- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
0utsider
tag
válasz
szabi7777 #67047 üzenetére
Halo típusú fejpántnál lehet nálam hasonlót tapasztalni, ha a hmd nem merőlegesen áll a szememhez képes, hanem valamelyik irányba (fel-le irányban) meg van döntve.
Bár én facecover nélkül használom. Így nagyobb a mozgástér is.Lehet, hogy eltér az átlagtól a fejformád.
Próbáld ki tesztelés céljából, vagy alulra vagy felülre beraksz valami távtartót. Pl egy kisebb rongy darabot.
Ha ez a gond, akkor nem úszod meg a hasonló fejpánt vásárlását. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
szabi7777 #67049 üzenetére
Láttam, hogy írtad, hogy be van állítva rendesen a fejpánt, de azért előfordul, hogy egy-egy állítási lehetőség mellett elmegy az ember.
A Meta leírása szerint ellenőrizd a pánt beállítását.Amit írsz, különösen a linken lévő 3-as pont az ami segíthetne szerintem: a HMD amikor a fejeden van, megfogod két kézzel oldalról és támassz rá kicsit a pántra is a tenyereddel. Fel-le kellene a szöget állítanod a pánt tengelyén. Kb azon a tengelyen ahol a pánt egyik oldalán az USB Type C és a másik oldalán a 3.5-ös jack van. Azon a tengelyen tudod dönteni a HMD-t a pánton fel-le. (Bár lehet tudod ezt és ha ez sem segít akkor tényleg nem tudom mi lehet a gond vele.)
-
Raymond
titán
válasz
szabi7777 #67049 üzenetére
"nálam ha kb 15 fokot felfelé nézek akkor már homályosodik. Lefelé nézés esetén nincs ez meg furcsa módon..."
Akkor itt igazitanod kell hogyan rakod a fejedre. Nalam meg a Go volt olyan hogy ha uyg raktam fel hogy "igy passzol jol erzesre" akkor az nekem is tul alacsonyan volt. Feljebb kellett tolnom. Talad meg hol a legelesebb, hol a kozepe ugy hogy fel le tolod hogy mikor kezd homalyos lenni. Aszerint allitasd be hogy hol ul a fejeden/arcodo hogy mikor elees a kep ne aszerint hogy mikor jo erzesre kivulrol. Aztan aszerint allitasd be a fejpantot hogy ugy maradjon.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
szabi7777 #67047 üzenetére
Szia!
Szerintem ezt hívják sweet spotnak. A lencse természetesen középen a legélesebb, a széleinél homályosabb picit. Ha szemüveges vagy, az ronthat a helyzeten, bár épp pár hozzászólással feljebb vesézték ki a fórumozók ezt a témát. A Quest-ek kb 2m-es fókusztávolságra vannak beállítva, szóval ha távolra jól látsz akkor elméletileg a szemed jó hozzá. Szerintem inkább a sweet spot határairól írhatsz.
Ezt a megbillentem a fejemet részt nem igazán értem. Ha jól van beállítva a pánt, akkor a fejmozgatás nem kellene, hogy befolyásolja az élességet. Ellenőrizd, hogy minden állítási lehetőséget kipróbáltál-e a fejpánton és a headseten.
-
0utsider
tag
válasz
szabi7777 #66530 üzenetére
Ez eléggé egyénfüggő.
Van akinek a teljes VR élményhez hozzá tartozik az is, hogy megfogdos dolgokat, kézzel csapkod egy karddal vagy lő egy fegyverrel.Míg nekem pl elég (sőtt inkább jobb is) az is ha valós 3D-ben látom a dolgokat, de az irányítás megmarad a flat-en megszokottak szerint.
Plusz a Half SBS miatt nem tudsz pl korlátlanul körülnézni.
Ez billentyűzet + egeres irányításnál nem probléma, mivel nem fizikailag a fejével nézelődik az ember hanem az egérrel.Elmagyarázni nehéz, ezért inkább megmutatom.
Indítsd el ezt a videót teljes képernyőn.
Majd a Virtual Desktopot állítsd át Half SBS-re.Kb erre lehet számítani. Annyi különbséggel, hogy a kép nem ilyen mosott sz@r.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
szabi7777 #66155 üzenetére
Kevésbé intenzív játékokal is lehet szoktatni. Összességében nekem sose volt gondom, de pl In Deathben amit folymatosan mozogtam, nem teleportal, egyből szédültem. Miután végigvittem Alyxet sima mozgssal (ezzel alappól se volt gondom) utána In Deadt is simán ment minden gond nélkül.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
szabi7777 #66132 üzenetére
Bár ezzel lehet te is tisztában vagy, de ha már itt tartunk: a napfénytől is fokozottan óvd a készüléket! Ha a napsugarak a lencséket érik, azok nagyítóként működnek és károsíthatják a kijelzőt. Én használat után kicsit kiszellőztetem és mindig dobozban tartom a Questet mikor nem használom, ezáltal óvom a portól és a napsütéstől is ami be-beszűrődik az ablakokon keresztül.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
szabi7777 #66123 üzenetére
A hivatalos ajánlás szerint semmilyen kémiai anyagot nem szabad használni a tisztításhoz. Kizárólag száraz, mikroszálas kendőt. (Abból is a legjobb minőségűt, amit találsz.) Elméletileg a lencsék felületén van valamilyen bevonat amit a kemikáliák megsérthetnek/oldhatnak/eltávolíthatnak.
Egyébként próbáltam neten keresni selyem törlőkendőt, de nem találtam... Korábban feljött ez a téma és azt beszéltük, hogy az Ofotértben van elméletileg de a webshopjukban nem találtam kifejezetten olyat, aminél a kendő anyaga fel lenne tüntetve és selyem lenne. Még mindig a CV1-hez kapott kendő a legfinomabb, minőségibb amit valaha tapintottam.
-
Raymond
titán
válasz
szabi7777 #66002 üzenetére
Annyibol van ertelme egy jobb pantak nalad hogy ugy sokkal konyebb a tobbfelhasznalos dolog. Az alapot allandoan alligatni kell mert pl. hatul ahol a szelsore csatlakozik a felso pant ket vege azokat huzogatod szet vagy ossze es azzal allitod hogy normalisan tartson a fejen. Ezt pedig 2-3 user mellett hamar megunod, igy egy jo 3rd party fejpant aminel csak egy csavart tekersz a hatul meghalalja magat.
-
gulasoft
őstag
válasz
Ezeket tudod a meta+ miatt "ingyen" behúzni (ezeket néha változtatják): [link]
és ebben a hónapban ez a 2 játék amit még megkapsz, ezt ha az adott hónapban nem húztad be akkor így jártál: [link]
Ezek egész addig játszahatók amíg azt a havi 8$-t rááldozod, ebből most 3 hónapot ingyen kaptál, de regisztrálni kell a meta+-ra. -
gulasoft
őstag
válasz
Erre írtam, hogy az a pánt amit adtak hozzá az leginkább felejtős. Nem írtam le de az általam javasoltban pont az a jó, hogy semmi pánt nincs, a homlokon támaszkodik, és hátul egy tekerővel könnyedén állítható. De majd Danecay linkel neked egy olcsóbbat amin ugyan lehet hogy nincs aksi (nem linkelte nem tudom melyikre gondolt), de talán jobban állítható.
Nem hiába nem ajánlott egyébkén 14 év alatt, szóval azt csak ésszel. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Kellő körültekintéssel, talán több biztosítótű. (mivel elsősorban hack-et kérdeztél)
Szerk: Támadt még egy ötletem: van egy olyan műanyag cucc aminek nem tudom a nevét, hátitáskák mindkét pántján szokott lenni és bele kell fűzni a nylon pántot és feszítés esetén megakadályozza, hogy csússzon. Esetleg ha van valami táskád amit nem használsz meg lehet próbálni olyasmit ráapplikálni vagy valami varrodában/varrónő ismerősnél megkérdezni a dolgot.Egyébként ha a gyári fejpántot lecseréled a BoboVR-nak vannak kiegészítői hozzá, van másféle fejpánt az talán nagyobb tartományban állítható. Erre persze költeni kell.
"Quest 3 strap" kulcssszavakkal próbálkozz a kereséseknél, van gagyibb és minőségibb alternatíva is. -
Danecay
addikt
válasz
szabi7777 #65993 üzenetére
Rengeteg játék van, ami elnyerheti a Te és a családod tetszését is, amiktől nem leszel nem leszel első körben feltétlenül rosszul. Nyilván érdemes ránézni az itt javasolt játékokra de könnyen lehet, hogy sok olyan játék nem kerül megemlítésre, amiknek ugyanúgy helye lenne mint az megemlített címeknek. Rengeteg video összeállítás van ilyenekről a Youtube-on, pl. érdemes ott is nézelődni a különböző összeállításokban. Érdemes lehet szétnézni a sidequestvr.com oldalon is pl. ingyen játékokért első körben. Az, hogy kinek mi jön be az egyéni preferencia, de egy dolgot biztosan állíthatok, olyan játékok mint pl az Epic Roller Coasters, azok első körben felejtősek, és jó eséllyel a másodikban is
#66000 gulasoft
Szerintem egy kicsit előre szaladtálElőször had próbálja már ki az első VR eszközét mielőtt rögtön csatlakozna a Discord szerveretekhez, meg egyből rendelne egy 24.000-45.000 Ft-os fejpántot! Senki nem vonja kétségbe, hogy ajánlott lecserélni a gyárit, de a próba erejéig egy pár hetet túl lehet élni a gyárival is, különösen ha nem 0-24-ben tolja az ember, aztán majd vesz magának olyat amilyet akar. Nyilván az említett árkategóriájú fejpántok leginkább az ismertebb és legajánlottabb BOBO és KIWI márkákra érvényesek, de azért jó arról is tudni, hogy léteznek sokkal olcsóbb megoldások is. Nekem is. pl. egy 7-8e Ft-os AliExpress-es példányom van és nekem megfelel. Minden esetre, először adjuk meg az esélyt, hogy megtapasztalja az élményt, és hogy kipróbálgassa a lehetőségeket!
-
gulasoft
őstag
válasz
Este leszünk discordon (bár elitezni fogunk vr-ban, de azért biztos tudunk segíteni).
14 év alatt nem ajánlják a VR-t úgyhogy szabj szigorú időkorlátot. A hozzáadott szíj kínzóeszközt sürgősen cseréld le valami normálisan állítható bobo vr m3+-t abban van +aksi is (24.000-45.000 a hozzáadott aksi méretétől függően)
Csak olyannal kezdj amiben fizikailag kell mozogni és nem a joy-al mész, vagy lehet ülve is játszani (Moss-ok ilyenek), és persze kéne tudni van e otthon elég erős géped a PCVR-hoz.
A meta+-al kaptál 3 hónap ingyen elérést. A telefonos aplikációban a quest+ menüben mindet claimelj be, lesz ott walkabout minigolf amibben lehet teleportálással golfozni, az midenképpen társaságban jó, (discordon benavigálunk hozzánk), lesz Demeo ami egy körökre osztott coop multi rpg nagyon élvezetes, és jó szokni a VR-t, az ilyen rohangálunk a joy-al és lövünk vágunk mindenre ami mozog, azt egyenlőre tedd félre az emberek nagy részénél instant roszzullét van amígnem szokja meg.
Itt a discord linkünk: [link] -
cinemazealot
addikt
válasz
Beat Saber: sajnos az alapjáték sem olcsó és ha további számokat/albumokat szeretnétek, akkor az még több pénz, de alapvetően egy nagyon jó ügyességi és (gyereket is) lefárasztó játék.
Csak legyen kellően nagy környezet, amiben kényelmesen lehet kalimpálni anélkül, hogy bármit is levernétek.
Az itt-ott megjelenő 18+-os felirat ne ijesszen meg, azt csak a szókimondó számok vonzzák be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest