- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
peugeotmate #44495 üzenetére
Papíron az LG jobb, nekem amúgy egy régi Mac-es LG Ultrafine 4K monitorom van, ez 24 colos 1080p-re egész számú skálázással megy, nagyon jó képe van így.
Plusz egy 32 colos LG Ultragear, ez 165 Hz és 1440p, de ez játékra van, viszont Mac-en munkára is használom. (Mac-en HDMI-vel használom, így az max 144 Hz a monitor képességei miatt.)Nekem a fentiek közül a BenQ tetszik, annak van 4K változata is, de az drágább. (A BenQ PD széria amúgy régen ajánlott volt a monitoros topikban is, nem tudom hogy felejtették el.
A ProArt az egy újabb család.)
Oázisba ha el tudsz menni, akkor próbáld ki, legalább azt látod mi mekkora lenne, milyen skálázással, milyen felbontással, stb.
-
MasterMark
titán
válasz
peugeotmate #44490 üzenetére
Mind a három monitornak jobb a színvisszaadása, az LG az DCI-P3 95%, a másik kettő sRGB 100%. Meg úgy egyébként mindegyik professzionális monitor, szóval nem az a lényeg benne, hogy gyors legyen, hanem hogy szép.
Annyi értelme van a magasabb képfrissítésnek, hogy szebben mozog az egér, meg szebben görgetődik a weboldal.
Ezen kívül úgy különösebben sok értelme nincs. Videón - filmen nem változtat. Játéknál igazán jó, főleg adaptív sync-kel.
Ha nem játszani akarsz, akkor ne olyan monitort vegyél, ahol a pénz nagy része a GSYNC licencelésére megy, meg a nagyon magas képfrissítésre szerintem.
Ha PC is lenne rádugva és azon játszol, akkor más a helyzet.
szerk.: Ja plusz ezekben mind van USB hub, szóval egy Type-C kábelt elég átdugni a Macbookba és akkor tölti is, meg azon megy minden.
-
MasterMark
titán
válasz
peugeotmate #44486 üzenetére
LG ULTRAFINE 27UP850K-W
BENQ PD2705Q
ASUS PROART PA278CVAz LG 4K az valószínűleg csak skálázással lenne jó, ami az élességnek nem a legjobb ha azt szeretnéd. A többi 1440p.
Plusz ezek mind Type-C USB csatlakozósak, szóval közvetlen be tudod dugni a Mac-et. A MacBook-ot pedig tölti is.2K az a FullHD, az 1440p az 2.5K amúgy.
-
Czo
addikt
válasz
peugeotmate #44484 üzenetére
Mi az elerendo cel?
23"/1080p monitoron kicsit nagyobbak most az UI elemek, mint amik lesznek a 27"/1440p monitoron. Elobbin 96 PPI, ami tokeletes Windows monitorra teszi azt a monitort (az ottani UI elemek vannak erre a meretre tervezve), mig az utobbi 110 PPI, ami viszont az Apple monitorok tartomanya. Mivel ez a monitor sem retina, igy alapvetoen elesebb sem lesz a kep. Tehat, az eredmeny amit kapsz, az nagyobb kepernyo, viszont a kepernyon kb minden kisebb lesz, kb 15%-val.
-
MasterMark
titán
válasz
peugeotmate #44454 üzenetére
Semmi értelme 165 Hz-es gémer monitort venni Mac-hez. Egy LG UltraFine vagy BenQ PD vagy Asus ProArt monitort nézz inkább.
Az adaptive sync is játékoknál igazán jó. Simán csak programokat használva semmit nem fog csinálni igazából.
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #44454 üzenetére
Sziasztok! Erre valaki?
27 hüvelykes, 2560x1440 WQHD a monitor - tehát a skálázás elvileg oké lesz? Mi lehet még változás a mostani monitoromhoz képest: LG Monitor 23 hüvelykes, 1920 x 1080 Full HD
Sajnos már nagyon fárasztónak találom (vagyis a szemem) a monitort. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
peugeotmate #43677 üzenetére
Köszi.
-
koma106
senior tag
válasz
peugeotmate #42700 üzenetére
iJoe a honlapjuk szerint hivatalos viszonteladó (Authorised Reseller), igaz nem Premium Reseller, de szerintem garanciában itt nincs különbség. A személyes tapasztalatom pedig, hogy megbízhatóbbak, mint a legnagyobb ithoni APR. Szóval én csak ajánlani tudom.
-
Parson
addikt
válasz
peugeotmate #42306 üzenetére
Az már erösen attól függ, hogy mennyire használod ki... erre én nem tudok így kapásból / hasból válaszolni. Neked kell megvizsgálnod, hogy adott process mennyire terheli neked.
én igazából kb 16 éve voltam csak bajban RAM-mal, az akkori windows (ha jól rémlik windows XP 64-bit, és még nem a win7 64 bit) alatt, 8 GB RAM nem volt elég az akkori mobil munkaállomásomban (HP 8510w) az adott CAD szoftverhez egy robot-animácíó készitése során, és ott rendre behalt a rendszer, de teljesen, mikor elfogyott a RAM (szépen lehetett követni, hogyan zabálja a rendszer az animációhoz). Persze, megoldottuk végül pár trükkel, de elég kompromisszumos megoldás volt... mai rendszerek, meg föleg apple alatt, már sokkal okosabban kezelik ezt, de persze RAM-ból mindig a több a jobb - ha ki van használva... mert porfogónak elég drága mulatság, bár ki mit szeret ugye...
-
Parson
addikt
válasz
peugeotmate #42302 üzenetére
Szvsz M4. De ez nagyon általános alapokon véleményezve, videóvágás mértékétöl is függhet. Hasonlitsd össze a két processzort jobban, és döntsd el. HA elég az M4 is a te célodra, akkor nem kérdés, hogy az M4.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged