- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tolts.hu #9294 üzenetére
alapvetően beperelhet polgári perben, igen
fogalmam sincs hogy zajlana le a gyakorlatban a bizonyítás, de ha van kamerafelvétel mikor hajtottál be és a bent töltött idő túllépte az üzletszabályzatban meghatározottat, akkor akár lehet is keresnivalójuk
kellene jogesetet keresni, hogy a gyakorlatban vannak-e ilyen perek, vagy csak ijesztgetnek hogy ne ott tárold az autódat
ugyebár a parkolási társaságoknak illetékmentességük van a perekben és futószalagon indítják is őket, de a pennynek biztos hogy többe kerülne a per megindítása mint az 5 ezer ft, és ha nem százával indítják akkor az ügyvédi költség sem érné meg...nem tudom tényleg perelnek-e -
-
Vertigo18
addikt
-
Debilon
addikt
válasz
tolts.hu #8879 üzenetére
mert az ajánlat az 60 napig érvényes ha jól emlékszem, ha befizeted a díjat, akkor véglegessé válik, és ennyi
a rendszámot, hogy rajta van-e vagy nincs, azt meg neked kellett volna ellenőrizni és időben utánajárni (szerintem), de a szalonban is sz*rjanak sünt, hogy erre nem hívták fel a figyelmed
-
Vertigo18
addikt
válasz
tolts.hu #8830 üzenetére
Valahogy érezni lehetett...
Előre borítékolható, hogy mi fog történni 2022. decemberében.
Egyébként, csak halkan megsúgom, a téma arról szól, hogy a keletkezett túlórát ne CSAK szabadidőben lehessen megváltani ezentúl, hanem maradjon az a rendszer, hogy választhat a munkavállaló, hogy lecsúsztatja, vagy kéri kifizetve...
Arról nem szól a fáma, hogy az elmúlt hónapokban csaknem felezték a túlórák számát, tehát lassan nem lesz túlóra, így nem lesz mire azt kérni, hogy kifizessék...
Tehát az a rendőr, aki arra számít, hogy a 180ezres fizetése helyett továbbra is lesz túlóra, amivel így - bár egy másodpercet nem pihen - keres majd havonta 240ezreket, az megint kamillázik majd, hiszen jó, ha havi 2 db. 12 órás szolgálat jut majd fejenként, az is Pihenőidőn, nem pihenőnapokon...
És az megint csak 200k felett van egy kicsivel akkor.
Akkor most mi változott?
-
Tegla80
addikt
válasz
tolts.hu #8789 üzenetére
Sogoromek hasznaljak fixen a nevemen levo autot es mi egy ilyen formanyomtatvanyt toltottunk ki hozza. Ez EU-n belul elfogadott es a rendor cimbim mondta,h ez igy tuti.
(meg is lepodtem,h az itteni szakik nem ezt irtak.......bar lehet tavaly januar ota maskepp van mert mi akkor inteztuk a papirt.) -
szemesi69
addikt
válasz
tolts.hu #8785 üzenetére
Szia! Ez biztosítós téma, nekik kell igazolást adniuk, ha utalással fizeted. Elvileg a rendőr le tudja kérni, de jobb ha beszerzel a biztosítódtól igazolást, de ezt szokták küldeni is. Mivel nem ismerjük milyen feltétellel kötötted a biztosítást, hogyan fizetted eddig, ha utaltál eddig is, gondolom ez év végéig van igazolásod, de ezt a biztosítóddal egyeztesd.
-
Vertigo18
addikt
válasz
tolts.hu #8781 üzenetére
Így van, nincs semmiféle jogszabály, mely előírná kötelező jelleggel a téli gumi használatát. Maximum kiokosítják az állampolgárt, hogy mennyivel jobb a téli gumi télen, amit már biztosan mindenki tud, hiszen a csapból is az folyik minden téli időszakban...
Aztán elmondhatják majd a rend éber őrei, hogy ők mindent megtettek ennek érdekében is.
-
-
szemesi69
addikt
válasz
tolts.hu #8672 üzenetére
Ezekkel nem vagyok napra kész, de egy próbát megér, ha esetleg van ügyvéd ismerősöd, tőle kellene megkérdezni, egy jogász mégiscsak képben van, mit lehet tenni. Itt a fórumon nem sok segítséget kaphatsz, mert a rendőrök nyilvánosan nem fognak és nem is nyilatkozhatnak, nekik ez tilos, én 2008 óta nyugdíjas vagyok, azóta sok miden változott, de a térfigyelő kamera felvétel, szerintem is kifogásolható. Mindenképp egy ügyvédet kérdeznék meg a helyedben, aki ilyenre van szakosodva. Szabálysértés rögzítésre régen és szerintem most is csak hitelesített eszközzel lehet, és a térfigyelő kamera nem az.
-
szemesi69
addikt
válasz
tolts.hu #8670 üzenetére
Ezt már kilőtték "Ha nem fizetjük be rendőrhatóságnál közig.eljárás. Oda ha behívnak mondhatom hogy közeli hozzátartozó vezetett és nem vagyok köteles rá terhelő vallomást tenni?" Nem fog menni, objektív felelősség van már évek óta, a tulajdonoson fogják bevasalni, ha nem nyilatkozik ki vezetett akkor. A többivel már nem vagyok képben, abban majd más segít,
-
bucihost
senior tag
válasz
tolts.hu #8653 üzenetére
Őszintén nem tudom magam sem... Sőt ahány hirdetmény annyi féle variációban van leírva.
BÁ Nutrition Köszönöm neked is, hogy ilyen részletesen kivesézted
Nem tudom még mi lesz... Egyenlőre álláskeresésin vagyok, és nézelődök. De teljesen halott a piac ahogy nézem. Ahonnan eljöttem, ott se volt jobb a helyzet. Éhbér ért 10-12 órák, stb. Én igaz jobb bérezésben voltam sokkal, (irodán) de volt, hogy 3 ember munkáját kellett elvégeznem ugyan azon bér-ért, és már agyilag nem bírtam.
Profession teli van hirdetésekkel, debrecenben minden féle fajta pozícióba keresnek embert, sima irodai adminisztrációs munkakörbe is, De arra sem hajlandók, hogy egy vissza utasító levelet vagy bármit küldjenek, és a hirdetések azóta is aktívak. Gondolom túl jól működik a hr.... Ellenben nem gondolnom, hogy a rendszergazda végzettségem, valamint az 5 év kereskedelemben eltöltött áruforgalmi és marketing asszisztens, valamint kereskedelmi vezető "tapasztalatom" kevés lenne egy mezei irodai posztra. de ki tudja..Ha más nem marad, akkor elmegyek valami fizikai 12 órás bármire, csak kérdés azt mennyire fogom bírni. Annó verseny szerűen sportoltam. Kár volt. A hátam, a könyökeim ki vannak. 3 hónapja vérnyomás gondokkal küzdök, és nem sikerült beállítaniuk rendesen. Gyógyszerek ellenére hol magas, hol alacsony, hol a pulzusom van az egekben vagy épp a béka segge alatt. Ja, és 27 éves vagyok... nagy karrier elé nézek
Na de mind1, majd lesz valahogy, nem adom fel.
Köszi mindenkinek -
-
jolti05
őstag
válasz
tolts.hu #8570 üzenetére
Ez így.. nem igaz. Amit írsz, az azt jelenti, hogy ha én berúgok egy házibuliban (sosem voltam házibuliban, csak a példa kedvéért írom) és hazaindulok részegen, akkor bárhol megbüntethetnek (nem).
Alkoholt fogyasztani tilos, de ez így megint nem teljesen fedi a valóságot, mert az Erzsébet téren nap mint nap több tucat fiatal issza le magát és mellettük sétálnak el a rendőrök mindenféle közbenjárás nélkül.
Valamint ide írnám még azt, hogy melyik kerületben és mikor nem érvényes az, hogy tilos a közterületen alkoholt fogyasztani. -
Calogero
addikt
válasz
tolts.hu #8495 üzenetére
Köszi.
Ezek az alkoholszondák mennyire adnak reális értéket, nem jeleznek összevissza?
Most megnéztem, a linkelt véralkohol kalkulátor szerint nem lett volna gond (Véralkoholszint: 0.02‰ 0,1 – 0,3 – Semmi látható jele nincs az alkoholfogyasztásnak.), de jobb a békesség alapon inkább a konyakot kiváltottuk Worcester szósszal.Így nyugodtabb voltam.
-
válasz
tolts.hu #8425 üzenetére
Szia!
Sajnalom oket, attol, hogy probaidosek, meg dolgozhatnanak emberi korulmenyek kozott, mert nyaron a bakancs, hosszu gatya, sotet polo es muszalas zold melleny nem igazan nevezheto annak. Erdekes mikor elvernek egy hataratlepot az emberi jogi csoportok azonnal jartatjak a szajukat, ilyenkor ezek hol vannak? Miert kell egy rendornek megrohadni a rendorruhaban nyaron?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
tolts.hu #8399 üzenetére
Én is az őrezrednél voltam. De ahogy megszűnt mentem is tovább. Nincs stressz. Nem jön ilyenekkel a főnök h mért nincs fésűje a kopasz embernek. Mert az katonai bűncselekmény ám. Mész az ügyészségre. Viszont a fizu meg olyan hogy kettessel kezdődik csak egyél több nulla van utána mint amit otthon megszoktam
-
szab.tam
nagyúr
válasz
tolts.hu #8389 üzenetére
"A helyi és területi vezetőket a jövőben öt évre nevezik ki, ezt - ugyanazon a szolgálati helyen - egyszer öt évre meg lehet hosszabbítani, de csak akkor, ha az irányított terület legalább jó teljesítményt nyújtott"
elolvastam a linkelt kivonatot.
mi változott?
a fenti idézet totálisan ua, mint folyamatosan, 100 éve...
-> állampolgár, ne tegyél feljelentést, mert rontod a góré mutatóját.
ezt a fajta kib*tt teljesítménykényszert kéne már 1* kiölni...
(értem én, hogy valahogy mérni kell, de ez akkor is rossz.) -
szab.tam
nagyúr
válasz
tolts.hu #8245 üzenetére
próbáltam összerakni, de nem viágos.
az általad leírtakból számomra az következik, (azaz következhet), hogy olyan helyen, ahol önkormányzati rendelet tiltja a közterületi alkoholfogyasztást, az autóban is szabálysértés?**
msot már tényelg én is összekavarodtam.
1.
Igen, utasként fogyaszthatsz2.
Nem magánterület a gépjármű.
Arról hogy közterületen szabad-e alkoholt fogyasztani, önkormányzati rendelet rendelkezik.ezt a kettőt nem bírom összerakni.
a gépjármű minek minősül ebből a szempontból? -
Calogero
addikt
válasz
tolts.hu #7959 üzenetére
Az enyémbe is lehet motortérből is, de akkor meg egyik oldalt az akksit kell kiszerelni, a másik oldalt meg a legvegőszűrőt és társait kell szétbombázni.
Illetve marad a gyári módszer a megfelelő irányba akadásik kitekerni a kormányt, és kerékjárati ívben lévő kis ablakon egy pici lyukon keresztül kell ki-be húzogatni az égőket.
De most hogy a rendőrők kaptak egy csomó H Astrát ők is szívhatnak majd vele, főleg a helyzetjelzőket zabálja az autó.
Szervíz is azt módszer használja amit a fotón mutattam, löhárító le, lámpákat kibuktatni égőket kicserélni és mehet minden vissza.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
tolts.hu #7782 üzenetére
nézze már meg a neten hogy milyen egy szolgálati igazolvány
Köszi, pont azért kérdeztem itt, a fórumon, mert semmi kiindulási alapom nem volt. De továbbra is fenntartom az élethű hamisítvány lehetőségét, ahogy ez a bankjegyeknél is előfordulhat. Bankjeggyel nap-mint-nap találkozom, rendőri igazoltatásban még sosem volt részem.
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
tolts.hu #7736 üzenetére
valószínű az illetékesek most is ott vannak, vagy éppen pihennek.
mindenki nevében köszönjük a fiúknak.
ez egy minden tekintetben szétcseszett ország egy jó ideje.
de azért ilyenkor az emberek (igen jelentős részének) viselkedése komoly reményeket ad a jövőre.
hivatásosoké, civileké egyaránt.
az állambiztonsági szakma eléggé megtépázott, (nem véletlenül, jelenleg talán meg is érdemelten).
de remélhetőleg a rendőri pályára és tartalékosnak jelentkezők száma ilyenkor megnövekszik.a tek parancsnok tegnapi nyilatkozata tetszett.
hogy a fiúknak nagyon mehetnéke volt már, vagy valami hasonló.(azért ez egy kényes pálya. megköveteli az anonimitást. de ahogy elnéztem a tv híradásokat, a fiúk arca azért ki volt takarva. a netes újságírók nem tudom, hogyan dolgoztak ezen a téren. talán azért érdemes lett volna nem tek-es hátú pólóban melózni.)
remélhetőleg "a zállampógárok" részéről tapasztalható negatív sztereotipiák most talán megint háttérbe szorulnak, és a "sünidőszak"-ot nehezen, de talán végleg elfelejti az átlag...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
tolts.hu #7711 üzenetére
szertintem ennek az ellenkezőjére gondolt.
tehát nem karton, hanem hús-vér...(gondolom igazából arra, hogy nemcsak betévedt kommentelők, szimpatizánsok (vagy ellen), akárkik. hanem aki valóban rendőr. a jogász topic-ban is megtapasztaltam, hogy sok a jóindulatú, de nem jogász végzettségű tanácsadó...)
-
Calogero
addikt
válasz
tolts.hu #7707 üzenetére
A honlapjukon ezt írják: A fény erejét és színét a fólia befolyásolja!
Szerintem vizsgára le kell szedni...
azt hogy megállítanak az csak szerencse kérdése. Ha szerencséd van akkor nem....
Nekem szemöldök van az autón, eddig egyszer sem szóltak pedig 3 év alatt igazoltattak párszor, illetve találkoztam rendőrautóval, és egyszer sem állítottak meg.
Viszont vizsgára le kell vennem, mert vele nem megy át.... még "tolós" vizsgán sem....
-
Vertigo18
addikt
válasz
tolts.hu #7686 üzenetére
Nah, egy sorstárs!
Hajnali fél négykor, négysávoson, tök egyedül mentem 50 helyett 69-cel... 30k!
Megyek a védett útvonalon, pali jön a stop táblánál (aminek ezek szerint csak a neve "ÁLLJ!"), elbaltáz, a kocsim totálkár, 1.5 milla károm keletkezett: kapott 30k-t!
Azt viszont tudni kell, hogy a megállni tilos, és a traffi pl. fix összegű bírság. Azon nem lehet változtatni, még csak figyelmeztetni sem.
És még valami: hibáztál? Sértettél törvényt?
Mert Én is...
-
degu
senior tag
válasz
tolts.hu #7567 üzenetére
Mindenesetre elgondolkodtato /mert hulye azért nem vagyok/ hogy 3 embernek hasonló,habár téves elképzelése van személyemet illetoen.
Itt nem a tiltólistájára elsőnek tenni kívánó topiktársra gondolok,hanem a többiekre.
Nincs semmi probléma,csak én élek agy MÁSIK dimenzióban!
A korrekt vitáról,az empatikus eszmecseréről,a masik személyiségének tiszteletben tartásáról elavult,ódivatu elképzeléseim vannak,ami a mai lezúzós kommunikációra nem alkalmasak.Erre ma senkinek,semmmi szüksége!
És ez a történet arrol szól.hogy van aki mindent jobban tud,van egy csomo ember,aki ugyancsak mindent jobban tud,és van egy hulye...aki másképp gondolja...de ...az..hülye.Akit helyre kell tenni,mert mást gondol.
A csorda mindig ezt teszi! Az albinót a csordatagok kikészítik.Igy nem sérül a csordaszellem.
Üdvözöllek Benneteket *a szép,új világban.* -
-
FerNandor
őstag
válasz
tolts.hu #7086 üzenetére
én nem tudom, gondoltam, majd itt mondanak rá valami okosat
amúgy laikusként katasztr´pfavédelem inkább közelebb áll a rendörséghez, mint a tüzoltók. tehát ott inkább indokoltnak látnám, hátha olyan helyzetbe kerülnek, na de a tüzoltók szerintem sehol nem fegyverkeznek... ezért fura. ez olyan, nekem, mintha ezentúl a kéménysepröket fegyveres vizsgára, kiképzésre stb. köteleznék. inkább az jut eszembe, mint a kommentelök többségének, hogy kell a fegyveres erö. máskülönben miért kéne a tüzoltóknak fegyvert használniuk, ...baromság. -
runner 125
nagyúr
-
rlazol
veterán
válasz
tolts.hu #7006 üzenetére
hihi
az én autóm egy 2-es golf és igen lakótelepen áll.
Az egyik első dolgom a kisautóval az volt, hogy kicseréltem a szép modern JVC hangrendszert egy korhű, 1986-os VW emblémás rádióra.
És jócskán költöttem a riasztó/védelmi rendszerre is, hál istennek.
A rendőrök hajnalban két fontos dolgot mondtak: 1, én mindent megtettem; 2, nagyon szép az autó, fog még kelleni az a rendszer...
-
FerNandor
őstag
válasz
tolts.hu #6980 üzenetére
azért akkor utánajárok mégegyszer. de nekem azt mondták, hogy csak közalkamazotti állásba lehet felvenni civil diplomást, mert ugye nincs semmi szakmai tapasztalat. ezért nem lehet már elmenni simán a rendörségre, mint régen, kell az RSZKI. nem is értem, hogy vennének fel egy jogászt, örmester fokozatba..
nem tudsz valami linket adni erröl az átképzöröl? nekem a közszolgálati egyetemen is azt mondták, hogy ha civil diplomás vagy és így felvesznek, akkor a munkáltató iskoláztat majd be, akkor lehet menni a tisztire levelezön...engem mondjuk nem érdekelne, ha másik megyében lenne pozíció, de akkor az legyen rendesen megfizetve, hogy lehessen esetleg albérletet fizetni/szolgalati lakás stb és legyen biztos "jövö" nem úgy, mint az RSZKI után, hogy elelik 5 év a sulival együtt és, ha szerencséd van, elenged a felettes a tisztire levelezön (munka mellett), ami plusz 3 év, és eltelt az életedböl 8 év a nem megbecsült utcai munkára és nem haladtál semmit, csak öregedtél.
úgyhogy amíg nem tudok biztosat -mert az RSZKI ki van zárva-, marad németország...mit csináljak, hívjam fel az ORFK-n a humánosokat vagy mit?
-
FerNandor
őstag
válasz
tolts.hu #6978 üzenetére
valóban, de az nem pont erröl szólt. és most belegondoltam ebbe, amit leírtam és ezt abszolút nem akarom (a szakközepet).
viszont a rendörtiszti.. felhívtam a közszolgálati egyetemet és hiába lesz diplomám, ugyanúgy kell felvételiznem oda, mintha most jöttem volna ki a gimnáziumból. ami nekem nem jó, mert angolból és németböl emelteztem, a tisztin meg általában magyart meg törit kérnek, így mindenröl le vagyok csúszva, mert azokból csak közepem van és nincs emeltért járó pluszpontom, ezáltal a kellö pontom sincs meg. ez az átképzö nem tudom, hogy mi, de mostanában ilyen úgy tünik már nem lézezik. régen tudom, hogy volt, apukám is így csinálta, 1 éves volt. most annyi a lehetöségem a közsolgálati egyetem szerint és más rendör szerint (a "sima felvételi a tisztire nappalin" opción kívül), hogy civil diplomásként felvesznek a rendörségre, majd onnan beiskoláznak a tiszti fösulira, ami megint nagyon valószínütlen, mert pl. Baranyában abszolút nem vesznek fel civil diplomásokat így. úgyhogy akkor ennyi kb...
azért ez eléggé szomorú, hogy van mondjuk egy diplomás és ugyanúgy kell felvételiznie egy újabb fösuliba, mintha mi sem történt volna... ennyire nehéz legyen bekerülni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Medence topik
- Milyen routert?
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged