-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
őstag
válasz
zsozsa74 #67168 üzenetére
5090-el 90 fps DLAA mellett alap, de DLSS-el 120 is játszik, persze totálisan játék függő.
Ha totálisan fosul van optimalizálva valami, oda bármit rakhatsz, kevés lesz.
Ergo szerintem a 2880x2880 legrosszabb esetben is stabil 72 fps-el elfog ketyegni, de nem csodálkoztnék a 90-en sem.A felbontásra visszatérve pedig, a szép éles folyamatos képhez 2 dolog kell, 1: minél nagyobb felbontás, 2: megfelelő fps, és csak utána jönnek a mindenféle csilivili dolgok.
Ha megnézel egy lebutitott 4k-t, fényévekkel szebb mint egy tupirozott fullhd, vagy 2k., egyszerűen azért mert a képpontok száma a legfontosabb dolog. Magának a kijelzőnek technologialag is, hogy mekkora pixelekből rakódik ki egy textúra, milyen sűrű a "szövése".
Emlékszem, amikor a fullhd-s Oled tv helyére megvettem a 4k-t, 2 hétig keresgéltem az állam, olyan volt a különbség. Szerintem itt is hasonló lehet az élmény.
-
-
gulasoft
őstag
válasz
zsozsa74 #64886 üzenetére
Nem baj, február március környékén jön, és kroy már előrendelte. Asszem ennél nincs visszaküldési lehetőség, de hát eccer élünk.
Legalább lesz egy független tesztünk.
Viszont odaadtam a chatgpt-nek ezt a kamerát nem tettünk bele mert béna pöcsök vagyunk részt.
A fizikai átjáró kiváló láthatóságot biztosít
A szöveg szerint egy fizikai felnyitható mechanizmus szerkezete van, amely lehetővé teszi az egykezes emelést és rögzítést a homlok fölött. Legyen szó kreatív felhasználási esetekről, mint a Blender/Unity és a VR terek váltogatása, gyors fényképek megosztásáról SNS-en vagy Discordon, a saját szemeid válaszreakcióját és felbontását használhatod. Ez nem okoz frusztrációt, szemben a kamerás átjáróval. Kollegákkal való beszélgetés olyan egyszerű, mint napszemüveg fel- és leemelése üzleti célra. A FlipVR vezérlők lehetővé teszik a zökkenőmentes átmenetet a valóság és a VR tér között anélkül, hogy el kellene engedni a vezérlőket - egyszerűen flipeld el a vezérlőket, majd emeld fel a MeganeX szuperkönnyű 8K-t, és ennyi.
Ez mekkor a marketink bullshit :-) -
fatal`
titán
válasz
zsozsa74 #64718 üzenetére
Én meg nem szeretnék pórázzal ping-pongozni meg racket nx-ezni.
Standaloneban tényleg ocsmányak, még a BS is, de wireless PCVR teljesen ok. Szimulátorhoz viszont jó lenne a natív kép, ezért lenne jó egy hibrid HMD, mert nem fogok kettőt tartani, annyit azért már nem ér.
De egyelőre nincs.
-
Dare2Live
félisten
válasz
zsozsa74 #64544 üzenetére
Ha nincs semmi ár disruptor (USDHUF, MFG, lebombázzák TSMCt, bányászat...) akkor a múlt 90/TI kártyáinak áreséséből szerintem elég jól kalkulálhatod magadnak is. 3090 mostanra esett le ~250.000Ftre... (De van próba garis 220ért is. [link]
Még pár hónap garis 3080 ami erősebb mint a 2080TI kb 150be megy.
... -
0utsider
tag
válasz
zsozsa74 #64323 üzenetére
Közben egyébként rájöttem, hogy nem csak a közelség érzékelőn múlik, hogy alvó módba e kapcsol a HMD. Hanem valamelyik másik szenzor adatait is figyeli.
A játékban amivel jelenleg játszom, csak úgy lehetett a hagyományos billentyűzet+egeres irányításra átállni, ha a HMD tracking-jét a modban teljesen kikapcsoltam. Ilyenkor bármerre nézek a valóságban, a karakter folyamatosan előre néz. Így kb 45 fokos fekvő pozícióban játszom a játékkal.
1-2 napja történt, hogy játék közben egyszerűen alvó állapotba lèpett a hmd, mivel már vagy 20 perce minimálisan sem mozdítottam meg a fejem.
Tehát a proximity szenzoron kívül valami másnak a figyelését is le kellene tiltani. Viszont azt sajnos nem tudom, hogy ez melyik lehet.
-
zsozsa74
őstag
válasz
zsozsa74 #64322 üzenetére
Na még utolsó reményként annyit megcsináltam, hogy kikapcsoltam az Automatic wake-t, hátha az is közbe zavar. Pedig ugye, ha nem megy le alvóba, akkor felébreszteni sem lenne mit. De ennek ellenére simán lehet, hogy aktiválódott és akkor már jött is a sleep mode - pc link disconnection bug. Meglátjuk...
-
fatal`
titán
válasz
zsozsa74 #64286 üzenetére
Debug toolban van egy olyan, hogy bypass proximity sensor check, a leírás szerint "keep headset display active without wearing it". Viszont lehet, hogy ez a standalone működés miatt nincs hatással a Questre és inkább Rifthez van.
Talán a standalone részen is lehet állítani, hogy mennyi idő után menjen aludni, azt esetleg vedd feljebb a maximumra (kb. hasonlóan kéne működjön, mint a telefonokon az automatikus lezárási idő).
-
-
0utsider
tag
válasz
zsozsa74 #64257 üzenetére
Én wifi-n lövöm át a képet, de ott is előjön ez a hiba.
A probléma megoldására valahol a beállítások menüben találtam rá.Az okozza, hogy túl rövidre van állítva a HMD kikapcsolási ideje.
Ezt vagy feljebb veszed. Vagy letakarod pl egy ragasztószalaggal az orr feletti részen a közelség érzékelőt. -
laccy88
senior tag
válasz
zsozsa74 #64257 üzenetére
nem értem. A type-c csati megmozdul az aljzatban, és kapcsolatot veszt?
A nanoszalag nem megfelelő erre a célra, mert ugyan erős, de rugalmas.
Én ugyan csak töltésre használom, de egy mágneses 90fokos fejjel, és a kábel tépőzáras szalaggal rögzítve teljesen stabil tud lenni.
Még egy helyen rögzítve (piros vonal) még stabilabb lehetne.
A te szempontodból a mégneses csati nem lényeg.
u.i: én egy noname Halo style fejpántot használok -
-
-
Raymond
titán
válasz
zsozsa74 #64267 üzenetére
A jelenlegi (mar vagy 2+ eves) Link implementacio mellett ugyanannyi transfer latecy van USB kapcsolatnal mit wifi hasznalata mellett. Regebben is csak minimalis volt a difi (1-3ms USB vs. 4-7ms wifi), de most mar az sincs. Tehat nem nyersz a kabellel gyakorlatilag semmit. Regebben voltak limitaciok hogy a Link volt h264 es csak ott lehetett magas bitrate, az Air Link h265 volt igy max 200-ra limitalva de most mar az sincs, Olyan codec-et es bitrate-et allitasz be mindkettonel amilyet akarsz, igy ha nem akarsz a VD-nel lathato max h264-es 500-ra limitalodni akkor meg mindig hasznalhatsz Air Link-et magasabbal.
-
kevike576
senior tag
válasz
zsozsa74 #63801 üzenetére
Btw énis berendeltem egyet, és teszteltem. 15W töltővel merül, a Q3hoz adott 18W-os töltővel játék közben (tökmind1 hogy VD, vagy HDM app) feltölt játék közben ! Uh fasza PCVR headset lett.
Link funkciót nem is használom, csak wifin keresztül tolom, és kábel kizárólag a szinten tartás miatt van.
Ott lesz majd a gáz, ha a Q3 akksija döglik be 4-5 év múlva, mert akkor a kábel se fog segíteni. -
gyugyo79
addikt
válasz
zsozsa74 #63792 üzenetére
+
Itt egy nagyon jó cikk magyarul ha valaki okosodni szeretne USB fronton.
Cikkünkben sorra vesszük az USB szabvány legfontosabb mérföldköveit, illetve az USB 3.1 és USB-C körüli félreértéseket is tisztázzuk.#63777 -ban szereplő árért az a kábel nagyon jó vétel ....
-
0utsider
tag
válasz
zsozsa74 #63602 üzenetére
Ha jól rémlik akkor pont az A-s vége miatt skip-eltem annó a link kábelt. Lehet hogy van belőle c-c. Én akkor nem találtam.
Igen. Nekem ez a kábel szinten tartja a q3-at.
Szerintem azért merül 90 % környékére, mert a fölött mindennek a töltése belassul.Eddig még csak a Cyberpunk 2077-et toltam ezzel a kábellel. A 4060 ti miatt nem teljes felbontáson.
Talán az olyan 1800x1800 körül lehet.
Ezt az adatmennyiséget gond nélkül viszi a 480 mb/s-es kábel. -
0utsider
tag
-
0utsider
tag
válasz
zsozsa74 #63007 üzenetére
Nem kell semmi hátsó szándékot feltételezni.
Inkább csak nem árt ha tisztában van mindenki a lehetséges kockázatokkal.Engem pl kb 10 éve már hívott be a Vám és Pénzügyőrség tanúskodni, mivel olyan embertől vettem memóriakátyát a telefonomba, aki elrakta a feladóvényeket. Majd ez alapján berendeltek mindekit.
-
mmdms
addikt
válasz
zsozsa74 #62218 üzenetére
Probald ki ha lesz idod, sokat szamit, ha a gaint accn belul visszahuzod 100-ra, az alap vr beallitasok valamiert csokkentik a renderfelbontast, minel jobb minosegre allitod annal jobban. Az epic mar ha jol emlexem csak 70%a az eredetileg beallitott felbontasnak. Valszeg a 200%os superampling mar megakasztja igy, de 150 korulire visszaveszed elvileg jobb minoseget kapsz.
-
Danecay
addikt
válasz
zsozsa74 #62218 üzenetére
Köszi a beszámolót!
Amit elfelejtettem leírni, és ez egyben válasz #62220 mmdms-nek és #62222fatal`-nak is, az a render felbontás amit természetesen nem szándékosan hagytam ki. Tehát úgy nézett ki a dolog, hogy valóban nem volt szorzó beállítva neki, így csak simán 1X-es gyári felbontáson ment a render, 72Hz-en 4128x2112, 90Hz-en pedig 3712x1888. Nálam ezek az alapbeállítások a Meta Quest link szoftverben."Szerintem a Metának a rendszere lehet sokkal barátságosabb a hardverek számára, hogy ezt így bírja a gépem."
Elképzelhető, tekintve, hogy van natív Oculus runtime támogatása, az lehet, hogy segít. Én valamiért úgy tudtam, hogy csak SteamVR támogatás van hozzá, de ahogy megláttam indításkor az Oculus lehetőséget, kapásból azt választottam, a SteamVR-osat meg sem néztem.
#62219 xandrush0831Majd megnézem ezekkel az értékekkel is, de miért írod, hogy Q2-nél a 0.8 0.8? A Fresnel lencse miatt, hogy ott úgy is homályos, ezért nem kár a 20%-os levágásért?
#62222 fatal`Folyamatosan monitoroztam a Debug Tool Performance Summary-ével és igen, írtam is, hogy Quick Race-nél, amikor ott volt az egész rajtrács a pályán, akkor igen, bekapcsolt az ASW, hiszen a Performance Summary az App Frame rate-re csak 45-öt írt. Ezért is kérdeztem, hogy amennyiben aktiválódik az ASW, ami ugye a 45 FPS-t duplázza, úgy miért nem elég neki ha 45 FPS-t számol csak ki és nem akarja világba hajszolni a VGA-t hogy a Performance headroom állandó mínusz tartományban legyen?
Szóval nézegettem én ezt folyamatosan és amikor a Summary az App Frame rate 90Hz-et írt, akkor minden bizonnyal nem volt aktív az ASW, Virtual Desktop-om nincs így SSW-m sem volt kapcsolvaDe majd még kísérletezgetek vele, meg nézek valami jónak gondolt beállítást a neten is, bár úgy rémlik, hogy ide a topikba is közétett valaki egyet, viszonylag részletesen leírva.
Még valami. Elég rég használtam már kábellel a headset-et, de ez a White Bar effektus még mindig létezik? Vagy ez csak az OculusLink-nek a sajátossága? Találtam rá egy pár megoldási javaslatot, pl. Oculus Link újraindítása, kábel le és visszacsatlakoztatása, a Hear VR Audio from Computer és a Hear Computer Audio in VR kikapcsolása ha jól értettem (rövidítve volt), de ha van valami tuti módszer rá, szívesen fogadom!
-
gulasoft
őstag
válasz
zsozsa74 #62113 üzenetére
Tök mindegy hova teszed a quest szoftvert, sajnos a játékok hajlamosak a c-re pakolni minden szarukat, mert az biztos van. A nightingale nekem 100megákat pakolt 10 percenkét a c-n valami saját logba, és nem lehett lebeszélni róla, pillanatok alatt felzabálta a c-t, de ha megnézed majdnem minden játék pakolászik mindenfélét a c:-re. nézd meg mekkora a c:\users\<saját user>\AppData könyvtár. Meg fogsz lepődni, és ennek semmi köze ahhoz, hogy te hova raktad a quest mappát.
-
-
kiskuplung
őstag
válasz
zsozsa74 #62085 üzenetére
De mit tudsz velük levelezni?
Amikor kb 1,5 hónapig nem lehetett letölteni a PC-s appból semmit se világszerte, akkor is csak azt írták vissza, hogy rakjak fel új videókártya drivereket, meg logoljam ki nekik a DirectX verzió a gépemen
Teljesen egyértelműen egy chatbot van a vonal másik végén.
-
gulasoft
őstag
válasz
zsozsa74 #62085 üzenetére
Nekem egy RT-AXE7800 van, de nem csak a wifit intizé, hanem most ez a torrent cliens, a samba server, és 2401mBs-t ír a VD. Az azért mindenre elég, de epersze lehet ennél kisebb tudásűt is venni, csak Én próbálok mindíg olyat venni amihez utána évekig nem kell nyúlni.
-
0utsider
tag
válasz
zsozsa74 #62077 üzenetére
Korábbi nem vr-os negatív tapasztalat miatt én az asus-t kerülöm.
Én TP-Link AX12-t használok a kép vezeték nélküli átvitelére.
Más néven: TP-Link AX1500 Gigabit Wi-Fi 6 Router.
Teszi a dolgát, de teszteket nem csináltam késleltetés tekintetében,
hogy egy asus-al össze tudjuk hasonlítani. -
fatal`
titán
válasz
AX53U is jó (ha javították a szoftverét mostanra, gondolom 2 év alatt sikerült), AX58U-ból kettőt is használtam (V1 és V2), az is tökéletes volt.
Van, aki AX55U-t vett, ezekkel van tapasztalat. Szerintem kb. bármelyik AX router megfelelő, talán a TP-Linkekkel volt valami kompatibilitási probléma, azokat kerüld.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Asus RT-AX55 sok embernek bevált itt (nekem is 4 éve megy), az ilyen 20 ezer körül volt, de úgy látom már nem lehet kapni. Van helyette RT-AX57 ami azért drágább.
fatal' mindjárt ír, hogy neki mi vált be, de azt hiszem AX58U volt, az is már picit drágább dolog.
Egy ismerősömnek hasonló gondja volt mint Neked, és ő végül Tplinket vett, azzal viszont jobban kell vigyázni, hogy mit veszel, de majd mindjárt írnak a többiek is
De a lényeg, hogy utána minden gondja megszűnt.
Fontos, hogy tök felesleges ilyen 50-100 ezres routereket nézegetni emiatt.
-
fatal`
titán
válasz
zsozsa74 #62067 üzenetére
A net sebessége nem számít, ez helyi hálózati forgalom.
A vezetéknélküli VR-hoz kell egy AP (vagy router AP módban), abba dugod az elektromos hálózaton jövő ethernetet, aztán összekötöd a géppel és ehhez az AP-hoz csatlakozol a Questtel.
Nekem is így volt, amíg a másik szobában játszottam a roomscale cuccokkal.
Ezzel a módszerrel amúgy latencyben sem lesz különbség, mert a Questtel és a Picoval a latency nagyrészét az encode-decode process adja, nem a hálózat. A hálózati különbség WiFi 6-on pár millisec (< 10), ezt nem veszed észre.
Így jár, aki nem frissít, Raymond megelőzött.
-
Raymond
titán
válasz
"Sajna ezt több dolog miatt sem megvalósítható nálam. A router egy másik szobában van, és a net a szimes szobába az elektronyos hálózaton jön át és a maximuma 250 Mbps. Amúgy is a netünk 500-as, ami egyébként maximálisan elég mindenre, de akkor erre lehet, hogy kevés is lenne. "
Ezt nem igazan ertem. Ha az internet router a masik szobaban van az mindegy. Oda kell valami ahol a Quest-et hasznalod es gondolom a PC is van. Ha mar van ott egy WiFi AP amit csak a Quest-el hasznalsz akkor a kabel abba is beledughatod mert ha a PC is abba megy akkor teljesen mindegy hogy mi van a masik szobaban es hogyan csatlakozol ra, a forgalom azon az eszkozon megy csak at amire a PC es a Quest van rakotve. Ha nincs ott WiFi eszkoz a kabeles megoldassal amit irtam hasznalhaszt sima 1Gbit switch-et is mint pl. ez [link] es ehhez hasonlok. Abba belemegy az ami a falbol kijon es a PC es a Quest is. Az internet sebessege pedig itt teljesen lenyegtelen, a forgalom a PC es a Quest kozott lokalis, mindegy hogy Air Link, Steam Link vagy VD amit hasznalsz.
-
kiskuplung
őstag
válasz
"A router egy másik szobában van"
Akkor nagyjából itt a válasz a kérdésedre, hogy miért zizis a kép. Mert nem bírja a wifis kapcsolat, és gondolom dynamic bitrate-re van állítva de igazából anélkül is tök mindegy, nem lesz jó.
A netkapcsolatnak ehhez semmi köze.Egy normális router lenne a PC-d és a Quest között, akkor wifi kapcsolattal is semmilyen ziziedést nem érzékelnél.
És bocsi, de engem arról nem fogsz tudni meggyőzni, hogy te vagy A Szuperember, aki a kábelhez képest jelentkező késleltetést érzékeli.
Vedd meg a VD-t meg egy huszonpárezer forintos routert, ami ott van a Questtel egy térben, és garantálom, hogy semmi különbséget nem fogsz látni.
szerk: megkerestem Neked a régi képemet, amit anno csináltam
-
Raymond
titán
válasz
zsozsa74 #62056 üzenetére
Van egy koztes megoldas is ami meg mindig VD, de hasznalhatod a H264+ codec-et 500Mbps-el is. Egy ilyen kell [link] hozza. Leteznek ezek mindenfele markanev alatt, nekem ez van igy ezt tudom hogy mukodik. Elmeletileg az a lenyeg hogy egy Realtek 8153 chip legyen benne. Ezt radugom a Q3-ra, es osszekotom a router-el egy ilyen [link] kabellel. Azert ilyennel mert ez vekomny es konnyu, egyebkent olyan hasznalsz amilyet akarsz. Utanna a Q3-ban kikapcsolod a WiFi-t de meg mindig lesz internet kapcsolat (probald ki a Store-ban vagy a bongeszoben mondjuk). A VD is kapcsolodni fog a gepedre es azt fogja irni hogy 1200Mbps a sebesseg (persze a valosagban sima 1Gbit "csak"). Aztan kivalasztod a H264+ codec-et a desktop streamer progiban es a HMD-ben feltolod a csuszkat ameddig akarod. 400Mbps-nel a decode latency olyan 9-10ms es 500Mbps-nel pedig 11-12ms. Az overall latency amit ott balra fent mutat a VD az overlay-ben az 37ms 90FPS mellett. Stabil a kapcsolat es nincs ossze-vissza ugralas es akadozas.
Nalam meg mindig a v66 firmware van, nem upgradeltem meg v68-ra igy nem tudom hogy azzal meg mindig mukodik-e.
Ez egyebkent a Pico 4-es is mukodik, ott meg az 5.8.2-es firmware van nalam. Azzal egyebkent az Amazon Basics adaptert is probaltam [link] de az nem volt olyan sima/stabil mint az Omnivine. A latency a P4-nel 35ms overall es 350-360Mbps H264+ mellet a decode latency olyan 10-12ms.
-
-Rolika-
senior tag
válasz
zsozsa74 #62051 üzenetére
VD-vel használom a kezdetek óta only simre(iRacing) és néha van csak lag, de az meg a hálózat miatt van. Ha beszereznék végre egy dedikált routert a hmd-nek, akkor szerintem ez is megszűnne.
Amióta semmi mással nem csatlakozok az 5ghz-es wifire, ezek a lagok nagyon ritkák. -
fatal`
titán
válasz
zsozsa74 #62051 üzenetére
A szimek nagyrésze OpenVR módban fog menni (ami nem OpenXR, ami igen az VDXR implementációval fog menni, de pl. nekem az EAWRC rendszeresen crashelt, Air Linkkel semmi baja - a legtöbb sim viszont Oculus és/vagy SteamVR módot tud, ez VD-vel steamvr módban fog indulni), ami jelentős performancia csökkenést fog okozni, kivéve ha nekiállsz OpenCompositetal szórakozni (az meg sok esetben bugos). Más különbség nem lesz Air Linkhez képest.
De az egyéb funkciói miatt amúgy megéri a VD a 20 dollárt, amit kérnek érte.
-
kiskuplung
őstag
válasz
zsozsa74 #62046 üzenetére
De ezt mondom én is, hogy a Meta úgyse fog segíteni, a Link egy megbízhatatlan dolog mióta megjelent. Régen én se Virtual Desktopoztam, de most már lassan 2 éve teljesen átálltam, mert elegem lett az ilyenekből amit Te is írsz. Próbáltad már? Mondom, hogy most hétvégén is, ugyanaz a gép, ugyanaz a wifi, ugyanaz MINDEN, és Linken darabos, láthatóan blokkosodik a tömörítés miatt, késik a hang, és néha még szét is esik teljesen kép. VD-re átállva semmi probléma. Akkor szerinted hol a hiba?
-
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
zsozsa74 #62037 üzenetére
Ötletem az sajna nincs. Nem lehet, hogy a kábel ment tönkre?
Igen, az is merülős fos. Nagy baj nincs vele, mert simán lenyomok egy 100%-os hosszúságú F1 hétvégét (kb 4-5 óra), és a végén 30 százalékon van. Csak frusztrál, hogy ketyeg egy óra...
Nem WMR, steamVR-en keresztül minden runtime pöccre indul. Pár hete amikor sírtam itt hogy mi nem jó, csak én voltam hozzá zöldfülű. -
kiskuplung
őstag
válasz
zsozsa74 #62037 üzenetére
Én még mindig nem értem, hogy mi a bajod azzal, hogy aksi van benne.
Ha G2 az elvárt viselkedés a Quest3-tól is, hogy kábelen lógjon, akkor ezt is bedugod folyamatosan töltőre és máris elérkeztél 2019be.
Abban igazad van, hogy az (Air)Link viszont most már egyre rosszabb, és szerintem nem is fog soha javulni. Mi a hétvégén nem tudtunk vele Onwardozni se.
A megoldás, mint mindig, most is a Virtual Desktop. Megveszed, használod.
Kicsit úgy érzem idegben vagy, mert pont volt egy kis időd játszani és a Linkes kínlódás betett neki.
Semmi baja nincs annak a headsetnek.
A Pico nem WMR-es, de azzal meg kizárod magad a Meta tartalmakból (már ha ez szempont. Eladásnál lehet érdekes, hogy az egzotikus headset helyett inkább egy piacvezető márkásat adnál el, amin se Assassins creed, se Batman, se Alien nincs.)
#62035gulasoft de akkor neked eddig is szellemképes volt, csak szemérmesen elhallgattad?
Jó Youtuber lenne belőled
Azok is ezt csinálják, hogy összevágják a 20 perces videót az UEVR-rel tákolt játékról, hogy EZ, na EZ, ez a PCVR messiása, soha ilyen jót nem játszott vele, aztán garantálom, hogy a büdös életben nem veszi elő. Te a kivétel vagy, aki szemet húny a hibák felett, és hajlandó nyomogatni azt az UEVR-es felületet. Én meg nem
Ha az van írva arra a modra, hogy works perfectly, akkor a maximum amit hajlandó vagyok megcsinálni, hogy megnyomom az import gombot.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
zsozsa74 #62032 üzenetére
Nekem a Q2 csinálta ezt, de csak akkor ha használtam-kihúztam-újra használni akartam. Annyi hogy nekem meggyógyult egy PC és HMD újraindítástól, de idegesítő volt nagyon. Pico szerintem jobb PC VR-hoz, az alap szoftver sokkal stabilabb mint a Metáé. Csak rakhatnának bele FOV tangent beállítást.
A leírásodnak megfelelő cuccot én sem ismerek, mert akkor azt vettem volna... -
0utsider
tag
válasz
zsozsa74 #61741 üzenetére
Csak tippelek de szerintem az adapter nem lesz jó. Bár ne legyen igazam!
Az autóhoz vettem tavaly egy ilyen univerzális cserélhető fejű kábelt, hogy ha az utasomnak olyan eszköze lenne, ami nem usb c-s, akkor azt tudja tölteni.
Kipróbáltam azt, hogy az én c-s telefonomat kábelen keresztül rácsatlakoztatom az android autóra.A waze még az országot sem találta el azzal kábellel, nem hogy a települést.
(Másik kábellel nem volt gond.)Így tippre azt mondanám, hogy fizikailag hiányoznak belőle olyan erek, ami a c-ben van.
Tölteni tölti a telefont, de adat kommunikációra alkalmatlan volt.Egy próbát meg ér az adapter. De sok reményt én nem fűznék hozzá.
-
0utsider
tag
válasz
zsozsa74 #61716 üzenetére
Most olvasgatok utána az usb 3-as szabványnak.
Ha jól értelmezem, akkor:
USB A portba dugva 4,5 watt leadására képes.
USB C-be dugva (Power Delivery-re képes eszköznél) 240 wattra.
USB C-be dugva (Power Delivery-re nem képes eszköznél) pedig 15 wattra.Te úgy látom, hogy usb A-ba csatlakoztatott kábelt használsz.
Ezért nálad szerintem ez a szűk keresztmetszet.Az alaplapod típusára rákeresve meg tudod nézni, hogy milyen portjaid vannak.
Nekem pl 1 db USB 3.2 gen 2-es port van csak az alaplapomon.
Így ha gépre kötött kábellel használnám a q3-at, akkor figyelnem kellene rá, hogy arra a portra dugjam.Én Virtual Desktop-al kötöm össze a pc-t és a q3-at.
És a konnektorból veszem az áramot a q3 mellé csomagolt adapterrel és egy a gyárinál hosszabb, 3 méteres 60 watt szállítására képes usb-c kábellel.Egyébként lehet, hogy "picit" túloztam az "egyáltalán nem merül" kifejezéssel.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy egy 10:00-02:30-ig tartó használat után, volt már olyan, hogy 90 %-os töltöttséggel vettem le a q3-at fejemről. Persze vacsora és wc közben nem volt rajtam. Így e közben is tudott használat nélkül tölteni.A lényeg, hogy ilyen felhasználási mód mellett nem kell foglakoznom a töltöttség szintjével. Így nem is nagyon szoktam rá figyelni, hogy amikor végzek hány százalékon áll.
A fent említett 1 eseten kívül máskor meg sem néztem. -
xandrush0831
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest