füst csak kicsiben gomolyog gyorsan, ilyen nagyban már sokkal kevésbé.A villámokat simán elhiszem, amennyi részecske azokban ütközni-töltődni tud...
És csak egy pillanatig tartanak, tehát nem mosódnak el a képen.
És nem igaz, hogy tekeregnek.
A #6288 második képén látszik is hogy mennyi ráfért a képre az expo alatt.Szóval tényleg gyanúsak, de ugye nem értünk a dologhoz.
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Ami engem a legjobban zavar, az a hosszú expozíciós idő miatt csíkká húzódó csillagok. Nem lenne azzal sem baj, mert sötétben nemigen lehet fényképezni, de a füst is mozog (gomolyog), ráadásul sokkal gyorsabban, mint ahogy a Föld forog, így a füst helyén csak homályos maszatnak kellene lennie, a villámokról már nem is beszélve, mert azok fényképezéséhez egyáltalán nincs szükség hosszú expozíciós időre, ráadásul azok csak pillanatokig maradnak ugyanabban a formában, tekeregnek, kanyarognak. Ott ki kéne égnie a filmnek.
Szvsz szépen megkomponált montázsokat látunk, amivel semmi baj sincs, mert szemléltetéshez nagyon jók, sőt, akár művészi munkának is nevezhetők a képek. De montázs.
-
-
Horka1
tag
-
Horka1
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Ez a kép forrása Biztos, hogy nem lehet valódi?
-
Horka1
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Kösz a véleményt.
Aztán van még sok. Lila villám, bele csap a vulkánba, mert ez állítólag egy módosítatlan fénykép egy kitörő vulkánról, de hát azonnal látszik, hogy inkább csak egy türelmes ember hobbija.
12.51-kor készült kép nem lehet ennyire sötét, és ha vulkán, akkor hamu szóródik szerte szét, de a kamera elé nem jutott. Túl tiszta a kép. És honnan van fényképezve, ha fényképezve van? Egy felhőről?
És az elmosódott csillagok az égen. Szakértőnk szerint azok a fehér vonalak bal fent elmosódott csillagok. Na de délben? Egy hamu takarta égen?
És olyan hosszú expozíciós idő, vagy olyan gyorsan forgott a föld, hogy azok elmosódtak, de a kép többi része tökéletes élességű? Á nem is sorolom tovább.Van egy figura aki váltig állítja, hogy ez egy eredeti fénykép. Leírtam neki amit mondtál, meg amit még én észrevettem rajta. Csak meggyőzi.
-
Első jel: Fujifilm FinePix S3 Pro nem tud 800×533-as képet készíteni. De ha tudna is, akkor kitöltené a EXIF értékeket.
Ha valaki bizonyítani akar, akkor ma már nyugodtan belinkelhet egy 3024×2016pixeles képet.
Kicsinyítéssel a módosításról sok árulkodó jelet el lehet tüntetni. -
Horka1
tag
Ha nem, mik a manipulációs jelek? -
Patternek betöltéséhez nyisd meg a rétegstílusokat, mintaátfedés (pattern), és ott a minta választáskor lenyitod hogy látszanak a minták, és a kis fülnél válaszd a minták betöltését.
Minta készítése nem bonyolult, de valóban nem kezdő feladat, h folyamatos legyen...
Röviden leírom, ha nem megy akkor google, tutorial.hu, v ilyesmik.
Ha van egy képed, akkor egy négyzet kijelölést létrehozol (margue tool, shift nyomvatartva) ott, amiből a mintázatot szeretnéd. ctrl+c, ctrl+n (új doksi), ctrl+v. Ezzel a majdnem patterned egy új doksiba került. ctrl+j (rétegmásolat), szűrők- egyéb- eltolás.
Ezzel kicsit a felső rétegedet jobbra és lefelé told el. Utána a széleit el kell mosni, h később patternként is folyamatosnak tűnjön. Ha jó, akkor ctrl+e, teljesen. egy négyzet alakú réteged legyen, ezt jelöld ki ctrl+a, és utána szerkesztés- minta meghatározása (edit, define pattern).
Ez be is került utolsó helyre a minták közé. Sok sikert. -
-
BonFire
veterán
1) Az nem úgy megy. Amit te akarsz, az haladó feladat, és szemmel láthatóan még az alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában, de már patternt szeretnél készíteni és menteni. Így nem fog menni, mert ha minden lépésnél elakadsz, nem mi vagyunk az univerzális súgó, a Jolly Jokerek. Arra ott van az F1. Kezdd az alapoktól, ismerkedj meg a munkafelülettel, az eszközökkel, és az elmélettel is, hogy például mi a különbség a vektormaszk és a rétegmaszk között, mert nagyon nem mindegy, miről van szó.
2) Akármennyire is nehezedre esik, próbáld meg a mondanivalódat összeszedni és érthetően, a magyar nyelv helyesírási és központozási szabályainak megfelelően leírni, mert nem tudunk "Újbeszélül", és fárasztó, hogy nekünk kell találgatni, hogy te mire is gondolsz tulajdonképpen! Tessék vesszőket használni, ha már összetett mondatokat írsz. Ha nem tudod, hová kell tenni őket, fogalmazz tőmondatokban, mint Tarzan. Nem hiszem, hogy nehéz lenne, főleg, hogy a technika jó részét leveszi a válladról a dolognak – gondolok itt a böngészőkben lévő helyesírás-ellenőrző modulnak.
3) És most nyugodtan rám lehet mondani, hogy kekeckedő vagyok, de aki visszaolvas, az láthatja, hogy előbb megpróbáltam segíteni. De nem megy, ha nem beszélünk egy nyelven.

-
artiny
őstag
Megtalaltam amit mondtatok. Az a baj,hogy nekem csak két fajta ilyen textura van. Látom, hogy hol kell beolvasni amit akarok. Ott van az is h New Pattern... de nem tudom hogyan tudok elmenteni egyet. A Save as... nél nincs olyan végzödés ami ide kell az a .PAT file. Próbáltam kijelölni amit akarok texturaként és hogy New Pattern... de akkor nem enged dolgozni vagy pedig kitölti már a meglevo patternel.
En legeloszor ugy gondoltam, hogy ugy kell majd megcsinalni a kep utan beillesztem a kepet amit maskolok aztan opacityt csokkentem ennek. Majd rakatt az ADD A VECTOR MASK, es brushtool fekete szinnel pedig eltuntetem amit nem szeretnek hogy ott legyen a maskbol./az a baj hogy ilyenkor nem mindig tunik el vagy kicsit sotettebb lessz a kep utana/ es utana ha megint egy kivagott es beillesztet reszt akarok maskolni ugyan azon a kepen ahol elobb maskoltam....hogy csak azon az uj reszen legyen lathato a maskolas.
KOSZONOM A SEGITSEGETEKET.
-
válasz
randras
üzenetére
Mivel a felhasználást nem mondtad, így ez csak lehetőség:
1. Wyll javasolta a color range-t, ez jó. Ha rossz a kép, akkor a szegélyeket egy unsharp maszkal kell javítani, vagy ha kivágtad akkor utána kis gaussian blur elmossa a majdnem fehér-rózsaszín pixeleket.
2. szendvicspozitívbe rakod a réteget. Ilyenkor a színeket az alatta levő réteg színéhez adja, tehát a fehér eltűnik. a réteged színe változhat attól függően mi van alatta. Leggyorsabb ez. zöld alapszínnél nem nyerő
3. a réteg keverési módjánál van olyan,h blend if gray, itt a fehérből elveszel, és eltűnik.
4. CMYK, ctrl+j, ctrl+i, channels, ctrl+klikk a K réteg képére, vissza az eredeti rétegre, ctrl+j, csak ez maradjon, többit ki. kész. Ja, vissza RGB-re, ha az kell. Ez nem minden színnél jó, csak az alapszíneket lehet, ez is color range, csak máshogyan...
5. Outer glow... fehér, és wow, tök jó
Azért írtam ezeket, mert ha nem is itt, de más képnél kellhet. -
Wyll
őstag
Kiegészíteném BonFire kollégát abbéli meglátásommal, hogy a kérdés arra vonatkozik, hogy hogyan lehet "csak annak a részére" ezt megcsinálni.
Az a lényeg, hogy ami kivágást beillesztesz az új képre, az egy új, saját különálló layeren legyen. Ez elvileg az Edit>Paste művelettel automatikusan így fog létrejönni.
Ezután erre a - kivágást tartalmazó - layerre kattintasz jobb gombbal, és csinálod, amit BonFire írt. -
cellpeti
nagyúr
-
BonFire
veterán
Pedig én is az alapján a videó alapján csináltam, amit te belinkeltél. Tehát abban nincs hiba, csak figyelmesebben kell dolgozni.
Kérdésed nem világos. Most maszkolni akarsz vagy textúrázni? Utóbbi esetben a rétegre jobb gombbal kattintva bele kell menni a "Blending Options"-be, azon belül a "Pattern Overlay" effektel tudod textúrázni. Van a gyári mintázatok között fa is, papír is, többféle is. Az áttetszőséget a Layer palettán az Opacity ablakban tudod megváltoztatni.
Hogy zavaros lesz-e? Az a mintázattól függ.
-
artiny
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Látom megcsináltad a Neon textet. Nagyon szép lett neked
Vlamit úgy látszik én szúrtam el. 
Van valmi amit nem tudok. Ha kivágok valmit egy képből és egy másikra másolom, akkor amit átmásolok csak annak a részére hogyan tudok beállítani valmi kis maszkot pl.fa,papír stb.....hogy aztan az opacityt csökkentve olyan zavaros legyen mint pl. a papír? -
BonFire
veterán
válasz
Dexter68
üzenetére
Pont ma került a kezembe egy olyan szórólap, amivel akár takarózni, akár begyújtani remekül lehet, több értéket nem hordoz. Hát valami horror fényképek vannak rajta, mintha valami olcsó telefonnal készítették volna, meg cikcakk-ollóval vagdosták volna körbe. Kár hogy nincs egy szkennerem, mert elrettentésképp megmutatnám, hogy hogyan is dolgoznak az iparosok.
Én persze megengedhetem magamnak, hogy a hobbi grafikáimon egy hajszállal elpepecseljek 2 napot, mert a magam gyönyörűségére csinálom, pénzes melót meg már nem vállalok, mert csak stresszel a nyomás, a határidő, meg az igénytelenség.
Énrám meg azt mondják, hogy – jobb esetben – maximalista, – rosszabb esetben – szőrszálhasogató vagyok, pedig csak a precizitást kedvelem. Precíz szakmát tanultam, századmilliméter pontossággal kellett dolgozni, és aki erre nem volt képes, az hamar megkapta, hogy menjen inkább kőművesnek vagy szabónak, ott 1-2 centi nem számít, vagy azt, hogy: "Miért nem mentél, fiam, inkább cukrásznak? Ha ott elb***od a munkadarabot, legfeljebb megeszed."
Persze a tanult szakmában sem voltam sikeres, mert ahhoz a precizitásnak tempóval is kellett volna párosulnia, ami szvsz legtöbb esetben csak szerencsével kivitelezhető, ahogy a mondás is tartja: Hamar munka ritkán jó. Lehet benne valami.
-
Wyll
őstag
válasz
randras
üzenetére
Select Color range-dzsel kijelöltem a pirosakat, majd kijelölés megfordítása (Shift Ctrl+I), és törlés (Clear).
Ezután még egy kicsit játszottam a Levels-szel, hogy sötét háttér előtt is jól fessen (egy fekete layert tettem alá, hogy lássam az eredményt.)

Nah, a musthave-nél asszem elcsúszott valami, de legalább gyakorolsz egy kicsit.

Szal a lényeg, hogy a piros pixeleket ki kell jelölni, a többit meg törölni.
De ehhez a Background layer -ből csinálj (duplakattal) egy sima normál layert, mert úgy fog működni az átlátszóság. Utána meg pl png-be ments, mert az megőrzi az átlátszóságot. -
randras
veterán
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem!
Hogy tudom egy képen az összes adott színű (fehér) képpontot transzparensé tenni? Kijelölés, részenként átszínezés nem lehetséges!
Előre is köszi! (PS CS4) -
Orb1337
tag
Sziasztok!
Ballagási képhez keresek háttértextúrát tud valaki ajánlani valami szépet?
-
BonFire
veterán
válasz
cellpeti
üzenetére
Meg köll tanulni! Tutorialok
Megjegyzés: a Healing Brush hasonlóan működik a klónozó bélyegzőhöz, csak kicsit jobb eredményt hoz. Ugyanis nem csak bunkón másol, hanem figyelembe veszi a célterület textúráját is a tökéletesebb végeredményhez.
-
válasz
BonFire
üzenetére
Az a baj, h az exif adatok sokkal többet tudnak, mint a mezei dátumozás, de a win képnézegető alapbó nem rakja a kép mellé, tehát vakegér loserek izé userek bekapcsolják. A legjobb történetem: a jóember az X éves osztálytalis képeket hozza, a gépén, h ebből aztán lehet túrkálni, és rakni az újságba! Meg neki is írjam CDre, mert előhívatná, Ő fotózott, és tök jók.
PC-n megnyitva a következő derült ki: homályos, alulexponált (zárt tér+neon...), a gép magas iso-val "kompenzált", ezért iszonyat zajos... pedig a kis kompakt 3"-on olyan jók voltak... és a végére: a gép új elemnél alap beállításokra áll, tehát 800×600-as fotók voltak, vagy ilyesmi... iszonyat kicsik az újságba. muhaha...Dluinet: Szerintem fotosopp

Ebben már közkívánatra van "transform my wife to modell" filter is...
csak norisz az
-
BonFire
veterán
Egyébként ez nem újdonság. Amikor gyerek voltam (80-as években), apám tanított fényképezni – rendes, egyaknás tükörreflexes analóg géppel, filmre –, később videózni; operatőri sulit végzett, az alapokat megtanította nekem, hogy képkivágások, kistotál, nagytotál, premier plan, szuper plan, képek megkomponálása, kutyafüle...
Már akkor elmondta, hogy a legnagyobb baromság, amit az amatőr kamerákra kitaláltak, az a dátumozó "fícsör". Ha egyszer dátummal felveszel egy képsort (fényképet), azt később már semmilyen más munkában nem tudod felhasználni, hacsak nem kimondott célja a filmnek a dokumentálás, ahol fontos a dátum (híradók), rendőrségi, tűzoltósági és katasztrófavédelmi dokumentációk, bizonyítékok; ezeken kívül az egésznek semmi keresnivalója.
Csinálok egy filmet, természetjárásról, hogy merre szoktam kirándulni, és a sok videókból egy képkockát nem tudok felhasználni, mert mindegyiken ott virít a xaros dátum, amit nem lehet eltüntetni. Az egészet kidobhatom, vagy kinagyíthatom a képből, így értékes információt veszítek.
Tessék azt a dátumozást egyszer s mindenkorra kikapcsolni, aztán a bekapcsoló gombját leragasztani valamivel!

-
Már a CS5 is sok mindenre képes. Szinte hihetetlen.

Nézzétek végig, hogy lássátok miket tud.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Dluinet
üzenetére
hmmm... ez kimaradt, hatékony, majd kipróbálom

Zárójelben: Aki dátumozva fotóz, az egyéb aljasságra is képes... pl. a kép szélén a téma, rajta a dátum... Tegnapi eset: képen 3 ember, 2 jobbra a szélen egy balra, már "kifutón" a kép közepén virít a kuka és egy oszlop. Ezek legalább élesek voltak...

az, h van 100 terrapixeles fullautomata gép, még nagyon kevés a jó fotókhoz. CS5-el pár helyen úgy "riogatták" a népet, h mindenki mindent megtehet, mert a PS CS5 automatikusintelligensWarázslatos eszközei majd jól megoldják... Hegesztőtrafót is vehet bárki, mégsem én csináltam a kerítést otthon...pedig szerintem tudnám

-
válasz
cellpeti
üzenetére
Ez gyakori gond az újságnál is: jön a kép, dátumozva...
Lehetséges javítások:
- klón ecset: ha lehet mintát venni valahonnan a környezetből
- healing brush: próbának jó, de nem mindig tökéletes
- rétegmásolat: hasonlóan a klónozáshoz, de itt nagyobb darabot másolsz, rárakod, széleket elhalványítod-összemosod
- zaj filter: a feliratnál kicsit nagyobb kijelölés, majd szűrők zaj, por és karcok állítgatása...
- fentiek mind, és még ami az ember eszébe jut
Dluinet: köszi a linkeket, megnézem.
-
BonFire
veterán
válasz
cellpeti
üzenetére
Előveszed a fényképeződ használati utasítását, és kikeresed, hogy lehet a logózást kikapcsolni, hogy eleve ne kerüljön rá a képre.
Itt kezdődik a dolog, mert amit te szeretnél, az majdhogynem lehetetlen (hacsak be nem ruházol egy Ps CS5-be, ami már elég intelligens módon tudja ezt kezelni), de nem jellemző.Marad a klónozó, a gyógyító, a foltozó... pepecs munka, a kép bizonyos területeit rámásoljuk a logós felületre. Babrás és bizonyos képek esetén egyszerűen nem működik. Még a CS5 Content-Aware Fillje sem, mert azért arra kíváncsi lennék, ha pont egy arc hiányozna a képről, azt hogy találná ki?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok! Olyanba kérnék segítséget,hogy a fényképezőm lebélyegzi a képeket. Van amilyikről ezt el szeretném tüntetni. Végignéztem a tutorial.hu-n az összes írást,de nem találtam meg... Esetleg tudnátok segíteni?

-
-
válasz
Dluinet
üzenetére
A font szerkesztéssel próbálkoztam, mivel azt csak egyszer kell eljátszani, jó ötletnek tűnt. Nem találtam megfelelő progit, ami volt azmeg fizetős, vagy vírusos... Ubi alatt nem néztem ott is van elvileg fontszerkesztő, de már vágom a kódokat, amiket használok... lustaság miatt megtanultam...

azért köszi a tippet, meglesem, vagy ha tudsz jó font szerkesztő progit (ingyeneset), az még jobb lenne. Fontforge-t hallottam, de az pénzes, mondjuk nem is néztem mennyi, mert pár karakterért nem keresgéltem... -
Nem kell kódtáblát tanulni:
Magyar betűkészletet használsz, tudod, hogy része a hosszú „ő” „ű” karakter, mégis a „kalapos” változata jelenik meg, mikor leütöd a megfelelő (Ő, Ű) billentyűket. Sőt, ami még bosszantóbb, ilyenkor az Illustrator vagy a Photoshop átvált egy másik betűtípusra (pl. Myriad).
Mindennek oka, hogy a régebbi betűkészletek más helyen tartalmazzák ezeket a karaktereket, mint az újabb, leginkább OTF (Open Type Font) fájlok (a betűtípusváltás okáról pedig kérdezd az Adobe-t).
váltás a „nyelvek” közöttTöbb megoldása is lehetséges a problémának:
* letöltesz egy fontszerkesztőt, és átrakod a karaktereket a megfelelő helyre. Túl bonyolult.
* Beütöd a kódját. Nem elég egyszerű.
* Kiválasztod a karakter palettáról a megfelelőt. Még mindig nem elég egyszerű.
* És itt az egyszerű megoldás (PC-re): Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4.Neked már csak le kell töltened és installálnod. Ezek után egyszerűen válthatsz a billentyűzet kiosztások között – valahogy úgy, ahogy a képen is látható.

-
válasz
Dluinet
üzenetére
Hullámos ő? Hehehe... nekem a cseh ékezet a kedvencem: ô alt0244, Futura-nál ez a magyar hosszú ő, máshol meg ilyen kis fura.
Előbb-utóbb egy halom alt kódot megtanul az ember alt 0149 • imádom
�»Nem vesszőből szoktam kreálni, hanem másik ékezetesből raszterizálás, többi részt törlöm, kész. Lehetne görbékre alakítani és törölni, de így gyorsabb, és ha nem torzítom, akkor utána is jó.
-
BonFire
veterán
Nem feltétlenül igénytelenség, csupán racionalizmus; meg kell vizsgálni, hogy a befektetett erőfeszítés megtérül-e? Ha egy ingyenes szórólap termékén kell feltüntetni a méretet inch-ben, nem feltétlenül fogok megvásárolni hozzá egy fontot, pont azért, mert meg sem térülne.
Persze, ha a megrendelő kiköhögi az árát, az más, de az esetek 99%-ban xarik rá! "Jó az a parasztnak, úgy, ahogy van..." Ebben az esetben igazságtalan dolog a grafikuson elverni a port.
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Pedig legtöbb esetben hiányzik. Közép-európai fontot keresünk, és érdekes módon, majdnem mindből hiányzik az Ő és az Ű (az ingyenesek közül). Persze, értem, mert Ö és Ü előfordul más nyelvekben is, nem annyira ritka, a hosszú változatok azonban csak nálunk. Ahogy a franciának is háromfajta "é" betűje van, a törökben többféle I, amiket mi is általában behelyettesítünk valami hasonlóval; nem keresgélünk feltétlen a karaktertáblán. (És lehet, hogy még ott sem találjuk.)
-
-
BonFire
veterán
De ezek nem feltétlenül érdeklik a végfogyasztót. Nincs dőlt, de kéne? Megdöntjük. Aposztróf-e vagy sem – ha nincs egymás mellé téve a kettő szemléltetésként, még a szakmabeli sem biztos, hogy észreveszi a különbséget. Ahogy a vessző is különbözik az ékezettől, de néha kénytelenek vagyunk abból fabrikálni, ami adott.
-
-
Wyll
őstag
Azért Impact-tal is egész jó lett.

De ha valaki tud jobbat, azért ne tartsa magában!
Tettem egy eredetit is, ha valakiben túltengene az alkotási vágy
A kérdés tehát továbbra sem (feltétlen) az előbbi kép betűtípusa..
-
Biztosan nem Impact. Tudtommal abból nincs is italic.
Ez Helvetica vagy Nimbus Sans esetleg Incised 901 - Black Condensed Italic
Segítségnek -
Wyll
őstag
Pl valami ilyesmit:

---> Impact ?

-
Wyll
őstag
Tudnátok egy(-két) sportos betűtípust ajánlani?
Nem ikongyűjteményre gondolok, hanem olyanra, amit egy kosaras képre tennétek.
Dinamikus, erőt sugárzó... vágjátok sztem
Ja és ingyenes kéne. -
ToBeY
nagyúr
Azt miért csinálja a PS hogy akármelyik eszközt választom ki,csak egy kéz lesz ott?!

-
-
-
Wyll
őstag
válasz
englandfan
üzenetére
Ha win háttérnek kell, jobb katt a Firefoxban a hátteren -> háttérkép megjelenítése, lemented a képet, majd beállítod háttérképnek a megfelelő beállítással (tile).
Így persze a natív 1920x1080-as kép is könnyű már: tessék. -
BonFire
veterán
válasz
englandfan
üzenetére
Ha jól látom, ez egy skótkockás minta, miszerint tartán. "Tartan" kulcsszóra a Google kiköp neked ezret belőle. Ha szerencséd van, szépen meg is van vagdosva, úgyhogy patternként fel tudod használni őket.
-
englandfan
csendes tag
Sziasztok!
Elég nagy kérésem lenne, de nagyon hálás lennék, ha valaki tudna nekem segíteni. Szeretnék egy 1920×1080-as képet, amin csak az alábbi linken látható alap mintázat van: [link]. Az a legnagyobb probléma, hogy nincs meg sehol sem teljesen az egész négyzetrács. Ha meglenne az egész, és abból valaki tudna nekem kreálni egy sima, 1920×1080-as felbontású képet, azt nagyon meghálálnám. Előre is köszönöm
Szerk.: De ha nem sikerül erről a honlapról összeszedni ezt a kockás mintát, akkor valami hasonló is jó lenne, csak valami ilyen színe legyen.
-
Nálam: vertical sync, 3D interaction be, force bilinear kikapcsolva. Először próbáld a bilinear-t bekapcsolni, apropó milyen VGAd van?
Advanced drawing bekapcsolva, use for image display too... Az use image display-t kapcsold ki a következő lépésben, IGP-vel nálam az ki volt.
A compositing beállításoknak itt nincs jelentősége, de ha a fentiek nem segítenek, akkor kapcsolgasd. Újra kell indítani... ehh, 3-5 restart, ennyit megér, vagy nekiláthatsz patternt készíteni
-
-
ÁáÁÁÁ... CS4-ed van... ott is a videó karis gyorsításnál lehet kikapcsolni-ezt azt...
kapcsolj ki mindent, majd egyenként vissza...Vagy mielőtt ezt tennéd: nyomj F -et, ez váltja a nézetet, teljes képernyősnél fekete a háttér, ha jól emléXem. Mondjuk akkor minden színmódban feketének kellene lennie...
Este megnézem, de nem tudom mikor. -
-
Természetesen sok lehetőség van, ezért is írtam, h a multiply akkor jó, ha a designba belefér. Lehet olyant is-ha már játszunk vele- hogy alsó réteg lánckerék multiply, ctrl+j, fenti normál, ctrl+klikk a rétegre, feather 3-4 pixel ctrl+shift+i, del... akkor nem kell a széleit wandozni, ez szerintem "stabilabb", és gyorsabb. Van, amikor a multiply réteg alá készítek egy réteget (normál blending), és ott festek fehérrel, ahol nem akarom a multiply hatást. PS 6-7-el kezdtem, ezeket az alap trükköket használom, de kinek mi a gyorsabb...
erre én raknék még egy halvány lánckereket, radial blur-al, csak a kíváncsiság miatt...
-
-
Wyll
őstag
Ennyit a kivágásról, ami az eredeti feladatkiírás volt.
Ha viszont azt nézzük, hogy egy honlapon hogy mutatna jobban háttérnek, már én is az unblock Multiply/Szendvicspozitív módra szavazok, ami nem utolsósorban csak egyetlen kattintás:
(plusz némi halványítás még jót tenne neki - szerintem.)
Na lelőttem magam, bocs a flame-ért.
Tessék rámszólni, ha zavaró vagyok. -
Wyll
őstag
Ott a pont!
Pont ezen gondolkoztam, miután megírtam, hogy miért is nem lehet "átlátszóságinformációt" kreálni egy pixel színéből - dehát már hogyne lehetne! Köszönöm! 
Sőt:
- vágjuk ki a kérdéses pixeleket (magic wand +> select>modify>border +> refine edge>contrast maxra, minél élesebb legyen a kijelöléshatár +> layer via cut)
- és csak ezeket rakjuk szendvicspozitívba, sőt ezesetben sztem a Darken mód adta a legjobb eredményt:

-
Wyll
őstag
Két gyors kérdés:
1. A szendvicspozitív angol megfelelője a multiply, ugye?
2. Erre a kérdésemre esetleg valaki?
-
-
ToBeY
nagyúr
Kijött a CS5 van valakinek valami tapasztalata vele esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Autós kamerák
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Arc Raiders
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

túl sok idő, és hogy tetszen, ahhoz el kell nyalni pár bélyeget... 

És az elmosódott csillagok az égen. Szakértőnk szerint azok a fehér vonalak bal fent elmosódott csillagok. Na de délben? Egy hamu takarta égen?
.
Vlamit úgy látszik én szúrtam el. 

Hogy tudom egy képen az összes adott színű (fehér) képpontot transzparensé tenni? Kijelölés, részenként átszínezés nem lehetséges!

Hát ez kész!