- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskuplung
őstag
válasz
KRoy19 #66650 üzenetére
De látjuk a különbséget, ők 10 EUR-os szart vettek, te meg 2000 EUR-os szart.
És feljogosítva érzed magad kontinenseken át reptetni, mert drága volt.Tudod mi van a hipokrita definiciója alatt az értelmező szótárban? Nem, nem a Te képed
, hanem a hipokrita defincíója, ami vagy.
Egyáltalán minek kellett felhozni ezt a témát? UTP-s VD csatlakozásról volt szó.
-
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #66643 üzenetére
Aha. Tehát én a utp-usb 10 alaktrészből álló (lehet sokat mondtam) filléres cuccával szarrá terhelem ipsri hulladékkal a társadalmunkat, (egyébiránt nem miattam gyártották le, és még a pénzt is visszakaptam) de Te aki egy visszaküldhetetlen 1000 darabból álló tiszta üveg, meg műanyagtömböt vettél amit sikerült bukóval eladni, Te nem terheled. Értem.
Én kérek elnézést. -
pRoject22
őstag
válasz
KRoy19 #66610 üzenetére
Én az Aero-t jóval megjelenés után vettem, és még miután megvettem akkor is voltak jelentős updatek, pl elég komoly redshift probléma volt amire egy felhasználó írt egy toolt, és úgy lehetett némileg kordában tartani, azután pár hónappal már a Varjo is kidobta a saját megoldását, persze addig meg szoptál vele gyönyörűen.
Nyílván a pénzt vissza kapod ha vissza küldöd de azért ott marad benned, hogy azt az időt elüthetted volna mással is, meg a bosszúság stb
-
xandrush0831
aktív tag
-
pRoject22
őstag
válasz
KRoy19 #66565 üzenetére
A pimax lutri, volt aki visszaküldött vagy 5 eszközt mire olyat kapott ami rendben volt.
Somnium VR1 maradt mint opció de ott is 3000 Euro a legolcsóbb változat és szerintem az sem tud annyival többet mint amennyivel drágább, most fog megjelenni, ebben a hónapban és a köv hónapban küldik az előrendelőknek az első szállítmányt ki
-
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #66376 üzenetére
Igen, csak az 5090-et azért vetted meg most még realtív drágán (bár kérdéses később a trump vámhülyesége miatt lehet hogy olcsón), hogy ki tudd hajtani ezt a 2*4K-t mert a quetet simán hajtottad a 4090-el.
Ki tudtad hajtani? Hány fps-t kaptál az 5000*5000-es felbontáson? -
VincentVG
senior tag
válasz
KRoy19 #66376 üzenetére
koszi szepen a tesztet es az infokat.
akkor ugy latszik van meg tere a fejlodesnek....
remelem lesznek jo patch-ek, es sikerul belonod hasznalhatora, - igy elso korben ez most nem annyira ajanlott kategoria. ( remeljük "még" nem ajanlott )
Gula, pls ne ird mar le mindegyik hozzaszolasnal euroban forintban es dollarban h mennyibe kerul. ( 5090es arat IS ismerjuk
) tudja itt mindenki h k. draga, feltetelezem KRoy kollega is erzekeli mennyit utalt at, - es abbol hanyszor tudna bevasarolni a Lidl-ben, es azt is tudja h early adopterkent mindig van kockazat.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
KRoy19 #66368 üzenetére
Köszi a beszámolót, érdekes!
A felsoroltak közül talán cska a ventillátort és a fényerő problémát tudják szoftveresen megoldani.
Nekem a kicsi sweet spotból 2x is volt részem a Vive Cosmos-nál és a Reverb G2-nél. Többször nemigen kérek belőle...
Mert hiába a bazi jó felbontás, ha elmozdul a headset ezért számomra ez nagy minusz. A kicsi FOV szintén. Nem azt mondom, hogy a DK1-hez kell mindent hasonlítani, de azért ma már a Q3 is egy egész elfogadható felbontást tud adni elfogadható FOV mellett. Ok a binoculap overlap meg itt nem tökéletes, de még mindig nincs kompromisszummentes headset.
Azért a Meta csak jól csinál valamit, hogy a Q2 óta questeket ajánlgatunk itt az új belépőknek. Mert ettől a sz*pástól amit itt is leírtál csak elmegy a kedve mindenkinek a VR-tól.
-
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #66368 üzenetére
Tehát hiába könnyű az a semmi pánt nem tartja úgy, hogy a beállításnak megfeleő maradjon.
Ha szimulátorozol akkor egyébként mitől mozdul el?
Van mura, kicsi a sweetpot és a fow. Bugos a szoftver. Mennyi ez most? A basekkel együtt 2000€? Adtak hozzá bármilyen wandot, vagy az még plusz?
3000€ volt a kártya amivel ki tudod hajtani (ki tudtad?)
Ez egy 5000€ kaland volt. Jó hogy az asszony sokat keres :-)
Hát lehet meg kellett volna várni a teszteket, de nekünk csak jó hogy így első kézből hallunk róla.
Köszönjük! -
fatal`
titán
-
KRoy19
őstag
válasz
KRoy19 #66344 üzenetére
Na akkor jöjjön egy rövid beszámoló az elmúlt két nap tapasztalatairól.
Eljutottam odáig, hogy sikerült belőni a dioptria beállításokat és megtaláltam a megfelelő pozíciót, ahol nincs distortion. Felraktam a Discord-on közzétett patch-et, ami kijavitja az eredeti szoftrver le-fel skálázós bug-ját 3500x3500-as szemenkénti felbontás felett, tehát így már teljes pompájában élvezhető a kijelzők magas felbontása.
Pozitívumok:
- 5000x5000-es szemenkénti felbontáson tesztelgettem és a kép brutál éles.
- A színek és a kontraszt fenomenális (nyilván, mivel micro Oled) a fényerő is teljesen jó 100%-on.
-minimális mura itt is megfigyelhető, de messze a legkevésbé észrevehető az összes eddig próbált headset közül (Pico 4, Quest 2, Quest 3, PSVR 2)Negatívum:
-Mocskos nagy szopás megtalálni a megfelelő pozíciót a dioptria állítási lehetőségnek és a kicsi sweetspot-nak köszönhetően.
- Hiába találtam meg a tökéletes pozíciót, headstrap egyáltalán nem képes ott tartani a szemüveget, ahol kell, szóval erre ki kell találnom valami hack-et.
- A ventillátor kurva hangos tud lenni
- FOV-ot nem mértem le, de érzésre jóval kisebb, mint a Quest 3 vagy a Pico 4 FOV-ja
-A szoftver bug-os és a fényerő beállítást minden egyes indításkor újra be kell állítaniÖsszességében nem tudom ajánlani senkinek jó szívvel (pláne ennyi pénzért), mert jóval több a negatívum, mint a pozitívum, de mivel én látvány buzi vagyok, így hajlandó vagyok mindent beáldozni érte.
-
KRoy19
őstag
válasz
KRoy19 #66332 üzenetére
Na, így 5 óra alatt nem sikerült belőni, hogy minden beállítás megfelelő legyen (eye relief, tilt, diopter, pozíció), mert a diopterrel ebasztam 4 órát, mire rájöttem, hogy mi a legmegfelelőbb módszer a beállításra, aztán mára elfáradtam.
Egy biztos. Kezdő VR-osoknak egyáltalán nem ajánlom.
Holnap folyt köv. -
VincentVG
senior tag
válasz
KRoy19 #66270 üzenetére
nagyon remelm h megerkezik a MeganeX es johet a teszt toled is vegre.
en is lattam a reddit-es negativ review-kat, es ebben remelem h igazad lesz
eleg nagy mazlistak vagyunk h 2 forumtarstol is erkezik info majd.ha mindkettotoknek gondjai lesznek, akkor pedig veszunk par jegyet fapadosra, kiugrunk UK-be, es behajtjuk az arat VR Flight Sim Guy-on , barmennyire is kedves sracnak tunik
) japan messze van.
-
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #66251 üzenetére
dom1n0-ek is válasz, hogy igen, ez tényleg fel van pimpelve, de hát épp azon vannak itt páran, hogy ilyen felbontású fejszettet vegyenek, mert a q3 felbontása az nem elég, és mikor kérdezzük, hogy mivel lesz az meghajtva mindenki a 5090-ben bízott, és kiderült, hogy hát itt nem volt olyan előrelépés mint a 40-es sorozatnál, és Kroy csak mondom az uevr-ban nem használhatod a frame gent, úgyhogy a nyers erő az ami számít, és úgy tűnik ott nincs a 4090-hez képest 50%. Jó ha 30-40 és akkor lehet túloztam, ezért 1,3-at kiadni.... Nekem a 4070ti-hoz képest biztos lenne 50% de erősen vívódok, kell e nekem ez. Már a 4070ti is befűti a szobát, mi lesz itt nyáron?
-
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #66246 üzenetére
Hát ez speciel nem az msf hanem a dcs world, de hát nem készült még el a videókártya ami 2*4k-t tisztességesen kihajt. Erősen gondolkodom a cserén. 4070ti-ről azért lenne nagy ugrás, ez még pont elvisz mindent amivel játszom. (nálam a szimulátor az elite-ben kimerül, de néha az is röccen már)
-
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #66244 üzenetére
Hát az elszomorító a 38 FPS. Ez a csúcs, mindezt 1,3milla forintos kártyával?
Én megtiltanám a fejlesztőknek a legújabb kártyákat. Egyáltalán nem optimalizálnak manapság. Jó lesz, majd a 6090-es fogja tudni az 50Fps-t!
Ja és persze vegyünk 2*4k-s kijelzővel fejszettet, igaz semmi nem hajtja ki, de jó lesz az. -
pRoject22
őstag
válasz
KRoy19 #66142 üzenetére
Nekem a Varjo Aero volt murás, azt cserélték RMA-val, a Pico4-en nem láttam, itt meg alig észrevehető, pont most nézegettem VD-ben meg Steam VR Home-ban.
A mura elvileg az OLED kijelzőkön jobban látszik, volt aki az OLED tv-re is panaszkodott ilyen miatt.
De egy kis AI:
A Micro-OLED kijelzők esetében a mura effekt (az egyenetlen fényerő vagy színeloszlás a kijelzőn) jobban észrevehető lehet, mint más kijelzőtípusoknál, például a LCD vagy a WOLED (White OLED) paneles VR headseteknél.
Miért van ez így?
Egyedi alpixelek és gyártási eltérések – A Micro-OLED kijelzők nagyon kis méretű és nagy pixelsűrűségű panelek, amelyeken a gyártási eltérések (például az egyes pixelek eltérő fényereje) hangsúlyosabbak lehetnek.
Egyenetlen fényerő és színhőmérséklet – Az OLED pixelek egyenként világítanak, és nincs háttérvilágítás, mint az LCD-nél. Ha az egyes pixelek eltérően öregednek vagy más-más hatásfokkal működnek, akkor ez a mura effektusban is megmutatkozhat.
Kontraszt és sötét jelenetek – Mivel a Micro-OLED képes tökéletes feketékre és nagyon magas kontrasztarányra, a mura jobban látható lehet homogén, sötét vagy egyszínű hátterek esetén.
Kalibráció és korrekció – Az LCD-ket gyakran szoftveresen korrigálják a mura csökkentésére, míg a Micro-OLED-nél ez nehezebb lehet, mert minden pixel egyedi fénysugárzási tulajdonságokkal bír. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
KRoy19 #66101 üzenetére
Több videója is, aminek a leírásában is fel van tűntetve a szponzor, szponzorált tartalom. Egyébként a YT irányelvek meg is követelik a szponzorok feltűntetését.
Másrészről tőle negatív véleményt nem is nagyon lehet hallani semmilyen eszközről, kiegészítőről sem, ha mond is valami kritikát akkor azt nagyon finom módon teszi, igazi "smooth" arc...
Az más kérdés, hogy ezzek kinek van baja és kinek nincs. Ő egy üzletet visz, tartalmat gyárt. Én nem hibáztatom azért, mert "lefekszik" a szponzoroknak, ügyes volt, hogy üzletet tudott belőle kovácsolni, az más kérdés, hogy a tesztjeit én inkább szórakoztató jelleggel nézem és nem sokat adok az elfogult véleményére.
Olyanfajta review már nem nagyon létezik, amire mindenki vágyik, hogy professzionális és őszintén megmondják kerek perec a negatívat köntörfalazás nélkül.
Aki ilyet keres erre nekem van egy jól bevált taktikám: kis feliratkozó számú kis videósokat kell keresni. Lehet, hogy nem studio minőségű a tartalmuk, de a lényeget ők legalább őszintén elmondják. Őket valóban nem szponzorálja (még) senki és a saját pénzükből veszik az eszközöket, kiegészítőket és nem a gyártóktól kapják.#66103pRoject22: Na igen pont így, ahogy te is írod. Azért azt tegyük hozzá, hogy nem tudom ki milyen lelkiismerettel rendelkezik, de ha egy cég megkér, kifizeti az utamat, szállásomat (jó szállást kapok), akkor azért nem nagyon van pofám szemtől szembe lehúzni a terméküket.
-
Raymond
titán
válasz
KRoy19 #66101 üzenetére
Mester, az MRTV egy PR csatorna, sok eve koztudott ez VR korokben. Ha az elejetol fogva koveted es nem jottel ra akkor ez egyeni problema, foleg ugy hogy maga Sebastian se titkolta/titkolja igazan. Sot, par eve amikor sinylodtek a VR YT-osok mert PCVR ment lefele a standalone VR pedig meg nem futott fel akkor volt egy nagy valtasa is amii a vallalkozasa iranyat erintette. Kb. akkor amikor SweViver a Pimax-hoz ment dolgozni.
But you do you
-
0utsider
tag
válasz
KRoy19 #65552 üzenetére
Előre is elnézést kérek a hosszú kommentért. De így pontosabb képet kaphatnak a G2 tulajok.
(Én)
Közben kiderült, hogy G2-je van. Viszont ez nem Microsoft termék. Ennek ellenére így is lehet ellenük keresetet indítani?(ChatGPT)
Igen, még így is lehet jogi lépéseket tenni a Microsoft ellen, mert bár a HP Reverb G2 hardveresen a HP terméke, a működéséhez elengedhetetlen Windows Mixed Reality (WMR) a Microsoft szolgáltatása, és ennek a megszüntetése közvetlenül használhatatlanná teszi a headsetet.Miért vonható felelősségre a Microsoft?
Az EU fogyasztóvédelmi jogszabályai alapján egy vállalat akkor is felelőssé tehető, ha egy külső gyártó termékének működését ellehetetleníti egy előre nem közölt változtatással.
A HP Reverb G2 nem tud működni WMR nélkül, és a vásárláskor ez a követelmény nyilvánvaló volt, de a Microsoft nem jelezte előre, hogy megszünteti a támogatást.A felhasználók jogosan feltételezhették, hogy a WMR legalább a headset várható élettartamáig működni fog.Ez hasonló eset ahhoz, amikor egy szoftvercég váratlanul megszünteti egy termék támogatását, és ezzel közvetetten tönkretesz egy másik gyártó eszközét.Milyen jogalapon lehetne támadni a Microsoftot?
Digitális tartalomról és szolgáltatásokról szóló irányelv (2019/770/EU)
A WMR egy digitális szolgáltatás, amit a Microsoft biztosított a HP Reverb G2 működéséhez.A Microsoft nem biztosította a megfelelő működést az ésszerű időtartamig, hiszen a HP Reverb G2 2020-ban jelent meg, és a megszüntetés 2026-ban lesz, ami sokak szerint túl korai.Fogyasztóvédelmi megtévesztés és szerződésszegés
Ha valaki nemrég (2023-2024-ben) vásárolt HP Reverb G2-t, akkor a vásárláskor nem kapott tájékoztatást arról, hogy a termék működésképtelenné válik a WMR megszűnése miatt.Ezért akár az eladó is felelősségre vonható (mert nem közölte a fontos információt), de a Microsoft is, mert elhallgatta a megszüntetési szándékát évekkel ezelőtt.Versenyjogi aggályok (trösztellenes szabályok)
Az EU szigorúan szabályozza azokat a helyzeteket, amikor egy nagy cég (Microsoft) mesterségesen ellehetetleníti egy másik terméket.Mivel a Microsoft ezzel arra kényszerítheti a HP Reverb G2 tulajdonosokat, hogy más VR platformra váltsanak (pl. Meta, Valve), ez akár piaci visszaélésnek is minősülhet.Mit tehetnek a felhasználók?
Hivatalos panaszt benyújtani a Microsoftnál
Bár valószínűleg semmit nem fognak tenni, ha elég panasz érkezik, előfordulhat, hogy hosszabb támogatási időszakot biztosítanak.
Panasz benyújtása az EU fogyasztóvédelmi szerveihez
Az EU Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózata (CPC Network) vagy az adott ország fogyasztóvédelmi hivatala vizsgálatot indíthat.Ha elegen nyújtanak be panaszt, az EU akár közvetlenül is nyomást gyakorolhat a Microsoftra.
Csoportos kereset indítása
Ha sok HP Reverb G2 tulajdonos összefog, lehet csoportos keresetet indítani a Microsoft ellen szerződésszegés vagy piaci visszaélés miatt.
Alternatív megoldások keresése
Ha sikerül egy nem hivatalos (moddolt) OpenXR-megoldást találni, az átmeneti megoldás lehet, de a Microsoft teljes leállítása miatt valószínűleg ez sem fog minden funkciót támogatni.Összegzés
Igen, a Microsoft felelősségre vonható, mert a WMR megszüntetésével közvetlenül ellehetetleníti a HP Reverb G2 használatát.Az EU fogyasztóvédelmi és versenyjogi szabályai alapján a felhasználók panaszt tehetnek és akár csoportos keresetet is indíthatnak. A Microsoft lépése megkérdőjelezhető, mivel a HP Reverb G2 még csak 6 éves lesz a megszüntetés idején, ami sokak szerint nem elegendő támogatási idő. -
cinemazealot
addikt
válasz
KRoy19 #65496 üzenetére
Maximálisan megértem és mondom, az átadott infó tök hasznos. Csak ha már YT videó, akkor elfért volna egy-egy olyan screenshot, amin bejelöli, hogy ő egyébként ahhoz képest mit (mennyivel többet/kevesebbet) lát a HMD-kben.
Mert a FOV egy sarkalatos pontja a VR-nak. Szerintem az első, amit mindenki csalódásként él meg a HMD felvételekor, az a nem várt csőlátás. Én legalábbis 90+°-osnak hirdetett FOV-nál szubjektíve szélesebb látómezőre számítottam.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
KRoy19 #65417 üzenetére
Ha nem nyúlok a konnektorba nem kúr meg az áram, ha belenyúlok akkor viszont igen, tehát az áram hibája hogy agyhalott hülye vagyok. Ez a "nem nehéz következtetés" nagyjából ugyanaz.
Nem. Az ő modja különösen rosszul működik TAA-val, mert tízszer annyira ghostingol mint bármi más TAA-val. Ergó az ő kreálmánya nem használja ki megfelelően a lehetőségeket.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
KRoy19 #65409 üzenetére
Ennyire nem ghostingol máshol a TAA, szóval én továbbra is a mod számlájára írnám. F1-ben pl egyenes szakaszokon kell direkt figyelnem a pálya melletti oszlopokat, hogy bármiből is kettőt lássak. Itt meg az egyszerű fejmozgások is a húszas éveim hétvégéit idézik.
Vagy ott a Metro, ott is inkább csak homályosít a TAA. Működésképtelen a VR mod, nem az AA-ban kell itt hibát keresni. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
KRoy19 #65411 üzenetére
De miért mondogatod hogy nem a VR mód hibája?
Nem a játék akarja játszani magát VR módban, hanem Luke. Ő kér pénzt egy olyan modért, ami nem működik teljesen jól.
Nyílván nem kötelező, de addig, amíg meg nem vettem, én sehol nem hallottam arról, hogy ilyen szellemép problémája lenne. Mindenhol fel volt dicsérve, youtube videókban semmi nem látszik... Kidobtam a pénzt az ablakon és nem mondanám hogy ez egy olyan játék hibája lenne, amivel 500 órát játszottam eddig.
-
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #65386 üzenetére
De a quest3 tömörített adatokat vár, bár kevésbé tömörítettet mint a wifin. Gondolom valami saját szabvány, ez a ketyere meg csak áttolja a dp-ről tömörítés nélkül, akkor szerintem a quest azt nem fogja tudni kezelni. De lehet nincs igazam, ezért kérdezem hogy menni fog e ez.
-
Tyrone89
aktív tag
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
KRoy19 #65348 üzenetére
Igen, de persze ő is egy tech őrült geek. Engem is lenyűgöz a technológia, még úgy is, hogy értem mert tapasztalni egészen más, mint olvasgatni róla.
Biztos jó kis szemcsi de mindennek van előnye és hátránya is. Kábelhez visszamenni én is nehezen tudnék de ilyen ~50PPD melletti 180-as Hfov-ért simán visszamennék kábelre én is... Csak még ott sem nagyon tartunk.
Jó, mondjuk szimulátorosoknak biztos jó ez a MeganX mert biztosan nagyon komfortos a kábelt leszámítva. A FOV-ot majd csekkold már le nagyon, az érdekelne engem amellett, hogy persze overall milyen a HMD.Egyébként érdekes, hogy már az SDE nem is nagyon jön szóba a topikban, hanem csak inkább a specifikációkat hasonlíthatjuk össze.
Legalább ennyit sikerült leküzdenie a technológiának, hogy már nem szúnyoghálóról, hanem élességről beszélünk...
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
KRoy19 #65168 üzenetére
Metronál valószínűleg tényleg a vram számít nagyon, szerintem kártya benchmarkra alkalmatlan. Nekem a 3080 vs 4080 viszonylatban elvileg nagyjából 50% előrelépésem volt, de Metroban a Pico felbontását 3 fokozattal feljebb tudtam állítani, ezzel együtt meg a játékon belüli resolution slidert 2 pálcikáról 6 vagy 7 pálcikára tudtam feltolni a fix 72fpshez, plusz a minden mediumról minden ultrára tudtam átállni. Ki sem merem számolni, hogy ez hányszor nagyobb számítást igényel, de nem 50%, az tuti.
-
mmdms
addikt
-
fatal`
titán
válasz
KRoy19 #65157 üzenetére
CP-t nem tudom, de eddig nekem használhatatlan volt a DLSS VR-ban. Az új modellel EA WRC használható lett (vd godlike + dlss quality transformer modellel). Persze upscale nélkül, csak DLAA jobb lenne, de azt nem bírja a vas high/ultran
Nyilván alacsonyabb felbontáson meg hányás lesz, flatre való ez alapvetően.
Talán majd a 6090.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
KRoy19 #65145 üzenetére
Tudom, hogy nem, csak szerintem ha ezt nem lehet normálisan megcsinálni a játék miatt, akkor kár is foglalkozni vele. Ilyenkor jönnek azzal, hogy a semminél jobb. Nem jobb.
Ezek a DLSS megoldások is azt hittem, hogy kedvezni fognak a VR játékoknak, de a végeredmény mindig az, hogy kikapcsolva sokkal jobb marad a képminőség. Még ha alacsonyabbra is kell a felbontást tenni. Ami azért szomorú. -
Raymond
titán
válasz
KRoy19 #65148 üzenetére
A DLSS4 a legjobb dolog ami az egesz 50-es sorozattal jott szerintem. Nem tudom itt vagy masik topic-ban irtam mar ezt. Csak a CP2077-ben probaltam, de a minoseg nagyon jo. Nekem a DLSS4P = DLSS3Q 3440x1440 felbontason, ott az Ultra Performance mar lathato csokkenes a DLSS3Q-val szembe na es persze valtogattam es egymas utan probalgattam igy hamarabb eszrevenni ha valami jobb, ugyanolyan vagy roszabb mint elotte. Ebben a videoban viszont 4K DLSS4 Ultra Performance plusz FG megy az AW2 max beallitasokkal egy 4070S kartyan (tehat 1280x720 -> 3840x2160) ugy 100FPS+ produkalva es nekem nem sok problemam van a kepminosegel [link]
-
slycugel2000
tag
válasz
KRoy19 #65046 üzenetére
Ööö, ezt most nem értem:
Does Higher Resolution Use More CPU
When it comes to display resolution, the question arises: does higher resolution use more CPU? Surprisingly, the answer is yes. Higher resolution means more pixels on the screen, which requires more processing power to render those. This can put a strain on the CPU, impacting overall performance.https://softwareg.com.au/blogs/computer-hardware/does-higher-resolution-use-more-cpu#:~:text=Surprisingly%2C%20the%20answer%20is%20yes,the%20CPU%2C%20impacting%20overall%20performance.
-
slycugel2000
tag
válasz
KRoy19 #64971 üzenetére
Köszi, de gondolom ezt most a VR modra mondtad, hogy sokkal bikább CPU kell neki, mert a normál flat módban azzal az egy szállal is maximum grafikai beállításon 100-140 fps-t simán hoz ez a proci.
Ezek szerint a 2018-as csúcs intel CPU kevés a 2007-es Crysis VR modjához, elég szomorú -
gulasoft
őstag
válasz
KRoy19 #64980 üzenetére
Ja nem nem nem. Természetesen az 5080-ra. Majd egy év múlva kijön az 5080 super és az talán még a megfizethető kategória lesz, csak ennek a sorozatnak már novemberben ki kellett volna jönnie, csak a biossal vacakoltak valamit, el is fogyott a teljes 4080 super készlet mindenhol. Az előző sorozatnál január végén már a 4070ti is kijött.
-
gulasoft
őstag
-
mmdms
addikt
válasz
KRoy19 #64951 üzenetére
Aham, ez van tarcsikartyanak, nyugdijaztam a hd7850-et.
Reggel rendeltem egy 4090-et 2100€-ert. Most h az osszes 3-4000€ kozott van, kaptam kb egy oraja mailt h keszlethiany miatt torlik a megrendelesem. Aha persze… faszok.
Reggel megint megrendelem, minden nap 8-9 kozott feissitik az arakat, minden nap par percre elbasszak. Egyszer csak atcsuszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest