- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
TazLeacher #4275 üzenetére
Maximum maradandó sérüléseket szenved ( leverik a lépét, szilánkosra törik a kezét, esetleg megszúrkálják ), az nem nagy ár szerintem sem.
Tavaly egy kiscsávó a suliban azért verte le a másik lépét, mert a helyére ült...
-
DroneZ^
őstag
válasz
TazLeacher #4275 üzenetére
nemérted, ha ugyintézem el hogy tudja hogy én vagyok, 1 pofonra megtudja a lakcimem és jönnek rongálni törni zuzi, hatalmas kárt tudnak csinálni 2 perc alatt... talán a maszkos megoldás lenne a legkivitelezhetöbb.... környékröl csak 1 ember van akit belemernék venni a dologba, a többiben nem bizok.
-
DroneZ^
őstag
válasz
TazLeacher #4272 üzenetére
hááát nemtudom h van-e testvére, de kitudom deriteni. ha viszont tudja ki verte meg, akkor jöhet ház elé 20 fövel, ami már nem olyan vicces dolog...
-
pohár
félisten
válasz
TazLeacher #4272 üzenetére
Így kell ezt csinálni, nehogy már a bomba dobja le a B-52-t...
Ha így se ért a szóból, akkor jöhet a helyi jancsi felbérlése, hogy kicsit szorongassa meg a torkát ennek a tökös gyereknek...
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
TazLeacher #3756 üzenetére
A második is durva azért. Mire gondolt az aki kitalálta? Elcsábítja a rendőröket a kenőpénztől vagy ráveszi őket hogy többet dolgozzanak (bocs bírságoljanak).
Csakis valami túléber főtörzs lehetett
-
gaborbol
őstag
válasz
TazLeacher #3746 üzenetére
Szarbol ki nem kerul soha az orszag, mivel az allami bevetelek nagyresze hiteltorlesztese, a fennmarado semmire sem eleg maradek, meg az allam feladataira megy el az az eppen aktualisan felvett ujabb es ujabb hitelekkel egyetemben.
Sajnalom ami veled tortent, es tenyleg igazat adok neked. Ugyan igy ereznek en is, ha velem vagy a csaladommal tortent volna meg ami veled.Megvan az elkoveto meg is siman elsetal vele, verlazito... Le van zullesztve az egesz rendorseg, jogkoruk nulla, alulfizetett, lenezett minden megbecsulest nelkulozo szakma.Kicsit olyan erzesem is van, hogy ha erdemi munkat vegzo ember kerult vezeto pozicioba, az hamar eltavolitasra kerult.
De mondhatnam a mentosoket, tuzoltokat, katonakat, vagy barki mast ebben az orszagban....En mar regen belefaradtam az egesz sz@rsagba, hanyok a politikatol, a hirektol, a magyarazgatasoktol, az emberek egymasnak ugrasztasatol. "megvalltani a vilagot" nekem sem sikerult, iden ev elejen 32 evesen mas kiutat nem latva, osszecsomagoltam es elhuztam az orszagbol...
-
gaborbol
őstag
válasz
TazLeacher #3741 üzenetére
"Egyébként most komolyan: elkezdtem gondolkodni (azért nem sokat, nehogy fájjon)"
MFB, Magyar Export-Import Bank, Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték Zrt, Posta, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt stb
Tenyleg kar egymasnak esni, semmi ertelme, mirol tehetnek ezek a sracok vagy miben kulonboztok toled vagy tolem vagy barki mastol? Semmiben. Ugyan azok a gondjaik, problemaik mint mindenkinek.Ha mar itt vannak es probalnak segiteni annak akinek esetleg tenyleg szuksege van ra, legalabb ne ocsaroljuk oket, vagy a munkajukat.
-
Bubu79
addikt
válasz
TazLeacher #3741 üzenetére
Szerencsejáték Rt
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3733 üzenetére
Mivel egyre többen írjátok, így erősödik bennem, hogy sajnos személyügyileg nem vagyunk a topon. Talán tényleg jobb lenne alaposabban szelektálni (pl. a mai napi tartom a kapcsolatot az önvédelmi kiképzőtisztemmel, aki idén vallotta be, hogy a nőket nem buktathatták meg...) mind mentálisan, mind fizikailag.
Ahogy olvaslak benneteket, úgy értékelem át, hogy eléggé szerencsés vagyok, hogy pl. nálunk csak 4 putri van a városban (a környező falvakban van több), ahonan kiözönlik a bűn...
És folyamatosan meglepődök, hogy vannak emberek, akik lenyelik, ha meg vannak büntetve, mert elkövetnek valamit...
Ennyi változott bennem az elmúlt napokban. Kiváncsi lennék egy hasonló önértékelésre tőled...
És igen, én úgy gondolom, hogy szerinted (szavaidból) a Rendőrség nem megfelelően végzi a dolgát, és túlzottan arra koncentrálunk (bírságolás), amire nem kellene. Ezt te valóban sose mondtad ki, ezt én látom a soraid mögött...
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3731 üzenetére
Azt hiszem, ha jól emlékszem, ott az egyik álláspont pont az, hogy mivel nem történt meg (elkapta), ezért sosem tudhatjuk meg...
Én nem azt mondtam, hogy ezt mondod, úgy gondoltam, hogy az ÖSSZES eddigi írásod elolvasása után simán erre a következtetésre lehetett jutni. És nem én hazugoztalak le eddig sem, de te most igen engem...
Én vagyok a barom, hogy még mindig reagálok, mikor nyilvánvalóan nem lehet téged elmozdítani az álláspontodról. A vita az, hogy ütköztetjük az érveinket (ez nálad tökéletesen jelen van, le a kalappal), majd meghallgatjuk a másikat is, ezáltal más nézetből változik a mi véleményünk is (ennek teljes hiánya van benned)...
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3727 üzenetére
Itt miért hangoztatod olyan vehemensen a nézeteidet? Változtatni azzal se tudsz semmin (főleg a SAJÁT nézeteiden), ha itt elmondod mindenkinek, hogy mekkora bunkók vagyunk mi mind...
Egyébként már megint egy szééép kis jóslatba bocsátkoztál arról, hogy mi lett volna ha...
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3725 üzenetére
Nekik miért nem mondtad el a véleményedet! Azt a véleményt, amit itt hangoztatsz, hogy mindegyik rendőr milyen szerinted!
Csak így, névtelenül... ?
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3721 üzenetére
Akkor tulajdonképpen az én pénzem adó... Miért kell belőle adóznom még egyszer?
A megállapítás akkor lenne helyes, ha olyan országban élnénk (nem egy ilyen ország van), ahol a közalkalmazottaknak nem kell adót fizetniük.
Szerintem így nem állja meg a helyét, de ezen is felesleges vitatkozni, te annyira mereven ragaszkodsz mindig az igazadhoz, és sosem adod fel a vitát..
Kiváncsi lennék hogyan viselkednél egy sima igazoltatás alatt... -
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3703 üzenetére
Ha a kutyát akartam volna, akkor odaírta volna. Eszembe se jutott. Érdekes, hogy neked igen...
És igen nagy baromság erről vitázni, akkor mondjuk nekem csak a rendőrök levonásaiból jut, a te pénzedhez semmi közöm...
Tudod mit? Ne fizess olyanért, amivel - enyhén szólva is - nem vagy megelégedve!
Az MTV-székháznál pedig lőttünk, nem egyet, de tudom, hogy nem erre gondoltál...
-
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3714 üzenetére
"Őszinte leszek. Nem szeretem a rendőröket."
Igazából ezzel nincs is baj, kevés ember mondhatja el magáról azt ,hogy szereti őket.Hogy ennek mi az oka?Talán az ,hogy egy rendőrrel való találkozás során az ember óhatatlanul alárendelt szerepbe kerül ,hiszen nem cselekedhet akként ahogyan szeretne, kvázi korlátozzák a személyi szabadságjogaiban, elsősorban a szabad mozgásában.HA meg ehhez azt is hozzá vesszük ,hogy a személyes tapasztalatai illetőleg médiából rázúduló mocsok hatására még prekoncepciója is van, akkor nem csodálkozhatunk azon ,hogy nem szeretnek minket.
Ezért születhet számos olyan meglepett felszólalás:"normálisak és kedvesen voltak velem az intézkedés során".
Igen, mert mindenki úgy könyveli el magában ,hogy ebből csak rosszul jöhet ki, mert a rendőrök talán még 1 napos csecsemőket is esznek és basszus, ehhez képest valóban normálisak voltak.Ez ellen sajnos nem sokat lehet tenni, szerintem helyén kell kezelni a dolgokat és tudomásul venni ,hogy nem minden kutya harap, azaz közöttünk is vannak "normálisabbak"."Ugyanakkor nap, mint nap szembesül azzal, hogy - talán leginkább a közlekedésiek - semmi mást nem csinálnak, csak okkal vagy ok nélkül lehúzzák őket."
Remélem nem hiszed el ,hogy ők azért állnak ott , mert úgy szocializálódtak ,hogy nekik csak az okoz örömöt ha másokat szivathatnak. .Nekik ez lett meghatározva, ha nem teszi azt amit parancsolnak neki aki rövid időn belül más kenyérkereseti lehetőségről kell gondoskodnia. De ha ezzel tisztában is vagyok , akkor megpróbálok ügyelni arra, hogy ne teremtsem meg annak a lehetőségét - állampolgárként - ,hogy meg tudjanak büntetni, jobb helye van a pénznek zsebemben, minthogy hülyeségekre kiszórjam.
Egyébként lesz még ennél nagyobb meglepetés is, mert ahogy olvastam megszűnt a rendőr mérlegelési jogköre számos szabálysértés esetén és pl mobiltelefon használatánál, biztonsági öv nem használatakor .Azaz nem figyelmeztethet, nem bírságolhat hanem kizárólag feljelenthet ami a legrosszabb megoldás, de ellene sem ő , sem az állampolgár nem tud tenni."Tehát nem elég, hogy megszívta, de még szivatják is. Egy ilyen emberben milyen kép alakul ki? Az ember nem utál vagy szeret valamit alappól."
Hát elég sarkított , de nem osztom amit írsz.Nem hiszem ,hogy csak ez a két véglet létezne, pl számomra meglehetősen sok dolog közömbös az életben, nem engedhetem meg ,hogy egyáltalán érzelmet tápláljak a vonatkozásukban, különben rövid úton felfordulnék.
HA én szabályt szegek és ezért felelősségre vonnak, akkor felelőséget érző emberként belátom hogy ezt bizony én csesztem el, a rendőr csak észrevette.(tegnap lehúzott a bank és bár a párom háborgott, bizony figyelmetlen voltam, nem olvastam el az "apróbetűs" részt ,csak magamra haragudtam amiért nemi szerv voltam).Ha meg olyan intézkedés alanya vagyok, ahol megaláznak, korrupt intézkedést tapasztalok akkor két dolgot tehetsz.Elkönyveled magadban a dolgot és nem hagyod ,hogy befolyásoljon vagy panaszt teszel, de a legrosszabb ha az a meggyőződés alakul ki benned:szemét rendőrök, mind ilyen.Nem ,te egy emberrel találkoztál akin uniformis volt, aki adott esetben a testület szégyene is lehet és éppen a te panaszod hatására vetheti ki magából a testület.
Te leírtál egy történetet, hidd el , nekem annyi ilyenem van ,hogy ha tehetném szabadulnék a jelentős részéről.
Engem pl nem egy kolléga kifejezetten gyűlöl ,mert teszem a dolgomat , azt amiért rendőr lettem.Vannak olyanok akik inkább bűnözők mintsem rendőrök és ha én ez ellen felszólalok akkor rohadt szemét vagyok akivel vigyázni kell.
Talán meglep téged de kolléga már próbálta megmérgezni az állataimat, csak azért mert nemtetszésemet fejeztem ki azért ,hogy fényes nappal a városban mások szeme láttára a helyi bűnözőkkel puszilkodik.Viszont vannak olyan kollégák akikért a kezem a tűzbe tenném és azt is tudom ,hogy a környezetük is meg van elégedve velük.
És erre még persze rájön a korrupt, szemét, direkt kötekedő rendőr, amiből, ha csak 10% ilyen, már sok.
-
F.B.I.
veterán
válasz
TazLeacher #3717 üzenetére
Erre van egy viccem...az emlékeimben, csak ennyi: a csávó pék?
Néha lennék az, előítéletek nélkül. A poén az, hogy másodállásban, a munkámon belül még rendszergazdának és informatikusnak kell lennem, hogy menjen a meló.
-
F.B.I.
veterán
válasz
TazLeacher #3707 üzenetére
Nem követelek tiszteletet már csak az iskolázottság hiánya miatt sem, illetve pont azért jöttem ide, mert itt a saját magam főnöke lehetek. Nem szeretem a hozzá nem értő "vállapokat ", mert nem ők adnak kenyeret a számba, a kollegalítást tisztelem. Bár az iskolázottság, mint olyan sok helyen egy felesleges "kitüntetés", egó-emelő, zsiráfnyak. A technikai adottságok teljes hiánya szomorít el ebben a munkában 2009-ben, Magyarországon.
A kocsiról annyit, hogy 180e km-es Combó szívódízel, klíma nélkül és benne kell írni pl. a pláza parkolóban szemle, kocsiban 44 C fok+ laptop, csak szivarról megy, 60 C fok, néha megáll vagy a 3-4 oldalnál lefagy az egész, 128Mb memó, XP-el és nem érti a polgár, miért kell 40 percet, erre várni, amikor ő hívott és 15 percig bootola gépem és meg már a 21 óra 13 percében járok, kb. az aznapi 63.-ik oldalamnál.
A munkábajárós autó, bankos Suzuki havi 25-27K mínusz üzemanyag zsebből, hogy Pester járok dolgozni, a készenlétek miatt. Kialvatlanság, szabadidőben gyereknevelés, kocka fejűség, PC. -
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3707 üzenetére
MInálunk jelenleg 35 fok van, vallatni lehet azzal ha vki fél óránál többet ül kihallgatás közben.
A linóleum már fél éve hiányzik, az ajzatbetonon közlekedünk, aki bejön hozzánk az nem hisz a szemének.
2009, Eu. -
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3701 üzenetére
"És még én élek sz@r helyen?"
Én nem tartom szarnak a környezetemet ahol élek.Én választottam meg ahol élek, én költöztem ide , nincs problémám a szomszédsággal sem.
Azért miért nevezném rossznak a környezetet mert előfordulnak húzósabb helyzetek.Egyáltalán hol nem fordulnak ilyeenek elő az országban?Ettől nem válik rosszabbá a hely ahol élek.
Én nem panszkodom, te panaszkodsz , elégedetlenkedsz a környezeteddel, pedig mint írtam már hozzám is törtek már be.
Jó reggelt, ez a mai magyar helyzet, aki burokban él az nehezen fogadja el ami zajlik körülötte."Te mondtad, hogy ilyen nincs, hogy így vélekednek a rendőrökről.Amikor csak hasonlót mertem írni, kikérted magadnak, hogy ezt csak én gondolom így."
NA megint nekifutok.Többször írtam ,hogy egy kolléga szavaira reagáltam , akinek támadtatok mert le merte írni ,hogy "nem érdemeltek meg bennünket".Ti ezt kissé félre értettétek , amire én reflektáltam ,hogy talán azért írt ilyet mert ............ lásd a korábban írtakat.
Nem én írtam ,hogy engem utálnak, leköpnének hanem azt ,hogy a média hatására sokakban alakul ki a téves kép amely alapján úgy érzik utálniuk kell a rendőrséget , de erre szinte objektív magyarázatot sen tudnak adni, csak általánosságokba kapaszkodnak."Azért van még egy pár stresszes meló a világon..."
OKé, nem kétlem, de kérlek írd le azokat ahol a stresszes meló eredményeként még le is néznek, ami ezáltal új stresszfaktorként merül fel.(Leírom nehogy félre értsd, nem engem néznek le.)
-
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3698 üzenetére
Én szeretek a jelenlegi beosztásomban dolgozni noha sokan nem cserélnének velem ,mert párszor már hallottam ,hogy ennél rosszabb nincs a rendőrségen.
Viszont valóban jó ,hogy vannak kihívások, jó dolog amikor túljársz a bűnöző, ügyvéd eszén és nézed ,hogy komorodnak el amint eléjük tárod a bizonyítékokat.Ilyenkor érzed, hogy igen, van értelme.Hosszú évekkel ezelőtt még az utcán dolgoztam és történt vmi amiért le akartam szerelni.Hazudtak nekem a cégnél, kvázi átvertek és azt mondtam kis naív kezdőként, hogy nem, velem ezt ne csinálják, elmegyek.
És mit ad isten, ekkor jött egy eset, amikor egy nem tudom hány országos körözés hatálya alatt álló személyről jött infó ,hogy hol rejtőzik.
Mivel nekünk volt helyismeretünk tőlünk kértek segítséget a beavatkozók("kommandósok"), megbeszéltük a tervet és "lerohantuk" a házat.Profi munka volt, próbáltak jönni segíteni a "komák" a bűnőzönek, de a csuklyás, fegyveres beavatkozósok láttán elhúzták a csíkot.
Látva a megbilincselt személyt, aki akkor már rengeteg üzletet, boltot feltört, rendőrautóknak hajtott neki , szóval a szituáció volt az ami azt mondatta velem ,igen megéri, nem hagyom el a testületet pár seggfej miatt. -
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3674 üzenetére
Hallod, abból élek, amit ti fizettek? Kérhezek emelést, teeee?!
Én remélem hogy nem abból élek, amit te befizetsz, hanem pl. abból, amit én... Nem vagy több nálam, én is annyit fizetek, mint te...
-
S e t h
nagyúr
válasz
Látom sikerült megérteni a lényeget.
82 ezer forintért, fegyverrel az oldalán, évente 30-40 lőszert egyszeri elpuffogtatás utáni felkészültséggel kockáztatni az életét , adott esetben 20-30 fős, felfegyerkezett tömeggel szemben.
És mi az amit kap a társadalomtól?Azt ,hogy leköpik érte, lenézik azért mert rendőr, ávh-snak nevezik, bűnözőnek tartják , mert egyes társai megtévedtek.Nem hír ha életet ment, a hír az ha vétkezik ,ezt látja a hétköznapi ember mert ezt látja a híradásokban, amin úgy csüng mint csecsemő anyja emlőjén.
Erre vonatkozik, hoyg meg sem érdemeltek bennünket.Nyugdíjba vonult kollégák nagy része pár év után meghal, csak nézünk, 50 évesen?Nem múlik el nyomtalanul a sok éjszakázás, üldözés, stressz a tömegben ordítozva ,hogy érvényt szerezz a törvénynek.Nem múlik el nyomtalanul ha körbe állnak 20 -an és kiabálnak ,hogy rád gyújtják a házat, miközben gondolkozol, elővedd-e a fegyveredet vagy várd meg amíg leterítenek és utána vár a meghurcoltatás a főnökeid és az ügyészség részéről.
Egy lelkiismeretes kollégának most állapították meg ,hogy nagyon magas a vérnyomása, 40 éves, nyugtatgatom ,hogy ne harcoljon, senki sem becsüli meg a munkáját, nem éri meg azért tönkretennie magát ,hogy pár éven belül tepsibe kerüljön. Aki küzd, ennek ellenére ami körültte zajlik az hamar leamortizálódik, szvsz erre vonatkozott a fentebb leírt nem érdemeltek meg, de te rácsaptál mert nem tudod mi van mögötte. -
S e t h
nagyúr
válasz
Boldog?A hozzászólásaidból minden kítűník csak a boldogság nem.Ehhez nagyon pszichológus végzettség sem kell ,hogy az ember lássa, tele vagy panasszal, frusztrációval.
Képzeld , nincs egy éve , hogy betörtek hozzám és mégsem olvashattad tőle ,hogy másra hárítanám a flelősséget, xar az ország és kész.Te még azért is rendőröket tennéd felelősség ha hasmenésed van.Legalább önmagadat ne csapd be ,hogy boldog vagy, mert másokat nem tudsz megtéveszteni.
Nem látható általánosítás a hozzászólásaidból?Ugye nem várod el ,hogy vissza is keressem ,hogy kinek milyen hányingere vagy gyomorbántalma van tőlünk(ergo másokról beszéltél).
Tudod a bűnözés egy társadalmi jelenség ami térben és időben folyamatosan változik.Mi csak arra vagyunk képesek amit lehetővé tesznek nekünk, ne minket hibáztass.Nem tudom hányszor hangzott el és hány ember részéről ,hogy fentebb kellene bűnbakot keresni, de hiába.
Többre menne a topik ha pl az lenne leírva ,hogy miként lehetne változtetni a kialakult helyzeten, de ehelyett csak a konfliktus generálása, fenntartása megy, megoldásra irányuló legkisebb szándék nélkül.Tudod te milyen az amikor három napon keresztül nem alszol hanem folyamatosan talpon vagy mert egyre kevesebben vagyunk, a nyugdíjba vonulók helyett nem engednek felvenni új embereket?Csinálod amire felesküdtél amikor a melegben már azt sem tudod ébren vagy-e vagy alszol olyan kimerült vagy, de csinálod.És miért?Azért, hogy lásd a korrupt társadalmat, a sok nyavajgó embert aki csak benned látja a bűnöst, mert a média elhiteti veled, hogy mi vagyunk a felelősek mindenért.
Rendőrök nem tartják be a Kreszt?Honnan tudod ,hogy én betartom -e?Azért mert mobiltelefonnal megörökítenek pár szabálytalankodó rendőrt akkor ez az jelenti ,hogy mind ezt csinálja? Sértő a megjegyzésed, főleg úgy ,hogy leírtad ,hogy te nem általánosítasz(akkor nem tudom ez mi volt).
Képzeld el, nálunk az év rendőre az lett aki a város határában illegális gyorsulási versenyeket rendez és ezt civil barátaimtól tudtam meg.Hányinger,Amíg a média, a negyedik hatalmi ág irányítja az emberek gondolkodását, addig nem is várható elmozdulás pozitív irányba.Mónika show, Győzike,kurucinfó, ez ma Magyarország.
Ti azt látjátok ami a közvetlen környezetetekben történik plusz amit a média önt rátok.Nekem rengeteg kollégám van akit le sem köpnék, mert szinte emberszámba sem veszem őket mert nagyobb bűnőzők mint akik ellen harcolunk, de ez ellen én nem tehetek.
Én csak annyit tehetek ,hogy teszem azt amire felesküdtem és megelégszem azzal ,hogy az én munkámmal meg vannak elégedve azok akikkel kapcsolatba kerülök és ezek nem a főnökeim. -
F.B.I.
veterán
válasz
TazLeacher #3672 üzenetére
Gratulálok az íráshoz, összeszedett gondolatok!
Sajnálom, hogy csak olyannokkal találkoztál, akik nem az előírt és elvárt szintet hozták veled ( másokkal ) szemben.
Hidd el az esetek 90%-ban nem rajtunk múlik, hogy mennyi elkövető lesz meg. Sajnos a magyar törvények nem adnak lehetőséget, hogy személyi osztásakor, az iskolában DNS mintát és ujjlenyomatot rögzítsünk a tanulóktól. Jönne a kedves szülő: hogy gondoljuk az ő gyereke nem lesz bűnöző. Az ilyen hiányosságok miatt,a nem büntetett elkövetőkről, semmilyen adatbázis nincs, összehasonlítási alap a nulla ha nem hagy nyomot. Mióta pedig mindenki megszálottan nézi a CSI sorozatokat, nem bonyolult egy bcs. elkövetésekor megúszni a dolgot, nyom hiányában, eltűnni.
A fenti a legnagyobb probléma, a másik, hogy nem figyelünk egymásra, nem érdekel mi történik a másikkal, ha megtörténik a baj, senki nem megy tanúskodni, segíteni, még a saját szomszédjának, barátjának extrém esetben a rokonának sem. Hidd el átlátom a dolgokat, bűnügyi helyszínelő vagyok, segíteni próbálok az embereknek, tanácsokat adni, időmből kitellik, 24 órába dolgozok, napi 500km-t utazok, mert Pesten senki nem vállalja ezt a melót. Azonban néha maga a sértett akadályoz a munkába, az értetlensége és a fentiekben leírtak, tudásának hiányában. Magyarország 2009, kellene már egy erősebb BTK, az lenne a visszatartó erő, azonban előbb egymásra kellene figyelni, segíteni. -
F.B.I.
veterán
válasz
TazLeacher #3662 üzenetére
Őszintén kédezd meg magadtól, mit tanácsoljanak neked, amikor már vadászni kell az embereket, hogy rendőrnek menjenek. Egy pesti fiú, aki érettségizett és megfelelő családi háttérrel rendelkezik, aszülei bíznak benne, szerinted elküldik majd 82K nettóért, felelősség teljes melóba? Mit szeretnél ebben az országban, a fővárosodba, ahol a lakosság 10%-a csak arra vár, hogy elmenjél otthonról és elvigye a frissen összerakott gépedet, az álmodat, a cssaládodat, megverje, kirabolja a gyerekedet és elvigye a kocsidat?
Szerinted itt kellenne nekünk reklamálnod, mi csináltuk a bűnözőket? Előbb kopogtass be ott, ahol olyan törvényeket hoznak, hogy nyílvánosan lehessen a rendőröket fikázni, kibeszélni és mutogatni rájuk! Gondolkodjatok csak Pesten több mint 200e bűnöző, vicc, ennyi rendőrrel, ilyen polgári hozzá állással...nem érdemeltek meg minket, annak örülök, hogy minnél hamarabb elmegyek nyugdíjba, hogy ne kelljen a siránkozást hallgatnom, mert amikor segítek, jó vagyok, rendes vagyok...amikor kilépek az ajtón minden feledésbe vész. Gondolom a gázszerelőknek nem egy fórumba köszönik meg a munkájukat a "munka hősei". Ezen majd akkor gondolkodjatok el ha annyi rendőr lesz az ilyen megjegyzések miatt, mint fegyverkovács.
DavidHero89: anyuval együtt lakok, sokat tapasztaltam az életből, beszólásaid igen magasröptűek egy fórumhoz. Szánalmas vagy, mint a magyarok nagy általánosságban.
-
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3662 üzenetére
Költözni csak a saját érdekedben, engem speciel hidegen hagy hol nyavajogsz a sorsod felett.
Te azt hiszed, hogy kizárólag mások tehetnek róla ,hogy áldozat vagy, megsúgom nem így van.
Persze sokaknak jobb bűnbakot keresni azért mert nem szereztek elég pontot az élet nevű játékban és nincs save valamint load funkció.Ismerek olyanokat t akik ezerszer nyomorultabb környéken élnek mint te , de még ők is belátják ,hogy nem miattunk olyan a szituáció amilyen, hanem azok miatt akik meghozzák a törvényeket odafent.
Könnyebb lehet gondolkodás nélkül odaszúrni ,hogy jajj megbüntett egy rendőr, amaz meg korrupt és a környékemen is utálja őket mindenki, persze a gazdasági válságért is ők a felelősek lol .Soha nem panaszkodtam a hivatásom miatt, én választottam ,de egy hetet elcserélnék veled és utána megkérdezném tőled mi a véleményed.
Nagyon könnyen ítélkezel tények alaposabb ismerete nélkül és ez az alapja az általánosításodnak. -
Csakénvagyok
őstag
válasz
TazLeacher #3624 üzenetére
Mér' bántod Lúzert?
-
hossszú
őstag
válasz
TazLeacher #3632 üzenetére
Az ország egyik új városában lakom, szinte ismeretlen a bűnözés. Az emberek itt figyelnek még egymásra, nyugodtan el mehetünk nyaralni v. bárhova, az autót kint lehet hagyni az utcán akár nyitva is, nem fog hozzá nyúlni senki.
-
DdavidHero89
csendes tag
válasz
TazLeacher #3632 üzenetére
STOP táblánál bűnüldözés, vagy tábla őrzés ez megy itt is kérem Borsodban!
-
hossszú
őstag
válasz
TazLeacher #3629 üzenetére
Igen, Magyarországról egy poros kisvárosból.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Engem sem, sőt a környéken elismernek és kedvelnek.
Elképzelhető ,hogy a környékkel van gond ahol élsz, mindenki a másikat figyeli és köpködni valamint okádni akar a felfordult gyomrából fakadóan.
Javaslom költözz el onnan ha nem akarsz életed végéig sértetti pozícióban maradni és köpdösni, felfordult gyomorral járni az utcákatÍrtad ,hogy Vertigo felhúzta magát.
Hát nem tudom ,de kezd szétcsúszni az írásod, hidd el, itt senki sem az ellenséged, nem gyűlöl senki, nem kell a monitort sem leköpni ha a hozzászólásainkat olvasod, emberek vagyunk mint te.ui:ja és ne játsz a Far Cry kettővel mert xar, az első nyomába sem ér
-
Khelben
nagyúr
válasz
Ezt most olvasd el mégegyszer
-
Khelben
nagyúr
válasz
TazLeacher #3621 üzenetére
nyilván én vagyok a lúzer, mert még sosem vertek meg és sosem raboltak ki
-
biggamer
veterán
válasz
TazLeacher #3610 üzenetére
Nem gondolod, hogy nyomoztatni fogok utánad energiát nem kímélve.
Annyira nem fontos a dolog, sőt ...Ja és nem akarok senkinek problémát a jogosulatlan adatkezelések miatt.
Mint tudjuk a rendszerbe csak jelszóval lehet belépni, látszik a gépen hogy ki kinek, milyen bü. számú ügyében milyen iratot tekintett meg.
Ha egyáltalán van betekintési joga a belépőnek.Úgyhogy ennyi.
S e t h
Száradjon le a t...m, ha nem arra gondoltam délelött, hogy bele lehetne venni a srácot a Viktimológia tanulmányába bemutató esetnek. -
Khelben
nagyúr
válasz
TazLeacher #3613 üzenetére
Én marha pechesnek tartanám magam, ha csak a fele megtörtént volna velem...
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3613 üzenetére
Hallod, ember, te beteg vagy? Mindenbe belekötsz? Lételemed???
Leírtad, amik veled/családoddal történtek. Ezek után leírod, hogy mindegyik cselekedet, aminek sértettjei voltatok gyakran előfordul. Csak nem mindegyik ugyanazokkal!!! Naponta valóban több ilyen cselekmény is történik, amit itt felsoroltál, de ha azok közül mindegyik megtörténik egy személlyel/családdal, akkor arra a legenyhébb megfogalmazás is az, hogy "pech".
Te meg bakker, ebbe is belekötsz! Te tényleg furán vagy bekötve!
Részemről END! Következő téma???
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3610 üzenetére
Te egy rém peches ember lehetsz...
-
Bubu79
addikt
válasz
TazLeacher #3576 üzenetére
B+ ember merre laksz? Véletlenül sem szeretnék azon a környéken leledzeni
-
biggamer
veterán
válasz
TazLeacher #3576 üzenetére
Eddig is fura volt nekem, hogy ennyi dolog megtörtént Veled, de nem akartam felhozni.
De ez után :
" Ja, igen, még 1 dolgot elfelejtettem, eszembe jutott még1 ügy, amiből megint nem lett semmi: kb. 8-10 évvel ezelőtt édesanyámra a munkahelyén pisztolyt fogtak, és kipakoltatták vele a kasszát. Az is jól meglett, hogy ki volt... "
A hozzászólásaidat mindig precízen összeállítod, látszik hogy nem vagy felületes.
" Eddig:
-törtek be hozzánk
-törték fel az autónakt (összesen 5-ször 3 autót)
-ellopták a biciklimet
-ripityára törték az autónkat az utcán 10 másikkal együtt
-kést szorítottak a nyakamhoz 4-en fényes nappal, még annó a suliból hazafelé
-ellopták a feleségem 1 hónapos Nike cipőjét a munkahelyén "Hogy lehet az, hogy pont egy olyan dolgot felejtesz el, ami a féltett édesanyáddal történt ?
Látszik, hogy nagyon összeszedted a gondolataidat és mégis " ki felejtesz " egy ilyen súlyos dolgot ?Csak nekem bűzlik itt valami, de nagyon ?
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
TazLeacher #3555 üzenetére
1.) Akkor szerintem neked is jár házi feladat:
Nézz utána, hogy büntető eljárásban ( elméletileg a 1998. évi XIX. tv-ben ( Be. ) megtalálsz mindent (Gyuri27 linkelte néhány hsz.-szel előrébb )) kinek a feladata a vádképviselet és a "büntetés".
Nézz utána a hamis vádnak is. (Ezt az 1978. évi. IV. tv-ben ( Btk. ) találod, 233. § )2.) Visszatérve a cipődre: Az, hogy a csaj lábán volt a cipő nem bizonyítja, hogy ő törte fel a szekrényeket, lehet, hogy úgy vette valakitől a cipőt ( esetleg pont attóla aki feltörte a szekrényeket ) és még csak az sem biztos, hogy tudomása volt arról, hogy bűncselekményből származik...
Persze ez megint csak találgatás, mivel nem ismerjük az ügy részleteit... Egyébként meg van panasz jogod, 8 napon belül panaszkodhatsz a megszüntető határozat ellen, ( az indokolás rész fölött megtalálod a megszüntető határozatban az erre vonatkozó figyelmeztetést
) aztán az Ügyészség majd szépen helyt ad a panaszodnak, vagy elutasítja azt.
3.) Ha majd a Pista bácsi elcsap egy kisgyereket, mert éppen nagyon sietett, akkor meg valakinek nagyon fog sírni a szája, hogy miért nem trafiznak, meg büntetnek a rendőrök...
4.) Nehogy azt hidd, hogy egy megszüntetés olyan kurv@jó a rendőrségnek, sajnos őket is a statisztika alapján ítélik meg...
Az utolsó bekezdéseddel nagyjából egyetértek, a fejétől bűzlik a hal, de ezzel nem igazán tudunk mit kezdeni, ameddig az egyik kutya másik meg eb...
Nem tértem ki mindenre, nem is állt szándékomban, csak arra reagáltam amire volt kedvem.
Uff, én szóltam, de már meg is bántam.
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3572 üzenetére
Jézusom, mi folyik itt, Gyöngyösön...!
-
Khelben
nagyúr
válasz
TazLeacher #3572 üzenetére
Leírátk már, miért nem büntet a rendőr, csak nem olvasol.
-
Khelben
nagyúr
válasz
TazLeacher #3570 üzenetére
Akkor miért is baj, ha valaki azt írja, hogy a rendőr bűntet
Mert a büntet rövid ü.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TazLeacher #3565 üzenetére
A törvény büntet. A rendőrnek amennyiben a helyszinen birságolhat (az elkövetett szabálysértés súlya ezt megengedi) lehetősége van a mérlegelésre. Tehát a rendőr a szabálysértés tényét állapitja meg. Amit vagy elismersz vagy nem. De ez egy másik mese. Természetesen jogorvoslatra lehetőséged van.
Ajánlott olvasmány:[link] -
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3555 üzenetére
Igazad van ,felesleges is lenne most ebben az esetben ctrl+v-t használni mert érdemi új információt nem tartalmaz a hozzászólásod, csak ismételgeted önmagad , mintha ezzel akarnád megerősíteni ,hogy márpedig neked igazad van.
Érvek esetén szívesen válaszolok, de ha még azt sem érted meg amit leírok akkor minek ismételjek?
Szép napot!(megyek büntetni , mert az ugye nem a bíróság dolga büntetőeljárás esetén
Még a végén Dredd bíró leszek ,mert egyesek ezt szeretnék, Montesquieu meg forog a sírjában. -
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3546 üzenetére
Ha neked ez az öröm, akkor felmerül egy-két kérdés.......
Képzeld el,nálunk kb 50-60 ezer forint tűnt el nem is olyan régen és lőn, egy kolléga volt a tolvaj akit baromi gyorsan leszereltek és azóta el is ítélték.
Ennek is örülhetsz ám.Persze mi is örülünk ,hogy egy ilyen féreg eltűnt közülünk, de gondolom számodra még nagyobb öröm lenne, ha még még mindig "alkothatna" mert akkor még eklatánsabban fejezhetnéd ki a rendőrség irányában kifejezésre jutó érzelmeidet.
-
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3545 üzenetére
Mégis mit értesz azalatt hogy
" akik megkárosítottak, azokat sosem büntették meg".?
A Montesquieu által felállított hatalmi ágak megosztásának elvéről hallottál már?
Egyébként csak csendben jegyzem meg, minden állam olyan rendőrséget érdemel amilyet a a népképviselet elve alapján megválasztott képviselők szeretnének látni.
Amíg bűnözők ülnek az országházban ,addig lehet felelősőket keresni fent, azok között akiket megválasztott a nép.
Szar a rendőrség?AZ.Amilyen a juhász olyan a nyája.
A rendszerváltás óta itt nem volt igény egy hatékony rendőrség létrehozására, azóta is csupán a szétverésén, valamint politikai erők játékszerévé való degradálásán fáradoznak.
"Nagyjaink" nagyszerűen alkalmazzák a divide et impera elvet és a nép meg is találja a maga bűnbakját a rendőrség személyében. -
e.vid
senior tag
válasz
TazLeacher #3541 üzenetére
2004-ben nekem a társasházunk zárt udvarán, ahol parkolok, egy este betörték a jobb első üveget és elvitték a 70k-s Sony fejegységet… Rendőrség kihív, mondom nekik, hogy kikre gyanakszom (az egyik lakó gyermekéhez nem sokkal előtte furcsa figurák kezdtek járni), meglátogatják őket, rákérdeznek, természetesen senki nem tud semmit… Eltelt pár hét, kapom az értesítést, hogy meglett a Sony. Jól gondoltam, az egyik kis kötsög volt a hunyó… hozzátenném nem volt túl nehéz dolguk, mert az előlap csak az udvaron maradt fent, sehol másutt. Öröm és boldogság, egy rövid időre… Megyek érte a rendőrségre, ahol közlik, hogy nem találják, eltűnt. Eltűnt a rendőrségről! Vajon ki vitte el? LOL! Fő a bizalom…
-
Khelben
nagyúr
válasz
TazLeacher #3541 üzenetére
Amiről te beszélsz, annak semmi köze a rendőrséghez. Nem a rendőrök találják ki a törvényeket.
-
biggamer
veterán
válasz
TazLeacher #3534 üzenetére
Miért, ha ellopják az kocsidat és egy másik legális rendszámmal közlekednek a pihentető hely felé, akkor szerinted hogy a fenében lehetne máskép elkapni őket, ha nem véletlenszerű ellenőrzéssel ?
/ persze arra gondolok ha a kocsiban nincs nyomkövető /samfishR
Akinek van TV-je. -
Khelben
nagyúr
válasz
TazLeacher #3534 üzenetére
Erre én is csak azt tudom mondani, hogy nyitva előtted az út Amerikába.
-
biggamer
veterán
válasz
TazLeacher #3530 üzenetére
Figyi, van egy régi mondás, eröszak erőszakot szül.
Én átköltöttem : cinizmus cinizmust szül, ennyi.Khelben
Nem kell olyan messzire menni, itt van Olaszország.
Próbáljon meg ellenkezni a városi csendőrökkel vagy lenézni mint a sz@rt, flegmán beszélni vele mintha a seggéből húzta volna ki az intézkedő rendőrt.
Azt hiszem egy életre megtanulná tisztességet.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #3480 üzenetére
Nem a véleményt elmondani nem szabad, csak általánosságban nincs értelme itt írogatni a Rendőrségről és a rendőrökről, mert ugyanolyan flame, mint a widowsos topikokban általánosságban szidni a Microsoftot, vagy akár dicsérni. Konkrét esetekről, lehetőleg minél pontosabban és elsődleges forrásból, ha lehetséges, mert híreszteléseket megvitatni szintén nem látom értelmét.
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3476 üzenetére
Akkor kell nyitni egy rendőrgyalázó topikot, ahol lehet őket szídni. Nem pedig pont abba a topikba írni a gyalázkodást, amiben Ők szeretnének segíteni...
-
tolts.hu
őstag
válasz
TazLeacher #3403 üzenetére
Hidd el nekem, hogy megbüntetik a civil rendőrautó sofőrét, és a "csíkos": kék villogós, aztó sorfőrét is objektív felelősségben.
-
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3405 üzenetére
Elnézést, abszolút félreérthető a tapsikoló vigyorgó smiley.Elképzelhető ,hogy véletlenül kilkkeltél rá, én meg már félre is értettem.
Lehet , hogy kis gond van a szinonima fogalmakkal, éppen ezért egy kérdés.
A szomorúság miképpen függ össze ebben az esetben a meglepettséggel? -
lúzer
veterán
válasz
TazLeacher #3411 üzenetére
végülis kollégák, miért bántanák őket
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
TazLeacher #3405 üzenetére
Van egy gyűjtőkifejezés rájuk, naivak.
-
samfishR
senior tag
válasz
TazLeacher #3389 üzenetére
Az sem ritka, hogy forgalommal szemben, a bal oldalon állva mérnek.. hát ez már szánalmas..
-
S e t h
nagyúr
válasz
TazLeacher #3396 üzenetére
Hú mekkora öröm lehetett
Ha neked ez okoz örömöt az életben .......
Szerintem inkább szomorú.
-
tolts.hu
őstag
válasz
TazLeacher #3395 üzenetére
A civil és "csíkos" rendőrautót is ugyanúgy megbüntetik gyorshajtásért, mint a többit.
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3395 üzenetére
Már a mondatodból is süt az általánosítás...
Úgy kezded, hogy ha "1 is hibázik", majd úgy folytatod, hogy "Ti megengedhetitek magatoknak".
Egyébként pedig nem lehet büntetni azért a hibáért, amit én leírtam, hogy "elkövetek", de persze ez téged nem érdekel... Pont emiatt nem is büntetem azt a cselekedetet.
Folytasd az általánosítást, abban vagy jó!
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
tök egyértelmű hogy előzésnél szinte 100%ban átléped a megengedett sebességkorlátot, de azért egy bizonyos %ig nem kapsz semmit. viszont városban már nehezebb betartani, főleg pesten, a vasúti kereszteződésnél meg még rosszabb a helyzet..
vidéken meg az a baj hogy a főutak is nagyon rossz állapotban vannak és gyakran úgy "javítják" meg az utat hogy kiraknak egy 60-70es táblát.. aztán sz*pjál paraszt.. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bocs, 1 lemaradt, a mozgássérült helyen való parkolás. Erről jó kis képet találtam pont minap egy Tesco parkolóban.
-
Vertigo18
addikt
válasz
TazLeacher #3391 üzenetére
Hááát, akkor errefelé ne gyere, mert én az általad felsoroltak közül egyedül az utolsóba futok bele néha (hátsó lámpa megy el rendszeresen, sajnos olyan helyeken járunk.), amit rendszeresen ellenőrzök induláskor. A biztonsági övet pedig civilben is, egyenben is minden esetben használom, kivéve akkor, amikor a törvény úgy írja elő, hogy nem kell (pl. rabot kísérek).
De nem baj, azért általánosíts, bár szerinted ez nem az volt...
-
tolts.hu
őstag
válasz
TazLeacher #3391 üzenetére
Én meg láttam, nem is egyet.
Egyébként valamennyire egyet értek. -
tolts.hu
őstag
válasz
Persze, vannak szabályszegők, de megint megy az általánosítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged