Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
S e t h #9112 üzenetére
próbálod mindenféle absztrakt hülyeség meg elmélet felé elvinni a dolgot, ezzel kívánod meggyőzni magad hogy tévedhetetlen vagy (tények makacs dolgok, de a hittel nehéz vitatkozni)
pedig a kérdés egyszerű, okosan cselekedett e a srác vagy csinált egy butaságot a pillanat hevében, amiért kitüntették mert úgy itélték meg, jó pr lehet?
az okos emberek elgondolkoznak és beismerik ha nincs igazuk, próbáld ki te is -
newmoonlight
senior tag
válasz
S e t h #9107 üzenetére
A "kommunikációs skilleken" (wow!) nálad is bőven akadna csiszolni való, mert az a bravúros logikai hátraszaltó, ahogy ettől a konkrét esettől eljutottál a "saját tyúkszaros életüket a köz java élete helyezőkig", a fogyasztói társadalomig, meg az emberi passzivitás (értsd: akik nem tartóztatnak fel robogóval egy felfegyverzett rendőrök elől menekülő részeget) miatt trágyadombbá vált bolygóig (sőt univerzumig) az tényleg fantasztikus. Fájó, hogy az ősrobbanás és a tízparancsolat kimaradt...
Ui.: Pár napja jól tippeltem. Ránézésre tényleg egy Darwin-díjas hülyegyerek. [link]
-
válasz
S e t h #9107 üzenetére
bután állsz hozzá
nekem azzal nincs bajom ha valaki valami jóért, okosan, megfontolásból kiáll és azért akár az életét is hajlanó kockáztatni (rendőr, mentős, túzoltó stb.)
nekem az ostobasággal van bajom, amikor valaki vakmerő és a semmiért képes lenne odaadni az életét, sőt még lehet hogy kárt is okoz vele (de ezt leírtam fentebb)
mint pl a robogós kitüntetett -
válasz
S e t h #9085 üzenetére
aki fentebb csúnyábban írta ezt, az is érthető valahol, szerintem nem is annyira a gyerek ellen irányult a dühe, mint inkább felháborodásból volt bunkó
gondolj bele, ha valaki ilyen félőrült állapotba kerül hogy bolond módon elkezd menekülni a rendőr elől és vele szemben nem a megfelelő túlerőt alkalmazzák mi történhet
pl átmegy a robogóson utána meg már minden mind1 alapon felmegy a járdára és elüt 2-3 embert
míg ha hagyja hogy a rendőr tegye a dolgát akkor legfeljebb 2-3 autó törik össze, ami nem gond, lehet másikat venni helyette és kész
vagy akár az is lehet hogy hagyják ideiglenesen elmenekülni, az is jobb mintha nagy balesetet okozszóval valahol az is jogos hogy szidják a kölköt
-
newmoonlight
senior tag
válasz
S e t h #9075 üzenetére
Most őszintén, ha (nagy összegben) fogadnod kellene, hogy egy huszonéves srác általában megfontolt, bölcs, humánus indíttatásból cselekszik-e, vagy hebehurgyaságból, esetleg "brahiból", akkor mire tippelnél?
"Összes információ" alatt a srác fejében kavargó gondolatokat értjük? Mert azokat valóban nem ismerem. Esetleg az "üldözéses szituációnak" a részleteit? Mert az viszont nagyjából elképzelhető. Nem hiszem, hogy nagyon mellé tudnánk lőni. (Hacsak nem vágyunk olyan ínyenc részletekre, mint pl. "a hatósági intézkedés alá vont X.Y. járművezető a hatósági intézkedés 12. másodpercétől minden ok nélkül a hatóságot sértő, súlyosan becsmérlő kifejezéseket kezdett használni a vele szemben közúti hatósági igazoltatási eljárás foganatosítását kezdeményező hatósági személlyel szemben, úgymint ...") -
newmoonlight
senior tag
válasz
S e t h #9071 üzenetére
Nem a futár motivációit elemeztem (nem látok bele a fejébe), de ha muszáj maradnunk ennél a kifejezésnél, akkor "motivációként" inkább az említett hebehurgyaságot látom.
A "#cool sztorit", meg a baráti körben (azóta vélhetően megvalósult) sztorizgatást -ugyanúgy, mint a potenciális darálthússá válást- sem a cselekmény tudatos, végiggondolt "motivációjaként" említettem (abban a szituációban nem volt ideje mérlegelni), hanem mint okozatot. Mint "eredményt".
Úgy könnyebb elképzelned, ha ezt a szituációt az összes olyan banális (általában gyerekek által elkövetett) butasággal veted össze, amelyekre valami olyasmi a (közhelyszerű) reakció, hogy "na, ezt akartad?!", vagy "na, megérte?!". Ilyen esetekben sem az a tudatos célja (vélhetően) az elkövetőnek, hogy pofára essen, csak nem mérte fel helyesen a lehetséges végkifejleteket.
Még egyszerűbben, "fiatalság-bolondság"...
Vannak erről drámai (veszélyes helyen szelfizős, motoros egykerekezős, medence mellé fejest ugrós, stb.) videók pl. a LiveLeak-en.
Nem a (hős) pizzafutárunk érdeme, hogy nem a medence mellé sikerült a csukafejese...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
S e t h #8236 üzenetére
több rész is volt egymás után, fél szemmel néztem, meg nem mondom.
de asszem valami olyan volt, ami nem lehet túl régi.
de időpont utána porton lehetetlen rákeresni.
a cc oldala meg sznte meg sem mozdul.
így passz...(ha nagyon érdekel, azt kell kinyomoznod, melyik rész ment akkor, amikor írtam a posztot....)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
S e t h #8117 üzenetére
na persze. de a veled elbeszélgető pszichomókus azóta egy félresikerült auotoerotikus fullasztássnak álcázott idegenkezűség általi cselekmény következtében elhalálozott, az ánuszában egy aranyhörcsögnek látszó
ex élőlénnyel. ööö izé, tárggyal....***
(#8119) Lauda
lassú... -
djdaniel
senior tag
válasz
S e t h #7927 üzenetére
egy pénteki napon bementem az orvosi rendelőbe receptért, úgy-e a doktornő kiment egy beteghez és az asszisztensnő adta oda a receptet, megyek ki a rendelőből be akarom csukni az ajtót tisztára szorul és az üveg is lötyög benne mint a sz*r, tehát nem lehetett normálisan becsukni és ahogy kicsit erősebben megnyomtam hogy becsukódjon az ajtó kitört az üveg és elvágta az egyik ért a csuklómon.
Miután kitört az egyik várakozó beteg ki jött a rendelőből hogy megnézze mi volt ez a nagy zaj és azt látta hogy én gyorsan el megyek a helyszínről és fogom a csuklom, ez után az a beteg aki látott szólt a rendelőben az asszisztensnőnek hogy mi történt és kihívta a rendőrséget és mivel tudta a nevemet így feljelentettek.
másnap tudtam hogy feljelentettek mikor vissza mentem a rendelőbe hogy szóljak hogy én törtem ki.Mivel ömlött a csuklómból a vér azt se tudtam hogy mit csináljak, nem akartam elvérezni, azt láttam célszerűnek hogy gyorsan elmegyek a honvéd kórházba sürgősségire úgy-e ott gyorsan és szakszerűen ellátnak, az asszisztensnő meg nem tudott volna velem mit csinálni, max bekötötte volna ami esetemben sz*rt sem ért volna, úgy-e kocsival gyorsabban beértem mint ha mentőt hívtam volna...
Vissza kellet volna mennem szólni, de ilyen állapotban nem tudtam.
És akkor pár hét múlva jött egy levél a rendőrségtől, hogy menjek be kihallgatásra és akkor elmagyaráztam hogy mi történt és vittem magammal az ambuláns lapot.A bíróságon úgy-e ott volt az a beteg aki kijött a rendelőből miután kitörtem az üveget, tehát tanúskodott , egyébként sz*rt se látott csak azt hogy ki van törve az üveg és tiszta vér minden és fogom a csuklom és elmegyek a helyszínről. ( gyakorlatilag egy idióta volt, aki össze vissza magyarázott az asszisztensnőnek azt mondta hogy én az öklömmel ütöttem bele, bíróságon meg azt mondta hogy miután hallotta a nagy zajt utána kijött és látta hogy fogom a csuklom és elmegyek)
A bírónőnek elmagyaráztam a szitut, és azt mondta mivel hozzá értem és kitört tulajdon elleni rongálásnak
számít, vagy valami ilyesmi pontosan már nem emlékszem.Kaptam egy figyelmeztetést és kikellet fizetnem az üveget (20k) és a bírósági költséget ami 1500ft volt.
-
djdaniel
senior tag
válasz
S e t h #7924 üzenetére
tulajdon elleni rongálás.
bírónő annyit mondott hogy ; mivel hozzá értem az üveghez, abba a pillanatban már meg valósult a rongálás vétsége.
tehát gyakorlatilag ráteszed valamire a kezed, vagy hozzá érsz és össze törik az már szándékos rongálásnak minősül, lényegtelen hogy úgy estél be a kirakatba, vagy úgy löktek be.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
S e t h #7865 üzenetére
"Nyugtasd meg a kedvesedet, hogy azonos nemű pajkos rendőr még a testüregeibe is bekukucskálhat."
na, ez a lényeg.
a táska, levetett ruházat átvizsglásához nem kell azonos nemű "közeg", (ez nem csak konkrétan rendőr, hanem pl. nav-os, felhatalmazott illetékes - duplán de szép vót'), lehet. nem kell hozzá határozat.
de testi és testüregi motozáshoz szeparált helyen, védő- és segédeszközzel elláltott, (gumikesztyű, vazelin, stb...), azonos nemű átvizsgáló követelhető.
a kérdésre a lényeg: a seggedben is lehet tutkálni, bármikor, csak a jogszabályi feltételeket, ( azaz körülményeket), kell biztosítani. tehát fiú fiúnak, lány lánynak nyúlhat fel. ez kicsit meleg dolog, de legalább illeszkedik a jogi környezethez.
de visszakanyarodva az alapkérdéshez.
igen, a barátnőd igencsak tévedett. ha át akarják vizsgálni, és ellenkezik, akkor még néhány jó kis lehetséges vádpontot előre begyűjthet: hivatalos személy ellni bla-bal... -
szab.tam
nagyúr
válasz
S e t h #7728 üzenetére
valószínű nem. eltévedt.
új jogszabály: családon belüli után a rendőrségen belüli, (ööö volt rendőrségen belüli), topicolós erőszak tényállása....
(#7722) Sanyabá
polgárőr, (a nyugdíjast, leszereltet már lelőtték), így marad az ex önkéntes rendőr, re-önkéntes, ex(?) munkásőr.
ezek számítanak??? -
degu
senior tag
válasz
S e t h #6451 üzenetére
Sz*r az egesz-ugy ahogy van!
Nincs a rendoroknek tekintelyuk,minden heten legalabb egy hir van a mediaban korrupt,onkenyeskedo,megeroszakolos,pedofil...sot! bunozo rendorokrol!,amit harom napig minden hirben bemondanak
/Nem allitom,hogy hazugsag,hiszen Ok sem angyalok,hanem emberek,biztosan van kozottuk ilyen is,olyan is,de ezt a celzatos lejaratast en megtiltanam!/
Mert mit varunk egy olyan rendfenntarto szervezettol,amit hagynak lejaratni,gyk. megtiltjak a fegyverhasznalatot,szabalyzatokkal teljesen bekorlatozzak,megfosztjak a mozgasteruktol,es akiket barhol,barmikor pocskondiazhatnak,beszolhatnak Nekik?!
Es ha a rohogo,pimaszkodo,ontelt,hetprobas bunozonek van egy allatnevu ugyvedje,akkor mar mehet is tovabb- bunozni! Az ot tettenero rendort,meg felfuggesztik,vagy lejaratjak,
hiteltelenitik.
Mondjatok! miert van az,hogy minden bunugy targyalasa,vagy az ugyved altal adott interju azzal kezdodik...hogy *vedencem artatlan* a korulmenyek,vagy szandekos lejaratas miatt kerult ebbe a helyzetbe! Itt mindenki artatlan? /Vagy tenyeren hordozza a media,mint a tundibundi Bucikat?/
Budapest -ezek szerint a Tiszta Lelkek Varosa?
Itt csak az atlagpolgar bunozo,es kap horrorisztikus buntetest pl. kozlekedesi kihagasert?
Ugyhogy az a velemenyem,hogy csak a Profetak,Megvaltok,es Szentek menjenek rendornek.
Talan Ok boldogulnak igy is! -
_BM_
senior tag
válasz
S e t h #5581 üzenetére
"Hatványozottan igaz , hogy a fejétől bűzlik a hal."
Én inkább úgy ferdíteném ezt a mondást, hogy együtt bűzlik a fej a hallal. Valamikor, de még nem is olyan rég is 50 ezerszer meggondolta az átlagrendőr, hogy belemenjen-e valami stiklibe, korrupciós témába. És nem kizárólag a büntetési tétel miatt gondolta meg ezerszer (amelyek egyébként nem sokat változtak az idők során), hanem a járulékos következményektől való félelmében. Gondolok itt a megbélyegzésre, arra, hogy tudomást szerez az ügyről a környezet, a rokonság, elveszíti a becsületét a barátok körében, megszégyenül (létezik még ilyen fíling?), visszalép a hierarchiában, nem fog munkát adni neki senki, kigúnyolják a gyerekét az iskolában stb-stb.
Ma már nincs ilyen. Buktam, kirúgtak, fasza csávó maradtam, lépek tovább. Ebben felelős a közmorál, amit persze mesterségesen süllyesztettek le azok, akiknek van eszközük a süllyesztésre, de legalább ekkora az Isten adta nép felelőssége, mert nem képes felismerni semmit az égvilágon. A saját jól felfogott érdekét meg végképp nem! -
truba
tag
válasz
S e t h #5573 üzenetére
Hát ez így nagyon gyenge érv, tanítsd meg a kezdőket te a szakmára, mint idősebb kollégának neked lenne ez kötelességed. A fiatalok meg mind ilyenek mint amilyenek írod, az öregebbek szemében mind ilyenek látszottunk, de aztán aki akarta csinálni az ki is vívta a megbecsülést.
A más fegyveres szervtől érkezőkkel meg pláne nem tudom mi a bajod,nálunk van volt bv.-s, és vámos, sőt nbsz.-től érkezett kolléga is, semmi baj velük nekik is meg kell tanítani a szakmát, és aki akarja csinálni az meg is tudja tanulni.
Talán nekem van akkor szerencsém mert jó helyen vagyok, ahol viszonylag normálisan mennek a dolgok és érzem a főnök megbecsüli az általam végzett munkát. -
Vertigo18
addikt
válasz
S e t h #5573 üzenetére
Egyetértek testvérem...
Mentorként feladatom lenne kiszűrni az olyan tanulókat, akiket itt lefestettél. Csak az a probléma, hogy ha valakiről leírom környezettanulmányban, hogy nem javaslom rendőrnek, és utána odakerül hozzám, mint elsős tanuló, akkor egy kicsit feleslegesnek érzem a melómat...
-
Vertigo18
addikt
válasz
S e t h #5149 üzenetére
Nálunk olyanok vannak, akik a határőrségtől jöttek át és AZONNAL járőrvezetők lettek... Vezetnek egy olyan embert, aki 7 éve járőr...
Johnny00!
Ha jól értem, akkor a törvényes megoldás érdekel... Nos eszerint Polgári Peres Eljárást kezdeményezhetsz a személy ellen, mely során bizonyítanod kell valahogy hogy kölcsönt adtál neki, és azt is, hogy Ő ezt nem adta vissza. Persze a Polgári Peres Eljárásokról már mindannyian hallottunk, 4-5 év, és az eredmény egyáltalán nem garantált...
Remélem nem azt szeretted volna hallani, hogy feljelented a Rendőrségen, a rendőrök meg megbüntetik és még a pénzedet is behajtják...
-
Vertigo18
addikt
válasz
S e t h #4717 üzenetére
Róth tipikusan az, aki felnagyítja a problémákat (bár igenis alapból is elég nagyok), és csak azokkal dobálózik. Ha valami jól működik (ezesetben a Rendőrségen belül), vagy van valami nagy fogás, eredmény, arról tudomást sem vesz, hanem visszatér azokhoz a jól begyakorolt lejárató példákhoz (amik hangsúlyozom tényleg elég gázok).
A móri esetben valóban rossz helyre lett kifizetve a zsé, a valódi nyomravezető ellen pedig eljárást indítottak. Tatárszentgyörgyön pedig valóban szar volt a nyomrögzítés.
Pozitívumot én még nem olvastam tőle... Pedig azért vannak...
-
samfishR
senior tag
válasz
S e t h #4426 üzenetére
Nem csak kurucot nézek, senki nem mondott ilyet. De azért az tény, hogy más híroldalon bizonyos hírekről véletlenül nem esik szó, és ha nem olvasnék csak indexet, akkor lemaradnék bizonyos információkról (ld. előbb említett hír, az elkövetők származásáról 1 szó sincs). Na én ezt nevezném szűk látókörűségnek.
"Ha meg az a tüske, hogy megsértődtél mert letojom a kedvenc hírportálodat, akkor eszkuzálom magamat, nehogy romoljon a komfortérzeted emiatt."
olyanom nekem nincs, de már mások is írták h ezeket a hírportálokat nem mindig kell figyelmen kívül hagyni. nyugi, nem te fogod elrontani a napom
Kalandor: mondjuk bűnözésbe. ya hogy a bűnözés mint olyan, indexen nem "érdemel" külön témát?
-
samfishR
senior tag
válasz
S e t h #4421 üzenetére
Érdekes, én sehol máshol nem láttam hírt erről a gyilkosságról, pl index origo.
És te beszélsz szókiforgatásról:
"Én elhiszem ,hogy neked az a Biblia,nyomtasd ki, téríts vele ha neked az jó."Azt meg nem kell már sokadjára is hangoztatni, hogy te mindent és mindenkit leszarsz. Leírtad már máskor is. Tudjuk.
Hiába költői, megválaszolom. ja és jó helyett régóta ya-t és yó-t írok. Nem lyó-t írtam a jó helyett, megnyugodhatsz
mod: idézőjel lemaradt, köss bele!
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
S e t h #4414 üzenetére
Hiszen ez a cél barátom. Aki normális azt kikészitik (pl fogda ahol van. Ha börtönőr akartam volna lenni oda megyek.) Ha mégis marad az ember akkor meg nem él meg. Kajaszállitó cégnél nem kevéssel keresek többet mint a volt kollegák (már akik ott maradtak. Így vagy úgy eljött a zömük). Ráadásul éjszaka, hétvége, ünnepnap meló. Kinek hiányzik ez?
Szóval lássuk be a rendőrség lezüllesztése valakiknek céljuk és érdekük. Mert ilyen yard mellett nem lesz rend. Ha pedig nincs rend mindenki azt csinál, úgy lop stb ahogy akar.
Aki ott van nem is értem miért. -
Vertigo18
addikt
válasz
S e t h #4414 üzenetére
10 éve vagyok a Yardnál, az elmúlt 3 évben 3x utasítottam vissza az év rendőre "kitüntetést"... Kifakult már a fénye, én el se merem mondani, nálunk milyenek kapták... (de egyet talán mégis: megkapta, majd fél évre rá kirúgták, mert 2 büntetőeljárás lett kezdeményezve ellene).
Kalandor: Te kérdezted, hogy merre vannak a becsületes rendőrök! Ott voltak azok is, megtaláltad Őket, csak másnap...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
S e t h #3706 üzenetére
Én pont ezt mondtam. Én elfogadtam, hogy ez van, így jártunk, ezeken már rég nem bánkódom, de azért mosolyogni nem fogok ezeken.
Most egy kicsit eltértnék a tárgytól, talán így tisztább lesz.
Őszinte leszek. Nem szeretem a rendőröket. Rossz tapasztalataim vannak velük, és úgy állok hozzájuk, hogy amig ki nem derült, hogy normális, addig én nem szeretem. Ez van, nekem ezt osztotta az élet, ílyenek a tapasztalataim.
Viszont egy percig nem állítom, hogy ebben a társadalom egy jelentős része része - és most ez alól simán kihúzom magam - nem felelős e miatt.
Nézzük csak az MTV székhézas dolgot...az nagyon rosszul sült el. És nem a rendőrök miatt. Úgy gondolom nagyon komoly probléma van abban az országban - és ez most attól független, hogy én csípem e őket - ahol egy rendőrre kezet emelhetnek...kb. ott van vége a rendfenntartásnak. Ott lőni kellett volna...nem többet csak 1-et. De beszélhetünk az állitólagos túlkapásokról is...ebben is simán mellettetek vagyok. A szarházi kővel dobálózik rendőrökre, és utána még neki vannak sérelmei...(Mondjuk ezt pont a rossz példák miatt nézik ennyire rossz szemmel).
De egy kicsit visszatérve:
Ha objektíven nézed, és kérlek próbáld meg:Van egy ember - mondjuk én - akit élete során értek atrocitások, amit a rendőrség nem igazán tudott kezelni. Ebbe belenyugszik.
Ugyanakkor nap, mint nap szembesül azzal, hogy - talán leginkább a közlekedésiek - semmi mást nem csinálnak, csak okkal vagy ok nélkül lehúzzák őket. És erre még persze rájön a korrupt, szemét, direkt kötekedő rendőr, amiből, ha csak 10% ilyen, már sok.
Tehát nem elég, hogy megszívta, de még szivatják is. Egy ilyen emberben milyen kép alakul ki? Az ember nem utál vagy szeret valamit alappól. Az élet tapasztalata alapján alakul ez ki benne. És sajnos ezeket az élményeket nagyon nehéz megváltoztatni.
Gondolj bele, ha én a cégem logójával fémjelzett ruhában csinálok valamit. És az elkövetkezendő fél évben még 5 ilyen ruhás ember hasonlót. Nem azt fogják mondani, hogy Te ez a 6 ember egy paraszt. Hanem, hogy ennek a cégnek csak paraszt alkalmazottjai vannak.
Most leírom azt a történetet, remélem nem lesz belőle tűz:
Rendszeresen bejárt régebben hozzán jó pár rendőr civilben és egyenruhában is, már ismertem őket arcról. Egyik nap - ez kb 2-3 éve lehtett - az egyik civilruhás büszkén mesélte a másiknak, úgy hogy én is tisztán hallottam, az alábbi sztorit:
B. (nevezzük így a történet mesélőjét) összetörte a civila autóját. Amennyire elmonda a sztorit nem ő volt a hibás, ő is ezt mondta, és a történet alapján én is így itéltem meg. De a másik fél nem volt hajlandó elsimerni a vétségét. Erre B. odament egy gyaoloshoz, hogy Ő úgyis látta mi történt, tanuskodjon. A gyalogos nem volt hajlandó. Erre B. előkapta a jelvényét, és azt mondta - nem biztos, hogy szó szerint - "Rendőri igazoltatás, szemiélyit, lakcímkártyát!" Miután megnézte megköszönte, visszaadta, és közölte "Mostmár tudom, hogy hol laksz, és tudom a neved, gondold át mégegyszer, hogy szeretnél-e tanuskodni." A történet vége persze tanuskodás lett. Most ezek után szerinted a gyalogosba milyen kép alakul ki a rendőrségről. Még, ha felteételezedis, hogy a Marsról jött, és soha nem látott még rendőrt, innetnől az összeset utálni fogja. Ennyi kell. Nem kell több. Ami legszomorúbb, hogy mindezt büszkén mesélte úgy, hogy rajtam kívül még többen tisztán hallhatták...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
S e t h #3680 üzenetére
Több buktató is van a hsz-ben:
82 ezer forintért, fegyverrel az oldalán, évente 30-40 lőszert egyszeri elpuffogtatás utáni felkészültséggel kockáztatni az életét , adott esetben 20-30 fős, felfegyerkezett tömeggel szemben.
És még én élek sz@r helyen?
És mi az amit kap a társadalomtól?Azt ,hogy leköpik érte, lenézik azért mert rendőr, ávh-snak nevezik, bűnözőnek tartják , mert egyes társai megtévedtek.Nem hír ha életet ment, a hír az ha vétkezik ,ezt látja a hétköznapi ember mert ezt látja a híradásokban, amin úgy csüng mint csecsemő anyja emlőjén
Te mondtad, hogy ilyen nincs, hogy így vélekednek a rendőrökről.Amikor csak hasonlót mertem írni, kikérted magadnak, hogy ezt csak én gondolom így.
Azért van még egy pár stresszes meló a világon...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
S e t h #3678 üzenetére
Attól, hogy szerinted akinek rossz történik az életében, ami ellen panasszal él, már boldogtalan, nem biztos, hogy így van. Ezen érdemes lenne elgondolkodni...
Tehát hozzád is betönek...akkor nem vagyok mégsem annyira egyedi eset.
Nem állítottam, hogy nem általánosítok. De ha már engem ezért megkövetsz, akkor Te ne csináld. Pont erről beszséltem. Akkor prédikálj, ha Te nem teszed.
Ha picit visszáb olvasol, van, aki normál hangnemben is tud válaszolni (személyeskedés neélkül), és úgy gondolom, amig ez így menne, nem konfliktusgenerálás lenne, max véleménycsere.
A következő bekezdésre nem reagálnék, minden melónak megvan a sajtát nyűgje, baja. Most nem mennék bele, hogy melyiknek mi...
Már megint személyeskedsz. LEAIRTAM KONKRÉTAN, hogy NEM RÓLAD BESZÉLEK. Mi kell még, hogy megértsd? Én Téged - vagy az itt jelenlévőket - egy szóval sem bántottam, lejrtam az ÉN EDDIGI tapasztalataimat. Ezzel szemben én voltam már hülye, kötekedő, hazug és miegymás...annyira nehéz lenne ezt mellőzni? Veled nem találjoztam, így rólad nem mondok véleményt. Leírtam 10 plédát, amit eddig én láttam, vagy látok rendszeresen. Mi kell még, hogy megértsd?
Nem nézek ilyen szemeteket, van amelyikről azt se tudom mi...
Miért, szerinted mi alapján kellene véleményt alkotnom? Amit hallok, vagy amit tapasztaltam...találd már ki. Ha a az alapján, amit hallok (média), akkor hülye vagyok. Ha az alapján, amit tapasztalalok, hülye vagyok. Akkor mi alapján?
-
F.B.I.
veterán
válasz
S e t h #3680 üzenetére
Nekem ha nem megy be mindkét gyógyszer reggel ,akkor 195/160 is szokott lenni 140-es pulzussal, 32 évesen és jó kondiban vagyok, ennyit tesz az ideg meg a kialvatlanság, jah meg családi örökség de legalább a nyugdíj utáni 10 évemet boldogan élem majd le a testület nélkül.
-
samfishR
senior tag
válasz
S e t h #3665 üzenetére
"Költözni csak a saját érdekedben, engem speciel hidegen hagy hol nyavajogsz a sorsod felett."
Hányszor fogod még hangoztatni a "leszarok mindent és mindenkit" álláspontodat? Egyszer már "reflektáltam" rá, csak törölve lett, szóval most inkább kihagyom
"xar az ország és kész." És még mi általánosítunk
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
S e t h #3665 üzenetére
Költözni csak a saját érdekedben, engem speciel hidegen hagy hol nyavajogsz a sorsod felett.
Látod, 1 nappal ezelőtt még Ti neveztetek pechesnek (holott én továbbra sem tartom magam annak), most meg jössz, hogy én nyavajgok. Én nem nyavajgok. De attól, hogy én azt mondom, hogy ez már (sajnos) normális, attól a helyzet egy jó nagy sz@r, ami itton zajlik "rendőri intézkedés" címszó alatt.
Te azt hiszed, hogy kizárólag mások tehetnek róla ,hogy áldozat vagy, megsúgom nem így van.
Ja nem, igazad van...én tehtek róla, ha feltörik a kocsimat. Hát nem! Én élem az életem, és ez van. Miért? Mert sz@r a közbiztonság. Ha egy éjszakára kint hagynám az autómat az utcán lehúzott ablakkal, benne a kulccsal, még az sem jogosít fel senkit, hogy bele merészeljen nyúlni. Persze mindenki úgy gondolja, hogy belefognak, hiszen ez a "normális", de azért az már ne legyen, ha fel is törik...
Persze sokaknak jobb bűnbakot keresni azért mert nem szereztek elég pontot az élet nevű játékban és nincs save valamint load funkció.
Nem szeretek ilyenekről beszélni, de szerintem kettőnk közül nem én vagyok az, aki nem 100%-osan elégedett az életével...a sok sz@r ellenére ami történt velem ezidáig (ami lehet, hogy meg sem történt, hiszen úgyis hazudok...), én azt hiszem, hogy 27 évesen elmondhatom magamról, hogy soha életemben nem voltam ilyen boldog, mint most...talán 1-2 év múlva még leszek boldogabb, de azért azzal még várunk egy kicsit.
Ismerek olyanokat t akik ezerszer nyomorultabb környéken élnek mint te , de még ők is belátják ,hogy nem miattunk olyan a szituáció amilyen, hanem azok miatt akik meghozzák a törvényeket odafent.
A szitu nem miattatok van, ezt senki sem állította (ha már Te általánosítasz, ugye nem gond, ha mi is általánosítunk). A szitu van, ennek a (le)kezelése van a rendőrökre ráverve.
Csak, hogy értd miről is van szó:
A szitu az, hogy naponta ellopnak/feltörnek X autót. -Ezért természetesen nem a rendőrség a felelős (bár erre majd még vissaztérnék..)
Viszont azért, hogy ezekből kb. 1% (lehet több, nem nem a többség), sosem kerül elő, vagy fogják el a tettest, ezért már Ti vagytok a felelősek. Tudod, ha én nem végzem el a munkámat, nem kapok fizetétést. Ha más nem végzi el a munkáját nem kap fizetést. Ha a rendőr nem fogja el az elkövetőt, nem történik semmi, a sértett kap egy levelet, hogy így járt, a rendőr meg felveszi az el nem végzett munkáért a fizetését.
És itt kanyarodnék vissza az első részhez. Egy olyan (elvi) országban, ahol az elkövetők 9x%-át rács mögé juttatnák, lenne visszatartó erő. Mert a kis paraszt, mielőtt feltör egy autót, meggondolná 100-szor is. Itthon semmi visszatartó erő nincs, max az erkölcs...az meg vagy van, vagy nincs, de mint tudjuk, aki bűnözik, rendszerint annak nincs. Tehát lényegében igenis a rendőrség a felelős a helyzetért. Ugyanis ha elkapnák a bűnözőket, és nem az tisztességes ember szívna állandóan, valószínűleg 10-ed ennyien sem próbálkoznának. De az, aki feltört 10 autót, és még sosem kapták el, fel fog törni még 10-et, vagy 100-at...ha az első után elkapnák, élehet a 10 haverja is meggondolná, hogy egyáltalán egy 10K-s magnóért megéri-e kockáztatni...de így? Jóval nagyobb az esélye, hogy megússza, minthogy elkapják. És nekem ne próbáld megmagyaráni, hogy ez normális.
Könnyebb lehet gondolkodás nélkül odaszúrni ,hogy jajj megbüntett egy rendőr, amaz meg korrupt és a környékemen is utálja őket mindenki, persze a gazdasági válságért is ők a felelősek lol .
Sosem panaszkodtam, ha megbüntetett a rendőr, mert rendszerint elismerem, ha hülye voltam, nem szoktam veszekedni, ellenkezni, kifizetem, ha f@sz voltam, vállalom a felelőséget a tetteimért. Kivéve 1 esetben: ha más - mondjuk egy rendőr - ugyanezt megteheti büntetlenül. Mert azt már nehezen veszi be e gyomrom...tehát addig, amig a rendőrők nem képesek betartani a KRESZ egy igen jelentős részét, addig ne ő akarjon engem a KRESZ-re nevelni. Először Ő tartsa be. Mondjuk ide is illik az, hogy "Aki tudja csinálja, aki nem tudja oktatja"...
Soha nem panaszkodtam a hivatásom miatt, én választottam ,de egy hetet elcserélnék veled és utána megkérdezném tőled mi a véleményed.
Jól mondod, Te választottad, én mást választottam. Ha jól tudom rád egy rossz szót nem mondtam (nem mondtam, hogy szarrágó vagy, nem mondtam, hogy korrupt vagy, nem mondtam, csalsz, vagy nem tartod be a szabályokat). Én azokról beszéltem, akikkel én találkozta, Azoknak a jelentős része (NEM AZ ÖSSZES ) pedig sajnos ilyen. És mint már írtam, az általános véleményt az emerek a többség alapján ítélik meg, ha tetszik ha nem. Biztos vannak kivételek.
Nagyon könnyen ítélkezel tények alaposabb ismerete nélkül és ez az alapja az általánosításodnak.
Sajnos az a baj, hogy nem látsz tovább az orrodnál. Mindenáron azt hiszed (hiszitek itt többen), hogy téged szídnak. Nem, nem téged. Azokat, akik így viselkednek. És ne mond nekem, hogy nincsenek konkrét tények. Az elmúlt pár oldalon több tucat tény volt arra, hogy milyenek is a rendőrők (megint leírom nem az összes), és azokanak, akikkel így viselkednek/viselkedtek próbáljátok megmagyarázni, hogy ilyen márpedig nincs. Ez a vicces. Fogadjuk már el, hogy attól, hogy VELED ilyen nem történt, VELE megtörténhetett...bár tudom, hogy én is hazudok, lehet a többiek is, de azért, ha ennyi embernek ez a véleménye, lehet benne valami....
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
S e t h #3626 üzenetére
Nekem jó itt, ahol vagyk, sőt! Mifelénk nem igazán kedvelik a rendőrőket. Mostmár tényleg kezdem elveszteni a fonalat. Ti is Magyarországról írtok, tuti? Mert, ahol Ti vagytok:
-ott a rendőr mindig betartja a törvényt
-nem korrupt
-mindig szabályosan jár el
-és egyenesn még tisztelik isNétem hazafelé a táblákat, és az volt kiírva Budapest. Én biztos jó helyen vagyok, de Ti is?
Szétcsúszni az írásom....
Far Cry 2: még nagyon az elején vagyok, de jobban bejön, mint az első...
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
S e t h #3626 üzenetére
BP helyett egy poros kisvárosba költözés sok mindent megoldana.
1.) Nem találkozna korrupt rendőrrel, mert egy kisvárosban nem sokáig lehet csinálni.
2.) Az autófeltörések, rablások, szekrényfeltörések száma elenyésző.Nekem a Far Cry 2 jobban bejött, mint az 1, de meguntam és nem nyomtam végig, mert olyan egyhangú lett az egész, persze van aki ezt szereti...
-
tolts.hu
őstag
válasz
S e t h #3557 üzenetére
Ennyit kívántam volna én is hozzászólni, hogy bűncselekmény miatt a bíróság osztja a büntit, nem a police, de te már felhívtad rá a figyelmet, bár nem mindenki számára volt egyértelmű, úgy láttam. A többi negatív hangvételű-általánosítgatós-személyeskedős hozzászólásba nem szeretnék belefolyni.
Ha van értelmes kérdés, felvetés, továbbra is szívesen megbeszéljük bárkivel. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
S e t h #3548 üzenetére
1. Kedjük az alapoknál. Tudod mi az az idézőjel? Amint látom nem...mind1, házifeladat, nézz utána!
2. Ha utána néztél, és már tudod, akkor láthatod, hogy hsz-ed semmi más, mint direkt kötekedés. Direkt idézőjelbe teszek valamit, hogy félreérthetlen legyen, de Te meg direkt szó szerint veszed. Ha már másba nem tudsz belekötni, belekötsz abba, amiben nem is vagyok hibás...ha nincs más, megteszi ez is, ugye? Most mit mondjak? Jellemző? Nem találsz hibát, erre kitalálsz egyet?
2. Egyébként neked ez a mániád? Idézek egy előző hsz-edből:
Ha neked ez okoz örömöt az életben .......
A Cttrl+c utána Ctrl+v már ciki lett volna, vagy mi van, át kellett fogalmazni?
És csak, hogy a tartalmi részére is válaszoljak:
Erre most megint mit mondjak? Tőletek ellopnak 60K-t, eltélik az illetőt. Tőlem ellopnak egy 26K-s cipőt, hogy, hogy nem még én vagyok a sz@r, hogy egyáltalán szólni merészeltem. (Mellesleg többször felhívták a kedves biztosurak a figyelmemet, hogyha - ŐK - nem tudják bizonyítani, hogy tényleg ő lopta el a cipőt, akkor NEKEM ez sokba fog kerülni)Csak, hogy ne pazaroljam a helyet, az előző kérdésedre, vagyis, hogy hogy értem ezt:
akik megkárosítottak, azokat sosem büntették meg
Hogy értem: nézzük, hol van az az ember, aki betört hozzánk, és elvitte a biciklimet? Hol van(nak) az(ok) az ember(ek) aki(k) feltörték a kicsi(i)nkat? Hol van az a 4 gyerek, aki kést szorított a torkomhoz? Hol van most a cipőtolvaj? Hol van most az a gyerek, aki ellopta a 30K-mat? Lhet, hogyha akkor nem épp csóró csávót cseszegetik a rakparton, hogy miért nincs felülvizsgálva az elsősegélydoboza (ugye volt ilyen is, van aki még emlékszik rá...), hanem ott vannak, ahova rendőr kellene, kicsit más lenne a helyzet. De ennek az országnak a közbiztosnágával manapság már csak egy baj van: megélhetési gyorshajtók, és megélhetési tilosban parkolóók, és társaik...más baj nincs is ...Szóval hol vannak?
Ott ahol akarnak. Mit kaptak azért büntetésképpen, hogy megloptak, vagy megkárosítottak engem? Semmit? IGEN! Ön nyert, SEMMIT! Vagyis szabadon járnak-kelnek. Magyarországon nem azért nem nagyobb a bűnözés, mert van rendőrség, mindössze azért mert az emberek erkölcsből nem bűnöznek.
Most teljesen komolyan, ha most lesétálnék itt a házunk előtti parkolóba, berugnám egy autó üvegét, kivennék belőle egy napszemüveget, mikor kapnának el? Soha? Elég valószínű. Soha. Tehát visszatartóerő 0. Nem csinálom meg, mert engem nem erre tanítottak, nem így neveltek. De nem azért, mintha bármilyen felelősségre vonástól félnék. Lehet mondjuk más lenne a helyzet, ha nem 2-en mérnének a vasúti átjárónál, hanem legalább az egyik elmenne és foglalkozna a bűnüldözéssel, és nem azzal lennének elfoglalva, hogy Pista bácsi a 20 éves Trabival 42-vel ment át, amikor ott csak 30-al lehet...
Ja, és mégvalami: azért mert valaki egy erköcstelen sz@r (nem Te, vagy az itt jelenlévők, hanem valaki), és azért megbűntet másokat, amit ő is nap mint nap elkövet, ileltve koholt vádakkal büntet, na azért már nem lehet a politikusokat hibáztatni...sokmindeért lehet de ezért nem. Ennyi erővel én is lophatnék, mert hát ilyen az ország...ezt szerintem úgy hívják, hogy erkölcs. Fentebb már utaltam erre...
-
-
a Csabibácsi
csendes tag
válasz
S e t h #3352 üzenetére
"Nálunk egyszerűen úgy próbáltunk meg átmenni a demokráciába, hogy hirtelen mindenkinek joga lett mindenhez, kötelessége meg senkinek."
Arról ugye nem is beszélve hogy a rendszerváltáskor senki nem lett felelősségre vonva....
Minden volt szocialista országban "fejek hullottak" régen, nálunk büszkék voltak rá hogy "vér nélkül vitték át a változást", hát meg is van az eredménye. -
Vertigo18
addikt
válasz
S e t h #3352 üzenetére
Hozzáteszem, hogy a "normális" állampolgár, ha meglát 2 maszkost, akik után futnak a rendőrök, esetleg meghallja, hogy a hangosbeszélőbe bemondják, hogy itt márpedig oszlatás készül, akkor sem megy haza, hanem - akár gyermekeivel - pont a balhé felé veszi az irányt... Katasztrófaturizmus, avagy "hátha kapok egy-két botot, aztán perelek...".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged