- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucihost
senior tag
Igen. Komádiban csinálnak BV-t és keresnek irodai dolgozókat is. 30km-re lakom Komáditól,és gondoltam megpróbálom. Csak a kiírás alapján nem volt tiszta hogy a 7 hónapos iskola alatt jár a fizetés vagy sem. Azt lehet tudni, hogy a későbbiekben azzal az iskolával rendőrséghez is "át lehet menni" vagy valamilyen átképzés kell?
-
Vertigo18
addikt
Aug. elején voltam ott... Most megint megyek, holnap hajnalban...
Család meg "örömködik"!
Az a kép, amikor az 5 éves kisfiam azt mondja: "Apa, tudom, most jönnek azok a napok, amikor nem is látjuk egymást..."
Egy kérdés: másnál "rendkívülinek" minősülnek ezek a túlórák? Mert nálunk most, amikor kezdjük elérni az évi 350-et, most találják ki, hogy ez nem számít bele az évesbe! A Hszt 139§ (3). bek. szerintem nem alkalmazható erre...
-
Debilon
addikt
ja, meg azt nem is írtam, mikor nálunk volt legutóbb egy hasonló versenyző, akkor a motor be lett víve a kaps-ra 2-3 napra (nem emlékszem), míg a bűnügyi technika rögzített mindent róla (motor/vázszám, egyebek) és csak az eljárás végén kapta vissza
ő is saját magát sz*patta, mert volt amotoron rendszám, meg ha jól emlékszem műszaki is, csak az okostojás apja kitalálta, hogy jó ez rendszám nélkül is, 50-esként
-
DeFranco
nagyúr
Értem, köszönöm szépen
szerk: nem, de ez szokott lenni a vaterán nagy rendeszerességgel. kínai áru kínai minőség, de használható, csak nem kell tőle a régi szovjet gyalogsági ásók tartósságát várni. előny, hogy a markolat gumírozott, ez a régi katonai modelleken nem jellemző, ez kényelmesebb, használhatóbb így (nem forog el a markodban a nyél faaprításkor).
régi szovjet is szokott lenni, de ami jó minőségű, az hamar elmegy, és nem is olcsó.
-
DeFranco
nagyúr
Értem, és megkérdezhetem, hogy miért, mi a különbség eközött meg egy 12 cm pengehosszúságú zsebkés között? (Ha akarom, akkor felcsattintom a bajonettet a nyélre és van egy ~60 cm hosszú akármim 20 cm-es pengével. Persze nem akarom semmilyen körülmények között sem, veszélyhelyzetben sem, de a lehetőség megvan rá)
Tényleg érdeklődésképpen, hogy értsem, mi a logika, mi a határvonal aközött, hogy mit lehet és mit nem. Mi számít, mit kell figyelembe venni?
-
Sanyabá
senior tag
Fizetős parkoló volt, gondolom egyszerűbb volt kitenni a kártyát mint parkoló jegyet váltani.
Tényleg van beteg mama, de nem volt ott.
Nem is ő vette észre hogy lejárt, ha nem a közterületes. Mivel a családban többen is szállítják a mamát, meg hogy nála volt kártya, így evidens hogy "elismerte".Ha beidézik mondja az igazat, vagy vállalja magára ? Az tény, hogy kiakart bújni parkolási díj meg fizetése alól (500 ft) de a a szám átírását hárítsa egy közeli hozzátartozóra?
-
MPowerPH
félisten
Igen... Ez 1-2 alkalommal siman rendben is van. Na de amikor mar sokadszorra is eljatszak ugyan ezt?! Vagy az ujoncoknak mar nem kotelezo az iskola?(mert ahogy latom a fizikai adottsagok mar nem mervadoak, emo style lett a meno)
Nyaron minden nap mikor autoba ultem, legalabb 10 percet toltottem egy jaror auto mellett. Ne mond, hogy ez normalis. A vegen mar annyira elegem volt, hogy inkabb angolul beszeltem a jarorhoz, hatha bekenhagy.(persze doesn't speak english...) Ezt a tippet ugy kaptam egy forumon, mart masok is panaszkodnak.
Kulturalt orszagokban meg sem allit a rendor, csak ha okot adsz ra.(kint 1evet jartam magyar autoval, soha nem allitottak felre) -
MPowerPH
félisten
Eleg szomoru, hogy ilyen agyoniskolazott mitugraszok orzik itthon a rendet... Ha nincs tisztaban a dolgokkal, akkor ne szolaljon meg, mert hulyet csinal magabol.
Es igen is az arcaba fogom tolni... Miert ne tennem? Egyenkent nem tudnak megbirsagolni, nem adok ra okot. Ha megis megteszi, akkor masnap az okmanyirodaban elintezem azt is. Aztan johetnek az angol rendeszekhez, elkuldik oket a busba.
Alig varom a nyarat, megint majd minden 2. sarkon megallitanak, hatha legombolhatnak egy kis mellekest.
-
szab.tam
nagyúr
hát igen.
nemkem 1 jutott róla eszembe.
anno a 2006-os képkockák között volt pár, rendőrhöz kicsit sem méltó.
remélem, ezen vitatkozni sem kell már.
még itt sem.
de a mai képek nézése után egy szavunk sem lehet.
(a lenines vicc, aminek a poénja ugye, hogy "pedig közéjük is lövethetett volna.")a rendfentartó erőszakszervezeteknél mindig nehéz kérdés, hogy mit kell tenni, ha élessel felfegyverzett huligánokkal találják szembe magukat.
mert itt állítólag ez is megy.de az, hogy távcsövessel leszednek fegyver nélküli, saját állampolgárokat is?
meg a lövész és a maguk visszavonálását 4-5-en sorozatlövésekkel biztosítják?
a tv-ben teljesen látható volt.
a politikai háttér tök 8.
ezt sehogyan nem lehet megmagyarázni. -
MmDorian
őstag
Lelkiekben készülj fel, hogy a BRFK-sok nem fognak szeretni, ismerek olyan esetet, hogy párkapcsolat ment rá erre...hihetetlen, mi?
ezt nem nagyon értem. mint kr-es nem fognak szeretni a brfk-sok ? kell nekik szeretni enegem ?nem is tudom mit tudnék még kérdezni. van egy kr-es ismerősöm, de neki már kivan a f@sza, hogy egyfolytába nyaggatom.
túlóra csak rátok vonatkozik, vagy úgy az összes kollegára ? esetleg ha a kutyásokról tudnál mondani még pár szót, annak örülnék. nézelődtem nagyon sok fele, ugye ezer lehetőség van. nem szeretnék majd a jövőben megmaradni, mint sima járőr, ugye mindenki pénzből él. azt hallottam, hogy a motorosokhoz szinte lehetetlen bekerülni. arra így már nem is vágyok annyira. viszont a kutyásokról meg annyit tudok, hogy vannak olyan ebek akik ugranak, meg olyanok, akik robbanószert keresnek, ez a része hova tartozik ?
-
Apollo17hu
őstag
Teljesen laikus vagyok, első látásra nem fogom tudni megállapítani, hogy a rendőréhez hasonló öltözetet viselő illető valóban rendőr vagy sem. Arra irányult volna a kérdésem, hogy van-e lehetőség ezt "központilag" ellenőrizni.
A lopott jelvény esetét kizárnám, ha egy rendőrtől lenyúlják, gondolom, az lenne az első, hogy bejelenti.
Tehát kamu jelvény kamu számát nem lehet ellenőrizni? -
káen
tag
A telefonálás azért lehet megtévesztő, mert ha nem hamis, hanem lopott jelvénnyel van dolgunk, akkor az esetleges 107-es válasz az lesz, hogy igen, kolléga az illető. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy a helyi, területi szervek ügyeletesei látják az országos hatáskörrel rendelkező szervek jelvényszámait.
Azét kicsit gondoljunk bele, egy egyszerű közúti ellenőrzésnél mit lehet ellopni az intézkedés alá vonttól, ami akkora erőfeszítést igényelne. Szerezze meg a rosszarc az egyenruhát, láthatósági átalvetőt, jelvényt, igazolványt, kocsit felmatricázva, EDR-t, rendszeresített kényszerítő eszközöket, lőfegyvert. Ez sok macera, nagy a lebukás veszélye a "nyereséghez" képest. -
szab.tam
nagyúr
pedig az összes rendőrségi tv-s magazinban felhívják az ilyen esetek után a figyelmet, hogy inkább telefonáljanak.
csak hát sajnos könnyű elképzelni a valós helyzetet, ahol az áldozat lebénul, és nem tud cselekedni az álrendőrök határozott, előre begyakorolt, laikus számára szakszerűnek tűnő fellépésekor:
- idős néni
- külföldi kamionos
- túrista
- és hát a bűnöző. azokat előszeretettel letámadják a kollégáik, mert eleve fél. (ez már morális kérdés is, de ott vannak a céllistán.)
- a sor végtelen...itt a kérdés továbbra is az, ha valakinek éppen a helyén van az önnyugalma, határozott, milyen jogos, gyors, és gyakorlati ellenőrzési lehetőségei vannak, hogy az intézkedő rendőrnek, (azaz akkor még csak rendőrnek látszó), személy. (vagy tárgy
), valóban jogosult-e eljárni, intézkedni.
ez volt a kérdés.
nem más.
nem az egyenruha, jelvény, stb.
hanem az intézkedés alá vont állampolgár lehetőségéről, ami az intézkedő hatósági személy azonosítását, és jogosultágát illeti. (mielőtt az intézkedés alá vonná magát!!!)*****
(#7766) Apollo17hu
(egyébként a kérdésed egyszerű volt, mint a faék, de totál jogos, és életszerű...) -
szab.tam
nagyúr
"Megmondja, megvárja, amíg a 107-en csekkoltatom (egyáltalán ezen a számon lehet ellenőrizni?), "
szerintem pedig azt kérdezte, hogyan tudná ellenőrizni, leinformálni, (gyk fb: csekkolni), hogy valóban rendőr(ök)-e az intézkedő illető(k). mielőtt, letekeri teljesen az ablakot, kiszáll az autóból. felnyitja a csomagtartót, megfújja a szondát, stb. azaz intézkedés alá hagyja magát vonni.
és nem jogszabályilag, hanem a gyakorlatban.(habár, amikor félresorolt, és megállt, nem hajtott tovább, már félig megtette.)
de segítek rövidebben megfogalmazni.
ha a jogkövető(? - vagy nem), állampolgár vezet a közúton, a rendőr(-nek látszó) személy közúti ellenőrzés alá vonja, milyen lehetősége van az intézkedő rendőr valódi azonosságát, intézkedési jogkörét minél gyorsabban leellenőrizni.gyorsan, szabályosan.
"talán még a police.hu-n is megtalálod. Közúti ellenőrzésnél is."
de ő most itt várta a gyakorlati, használható választ.
nem törvényi hablatyot kért... -
szab.tam
nagyúr
"egyenruha, jelvény, szolgálati igazolvány. Ha ezek megvannak, nincs okod gyanakodni"
na, ez így a gyakorlatban nagyon nem igaz!
ez már csak ürs szlogen. sajnos...
laikus számára tökéletesen működő megtévesztő technikákat gyakorolnak a bűnözők.
nem ismeri a rendszeresített, érvényben lévő egyenruhákat, rangjelzéseket, jelvényeket.
nem véletlen, hogy az álrendős mutatványokra az egész testület ki van hegyezve, mert pont ezt a hitelességet ássa alá.
(a bűnözőkkel szövetkező rendőrökről pedig ne is beszéljün ugye, mert ilyenek is voltak...)
nem szeretném a példákat sorolni. (közúti ellenőrzésnek álcázott kamionrablások, műgyűjtők lakásainak házkutatást színlelve való kirablása, stb.)
a fórumos kolléga részéről az volt a kérdés, hogy mi a hivatalos és a gyakorlatban is gyorsan lejárható procedúra a konkrét leinformálásra.
(édesanyámat már kioktattam az esetelegesen becsöngető álrendőrök ellen...)de közúti ellenőrzésnél nem tudom, mi a sorrend, és a hivatalosan is gyorsan lejárható út.
és a kérdés ez volt.
szerintem...nem az, hogy az egyenruha, stb. igazol. persze...
-
FerNandor
őstag
én úgy javítanék rajta, hogy sokkal nehezebb lenne a jogosítványt megcsinálni. az a baj, hogy minden baromnak van és fogalmuk sincs a közlekedés szabályairól, csak mennek. Ha épen hazaérnek, akkor azt gondolják, hogy na, jól tudok én vezetni, de az nem számít, hogy nem vett észre 4 STOP táblát pl.
A másik baj az, hogy azt hiszik az emberek, hogy ök aztán qrvára ügyesek. Cigarettázik, telefonál (kézben a fülén) és EKÖZBEN VEZET, mert ö aztán 3 felé tud ám figyelni! elsödleges a telefon, aztán a cigaretta, JA és ö közben még vezet is. Na én ezt büntetném, de nem kicsit. A trafipaxok nem tudom, hogy vannak, de beállítanám 65-70-re az 50-es táblánál és így tovább, hogy ha esetleg egy barmot meg kell elözni, aki elalszik az 50-es táblánál ne engem csesszenek meg érte, amikor 99,99%-ban a tábláknak megfelelöen megyek és ilyenkor van azért egy kis mozgáshatár is, hogy, ha valami miatt kicsit oda kell lépni, meg lehessen csinálni, és ne azon idegeskedjen utána az ember, hogy jaj baszki, 65-tel mentem, vajon mértek? (engem még nem mértek amúgy be)
Engem ezért például az sem érdekel, ha villognak nekem, hogy mérnek. én úgy is annyival megyek, amennyivel kell. És többnyire nem is szoktam jelezni, épp az ilyen barmok miatt. én nem fogom "megmenteni" a bírságtól öket, amikor egy másik nap ugyanannál a 40-nél, ugyanazon az úton, meg elkerül 2 autót 70-80-nal. aki nem szeretne ilyenért fizetni, az közlekedjen úgy.A gumikat is nézhetnék pl. mert nem egy autót látok, ami kopásjelzön megy és az alatt. 10 éves gumikkal is. Drágább autókon se ritka jelenség. Mi van egy ilyennel, amikor szakad az esö és Ö a 14 éves 2mm-es gumijával megy?.. Igazoltatáskor pl nem lenne nagy kunszt körbejárni 2 perc alatt az autót.. Véleményem szerint nagyon sok módon lehetne pénzt beszedni, de ennek úgy kéne lennie, hogy elöször figyelmeztetnek, hogy vegyék észre magukat az emberek. 1 tonnás vassal közlekednek veszélyesen! Kicsit máshogy kéne a dolgokhoz állniuk, holott azt hiszik, hogy ez teljesen normális, veszélytelen és ennyi. Az autó nem müanyag játéktalicska a gyereknek, ezeket a dolgokat bele kéne verni az olyan emberekbe, akik erröl nem akarnak tudomást venni, nem figyelnek a karbantartásra, kötelezöen cserélendö dolgokra. Az olyan autókról nem is beszélve, amiknek már rég a bontóban kellene lenniük, de a sarki müszakisnál már 8 éve megkapja és épphogy nem esik szét az úton, de jobban füstöl, mint 3db 30 éves csuklós ikarus együttvéve.
-
degu
senior tag
Azzal kezdenem,hogy bezárnám a dunaparti házat,és dolgozni küldenem a siserahadat.
Ezzel nagyrészt megszüntethető lenne a sogor-komaság,eltünnének/nagyrészt/ az *élet császárai* -akikre nem vonatkoznak a törvények /piros jogositványuk van,ami felmenti oket a KRESZ betartása alól/ és igy a közember is azt látja,hogy a hivatalos szervek komolyan veszik a dolgot,és MINDENKIRE egyformán vonatkoznak a szabályok/törvények,kivétel nincs,és nem a könnyebb/sunyi modszerekkel ellenőriznék a közlekedőket.
És a kezem a bilibe lógott...és felébredtem,mert ez egy álom volt,és nem MO... -
degu
senior tag
Nem a KRESZ-el van a baj,hanem a büntetések mértékével!
Visszatértünk a középkorba?Amikor tyúklopást kézlevágással büntették?
Már túlléptük azt a határt,amikor a büntetés egyáltalán - kifizethető,sokunk számára!
És ne onnan közelítsünk a kérdéshez,hogy nem kell szabálytalankodni,és akkor nincs semmi probléma.
Mert az ember - hibázik néha.Ezekkel a horror büntetésekkel nem a tudatosan szabálytalankodókat,
száguldozókat sujtják /mert azok röhögve,mellényzsebből kifizetik a 30-150 rugót/ hanem a véletlenül hibázókat -akiket nem kell nevelni,és fegyelmezni.Akiknek elég lenne egy 5-10 eFt.-os bünti,hogy jobban odafigyeljenek!
Az pedig,hogy az autósok nagy része semmibe veszi a KRESZ egyes szabályait,az morál kérdése.
Itt a közlekedési kultúra hiányzik! És kulturálni - büntetéssel,soha nem fog sikerülni. -
degu
senior tag
Lehet,hogy a *szakjogász* nem is jogász volt,hanem...szakács?
De ha Te mondod!
Egyébként erről már más topikokban is vitáztunk.
De hogy a véleményedre reagáljak,nem dac ez az autósoknál,és nem direkt csinálják!
A törvények/szabályok rosszak.Ezek a /szerintem/ túl szigoru törvények nem értünk vannak!
/De ideológiát mindenre lehet gyártani.Ha betiltanák a közlekedést,akkor a közlekedésbaleseti statisztika 100%-os javulást mutatna,és évi 618 ember nem halna meg.Hát nem jól hangzana ez a médiában?/
Engem 2x *lőttek le*.Egyszer 50 helyett 67,másodszor 50 helyett 59-el.Harmadszor,ha megszivom ezzel az őrületes száguldozással,akkor elveszik a jogsim? Vagy elkobozzák az autóm? Vagy csak simán tarkónlőnek? -
gergobaby
aktív tag
Hogy miért? Biztos nem túl racionális indok, de úgy érzem érdekelne ez a munka, ha nem is a legnagyobb pénz van benne, ha pedig a pénz nem elég, maszekban lehet még vállalni pár programot úgy gondolom.
Ha meg mégsem jönne be ez az egész, akkor ott lenne a civil diploma, amivel el lehetne külföldre menni.
(Még nem kezdtem el, középsulit végzem)Köszi a választ
-
Mikor benzinkutaztam, jartak oda is. Had ne reszletezzem mit gusztustalankodtak meg eroszakoskodtak. De persze volt normalis is koztuk.
blasko92 a rendor is ember, dolgozik az adrenalin. Persze mikor a zaszloruddal utottek vertek a rendor labat es nem utott vissza, arrol nem beszel senki. Nezd meg az ostromos videokat. De ebben nem szeretnek tovabbmenni.
-
blasko92
őstag
Elnézést kérek a tisztességes rendőröktől, valóban rosszul fogalmaztam.
Az a baj, hogy sok olyan "rendőr" van, aki csak azért választotta ezt a hivatást, mert pénzt, és hatalmat lát benne, ami számára megfelelő. Szerintem ahhoz, hogy valaki rendőr legyen kell egy elhivatottság is.
(#7594) Lauda valóban elkövettem valamit. De akkor sincs semmi mentség arra, hogy a tőlem 3 fejjel magasabb, és kétszer szélesebb rendőr gyomron vágjon, ha nem válaszolok egyből a kérdésére
Mindezt úgy, hogy fel sem tudtam rá készülni, mert a szemembe világítottak zseblámpával.
-
DeFranco
nagyúr
Hagyd rá szerintem ha idegesít, ő egy világi troll, nem láttam még tőle olyan hozzászólást aminek nem az a célja, hogy felhergelje vele az olvasóközönséget és kerekedjen egy nagy balhé. Nem hiszed remélem, hogy komolyan gondolja amit ír. Felesleges beleülni a hintába.
Lassan csak jön a PH! prémium tagság, ott lesz ignore lista, az első között lesz rajta az enyémen. Csak azért nem jelentgetem a modker topicban, mert az ilyen burkolt trollkodást nem szokták szankcionálni.
-
degu
senior tag
Nem ez a problema!
Hanem az,hogy ha direktben probalom megvedeni magam,az ilyen atrocitasokkal szemben,akkor egyszeruen...kimoderalnak,hogy *szemelyeskedek*!
De az is igaz,hogy a masik fel lehulyezesehez nem kell sem esz,sem ervek,sem minimalis,kulturalt vitakeszseg...csak pokhendiseg,es arrogancia./Es az sem utolso szempont,hogy a humorerzeket nem lehet megtanulni! Az vagy van Valakinek,vagy nincs./
Es az is torvenyszeru ma mar.hogy minden topikba elobb-utobb megjelenik egy Nagy Asz,aki okosabb mindenkinel,kiosztja az eszt,es...leminosit ismeretlen embereket.
De ha rosszkedvuen ebredtel,vagy sz*r napod volt...akkor meg tudlak erteni,mert ez megkonnyebbulest hoz. -
degu
senior tag
Hat mit mondjak? Nagyobb szellemi kapacitast teteleztem fel...
Tevedtem!/T.i.Neked szolt az uzenetem.Mintegy ertekeltem a hsz.-ed mentaliasat,csak nem akartam a hintaba beszallni,es beleronditani a topikba./
De semmi baj.Ilyen embereknek is kell lenni,kulonben honnan tudnank,hogy milyen egy hipertonias ego!
/A lentebb orvendezo topiktars meg...nem ert semmit az egeszbol!
De oromteli erzes lehet olvasni,hogy hogyan probalnak beledongolni valakit a foldbe...mert az olyan jo erzes...?!/ -
finest
addikt
Pausz Ferenc közlekedési szakaértőnek, aki egykor az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője volt, ismerős a helyzet. Aktív rendőri vezetőként számtalanszor kellett felhívnia a helyi rendőri vezetők figyelmét, hogy nem felel meg a rendeltetés szerű joggyakorlásnak, ha például az útépítés után kint felejtett sebességkorlátozó táblák mögé állnak be mérni.
[link] -
Vertigo18
addikt
Jah, csak normális nénike nem megy ki ilyen időben!
Arról meg ne is beszéljünk, ha a nénike a mi területünk egyik külső falában lakik, és ne adj isten, valami történik vele, röpke 1 óra alatt, "gyorsreagálásként" ki is érek...
És egy újabb probléma, hogy annyian vagyunk (olyan kevesen), hogy ha valaki egy ilyen 7 órás séta után lebetegszik, akkor az Örs bezárhatja a kapuit...
És egy újabb probléma, hogy menteni sem nagyon tudtam segíteni. Ezért is esett jóla Tisztelt Belügyminiszter Úr sms-e, hogy üljek át másik autóba, és melegedjek. Körül is néztem gyorsan, hogy hol van az "egyik" autó, amiből ki kellene szállnom?
A kollegám meg visszaírt egy sms-t, hogy azonnal küldjön 60 liter gázolajat, hogy legyen a rendőrautóban üzemanyag is...
Nem válaszolt...
-
Vertigo18
addikt
jah, persze, az említett "előéletéből" gondolva valószínűleg nagyon megijedhetett, nem pedig "olyan módon viselkedett"!
De persze ezek már csak jóslatok, olyanokba meg nem bocsátkozunk...
Egyébként meg olyan c@r idő volt, hogy segítségnyújtáson kívül semmi másért ki nem szálltam volna a kocsiból, nemhogy bírságolni... De persze a kollegák ilyen buzgóak, hogy 500 km/h-s (
) szélben is szeretnek bírságolni...
Nálunk azért gyakrabban "nem-kell" bírságolni...
Papp Úr, a tudná milyen utasítások vannak kiadva az alatta lévő vezetők szájából néha (gyakran) az Ő nevében, akkor szerintem itt fejek hullanának...
De a "legmókásabb" az volt, hogy abban az iszonyat szélben a két járőrünk kint sétált "Papp Úr utasítására!". Na persze... 12ből 7 órát!
-
Vertigo18
addikt
lehet, hogy megbirságoltad volna... Ki tudja milyen az az "előélet"! Mert baromira nem mindegy, és Te is tudod, miért mondom...
Ennyire nem elemezgettem a videófelvételt. Beletörődtem már abba, hogy ha valaki után megyek, akkor a rendőrautó kilóméter órája sem mérvadó a sebességhatár bizonyítására. Akkor a szememre meg főleg nem hagyatkozok...
Ez még nekem is kérdéses... Vajon miért is ismerte el??? Sosem fogom megérteni...
-
Vertigo18
addikt
Szerintem ezt így nem lehet megállapítani, de tiszteletben tartom a véleményedet!
Csak néhány kérdés:
- ki készítette a videót?
- mikor készült?
- hol készült?
- MIÉRT készült?
- ki ült a másik autóban?
- mi a másik autó rendszáma...Ebből egyedül a 4. kérdésre tudhatjuk a választ, valszeg azért készült, mert az iszonyatos hóesést akarta filmezni. És milyen "érdekes", hogy pont akkor ment arra, és borult árokba "Mogyorósi Úr", nem?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az a baj, hogy a mi országunk a kivétel erősíti a szabályt országa, holott a kivétel valójában gyengíti a szabályt. A mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek, sajnos itt valóság. Nyilván nyugatabbra is valamelyest, de ott nem sz ják le, ott le tud mondani egy politikus, ott egy tévés műsorvezető egyszer bukik le, ha rokkant helyen parkol, nálunk lassan az a hír, ha nem....
Az átlagpolgár, meg nyilván úgy gondolkodik, hogy amit nem tilos azt szabad, amit nem vesznek észre, azt nem tilos. Tehát ha meg tudom úszni, jól jártam.
Konkrétan a Rendőrséggel most az is gond kicsit, hogy a máshol az állomány alapját, törzsét adó 40-es 50-es korosztály rég nyugdíjban, a fiataloknak meg kisebb az élettapasztalatuk, ami bizony sokszor jól jönne....
Aki már átélt egy bizonyos szituációt, másképp tud újra belekerülve reagálni, mint aki ezt csak iskolában tanulta. Másképp nézek ötvenéves fejjel egy hasonló korú rendőrre, mint arra, aki a fiammal egykorú, ő is másképp szólít meg... ragozhatnánk. -
philoxenia
MODERÁTOR
Egyértelmű és betartható törvények kellenének, világos végrehajtási rendeletekkel, most a magyar törvények és betartásuk kb. annyira sem konzekvens, mint a Kádár rendszerben volt, még akkor is világosabbak voltak a határok és nem változtak négyévenként....
Most ez az állampolgári hozzáállás:Nagyon helyes, ráadásul ha tényleg átlagsebesség-mérés lesz, akkor a blokkolós rohadékok sem ússzák meg.
A fene a belüket, olyat tesznek, amilyet neked nem áll módodban. Ennyire frusztráló nézni? -
Reno7
senior tag
Az első fele: Az eredményt láthatod. Anyagi függetlenséget amúgy úgy értettem, hogy a szakszervezeti vezetők a rendőrség alkalmazottai. Úgy elég nehéz ugrálni. Nézd meg, mi lett Árok Kornéllal, Szima Judittal.
Nyilván ebben az esetben főállású szakszervezeti vezető lenne a megoldás (ami drága), Árok Kornél politikus lett Kónyával együtt és a Bajnai nem tudom milyen pártjával karöltve akarnak bejutni a parlamentbe, Szima Judit meg mintha sikkasztott volna nem?
Egyébként havi 900 Ft 5000 embertől elég szép összeg, mire megy az el?Kérlek, írd le, szerinted hogyan lehetne elérni ezt a támogatást.
Kezdetnek nem lenne rossz mondjuk a rendőrség alapvető problémáit megismertetni ez emberekkel, mivel a közmédiából az jön le hogy nincs túl sok gondja a rendőrségnek a létszámhiányt leszámítva (az én olvasatomban, meg néhány embert hallva persze). Vagy azt hogy a gazdasági minisztériumból mondják meg hogy jövő évben mennyi bevétele lesz a rendőrségnek, amit mondjuk kvótázással próbálnak megoldani, és nem azért táborozik az út mentén mert nincs jobb dolga a rendőrnek. Első körben azt kéne bemutatni a publikumnak hogy miért olyan gyenguska a rendőrség amilyen. Én valami ilyesmire gondolok, nyilván ehhez minimum egy jól összeszedett médiakampány kéne a szakszervezetek részéről.
-
Reno7
senior tag
Kedvezmények: Nem is volt olyan aki az ellenkező álláspontot képviselte volna, és párt-független. Így ezen nem kell csodálkozni, és valljuk be máshonnan nem jut információhoz az átlagpolgár a rendőrséggel kapcsolatban, csak a médiából informálódik (online/offline).
Semmi egyetértés nincs...
Azért ez a tagok felelőssége is...az anyagi függetlenség meg megoldható tagdíjból, ha tegyük fel 30k a rendőrség létszáma (nem tudom pontosan mennyi), és egy szakszervezet magában foglalna 5000-8000 tagot, az már nem elhanyagolható létszám...
Átlagpolgár támogatása? Ugyan, ezt soha nem fogjuk elérni.
Így nem is...
-
BÁ Nutrition
addikt
utánna dupla vakarózás lesz, mert kifizetni nem akarják, lecsúsztatni meg mikor fogod? akkor majd kiszámíthatatlanul kevés rendőr lesz az utcán?
"Pintér el szeretne jutni oda, hogy az elítéltek tartsák el magukat, és ne azokat az állampolgárokat büntessék a fogvatartási költségekkel, akiknek a sérelmére elkövették a bűncselekményeket."
ez viszont nagyon helyes, már rég be kellett volna vezetni, csak ne az legyen hogy a gondatlanságból elkövetett baleset okozója fog majd dolgozni, a betörő-gyilkos meg majd baxik.. -
Calogero
addikt
Megnéztem most.
Nem helyezte hatályon kívül, csak más lett a paragrafus szám,
60. § A tanúvallomást megtagadhatja az, aki
a) az eljárás alá vont személy hozzátartozója,
b) magát vagy hozzátartozóját szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben, -
Vertigo18
addikt
"Magyar Hunor · Kiemelt hozzászóló · Katona, Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg - Turul sejt
Az ávós nem ember! Főleg nem magyar! A szarházi is vígan vett részt tömegoszlatásokban ebben is biztos lehetsz! Nehogy már krokodil könnyeket hullasson bárki is egy rendszerhű hungarofób ávósért! Egy sünnel kevesebb, ennyi!
Válasz · 4 ·
· Tegnap, 1:39"Nah ez azért kemény hozzászólás...
-
q13579
senior tag
Erre megint csak a saját példámat tudom mondani. Tökéletesen rendben volt minden a dolgaimmal, jött is mögöttem jó ideig, de mindent helyesen csináltm. És mégis valamilyen oknál fogva engem kihúzott... Nem azért, de ezen az utamon számtalan apróbb, nagyobbszabálytalanságot láttam. Persze, hogy nem lehet ott mindenhol, de azért nem kell sokat várniuk... Erre azt állítják meg, akinél nincs konkrét ok. Zavaró, na
-
Nem celtalan, mert celja mindennek van (ha mas nem az, hogy meg legyen a kituzott aznapi bevetel) . Ertelmet nem latom ami folyik. Nem reszletezem, mert tudod mirol beszelek, meg ha jatszatok is itt a tudatlant.
Debilon Meg egyszer mondom, tudom jol, hogy nem az utca rendore talalja ki ezeket, ha visszaolvasol a hszeimben, akkor tudni fogod, hogy sosem bantottam az egyszeri rendort. Nekem az a problemam, hogy nap mint nap azzal tolteni az idomet, hogy olyan embereket birsagolok, mint En vagy Te, mellesleg olyan tettekert, amit nap mint nap el is kovetek ugyan ugy. Vagy meg se buntetnem, de hozni kell a szamokat. Inkabb elmegyek szalagra annyi penzert, de akkor se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged