Új hozzászólás Aktív témák
-
tolts.hu
őstag
válasz
Snoop-y #4618 üzenetére
1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
47/A. § (1) Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása esetén a bíróság az ítéletében meghatározza a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját, vagy a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárja.
(2) Ha a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét nem zárja ki, annak legkorábbi időpontját legalább húsz évben, ha az életfogytig tartó szabadságvesztést olyan bűncselekmény miatt szabta ki, amelynek büntethetősége nem évül el, legalább harminc évben határozza meg.
-
Róth
aktív tag
válasz
Snoop-y #4620 üzenetére
Arra már nem emlékszem, csak arra, hogy géppisztolyos volt a rendőr, ugyanis a Pestre vezető főútvonalakon (a többségén) géppisztolyos rendőrök voltak "telepítve". Na ott volt aztán nyomozás. Kőröztek valami autót (talán piros Ladát?), ami úgy nézett ki, hogy mindenkit bevittek az ország teljes területén, aki gyanús autóval járt. Nem csak igazoltatták, és felírták a nevét, hanem bevitték kihallgatni. Nem is egy ismerősöm volt bent. Gyanúsítottként kezelték őket, nem tököltek.
Az volt a röhej az egészben, hogy a tetthelyhez legközelebbi városban (Vecsés), a városba belépve az első kocsmában volt a törzshelyük a gyilkosoknak, és már kinyírtak több embert, és nem is nagyon csináltak belőle titkot. Úgy emlékszem, hogy nagyon soká jutottak el a gyilkosokhoz, pedig ha azzal kezdik, hogy bemennek a legközelebbi kocsmába, nekibasszák a kocsmárost a falnak, hogy meséljen, akkor pár óra alatt megoldották volna az ügyet. Erről jut eszembe a feltételezett lacházi lánygyilkos is, aki 200 méterre lakott a tetthelytől. Tanulság lehetne a rendőrségnek, hogy az ügyek túlnyomó többsége végtelenül prózai és primitív. Nem szabad krimit nézni. -
Róth
aktív tag
válasz
Snoop-y #4618 üzenetére
Asszem, az ítéletben meghatározzák a legkorábbi szabadonbocsátás idejét. Ez liszka esetében 30 év. A 30 éves fegyház ténylegesen életfogytnak minősül, mert ennyi idő után a legkeményebb elítéltből is roncs lesz. De nem is kell 30.év, 15 is elég hozzá.
A 70-es években volt az emlékezetes soós-féle rendőrgyilkosság. Soóst felakasztották, a társát, aki életfogytot kapott, mostanában engedték ki kábé 30 év után. Nos, arra a faszira nyugodtan rá lehetne bízni egy egész fegyverraktárat őrzésre, annyira lenullázódott. Megdöbbentő volt látni a vele készített interjút, mert én még emlékszem a 30 évvel ezelőtti interjúra is. Ő volt az elsőszámú gonosza az országnak.
Állítólag kántorként dolgozik valamelyik plébánián..... -
F.B.I.
veterán
válasz
Snoop-y #3112 üzenetére
Csodálkoztok, amikor egy nyomozónak 40-60 ügye van egy hónapra. Ember kevés, ezt orvosi körökben úgy hívják, hogy "műhiba" csak nem kell olyan komolyan venni. Aki meg nem bízik a rendőrségbe, mert ez nem egy film, az ne menjen panaszkodni, hanem keresse meg magának.
Én biztos, hogy nem hívnék rendőrt ha elvitték a kocsimat hanem egyből elindulnék keresni, aztán ha van szabadidőm jelenteném, hogy a bank és a biztosító ne szivasson. -
tolts.hu
őstag
válasz
Snoop-y #3084 üzenetére
Garázdaság szabálysértése, melyet többszöri figyelmeztetés ellenére is továbbfolytatott.
A szabálysértési hatóságnak ez a dolga. A szemetelés is szabálysértés sokan nem tudják, és biztosan roppant mód megsértődnének ha intézkedés alá vonnám. Pedig inkább magába kéne néznie hogy mennyire p@raszt. -
Vertigo18
addikt
válasz
Snoop-y #3073 üzenetére
Azt meg te láthatod be, hogy ha valaki képzett, de 4 oldalról löködik, ráadásul a "cél" ugrál, akkor nem fog tudni olyan helyre ütni, ahova akar. Én jártam tonfa-képzésre, használtam már (közéletben) viperát, mégis azt mondom, hogy nem tudsz a felfokozott helyzetben a mozgó célra oda ütni, ahova akarsz... Mondom ezt 10 év tapasztalattal.
Egyébként én nem szeretem használni (a meló során, nem tömegoszlatásnál), inkább rúgok, sprayzek.
A lőkiképzésről meg csak annyit, hogy hiába van leírva az intézkedés taktikai részben, hogy hova kellene lőni (karok, lábak), nem elég, hogy az nem állítja meg a támadó parasztot, de az első lövészeten rögtön buknál, mert a karok, lábak nem pontértékes találatok...
-
-
Vertigo18
addikt
válasz
Snoop-y #2597 üzenetére
Meg azért abban egyezzünk már meg, hogy ha én bemászok valakihez, aki alszik, azzal a szándékkal, hogy megölöm, akkor az úgy fog meghalni, hogy fel sem ébred...
Azt meg nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy az alvó ember nem hogy nem hal meg, de csak könnyű sérüléseket szenvedjen, míg a támadó életveszélyeseket... Ez így fura.
-
kételkedem
addikt
válasz
Snoop-y #2547 üzenetére
A harci kutyát még mindig keverik az agresszív, ideggyenge, láncon nevelt, éheztetett, rendszeresen elvert kutyával. Ha kutyatámadás ér valakit akkor szívesen használják a véreb és a harci kutya kifejezést. Aki látott már közelről vérebet az pedig csak kapkodja a fejét!
-
degh
tag
válasz
Snoop-y #2474 üzenetére
nem akarok kötekedni, de hogy értsd miért írtam:
azt magyarázd el miért tartott 5 hónapig visszaadni a jogsim, mikor már 3 hónapja tudják hogy nem csináltam semmit. a másikat csak példának hoztam, hogy ha akarnak tudnak gyorsak is lenni.
tényleg nem kötekedni akarok, tisztelem, becsülöm a rendőröket, tudom, hogy leterheltek, de tényleg nem értem ezt az egészet, ha nem megyek hetente vagy telefonálok, hogy hol jár az ügy, akkor szerintem még 2 hónap múlva sincs jogsim. -
Vertigo18
addikt
válasz
Snoop-y #2406 üzenetére
LOL!
Egyszer forgalom irányításom (balesetnél) közepette észleltem hasonlót (messziről süvít egy Bora - fehér - traktort előz záróvonalon, majd forgalom elől elzárt területen, majd kanyarodósávon, majd tovább megint forgalom elől elzárt területen, záróvonalon, aztán visszatért a saját sávjába). Már messziről mutogatom neki, hogy "mi a jó büdös francot csinálsz, teeee....", de addigra közelebb ért, így a "fákk" lendítésére indított kezem feljebb lendítettem egészen a sapkámig, ugyanis a Rendőrkapitányom volt...
Az abszurd a dologban, hogy ahelyett, hogy kussolt volna az egészről, és inkább elkerült volna, amíg el nem felejtem, a következő héten behívatott, és előadást tartott nekem hosszan arról, miszerint Ő ezzel nem szegett meg semmiféle szabályt, majd az előadását összefoglalva fél óra múltán úgy összegezte az általa előadottakat, hogy "Magyarországon az utak rossz állapotára való tekintettel az egyetlen előzésre biztonságosan alkalmas hely a forgalom elől elzárt területek...".
Most erre mit lehet mondani? Vitatkozni nem lehet, így csak ennyit mondhattam: "Értettem, főnök!".
És még hány ilyen sztorim van...
Pl, amikor a Főkapitány majdnem elütötte a járőrt..
Nah, abbahagyom, mielőtt "kopogtatnak! "
-
-
brownus
veterán
válasz
Snoop-y #2222 üzenetére
engem az ismeretségi körömben egy végtelenül udvarias embernek ismernek
nem olyan családból származom én... :d
hogy rákérdezek egy nőnél; nem egyszer találkoztam olyan hölgyekkel akik az én korosztályom de elkezdtek magázódni mert pl. a munkahelyük ezt megköveteli akkor szoktam mondani, hogy ne hülyéskedjünk már egymással, tegeződjünk.
ezek nálam "felszínes" dolgok, mint írtam nem ez a fontos, hogy tegeződünk-magázódunk....Elég érdekes a protokolláris hozzáállásod ezzel a minden férfit letegezek stílussal - lehet, kicsit általánosan fogalmaztam. bnőm szüleit anno magáztam, majd pár találkozás után megittuk a pertut. persze, hogy vannak kivételek.
a másik, pl. ami kurvára tud idegesíteni: "maga" és az "ön"-zés, sztem ha már magázódunk akkor áttérhetne mindenki az ön-özésre.
-ön mit gondol? udvarias
-maga mit gondol? lenéző, lekezelő sztemnem?
-
CarajoEsp
senior tag
válasz
Snoop-y #2177 üzenetére
[[OFF]Igen, rendkívül kultúrált tett volt. Már ne is haragudj, de pont az ilyen emberekre jellemző, hogy életükben egy keresztbe szalmát nem tettek, de most kimegy leköpdösni, mert akkor ő valaki, amiről majd dicsekszik a kocsmában a haveroknak.(Bár az ilyennek azok sincsenek).
Lehet véleményt formálni, lehet utálni, de van ennek egy normális formája, meg egy ilyen alpári, elfogadhatatlan.
Erről mindíg az jut eszembe, hogy néha szoktam beszélgetni egy fószerral, aki mindíg nyavajog, hogy milyen kevés a nyugdíja. De mikor megkérdezem, hogy mégis hány évet dolgozott konkrétan, mint adozó állampolgár, akkor jön a terítés, míg elmondja, hogy csak 5-öt. Ez azt jelenti,hogy én alig több, mint 5éves munkaviszonnyal, máris több adót fizettem, mint ő életében.
Az ilyenek nekem ne nyavajogjanak.[OFF] -
Reno7
senior tag
válasz
Snoop-y #1895 üzenetére
Még mikor alsó suliba jártam,akkori egyik oszt társamnak a szülei nevelők a közeli nevelőben(10 perc),és annak ellenére hogy ide nem is az igazán kemények kerülnek,hanem lopás/rablás/könnyű testi sértés stb...nem volt valami csábító...emlékszem egyszer bejött az anyja,aztán ott mesélt nekünk hogy milyen oda bent lenni,meg néztünk ilyen riportokat...utána pár hónapig mindenki kussban ült az órákon
Ebből a Bebukottakból meg sajna nem találtam egész filmet,csak 5 perc részleteket,pedig már megakartam nézni.-NOKIA-: Kösz. Nem tudtam hogy így becézik.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Snoop-y #1670 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges ezt tovább gerjeszteni, mindkettőtöknek igaza van...
Én azt sem értem, hogy minek kezdtek meg még 3 intézkedést, hacsak nem volt ott összesen legalább 8 rendőr. Ugye 4 intézkedő, és legalább 4 biztosító rendőr kell ahhoz, hogy egyszerre 4 intézkedést lefolytassanak.
A másik pedig az, hogy nincsen semmiféle szabályozás, ami azt írja le, hogy miért mennyi jár, ha helyszíni bírságolással él a rendőr. Innentől pedig különböző személy volt az a két kollega, így fordulhat elő, hogy az egyik szankcionál, a másik meg fegyelmeztet. Két külön ember, két külön intézkedés. Az egyetlen probléma az, hogy előtted csinálták. Egyébként honnan tudod, hogy nem jelentették fel a másik 3 autóst? Ahhoz a helyszínen elég pár (3-4) adatot rögzíteni, és ha nem követett el nagyobb dolgot (pl: nincs jogsija), akkor már mehet is tovább. Hangsúlyozom: kérdéseim csak érdeklődés szintjén mozognak, nem célom senkit bosszantani. -
tolts.hu
őstag
válasz
Snoop-y #1664 üzenetére
Nem lehet hogy az általad sz*rnak nevezett ladában 3 gyerek ült hátul, vagy nyílvánvaló volt, hogy nem olyan tehetős az állampolgár, hogy ki tudja fizetni az esetleges büntetést?
Vagy esetleg kulturált/tilsztelettudóan beszélt a járőrrel, és a fentiek figyelembe vételével mérlegelt -
Vertigo18
addikt
válasz
Snoop-y #1658 üzenetére
Komolyan nem tudom... Azért van egy olyan alapszabály (hallgatólagos), hogy ha elengedünk valakit (bármi miatt), akkor azt nem a másik civil előtt tesszük. Nekem is volt egy kollegám, aki biztonsági öv hiányára elengedett egy párt, miközben én éppen töltöttem a másiknak a csekket. És ilyenkor jogosan jön a kérdés, hogy "Őket miért nem?". És én is csak szabadkoztam.
Igazság szerint ahány rendőr, annyi intézkedés, és nekem senki nem mondhatja meg egy közlekedési szabálysértésnél, hogy ezt most meg kell büntetni, azt meg csak figyelmeztetni. Amennyiben a parancsnok a helyszínen a 3 lehetséges szankciót (figyelmeztetés, helyszíni bírság, feljelentés) le akarja szűkíteni egyre, akkor vegye át az intézkedést. Elméletben így működik.
Ebből kiindulva, ha két rendőr egymással párhuzamosan intézkedik, akkor nem kell feltétlenül ugyanazért a cselekményért ugyanazt a büntetést kiszabni. De nagyon célszerű! -
oxox
addikt
válasz
Snoop-y #1648 üzenetére
igen, sok pozitív benyomás is éri az embert velük kapcsolatban...ezt írtam fentebb is...csak egyrészt a negatívaknak se alacsony a száma (te is izzó készletre számítottál)...meghát az emberben a jó élmény hamarabb elhalványul.
"pozitív" történet szintén...ill valakinek tragédia...mindenesetre vicces
:
leendő oldalbordám egyik rokonai egy magyaros klasszikus kockaház ráépítésén, felső szintjén laknak...mikor elkészült a épcső, még korlátra még nem volt pénzük. Csigalépcső, ami ráadásúl nem is atomstabil (szépen inog mikor sétál fel rajta az ember), és jó magas.Egyik este nagy csörgés-csattanásra, majd jajveszékelésre ébredtek...Arra, hogy a lépcsőházban tiszta vér a fal, s valaki nyöszörög lent (kb 3,5-4m magas)...Egy betörő sunnyogott éppen kifelé a zsákmányal megrakva (durva volt, mert volt olyan érték amit a fejük mellől emelt el)...A ház ura kb 110kg, szép termet, de mondta, hogy nem volt szíve bántani, bár elég mérges volt...kihívták a mentőt, rendőrt, utóbbi ért ki hamarabb....és még Ők is mondták, persze miután kimulatták magukat, hogyha akar, akkor elfordulnak, adhat még neki néhányat.
-
biggamer
veterán
válasz
Snoop-y #1476 üzenetére
" És egyébként lenne hatása a nem bujkálásnak mert ha tényleg az lenne a cél, hogy neveljünk akkor ott állna a rendőrautó ahol villogna mondjuk a radar kontroll felirat vagy csak a villogó és akkor simán lelassítok. "
Általában nem ott szokott lenni a baleset, ahol kint állnak a trafisok / ahol Te le lassítasz /, hanem ott ahol nem látod őket és nyomod neki.
Nem csak ott kell lassabban menni / a trafi elött és mögött x méterrel / ahol trafiznak, hanem mindenhol, ahol azt megkivánja az előírás.
Szerintem.
-
tolts.hu
őstag
válasz
Snoop-y #1457 üzenetére
Kedves Snoop-y, a véleményednek hangot adhatsz, a kerületi kapitány fogadóidejében, vannak lakossági fórumok, stb. Lehetséges ha szólnál/szólnának az emberek, történne változás. Lehet hogy ezek után sem. Kevés az ember is.
Továbbá lehetőséged van hogy te jobban csináld. Gazdálkodj 2 emberrel még a zebrákhoz, úgy hogy egyszerre kell átkísértetned bv. intézetből nyomozóhatósághoz, családi balhéhoz, balesethez kimenni, bombához kimenni, trafizni, stb.Remélem mindenki megkapta a megfelelő tájékoztatást, jó éjszakát kívánok.
-
törölt tag
válasz
Snoop-y #1457 üzenetére
Ja barátom, ahhoz dolgozni kell.
A 85-ös úton Kapuvár után Győr felé van egy frissen felújított szakasz, hát vagy 6-7 kilométer. Vadiúj út, minden készen van, be vannak fejezve a munkálatok, de a 40-es tábla kint van. Itt megmondom: nincs ember, aki ezt betartja. Aki nagyon óvatos, az 70-et megy.
Most jövök arra, villognak szembe, mint a barom, még Kapuváron belül. Hát jó, nem kockáztatok, 40-et megyek. Ott álltak a kedves rendőr urak a Fáma 3-assal.
Szóval hogy én tisztelem a rendőröket és megértem, hogy parancsot teljesítenek, de nem kell csodálkozni, ha a kiszedett autós leköpi az egyenruhát. Egyértelműen kint felejtett táblánál mérni az a szabályokkal és a hatalommal történő nyílt visszaélés az én szememben.
-
finest
addikt
Te rosszabbul jártál a bírsággal. Szó szerint ez volt nálam is, szembe teljesen üres volt az út, szal egyedül engem veszélyeztetett a teherautó. Ezek is pontosan láthatták, h mi van, néhány autóval voltak mögöttem. Szerintem csak el akarták sütni a kis büntijüket, amúgy észre sem vettem mikor írta mega csekket, szerintem már ki volt töltve.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Erre van egy jó kis sztorim, igaz nem velem esett meg, hanem egy ismerőssel.
Igazoltatás céljából megállították az illetőt, a társa vezetett.
Az első kérdés, -személyautó- hová mennek?
- Nem mindegy?
- Személyi igazolványokat kérem.
- Nincs.
- Hogyhogy nincs.
- Nem kell, nem kötelező.
- ??
- Útlevél van.
- Magyarok?
- Igen.
Az igazoltatás során odaadott útlevelek rendben voltak, tehát utána
semmi problémát nem találva otthagyták a rend éber őrét, aki az út
szélén azóta is keresi az állát.
Nekem szerencsére csak jó tapasztalataim vannak, udvarias, korrekt
rendőrökkel volt eddig dolgom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest