- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #67065 üzenetére
Az egyik hozzászóló írta:
MaverickMike Verified
Yo, this Play For Dream MR headset is straight-up insane! The 8K visuals are so crisp, it’s like I’m inside my games. I was skeptical about the price, but it’s way cheaper than Apple’s stuff and honestly feels just as premium. Totally worth every penny!Ami a google fordításban:
Hé, ez a Play For Dream MR headset egyenesen őrületes! A 8K-s látvány annyira éles, mintha a saját játékaimban lennék. Szkeptikus voltam az árával kapcsolatban, de sokkal olcsóbb, mint az Apple cuccai, és őszintén szólva ugyanolyan prémiumnak érződik. Teljesen megéri minden fillért!
Tehát a csávó a 2*4k-t 8k-nak írja, miközben 2*4k van!
Ezt mondtam mikor a TV-s hasonlattal éltem ha van 2 4k-s tv-m és az egyik szememmel az egyiket a másikkal meg a másikat nézem akkor az 8k ? :-) -
xandrush0831
aktív tag
válasz
Raymond #67031 üzenetére
Nem tudom, nekem ez a 2 kép is ég és föld. A legjobban a betűk élességén látszik (élőben mindenen). Bár valamennyire a táblán és az úttest felfestésén/szövegén is, így képen is. De a legdrasztikusabban talán a felkiáltójel körüli UI elemen. Az 1080p-s egy paca a 4K-hoz képest.
Ha csak nem az van, hogy a telefonom cache-ből nyitja meg az eredetit, míg te a PH-s kompresszáltat látod. A Messenger pl rendszeresen ezt csinálja.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Raymond #67019 üzenetére
Nem placebo, de nagyon sok múlik az eredeti kép beállításain is. Ha 800p-nél csak kicsivel nagyobb felbontású (pl. 1080p) az eredeti render, ami ráadásul erős élsimítással (AA) jött létre, akkor annak 800p-re történő leskálázása sokkal elmosódottabb eredményt hoz, mint ha az eredeti egy sokkal nagyobb felbontású (pl. 2160p) render, amin ráadásul (pont a nagyobb felbontás miatt) elegendő az enyhébb (vagy kikapcsolt) élsimítás is.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Raymond #67014 üzenetére
De, van értelme. Sokkal szebb a streamelt kép magas felbontáson. 1080p-1440p-4K között is simán látszik a különbség a 800p-s kijelzőn. Streamelve és natívan futtatva is. Élesedik minden egyre jobban.
Steam Linken nem tudom mi a helyzet, Apollo+Moonlight-tal használom.@kiskuplung: jó de ez 90 mega, nekem 150 volt és a Pico Connect Ultra beállítására még rá volt küldve 150% supersampling. Kábelen jól ment úgy.
-
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Raymond #66890 üzenetére
Szerintem így történt. 1 éve és pár hónapja vettem, úgy dereng mintha akkoriban olvastam volna friss hozzászólásokban Redditen, hogy örömködnek hogy milyen király hogy egyből fúj.
Így se vészes mert lefújja viszonylag hamar, csak elszoktam tőle már. Hirtelen azt sem tudtam mi van, azt hittem hogy a szemüvegemet tapiztam össze. -
Ratrak
tag
válasz
Raymond #66820 üzenetére
+pRoject22
Köszi srácok, ez így már akkor tiszta nekem is! Elégedett vagyok, csak kíváncsi is, és ha lehet, igyekszem a számomra legtöbbet nyújtó végeredményt kihozni mindenből. De ezek szerint már kb. ott vagyok a Q3-al
Legalábbis, ha a madzag is játszik.
És igen, szimezek elsősorban (rally főleg, de minden van néha), meg most a Luke Ross féle CP-ra álltam rá, lenyűgöző az élmény...
Viszont az EA WRC-ben azért ha messzire tekintek, elég homályos tud lenni, ezek szerint ez inkább a játék VR-implementációjának a bűne, és nem a Q3 tömörítéséé (volt ilyen sejtésem, miután csomó minden más sokkal jobban működik etéren, és képes - a hardver keretein belül - éles képet adni.) -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #66807 üzenetére
De a cat6 és gondolom bár még nem láttam a cat7 is mindenféle + elemeket tartalmaz amitől nem lehetnek hajlékonyak, és ehhez az átvitelhez elég a cat5e. Nem mondom, hogy minden cat5e hajlékonyabb mint a cat6, de itt a cégnél is van olyan cat5e, ami pont azért van adott helyen, mert hajlékonyabb, és itt nincs 2.5Gb-es port, csak 1Gb-es. Tehát ha valakinél van egy vékonyabb hajlékonyabb cat5e akkor nem kell újabbat rendelni kínából.
De megint a kakit pofozgatjuk. A lényeg, hogy hajlékony legyen és tudja 1Gbs-t.
[link] Ha érdekel itt magyarázza mitől merevebb a CAT6. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #66805 üzenetére
Igen csak az meg lapos, tehát oldalra nem hajlik, a cat5e-s kábel meg sokkal puhább mint a cat6 és 1Gb-re van kitalálva, ami mint feljebb írtad bőven elég. Cat5e meg jobban van otthon általában mint cat6 (legalábbis nálam van jó pár méter). De ha valakit nem zavar, hogy oldalra nem hajlik és el tudja úgy vezetni, hogy folyamat a széles oldal felé ne hajoljon akkor hajrá, de ha van otthon egy cat5e akkor nem kell beruházni.
-
gulasoft
őstag
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #66696 üzenetére
Na jó csak ez innentől olyan kamu lehúzásnak tűnik.
Két ember anélkül is tud maszturbálni, hogy egy cég rájuktukmálja a q3-at vagy akármi mást, és nem értem hol erősíti ez a kapcsolatot. Ok a végén mind a ketten nyugodtabbak lesznek, de ennek semmi köze a szeretethez, az intimitáshoz vagy bárminek ami párkapcsolat. A ready player one-ban (amnek kb semmi köze a könyvhöz ami egy tök realista dolog) is olyan test cucc van, amitől még fényévekre vagyunk, arról nem is beszéve, hogy simán átnyúlnál a virtuális csávón ezek a mai technológiák még nagyon messze vannak attól, hogy ezt mondjuk szexuális párkapcsolat terápiának lehessen használni. De ha ez működik egyeseknél, akkor persze rárepül pár cég, és 0 befektetéssel már meglévő programokra építve megpróbálhatja pár ember életét jobbá tenni, de hogy ez nem futópadon, meg q3-ban lesz az azért elég tiszta.
A németeknél van rá fizetőképes kereslet, hogy ha valaki villamosnak képzeli magát, akkor legyártanak neki két sínpárt és otthon zakatolhat rajta. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #66693 üzenetére
De ezekben nincs ilyen!!! Ez a piaci rés. Mind single player ha megnézed. Meg azt is megnézném mikor a két futópadon lévő két ember dug egymással. Az meg a q3 elég keskeny a csókolózáshoz....... hát én nem tudom mekkora bukszazájú párnak kell lenni, inni nem tudok benne, nem hogy smárolni......
-
Magyarfarkas
tag
válasz
Raymond #66678 üzenetére
Egy embernek ment egy válasz. Egy ilyen válasz sértő lehet annak aki egy xy eszközt használ de ez nem érdekli azt akinek a válasz szólt. Sokkal de sokkal hosszabban kellett volna ezt kifejteni de nem éreztem szükségesnek a téma miatt.
Xandrush0831 A patreon alap helyzetben kínálja fel a cikkek pénzért való értékesítését és amikor kimegy egy ilyen dolog nem mindig nézem azt ,hogy mire van állítva. De amikor észreveszem visszaállítom "ingyenesre". Amúgy ha tisztában vagy ezekkel a hibákkal akkor elolvasod a cikkeket és ezt köszönöm neked!
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Raymond #66678 üzenetére
Igen. Köszi, csak én elengedtem még mielőtt belementem volna. A "nekem van mindegyik" című mondat lobogtatása rávilágított hogy úgyis felesleges lenne minden. Neki van mindegyik, úgyhogy én nem tudhatok semmit. Nem akartam generálni 25 hsz-t arról hogy szócsatázok itt a fizetős cikkeket író szakemberrel (lol).
ON: Mindegy, aki hokizni akar Picot vegyen, a Meta párásodik!
-
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #66517 üzenetére
Ez mondjuk olcsóbb mint egy tápos link kábel főleg ha van valakinek otthon pár méter elfekvő utp kábele. Lehet kipróbálom pár üldögélős játékhoz jó lehet (elite, demeo, luke ross modok). Mondjuk én kábel nélkül is jól elvagyok , most a bobo 10.000-es aksijából van 2 mire az egyik lemerül feltöltődik a másik, végtelen játékidő, de egypróbát megér ez a temus izé. Köszi a tippet.
-
VincentVG
senior tag
válasz
Raymond #66405 üzenetére
igen ertem, nem vagyunk egyformak. nekem kb a fullHD / 60fps volt sokaig az etalon, ezert kezdtem konzol utan inkabb PC-zni megint. ( jesus, mennyi de mennyi okoskodas ment konzolosoktol h mindenre eleg a 30 fps.) nalam a nagy attores a 4090 volt, nem akartam hinni a szememnek h 4k 120fps-t is tud. leesett az allam.
de valoban a 90fps mar kb barmire eleg, nekem is. de ha 120 lett veletlenul, akkor inkabb maradjon
-
0utsider
tag
válasz
Raymond #66297 üzenetére
Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy eddig (tudtommal) semmilyen DRM nem oldotta meg a másolás védelmet.
Ahol nehezebben megkerülhető, ott főleg a fizetős játékosok gyűltek össze. De alacsonyabb az alap hardver példányszámának az eladása.
Ahol könnyebb, ott pedig fordított ez az arány.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Raymond #66293 üzenetére
Az APK technológiája, az Androidos eredet és a feltételezhetően hasonló alapokon működő áruház miatt említettem csak a Google-t. Ha az illegalitás aránya ott is hasonló, akkor bármennyire is fájó, a fejlesztőknek kell erőforrást allokálniuk arra, hogy megvédjék az alkotásaikat. Persze biztos, hogy így kevésbé lesz népszerű a tartalom, de valamit valamiért.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Raymond #66288 üzenetére
Akkor azért a Metától várják a megváltást és nem pl. a Google-tól, mert a Meta üzemelteti az áruházat és teszi lehetővé a letöltött APK-k áruházon kívüli illegális megosztását? Ez kb. olyan, mint egy Windows EXE megosztása. Ha egyéb módon nincs védve a tartalom, akkor fújhatnak a fülembe, ha úgy döntök, hogy azt elküldöm valamilyen cimbimnek.
-
sakkay
aktív tag
-
KRoy19
őstag
válasz
Raymond #66269 üzenetére
Valószínűleg itt is az van, mint minden mással, hogy akinek problémája van, az telesírja vele az internetet, akinek meg működik rendesen, az boldogan használja és nem írja le sehová, hogy minden fasza, szóval az a benyomása keletkezik az embernek, hogy a legtöbb nem működik rendesen.
De persze majd jövőhéten kiderül, hogy nálam mi lesz a helyzet. Már ha átengedik a vámon, mert olvastam olyat discord-on, hogy a németeknél volt olyan, hogy nem engedték át és visszaküldték Japánba, mert valami gebasz volt a papírozással. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #66247 üzenetére
Tudom az optimalizáció időt emészt fel, és a már így is 60€-s játékok még többe kerülnének, de úgy látszikmost kb. semmi, adjuk ki gyorsan aztán majd patchelgessük. Régen ilyen nem volt, hogy láthatóan rosz programot árultak volna, de ma már tényleg ott tartanak, hogy gyorsan, hogy hozza pénzt, mindegy milyen ótvar. De hát ez van.
-
matezzo
csendes tag
válasz
Raymond #66232 üzenetére
hmm, erre nem is gondoltam.. akkor lehet mégis vmi ax3000-es model kellett volna, bár gondolom azért az 1800-asnak is elégnek kéne lennie, mert sokan használnak ilyesmit. A mercusysnek van nagyon jóárasított 3000-es modelje., ami még olcsóbb is lett volna 2-3 e forinttal. Az Asus 1800-asa drágább olyan 5-el a 3000-es meg már legalább 10-el.
-
pRoject22
őstag
válasz
Raymond #66139 üzenetére
Én tegnap vettem észre először az iRacing-ben amikor futam előtt egy külső kamerán bámultam az eget, ott láttam egyértelműen, hogy ott van, most nézegetem sima VD-ben ott meg nem nagyon látom, de valóban így van ,hogy főként egyszínű területeken van, igazából az lett volna a kérdés, hogy érdemes-e ezért vissza küldeni, mert még április 6- ig vissza küldhetem amazonnak de ahogy látom mások meg úgy jártak ,hogy az rma után még rosszabbat kaptak mint az első volt, nehéz ügy, nem tudom mi a megfejtés
-
pRoject22
őstag
válasz
Raymond #66102 üzenetére
Jajj istenem az ilyenekre ne is válaszolj, akinek az nem tiszta, hogy ha valaki kimegy pl a Pimax-hoz EU-ból majd az ott látottakat reklámozza az nyílván nem saját pénzből teszi, neki az ki van fizetve, ha meg egy cég fizeti az utad meg a többit akkor nyílván nem azért ,hogy a termékük le legyen húzva. Biztos az elején voltak ott elfogulatlan tesztek is de az már régen volt, mrtv az nagyon ráment a reklámozásra, nincs ezzel baj neki is megkell élni valamiből csak jó ezzel tisztában lenni, persze lehet az ember vakon is, megveheti az összes hulladékot amit mrtv 10/10-re osztályoz
-
KRoy19
őstag
válasz
Raymond #66100 üzenetére
Nem. Te a HUB-ra és más egyéb, többség által hitelesnek tartott youtube-os tesztelőre is ráhúztad már ezt, mintha bármilyen hiteles információd lenne arról, hogy ki, kinek feküdt le, vagy kit, ki fizetett le.
Persze lehet, hogy le vannak fizetve, de te és mások is úgy adjátok itt elő magatokat, mintha megtönthetetlen bizonyítékotok lenne mindarra, amit állítotok, közben meg csak találgattok és okoskodtok. -
Márton
nagyúr
válasz
Raymond #66079 üzenetére
Igen, de a lencse wave effektje az egy másik dolog.
Ő azt mondja, biztos nem hibás a példánya, egyszerűen a fejlesztők nem készítették el a megfelelő algoritmust."that means when on a drone 360° photo you rotate your head and look along the horizon, it will all be a wobbly mess and not look good"
Néztél esetleg ilyen fotót, minden rendben nálad vele?
Valóban, nem is terveztem próba nélkül venni
-
Dr.NX
addikt
válasz
Raymond #66037 üzenetére
Ha jól tudom te PCVR-re használod a Pico 4-et, de tudjad, hogy standalone tört játékokra a legideálisabb az 5.8.2 firmware!
Az 5.9.2 még kis mókolással megoldható, de fölötte már nagyon problémás.
Downgrade-re meg ugyebár nincs lehetőség.Ha érdekelnek a játékok, keress rá a
Phoenix Place Forum-ra. -
-
-
pRoject22
őstag
válasz
Raymond #66021 üzenetére
Kivették a V74 első verzióból, ki tudja ,hogy véletlen vagy szándékosan, én most V76-on vagyok mert a V74 nálam elég komoly stutteringet okozott, legyalultam az egész Q3-at majd beléptem a teszt csatira és felraktam a V76-ot.
Semmit nem kellett külön mókolni a Q3-al csak bedug kábel wifi kikapcsol, mondjuk pont ma tesztelgettem, jelenleg a wifi is működik elég jól de a kábel egyértelműen jobb, amikor beülök autózni akkor inkább bedugom.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Raymond #65970 üzenetére
Pedig ez volt az egyik leglenyűgözőbb (legészrevehetetlenebb) LOD-váltás, amit valaha 3D játékban láttam. Pár éve az ilyen váltás még nem volt látható. Na, most akkor muszáj lesz visszatérnem, hogy megkörnyékezzek egy bolygót.
#65971 a2d2
Nekem eddig csak 61 órám van benne. Lehet, hogy türelmetlenebb vagyok Nálad. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65970 üzenetére
Én soha nem szállok ki bolygón, az fc-n is egyszer beültem a kapitányi székbe végnézni az ugrást, de a Zoli beállította a hotasra a mászkálást, és ugye az sima flat monitoron megy valemennyire használható volt. Viszont azt vettük észre, hogy mikor ugrik a fleet és a hipertérben van , akkor visszavált vr-ra, tehát simán meg tudnák oldani, csak annyira botrányos volt eleinte ez az odyssey kieg, hogy az akkori 30-as csúcskártyákon is 30fps már király érték volt. Szerintem akkor engedték el a vr-t, nem értenek hozzá, ez soha nem volt az eredeti koncepció része, látszik, hogy rápatkolták. De hát mit várunk azoktól akik azt kommunikálják, hogy nem volt idejük az összes megépült állomást bekapcsolni!!
Azért javítgatják, mert 1 hónapja még a bolygó pályagörbék csak az egyik lencsén jelentek meg iszonyat zavaró volt.
Tehát az 1600 órát kiszállás nélkül is bele lehet ölni, nekem soha nem hiányzott a bolygón szaladgálás, arra ott volt a rover, most meg rover versenypályát lehet építeni a bolygón!! -
cinemazealot
addikt
válasz
Raymond #65965 üzenetére
Mivel az Elite-ben az űrhajózás fogott meg elsősorban, anno beszereztem egy HOTAS-t, azzal meg nem érzem annyira hívogatónak a bolygóra szállva roverezést és mászkálást.
Szóval ha nem elég hozzá a vasam, nem fogok kétségbe esni. Majd várok még 5 évet, amíg lemegy a 4090-ek ára, talán addig még nem kapcsolják le az ED szervereit.
-
flashpointer
őstag
-
setup
tag
válasz
Raymond #65860 üzenetére
jóvanmá'
amúgy jó ez a SKYBOX pont mindent is tud, ami nekem kell és tök egyszerű, nem kell nyomkodni, minden kézre esik csak val.szeg újra kéne húznom
#658610utsider
A HMD vacakol valamit szerintem, de tényleg olyan, mintha a kábel, vagy az aljzat vacakolna, de nem. Nálam tuti nem. Wifi a legtöbb embernél nem tömi ki úgy a HMD-t adattal, mint a kábel az szerintem biztos tuti, szóval nehéz összehasonlítani. Aztán ha több USB van használatban parallel, akkor mi van? Romlik e esetleg valami jel-zaj arány, ég tudja ezek a kínai lapok is össze-vissza vannak drótozva. Nem a csati a Q2-őn. Nem, de én is azt buzeráltam rögtön. Tényleg olyan. Először engem is átvert. -
setup
tag
válasz
Raymond #65794 üzenetére
igen, csak ott már minimumon van. Tehát azt a tartományt kéne paraméterrel megkerülni, amin belül editálja a csúszka a paraméterfájlt.
Azt a részét elfogadom, ha ez csak nekem gond.
Én mindig redőnnyel, korom sötétre sötétített szobában nézek filmet projektorral egyébként.
Több mint 10 éve így csinálom, tényleg igazi vámpír lehetek már. Kint is, ilyenkor is éppen csak kisüt valami kis nap és már nyomom is le egyből a bukósisakon a napszemcsi plexit.
Különben egyből úgy nézek, mint amikor Bud Spencer hunyorog -
setup
tag
válasz
Raymond #65784 üzenetére
Akkor pláne jó, hogy nem vettem meg a 3s-t. Ha az erősebb proci túlnyomórészt csak arról szól, hogy a saját tárhelyéről mit tud futtatni PC nélkül...
Más:
Tegnap nekem egy kcsit magas volt 3D filmnél a default fényerő.
Lejjebb lehet venni a panel háttérvilágítását, van erre valami development megoldás?Folyamatosan "zavar" oké, talán túlzás, hogy "zavar", de több alkalommal vettem észre, hogy erősnek érzem a héttérvilágítást és kicsit jól is esett egy kis szünetet tartani és egy bő óra után kimenni a WC-re.
-
setup
tag
válasz
Raymond #65780 üzenetére
És ettől nem disszipál jobban a procija? Nem kell újrapasztázni előtte vagy valami előlapi mod, hogy kapjon kinti levegőt? Semmi, csak feltoljátok, aztán sírjon-sírjon hagy zokogjon?
Tegnap este megnéztem egy 3D filmet és tapogattam, hogy a végére igencsak langyi lett a műanyag elöl...
Tényleg órajelet amúgy képes ez léptetni és throttlingol, vagy fuldoklás nélkül kidobja maga alól a tápot egy határhőmérsékletre beállított biztonsági kaocsolóval vagy hogy döglend meg?
-
setup
tag
válasz
Raymond #65729 üzenetére
Nekem nem volt a general menüben a menüpont... gondoltam alapból engedélyezve van, de persze csak áttették... Kereshettem meg. A semminél több köszi, de az ujjammal nem megy csak, ha a műanyagot a műanyaggal püfölöm. Felsír tőle a szervizes lelkem. Tuti van erre valami rejtett parancs. Ezt ki kell ásnom.
A legjobban a hang jön be a Q2-ben, hogy nincs a fülemen, így tudok majd zenét hallgatni Rally közben.
A Rift gyári vackán a motorhanggal együtt valahogy sosem jött ki a matek. Mindkettőt szerettem volna jól hallani, de nem adta ki... Egyedül úgy volt jó, ha ne volt a fülemre hajtva és külső dobozból szólt a zene, de az az átok mindig magától rácsukódott a fülemre -
setup
tag
válasz
Raymond #65712 üzenetére
Ez jó.
A denaturált szesz kinyírja amúgy a spermákat?
Remélem. Mert a kontrollereket csak azzal mertem eltörölni. A gombok oldaláról szépen leszedte a retket...
De van azoknak az alján is az a cipőfűző szerű cucc. Az is... sáááárga. Oahh.
Kaptam azt a zöld adagolót a folyékony Ariel-hez és van, amikor elfelejtem kiöblíteni, mert úgy van, hogy még egy kört mosni fogok úgy is, de aztán jön valaki, vagy közbejön valami.., Na, abba az adagolóba emiatt volt ilyen krém állagúra beleszáradva koncentrátum.
Azt rákentem, erre a fűzőre és azt mire kiöblítettem kifehéredett az is.
Ott egy kis para azért volt, hogy a víz ne menjen rossz helyre. Azt kisebb gyerekre nem bíznám, de amúgy a többit... nem értem, tényleg nem értem. Igénytelenség. -
pRoject22
őstag
válasz
Raymond #65700 üzenetére
Kábellel csatlakoztam amikor ezt próbálgattam, direkt vettem egy wifi 6 routert is ami fixen tartotta az 1200-at wifi6-on, a VD-t beállítottam úgy, hogy link kábelt észlelje csatlakozásnak, de egyébként nem is wifi lag volt az hanem fps lag, beesett 90-ről 40-60-ra is.
Kérdés, hogy a hardveresen gyorsított gpu ütemezés lehetett-e a ludas mivel az nálam alapból bevan kapcsolva a frame gen miatt, aztán levettem 400-ra majd 375-re is de ott is akadozott sajnos
-
Márton
nagyúr
válasz
Raymond #65658 üzenetére
Elnézést kívánok! egy ffmpeg.exe még kell a mappába..
nagyon rég volt, bocsánat. de azt sem kell installálni.. Még szól is érte letöltés előtt a yt-dlp!
Amint ott van, 8k lesz az a file"YouTube provides many different streams of media to download. The highest quality (greater than 720p) video and audio is provided as separate streams. If ffmpeg is not available, yt-dlp will not download these higher quality separate streams because it has no means to combine them into a single playable file.
If ffmpeg is not available, yt-dlp will attempt to download the highest quality media it can find that is not separate video and audio streams. With YouTube as an example, this means that you can typically download a video up-to 720p in quality. The video file is already in a combined video+audio format directly from YouTube." -
-
setup
tag
válasz
Raymond #65575 üzenetére
Nem, ez nem igy mukodik, arra irjak ra hogy 1Gbps amit tudja is
Bár így lenne. Én független lemezképeket másoltam LAN-on a kliens gépek merevlemezére, hogy klónozáskor a lemezképet önmagukról töltsék vissza és ne a LAN-os sávszélt tömjék ki. Mindegy. A lényeg, hogy ez egy 30-50GB méretű fájl másolását jelentette per gép és bazira nem volt mindegy, hogy milyen a switch. A 48 portos Cisco olyat rávert az összes tplink-re, hogy öröm volt nézni. Mindegy lexarom, ez már olyan, mint a viccben, amikor összevitatkoznak, hogy hol lesz a diófa
A lényeg átjött, köszi szépen.
Valahogy majd meghegesztem. -
setup
tag
válasz
Raymond #65573 üzenetére
Persze, itt az AP módba kapcsolt router-nek a beépített gigabites switchét használják, azért kell a cat5e vagy a cat6, no de pont az növeli meg a latency-t nem? Vagy a jó switch vagy a jó wifi nem fér bele egyszerre egy eszközbe, ha olcsó. Én arra gondoltam, hogy ha kicserélik a szolgáltatós vackomat és végre azon lesz legalább két Gigabites port, akkor vagy megy is egyből azzal a stream is vagy egy akármilyen újabb wifi router megteszi utána kötve AP módban, mert azon csak a quest van wifin és nem gond, ha valójában csak a WAN-os portja tudja natívban a Gigabitet a többi rádrótozott port meg valamivel gyengébb. Felteszem ez szokott lenni, hogy valamivel többet tud 100-nál és akkor már ráírják hogy gigabites, aztán vakulj paraszt. Ha normál szabvány lenne, akkor nem lenne különbség latency-ben a routerek között. Persze lehet, hogy nincs is, csak egymást hülyítik a userek a neten.
-
setup
tag
válasz
Raymond #65564 üzenetére
AP módban a szolgáltató routere lesz a DHCP kiszolgáló és annak a klienslistájában lesz a Quest csak mint vezetékes kliens kvázi azon a vezetékes porton, amibe az AP be van dugva.
A gondom ezzel az, hogy csak egy Gigabites port van a szolgáltató vackán és ha abban van a PC-m, akkor az AP módban lévő Router egy 100Mbit-es portban lehet már csak, mert hogy kettő darab port van csak ezen a hulladék Huawei végponti eszközön, amit a Digi itt hagyott anno. Pontosabban három, csak a harmadik az optikai port, amibe az utcáról érkező kábel megy.
Azt a részét sejtem, hogy ezek a háztartási vackok egyébként úgy vannak belül drótozva, hogy alacsonyabb lesz a latency, ha AP módban van és ezért kapcsolják át a többiek még a vatta új 28 antennás parasztvakító routert is AP módba, mert Router módban még azok sem elég jók.
Nálam viszont a szolgáltató 100 éves Huawei vackának muszáj router módban lennie, meg nincs is admin hozzáférésem, csak user szintű.
Szóval vélhetően szopóág lesz ez így wifivel, mert ha megy is külön AP nélkül a stream, akkor is túl magas lesz a latency. Marad a kábel. -
setup
tag
válasz
Raymond #65557 üzenetére
Nekem optikán jön a net. A Digi húzta be anno, de száz éve és akkor egy Echolife HG8121H nevű Huawei csodát hagytak itt router címén, amin egy szem Gigabites port van. Egy darab. Vicc.
Ezt ráadásul ők adminisztrálják fel a végpontra, ergo ha bármit mást is szeretnék, akkor csak ez után tudom kötni. Tehát ennek a 12W fogyasztásán felül fog az is menni egész évben, mert ismerem magam és nem fogom kapcsolgatni. Szóval a villanyszámlában évente megvenném az új kábelt szerintem.
Ettől még szimpi a wifi stream, csak azóta One lett a Digiből. Szóval gondolom most pláne káosz lehet ott.
Azért írtam nekik, hogy kérek egy új router-t, hátha van már nekik egy ettől jobb típus, de nem igazán hiszek a dologban. Úgy vagyok vele, hogy a kábellel latency fronton csak tud annyit, hogy ne legyen zavaró, különben lázadnátok.
Ez a Huawei router szerintem nem lesz jó, mert az Oculus amcsi és mint ilyen a kínai Huawei cuccokkal már csak azért sem szokott jó lenni wifi fronton. Ubiquiti is amcsi és az épített hálózatunkon is gond van a Huawei telefonokkal, az összes többi meg tök jó.#655590utsider
Igen, én is erre jutottam, hogy ma már Q3s-t kell venni, csak egyáltalán nem követem ezeket a mobilos chipeket, hogy melyik mennyit zabál és még ezt a részét azért kutatom egy picit, hogy mire kell utána még költeni, hogy a végére mennyi is az annyi. -
0utsider
tag
válasz
Raymond #65555 üzenetére
Köszi, de ilyen mélyen nem szeretnék elmerülni a dologban.
Inkább csak a kérdés hatására kíváncsi lettem én is, hogy milyen lehetőségei vannak egyébként az embernek ilyen esetben.
Bár hasonló helyzetben valószínűleg csak megállapítanám, hogy ezt megszívtam és vennék egy másik HMD-t.
Vagy ha éppen aktuálisan nem tudnék másikat venni, akkor feldobék egy másik oprendszer is a gépre, amit csak vr-ra használnék. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65500 üzenetére
Köszönöm szépen.
Azét úgy látszik Ő is érezte, hogy a videó gyakorlatilag semmit különbséget nem mutat a 3 fejszetten. Elolvastam, és tényleg egy kényelmes nagyon jó átfedéses kis cucc, de azért Ő is kihangsúlyozza, hogy szimulátor rajongóknak ajánlott, és aki most jön a vr világba, annak egy Q3 is olyan élményt ad ami jó ideig elég lesz. Aztán persze ha nagyon bejön a dolog akkor vált valami jobbra, esetleg pont erre. De alpban ő is Q3-at ajánlja flatről VRr-ra váltás esetén, mert ár érték aráyban még mindíg az a legjobb.
Tényleg köszönöm. -
VincentVG
senior tag
válasz
Raymond #65459 üzenetére
nem tudok rola, sztem csak valaki itt is linkelte h ez kb ugyanaz a panel lesz mint a MeganeX. ( aztan atfordult a forum pimax gyalazasba'
)
gula: az apple pofaraeses es hatasai alatt azt ertettem h ezert az arazasert egy top kijelzos VR headset elhasalt es nehezebb lenyomni a befektetok torkan sztem most egy 2000-3000 eur-os uj fejlesztest. lasd: "nem vittek ennyiert az apple-t sem.. "
persze mi ertjuk miert nem, de minket nem kerdeztek Cupertinobol
legalabbis engem biztos nem.
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65453 üzenetére
Az igazi szimes kifejezés helyett mást kellett volna használni, csak azzal pár ember lelkébe lehet belegázoltam volna, azt meg nem szeretném.
De igazad van, nem kell feltétlenül csilliárdokat költeni, de láthatólag van kereslet ezekre is, az out of sold legalábbis ezt jelzi. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65445 üzenetére
Igen, de ha megnézed az igazi szimesek azok akik bármennyi pénzt megadnak azért, hogy a top élményt kapják. Persze Te meg Én bőven elvagyunk a questekkel meg a pico-val, és igen nem kell cillárdokat fizetni egy elithez, egy autóversenyhez, de ha a toppot akarod, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlni.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Raymond #65445 üzenetére
Azért hozzátenném, hogy azért gondolja ezt szerintem, mert akárhányszor idejön valaki megkérdezni, hogy lehet-e pl 3080-nal szimezni, akkor az a válasz, hogy "felejtős"-
Gyula kérdésére amúgy mi a válasz? Mi az, ami nem felejtős?
" Mi az ami meghajt ma 2*4k-t 90FPS-el? Komolyan kérdezem." -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65439 üzenetére
Már bocsi de a a megan oldalról néztem a 2064€-ót, ha kapsz egyáltalán 5090-et 2500€-ért ajándék, egy hozzá való konfig minimum 1000€ de akkor alsó hangon. Hogy nem annyi az? És akkor nem egy két kártyás vízhűtéses csodáról beszéltem.
Ezt a 2*4k-t meg is kell hajtani azt egy 4090 is jó ha kihajtja, és az sincs milla alatt.
Igaz nem kell egy normál headsethez egy 5090, de ehhez a 2000€-ós csodához mit raknál? Mi az ami meghajt ma 2*4k-t 90FPS-el? Komolyan kérdezem. -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65436 üzenetére
Túl öreg vagyok ehhez. Ha belégondolok hogy egy 48k-s spectrummal kezdtem, utána jött az amiga 500, és az első között volt voodo 2-es társkártyám a pc-be, és soha nem került semmi fél éves fizetésembe. Most meg ott tartunk, hogy 2.5milla alsőhangon a szimulátoros konfig.......
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65389 üzenetére
Most akkor biztos én értettem eddig félre. Mindíg azért sír a szája mindenkinek, hogy még a kábeles adat is tömörítetten megy a quest felé, és ez mennyire szar. Most meg azt mondod, hogy az usbc-t fogadni képes monitorok felé is tömörítetten megy az adat, és az szarabb mint a sima DP, és ez hiányzik a q2-q3-ból? Tehát ha usb-bel kötöm a monitort a gépre, akkor az rosszab minőség lesz mint a sima DP?
-
tajati
aktív tag
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #65278 üzenetére
A steam link az elmúlt évben jött ki. Ja most néztem 2015-ben debütált. Nem tudom, tavaj minigolfban egy csomószor ha valaki steam linkkel jött fel nem volt hangja. Lehet hogy egyes programokban jól ment de volt ahol meg nem. És ez tapasztalat. Kilépett a srác bejött a sima steam vr-al és volt hangja. Többször is eljátszotta ugyan ezt, és mindíg a sima steam vr oldotta meg ezt a problémát. Persze lehet hogy ha nem multizol akkor nem veszed észre, és azt hiszed, hogy 2015 óta ez milyen fasza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged