- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Engem jobban zavar, hogy a PhotoShopnak nincs alternatívája.
A Gimp, Krita, Paint.net csak maximum otthoni játékra és webes képekre jó.
A konkurencia igen gyenge, de ha funkciókban utol is érnék a PS-t, akkor sem lennének olyan összetettek mint egy Adobe Desing csomag.
Nekem hiányozna a Bridge, Illustrator, InDesign, Distiller, és az Acrobat Pro. Ezek nélkül egy munkának se tudnék nekiállni.Akinek meg nincs ilyenekre szüksége, mert csak fényképeit állítgatja, annak meg ott a LightRoom.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
BonFire
veterán
A fordítást megköszönném. Igazából még gyűjtögetek, bár ez a csaj mutatott egy csomó cool dolgot, amit nemigen reklámoztak. Pl hogy a rétegstílusok beállításait alapértelmezetté lehet immár tenni. Ez jó. A Smart Object menüpontnál tényleg sumákol. Belekezd, aztán gyorsan arrébb lapoz. Biztos közben jutott eszébe, hogy nem tudja, mire való.
Nem metszegetném én a Ps torkát, mert szeretem, és szerintem a világ legjobb képszerkesztője, csak véleményem szerint csomó fölösleges fícsört raktak bele (mint az erkélyek és tornyok átrendezése egy épületen), míg jóval régebbi, hatásosabb és bevált dolgokat rendre kihagynak. És nem a lényeget hangsúlyozzák. Tulajdonképpen nem mindegy, hogy a Workspace-t lehulló menüből, vagy a szemed elé rakott gombbal váltogatod? Teljesen. Főleg annak a függvényében, hogy én nem is használok csak egy jól bevált munkafelületet. Most meg kipakolnak 6 db gombot, amit lehet, hogy sosem használnék. De aki használ is több workspace-t, valószínűleg nincs rá szüksége, hogy percenként váltogassa, így gyorsan el tudja érni. Csak éppen az a hat új gomb értékes pixeleket rabol el a haszos területből. Ahogyan a kiegyenesítő gomb. Ezt a műveletet eddig is el lehetett végezni, igaz, csak menüből, most meg ott éktelenkedik egy bazi nagy gombóc. Csak azért, mert eddig nem sokan találtak rá az Image Rotation►Arbitrary menüpontra. Erre kirakták az orruk elé, hogy nesze, lúzer, használjad, mert ilyet is tud, ahelyett, hogy megtanították volna őket.
Szóval érted, na...
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Wyll
őstag
válasz BonFire #7897 üzenetére
De vágod, hogy most egy olyan dolgot mutattam, ami legalább működik!?...
Innen miért kell eljutni Adobe-ék torkonmetszéséig?!
Amúgy nem vitatom el az igazadat, biztos lehet találni egy csomó hiányosságot benne, de legalább örüljünk annak ami van.Amúgy meg ha megfogalmazol egy levelet az Adobe-nak az észrevételeiddel, kérdéseiddel, összegyűjtögetett feketepontjaiddal, én szívesen lefordítom angolra, aztán hadd lássuk, milyen az Adobe-féle support meg customer experience...
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
BonFire
veterán
Méretezze át a képet beillesztés alatt/közben/amíg/mialatt(???) — lényegtelen, mert nem méretezi át, de hát ez biztos nem újdonság. Az okos objektum funkció nincs a CS4-ben. Mondjuk ez lett volna a legutolsó dolog, amit hiányolok belőle.
Említettem már a Lánczos-féle interpolációt, amivel az IrfanView lealázza a Photoshopot? (Legalább egy tucatszor...) Vagy a GPU nélküli roncsolásmentes nagyítást, amivel a Windows képnézegető is kenterbe veri. Azt nem értem, hogy a Ps-ben bizonyos alapfunkciókhoz mi a rákért kell 30000 Ft-os videókártya, pl a 3D-hez, amit egy nóném 128 MB-os alaplapi kártyával gyönyörűen real-time renderel a Blender. Persze csak a modellezést, de akkor is. A Ps 3D modelljei sem bonyolultabbak, főleg nem egy kocka. És mégis szupervas kell alá.
Én már hegyezem a ceruzámat egy ideje, és gyűjtöm a fekete pontokat.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Wyll
őstag
válasz BonFire #7895 üzenetére
Igazából én ezt innen tanultam, és azért írtam, de most végigpróbálgattam becsülettel, plusz újra megnéztem ezt a videót, és utólag azt mondhatom, hogy a nő is elsunnyogja kicsit a dolgot (11:25-nél van a releváns rész).
Ugyanis az alsó checkbox fontosságát nem említi, mikor épp agyondicséri, hogy milyen jó hogy nem kell ezentúl kizoomolgatni, ha túl nagy lett az épp behúzott kép, merthogy smart object-ként leméretezi nekünk a CS5. Nos, hogy smart object legyen, ahhoz az alsó checkbox is kell!
Ahogy ez logikus is a nevük/leírásuk alapján.(CS4-ben meg elképzelni sem tudom mi másra szolgálhatott a felső checkbox (#7884), ha nem erre. )
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #7892 üzenetére
jajj. Az komoly. Lehet bepárásodott az optikai kanóc? Vagy lefagytak a bitek. Hideg van, gondolom nem ´avelnak a Zelektronok ilyenkor.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
Semmit se tudok megnézni! Az ISP-m annak a nyamvadt 2 Mbitnek pontosan az egytizedét szolgáltatja jelenleg, és azt mondja, hogy az ő oldalukon mérjem a sebességet. Holnap leordítom személyesen a fejüket, eddig csak a válaszmélben mondtam, hogy én csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam – Churchill után szabadon. Összeütöttek egy csicsás flasht, ami szerintük releváns sebességmérő, mert mindig azt mutatja, amit ők látni szeretnének. No, nem. A legautentikusabb sebességmérő oldalak meg mind a tizedét mérik a sebességemnek.
Holnap bemegyek a központba, összetöröm a berendezést, meg összevissza rugdosok mindenkit!!! Egy nyamvadt 360p YouTube videót nem tudok lejátszani. Már második napja ez megy.
*#$Łß*°%!
Tud valaki ennél jobbat? 5550 Ft-ért 0,2 Mbps
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz PowerBuldog #7889 üzenetére
Ami újabb 4 számjegy megjegyzését kívánja meg, ennyi erővel lehetne 8 számjegyű is a PIN kód, és az már 100 000 000, azaz százmillió.
1ébként elképzelem a szitut, hogy a telefontolvaj visszaszolgáltatja a lopott készüléket a tulajdonosának, mert nem tudja kitalálni a PIN kódot! Teljesen életszerű. Azt hiszem, kábé 2003 óta nem használok PIN kódot.
-
BonFire
veterán
Mondjuk cseppet vicces ez a Személyes Azonosító Szám (szasz!), mert ezek szerint nem lenne szabad tízezernél több embernek léteznie a Földön.
Egy jó kis bruteforce-szal simán törhető. Nem is kell hozzá nagy ész, hogy összeüssön valaki egy programot hozzá. (Bár az én képességeimet minden bizonnyal meghaladná.)
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #7886 üzenetére
"Képzeld, mind a csaknem 17 millió szín kódját vágom fejből!"
Az is valami? Én mindenkinek tudom a PIN kódját!
Itt is vannak!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz attiati #7885 üzenetére
Képzeld, mind a csaknem 17 millió szín kódját vágom fejből!
Nem igaz, csak hülyéskedek. Csináltam egy képernyőfotót, és a Szemcseppentő eszközzel (Eyedropper Tool) mintát vettem belőle. Innen tudom a színkódot.
A kód megadása a Color Picker ablakban történik. Egyszerűen csak rákattintasz a színpalettád (az eszköztáron) előtérszínére, mire felugrik a színválasztó ablak, amiben legalul beírod ezt a hexadecimális kódot. Ennyi az egész.
-
-
BonFire
veterán
Tehát automatikusan a dokumentum méretéhez igazítja? Nem mondanám, hogy szerencsés dolog, hacsak nem intelligens objektumként teszi, mert mi van akkor ha én nagyítani szeretném, mert csak egy részére van szükségem, de a program már elhajigálta a pixeleket? Akkor gond van.
Szerk:
Amúgy most nézem, a CS4-ben is benne van ez a menüpont, de nem viselkedik így, úgyhogy ez valami másra szolgálhat. Ha lefordítom, se mond többet.
Amúgy nem kicsit tudathasadásos állapot az XP+PsCS5 kombó?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz attiati #7880 üzenetére
A gondolatolvasást úgy értetted, hogy azt írtam, zoomolj ki a képből? Ez nem gondolatolvasás, csak tapasztalat. Tudom, hogy ha egy bazi nagy réteg kerül a képre, ami "fit on screen" nézetben van, akkor ha megnyomjuk az átméretezés billentyűt (Ctrl+T), akkor meglepődve vesszük észre, hogy nem látjuk a fogópontokat és a réteg széleit. Persze, hogy nem látjuk, mert túllóg a rajzvászon szélein, és ahhoz, hogy meg tudjuk őket fogni, ki kell zoomolnunk belőle.
Ennyi az egész.
-
BonFire
veterán
Ha te kivételesen megfogadod a tanácsom, és tényleg az alapokkal kezded az ismerkedést, akkor nem lesz nagy zűr. Mondjuk innen kezded, időrendben a legrégebbi bejegyzéstől visszafelé haladva, szépen sorban. Az oldalon Photohsop alapok címkére bökve kijön az összes olyan tutorial, amit ezzel illettem. Nem mind eszközöket mutat be, vannak közöttük rövid és könnyen kivitelezhető tutorialok is, hogy egy kis sikerélménye is legyen a tanulónak.
Sokan ezt szokták átugrani, mondván, nem a GUI-t akarom én bámulni, meg mit érdekel ennek vagy annak az eszköznek a működése, hanem bele a mély vízbe, aztán kiderül, hogy nem találja még az eszközöket sem, mert nem ismerős neki a GUI, vagyis a kezelőfelület; fingja sincs, hogy minden eszközhöz felül más-más eszköztár nyílik, más-más beállítási lehetőségekkel (gyk. ez már kiesik a perifériás látásból); összekeveri a csatornákat a rétegekkel, a vektoros eszközöket a pixelesekkel, és úgy egyébként nem is érti, mi az a maszk (mert abból is kétféle van); meg a művelethez általában a hozzá nem értés miatt pont a legkevésbé megfelelő eszközt választja ki.
Ezek mind le vannak írva ezer helyen, csak már amikor gyakorlottnak hiszi magát, és jönnek elő ezek a hiányosságok, az nagyon frusztráló tud lenni. Ezért kell az alapoknál kezdeni, nem azért, mert én azt mondom. Persze mindenkinek szíve-joga, hogy szívassa magát, de minek szívni, ha nem muszáj?
Szóval kezdd az alapokkal, a munkafelület megismerésével, az eszközökkel, és hamar rá fogsz jönni, hogy nem is olyan bonyolult és átláthatatlan, mint elsőre kinéz. Gyakorlatilag 21 éve fejlődik a program, volt idő, hogy mindent a legoptimálisabb helyre rakjanak, és az optimális logika szerint működjenek az eszközök.
Ellentétben a Gimppel...
-
popp
aktív tag
válasz BonFire #7865 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Sikerült megcsinálni, amit szerettem volna.
Ha lesz egy kis időm, akkor remélem rászánom magam és legalább a Photoshop alapokat elsajátítom, mivel sok okosságot lehet vele csinálni, viszont elsőre elég komplikáltnak és nagynak tűnik a rendszer."A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
BonFire
veterán
válasz attiati #7877 üzenetére
Lekicsinyíted? Ctrl+T a rétegen, majd a sarokpontot megfogva átméretezed. (Kizoomolsz a képből, mert különben nem látod a kép szélén a dobozt a fogantyúkkal.) Ha a Shiftet is nyomod mellé, oldalarányosan méretezi át. Ha a Shift mellett az Altot is lenyomva tarod, akkor centrálisan méretezi, a réteg középpontjából kiindulva.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Van egy eps fájlom 1 layerrel, tele sok-sok pici logóval. Abból egyet kiválasztottam, a többi kitöröltem. Át akartam mozgatni egy másik PSD fájlba, hogy összegyúrjam a feliratommal.
De hirtelen tök nagy lett az a pici logó, és csak egy belenyúló része látszik a szövegem mellett. Ezt hogy lehet megoldani?
-
nagyúr
válasz Robb202 #7858 üzenetére
Ne egyenesen rakd a szkennerbe, hanem egy 7°-kal elforgatva, az már jobb kiinduló pont. Így kisebb lesz az interferencia a szkenner érzékelője és a nyomat rácsszögei között, csökken a moiré hatás. Utána már csak a rácspontok (raszterpontok) elsimítását kell megcsinálni.
-
attiati
veterán
válasz BonFire #7873 üzenetére
Pont ezt csináltam legelőször, és most is.
PS-en belül preview-al megnézem, akkor tökéletes, ha elmentem, akkor meg egy nagy téglalap van a szöveg helyén a szöveg színével. (png, transparency, semmi extra, csak rágépeltem háttér nélkül egy szöveget, 1 layerem van, nem tudom mit lehet ezen elcseszni ) (ezután kezdtem el gif-el próbálkozni, valszeg akkor amiatt lett a fehér körvonal, amit írtál is). De akkor a png-n mit rontok el?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz attiati #7871 üzenetére
"Azt írja, hogy törlés előtt előbb rasterizálni kell. Azt megcsináltam, de utána már nem szövegként kezeli a betűket, hanem képként."
Természetesen, ha kivágásról van szó, de eddig nem mondtad, hogy a szöveget te hoztad létre. Ilyenkor természetesen nem kell kivágni. Átlátszó háttéren hozod létre, és 24 bites PNG-be mented, Transparency kipipálva. Így kapsz egy áttetsző hátterű szöveget, amit tetszés szerint bármilyen színre illeszthetsz. Példának okáért:
Nyisd meg ezt bármilyen háttéren, nem lesz fehér széle. Az árnyékot is csak azért tettem rá, hogy szemléltessem a PNG színátmenetes áttetszőségi képességeit (alfa csatornáját).
-
attiati
veterán
válasz BonFire #7867 üzenetére
Azt írja, hogy törlés előtt előbb rasterizálni kell. Azt megcsináltam, de utána már nem szövegként kezeli a betűket, hanem képként.
Egyszerűen csak annyit szeretnék, hogy felírok egy szöveget, és mindig igazodik ahhoz a háttérhez, amire ráteszem. Tehát nem akarok neki hátteret. Ezt nem lehet megcsinálni?
A legelején a new-nál transparent-et választottam, és ha ráírok egy szöveget, akkor csak 1 layerem van. Nincs a háttérnek külön layer. Ezen végigcsináltam amit írtál. Elmentem png-be, de a végeredmény: fehér háttéren egy zöld téglalap a szöveg helyén.
[ Szerkesztve ]
-
Robb202
tag
Köszönöm mindenkinek a helpet.
-
ViZion
félisten
Helló! Moirét látsz.
A scannerben 300-600 dpi és a rácstávolságot állítsd be: fotónál no descreen, papíron 85-133-170 lpi.PS-ben despeckle, gaussian blur, dust&scratches és median filterekkel lehet kísérletezni.
Ha nagyon jó minőség a cél, akkor a képet szabdalni kell: ruha szövet, ruha részletek (gallér, gombok), arc, arc részletek (szem, száj, haj, stb...) és mindet külön réteg(ek)en kell zajmentesíteni.Persze ha nagy a scannelt kép, és csak pl. 50%-on kerül be nyomtatásra, akkor a zaj nem lesz zavaró.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
válasz attiati #7864 üzenetére
Nem jól van kivágva, ennyi az egész. Photoshopban is ugyanolyan színű háttéren kell tesztelni, mint a weboldalad színe (#1D3752).
Ctrl+Klikk a réteg bélyegképére, majd szűkíted a kijelölést Select►Modify►Contract... A kijelölést invertálod (Ctrl+Shift+I), majd törlöd a kiógó részeket a Delete-tel. Így valószínűleg eltűnik a rajta maradt fehér 1 pixeles keret. De teszteld #1D3752-es háttéren, amilyen a weboldalad. Ha a Ps-ben nem látszik, akkor a weboldaladon sem fog. Egy esetet kivéve. A GIF!
Ha gifbe mented, akkor a mentési panelen találsz egy "Matte" nevű opciót. Ez arra való, hogy megmondod neki, hogy a kivágott objektum milyen színű háttéren fog megjelenni. Mert ahhoz igazítja a széleit. Alapértelmezetten ez fehérre van állítva, azért csinál ilyen ronda fehér cakkot hozzá. Ha ezt átállítod #1D3752-re, akkor olyan pixeleket fog a széléhez rakni, és immár a gif is szépen belesimul a weboldalba.
De mivel egyszínű, nyugodtan mentheted PNG-be is, sokkal nagyobb helyet nem foglal, és az az áttetszőségi árnyalatokat 256-os skálán képes ábrázolni, a giffel ellentétben, ami csak digitálisan. Vagy átlátszó a képpont, vagy nem. Ezért van a matte funkció, de olyan gifet nem lehet ezzel sem csinálni, ami bármilyen színű felületbe belesimul. Értelemszerűen, ha a matte feketéhez van állítva, akkor meg fehér háttéren lesz ronda a gif.
Maradj a PNG-nél.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Az egy sima offset-rács, amit látsz. Minden nyomdában készült nyomat ilyen (kivéve a teli színűeket). Ahol árnyalatoknak kell megjelenni, ott rácsra van bontva a szín. Ez egyszínű nyomatnál is látszik, a szürkeárnyalatos (magyarul: fekete-fehér) képeknél, mert a technológiából kifolyólag az árnyalatokat nem tudják másként ábrázolni. Egy rácsra bontják a képet, és a rácson lévő pöttyök méretének változtatásával érik el az árnyalást. Minél kisebb a pötty, annál világosabb a szín.
Amit te látsz, az a színes (négyszínű) nyomtatás rácsainak pöttyei. Ezek nincsenek tökéletes fedésben, ezért alakulnak ki az efféle "virágminták" a cián, magenta, sárga és fekete színekből.
Használhatod a Despeckle szűrőt, vagy a Noise filtert, mindkettő más eredményt ad. A Noise reduction persze szabadabban paraméterezhető, de ez csak illúzió. A részleteket így is úgy is elveszted.
-
BonFire
veterán
"Sokkal szebb, mindenféle színű háttér előtt működő kivágással, a vízjel a közepéből is eltüntetve, ill. hagytam körben egy leheletnyi fehér peremet. Ja, és ha meg akarod őrizni az átlátszó pixeleket, akkor maradj a PNG formátumnál, ami mellesleg még veszteségmentes is.
BonFire, remélem nincs harag "
Olyannyira nincs, hogy nemcsak te, de én is túlteljesítettem azzal, hogy a gyorskijelölővel körbeböktem, majd raktam rá egy maszkot, oszt csók. A maszk finomításánál meg azért állítottam fekete háttérhez, mert nem tudni, mihez akarja használni. Így a fehér szélek kilőve. A középen lévő vízjelet meg még most sem látom, hogy felhívtad rá a figyelmemet! Úgy látszik, vakulok.
Persze szépen körbe is lehet penezni, vagy annyival is el lehetne intézni, hogy "Kimaszkolod, és PNG-be mented.". Akkor is megkapja a kérdésére a választ.
Tehát kér(d)és kétszeresen is túl van teljesítve.
Arról már nem is beszélve, hogy mivel tele van logózva, úgysem használhatja fel sehol, mert copyrightos. Nem véletlenül van rajta a logó.
-
Shim
őstag
válasz Robb202 #7861 üzenetére
Eltaláltad, az autotípiai pontok látsznak a kinyomtatott anyagon. Kérdés, hogy mire akarod használni a beszkennelt képet (milyen felbontásban, kinyomtatva vagy képernyőn stb.). Lehet, hogy úgy nem is feltűnő, csak így, nagy felbontásban.
Próbálj meg egy sima Gaussian Blur-t. Szépen eltűnnek ezek a nyomdai rácspontok, de a részletek is együtt vesznek persze.
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
nagyúr
válasz Robb202 #7857 üzenetére
Nem PS plug-in kell, hanem tisztítószer meg cérnakesztyű.
Nem igazán clone tool kell utána, hanem spot healing brush tool.
Kb úgy számolj, hogy minőségi munkánál 1-2óra/kép is lehet szkenneléssel együtt."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Robb202
tag
Még egy kérdés. Egy fotó szerű dokumentumot scanneltem, de nagyon ráközelítve (100%) ilyen fura pöttyös lesz nem pedig folytonosan színes. Lehet ezzel valamit kezdeni PS-ben?
Itt egy minta: LINK klik ide, ez a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Robb202
tag
Hali!
Egy rövid kérdésem lenne. Kaptam rengeteg pozitív diát. Ezeket be kell scannelnem. A gond az hogy pár előszkennelt minta alapján a diákon rengeteg kosz, por található. a Scanner kezelő szoftverében van ugyan "dust - por, kosz" eltávolító de az nem igazán működik jól. PS-hez van ilyen plug-in vagy valami kiegészítő?
Egyenként több száz diánál végig menni clone toolal eléggé meredek lenne.
Segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Transzparens háttérrel készítettem egy feliratot, de ilyen fehér körvonalas lett. Próbáltam gif-ként és png-ként is menteni. Ez mitől van?:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Valakinek volt problémája a PS CS5-ben ugrált az egér. A CS5 javításban már kiküszöbölték.
-
Wyll
őstag
Ezt Pixel Grid-nek hívják, mutatja, hogy hol van az egyes pixelek széle a képen.
Ez egy megjelenítési extra, ennek megfelelően a View menü Extras parancsával (Ctrl+H) az összes többi extrával együtt (pl guides) kikapcsolható, vagy ugyanitt az eggyel lejjebbi Show almenüben a nevére kattintva tudjuk csak őt ki-be kapcsolgatni.
Btw szerintem ez már a CS4-ben is benne volt.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz Dluinet #7847 üzenetére
Köszi, PS3-as lesz megnézve pénteken.
A PS CS5 miért csinálja, hogy ha nagyon (pl. 500% felett) ráközelítek egy képre akkor tesz a képre egy négyzetrácsot amitől nem látok semmit.
Illetve az nem érdekel, hogy miért csinálja inkább az, hogy lehet kikapcsolni?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Wyll
őstag
válasz BonFire #7849 üzenetére
popp: Sokkal szebb, mindenféle színű háttér előtt működő kivágással, a vízjel a közepéből is eltüntetve, ill. hagytam körben egy leheletnyi fehér peremet. Ja, és ha meg akarod őrizni az átlátszó pixeleket, akkor maradj a PNG formátumnál, ami mellesleg még veszteségmentes is.
BonFire, remélem nincs harag
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Rá kell tenni a képre, és a fehér részeket kimaszkolni.
Vagy előbb kijelölöd és kimaszkolod a fehér területet, és csak utána rakod rá a képre. De mielőtt tovább kérdezősködnél, hogy mi az a maszkolás, és hogy kell csinálni, inkább itt a kivágott kép PNG-ben, átlátszó háttérrel, csak rá kell rakni.
Továbbá nézz szét a legelső hsz-ben, mert ott vannak összegyűjtve a tutorial-oldalak.
Az én oldalamon is sok dolgot találsz a maszkra keresve. Kronológiailag haladj a korábbi bejegyzésektől az újabbak felé.
-
popp
aktív tag
Sziasztok!
Előre bocsátanám, hogy abszolút kezdő vagyok. Azt szeretném megoldani, hogy ezt a logót igényesen rá tudjam helyezni egy másik képre. A gondom az, hogy itt a logo körül "fehérség" van, amire meg rátenném színes. Vagyis ha csak simán ráhelyezem a másik képre, akkor az eredmény finoman szólva sem elfogadható. Lehetséges, hogy csak magát a logót (hajtogatott sarkú háromszögön belüli részt) tudjam "mozgatni", a fehérséget pedig eltüntetni, hogy a ráhelyezés után értékelhető végeredményt kapjak? Remélem érthető, mit szeretnék, kivitelezhető lenne ez valahogy?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
Met
nagyúr
Lézer nyomtatónál melyik emuláció adja a szebb végeredményt? PostScript Level3 vagy GDI?
Mert nyomtatót kellene venni, van 2 jelölt és az egyik GDI-os a másik PS-es."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Dexter68
addikt
-
ViZion
félisten
válasz BonFire #7839 üzenetére
Akkkor csak jól értettem...
Erre írtam, h path->selection->expand (ki kell számolni a stroke-ból mi van belül centernél)->kész.
Csak hirtelen azt nem vágtam, h a stroke melyik felénél vágna.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Wyll
őstag
válasz BonFire #7841 üzenetére
<ráadás>És akkor azt a problémát még nem is említettem, hogy a nagy shape-nek, amiből ezt az egészet ki akarom vágni, történetesen van egy fehér stroke-ja, amitől ugye ő (fehér háttér előtt) kisebbnek tűnik, mint ahol a széle fut.... </ráadás>
Azért örülök hogy sikerült legalább a eredeti kérdésemet megértetnem
-
BonFire
veterán
-
Wyll
őstag
válasz BonFire #7837 üzenetére
"Mindegy, mekkora bumszli körvonala van egy shape-nek, kivágáskor nem veszi figyelembe"
De én pont ezt akartam elérni, hogy a stroke-ot is vegye figyelembe.
Nézd meg a gif-et! Ott a fehér körnek a határoló path-ja a stroke közepében fut, ellenben a kivágást a stroke belső íve szerint végzem el.
És ehhez kell az, amit leírtam.Szóval én a saját körvonala által csökentett shape-et akartam kivágni.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Szvsz pihenj le akkor! Szunya mára. Annyira nem bonyolult. Ugyanis háromféle lehetőség van. Adott egy shape körvonallal.
• A körvonallal megvastagított shape-et vágjuk ki — ez esetben ki kell terjeszteni a shape-et, hogy a körvonal is a része legyen. Ezt az Expanddal, vagy az Outline Stroke-kal lehet elérni.
• A körvonalat magát akarjuk kivágni, úgy, hogy a shape megmaradjon — ezt szemléltettem a B betűs képpel. A módszer ugyanaz, mint az előbb, csak szét kell grouppolni a körvonalat a shape-től.
• A körvonal nélküli meztelen shape-et akarjuk kivágni — ez esetben semmi különleges extrára nincs szükség, mivel az Illu nem is veszi figyelembe kivágáskor, hogy mekkora körvonala van. Ha nem bűvészkedünk el vele előzőleg, akkor figyelmen kívül hagyja, és csak magát az alakzatot vágja ki. Mintha nem is lenne ott az a körvonal.
No, el van szépen sorolva; mehetünk alukálni... Szép álmokat, meztelen lányokat!
Szerkesztés: Az Illustrator kicsit másként viselkedik, mint a Ps. Csomó dolog másképp van benne. Amikor először próbálgattam, nagyokat szívtam vele, mert a kezelőfelület annyira a Ps-re hajaz, hogy az emberbe azok a beidegződések győznek, és úgy nem működik. Szerintem kissé fapadosabb kezelni, mint a Ps-t, de aki meg azzal dolgozik ritkábban, biztos azt tartja nehezebbnek.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Már semmit nem értek...
Csinálj mást!!!Ja, ott nem lehet a stroke-ot raszterizálni az egésszel? PS-ben utána csak kijelöl, kész. Meg amit elsőként talán BonFire is írt: a kijelölést lehet akár pixelenként csökkenteni, növelni... path to selection, expand, selection to path...
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Mivel sok variáció nincs, így a #7831 hsz-emben írtak az érvényesek:
"..így is-úgy is körvonal nélkül vonja ki, függetlenül attól milyen vastag körvonala van."
Próbáld csak ki. Mindegy, mekkora bumszli körvonala van egy shape-nek, kivágáskor nem veszi figyelembe, hiszen az csak függelék, az alakzatnak nem része, csak kiegészítője.
-
Wyll
őstag
Hadd ne várjam meg, mire a modik átírnák az előző, úgymaradt hsz-emet... (a PH!-s képfeltöltőnek valami baja van a gif-emmel, így most kívülről linkelem, szerencsére az ImageShack-nek nincs vele gondja)
Szóval ezt akartam csinálni:
BonFire, a #7833 már majdnem jó, a ott lévő "megmaradt B"-t akartam kivonni az alap shape-ből. Tehát még1x: a kis shape stroke által csökkentett belsejét.
(Azért ennyire csak nem bonyolult már... )Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Wyll
őstag
pillanat...
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Aha! Sejtettem én, hogy lehet, hogy te a harmadik lehetőségre gondolsz. Valami ilyesmit szerettél volna, ugye?
Erre mind az Outline Stroke, mind az Expand megfelelő. Ugyanúgy kétszer kell ungrouppolni (ha ilyen összetett, mint egy betű), ha egy alakzat, akkor csak egyszer. Aztán a körvonalat kivonni, az eredeti shape-et meg el is lehet hajítani.
Nálam Illustratorban is ki van kapcsolva a fehér kitöltés, mert sokszor félrevezető a munkalap fehér felülete. Így viszont szépen látszik, mi, hol van kivágva.
-
Wyll
őstag
Akkor lehet, hogy nem jól írtam le, hogy mit akarok, egyikőtök megoldása sem az igazi
A én Illustratoromban ugyanis a stroke "center" pozícióban ül a körvonalon.
Tehát pl. egy 2pt -os stroke 1-1pt-ot lóg a körvonalon kívülre és belülre is.És azt szerettem volna, hogy az ezen stroke miatt létrejött (a shape-nél fél stroke-nyival kisebb) effektív fehér terület (tehát nem a shape teljes területe) vonódjon csak ki a hátsó nagy shape-ből.
Közben a megoldásra is rájöttem, Google a barátom volt
A kulcs az Object►Path►Outline Stroke parancs. Bár mintha a BonFire-féle Expand is egyenértékű lenne ezzel... Az így létrejövő Shape+Outline -t ungroup-olom, majd a Pathfinder második ikonjával a felsőt (ami az Outline, eredetileg ez volt a stroke) kivonom az alsóból. Ezzel létrejön egy olyan shape, ami már "maga az eredeti állapot fehér területe". Értelemszerűen ezt kell most kivonni a nagy háttérshape-ből, és kész.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
BonFire
veterán
válasz BonFire #7829 üzenetére
Sztornó az egész; Dluinet jobb értő olvasásból, mint én. Szóval én pont az ellenkezőjét értettem. Az pedig egyszerű. Le kell venni a körvonalat, és úgy kivonni. Egyébként ha nem terjeszted ki (expand), akkor így is-úgy is körvonal nélkül vonja ki, függetlenül attól milyen vastag körvonala van.
Ha meg ennek az ellenkezőjét szeretnéd, akkor az előbbi hsz-em érvényes. (Csak már lejárt a szerkesztésre szánt idő.)
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Expandolni kell az object-et! No, ezt jól megmondtam!
A lényeg: Megcsinálod az objektum körvonalát, olyan vastagra, amilyenre akarod. Ezután Object–►Expand... Fill-pipa, Stroke-pipa–►OK. Ezután már a körvonallal együtt számít egy objektumnak, és így azzal együtt vonja ki a másik területből.
Betűt kivéve, mert a betűt először körvonallá kell alakítani. Katt a betűre jobb gombbal–►Create Outlines, majd ezek után megismételni az expandolási procedúrát.
Ezután már csak rárakod az alap rétegre, előveszed a Pathfindert, mindkettőt kijelölöd, és a második ikonnal kivonod az előtérben lévőt a háttérből – körvonallal kiterjesztve.
Asszem a végére beugrott az expand jelentése.
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
értem én, h körbe kellene rajzolni, ha minőséget szeretnék, de arra elvileg nincs idő, Ő meg ezt a mintát szeretné. megpróbálom meggyőzni, h válasszon másikat, csak rákattant arra a felbontás nélküli parára és nem lehet kiverni a fejéből. nők
annyit tudok tenni, h elküldöm a linkeket e-mailben és reménykedek, h meggyőző lesz. köszönöm mindenkinek a hozzászólástMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Wyll
őstag
Hi all!
Rendhagyó, Illustratoros kérdésem lenne.
(Nem értek (még) hozzá, tessék tolerálni ha hülye a kérdés )Van egy nagy fekete shape. Van előtte (felette) egy fehér shape fekete stroke-kal.
Namost. Ki szeretném vonni utóbbit az előbbiből, de úgy, hogy igazából csak a fehér rész vonódjon ki, a stroke feketéje adódjon hozzá a kisebbítendő területéhez.
Másképp: a végeredmény shape valódi széle ott legyen, ameddig most a stroke ér. Remélem érthető.
Meg lehet ezt valahogy csinálni?(Érzésem szerint magából a stroke-ból kéne vhogy shape-et (kettő path-t) csinálni, amit így már könnyen ki lehetne vonni a nagyból. De meg lehet ezt csinálni?)
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Dexter68 #7824 üzenetére
Szerintem egy maszatos sokkal emlékezetesebb...
vagy pl. egy pörköltszaft, vagy kávéfolt ráfotosoppolva...azt nem felejtik el.Mielőtt a tervezést elkezdi a kolléga, érdemes a költségvetést megbeszélni...
Ugyanis a nyomdákban -már a nagyobbakban- erre fel vannak készülve pár száz félkész sablonnal. Ezekből pl. 100 db-os megrendelés jobb áron lehet (akár kivágott spéci mindenféle merített, stb. papíron), mint az otthon megtervezett A4-es félfamentesre nyomva.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dexter68
addikt
Itt pl. találsz négymillió ilyen snörklit jó minőségben, vektorosan, ingyen. Ne cseszd el a nővéred esküvői meghívóját egy rossz minőségű grafikával. Legyen szép, legyen emlékezetes, hogy lehessen mutogatni az onokáknak is
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
BonFire
veterán
Azt ne használd, mert oltári ronda lesz! Nem olvastad, amit ViZion írt? Pixeles képet nem tudsz veszteségek nélkül növelni, a hiányzó részleteket homállyal egészíti ki a függvény – és most tökmindegy melyik interpolációt használjuk.
Jobb esetben a nyomda visszadobja, hogy nem nyomja ki (ha lelkiismeretes), rosszabb esetben kinyomja és ki is fizeted, és moslék lesz.
Keress a "floral vector ornament" kifejezésre vektoros állományokat mert azok veszteség nélkül nagyíthatók bármekkorára. Nem lesz egyforma a két meghívó (ami talán nem is baj), és jó lesz a minősége.
-
Muton
addikt
válasz PowerBuldog #7818 üzenetére
köszönöm!
ha Pesten jársz, kapod is a sörtMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
ViZion
félisten
Hát ez tipikusan az a feladat, amikor a szaracénok építik a várat.
Illustrator kell neked, és a google: swirls, floral swirls...
Keress, válassz egy szépet, vektorosat, kész. Ebből semmi jó nem fog kisülni, max ha elmosod a széleit, meg trükközgetsz-hegesztgeted, de inkább keress egy vektorosat szerintem, mert az szép lesz nyomtatva is.biobaka: done helyett open image? Elvileg az nyitja a módosítottat PS-ben.
[ Szerkesztve ]
-
biobaka
csendes tag
Sziasztok
Photoshop CS4-et használva a következő problémába futottam:
Ha RAW képet nyitok meg Camera Raw-al, azon beállítgatom a beállítani valókat (fehéregyensúly, kontraszt...) és megnyitom (DONE parancsal), photoshop-ban a színek jelentősen eltérnek a Camera RAW-ban beállítottaktól. Ugyanaz a színprofil van beállítva a Camera Raw kimenetének mint a photoshop munka asztalának (sRGB), így ennek nem értem az okát. Segítséget köszönöm. -
PowerBuldog
veterán
Nagyjából ezt tudtam kihozni belőle: [link]
Az Image Size-nál, ha át akarod méretezni, akkor lehet állítani a nagyítás tulajdonságát alul. Nagyításhoz "Bicubic Smoother" ajánlott, kicsinyítéshez, meg a "Bicubic Sharper".Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Muton
addikt
hello!
van egy esküvői meghívó, aminek a mintáját a nővérem meghívójára szeretném átültetni. a probléma az, hogy a minta felbontása csak 72 dpi, és ha kinyújtom akkorára, amekkorára kellene, akkor nagyon pixeles lesz a minta széle.
van valami lehetőség arra, hogy értelmesebben tudja felnagyítani a mintát?
ezekről lenne szó:
minta (a kacskaringós izéről van szó )
nagyításMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
ViZion
félisten
...ez a default. Korábban átállítottad gondolom. ctrl+i ez az invertálás, vagy a ctrl+shift+i ez a kijelölés invertálás, elég gyakran kell, érdemes megjegyezni.
-
BonFire
veterán
válasz PowerBuldog #7813 üzenetére
Na, akkor azoknak, akik nem tudják:
Megnyomjuk a Q-t, majd átlapozunk a Channels tabra. Ott megtaláljuk a gyorsmaszk ikonját. Erre duplán kattintva lehet állítani a tulajdonságait. A színe sem muszáj, hogy piros legyen. Ha pl piros autót jelölsz ki a képen, nem túl praktikus. Ilyenkor át lehet állítani nyugodtan kékre, zöldre, sárgára, kinek melyik tetszik jobban, valamint az áttetszőségi értékeit is át lehet állítani, hogy gyengébben vagy erősebben takarjon.
Kép:
-
Gyick
őstag
válasz PowerBuldog #7813 üzenetére
Közben megtaláltam hol lehet átállitani.Az eszköztár legalsó ikonja a gyorsmaszk ikonja arra kell 2x kattintani és elöjön a menüje.Nálam vmiért ugy volt állitva hogy nem a "selected areas" legyen piros,itt átlehet amugy azt is állitani hogy milyen szinű legyen a maszk meg meg az átlátszóságát is.azért kösz.
[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
Sziasztok!
Az miért van hogy ha kijelölök vmit és benyomom a quick maskot az a rész lesz piros amit nem jelöltem ki,elöző ph-mba nem igy volt,most 11-es van cs4 extended.Hol lehetne ezt átállitani hogy olyan legyen mint a régi? -
BonFire
veterán
válasz PowerBuldog #7809 üzenetére
De nehogy kiábrándulj, mert nem csak Photoshoppal foglalkozom. Vannak egyéb irományaim is.
-
BonFire
veterán
válasz Robb202 #7807 üzenetére
Na, most pont belecsaptál a lecsóba, mert pont ezekhez nem értek. Ugyanis a 3D-hez az én videokártyám nulla. Nincs GPU támogatás meg semmi. Ezért ezt mellőzöm. Videokártyára meg nem vagyok hajlandó pénzt adni. (Ha most hirtelen volna 35-40 rongyom, egy mini keverőpultba fektetném...) Amúgy csinálhatsz 3D levelezőlapot, ami semmiben nem különbözik a Free Transform perspektíva alakításától, meg lehet üdítősdobozt csinálni. Meg gömböt. A Ps 3D-ben nulla. A 3D-re ott a Max, vagy az ingyenes Blender, ami kapásból lealázza gépigényben a Ps-t, amíg modellezel legalábbis.
Internetről letöltött ecseteket nem használok, igazából a gyáriakat sem nagyon. Nincs rá szükség a munkáim során.
A pluginok: azt hiszem már néhányszor kifejtettem, hogy szvsz a legjobb pluginokat az Adobe már rég felvásárolta, magáévá tette, és beleépítette a Photoshopba, lásd a tartalomfüggő méretezést, vagy az újakban a tartalomfüggő kitöltést és egyebeket. Nincsenek jobb pluginok, mint a Ps sajátjai. Vannak, amik másként működnek, és más eredményt hoznak, de az eredmény kétséges.
Egyetlen dolgot hiányolok nagyon: a Lánczos-féle interpolációt, ami szvsz a legjobb kép kicsinyítő függvény. Az ingyenes IrfanView tudja, a Photoshop meg nem.
Azért engedem meg magamnak, hogy vannak dolgok, amelyekhez egyáltalán nem értek, mert nekem nem a szakmám a Ps, csak a hobbim. Ezért talán elnézhető, ha vannak dolgok benne, amelyekről fogalmam sincs. Az meg ugye nem várod el, hogy olyanról írjak, amit még nem is ugatok? Inkább azt mutogatom, amit tudok. Nem vagyok profi.
[ Szerkesztve ]
-
Robb202
tag
válasz BonFire #7795 üzenetére
Hátha krónikus ötlethiányod van, akkor azt javaslom hogy például a PS 3D-s tulajdonságait bemutathatnád. Az tuti felgyorsítaná a pulzusomat
Illetve jobb plugin-ek bemutatását, használatát javaslom. Hogyan kell egy brusht frankón színezni, kezelni etc...
Na meg textura készítés + azok a rétegek elkészítése amik kellenek egy mai pro 3d modellre. Bump map asszem a neve. -
GabN73
addikt
válasz PowerBuldog #7805 üzenetére
hát igen,ízlések és pofonok.Festészetben is van ami csak paca,és van ami részletesen le van festve,mintha ott lennél.
-
PowerBuldog
veterán
-
BonFire
veterán
Ez szvsz egy szimpla szürkeárnyalatos kép Illustratorban trace-elve. Semmi extra nincs benne. Ps-ben is hasonlóan működik a Cutout effekt, ami csökkenti a színeket és a részleteket.
OFF:
Ha 5 perc 32-től érdekes a videó, linkeld így:
LINK#t=05m32s – akkor onnan fog indulni. Természetesen ez a YouTube videókra érvényes. Mondjuk így:http://www.youtube.com/watch?v=yT9ucROZiks#t=07m00s
Pretty cool... huh?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
"Itthon sajnos minden második ember "ért a fotosophoz"... úgy is néznek ki a plakátok, logók, újságok, hirdetések..."
Én eléggé gyakorlottnak mondhatom magam, mégsem vállalok be plakátot meg szórólapot, meg egyéb kiadványokat, noha látom, egy-egy kiadvány milyen borzalmasan van összehányva. Viszont nem értek a tipográfiához, a dizájnhoz, és nem szívesen ütöm bele az orrom olyanba, ami nem igazán az én asztalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest