- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Légies iPhone halvány színei
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Hintalow #19801 üzenetére
A külön rétegen való munka az Ps reflex. Beidegződés. Ha elrontod, könnyebb törölni és újraalkotni. Azon kívül a külön rétegen az áttetszőséget is külön állíthatod, amire jó eséllyel szükség lesz. Persze, ha már kész van minden, akár össze is olvaszthatod, de én személy szerint nem szoktam, hátha egyszer mégis vissza kell térni az eredeti anyaghoz, és akkor jól jön, hogy minden el van szeparálva egymástól. Éppen ebből a megfontolásból sem szoktam például törölni. A szükségtelen részeket maszkkal takarom ki mindig. Ha klónozni kell, azt sem az eredeti rétegen, hanem egy új, üres rétegen végzem el. Legvégül úgyis egyetlen kép lesz belőle renderelve, nem számít, hány rétegből áll.
A színátmenetes megoldás is maszkolással a jó. Pennel megrajzolod a görbét, abból csinálsz egy kijelölést, majd hozzákapcsolsz egy maszkot. A pennel rajzolt görbét elmented a görbék palettára, ha vissza kéne térni hozzá. A maszkot pedig lágyítod, mondjuk Gauss homályosítással (Gauss életlenítő, elmosás, blur – valahogy így hívják mindenhol). És máris kész az átlátszóból kitöltöttbe menő minta.
Nem tudom, milyen lehetőségek vannak a Gimpben, de szerintem ezek alapműveletek, meg lehet benne csinálni őket.
Ui.: Amúgy nyugodtan írhat ide bárki, bármilyen képszerkesztőt is használ, mert az alapelvek mindenhol ugyanazok, csak esetleg az eszközök és a lehetőségek eltérőek programonként. A döglött topicokat tényleg nem érdemes látogatni, nem valószínű, hogy választ kapsz a kérdéseidre.
-
BonFire
veterán
válasz
Hintalow #19799 üzenetére
A fejet a kontúr mentén kivághatod, a kilógó bajuszt pedig újrarajzolod új rétegen. Nem tudom, Gimpben lehet-e olyan szép elvékonyodó ecsetvonásokat csinálni, mint Photoshopban, mindenesetre amennyiben igen, akkor Pennel szépen megrajzolod a bajusz ívét, majd egy beállított, fehér színű, fokozatosan elvékonyodó ecsetvonással megalkotod a bajuszt.
Macerásabb hajaknál is ezt a technikát szoktuk alkalmazni. Wacom táblával még gyorsabb, ott csak pár lendületes mozdulatra van szükség, és kész a hajszál/bajusz. Ha fekete pólóra lesz, akkor pedig fontos, hogy látsszanak a bajuszszálak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest