- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
philoxenia #9309 üzenetére
-
daneel_hu
addikt
válasz
philoxenia #9280 üzenetére
RIP.
Érthetetlen, hogy hogyan tudott 3 rendőrt megszúrni, ráadásul intézkedés közben.
Szerintem USA-ban lelőtték volna hamarabb.
Persze nem biztos, hogy nem így oktatják a magyar rendőröket, viszont akkor van mit átgondolni. -
válasz
philoxenia #9165 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék...
Viszont annyira piszkálta a csőrömet ez az ügy, hogy felhívtam egy rendőr ismerősömet és megkérdeztem, hogy ők tudnak-e erről az egészről, illetve, hogy neki, valamint a kollégáinak mi a véleménye.
Hát, jelentem, egészen konkrétan Dark_Revan fórumtársunkon röhögnek. Ismerik és olvassák ezt a listát, de rendőrként csak csendben. Nagyon nem értik, hogy mire fel ez a nagy felindulás, mert a kép szerintük is ártalmatlan és vicces, szemben a ürügyén mesterségesen keltett indulatokkal.
Mivel ők nem írhatnak ide, engem kért meg a az illető az állomány nevében is, hogy tolmácsoljam az alábbi kérésüket:
Kérjem meg azokat, akik a balhét csinálják, hogy ezt hagyják abba, mivel a képpel ellentétben a látszólag a rendőrséget védő eltúlzott reakciók éppen a rendőrök számára kellemetlenek. Az a vélemény, hogy a kép a rendőrökkel szemben lenne sértő, valójában éppen a rendőrséget és a rendőröket járatja le, mert humortalan, idióta primadonna idiótáknak állítja be őket.
Úgyhogy kedves Dark_Raven, ennek szellemében kérlek, hogy bejezd be a rendőrség és a szolgálatot teljesítő rendőrök lejáratását!
Köszönettel: MaCS
-
Darth_Revan
veterán
válasz
philoxenia #9158 üzenetére
Megpróbáltam elmagyarázni, hogy tévedsz és jobb belátásra terelni, de sajnos annyira elhiszed már a saját véleményedet, hogy gyakorlatilag tényként kezeled és még "bizonyítékokat" is keresel hozzá.
Én tényeket közöltem, de mivel nem egyezik a véleményeddel ezért mindent megtettél, hogy megpróbáld bizonyítani, hogy én beszélek hülyeséget és neked van igazad.Az meg, hogy egy hiteltelen Móricka híroldal is kitette az oldalára engedély nélkül még semmit nem jelent. Jó hogy nem már valodiigazhirek.com féle Facebook híroldalról posztolsz valamit ...
Kereshetnék nyilvános bizonyítékot, hogy igazoljam magam, de minek? Úgy is keresnél arra is választ, hogy mért neked van igazad.
Rég lezárhattad volna az egész témát azzal, hogy moderálod a dolgot látva, hogy problémás a téma és inkább törlöd a képet és a sok off kommentet is de nem, inkább kétségbeesetten próbálod megmagyarázni már megmosolyogtató módon, hogy miért én vagyok a hülye és miért neked van igazad.
Maradjunk annyiban, hogy közöd nincs ehez a szakterülethez és ezekhez a cégekhez és semmi belátásod a valódi dolgokba és hiába írok le valamit vagy nem fogod fel vagy csak részleteket ... vagy nem is akarod felfogni.
Ne haragudj, de nekem ehez se kedvem, se energiám.
Részemről a téma lezárva, rád hagyom az egészet, gondolj amit akarsz. Tudom, hogy te ezt úgy fogod fel, hogy elismerem, hogy én hibáztam és nem akarok vitatkozni, de se időm, se energiám arra, hogy megmutassam neked mekkora böszmeségeket írsz erről a témáról.
Ha ezt úgy fogod fel, hogy ezzel te "győztél" és én pedig "elismerem", hogy neked van igazad és én csak '"kitalált hülyeségeket" írtam, akkor legyen, legyen neked igazad, ha jobban érzed tőle magad. Inkább adok neked igazad és hagyom, hogy hülyeségeket gondolj és kezelj tényként, minthogy ebbe a dologba több energiát fektessek.
Elnézést, ha megbántottalak valahogy, nem volt szándékom és nem is vagyok rád mérges, inkább azért vagyok mérges, hogy nem ismertem fel időben, hogy esélytelen az, hogy meggyőzzelek, hogy tévedsz és totál feleslegesen elpazaroltam erre ennyi időt
További szép napot
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia #9158 üzenetére
Itt az az oldal, ahol ezt a képet illusztrációként használták, de semmi köze a cikkhez....[link]
Itt van egy korábbi, de ez nem valószínű, hogy Ürömön készült volna a keresés közben.., Nincs feltüntetve a kép forrása...
Emiatt nem valószínű, hogy bárkit leteremthettek volna.
A lejárató szándék itt nyilvánvaló és elítélendő,de a vicces képek topikban semmilyen szöveg nem volt melléírva. -
Darth_Revan
veterán
válasz
philoxenia #9156 üzenetére
Szerintem nem is magyar rendőrök.
Ezzel megerősítetted, fogy fogalmad sincs a dologról és helyette a saját véleményedből próbálsz tényeket fabrikálni. Nekem inkább úgy tűnik, mintha te pánikolnál és próbálnád a tüzet oltani azzal, hogy "Ez egy külföldi országban készült és semmi közünk hozzá".
Vitatkozhatnánk órákig, de mi értelme ? Te eldöntötted, hogy igazad van és minden amit én írok az hülyeség, hiteltelen és megkérdőjelezhető. Illetve úgy látom újabb véleményed szerint nem csak, hogy hülyeséget írok, de teljesen indokolatlanul és mindössze azért, mert feltűnési viszketegségem van.
Helyesírásra hivatkozni, hogy már csak a miatt is hülyeség amit írok elég gyerekes, attól hogy valaki elüt valamit vagy a helyesírása picit rosszabb nem jelenti azt, hogy hülyeséget ír vagy egy adott témában hülyébb a másik félnél.
Ahogy nálunk mondani szokás: Attól, hogy valakinek diplomája van, még nem biztos, hogy esze is van.
"keresem, de nem találom azt a bizonyos esetet, ahol ezeket a rendőröket megbüntették"
Aha, ne légy naív, szerinted majd a rendőrség leközli nyilvánosan, hogy megfenyítették őket? A facebook bejegyzést meg keresheted, kb tűt keresni a szántóföldön esélyed van.NE haragudj, de elég gyerekesen kezeled ezt az ügyet ... majd felnősz egyszer és rájössz, hogy hogyan működik a való világ
-
Darth_Revan
veterán
válasz
philoxenia #9150 üzenetére
Jó, kérlek ezt itt zárjuk le, látható, hogy nagyon laikus vagy ezen a téren és már átmentünk abba, hogy a hülyeséget kezdtük el megmagyarázni.
Önjelölt rendőrbe meg senki ne menjenn, nincs is annál rosszabb amikor tudás és tapasztalat nélkül az állampolgár el kezd köpködni és a hülyeséget megmagyarázni.
megott: ha téged annyira zavar, hogy az emberek akik hullákkal találkoznak, ittas AIDS betegekkel bírkóznak, akiket kábítószeresek köpködnek és akiket fatolvajok kisbaltával fenyegetnek meg, iylen hatalmas nagy jogsértést követnek el (főleg ha valami ittas vergődő garázda van hátul aki ki akarja rúgni az ablakot), akkor tessék, segítek:
miskolcrk@borsod.police.hu
Ide írd meg a lelki sérelmeidet és a fejükre lesz koppintva. Nem, nem kukázzák az ilyet, el lesz olvasva és a fejükre lesz koppintva. -
megott
aktív tag
válasz
philoxenia #9144 üzenetére
Szerencsére itt nem "egy" az elkövető, hanem csak amit én látok 5-6 autó.
@Darth_Revan - "Fekete bárány mindig van és ha lebuknak ők is" Tudod ez nem mentesíti őket az alól, hogy legalább "a saját házuk táján" rend legyen!
-
Darth_Revan
veterán
válasz
philoxenia #9141 üzenetére
Talán mert jobban belelátok ebbe a dologba és sok rendőrrel dolgozok együtt. Azt meg nem említve, hogy talán nem annyira beszűkült a gondolkodásom sem általánosságban.
Személyeskedést meg kérlek mellőzd, nem a legjobb érvelési módszer az, hogy úgy adsz magadnak igazat, hogy a másik oldal szavahihetőségét vonod kétségbe.
-
megott
aktív tag
válasz
philoxenia #9138 üzenetére
Reflektálnék én is a jelenleg kialakult helyzetről.
Miskolc, városi rendőrkapitányság mellette Katasztrófavédelem és Tűzoltóság, naponta kétszer sétálunk el a nevezett intézmények előtt, forgalmas út, lámpával biztosított kereszteződésekkel. Hol történik a legtöbb tilos jelzésen való áthaladás, kanyarodási szabályok nem be tartása, előttük, továbbmegyek a dolgozók a behajtani tilos tábla ellenére az egyirányú utcán keresztül közelítik meg a parkolójukat, mondván ők ezért nem kerülik meg a tömböt. Ismételtem mondom ezek k.védelmisek és rendőrök.
Nincs 50 méterre a kapitányság, 20-as tábla, utca elején közepén "családi" fekvőrendőr, gyalogátkelőhely, havonta kétszer van gyalogosgázolás, nem intézkednek, nem érdekli őket, közel 20-30bejelentés után sem.Szerinted így, milyen megítélésük legyen?
(csendben hozzáteszem szűk jóbaráti körben van készenlétis (többnyire Szegedre vezényelve), nyomozó is, szóval ismerem az ő álláspontjukat is.)
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #7296 üzenetére
Itt, ha egy politikus hibázik, azt megvédjük a tömegtől!
2006!
-
káen
tag
válasz
philoxenia #7294 üzenetére
Így van
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
philoxenia #7276 üzenetére
mondjuk 3 hónapig nem kaphat semmilyen segílyt a család és egyből elpicsázza anyuka ha legközelebb az utcán kolbászol, más kérdés hogy utánna meg a többiek nem tudnak majd tanulni tőle mert viselkedni ott se fog tudni és akkor meg a tanárok kezdenek el sírni ismét
ilyen ez a sáskanép, nem kéne tenyésztörvényeket hozni és akkor nem lenne ez..Káen: azt a mai napig úgy gondolom
-
ESP
őstag
válasz
philoxenia #7276 üzenetére
A keletibe.
Esetleg népligetbe.
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #5785 üzenetére
Érettségijük kell legyen.
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #5779 üzenetére
Azt hogy nekik is van pszichológiai - egészségügyi és fizikai alkalmassági; olyasmi mint a rendőröknek.
-
biggamer
veterán
válasz
philoxenia #5608 üzenetére
Tudod ... az a baj, h sokan azt hiszik, ha párszor bele kerültek a falurádióba már mindent szabad nekik, met ők az istenek.
Pl. a kotsog H Péter az ATV-ből.
Utálom mint a xart ... ő is ilyen, csak tudnám, h mire veri magát a nagyarcú. -
biggamer
veterán
válasz
philoxenia #5606 üzenetére
Nem ér annyit az egész ... ha belebux utána Rád varrják a hatóság félrevezetését is, az már durvább bünti.
-
Robyka
aktív tag
válasz
philoxenia #5601 üzenetére
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy az erőnléti gyakorlatokat azokat hol kell majd elvégezni?
-
válasz
philoxenia #5279 üzenetére
Szerintem egy gyilkost ne etessunk, az adofizetok penzebol, foleg ne adjunk neki karteritest. Ha o is megserult akkor sem. Ezek nem erdemlik meg, hogy a draga levegonket szivjak.
-
Newyorker
addikt
válasz
philoxenia #5266 üzenetére
isibe is jó okítani a gyerkőcöket
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #5258 üzenetére
Nem mindenki, de vannak.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #5248 üzenetére
Igazad van, én viszont tapasztalatból mondom, hogy a 40-45 éves rendőrök nem igazán tudnak lépést tartani sem a jogszabályi változásokkal, sem a követelményrendszerrel. Amikor a volt mentoromnak megmondták, hogy "Józsikám, innentől kevesebb pofon, több bírság, és sok-sok jelentés!", akkor inkább elment nyugdíjba. Akárcsak a többiek...
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #5245 üzenetére
Jah, egyvalamit felejtesz el... Szerinted miből lesz feltöltve az üresen maradt KMB-s állás? Mert jöhetnek nekem a misztifikációk, hogy a seggemből előrántunk 3.000 új rendőrt, meg majd a nyugdíjasok jól visszajönnek... De a tény az, hogy csak egy helyről lehet feltölteni a KMB-s helyeket: és az a járőrállomány.
Csak az a gond, hogy a járőrök sincsenek elegen. Így azt érjük el, hogy bár névleg van az adott településen KMB-s, azonban a Kapitányságon, vagy az Örsön kell járőrszolgálatot ellátnia, mivel a járőrszolgálatnak viszont 24 órában mennie kell.De ne kerülgessük a forró kását: a mi Örsünkön minden KMB-s hely be van töltve - névleg - azonban ismerek olyan KMB-st, aki 4 éve űzi ezt a beosztást, de még SOSE volt KMB szolgálatban, azóta járőrszolgálatot lát el.
Persze a média felé jól hangzik majd: "Minden településre tettünk Körzeti Megbízottat!"...
-
Newyorker
addikt
válasz
philoxenia #5228 üzenetére
Figy. hidd el sok 15 éves torrentes meggondolná a folytatást, ha pl. 5-6x beidézik, szülei mennek vele, szabadság, házkutatás, stb stb hercehurca, az egy dolog, hogy ejnye bejnye a vége alapjáraton, de a hercehurca nem kell és a torrentes tagok nagyrésze norm fiatal, nem innen kerülnek ki a kő kemény bűnözők!
"Egy cserép virágért nem vállalna be senki két nap közmunkát, hidd el...."
Ezt nem értem?
Ha nem vállalja be, akkor jön az elzárás és ennyi, de itt nem ezen van a hangsúly, hanem amit tett a zsaru sokkal visszatartóbb erejű volt a későbbiekre nézve -
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #5165 üzenetére
Jah, csak itt így lenne sheriff a Polgármester Úr testvéréből...
-
DdavidHero89
csendes tag
válasz
philoxenia #5165 üzenetére
Nem kell ide segriff ne majmoljuk Amerikát. Ide helyi rendőrök kellenek joggal a kezükben! Persze városokban nem ilyen egyszerű a megoldás, mert még 3-5 ezer fős településen is egyszerű a helyzet addig egy 50 ezres városban már nem annyira, bár nálunk is ismeri a rendőrség a "kemény magot" amit nem Lakatos Pistu és haverjai alkotnak..., nem úgy mint falun. Sajnos városban több a pénz ergo nagyobb lehetőség a korrupcióra! :S :S
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #5142 üzenetére
Ezt nem is olyan régen 3 hete eljátszottam Pesten nem mentem csak amennyivel lehet 50 Km/h meg az M3 as bevezető szakaszán ott is van korlátozás több helyen is ,hát mit mondjak sokáig nem mertem lassan menni mert a 3 sávos úton simán eltaposnak pedig azért van hely egyszerűen bele vagy kényszerítve hogy haladj a többiekkel ,na most ha szerencséd van megúszod, ha nem akkor meg lehet fizetni ,
Lauda
Jó tipp a gyorshajtásra ,azért mentem gyorsan hogy haladjon a sor.
Ja és nem jelzek irányt mert, senkinek semmi köze hozzá hogy hova megyek -
válasz
philoxenia #5140 üzenetére
Igy van, viszont az egy kenyszerhelyzet, nincs valasztasi lehetoseg. Baleset elharitasa/megelozese, a forgalom folytonossaganak biztositasa erdekeben ezek a szabalyok athaghatok.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #5140 üzenetére
jelen esetben nem erről volt szó, hanem "dögöljön meg a szomszéd tehene is" effektről, de egyébkét igazad van...
-
válasz
philoxenia #5131 üzenetére
Azert irtam, hogy ennek valami oka van es az okot meg is tudtuk Debilon kollegatol.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #5095 üzenetére
Nem csak hogy megbüntetik, de meg is fenyítik...
Amennyiben nem megy a villogó, akkor szabálysértést követ el...
-
válasz
philoxenia #5095 üzenetére
ha arányosan húzósabb dologban intézkednek - például egy bűncslekmény elkövetőjét fogják el - és azért állnak meg szabálytalanul a szolgálati gépkocsival, akkor azért gondolom elnézhető a dolog - abba most ne menjünk bele, hogy mikor és hogyan kell engedélyt kérni a megkülönböztető fényjelzés használatára, illetve mikor és hogyan használható önállóan -, de ha csak szimplán igazoltatgatni akarnak olyan helyen, ahol amúgy nem lehet(ne) megállni/várakozni, és úgy állnak meg szabálytalanul, akkor szerintem nem okés a dolog, még a megkülönböztető fényjelzés használata ellenére sem!
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #5027 üzenetére
Közúti ellenőrzés !!!!
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #5025 üzenetére
Ez az, hát tudod a rigának fordult a lámpája, ahogy fordítottad a kormányt ennek nem fordult ,úgy össze törtem magam ,akkor tudod még az a piros fertőtlenitő volt a jód hoz hasonló valami olyan volt a fejem mint a paradicsom
Igy visszagondolva csoda hogy túléltem a gyerek korom ,mert borzasztó rossz gyerek voltam ,,
más világ volt mint most
-
törölt tag
válasz
philoxenia #5021 üzenetére
kösz, ez ütött
izomlázam lesz holnap hasra
-
törölt tag
válasz
philoxenia #5016 üzenetére
de most komolyan, általában el kell magyarázni az itt(ph-n) írkálóknak, hogy mit jelent amit leírtak?
mert ha igen az tényleg pikkelynyű ám -
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #5016 üzenetére
Az 1975 ben vagy 76 ban nem tudom már Riga–12 úgymond segédmotort megkaptam én sem toltam , hanem mentem vele mint őrültek ,
de nem tudom már az árát mennyibe került talán ment 35 km/h
kormányváltós fent az 1 es lent a 2 es középen az üres
-
törölt tag
válasz
philoxenia #5013 üzenetére
igen,
és a szőrnyű sárkányokat nassol ám
(azért, ha így most valaki benéz ide, biztos bezavarodik egy pillanatra)
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #5011 üzenetére
Nem is az hogy mást tanítanak ,hanem én lemaradtam pár évet ,ez van ,nem is szólok hozzá, csak majd olvasgatok inkább
A poén az viszont jó
100% ra emlékszem hogy úgy volt ahogy leirtam . -
törölt tag
válasz
philoxenia #5009 üzenetére
á persze hogy egybe akartam eredetileg írni, de ha így külön elé tettem volna egy vesszőt, akkor L'art pour L'art 90-es évek tipusú ááá...
ez az ország egyre szőrnyűbb hely
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #5006 üzenetére
Az, hogy a motorkerékpárt toló személy nem minősül járművezetőnek a legújabb, vagyis a 2005-ös KRESZ módosítás szerint van így. Ezt megelőzően az 1975-ös jogszabály kiadása óta vezetőnek minősült.
Jól emlékeztem hogy bizony vezetőnek minősült de akkor 2005 ben változott
És pont igy van a kerékpárnál is és még el is lehetett kobozni a kerékpárt 30000 forint volt az enyhébb büntetés de lehetett 100 ezret is kiszabni .én ezt tanultam .De ebbe kár volt belemennem, mert azóta nagyon sok minden változott gyakorlatilag minden ,elnézést mindenkitől
-
törölt tag
válasz
philoxenia #4998 üzenetére
Régen nem volt valami olyasmi hogy részegen még tolni se szabad a biciklit?
Vagy valami hülyeségre emlékszem gyerek koromból?
-
zolisx4
őstag
válasz
Ja vágom már lámba=lámpával értem .
Így már kicsit érthetőbb volt a kérdés .Átvertek a PH
-
válasz
En is igy emlekszem ra, de lusta vagyok utananezni ezert inkabb nem irtam be.
(#4999) DdavidHero89 Ez nem naphoz/orahoz kotott. Ennyi erovel mondhatnank azt is, hogy a f*szom acsorog esoben a pirosnal.
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #4990 üzenetére
lámba az meg mi????? nem igazán értem
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #4988 üzenetére
Csóresz Józsi bá' - most kelhet ki a kerekesszékből
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #4986 üzenetére
Nem értem mit nem értesz - lámba van a gyalogosnak, ezér' büntethet a sündőr?
Egyébként naná! Én is büntetném, ha lámba lenne
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #4926 üzenetére
Oké, de ha már megy ez a rendszer, akkor már nem lehet beindítani azt, amire szerinted Ő gondolt... Ugyanis a közterületi állománnyal ellentétben az "irodai állomány" teljes! Így ez a módszer bevezethetetlen...
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #4889 üzenetére
Én nem, nekem elég volt ,a munka ,rá vagyok kattanva a számítógépre csak sokba van
-
válasz
philoxenia #4889 üzenetére
lassan a rendőrségnél is lefaragják az említett kedvezményt - már meg is tették az első lépéseket...
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #4887 üzenetére
Én ezt nagyon jól tudom, 1 éve vagyok nyugdíjas ,azért vissza emlékezve nem volt az rossz ,
Azóta fórumozok
-
válasz
philoxenia #4879 üzenetére
azért van például olyan - ha jól emlékszem, akkor talán francia - akciófilm, amiben a budapesti üvegpalotát mutatják, illetve lövik szét!
-
DdavidHero89
csendes tag
válasz
philoxenia #4838 üzenetére
Nem a vipera a lényeg meg nem az, hogy mi volt
A hangnem a lényeg magaslóról való ugatás "Mi van nem teszik köcsög, úgyis te húzod a rövidebbet dugó van!", amit a videóban is hallhattok. Sajnos az állomány min 40% ilyen! -
BigG.(nnnnn)
tag
válasz
philoxenia #4833 üzenetére
Sajnos nagyon erős az önérzetem és nehezen tűröm ha nincs igazam, vagy ha nem értik meg a mondani valóm. Természetesen igaza volt a rendőrnek, és biztos akkor is ideges lettem vna h ha normálisan csinálja ezt az egészet, de akkor nem lett volna bennem az igazságtalanság érzése...
És az a szörnyű, hogy az ilyenekért megtalálnak, viszont amikor délután 2kor egy vasútállomáson 2 cigány ver félholtra egy embert akkor sehol sincsenek (nem én hanem1 ismerős) Meg amikor a polgármester fia előzi a rendőrautót 40-es táblánál, érdekes akkor sincs intézkedés, pedig ez elég veszélyes a többi járókelőre, sofőrre is... -
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #4825 üzenetére
Betartom tanácsod...
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz
philoxenia #4825 üzenetére
persze.
nem is azt mondtam, hogy jogtalanul büntetett meg, mert igaza volt, csak lehetett volna ezt normálisan is közölni és ennek megfelelően eljárni. -
Róth
aktív tag
válasz
philoxenia #4557 üzenetére
Ebben mi volt nem normális?
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #4548 üzenetére
annak akár büntetőjogi következményei is lehetnek feléd.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
philoxenia #4519 üzenetére
Ahogy mondod, az ott leírtak alapján simán elmegy rablásnak:
Btk. 321. § (2) bek.: "Rablás az is, ha a tetten ért tolvaj a dolog megtartása végett erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz."
-
DdavidHero89
csendes tag
válasz
philoxenia #4473 üzenetére
Vezetni úgy sem az oktatáson fog megtanulni, majd egyedül és vagy sikerül neki vagy nem!
-
kételkedem
addikt
válasz
philoxenia #4473 üzenetére
Én egy elhagyott gyártelep udvarán (én voltam a biztonsági őr
)tanítottam a nejemet vezetni. Nagy karton dobozokat raktam le azonos távolságra egymástól, azok között szlalomozott előre hátra. A mai napig remekül vezet, amiben a sok gyakorlás szerintem szerepet játszott.
A közuton haver kocsijával vezetgetés akkor problémás, ha kárt vagy ne adj isten balesetet okoznak, ezért azt én sem támogatom.
---------------------
Rendőrnek lenni nem leányálom.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
philoxenia #3481 üzenetére
Ááá mind1.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
philoxenia #3481 üzenetére
tessék egy konkrétum akkor, csak, hogy ne általánosítgatás legyen, pont PH-ról. Még 2006 márciusában történt velem az eset:
[link]
[link]
aki mindent el akar róla olvasni annak itt a helye [link]Tudom csináltam ott hibákat amiket, ha lesz következő eset akkor tuti nem követek el(azért inkább ne legyen), de nekem köszönöm szépen megvan a véleményem a rend őreiről egy életre. Majd talán változik egy kicsit, ha valami hasonlóan jót követnek el velem. A pár apróságról ami történt velem / családommal közlekedés terén arról inkább nem írnék mert horderejét tekintve sehol sincs ehhez. Jameg a lopások amik megestek, s nyilván nem is jártak el az ügyekben mivel kis értékű lopások voltak .. ja igen egyesével, csakhogy egy-két hetente megestek..... nade mindegy is. Megélhetőségi lopás rulez.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #3172 üzenetére
Sajnálom, hogy a politika beivódik a topikba, sajnos ennek én is részese vagyok, elég gyakran...
A közúton "kombájn" is csak akkor mehet, ha nem szélesebb, mint 2.5 méter. Persze ha fent van a vágóasztal, akkor nem mehetne, de ha jól tudom, akkor pont mostanában lesz törvényjavaslat, hogy mehessenek a közúton...
Ilyen esetben ha valóban annyira zavar, akkor be kell telefonálni a Rendőrségre, akik a helyszínre küldenek egy SZABAD járőrpárt, aki megbünteti.
Egyébként ez valóban zavaró, én ahol tudom, osztom őket...
Főleg mert valóban 5-6 perc, mire leszedi és felteszi a "gombány" () mögé... Ez ugyanolyan lustaság, mint amikor nem takarják le a pótkocsit aratás után és szóródik szét az úton a szem...
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #3169 üzenetére
Ennek a topiknak a politika lesz a halála, emiatt kapunk folyamatosan warnt...
-
lúzer
veterán
válasz
philoxenia #3139 üzenetére
is
sok mindent,kivéve autópályát
oda nem lehet bekerülni -
samfishR
senior tag
válasz
philoxenia #2993 üzenetére
Felesleges linkelni az alapelveket, és egy analfabétákat segítő képet betenni, nyugodtan visszavehetsz, nem vagyok hülye. A képen meg pont nem látok semmi politikára utalót
biggamer: tudtommal az az Árpád-ház zászlójának mintája, még mindig nem látom a politkát
-
samfishR
senior tag
válasz
philoxenia #2987 üzenetére
Ebben neked mi volt a politika?
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #2987 üzenetére
A büntethetőséget kizáró okok
22. § A büntethetőséget kizárja:
a) a gyermekkor,
b) a kóros elmeállapot,
c) a kényszer és a fenyegetés,
d) a tévedés,
e)
f) a jogos védelem,
g) a végszükség,
h) a magánindítvány hiánya,
i) a törvényben meghatározott egyéb ok.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #2886 üzenetére
Igen, bocs, már abba is hagytuk...
De azért álmodozni szabad, nem?
Akkor már legyen a Kanári! Na nem a madár, hanem a szigetek!
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #2851 üzenetére
Bakker, egy csomó anyuka mondja a gyerekének, amikor meglát gyalogosban, hogy "jó legyél, különben elvisz a rendőr bácsi"! Aztán mindig jön az a kacérkodó pillantás, amit mindenki ismer. Ilyenkor sose kapnak szikrát, mikor azt válaszolom, hogy "Mit kezdenék egy gyerekkel, elviszem az anyukát"...
-
szasanyi
félisten
válasz
philoxenia #2760 üzenetére
Minek a lapátnyél, ha van emelő a kocsiban?
Abba ráadásul a Jó Isten sem köthet bele, nemhogy egy rendőr... és még jóval svungosabb is.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #2763 üzenetére
Erőszak??? Zsanett is ezt mondta, aztán nézd meg mi lett belőle!
Egyébként szerintem nem fog senki se belekötni. Vagy netán személyes tapasztalat?
-
Vertigo18
addikt
válasz
Persze egy kapanyélből könnyen készíthető "az ütés erejét növelő eszköz"...
Egyébként szerintem hozzáállás kérdése. Én nem mennék bele, de ha te belemész, és okoskodsz, akkor lehet, hogy nem lesz meg minden kötelező tartozékod a helyszínen!
Szerk.: ha tényleg most vetted, akkor mijafenének nincs nálad a blokk? Gondolom ez lesz: "Tegyük fel, eldobtam..."
-
kételkedem
addikt
válasz
A közbiztonságra különösen veszélyes eszközök közt nincsen felsorolva a kapanyél, tehát benne lehet a kocsidban.
-
szasanyi
félisten
válasz
philoxenia #2679 üzenetére
Az a szomorú, hogy ez így van. A baj pedig az, hogy rendszer tökéletlensége, és a rendőrség - de mondhatni: Országunk - pénzügyi helyzete miatt a hasonló eseteket (rendőröket) még 2009-re sem lehetett megszüntetni.
Sajnos nem lehet megfelelően válogatni, szelektálni, mert nincs sok kecsegtető tényező, amivel a legjobbakat lehetne megszerezni, majd megtartani. Mert azért valljuk be: jó képességekkel, erkölcsi tartással és eltökéltséggel rendelkező, megfelelően képzett embereket CSAK megfelelő juttatások ellenében lehet elvárások szintjén dolgoztatni, és hosszabb távon megtartani.
Azt gondolom, ez a kijelentés a társadalom minden részén megállja a helyét. -
lúzer
veterán
válasz
philoxenia #2677 üzenetére
fejenként 250.000
ezért bűnözni?ne értsétek félre, többért se, de ez?
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #2679 üzenetére
Ez van!
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #2677 üzenetére
A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.
-Ott a helyük!
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #2667 üzenetére
Nem önarckép.
Óh, micsoda gyors reagálás. De ez sajna nem címlap hír...
-
dulifiO
aktív tag
válasz
philoxenia #2664 üzenetére
Oké! Többet szóba se hozok semmi ilyesfélét, győzzön az igazság!
Bár nem tudom, hogy miért kell demagóg módon a törvényeket/szabályokat követni. Ha egyszer valamelyik értelmetlen, akkor meg kell változtani. Nem a bírsággal van bajom, hanem, hogy azt milyen aljas módszerekkel és milyen nagy mértékben teszik. Van, akinek a havi fizetése rámegy vagy több, ha a főúton a holt sínpáron 90-el átmegy. -
szandro
senior tag
válasz
philoxenia #2659 üzenetére
Hol buzdítottam én valakit is? Mondtam, hogy: Hajts gyorsan! Szegd meg a szabályokat! ?
Szerintem nem tettem ilyet, csupán nem értek egyet Vertigo18 és -NOKIA- kollégákkal, ami általában nem baj egy fórumon, vitatkozni nem tilos.
-
szandro
senior tag
válasz
philoxenia #2643 üzenetére
Nem gyorsulásra gondoltam, működik ez a német autobahn-on is, tudom más az emberek temperamentuma, de egy esélyt lehetne adni.
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #2621 üzenetére
Ez csak tervezet...
lúzer: a szabályok betartásán még nem gondolkodtál el?
Az ismerősödék, illetve a munkáltatója?A másik, gondolom azért a hatalmas összegű bírság, mert ezeknek a cégeknek nem lenne elrettentő a pár 10000 ft, és sz@rnának bele az egészbe.
A sofőrjeik mennének mint az eszetlen, étlen-szomjan, alvás nélkül, dőlne a lé, közben meg rejtélyes módon sokszorosára emelkednének az ilyenformán okozott halálos közúti balesetek száma.szandro: Ez van! A múltkor szabálytalanul parkoltam 15percre, 3000ft, hibáztam, befizettem ennyi.
Nem szidok senkit, viselem a következményeket. -
lúzer
veterán
válasz
philoxenia #2621 üzenetére
mindenesetre kösz :-)
-
lúzer
veterán
válasz
philoxenia #2618 üzenetére
1 kocsi 1 ellenőrzés
áhh mindegy -
válasz
philoxenia #2600 üzenetére
Ez csak dísztárgy lenne, mert gyűjtöm az érdekes késeket, fegyvereket...
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #2584 üzenetére
Nem hülyeség, ráadásul ha nem csak "lehúzás" alapján lehetne azonosítani a chipet, hanem mondjuk ha a vevőkészülék pl. 20 méteres körzetében lenne egy chip, akkor az kapásból jelezne... hmmm...
A bankok bejáratánál meg el lehetne helyezni egy vevőegységet, így a biztonsági őrök egyből tudnák kire kell figyelni jobban. Aki meg tényleg meg akar javulni, az a múltja miatt úgyis elviselné azt a kis extra figyelmet, amivel kitűntetik.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #2582 üzenetére
Nah, ezek már kész ellenérvek, ezeket szeretm.
Nem azt mondtam, hogy hibátlan a "rendszerem", bőven van hol tökéletesíteni. Azonban egy alapvetően jó dolog ellen azért tiltakozni, mert visszaélésre adhat okot, az nem megfelelő szerintem.
Mondjuk próba/bevezetésképpen egy célcsoporton lehetne kipróbálni, aminek megfelel, amit te mondtál, hogy pl. bűncselekmény elkövetői kapnák meg szabadulásuk után.
Az meg, amit írtál, hogy a Rendőrségi technikánál fejlettebbel rendelkeznének egyes személyek, az meg sajnos nagyon reális, és már most is aktuális. Siralmas...
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #2570 üzenetére
Arra gondoltam, hogy közlekedés, illetve bűnügyi ellenőrzések során a rendőr nem személyit és egyéb papírokat kérne, hanem lenne nála egy "kártyaolvasó-vonalkódolvasó", és azt elhúzva a csip fölött MINDENT megtudna az illetőről...
Ha meg kioperálta magából az rögtön kibukna, és bűncselekménnyé tenném...
Ki van ám ez gondolva, nem tudtok belekötni!
-
S e t h
nagyúr
válasz
philoxenia #2385 üzenetére
Van Mr Zsaru is.
-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #2362 üzenetére
Egyedi azonosító jel meghamisítása
BTK 277/A. § (1) Aki
a) egyedi azonosító jelet eltávolít, vagy egyéb módon meghamisít,
b) olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,
bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt
a) üzletszerűen,
b) bűnszövetségben
követik el.Az egyedi azonosító jel fogalma:
25/A. § A Btk. 277/A. §-ának alkalmazása szempontjából egyedi azonosító jel: az olyan dolognak, amelynek a birtoklását vagy rendeltetésszerű használatát jogszabály hatósági engedélyhez köti, a gyártónak vagy a hatóságnak a dolgon, illetőleg annak alkotórészén alkalmazott, egyedi azonosításra szolgáló jelölése.-Tehát a rendszámmal variálás is bűncselekmény.
-Egyébként tényleg nem érdemes üldözni, közig bírság rá is kiróható, ha fel lehet írni a rendszámát, azért lehet felelősségre vonni, mert a rendőri állj jelzésnek nem tett eleget, ami szabálysértés, meg még talán Közúti veszélyeztetés-ért is, ami bűncselekmény:
(BTK 186. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.)-A szomszédos területet valószínű értesítették, de létszám, és megfelelő járművek hiányában, valószínű hogy ők sem tudtak többet tenni az ügy érdekében.
-
Snoop-y
veterán
válasz
philoxenia #2360 üzenetére
Nem kettő van neki csak olyan szögbe el lehet fordítani, hogy ne tudd leolvasni. Elöl meg ugye nincs rendszám
-
Snoop-y
veterán
válasz
philoxenia #2358 üzenetére
Aki már ennyire vad mocis annak hátul elfordítható rendszáma van
Mondjuk botor dolog autóval gyorsasági motorost üldözni pláne egy skodával ( még ha RS octavia akkor is ) -
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia #2340 üzenetére
Erre nincs jogszabályban rendelkezés, tudomásom szerint.
Az van, amit Vertigo18 mond a #2340-ben.
Balika911: azoknak a 8cm alatt van a pengehosszúságuk, olyanod lehet szerintem.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #2340 üzenetére
Ne legyünk már ennyire kicsinyesek! Ha most az az eszköz (spec én késre gondolok, mert egy boxert hiába csomagolsz be, más felhasználási módja nem igen van...) tényleg be van csomagolva, akkor úgysem fog senki sem bäcakodni!
Én 3 évig verseny-szerűen baseball-oztam, mikor szakközépbe jártam. Namost az ütő, az kilóg a tatyómból (engem aztán nem támadtak meg soha...
), ezért mindig odajött 2 rendőr és leigazoltattak, meg érdeklődtek. Tekintettel arra, hogy ennek hurcibálásához külön, csak Pestről beszerezhető engedély (amin rajta van, hogy a liga tagja vagyok) kell, ami persze nem volt, mindig kicsit kényelmetlen volt a szitu (persze mindig más rendőr jött oda).
Azonban a hozzáállásom miatt, meg hogy nem okoskodtam, soha nem büntettek meg!!!Nah, én erről papolok itt folyamatosan... Ha ottvan nálad egy konyhakés, mélyen elrakva, becsomagolva senki nem fog érte szórakozni... De ha odamész egy tüntetésre, zsebedben egy 15 centis halef, rajta egy zsebkendő, és a kérdésre azt válaszolod, hogy szalonnázni szoktál vele, jóindulatra ne számíts!
-
törölt tag
válasz
philoxenia #2322 üzenetére
Éppen egy hasonló dologra akartam rákérdezni. Az összes késünk olyan volt, mint a bot, s mivel a vizesköszörü nagy és nehéz, nyilván a késeket viszem el oda. Hátizsákban voltak, a pengéjük vastagon újságpapírba csomagolva.
Namost ha a rendőr megállít, a fentiek alapján az ilyenért agyonbüntethethet. (Akkor mondjuk ez meg sem fordult a fejemben.) Kérdés, hogy hogyan vihetem el a késeket, s hozhatom haza, hogy véletlenül se büntethessenek meg. BKV-val közlekedem, mint az egyetemisták döntő többsége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy ruhás topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest