- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz matezzo #63977 üzenetére
Én ebben : BOBOVR C2 Carrying Case Compatible with Meta Quest 2 Compatible with Pico 4 VR Hard Large Space Bag
Kína-Ali ->Akkor 13k Ft és 1 hét alatt itt volt. A Fejes belefér a BOBO M2 Pro pántommal és annak akkujának is van mágneses tartórész (nálam akku nincs használva itt van fixen a táskában hagyva).
A kontrollereknek van hely a táska "aljában" a pánt és a szemcsi közti részen de szállításkor elmozdulnak így azoknak kellet egy szivacs kitámasztást szerválnom bele. De ha csak belerakok mindent és ráhajtom a tetejét, hogy ne porosodjon ez az apróság mit sem számít ez a szivacs elvan a felső rész hálós tartójában.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz 0utsider #63898 üzenetére
Az "eredeti" link kábel-nél is elvérezhet az egész az alaplap oldalán, VGA-t azért nem írok mert az már nem nagyon van szerintem senkinél és ezért sincs rá panasz vagyis én nem olvastam 1-et sem, míg alaplapi chipről amit nem szeret és ezért random időnként bontódik a kapcsolat 1 pillanatra igen.
Szerencsére a kép átvitelre elég az amit INUI tud (vagy más hasonló kábel). Több hozzászóló írta, hogy megvan a Zöld pipa a Link alkalmazásban és lefut a teszt is pozitívra.
How to Test USB-C Cable Speed with Meta Quest 3/Quest 2 for PC VR Compatibility
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz matezzo #63896 üzenetére
A napokban jött meg nekem máshoz egy kábel ALI -ról. Leteszteltem a q3-al és az alaplapom Type-C portjával összekötve megy a full -os töltés és képátvitel is a 3m változattal. De aztán ez Kína, az hogy ha most még 3-an rendeltek és mind a 3 jó lesz sincs garancia. Meg arra sem sajnos, hogy az alaplapi Type-C jó lesz e mindenkinél akinél van az alaplapon.
#63793 USB kábelekről.
60W -thoz kell a PD tudás ami csak Type-C-Type-C kábelen működik.
Type-A végű kábelen/porton nem tudja lekommunikálni mennyi áramot kér az eszköz így a 60W biztos nem igaz. Csak úgy működhet ahogy az INUI is megoldja, mert így az eszköz a "saját" töltőjétől kap áramot a másik irányba meg a szabvány terhelés megy csak. Szóval a Q3-hoz max Y megoldás lesz jó maxos adat és áram átvitelhez Type-A-n. -
gyugyo79
addikt
válasz Dyingsoul #63861 üzenetére
Én ezt a lehetőséget kaptam :
Thank you for purchasing (Order xxxxxxxxxxxx) from Amazon.de.
Your order entitles you to a promotional code.
Your promotional code: xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Congratulations! Your latest Meta Quest order entitles you to 20% off a valid Xbox controller and 1-month Game Pass Ultimate package. Here's how to redeem your code to buy a valid Xbox controller and 1-month Game Pass Ultimate bundle with 20% off:
............
Ez helyett kaptál valami mást ...
De amúgy megnéztem, és olyan akció ez amúgy is amire nem tudom valaki lecsapott e de maga a kontroller 10k + -al lett volna így drágább mint itthon random helyen bárhol pld MM amit a GPU 1 hónap nem igen kompenzált szerintem pláne akciósan ...[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz matezzo #63853 üzenetére
Nem. Nálam :
Meta Quest 3 512GBSerial number: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Your device is protected by our Limited Warranty until Wed, 18 Nov 2026. View Limited Warranty detailsBár én a Német amazonról vettem. Az Olaszoktól indult útnak a csomag.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz zsozsa74 #63792 üzenetére
+
Itt egy nagyon jó cikk magyarul ha valaki okosodni szeretne USB fronton.
Cikkünkben sorra vesszük az USB szabvány legfontosabb mérföldköveit, illetve az USB 3.1 és USB-C körüli félreértéseket is tisztázzuk.#63777 -ban szereplő árért az a kábel nagyon jó vétel ....
-
gyugyo79
addikt
válasz gulasoft #63750 üzenetére
Köszönöm, de nem lettem okosabb.
Az előfizetés az pontosan : "For $7.99 USD a month or $59.99 USD a year" tehát inkább 60$ mint 50$ és az hogy meg lehet venni bármit ami előfizetős katalógusban van, ha nem vagyok előfizető teljesen egyértelmű.Sőt az is , hogy ha előfizetek elérem azt amire előfizettemAzt nem tudom, hogy ha megint előfizetek XY kihagyás után akkor tudok e játszani azzal a játékkal ami akkor már nincs benne a katalógusba, de az előző előfizetés alatt a könyvtáramhoz adtam.
De kérlek erre csak akkor válaszolj ha ténylegesen tudod a választ és érted azt amit kérdezni akarok. -
gyugyo79
addikt
Remélem nem lesz érthetetlen amit írok. Jelenleg amit én látok\gondolok :
A Meta Quest + részei jelenleg :Monthly titles = 2 db cím ami XY ideig elérhetőek és könyvtárhoz adhatóak. Ezek addig elérhetőek utána amíg csak az előfizetés él az ígéret szerint. Tehát ha a végtelenbe fizeted akkor bármi amit hozzáadsz a könyvtárhoz az végtelen ideig elérhető lesz. Ezeket nem tudom megvenni úgy, hogy van előfizetésem.
Az már nem egyértelmű, hogy mi van akkor ha valaki megszakítja az előfizetést de egy hónap után megint előfizet azokkal amiket az előző előfizetés alatt adott a könyvtárához és nem vett meg abban az egy hónapban amíg nem volt előfizető.MR and VR games catalogue = HuszonX cím és pont azok vonatkoznak rájuk mint a Monthly titles -nél szereplőkre.
Exclusive deals = Itt szerepel pár cím amiket akciósan meg lehet venni ha van előfizetésed. Ahogy nézem másik akcióval nem vonódik össze a kedvezmény százaléka.
Ezt az Exclusive deals látja az aki szerintem nem Meta+ előfizető, hogy akciósan lenne elérhető ha előfizető lenne.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
+ xandrush0831 Köszi az infókat. Így azért, hogy megmarad minden teljesítmény+mentés csak félig állok értetlenül az egész rendszer előtt. Én komolyan elképzelhetetlennek tartottam, hogy nem tudom majd megvenni azt ami szerepel a Meta+ -ban akkor amikor beaktiváltam az ajándék előfizetést. Ráadásul kipróbáltam azt is, hogy megveszem ajándékba magamnak, de azt sem engedte.
A vicc, hogy ha lesz is akciósan Asgard's Wrath 2 amíg le nem jár a már beaktivált ajándék Meta+ előfizetésem nem tudom majd megvenni, a jelenlegi tudásom szerint. Mondjuk amit eddig láttam belőle azok alapján valószínűleg az sem fog fájni ha egész árat ki kell fizetnem majd érte.
A Lego -t én is megvettem és tetszett amit láttam belőle eddig.
-
gyugyo79
addikt
válasz xandrush0831 #63741 üzenetére
Igen az ajándék 3 hónapot be aktiváltam a Meta Quest+ -ban.
Igen szerettem volna megvenni egy játékot akciósan ami most bent van a Meta Quest+ és akkor láttam, hogy nem találok megoldást a vásárlásra.
Ekkor merült fel bennem, hogy mi a helyzet az Asgard's Wrath 2 -vel amivel meg már játszottam is jó pár órát. Mivel 99%, hogy nem játszom végig a elkövetkező 3 hónap alatt. Ha nem marad meg az ameddig elértem akkor a Meta Quest+ előfizetés lejárat előtt nem ölnék bele több időt ... -
gyugyo79
addikt
válasz gulasoft #63739 üzenetére
Sziasztok, Meta Quest+ elő-fizuban elérhető játékot egyszerűen nem találtam megoldást, hogy megvegyek. Sem olyat amit már telepítettem sem olyat amit nem. Erre tényleg nincs megoldás? Magamnak ajándékba sem engedte.
Oka -> Ami most akciós az amikor lejár nem biztos, hogy lesz egy darabig ...
A másik kérdésem, hogy pld. most játszok az Asgard's Wrath 2 -vel amit nem tudok megvenni amíg előfizetésem van addig használhatok, de mi lesz amikor lejár/lemondom az előfizetés ? Megmaradnak a mentések, élni fognak az azután megvett játékban ?Kimaradt a vastagon szedett rész. Amit nem vettem észre. De azért ha az eleje sem volt érthető sajnálom. Ilyen esetben lehet jobb ha nem jön válasz.
"de nem volt teljesen világos mit akarsz megvenni meg hol."
Nem értem mit értesz a hol alatt ? Én azt gondoltam a Meta Shop az egyetlen ahol a Meta Quest+ -ért játék használható, megvehető egyszerre (még ha nem ugyan az bár erre fix válaszom még mindig nincs csak sejtésem). Az okát amiért megvenném meg pont írtam is sajnálom ha a ... helyett az akciós megint -et oda kellet volna írni..
Oka -> Ami most akciós az amikor lejár nem biztos, hogy lesz egy darabig ...
Nem tudom miből gondolod, hogy segítség amit írtál.
Mert az hogy "meta+ -ra ha előfizetsz, akkor nem kell megvenni azokat a játékokat amik benne vannak" elég egyértelmű én pont, hogy azt kérdeztem, hogy meglehet e venni és nem azt, hogy meg kell e venni. Tudom, hogy nem kell, hisz pont az a bajom, hogy nem tudom megvenni mert csak a Redeem az opció amit találtam. Ha számodra érthetetlen az oka és nem tudod elfogadni, hogy meg akarok venni valamit akciósan most mert te mindent is végig tudsz játszani ami bekerül és bent van akkor inkább ne válaszolj. Én úgy gondoltam, hogy nem biztos, hogy végig tudom játszani pld. az Asgard's Wrath 2 -t és az is érdekelt azzal konkrétan mi történik amire megint kaptam tőled egy olyan választ ami semmit sem segített azzal, kapcsolatban, hogy a konkrét játéknál mi a helyzet.
Amikor letöltöttem a + -on keresztül és elkezdtem kipróbálni, játszani vele még fel sem merült bennem, hogy nem fogom tudni egyszerűen megvenni amikor úgy gondolom. -
gyugyo79
addikt
Sziasztok, Meta Quest+ elő-fizuban elérhető játékot egyszerűen nem találtam megoldást, hogy megvegyek. Sem olyat amit már telepítettem sem olyat amit nem. Erre tényleg nincs megoldás? Magamnak ajándékba sem engedte.
Oka -> Ami most akciós az amikor lejár nem biztos, hogy lesz egy darabig ...A másik kérdésem, hogy pld. most játszok az Asgard's Wrath 2 -vel amit megvenni amíg előfizetésem van addig használhatok, de mi lesz amikor lejár/lemondom az előfizetés ? Megmaradnak a mentések, élni fognak az azután megvett játékban ?
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Dyingsoul #63680 üzenetére
Én a fejesen lévő MHStore -ban csináltam. Elsőre nekem az sem volt egyértelmű, hogy ez az amit írtak a Amazonon, hogy jár hozzá vagy amúgy is van ilyen beetetés, de rákeresve utána egyértelmű lett. Azt nálam is írta, hogy mennyi lesz a havi díja de azt is, hogy "Billing starts: Feb..xy,2025" . Miután "előfizettem" is ezt az előbb idézet részt írja az előfizetéshez.
nimfas : Köszi
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz gulasoft #63597 üzenetére
A lényeg az, hogy a gyári töltő pld 18W az nem jelenti azt 100%, hogy az eszköz amihez adják is max 18W -ot tud felvenni és az a max vagy a min. Ugyan úgy ahogy töltődik akkor is ha nem a gyári töltőről töltöd kevesebb V/A -ral. Igen vannak olyan eszközök amikhez alapból nem maxos töltőt adnak azt majd vesz aki akar magának mivel a felhasználók 75%-nak szerintük elég az is és sokszor ez igaz is...
Viszont ez miatt érthetően fel is merül a kérdés sokaknak és fel is tették ...Szóval azt leírhatnák, hogy max 9V2A vagy 15V/3A -t vesz fel stb. Vagy, hogy max 18W,45W, 65W stb. Vagy hogy tölthető 9V3A -al is és akkor nem merül gyorsabban mint ahogy töltődik. De csökken az akkumulátor élettartalma ...
Battery life Up to 2.2 hours of usage on average Gaming VS.
Charge time Approximately 2.3 hours with the included 18W power adapter (headset only).
Ez oké ha oda b@szol neki gyorsabban lemerül mint ahogy feltöltenéd, de ha rá van dugva a töltő XY% felett akkor passthrough működik ?Mivel ha Gipsz Jakab azt látja szuper alaplapján, hogy az 9V/3A -t küld a Q3-nák lehet aggódik, hogy mikor jön ki a füst az eszközből vagy csak elgondolkodik, hogy jó e az akkunak ezért rákérdez és megtudja, hogy leheleten amit kiír neki az alaplap ...
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz 0utsider #63594 üzenetére
Nagyon - nagyon kevés gyártó van aki amúgy minden paraméterét feltünteti egy kábelnek becsületesen.
Van 1-2m felett is garantált (3.2-esből biztos 4-esből nem tudom ) csak többnyire horror áron meg pld egy VR fejeshez kb. használhatatlan vastagságban.
Én AR szemcsi - Google Cast összekötéséhez vettem pld 5m -es kábelt ami képet hangot átvisz megy rajta tuti a 15W/3A is a Deck-nek és Laptopnak de Q3-at is gond nélkül tölti rendesen és megvan a 10Gbps amit nem használtam még sose ki ... Azóta szereztem egy jelentősen olcsóbbat is ami csak 5 Gbps tud de az még vastagabb mert ipari megoldások összekötésére lett gyártva amikhez kell altDP
De az is olyan, hogy mozogni nem lehetne vele kényelmesen szóval a gépet nem kötném össze a Q3-al, hogy töltse meg használjam játékra egyszerre.Normális gyártó Type-C 3.2 szabványt garantáltan tudó kábele elég mindenre a Queast3 -nál amiből 5m -ig azért van több is (ugye ott a gyári link kábel is).
Viszont arról én nem tudok, hogy USB Type-A -n lenne PD kommunikáció (amin a Q3 jelzi, hogy mit kér így max az alap 5V -t fogja kapni még ha sebességre biztos jó is lesz ), így azokat a kábeleket amin olyan csati van én max kommunikációs sebességre fogadnám el mint maxos megoldás pedig ugye hirdetnek elég sok ilyet is, de ha nem így van majd kijavít valaki....
-
gyugyo79
addikt
Szerintem Q3-nál mindegy, hogy 100+ akármi W-t van e írva a kábelre. Tippre a Pico -nál sincs 60W-nál több amit kb minden normális typec-c tud amúgy.
Érdekességnek ha valakit érdeke pld Compare Ugreen USB C to USB C PD Cable táblázat ahol jól látszik, hogy pont a 100W PD kábel nem tud 5-10Gbps csak 480Mbps -et az adott választékból.
A hozzá adott gyári töltő az 9V2A = 18W és ahogy néztem ez "alatt" (5V/3A -nél már) írja ki is, hogy kevesebb a töltés ...
Szóval ahol nincs üzenet a töltés miatt ott már megvan ami kell ahol meg van ott lehet a kábel akármilyen amin 18W+ átmegy.
A Power Delivery -n (Type-C szabvány kiegészítése) kb az eszköz közli, hogy mit kér aztán vagy azt kap vagy többet vagy kevesebbet. Ha több/kevesebbet eldönti elég, jó e és tölti e az eszközt még annyival vagy sem. Az alap 5V amit kiküldenek kb amúgy bármit feltölt és minden kezel csak lassabban töltődnek mint amit fogyasztanak.Gyors rákeresve a META kb. semmit sem írt, hivatalosan azokra a kérdésekre, hogy mi van ha pld 9V3A (27W) -t kap stb...
Ez van linkelve csak :
Battery life Up to 2.2 hours of usage on average Gaming: 2.4 hours of usage on average Social: 2.2 hours of usage on average Productivity: 1.5 hours of usage on average Media: 2.9 hours of usage on average As with most battery powered devices, battery life is dependent on various factors such as device settings, usage, age of battery, Bluetooth usage, and wireless conditions. Charge time Approximately 2.3 hours with the included 18W power adapter (headset only).
Amúgy Q3-esetén az, hogy a Type-C kábel jó e a max töltésre amit a gyártó javasol könnyen kideríthető mert csak össze kell kötni az eszközzel a gyári töltővel ...[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Végül a német amazonról fog jönni a Q3-m így viszont jövő hét 18-21 -ig várhatok rá. Ez idő alatt még egy fejpántot beszereznék. Ezt néztem ki : BOBOVR M3 Pro 21 990 Ft
Ha nem jó választás akkor tipp is kéne, hogy mi legyen helyette. -
gyugyo79
addikt
válasz gulasoft #63348 üzenetére
Én megnéztem Revolut -ba mennyi lenne akkor amikor néztem a 580€ és így jött ki a 235E Ft (feljebb elírtam az 2->5) amikor néztem ezért rálegyintettem és megrendeltem innen az apróról 250-ért de gyorsabban megjön a többit meg majd az idő eldönti (gari ha kell) ...
Szerkesztettem és itt a válasz a lentire. Igen tudom a gariban meg kell bíznom az eladóban. Elvileg ők is vállalják.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz laccy88 #63340 üzenetére
Ezek az árak még nem a 27% -os áfásak. Ami persze csak akkor lényeges, ha minden trükközés nélkül akarjuk rendelni Magyarországra. Ha van aki megveszi ott akkor nem. Nekem a .de ahova be vagyok jelentkezve rögtön 580€ (Jól váltva most kb 535E Ft) -t írt a .it meg miután bejelentkeztem váltott 580€ -ra miután megnéztem mert itt javasolták.
-
gyugyo79
addikt
válasz Raymond #63272 üzenetére
Nekem Amazon (27% áfa rajta) :
Meta Quest 3 512 GB – Die leistungsstärkste Quest – Ultimative Erlebnisse in Mixed Reality – Mit Batman: Arkham Shadow und 3-monatigem Meta Quest+ Probeabo Visit the Meta Quest Store €580.56 with 22 percent savings -22% €580.56Igen itt nincs 128-as már azt az eladónál láttam az aprón de az infó vele kapcsolatban nekem új, és köszi.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Sziasztok, vennék egy Quest 3 -at. Előtte lenne 1-2 kérdésem esetleg pro kontra érvek miatt.
Az első az, hogy 128 is bőven jó vagy 512 kell ha nem akarunk kompromisszumokat (35k lenne a különbség amit csak tök feleslegesen nem költenék rá) ? Nem tudom mekkora helyet foglalnak egy átlagosan belakottból az alkalmazások és mekkora helyet foglal egy nagyobb játék?
Itt venném a hardveraproról (ha valaki tud tuti eladót és az linkelhető akkor írjátok azt is nyugodtan én azt akit kinéztem nem írom mert nem tudom lehet e egyáltalán) mert az ár a jelenlegi Ft-€ nál az amazonról sem lenne jelentősen jobb, de a lényeg nem is ez hanem, hogy vennék mellé az eladótól rögtön egy "Halo típusú Strap" -ot is amit 20k -ért kínál. Ez ennyiért oké indulásnak ? Vagy inkább vegyek valahonnan valamit ami tuti, hogy jó kicsit többért/kevesebbért stb mert az ....
Köszönöm a válaszokat, segítséget.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- iPhone topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen mosógépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest