- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Leépíti a Sony az európai piacot?
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Nem vagyok Illustrator-fan, sőt, még csak nem is értek hozzá annyira, mint a Ps-hez. Utóbbi jobban fekszik nekem. 1-2 dolgot meg tudok csinálni Illustratorban, de azért nem vagyok benne profi. Viszont a vektorizálás neki csak az egyik funkciója a sok ezerből, míg amannak a programnak az egyetlen és fő funkciója. Másra tehát nemigen lehet használni ugye, míg az Illustratort azért elég sok mindenre. Nem szeretem, amikor mindenhez külön programot kell felrakni. Az egyik csak képet konvertál, a másik csak videót. Jobb szeretem, ha van egy nagy, böszme program, mint az After Effects, és azzal mindent meg lehet csinálni, már ha ért hozzá az ember, ami a videó effektezéséhez szükséges, nem kell mellette 5-6 apróbb alkalmazásban elkészíteni a részfeladatokat.
-
BonFire
veterán
Akkor már inkább az Illustrator. Ott bele is tud nyúlni végül bármelyik pathba, és megigazíthatja, ha mégsem tökéletes a végeredmény. De a trace-elés nem mindig hozza meg a várt eredményt. Az én fényképeimből nem lehet normális avatart trace-elni, mert csak egy nagy csomó fekete szőr marad a képen, amiből kipislog két szem.
Persze a "clean-cut" emberkéknek azért még sikerülhet.
-
törölt tag
A kevesebb ebben az esetben tobb
. Bonfire verziojanal tobbet kihozni mar csak eleg sok raforditassal fogsz valoszinuleg. A dekoraltsag sok esetben csak megneheziti az uzenet megerteset. Elsosorban mondjuk az a fontos, hogy aki viseli annak tetszen, ezert irtam elozoleg,hogy ha neked tetszik akkor ugy van jol
-
-
Horka1
tag
Azt hiszem ez marad, ha csak nem találtok még valami ordítóan nagy problémát.
-
BonFire
veterán
Szia!
Én is hozzászólnék. A pólón az mutat jobban, ami egyszerű és kontrasztos. Példának okáért az összes gradient rosszul veszi ki magát. A yin-yang jel elvesztette az eredeti színeit. Fekete-fehérből szürke gradientes lett.
Sok az egymást keresztező, kusza körvonal az ábrán, ami messziről tényleg kivehetetlen. Ha pólóra vagy plakátra szánjuk az ilyesmit, olyan kicsiben is meg kell nézni, mintha 50 m-ről néznénk. Ha úgy is kivehető a tartalom, akkor jó. Ha csak egy pacát látunk, akkor nem jó.
Mit tennék én ezzel?
• a yin-yang jelnek visszaadnám a színeit és maximum egy vastag körvonallal választanám el a kerettől.
• Az összes drop shadowt és outer glowt kihajítanám
• Az összes fontot lecserélném talpatlanraA többi gradient szódával elmegy.
Nem baj, ha a szórólapon ez a változat lesz, de amint mondták, a pólóra el kell készíteni egy leegyszerűsített változatot is. Tehát maradhat ez is, az is, csak nem mindegy, melyik hová kerül. A részletek között elvész a lényeg! A több kevesebb. Ez az aranyszabály mindig igaz. Ebben az esetben is.
Persze ez csak az, hogy én hogy csinálnám. A többi már tényleg rád van bízva. De a helyedben elkészítenék egy egyszerűsített változatot is a fenti paraméterekkel, aztán kicsiny nézetben váltogatnám, hogy melyik hogy mutat. Virtuális pólóni is meg lehet nézni. Töltesz egy póló képet a netről, és kicsibe ráhegeszted. Aztán összehasonlítod a kettőt – melyik a mutatósabb?
-
ViZion
félisten
Pennel ne path-ot, hanem alakzatot hozz létre. Azt meg a layer palettán az alakzatra kattintva lehet színezni.
GabN73:
Első sorban szerezz be bélyeget, vagy vmi ütőset... majd gugli és nézd meg mik vannak.
Ált. képre rengeteg ecset és sokféle fura betűtípus meg pálma, cicik, csókolózó lányok a "menő". Én a minimalista fejemmel nem tudom feldolgozni...
Diszkók flyerét nézegesd... meg ugye témától is függ (pl. jim beam partyra színes koktélost kár szerintem...). Remélem segítettem. -
Horka1
tag
-
Első jel: Fujifilm FinePix S3 Pro nem tud 800×533-as képet készíteni. De ha tudna is, akkor kitöltené a EXIF értékeket.
Ha valaki bizonyítani akar, akkor ma már nyugodtan belinkelhet egy 3024×2016pixeles képet.
Kicsinyítéssel a módosításról sok árulkodó jelet el lehet tüntetni. -
ViZion
félisten
Néztem a scribust, egy dolog hiányzik belőle, de az nagyon: pdf export.
Nem nagyon keresgéltem, lehet, h van vmi plugin...kedvenc11: gugli: photoshop free plugins.
Hátránya a dolognak, hogy sok trial-t is free-ként tüntetnek fel, a másik, h angol minden, szal nyelvtudás nélkül nehezen lehet használatba venni.
Eyecandy-t ajánlom, esetleg még Fluid mask, bár ezek nem ingyenesek.
Anno sokat letöltöttem és megnéztem, ha új PS-ed van (CS2-3-4), akkor a régi pluginokat kár nézegetni, mert a jobbak a szűrők között vannak, a kevésbé jókért meg nem kár (ez lehet, h nem általános, én kifejezetten foto és raw javító pluginokat kerestem).Nekem azóta is kényelmesebb a ctrl+L, vagy a shadows/highlights, mint a pluginok...
-
BonFire
veterán
Nem kizárólag, viszont olyan luxus dolgokra sem kell költenem, mint autó vagy család, mert nincs. Csak ez a kettő a világ minden pénzét fel bírja emészteni. Érdekes dolog, hogy egy több millió forintos autóra az emberek nagy része nem rest felvenni a bankhitelt, holott nem lenne neki nélkülözhetetlen, de egy néhány százezres szoftverre, amivel pénzt is kereshet, rögtön azt mondja: Hogyisne! Sőt, karácsonykor veszik orrba-szájba a több százezres plazmatévéket, szintén hitelre, amivel nem keres pénzt. Meg ékszerre költik. Vannak, akiknek több százezer értékű arany lóg a nyakában. Vannak, akik átlag negyedévente új okostelefont vesznek, mintha a régi nem lenne ugyanolyan jó. Eekz mindenesetre elgondolkodtató dolgok. Mondom: ki mire szánja a pénzét.
Amúgy a 7-es széria tényleg jó volt; már javában dúlt a CS2-CS3, amikor én még mindig a 6-sal dolgoztam. Azzal is lehetett, csak egy csomó dolgot kerülőúton kellet megcsinálni. A mostani verziók leginkább ergonómiában, könnyen kezelhetőségben, és főleg a non-destruktív munkavégzésben ügyesebbek a régieknél.
-
BonFire
veterán
Jó, hogy szólsz, az a helyzet, hogy mivel vak vagyok, nálam a legkisebb betűtípus fel van véve 16-osra. Most, hogy visszavettem alapértelmezettre, látom, milyen csúnyán szét van csúszva. Mondjuk ez a Firefox hibája, mert attól, hogy nagyobbra veszem a betűtípust, nem kéne az egész bekezdést átszerkesztenie. Pedig ezek szerint megteszi. De javítottam.
Szerk:
De a blogmotor is szar, mert most jó a tagolás, és visszaállítottam 16-osra, és nálam meg így van széthányva. -
ViZion
félisten
Megnéztem alaposabban, a könyvet meg a videót, tanfolyamot már régebben is reklámozták, csak az oldal újult meg, h mikor, azt nem tudom, nem követtem annyira.
Mondjuk intenzív gyakorlással 30 nap alatt is sokat lehet fejlődni, de még 3 év PS után sem merném magam gurunak nevezni, hiszen a PS nem egy notepad szintű progi (és ha a pluginokat is nézzük akkor nem is egy program...) nem szabad(na) abbahagyni a tanulást/gyakorlást... mondjuk ez mindenre igaz lehet, ha az ember "guru" akar lenni...A linket esetleg az első hsz-ba is lehetne rakni, hátha hasznos valakinek.
További okosságok az első hsz-ba:
layersmagazine PS és Illustrator tutorialok (meg egyebek)
[PS user TV] videók...
[10 lépés] tutorialok 10 lépésben (persze van 1a, 1b, 1c lépés... de ezt elnézzük)
[veerle's blog] vegyesen adobe tutorialok, anyagok
[elated] webdesign mindenféle... PS pathokról jó kis leírások
[PS Guru] PS és webdesign olvasnivaló"alapanyag"
[link] textúrák
Pattern ajánló
Vector shapes akinek vektoros shape (nem sapka...) kell
pattern patternek, ha lusta vagy sajátot hegeszteni... ez jó nagyon! kötelező!!!
brusheezy mindenki ismeri, de persze nem használjuk...
my ps brushes ecsetek... ezen pl. pont csajok vannak...
fontonic vektoros alakzatok
"smesingmagazin" hehe... az oldal is jó, de ez a kollekció minden pénzt megér. szerencsére ingyenes.
v-jungle vektor vihar... jobb név, de ez a vektor dzsungel...
textures fa textúrák - fa szállító hirdetések alapanyaga.
deusX textúrák
thundafunda rengeteg jó kép.RTFM:
InDesign CS3
PS CS4 van magyar is, de dolgozom... szal keressetek.suli:
fontoló -
BonFire
veterán
Még csak nem is ismerem, habár anno létezett egy Bonfire nevű zenekar, de azt sem ismertem. Egyszer, kezdő internetező koromban valahová beregisztráltam, és hirtelen kellett egy nick. Éppen ez a szó jutott eszembe, hogy miért, magam sem tudom. Azóta bejáratódott, és mindenhol ezt használom. De nincs rá különösebb magyarázat. Csak ennyi.
-
Dexter68
addikt
Szerintem nem illene tudnia, ugyanis amit mutattál, az ugyan érdekes, de a napi munka során nem nagyon van rá szükség. Pláne, hogy ez inkább vektor-jellegű. Illustratorhoz viszont van ilyen script. Scriptographer a neve.
De ha érdekel a dolog, itt van egy jó kis cucc. Jobbegérrel pdf-be nyomtatva kiszedhető belőle a vektoros grafika.
Egyéb infók itt.
Ja, és még valami: a (z általam sokat szidott) CorelDraw sokszög funkciói ebből a szempontból nagyon jók.
-
ViZion
félisten
Ehh, arra írtam a 3D példát is, hogy egyre több minden van benne, de még sincs...
Tudja, hiszen megoldható vele, de az Adobe vektoros terméke nem a PS, hanem az Illustrator.Xara Extreme-t nézd meg, hátha azt keresed. Ezzel is lehet blend-elni két alakzat között...
És még ezer dolgot tud, amit a PS nem.Az MP3 nekem is hiányzik... és a flash játékok is vacakul futnak rajta
-
Dexter68
addikt
A helyzet az, hogy a photoshop nyilván nem tud egy csomó mindent, amit bezzeg más programok tudnak (táblázatot sem kezel, meg mp3-mat sem játszik le), de ezekre professzionális képfeldolgozás közben nem is nagyon van szükség. Amire meg szükség van (CMYK, színkorrekció, perspektíva korrekció, retus eszközök, stb.) azt tudja. Ilyen gouillouche jellegű izéket profi módon illustratorban szoktunk csinálni (már amennyiben nem áll rendelkezésre más, kifejezetten erre a célra szakosodott célprogram).
-
ViZion
félisten
Félreértettél... azt írtam, h megoldható PS-el, de másik progi való vektoros feladatra. Igazából paint-el is meglehet oldani, csak több idő...
A Macromedia már jó ideje az Adobe tulajdona, onnan a flash, és egy halom más technológia és progi (Flash, Coldfusion, Dreamweaver, Freehand, stb... ma már mind Adobe, csak más néven)
A Gimphez -pár éve- még külön kellett a GTK-t telepíteni, ami az akkori gépemen (pár hónapos XP telepítéssel) úgy összegabalyodott valamivel, hogy igazi horror volt... azóta sokat javult, ez tény, írtam is.
PS előtt én ULead softokkal dolgoztam (PhotoExpress, Photoimpact) ezeket akkoriban Gimp és PS helyett/mellett használtam. Ha webre dolgozol, akkor a Photoimpact is sok jó dolgot tud, amit PS-el sokkal nehézkesebb megoldani (3D szövegek, textúrázás, tükröződések, stb...)
A Gimp is egyre barátságosabb, bár az utóbbi időben csak villanásnyira indítottam (Ubuntut is használok, ott alap progi).
A PS 3D próbálkozása is jó kezdet, de azért jobb 3D progit használni, ha az kell vkinek. Vektoros cuccok is vannak benne, de azért mégis az Illustratort használják...
BonFire biztosan jobban meg tudná indokolni mivel tud többet a PS-nél. -
ViZion
félisten
Ahogy írták is... PS-el is megoldható (path, majd path másolása, módosítása, másolása...), de erre vektoros progi való...
A Gimp-et azért nem használják, mert olyan apróságokat nem tud, mint a CMYK (van plugin, de nyomdába nem jó), nincs normális TIFF és PDF export, tehát profi felhasználásra alkalmatlan.
Ettől a Gimp még jó progi, sőt a telepítése win-re sem akkora horror mint pár éve... -
BonFire
veterán
Szerintem ezt Illustratorral csinálták. Abban van ilyen funkció, hogy rajzolsz egy tetszőleges pathot, majd egy másikat, és az egyikből átváltoztatod a másikba. Külön jó, hogy ha a vonalak színe és vastagsága is különbözik, az Illu azoknak is kiszámolja az átmenetét. Corelban is volt ilyen funkció, a Blend. Akármilyen alakzatból akármilyenbe megadott számok és paraméterek szerint átváltoztatja. A Flashben az ilyen automatikus átmenetet meg tween-nek hívják.
Szóval ez szvsz Illu, aztán tükrözések.
-
sonajdoba
csendes tag
a teglet at kell rakjam panton szinre a fuga benne az fekete marad es az ember az pedig fekete es magenta. ugyanis flexora kell elokeszitenem es ott nem tudnak sok szint szepen nyomtatni ezert kell hogy a teglak panton szinbol legyen.
mar megcsinaltam egy nagyot de most ebredt fel a kilens hogy neki kell meg 5 kicsi es a kijeloles rengeteg idod vesz fel ha a kijelolesi idot le tudnam csokkenteni akkor meg lennek elve mint hal a vizbe .
-
-
Horka1
tag
Na egy utolsó nekem ez tetszik a legjobban.
-
BonFire
veterán
Igen, csak retusálásnál el kell felejteni a Clone Stamp eszközt, helyette sokkal inkább ajánlott a Healing Brush!
Azzal nem fogja összegányolni a képet. A másolásnál-beillesztésnél szinte 99%, hogy felvetődik a hiba, hogy nem pászol a szín, valamint éles a másolt terület kontúrja. Akkor itt már bűvészkedni kell; újra kijelölni, a kijelölést csökkenteni, invertálni, Blur-rel elmosni, aztán Match Colorral színt pászítani stb. Mindezeket egyszerre kezeli a Healing Brush Tool. Nem tudom, hogy a CS2-ben benne volt-e már, de a CS3-ban igen; egyszer próbáld ki valakinél! Azonnal el fogod felejteni a Clone Stamp-et.
A CS4-ben még tovább fejlődött, mert ha mintát veszel Alt-tal, és a kérdéses terület fölé viszed, viszi magával a mintát, és aszerint változik, hogy milyen terület fölött van. Tehát még azelőtt látod, hogy milyen lesz, mielőtt letennéd a fótot. Nagyon jól kitalálták szvsz.
-
$p@rr0w
őstag
Visszaolvastam, és szerintem az a problémája veled a többieknek hogy felbátorítod a kezdőket arra hogy ahelyett hogy maguk néznének utána a legegszerűbb dolgoknak is, mindent megkérdeznek, ami olyan mint amikor a játékok topicjában ezredszerre is megkérdezik ugyan az az ismert hibát, mikor a kereső száz találatot ad rá kapásból, ergo gyorsabb, és kényelmesebb mindenkinek.
-
BonFire
veterán
Én a tutorial.hu-n a kezdőknek szóló igen egyszerű tutorialokkal kezdtem, és szépen haladtam fokról-fokra, amíg mindet meg nem tudtam csinálni. A tutorialoknak pedig az a céljuk, hogy játszva oktassanak. Egy-két filter, néhány kijelölés, és sikerélménye van a kezdőnek is, miközben! máris elsajátított észrevétlenül egy-két eszközt használat közben! Ez a lényeg. Senki sem úgy tanul, hogy elolvassa a helpet. A tutorialok pont erre vannak kitalálva.
"De én is egy kijelöléssel kezdtem, és egy elmozdítással folytattam és haladtam lépésről-lépésre" – Ha te kijelöléssel kezdted, akkor elkezdtél megismerkedni egy alapvető eszközzel (Marquee Tool), ha pedig mozgatással folytattad, akkor elkezdtél megismerkedni egy másikkal! (Move Tool) De megtanultad az alapvető eszközök használatát, ha nem is tudatosan.
Erről beszélünk itt mindannyian.
-
Dexter68
addikt
Naja... Aztán az amatőr, aki kihagyta a számára érhtetetlen és lényegtelen dolgokat, három hónap múlva azt hiszi magáról, hogy grafikus (mert felfedezte a dropshadow-t és az embosst) és nagy büszkén viszi a 72 dpi-s RGB anyagát a nyomdába, akik, ha elég gonoszak, ki is nyomják és irgalmatlan összegekbe kerül a végén a reprodukció nyomdai minőségben és az újranyomás.
-
Horka1
tag
Ezen az 56 másodpercen vitatkozunk! Van értelme?
-
Dexter68
addikt
„Az nem megoldás, hogy foglalkozzon az alapokkal. Azzal foglalkozik az ember ugyan is, ami éppen foglalkoztatja!”
Az lehet, de sosem fog tudni foglalkozni azzal, ami foglalkoztatja, ha nem tudja az alapokat. Ez olyan, mintha azon zsörtölődnél, hogy autót akarsz vezetni, nem pedig kresztanfolyamra járni, mert az nem foglalkoztat. -
sanyixXx
senior tag
idéznélek:
Örül, hogy el tudja indítani a programot!
szerinted így mivel kéne kezdeni, ha nem az alapokkal? nem ismeri a kezelőfelületet és az eszköztárat sem. mellesleg, a te megoldásod (bármennyire buta is szerintem) ugyanúgy kihívás lesz neki, mert ugyanúgy tudni kéne inverz kijelölni vagy rétegmásolatot készíteni.
természetesen bárki bármit kérdezhet itt, csak éppen fölösleges még 1x-2x-10x leíratni velünk, amire a gugli millió találatot dob ki. magával is kitol, mert amíg itt várja a választ, addig 10x megtanulná tutorialból. ha elakad, akkor úgyis segítünk neki örömmel, de amíg minden mehet magától zökkenőmentesen, kár kérdezgetni.
viszont ha már abból indulunk ki, amit mondasz, akkor minek lépcsőzetesen magyarázni? ha úgyis tovább kérdez, akkor rögtön kezdhetné clone, patch és egyéb toolokkal a retusálást és nem kell paintes fapados megoldásokkal bohóckodni.
összegezve, pont az a megoldás, hogy az alapokkal foglalkozzon először, mert hatékonyabb konkrét problémákra keresni itt a megoldást, mint csak bedobni kvázi azt a kérdést, hogy hogyan kell retusálni...
-
sanyixXx
senior tag
szerintem akkor már vagy hasznosat, normálisan kifejtve vagy semmit ne írj, mert ezzel kb. dupla munkát csinálsz neki/nekünk. így a "retusált" rész nem fog belesimulni a környezetbe és rögtön jön a kérdés, hogy miért nem és hogyan lehet kijavítani.
a kezdő ismerkedjen az alapokkal és ne rögtön a Playboy címlapjára akarjon retusálni...
mellesleg senki nem mondta, hogy 2 mondatban kell leírni bármit is. -
BonFire
veterán
1ébként az miért absztrakt, ha ajándékdoboz, szánkó, Sánta Kalauz, üveggömb, hóesés van rajta?
Valami pont attól lesz absztrakt, hogy nincs figurális ábrázolás rajta, de attól még lehet nagyon szép színek, vonalak, harmóniák halmaza.
Ha meg absztrakt, akkor mitől karácsonyi? Mint a legelső kép, amit kidobott a Kúgel.
-
Yushchenko
őstag
KB ebből kellene okoskodni.
Úgy összeilleszteni, hogy minden kép az RGB egy-egy színe. És abból összeáll egy kép a végén, elvileg... -
ToBeY
nagyúr
-
ViZion
félisten
Hááát, Te megbonyolítanád az életét...
Minek a Qmask?Kell egy új réteg, kitöltöd bármivel. Erre rá a pattern.
Ezen a rétegen maradva alul kattintasz a rétegmaszk hozzáadása ikonra.
aktívvá teszed a rétegmaszkot, azaz ráklikkelsz. B azaz ecset, és festesz feketével... ott "eltűnik" a réteg, így a pattern is. -
BonFire
veterán
Lehet, de a FireFox nem talál hozzá kiegészítőt, úgyhogy itt meg is halt a dolog. Szvsz senki nem fog azért keresgélni ki tudja meddig a kiegészítők között, míg meg nem találja a pont jót.
Egyébként pedig lementettem a videót és úgy néztem meg. Nem kötelező megtartani, de ha valaki nagyon kíváncsi rá, töltse le!
-
-
BonFire
veterán
Nem maga az alkotás telt sok időbe, hanem míg meg nem jött az a fránya ihlet!
Amúgy csak azt szerettem volna prezentálni, hogy a megadott paramétereknek megfelelő képet igenis lehet csinálni, az már más kérdés, hogy a határok elég tágak voltak, azért kockáztattam meg ezt.
Tehát lehet csinálni, de a fájl mérete nagyban függ a kép bonyolultságától, a megjelenő színek számától, valamint a tömörítés mértékétől. Ebben az esetben a PNG kisebb fájlméretet produkált egy 60-as tömörítésű jpegnél, és sok esetben bizonyul kisebbnek; vannak esetek, amikor pedig a jpeg legyőzi a png-t méretben. Van, hogy meg kell elégednünk a gif 256, 128, 64, vagy 32 színével. Tehát nem a méret (600×600) pixel fogja kizárólagosan eldönteni, hogy mekkora lesz a fájl végleges mérete. A jpeg tömörítésen sokat lehet ám spórolni, biztos mindenki látott már 10-es minőségbe tömörített jpeget, tele artifactokkal, köpedelem minőségben. Ilyenkor ha spórolni akarunk, és nincsenek nagy gradientek, érdemesebb kipróbálni a gifet például.
Egy szimpla vonalas rajzot sem muszáj feltétlenül 24 bitesre csinálni. A jpeg ugyan elvileg 24 bites, de úgy tömörít, hogy a hasonló színeket egy kalap alá veszi, mert máshogy nem tud, így végeredményképpen nagyon kérdéses, hogy tényleg megjelenik-e azon az agyon tömörített képen mind a 16 777 216 szín. Jó, ha a fele/negyede megvan.
-
BonFire
veterán
Ha sok ilyen képed van, akkor érdemes csinálni egy Actiont erre a műveletre.
Kinyitod az Action panelt, rákattintasz az Új Atcion ikonra, adsz egy nevet neki, aztán elkezded rögzíteni a műveleteket. Egy képpel minimum el kell végezni egyesével a műveletet, hogy fel tudd venni az Actionbe. A műveletsorozat pedig a következő.
1. Ctrl+A - ezzel kijelölöd az aktuális réteg egész tartalmát.
2. Új fájl.
3. Ctrl+V - beillesztés
4. Ctrl+E - összeolvasztás a háttérrel
5. Ctrl+Shift+S - mentés másként, vagy Ctrl+Shift+Alt+S - mentés webre és eszközökre.Ezt addig ismétled, amíg el nem fogynak a rétegek. Utána katt a Stop gomba az Actions panelen.
A másik jóval 1×űbb módszer - direkt hagytam a legvégére, mert a CS4 ugyan tudja, de nem tudom, hogy a 7-es is tudja-e.
File->Scripts->Export Layers to Files... Itt a felugró ablakba meg kell adni tallózással, hová mentse, valamint létrehozhatunk neki új mappát is. Adunk neki egy nevet, vagy prefixumot, a lehulló menüben kiválasztjuk a fájltípust, tömörített fájl (jpeg, gif) esetében megadjuk a minőséget a Quality ablakban, illetve kipipálhatjuk, hogy csak a látható rétegeket mentse-e ki, a Visible Layers Only jelölőnégyzetben.
Ha ez megvan, katt az Run-ra. A többit automatikusan elvégzi a program.
-
BonFire
veterán
-
ViZion
félisten
Megrajzolod a kört.
ebben egy függőleges vonalat a középpontig.
ctrl+T, a középpont szálkeresztet lehúzod a kör közepéig, majd elkezded a vonalat forgatni shift-et nyomva... így "klikkenként" 15°-ot fordul.
8 "ugrás" után vagy 120°-nál. Ekkor új réteg, a kör közepét, a vonal végének a jelenlegi pozícióját és a kör tetejét (ahonnan a vonal indult) összekötöd.
Szerintem így a legegyszerűbb. Persze tökéletes nem lesz, ez nem vektoros progi, de ha PS, akkor így
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch
- Home server / házi szerver építése
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Kempingezés és sátrazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest